Paddleboard Test 2024 → Se De 4 Bedste Paddleboards

paddleboard test

   

Global 10’6 SUP board

 • Kittet indeholder alt du har brug for til dit paddleboard
 • Størrelsen passer til hele familien
 • Udviklet til danske forhold i et lækkert design
 • Allerede mere end 15.000 solgte sup boards til danske første-gangs brugere af paddle-boards

Stand up paddleboarding (SUP) tilbyder noget til enhver smag. Du kan tage ud på en afslappende paddleboard tur på en rolig sø eller fange bølger i havet. Eller måske vil du gerne lave SUP-yoga eller gå efter en tempo-paddle for at træne. Uanset dine ambitioner er det nøglen til din nydelse at have det rigtige bord. I denne købsvejledning gennemgår vi de vigtigste punkter, du skal tænke på, når du vælger et paddleboard.

For at finde det rigtige paddleboard til dig skal du overveje, hvordan du skal bruge det, hvordan det passer til din krop, og hvordan du vil have det til at håndtere i vandet. De vigtigste beslutningspunkter vil være formen på paddleboardet, få den korrekte styrke og kapacitet samt den korrekte længde, bredde og tykkelse. Uanset om du vælger et solidt eller oppusteligt paddleboard, afhænger det stort set af, hvordan du transporterer det, og hvor meget lagerplads du har. Derfra overvejer du en paddleboards finner og alt ekstraudstyr eller tilbehør, der fungerer for dig.

Global 10’6 SUP board – Bedste paddleboard til begyndere

Pakketilbud_ 2x Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10'6 - Sort_h– Watery.dk

Dette Global paddleboard er et all-around paddleboard, der passer til længde, bredde og vægt for hele familien. Midten af ​​pladen er konstrueret i en 2-lags PVC-plast mod den normale 1 (2.800 g/kvm2), hvilket giver den øgede stivhed og dermed stabilitet, så selv helt uprøvet kan stå på det uden problemer. Mellem de to 2 lag PVC-plast er der tilføjet såkaldte dråmsømme, der er forstærket med en klæbende overflade, hvorpå PVC-lagene svejses. Dette gøres på paddleboard trods af at to lag stadig er lette, men kun forstærket yderligere i stivheden.

I alt er paddleboardet konstrueret af 6 lag, der ud over de 2 lag PVC-plast og dropsting også består af den miljøvenlige EVA-måtte på toppen, hvilket gør paddleboardet skridsikker at stå på, samt mellem måtten og PVC-lagene for ekstra nylonlag, hvilket gør den modstandsdygtig over for slag. De forskellige lag svejses sammen i stedet for lim, hvilket i sidste ende gør holdbarheden betydeligt længere. Derfor giver vi også en komplet 3-års garanti uden problemer, fordi det globale paddleboard netop har tilføjet flere ting, der i sidste ende gør dets brugervenlighed og holdbarhed længere.

Det er også denne ekstra stivhed, der gør det mere end muligt at være for voksne på tavlen på samme tid uden at den nærmeste bryder sammen i midten.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Solidt

GoRunner SUP Paddleboard – Bedste pakketilbud

SUP Paddleboard

Dette pakketilbud består af 2 komplette sæt, der indeholder 2 x valgfri paddleboards inkl. taske, pumpe, ankelrem, reparationssæt og paddle. Kom på vandet i sommer med din ven eller kæreste og nyd kombinationen af ​​motion og glæde på samme tid.

Med dette paddleboard fra danske Gorunner får du et af markedets bedste all-round paddleboard. Paddleboardet er valgt som testvinder 2021 i den seneste test inden for oppustelige paddleboards.

Dette paddleboard er CE-godkendt og overholder alle danske og europæiske lovkrav – Derudover er materialelisten gennemgået og godkendt af Miljøstyrelsen, så du kan være helt sikker på, at dette paddleboard IKKE indeholder skadelige stoffer. Vær opmærksom på dette, når du sammenligner med andre og billigere mærker.

