Metaldetektor Test 2024 → Se De 4 Bedste Metaldetektorer

Bedste Metaldetektor

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
State-of-the-art, innovativ metaldetektor
Design, kvalitet og alsidighed
Helt vandtæt design
Letvægt og brugervenlig
Bedste Metaldetektor

Hvis du er en af de mange, der drømmer om at finde spor og skatte fra fortiden med en metaldetektor, så læs med her. Vi kigger på de bedste metaldetektorer på markedet i øjeblikket og vi giver dig nogle fif til, hvordan du kan finde den bedste metal detektor til dine behov og dit budget. Vi gør dig også fortrolig med nogle af de teknologier, du bør kende, når du leder efter den bedste metaldetektor. Samt de begreber som du støder på når du læser om de forskellige metaldetektor.

Vi føler os overbevist om at du når du har læst denne artikel til ende vil være godt klædt på til at købe en metaldetektor. Du vil vide hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du køber og du vil vide hvordan reglerne er omkring brug af metaldetektorer på offentlig og privat grund.

Sådan vælger du den bedste metaldetektor

Når du skal vælge den rette metaldetektor til dig, så skal du fastlægge dine behov. Altså hvad du gerne vil bruge din metaldetektor til. Hvis du er nybegynder og det er din første metaldetektor du skal købe, så vil vi anbefale, at du køber en lav frekvens metaldetektor og venter med at specialisere dig til senere. Ellers mister du måske glæden, fordi dit værktøj er for kompliceret til dit niveau.

 Hvis du primært vil søge efter mønter og smykker, så skal du også vælge en model med en lav frekvens (VLF). Størstedelen af de metaldetektorer, du finder på markedet er enkelt frekvens metaldetektorer.

Hvis du drømmer om at finde guld og gerne vil gøre det til dit speciale, så skal du lede efter en metaldetektor med en høj frekvens. Der findes metaldetektorer, der er udviklet specielt med henblik på at lokalisere guld

Bor du tæt ved havet og er det langs stranden, du gerne vil bruge din metaldetektor, så skal du have forskellige ting med i dine overvejelser. Hvis du søger i vådt sand, vådområder, i vandoverfladen eller i saltvand så skal du have en metaldetektor som enten har Pulce Induction (PI) eller som har multifrekvens (MF). Ellers vil søgbarheden være for lav og for unøjagtigt.

Metaldetektor  FAQ

Hvis det er første gang du skal investere i en metaldetektor så føler du sig sikkert ikke særlig godt klædt på. Når man læser om metaldetektorer så støder man nemlig på en masse begreber som du måske ikke helt ved hvad dækker over. Derfor vil vi i det følgende dække disse begreber så du ved hvilken betydning de har for dit valg af metaldetektor

Meget lav frekvens (VLF)

Meget lav frekvens eller VLF, som det bliver forkortet til, er den teknologi, som du finder i langt de fleste metaldetektorer. Høj frekvens findes i de dyre specialiserede modeller. VLF egner sig rigtig godt til søgning af mønter, smykker og andre genstande fra fortiden. Hvis du er nybegynder eller almindelig hobby metaldetektor bruger, så anbefaler vi, at du vælger en metaldetektor med meget lav frekvens (VLF)

Multifrekvens (MF)

Multifrekvens (MF) støder du på i de helt dyre metaldetektorer som for eksempel Minelab detektorerne, der betegnes som nogle af de bedste, mest specialiserede og dyreste på markedet.  Med multifrekvens får du en all round metaldetektor, der både kan søge på land og i fersk – og saltvand. Men en sådan metaldetektor egner sig kun til professionelle eller meget erfarne hobbyfolk

Pulse Induction (PI)

Pulce Induction også kaldet PI, er en teknologi som bruges i de dyrere og mere specialiserede metaldetektorer, som anvendes i områder med et højt mineralindhold. Det kunne eksempelvis være guldområder eller ved saltvandskyster. En pulce Inducter kan modsat lav frekvensen ikke discriminere og er derfor ikke særlig anvendelig på landjord hvor der vil være for mange mineraler som den skal forholde sig til.

Display eller ej

Nogle metaldetektorer kommer med et display andre uden. Om du vil vælge en model med eller uden skærm, er en smagssag. For nogle er det nok at være styret af lyden. Andre synes, det er en stor hjælp at se søgeresultaterne visuelt. Flere og flere modeller kommer med display som en del af standardudstyret.

