Natkikkert Test 2024 → Se De 5 Bedste Natkikkerter

Natkikkert Bedst i Test

Mørket gemmer på mange fantastiske naturoplevelser, hvad enten du er jæger, der er på jagt efter bytte eller naturelsker, der bare holder af at se dyrene i deres eget element. Men det kan være svært at orientere sig om natten. Vores nattesyn er nemlig slet ikke at sammenligne med mange af de dyr, vi jager eller gerne vil observere. Det kan natkikkerten heldigvis afhjælpe.

I denne bedst i test kigger vi på de bedste natkikkerter på markedet. En natkikkert er nemlig løsningen til dig, der gerne vil ud i naturen efter mørkets frembrud. Men en god natkikkert kan du se en helt anden verden åbenbare sig for dine øjne. Der findes flere forskellige slags natkikkerter.

Nogle kan både tage billeder og optage video, udover at fungere som natkikkert. Det er en stor fordel, hvis du holder af at forevige de specielle øjeblikke, som opstår, når du er ude under den åbne himmel. Der findes også natkikkerter, der er termiske og som gør det lettere for jægeren at finde byttet. Hvilken natkikkert der er den bedste for dig kommer helt an på hvilke krav, du stiller til den. For nogle er en kikkert, du kan bruge med én hånd den eneste rigtige løsning. For andre vil det aldrig kunne komme på tale.

Vi vil i det følgende gennemgå de nye modeller på markedet og komme med vores bud på den bedste natkikkert i test. Vi bygger vores bedømmelse på et bredt udvalg af test og reviews foretaget af eksperter indenfor området.

Husk at der er lovgivning vedrørende brug af natkikkerter i Danmark. Det kan du læse mere om nederst i artiklen.

Vores testvinder

Swarovski SLC 10 x 56 er vores testvinder og her er et kort sammendrag af, hvorfor vi har valgt at kåre netop denne model som vinder over de andre ganske udmærkede natkikkerter.

Denne natkikkert er perfekt til alle former for jagt, fugleobservation og astronomi. Det du ser, når du holder denne natkikkert op til øjet er skarpe detaljer, masser af lys og ingen forvrængede farver.

Alt ved denne natkikkert er en bedst i test vinder værdig. Alle mekaniske dele er i højeste kvalitet, som man også forventer at en natkikkert i denne prisklasse. Men også selve kikkerthuset er lavet med tanke om perfektion. Natkikkerten er smuk at se på med den helt rene linjer men endnu vigtigere, så har denne model at fantastisk greb, så du altid føler du har godt fat i din kikkert.

For at nævne bare et par af de områder, hvor Swarovski SLC 10 x 56 virkelig skiller sig ud fra de andre kikkerter i testen så er det for eksempel den måde den lægger sig til øjet. Den har high fluoride (HD) glas i linsen, hvilket er en stor fordel. Det hjælper nemlig med at forhindre forvrængning af farverne også kaldet falske farver.  Vores bedst i test vinder Swarovski SLC 10 x 56 kan det hele. Den er lige så god i fuld dagslys som mange af de fineste premium mellemstore modeller og i skumringen og om natten er den uovertruffen og fantastisk lige meget hvilken form for jagt eller anden naturoplevelse du jager

Swarovski SLC

Swarovski SLC 10x56

Søger du perfektion, så er det svært at komme tættere på end Swarovski har gjort med deres SLC natkikkert. Derfor har det heller ikke været noget svært valg at kåre Swarovski SLC som testvinder i vores natkikkert bedst i test.

SLC 10 x 56 natkikkert med høj lysstyrke giver dig mulighed for 10 x forstørrelse, så du kan stille alle detaljer helt skarpt. Denne model har et optimeret optisk system til brug om natten. Det, kombineret med en enestående kant-til-kant skarphed og et stort synsfelt gør det nemt for dig at lave observationer også, når der er dårlige lysforhold.

Forbedret greb og afbalanceret vægt

Denne natkikkert har så mange lækre detaljer, som vi koncentrere os om under “Specifikationer der er værd at nævne”, men vi vil også fremhæve, at Swarovski har formået at forfine denne natkikkert med et nyt forbedret greb i forhold til tidligere modeller og samtidig er vægten blevet endnu mere afbalanceret. Det er en stor fordel i brug.