Manøvrerbar og stabil: Dette paddleboard er rettet mod begyndere og let øvede. Det afrundede design gør det stabilt i roligt vand såvel som åbent hav med bølger. Når paddleboardet er oppustet, kan det håndtere en maksimal belastning på 150 kg, hvorfor denne model er godkendt til brug af 2 personer ad gangen.

Gør dig klar på 5 minutter: Den medfølgende “Double Action”-pumpe gør det nemt for både børn og voksne at pumpe paddleboardet op og gøre dig klar til at sejle om få minutter. Når du er færdig med at bruge brættet, kan den medfølgende pumpe også “tømme” brættet for luft, så du nemt kan pakke det op og tage det med dig på farten. Dette paddleboard er udstyret med 3 aftagelige finner, der let kan klikkes på og af. Sammenlignet med andre brædder, der har 1 finne, giver dette kort øget stabilitet i bølgehandling.

Fordele:

 • Ekstra finner
 • Sikkerhed

VidaXL Inflatable SUP with Sail 330cm – Bedste paddleboard med sejl

vidaXL oppusteligt paddleboard med sejlsæt grøn og hvid

Dette paddleboard er egnet til læring, rekreativ padling og padling på små bølger.

Oppustning og luftudtagning er enkelt, da den har særlige højtryks-skrueventiler. To i forvejen fastgjorte finner plus en aftagelig finne, er solide og sørger for sikker padling. En praktisk bæretaske er også inkluderet for nem og hurtig transport.

Paddleboardet er designet med den perfekte bue, hvilket fremhæver dens stivhed for en mere sikker tur. Dette bræt glider problemfrit gennem stille vand og i brændingen. Det oppustelige Paddleboardet er punkteringsbestandigt samt UV-bestandigt, og det kan modstå hårde vandforhold.

Fordele:

 • Egnet til læring
 • Brugervenlig
 • Kvalitet

GoRunner SUP Paddleboard 10”6 – Bedste paddleboard i surferdesign

GoRunner SUP Paddleboard

 

Oppustelig paddleboard fra danske GoRunner, der er udviklet i et supercool og surferinspireret design! Med denne er du garanteret et paddleboard i den absolutte højeste kvalitet, hvilket gør det muligt at klare forskellige udfordringer. Du kan let overvinde store bølger, og hvis du har lyst til at sidde/ligge, er der masser af plads med sin store størrelse. Desuden er der tre finner, som gør det ekstra manøvredygtigt på vandet. Hvis du har lyst til kajak, er dette også muligt, og du kan købe følgende tilbehør, som forvandler dit paddleboard til en kajak!

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Ekstra finner

Typer af paddleboards

Skroget eller kroppen af ​​et paddleboard spiller en vigtig rolle i bestemmelsen af, hvordan brættet fungerer i vandet. De fleste paddleboards har enten et høvelskrog eller et forskydningsskrog. Der er en håndfuld med et hybriddesign, der kombinerer de bedste egenskaber ved hvert design.

Begge skrogformer kan nydes af begyndere, men der er forskelle, der gør dem bedre til nogle aktiviteter end andre. På grund af dette er det klogt at vælge skrogtype baseret på, hvordan du planlægger at bruge dit paddleboard.

Høvlingsskrog

Et høvleskrog er fladt og bredt, svarende til et surfbræt. Det er designet til at køre oven på vandet og være meget manøvredygtigt. Paddleboards med høvleskrog er et godt valg til fritids padling, surfing og SUP yoga.

Forskydningskrog

Paddleboardmed forskydningsskrog har en spids næse eller bue (forenden) svarende til en kajak eller kano. Skroget skæres gennem vand og skubber vandet rundt om næsen til siderne af paddleboardet, for at forbedre effektiviteten og skabe en hurtig, jævn kørsel. Effektiviteten af ​​et forskydningsskrog kræver mindre indsats end et planende skrog for at paddle, så du kan gå længere afstande ved hurtigere hastigheder. De sporer også pænt og lige, men er generelt lidt mindre manøvrerbare end planende skrog.