Stor eller lille søgespole

Spolestørrelsen angiver, hvor dybt der søges. Umiddelbart kan man forledes til at tro, at jo mere jord spolen kan undersøge af gangen jo bedre. Men sådan hænger det ikke sammen. Faktisk giver en for stor spole også større chance for forkerte angivelser. Det er fordi, at spolen skal gennemgå flere signaler i jorden. Det giver forringet fund ID.

Løsningen er at vælge en metaldetektor med en mindre spole eller en metaldetektor med en større spole som har en funktion hvor følsomheden kan reduceres.

Metaldetektor MD 4040

Metaldetektor MD4040

Metal detektor MD4040 er en metaldetektor i den billigere ende af skalaen. Denne model er fabriksindstillet til auto jord balance funktionen. Det betyder, at den er sat til at reagere på alle metal typer. Hvis du har brug for at søge efter èt bestemt metal, så har du også mulighed for at indstille metaldetektoren med det, der hedder disc tone. Denne funktion giver dig mulighed for at indstille lyden, så det passer til det metal, du er på jagt efter.

Denne MD4040 er et bud på en billig begyndermodel, der kan give dig nogle sjove timer i jagten på fund fra fortiden. Om det er smykker, mønter eller andet spændende metal du er på jagt efter. Så vil MD4040 kun give dig endnu mere blod på tanden.

Ergonomisk design

Denne model har en række gode funktioner. Den er for eksempel ergonomisk designet med en armstøtte, så den er behagelig at søge med. Dengiver mulighed for, at du kan tilslutte høretelefoner. Det kan være en fordel i støjfyldte områder. I sådanne tilfælde er View Meter funktionen også et rigtig godt værktøj, da det på skærmen lader dig se hvor tæt, du er på objektet. Denne model kan bruges på land og i lavt vand, da søgespolen er vandtæt. Men søger du en metaldetektor udelukkende til søgning i vand. Så er dette ikke den model, vi vil anbefale. Dette er mere en begynder all round model. 

4 operating modes

MD4040 har 4 operating modes. Disc, tone, all metal og target. Med 4 forskellige indstilliger har du mulighed for at søge bredt efter alt metal i jordlaget, men du kan også indtille metal detektoren til at søge efter et specifikt metal. Når du har lokaliseret området hvor dit fund ligger begravet så kan du bruge Target funktionen til at præcisere lokalisationen nøjagtigt.

Fordele:

 • Prisvenlig
 • Lyd ved jern

Ulemper:

 • Ingen justerbar jordbalance
 • Tåler ikke vand

Quest X10 Metaldetektor

QUEST X10 METALDETEKTOR

Med deres X10 model har Quest givet den hele armet. Her får du virkelig meget for pengene, hvis du er over begynderstadiet. Blandt de mange forbedringer kan nævnes, at objekt identifikation kan læses i 10 segmenter på displayetet. X10 er utrolig præcis i sin identifikation af metaller. Og den har hele 5 lydtoner til at diskiminere mellem de forskellige metaller. Det er en stor fordel for den øvede metaljæger.

Oplad med USB

Quest X10 har gjort op med de dyre miljø svinende engangsbatterier og har introduceret et indbygget lithium batteri. På dette punkt er Quest faktisk banebrydende, da andre anerkendte mærker endnu mangler at tænke grønt i deres design. Ved denne model kan du lade batteriet via USB og en fuld opladning giver hele 30 – 40 timers søgetid. Du kan oplade din metaldetektor via din almindelige strømforsyning på 220 V, du kan lade via powerbank eller sågar via en solcelle udendørs.

Kan tilpasses hele familien

Med Quest X10 har du metaldetektor til hele familien. Først og fremmest så vejer denne model kun 850 gram. Det er en stor fordel,når den skal betjenes af børn – og også for voksne, hvis den skal bruges mange timer i træk. Quest X10 har også den fordel, at stangen består af tre dele. Det gør den let at tilpasse til børn, da den midterste del af stangen let kan fjernes.

Fordele:

 • Genopladelig batteri
 • Justerbar længde
 • Vejer kun 850 gram
 • Kan søge i saltvandsmiljø

Ulemper:

 • Quest X10 henvender sig ikke til begyndere. Da de mange gode muligheder denne model giver, kan være forvirrende i opstartsperioden, indtil du er fortrolig med de forskellige funktioner.