Abbe-kónig linse

Et andet high end mærke som Zeiss har længe brugt en speciel linse, der hedder Abbe-Kónig. Dermed har Swarovski optimeret denne model natkikkert i forhold til de tidligere modeller. Abbe-Kónig linsen adskiller sig fra andre linser ved, at den lader lyset bøje rundt af intern refleksion uden behov for spejlbelægning i modsætning til andre linsetyper. Det betyder at 10 x 56 SLC transmittere lyset meget bedre

Specifikationer der er værd at fremhæve

 • Abbe-Kónig linse
 • Ergonomisk gennemtænkt
 • Perfekt fokus
 • Multi Justerbare ørekopper for større komfort

Night Owl Optics NOB3X

Night Owl Optics - NOB3X

Night Owl Optics Auto-fokus er perfekt til dig, der ikke ønsker at bruge tid på at indstille din kikkert manuelt. NOB3X modellen sørger selv for at alt er skarpt, lige meget hvilken afstand du ønsker at undersøge.

Auto-fokus og 3 x zoom og infrarødt lys

Når du vælger en auto-fokus natkikkert, så får du en kikkert, der er specielt fremstillet til at stille skarpt i mørke omgivelser. Autofokus giver dig mulighed for at forstørre det ønskede objekt på øjeblik og du går derfor ikke glip af noget.

Denne model byder på 3 x zoom, dvs at den forstørre op til 3 gange. Den har 2 kvalitets Gen-1 infrarød billedforstærker og et indbygget infrarødt lys til brug i fuldstændig mørke.

NOB3X har en linse diameter på 42 mm, en opløsning på 35 lp/mm i centrum og en spektral følsomhed på 400 nm til 900 nm

Her er ikke gået på kompromis med kvaliteten. Både den objektive og den okulære linse er fremstillet i den højeste kvalitet glas optik.

Linsehus og batteri

Selve lyshuset er støbt i slagfast thermoplast, som gør natkikkerten mindre følsom overfor slag og stød.

Selv om linsehuset er robust lavet, så vejer Night Owl NOB3X kun 870 gram uden batteri. Batterierne der anvendes til denne model er 1 x 3 volts lithium batteri. Batteritiden anslås til at være mellem 40 og 80 timer, afhængigt af hvor ofte den infrarøde funktion benyttes.

Specifikationer der er værd at fremhæve:

 • Autofokus natkikkert
 • 3 x zoom
 • Linsediameter på 42 mm
 • Indbygget infrarød belysning
 • Vægt på 870 gram (uden batteri)
 • Benytter 1 x 3 volt lithium batteri

Pard NV008Plus Digital Natkikkert med Wifi

Pard - NV008PLUS Digital Natkikkert med Wifi

Denne Pard NV008plus digital natkikkert er perfekt til jægeren, der gerne vil på jage om natten. Denne model har en masse smarte funktioner som for eksempel en indbygget IR lygte, der gør det muligt at skyde helt ud på 200 til 250 meter alt efter forholdene. En anden stor fordel ved denne model er at den også kan bruges som dagkikkert. Det vil sige at du ikke behøver at bære på ekstra udstyr hvis du er afsted i længere tid.

Natkikkert med wifi

Hvis du gerne vil dele dine naturoplevelser med andre, der måske ikke har lyst til at være vågne om natten, så har denne Pard natkikkert wifi. Det gør det muligt for dig at optage det du ser direkte på din telefon, så du kan dele det med familie og venner. At natkikkerten har wifi er en kæmpestor fordel da du nu både kan tage video og still shot af det du ser.

Fantastisk billedkvalitet

Pard NV008 plus digital med wifi har fået rigtig meget ros af anmelderne for det helt utrolig klare billede, og flere medier har kåret billedkvaliteten til at være blandt de bedste på markedet. Det er blandt andet en forbedret OLED skærm, som giver en meget bedre billede, der er forskellen på denne model og den tidligere Pard model.