Paddlere vælger forskydningsskrog til en række anvendelser, men altid med et øje mod paddleeffektivitet og hastighed. Nogle applikationer inkluderer fitness padling, SUP touring/camping og racing.

Høvlet skrog og forskydningsskrog paddleboards fås i to forskellige generelle konstruktionstyper: Oolidt eller oppusteligt.

Solide paddleboards

De fleste solide paddleboards har en EPS-skumkerne, der er pakket med glasfiber og epoxy. Dette er en ret let, holdbart og overkommelig konstruktion. Kulfiber er en lettere og stivere mulighed, men det er også dyrere. Paddleboards af plast er mere overkommelige, men de er meget tunge og mangler ydeevnen for andre materialer. Nogle paddleboards indeholder let træ for et smukt udseende.

Hvorfor få en solid paddleboard?

Ydeevne er din prioritet: Solide paddleboards tilbyder den bedste ydelse på vandet. De rejser hurtigere, glattere og med mindre anstrengelse end en oppustelig. Hvis du padler hurtigt og langt er dine prioriteter, en solid paddleboard noget for dig.

For en perfekt pasform: Solid paddleboards fås i et større udvalg af størrelser og finjusterede former end oppustelige paddleboards, så du er mere tilbøjelig til at finde en der passer dig lige.

Stabilitet er vigtig: Et solidt paddleboard er en smule mere stift end et oppusteligt paddleboard, hvilket kan give en mere stabil følelse, især når man kører på bølger. Solide paddleboards har også en tendens til at køre lavere i vandet, hvilket også kan skabe en mere stabil følelse.

Du har et sted at gemme det: Solide paddleboards kan tage meget plads. Hvis du har rigelig plads i din garage og et køretøj, der kan transportere det, så er en solid paddleboard et godt valg.

Oppustelige paddleboards

Oppustelige paddleboards har PVC-ydre med drop-stitch-konstruktion, der skaber en luftkerne. De leveres med en pumpe til oppustning af paddleboardet og en opbevaringspose til når den ikke er i brug. En oppustelig kvalitets paddleboard er designet til at blive oppustet til 12-15 pund pr. kvadrat tomme og skal føles meget stiv, når den er fuldt oppustet.

Hvorfor få en oppustelig paddleboard?

Du har begrænset lagerplads: Hvis du bor i et lille hus eller en lejlighed, har du muligvis ikke plads til et stort solidt paddleboard. Oppustelige paddleboards er kompakte, når de tømmes og kan let opbevares i små rum, som et skab eller bagagerummet i en bil.

Du rejser: Hvis du tager en biltur eller hopper på et fly, kan du medbringe din oppustelige paddleboard og padle, når du når din destination. Pakket væk i sin opbevaringspose kan en oppustelig kontrolleres i et fly eller opbevares i et tog, bus eller bil. De fleste opbevaringsposer har rygsækstropper, der er lette at bære.

Du vandrer til en sø: Hvis du er på vej mod en alpin sø og vil padle, kan du bestemt ikke bære et solidt paddleboard. Et oppustelig paddleboard i opbevaringsposen er stadig tungt, men det er stort set din eneste mulighed.

Du padler i vand: Som en tømmerflåde eller en oppustelig kajak, er en oppustelig paddleboard bedre egnet til at håndtere ujævnheder op mod klipper og træstammer end en solid plade.

Du kan lide SUP yoga: Du behøver ikke at få en oppustelig paddleboard til SUP yoga, men de har tendens til at være lidt blødere end solide paddleboards, hvilket gør dem mere behagelige til yogastillinger.

Paddleboards volumen og vægtkapacitet

Et paddleboard skal fungere efter din størrelse. Hvis paddleboardet ikke fortrænger den korrekte mængde vand til din vægt, understøttes du ikke godt, og paddleboardet kan føle sig ustabil. Brætvolumen og vægtkapacitet er to faktorer, der påvirker, hvor stabil du vil føle, og hvor godt brættet vil rejse gennem vandet.