Garrett ACE 150 metaldetektor

Garrett ACE 150 Metaldetektor Søgedybde

 

 

Garrettt er et anerkendt mærke, når det kommer til metaldetektorer. De har gennem tiden vist gode takter, når det kommer til kvalitet og betjeningsvenlighed. Garrett ACE 150 metaldetektor er ingen undtagelse.  Med denne model får du en prisvenlig metaldetektor, som er perfekt til hobbybrug. Med Garrett ACE 150 kan du både finde mønter og smykker og andre hemmeligheder fra fortiden. Modellen er let at betjene og er samtidig robust bygget.

Mange nyttige funktioner

Garrett ACE 150 har en 17 x 23 cm PROformance sonde, som letter søgningen efter skatte. Modellen byder også på andre muligheder som grafisk identifikation af objekter og en vandtæt elliptisk søgesonde, så du trygt kan bruge din metaldetektor i vådområder. Metaldetektoren er udstyret med lys og lyd, der gør dig opmærksom på metal forekomster i jorden. Du kan ændre fabriksindstillingerne til søgning efter specifik metal. Det er en stor fordel at kunne søge på denne måde – så du kan koncentrere din søgning efter noget bestemt.

På jagt efter fortidens skatte

Garrett ACE 150 er et rigtig godt bud til dig, der elsker at gå på jagt efter spor fra fortiden. Med denne model kan du finde alle metaltyper og du kan lave en masse finindstillinger, så den både er tiltalende for den let øvede og den øvede metaldetektor bruger. Modellen har en lav vægt, hvilket er en fordel. Køber du via dette link, så får du en medfølgende Garrett metaldetektor rygsæk med i købet, samt de tilhørende trådløse høretelefoner.

Fordele:

 • PROformance sonde
 • Prisvenlig
 • Lyd ved metal

Ulemper:

 • Bruger 9 volts batteri der ikke er genopladelige

MD1012 Metaldetektor til børn og nybegyndere

Metaldetektor Til Børn Og Nybegynder

 

MD12 er en metaldetektor, der henvender sig specielt til børn. Den vejer kun 900 gram incl batteri, hvilket gør, at selv mindre børn kan anvende den. Den har desuden en påmonteret strop, som barnet kan have omkring håndledet for ekstra sikkerhed. MD12 er designet, så den er utrolig brugervenlig. Den har en stor LCD skærm, som skridt for skridt hjælper barnet gennem menuen. Vil barnet gerne bare i gang med at søge. Så skal metaldetektoren bare tændes, så er den klar.

Kan bruges af både større og mindre børn

Fordi modellen er henvendt til børn på 6 år og opefter, så har den en justerbar stang, så den kan justeres mellem 50 og 78 cm. Det er derfor ikke en metaldetektor, som børnene lige vokser fra.

Menuen på displayet er enkel og metaldetektoren er så vandtæt, at der ikke sker noget ved at bruge den i lavt vand. Du behøver derfor ikke at frygte, at metaldetektoren går i stykker, hvis den havner i en vandpytte eller et andet vådområde

Find smykker og mønter

Børn elsker at gå på skattejagt og med MD12 metaldetektor til børn, så kan de finde både smykker, mønter og andet metal. Det vil kunne få de fleste børn væk fra de elektroniske medier.

Vi anbefaler denne model til børn, men ikke til voksne nybegyndere, der gerne vil i gang med en seriøs hobby. Fordi denne model er gjort så børnevenlig som den er, så er der gået på kompromis med nøjagtigheden.

En børnedetektor er perfekt til jer som gerne vil indlemme jeres børn i jeres interesse for at bruge en metaldetektor. Når redskabet passer til barnets størrelse og ikke er ubekvemt, så har barnet den fulde mulighed for at nyde oplevelsen på samme plan som de voksne. En tur med en metaldetektor er den perfekte måde at få frisk luft på for både familie og husdyr.

Fordele:

 • Børnevenligt LCD skærm
 • Let at betjene
 • Kan tåle at komme i berøring med vand
 • Justerbar så den passer til både små og store børn

Ulemper:

 • Begrænset antal af funktioner
 • Ikke lyd ved metal

Ekstra udstyr

Man skal aldrig gå ned på udstyr er en sætning man ofte høre og der er et gran af sandhed i den. For hvorfor ikke gøre det så let for en selv som muligt hvis økonomien er til det. Rigtig meget ekstra udstyr er nemlig rigtig godt at have, men det er ikke altagørende for at kunne anvende en metaldetektor. Som du bliver mere øvet med din metaldetektor så begynder du måske at ønske at specialisere dig lidt. Vi kigger her på noget af det ekstraudstyr som du bør kigge på når økonomien er til det.