Volumen og vægtkapaciten bestemmes af længden, bredden og tykkelsen af ​​tavlen. Paddleboard-producenter kombinerer disse tre dimensioner på forskellige måder for at opnå forskellige ydeevneegenskaber.

Volumen

Et padleboard volumen, udtrykt i liter, giver en indikation af paddleboardets evne til at flyde med vægten på det. Jo højere lydstyrke, jo mere vægt kan paddleboardet understøtte. Du kan finde volumen til et paddleboard, der er angivet i specifikationerne på REI.com.

Vægtkapacitet

Hvert paddleboardet har en ryttervægtskapacitet, som er angivet i pund i specifikationerne på REI.com. Det er vigtigt at kende vægtkapacitet, for hvis du er for tung til et paddleboard, kører det lavere i vandet og er ineffektivt at padle. Når du tænker på vægtkapacitet, skal du overveje den samlede vægt, du lægger på tavlen, inklusive din kropsvægt og vægten af ​​alt udstyr, mad og drikkevand, du tager med dig.

Volumen og vægtkapacitet i forhold til skrogtype

De fleste paddleboards er meget tilgivende, så længe du er under vægtkapaciteten, fungerer paddleboardet godt for dig. Med paddleboards med forskydningsskrog er volumen og vægtkapacitet dog mere større. Paddleboard-producenter bruger meget tid på at bestemme den mest effektive position for paddleboards til at være i vandet. Hvis du overvægter et paddleboard og får det til at synke for lavt, trækker det og føles langsomt. Hvis du er for let til et paddleboard, vil du ikke synke det nok, og paddleboardet føles tungt og vanskeligt at kontrollere.

Paddleboard længde

Paddleboardets længde spiller en vigtig rolle i bestemmelsen af, hvordan paddleboardet håndterer. Generelt er længere paddleboards hurtigere end kortere paddleboards, men kortere paddleboards er mere manøvrerbare. Husk din påtænkte anvendelse, når du beslutter, hvilken længde paddleboard der skal købes:

 • Shortboards (under 10′) er gode til surfing og/eller børn. Disse paddleboards har næsten altid et høvleskrog. Short boards er mere manøvrerbare end long boards, hvilket gør dem gode til surfingbølger. Paddleboards designet specielt til børn er typisk omkring 8′ lange.
 • Medium boards (10′ til 12′) er ideelle til allround brug og til SUP yoga. De fleste af disse paddleboards har høvleskrog, men engang finder du en forskydningsskrog i denne længde.
 • Long boards (12′ 6″ og derover) er gode til hurtig padling og langdistance touring. De fleste brædder i dette størrelsesområde er paddleboards med forskydningsskrog. De er hurtigere end korte og mellemstore paddleboards, og de har tendens til at spore lige. Hvis du er interesseret i at padle hurtigt eller turnere lange afstande, vil du have et long bord.

Når du vælger en længde, er det nyttigt at forstå, hvordan det relaterer til volumen og vægtkapacitet. Et længere paddleboard kan øge kapaciteten, hvilket kan gøre det mere stabilt og give dig mulighed for at bære mere på paddleboardet (bredde og tykkelse er også faktorer i volumen og kapacitet; se afsnittene paddleboard-bredde og paddleboard-tykkelse i denne artikel).

Overvej også paddleboardlængden med hensyn til din biltype, situationen til opbevaring i hjem og længden af ​​gåtur til stranden eller kysten (længere paddleboards er sværere at bære, især på blæsende steder).

Paddleboard bredde

Bredde er en anden vigtig faktor, der påvirker, hvordan paddleboardet håndterer. Et bredere paddleboard vil altid være mere stabilt end et tyndt paddleboard, men husk at et bredt paddleboard kan være langsommere, og hvis paddleboardet er for bredt til dig, vil det være svært at padle. Paddleboards er lavet i bredder fra ca. 25 tommer op til 36 tommer for at imødekomme en række behov.

Når du vælger, hvor bred dit paddleboard skal være, skal du tænke på den type padling, du laver, din kropstype og dit niveau:

Padlingstype

Hvis du skal på lange ture, hvor du skal bære ekstra udstyr, f.eks. en køler mad og et telt, skal du vælge et bredere paddleboard for at få mere lagerplads. Det samme gælder, hvis du laver SUP yoga; et paddleboard, der er 31 tommer bredt eller mere, giver dig plads og stabilitet til at udgøre stillinger. Smallere paddleboards er derimod hurtigere og mere manøvredygtige, hvilket gør dem til valget blandt racere og surfere.

Kropstype

Prøv at matche bredden af paddleboards til din kropstype. Generelt, hvis du er en lille person, skal du gå med et smallere paddleboard, og hvis du er en stor person, skal du gå med et bredere paddleboard. Dette skyldes, at en mindre person generelt kan finde sin balance på et smalt paddleboard, mens en større person måske kæmper for at gøre det. Også, hvis du sætter en mindre person på et paddleboard, der er for stort til dem, er de nødt til akavet at nå ud til siden for at få deres krop i vandet, hvilket resulterer i et ineffektivt slagtilfælde.

Evneniveau

Hvis du har padlet meget, kan du være fortrolig med en smallere og hurtigere paddleboards. En person, der er helt ny til paddleboards, foretrækker måske lidt ekstra bredde for at hjælpe dem med at føle sig mere sikre.

Som med længde påvirker bredden den samlede volumen og vægtkapacitet, så du kan vælge en bredde med dette i tankerne. For eksempel, hvis du har bestemt den ønskede længde ud fra den type padling, du vil lave, kan du vælge en bredde (og/eller tykkelse; se paddleboard-tykkelse i denne artikel), der giver dig det passende kortvolumen og vægtkapacitet.

Paddleboard tykkelse

Når du har fundet et paddleboard med den længde og bredde, der giver mest mening for dig og din padle-stil, skal du overveje en tredje faktor: breddetykkelse.

Hovedårsagen til at overveje tykkelsen på et stand up paddleboard er på grund af, hvordan det påvirker det samlede volumen og vægtkapacitet. Hvis du kigger på to brædder af samme længde og bredde, men med forskellige tykkelser, har det tykkere bræt mere volumen end det tyndere, og jo højere lydstyrken er, jo mere vægt kan den understøtte.

Sådan kan du bruge tykkelse: Du har bestemt, at du vil have et langt, tyndt forskydningskort til hurtigkørsel hurtigt på fladt vand. Hvis du er en lille person, vil valg af et tyndt bræt holde det samlede volumen på brættet lavere, så du vejer brættet korrekt for den mest effektive ydeevne.

Paddleboard-finner

Finner tilføjer sporing og stabilitet til et paddleboard. Generelt vil større finner med bredere bund og længere forkant spore lige og give mere stabilitet end mindre finner. På den anden side giver en mindre finne bedre manøvredygtighed. De fleste finner er aftagelige, så du kan bytte finner og tage dem af for opbevaring.

Der er mange forskellige muligheder for, hvordan finner er konfigureret i bunden af ​​dit paddleboard. Nogle populære finner inkluderer:

Enkelt fin: Mange paddleboards inkluderer en enkelt finne placeret i en finkasse og sikret med en møtrik og skrue. Finboksen har en kanal, som finnen kan glide frem og tilbage i. Den enkelte finne giver god sporing og minimal træk, hvilket gør det til et godt valg til padling med fladvand.

3-fin opsætning: Også kaldet en thruster, dette setup fremmer sporing på vand og tilbyder god kontrol i surf. Alle tre finner er normalt på samme størrelse.

2+1 opsætning: Denne konfiguration inkluderer en større centerfinne med en mindre finne på hver side af den. Dette er et almindeligt setup på paddleboards designet til surfing.