Spoler:

Der følger en spole med din metaldetektor, når du køber den, men som du bliver mere erfaren, så vil du også sætte større krav til dit gear. Du kan derfor tilkøbe forskellige spoler, som er specialiseret til at søge i små tætte områder eller i meget stenede områder. Sådanne spoler kaldes for sniper-coils.

Pinpointer:

En pinpointer er en smart lille håndholdt metaldetektor, som er udviklet til at hjælpe dig med at lokalisere helt små fund i jorden. Det kan være fragmenter af patroner eller smykker eller små mønter. En pinpointer er en stor hjælp, hvis du investere i en i en ordentlig kvalitet.

Drop leg bælte:

Et Drop leg bælte er et praktisk hylster, som du kan spænde på ydersiden af låret. I bæltet er der plads til pinpointer og graveudstyr og andre småting. Der er som regel også en vandtæt lomme til mobiltelefonen. Det er praktisk, hvis du ikke vil fylde din rygsæk og alligevel have hænderne frie.

Regler for brug af metaldetektor

Når man har en metaldetektor i hånden, så kan det være svært at vente med at komme i gang med at finde det første fund. Men det er en god idé at sætte sig ind i reglerne vedrørende brug af en metaldetektor på offentlig eller privat grund. Og så er der hele lovgivningen omkring danefæ. Vi kommer ind på alle de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du drager afsted med din metaldetektor.

Brug af metaldetektor på offentlig grund

Hvis du gerne vil bruge din metaldetektor på offentlig grund som for eksempel skove, parker, strande og lignende, så skal du søge tilladelse i den kommune som området befinder sig i. Du kan henvende dig til dit lokale kommunekontor, som vil vejlede dig gennem processen.

Brug af metaldetektor på privat grund

Hvis du gerne vil søge efter metaller på privat grund, der ikke er ejet af dig, så skal du søge tilladelse hos ejeren. Du skal være opmærksom på, at flere skovstykker er privatejede og det er i de tilfælde den private ejer, du skal søge tilladelse hos. Det gælder også, hvis der er tale om marker eller andre privatejede naturområder.

Hvor dybt må du grave

Der er faktisk fastsat regler for, hvor dybt du må grave efter det fund som din metaldetektor har opfanget. Reglerne foreskriver, at der ikke må graves dybere end til pløjelaget. Reglen er fastsat for at sikre, at markjorden ikke ødelægges.

Danefæ

Danefæ er værdifulde fund fra fortiden. Det kan være gamle mønter, smykker eller værktøjer, som er fundet i jorden. Alt danefæ er ejet af staten og det er ulovligt at beholde disse. Det er dog langt fra alt, hvad der findes i jorden, der er danefæ. 

For at være danefæ så skal der være tale om et værdifuldt materiale som guld eller sølv, specielle mønter  eller andet, der kan have en kulturhistorisk værdi. Hvis du finder noget, du tænker kan være danefæ, så er det vigtigt, at du straks kontakter Nationalmuseet.

Vælger Nationalmuseet at kategorisere dit fund som danefæ, så vil staten overtage ejerskabet af dit fund og du vil få udbetalt et beløb for dit fund.

Metaldetekting som hobby

Metaldetekting er en fantastisk hobby, som hver dag får nye tilhængere. Som oftest skal der kun ét fund til, før folk er bidt af en gal metaldetektor. Vi drømmer nok alle om en dag at finde en kæmpe stor guldskat og for nogle, går dette faktisk i opfyldelse. Flere af de kostbare skatte vi kan se udstillet på Nationalmuseet og andre museer rundt omkring i Danmark er fundet af hobbyfolk med metaldetektorer

.Mindre end guldskatte kan nu sagtens gøre det, hvis man spørger dem, der er bidt af metaldetektning. Hvert lille fund fortæller en historie om dem, der kom før os. Det kan være gamle mønter som både kan afsløre deres alder, men også om de er danske eller om de har været bragt hertil fra udlandet. Det kan fortælle noget om den handel der var.Det kan også være smykker eller bæltespænder, som kan fortælle en historie om den person, der har båret dem. Var vedkommende rig eller fattig. Mand eller kvinde. Barn eller voksen osv.