Finner til oppustelige paddleboards: Oppustelige paddleboards kan have nogen af ​​de finkonfigurationer, der allerede er anført. Hvad der adskiller dem er, at de enten har fleksible gummifinner fastgjort til tavlen eller aftagelige halvstive finner.

Paddleboard tilbehør

Afhængigt af hvordan du planlægger at bruge dit paddleboard, vil du måske se efter et kort med ekstra funktioner, såsom:

Bungee stropper/fastspænding: Disse strækbare stropper eller fastspændingspletter er undertiden placeret foran og/eller bag på paddleboardet, og er gode til at sikre tørre poser, tøj og kølere.

Fastgørelsespunkter/monteringer: Nogle paddleboards har specifikke fastgørelsespunkter til fiskestangholdere, sæder, kameraer og mere. Dette tilbehør sælges typisk separat.

Efter at have købt et paddleboard, har du brug for lidt vigtigt udstyr, for at nyde paddleboarding.

Disse inkluderer:

Skovl: En paddleboard-skovl ser lidt ud som en udstrakt kano-skovl med et rive-drop-formet blad, der vinkler fremad for maksimal padleeffektivitet. Den rette paddel når op til dit håndled, når du står på paddleboardet op foran dig og løfter armen over dit hoved.

PFD (Personal Flotation Device): Den amerikanske kystvagt klassificerer stand up paddleboards som skibe (når de bruges uden for de snævre grænser for svømning eller surfing), så det er nødvendigt, at du bruger en PFD.

Bemærk, at reglerne også kræver, at du altid har en sikkerhedsfløjte og har et lys til rådighed, hvis du padler efter solnedgang.

Korrekt beklædning: Under kølige forhold, hvor hypotermi er et problem, skal du bære en våddragt eller tørdragt. Under mildere forhold, brug shorts og en t-shirt eller badedragt – noget der bevæger sig med dig og kan blive vådt og tørre hurtigt.

Snor: Sælges typisk separat, en snor binder dit paddleboard til dig og holder den tæt ved, hvis du falder af. Dit paddleboard en stor flotationsenhed, så det kan være vigtigt for din sikkerhed at være fastgjort til den. Der er snore designet specielt til surf, fladvand og floder. Sørg for at købe den rigtige til den tilsigtede anvendelse.

Bilstativ: Medmindre du har et oppustelig paddleboard, har du brug for en måde at transportere dit bord på dit køretøj. Der er specifikke paddleboard-stativer designet til at gå på tværs af dit tagstativ eller du kan bruge polstring, såsom skumblokke og værktøjsstropper, til at fastgøre tavlen på taget af dit køretøj.

Det meste af tiden rengøres dit paddleboard med en simpel haveslange – og rengøres regelmæssigt med en opløsning af mildt sæbevand. For at slippe af med stædige mærker, kan der anvendes forskellige teknikker, og forskellige mærker reagerer på forskellige rengøringsmuligheder. Det er vigtigt at indse, at stand-up paddleboarding er en udendørs aktivitet, og snavs, mudder, sand og natur er alle en del af oplevelsen. Hvis du renser dit bræt efter hver session med en hurtig spray ned, forbedrer det dog dets liv og bevarer og forbedrer dets tilstand til næste gang du er ude.

Hvordan vedligeholder du dit paddleboard?

Rengør undersiden på dit paddleboard

Rengøring af undersiden af paddleboardet først er den bedste grove handling, da det er mindre sandsynligt, at det tiltrækker yderligere snavs, når du rengør dækkets side. Et oppustet bræt er lettere at rengøre, men ikke helt nødvendigt.

Brug en spray med høj tryk

Dette renser det meste af paddleboardet hurtigt. Brug bare slangen til at sprøjte ferskvand over hele linjen og skinnesektionerne.

Vend til dækpadsiden

Gentag processen på dækkets side, og brug en blød skrubbebørste på områder, der har rester fra din padlesession.

Lad det tørre

At lade paddleboardet stå i solen i 10-20 minutter, tørrer det normalt helt. Efterlad det ikke i direkte sollys i meget varmt vejr, men lad det være i skyggen. Brug et blødt håndklæde til at aftørre undersiden af ​​brættet for at tørre.

Sæbe og vand skylles derefter

Bland en opløsning af opvaskemiddel og varmt vand lejlighedsvis og giv tavlen en skrubbe med en meget blød børste. I nogle miljøer er hyppigheden af ​​en fuldstændig rengøring mere nødvendig end andre. Husk at skylle med rent vand grundigt.

Ikke-slibende PVC-rengøringsprodukter som formfjerner, magiske viskelæder og bagepulver kan bruges til at rengøre PVC – Brug IKKE disse på dækpladen. Til sæbepuden skal du bruge sæbe og vand og skrubbebørsten (eller en tandbørste) – og et håndklæde kan bruges til at rense stædige mærker.

Eksponering for UV-lys

Hvis mærker ikke helt kommer ud, falmer de over tid ved udsættelse for sol og UV-lys. Forårsag IKKE slid på overfladen af ​​PVC eller dækunderlag. Træsaft kan være særligt svært at fjerne helt, hvis det har været på brættet i lang tid.

Til opbevaring i langvarighed

Selvom brættet ser ud til at være tørt, er det en god ide at pakke med fugtabsorberende tørre pakker, hvis du har til hensigt at lægge dit bræt væk i de koldere måneder. Disse vil sikre, at alt det resterende vand trækkes ud, og dit bord er klar til brug, når det varmere vejr vender tilbage.

Paddleboardets historie

Har du nogensinde spekuleret på, hvor stand up paddleboarding kom fra? Vil du vide, hvem det ikke så onde geni var, der besluttede at få fat i en padle og et “overdimensioneret” surfebræt? Læs videre for at finde ud af, hvem paddleboarding blev opfundet af, og hvem de første paddleboarders var. Du vil blive overrasket.

Paddleboard-industrien er kommet så langt med eksotiske materialer, brugerdefinerede former, oppustelige paddleboards, smarte dækpuder og meget mere. Paddleboards har dog nogle interessante gamle rødder. Ligesom de gamle padlere har du heller ikke brug for det mest avancerede udstyr til at nyde sporten.

Ingen ved virkelig, hvem der “opfandt” paddleboarding, eller hvem der faktisk var den første person til at paddleboarde- det vil sige – den første person, der kørte på en flydende platform ved hjælp af en padle eller stang. Selvom der findes beviser for mennesker, der bruger padlebræt som enheder for tusinder af år siden, fandt moderne paddleboarding, at det var den første indflydelse i Hawaii og Californien.

Fiskere

Men lad os først gå tilbage til oldtidens historie, hvor folk i mange kulturer måske har været verdens første sande paddleboarders. I Peru, så langt tilbage som 3000 f.Kr., brugte fisker et gammelt fartøj, de kaldte Caballitos de Totora, lavet af siv og yderst ustabil. Den peruanske fisker brugte lange bambusaksler, der lignede en paddel, til at drive og lede håndværket. Hvis du tror på legender, ville fiskeren surfe på bølgerne for sjov efter en hård dags arbejde. I det gamle Afrika brugte Warriors spyd som padler på deres kanoer for lydløst at snige sig mod fjender. Et eller andet sted mellem det 8. og 13. århundrede e.Kr. brugte araberne deres Hasake, et paddleboard som et fartøj, til at fange fisk og senere brugt af livreddere. Det er klart, at paddleboards har sine mystiske, gamle rødder, men hvor ændrede paddleboarding til det, vi kender i dag?