Når du er ude med din metal detektor så kan du finde metaller, der har ligget der siden i forgårs, men du kan også finde metaller, der har ligget der i mange hundrede år – helt urørt. Det er det, der er så fascinerende ved at bruge en metaldetektor. Vi håber, vi har givet dig endnu mere blod på tanden til at købe en metaldetektor. Vi håber, du føler dig klædt på til at vælge den rigtige model. Tænker du den rigtige model er en af de modeller, vi har anbefalet her. Så har vi gjort det så let for dig, at du bare kan trykke på linket og så kommer du direkte til forhandlerens hjemmeside og er sikker på at få præcist det produkt, som vi har anbefalet her.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

METAL DETEKTOR MD7020C

MD7020c henvender sig til professionelt brug. Altså til dig, der bruger metaldetektoren i dit erhverv eller til hobbymanden, som føler sig klar til at avancere til mere avanceret teknologi. Det skal nævnes, at MD7020c modellen ofte bliver brugt af militæret, dykkere og arkæologer. Vi anbefaler den ikke til nybegyndere, det det kræver en vis indsigt i udstyret at sætte sig ind i det og udnytte det maksimalt. Men til den erfarne metaldetektor bruger er dette kram.

Vandtæt ned til 30 meters dybde

Denne model er vandtæt og kan bruges ned til en dybde på 30 meter. Når det du søger efter er registreret, så vises det med et skarpt lys og lyd i de vandtætte høretelefoner. MD7020c er også udformet, så den kan låses fast til din arm. Det sikre en behagelig arbejdsstilling.

MD7020c er perfekt til såvel brug på landjorden som i vand. Og den er også særdeles velegnet til brug i saltvand. Denne model kan søge efter alle typer af metal. Den har en vandtæt søgespole på 8” og en søgedybde på 20 cm. En indikator for lydstyrke, der lader dig afvige den faste frekvens, mens du søger efter metal. På displayet vil du kunne se en måler, der indikerer, hvilket type metal der registreres. Denne måling er ikke 100 %, men den giver en rigtig god indikation. Og er en stor hjælp i søgningen, så du ikke spilder tid på unødvendig gravning.

Fordele:

 • Vandtæt
 • Kan bruges på jorden og i vand – også i saltvand
 • Justerbar stang
 • Vandtætte høretelefoner

Ulemper:

 • Benytter 9 v batteri fremfor et genopladeligt batteri
 • Ikke anbefalingsværdig til nybegynderen

4Yang D5030

Pinpointer 4Yang D5030 er en forholdsvis billig metaldetektor, der giver dig mulighed for at søge efter jern, nikkel, guld, messing, zink, kobber, sølv og aluminium. Det kan give mange sjove timer på marken eller på stranden alene eller sammen med familien. Du kan også vælge at benytte en af de 4 operating modes, som denne model tilbyder. De giver dig mulighed for at søge efter et specifikt metal og derefter lokalisere positionen præcist. At du kan justere følsomheden er en stor fordel, når du bliver lidt mere øvet.

Justerbar længde og ergonomisk design

Denne model giver mulighed for at justere længden på metaldetektoren fra 106 cm til 132 cm. Dermed er det muligt at tilpasse den efter din højde, så du går med en korrekt kropsholdning, når du søger. At vælge en model der giver dig mulighed for at gå og stå med en korrekt kropsholdning er utrolig vigtigt. Forestil dig, hvor øm din ryg vil være, hvis du har gået foroverbøjet i mange timer. Det er desværre en faktor ikke alle husker, når de vælger metaldetektor og sådanne køb ender med at være ærgerlige fejlkøb

8 timer ved fuld opladning

Pinpointer 4Yang D5030 garanterer ca 8 timers søgetid ved en fuld opladning. Det er rigtig smart, hvis du gerne vil afsted på dagsudflugter. Denne model bruger 2 x 9 V batterier, som du kan tilkøbe, når du bestiller din metaldetektor. Vi anbefaler altid, at du køber et ekstra batterier. Der er ikke noget mere ærgerligt end at stå på et godt fundsted og så løbe tør for batteri.

Pinpointer 4Yang D 5030  garantere samtidig, at denne metaldetektor kan søge uden problemer ned til minus 10 grader. Det gør den brugbar i selv den strengeste vinter i Danmark.

Fordele:

 • Justerbar længde
 • Brugbar ned til minus 10 grader
 • Lyd ved jern

Ulemper:

 • Ingen justerbar jordbalance
 • Kun 8 timers søgetid på et fuldt batteri