De gamle ploynesere

Du ved måske, at de gamle polynesere var nogle af verdens første sande surfere. Den 18. januar 1778 blev den britiske opdagelsesrejsende kaptajn James Cook den første europæer, der opdagede Hawaii-øerne, sejlede forbi Oahu og landede på øen Kauai. Det var der, han opdagede, at de lokale polynesere levede for at surfe; det var centralt for deres kultur. Den mest dygtige bølgerytter var traditionelt Chief, og han havde også det bedste bræt lavet af det bedste træ. Høvdingens paddleboard kunne være over 15 fod lang, og nogle gange blev en paddel brugt til at navigere ind i bølgerne på grund af den enorme størrelse af brættet. Ikke kun blev polyneserne pionerer i surfing, de var de første moderne stand up paddleboarders!

Moderne paddleboarders

Selvom paddleboarding ikke helt eksploderede tilbage i 1778, opstod den moderne paddlesurfing igen i Hawaii. Som legenden siger var det kun tre fyre, der stod op og padlede i 1950’erne og 1960’erne: Waikiki surfinstruktører Duke Kahanamoku og Leroy og Bobby Ah Choy. Leroy og Bobby har set deres far, John “Pops” Ah Choy, der havde knæskade, stå op på et stort surfebræt med knæpuder og en hård hat, padle med en stor kajakpagaj. Duke og Pops’s to sønner ledte efter en bedre måde at fotografere deres surfstuderende og holde deres cigaretter tørre. De hentede inspiration fra den gamle mand Pops, og stand-up-padling blev født, med kameraer rundt om deres hals og cigaretter fastgjort til deres arme. Stand-up paddling havde stadig ikke fået fat på masserne.

Laird hamilton og det berømte amerikanske flag

Den berømte storbølgesurfer Laird Hamilton startede paddleboarding som en måde at træne på, når surfen var nede. I september 2002 surfede Laird i en 6 fods svulme i Malibu, Californien, mens han svingede med en paddel med et kæmpe amerikansk flag.

Få vidste, hvad han lavede, men det var klart, at han genindførte Stand-up paddleboarding til verden, og verden lyttede. Mens surfing var blevet en verdensomspændende sensation, var den desperat efter en ny innovation. Da surfmagasiner fangede Laird Hamilton med sit paddleboard og American Flag, eksploderede paddleboarding.

Rick Thomas og sin 11 “Custom paddleboards”

Vi kan ikke tale om oprindelsen af paddleboards uden at nævne Rick Thomas. Selvom Laird Hamilton havde startet paddleboard-revolutionen, var det først, før Rick Thomas købte en moderne paddleboard tilbage fra Hawaii til Californien i 2004, at sporten virkelig begyndte at vokse. Rick Thomas havde lavet en skræddersyet padle til sit 11 fods Munoz surfbræt. Californiens tilskuere havde aldrig set denne sport før, og de var forbløffede. Hvis Hamilton var den kamp, ​​der udløste ilden, var Thomas benzinen.

Stand-up paddling havde øjeblikkelig appel: Padlere måtte ikke længere være i nærheden af ​​et hav for at nyde at føle et bræt under deres fødder. Du kan paddleboarde på enhver vandmasse – flad, bølger, ingen bølger, floder. Ikke kun det, stand-up paddleboarding gav et nyt liv til surfing. Du kan nu padle ud af overfyldte surfbrud til en mindre kendt bølge eller pause og padle i fred.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

vidaXL oppusteligt SUP Surfboard

 

Paddleboardet er ideel til læring, fritids padling og små bølgeridninger med komfort og stabilitet. Udstyret med specielle højtryksskrueventiler, er det let og hurtigt at puste og tømme. To forudfastsatte finner og en aftagelig finne er holdbare til at modstå tryk fra padling. En praktisk bæretaske er inkluderet til nem og hurtig transport. Dette paddleboard er designet med det perfekte kurveniveau, hvilket forbedrer dets stivhed til en mere stabil kørsel. Dette bræt glider ubesværet gennem fladt vand. Dette oppustelige paddleboard er punkteringssikkert og UV-resistent og modstår ekstreme nautiske forhold. Bemærk, at dette er designet til voksne.

Fordele:

 • Brugervenlighed
 • Medførende tilbehør
Populære Tests