Specifikationer der er værd at fremhæve:

 • Wifi
 • Indbygget videooptager
 • 108op full HD ved dags optagelse
 • 108op full HD natoptagelser i sort/hvid
 • Optager med 30 billeder i sekundet
 • Zoom på 1x – 2 x
 • Vægt på 450 gram uden batteri
 • Vandtæt
 • Kraftig indbygget lygte
 • Der medfølger en Picatinny kikkert montage

Wildguarder Owler1 natkikkert

 Wildguarder Owler1 Natkikkert

Wildguarder Owler1 natkikkert er en af de billigere modeller i vores natkikkert bedst i test gennemgang af markedet. Men det betyder ikke, at det er et dårligt produkt. Tværtimod. Du får faktisk rigtig meget for pengene ved denne natkikkert. Så hvis du er ude efter en natkikkert, som både kan tage billeder og video uden fuldstændig at sprænge budgettet, så er denne model en rigtig oplagt mulighed.

Tåler regnvand uden problemer

I det danske klima er det en rigtig god idé at vælge en model som denne, der kan tåle regnvand. Ellers vil brugen af din natkikkert blive stærkt begrænset. Hvilket er ærgerligt.

Indsæt SD kort direkte i din natkikkert

Når du får gode optagelser i kassen med din natkikkert så kan du gemme dem på et SD kort som du kan sætte i selve natkikkerten. Det er rigtig smart. SD ,kortet skal dog tilkøbes, hvis ikke du har et der passer liggende fra et tidligere kamera eller lignende.

Wildguarder Owler1 natkikkertens 2 x digitalt zoom og 7 x optisk zoom giver dig mulighed for at se så langt væk som 400 meter. Det giver dig mulighed for at observere dyrelivet uden, at de opdager dig. Den anvender en CMOS infrarød sensor og en mikro LCD skærm

Specifikationer der er værd at fremhæve

 • Indbygget LCD skærm
 • Kan tage billeder
 • Kan optage video
 • Der kan indsættes SD kort direkte i natkikkerten
 • 2 x digital zoom
 • 7 x optisk zoom
 • Vandtæt
 • CMOS infrarød sensor

Wildguarder Guarder1 natkikkert

Wildguarder Guarder1 Natkikkert

Denne Wildguarder Guarder1 natkikkert er specielt designet til at kunne benyttes med én hånd. Så du ikke behøver at have begge hænder frie. Dens udformning gør den også let at opbevare i lommen, når den ikke er i brug. Det foretrækker mange frem for at have den hængende omkring halsen, hvor den godt kan være i vejen. Perfekt både til jægeren og til naturelskeren der gerne vil have en masse dejlige oplevelser.

Wildguarder Guarder1 kan både optage videoer og tage billeder akkurat som sin storebror Wildguarder Owler1 som vi lige har anmeldt. Guarder1 benytter en CMOS infrarød sensor og en mikro LCD skærm for at kunne anvendes om natten. Det giver nogle helt nye muligheder for at gemme minder fra gode oplevelser andre steder end kun i tankerne.

Så langt øjet rækker

Guarder1 er perfekt til dig der er afsted hele dagen. Hvad enten det drejer sig om en jagttur eller eller hvis du er ornitologisk interesseret. Denne Wildguardermodel har 5 x digitalt zoom og 6 x optisk zoom det giver perfekte detaljer helt op til 350 meter væk. Det giver de optimale muligheder for at få nogle gode “skud” i kassen.

Display features

På Wildguarder Guarder1 modellens display kan du se hvor mange billeder du har taget, hvor meget videotid du har tilbage og hvor fyldt dit SD kort er. Du kan selvfølgelig også følge med i hvor meget batteri du har tilbage og det giver samtidig adgang til en masse indstillinger. Så du ikke behøver at tilgå undermenuerne når øjeblikket indtræffer og du skal være parat til at filme i en fart.

Specifikationer der er værd er fremhæve

5 x digitalt zoom

6 x optisk zoom

LCD Skærm

Infrarød sensor til anvende som natten

Hvilken natkikkert skal jeg vælge

Med så mange natkikkerter på markedet og næsten lige så mange meninger, så kan det være svært at gennemskue, hvilken model man skal købe. En natkikkert er ikke billig og derfor er mange bange for at lave et fejlkøb, fordi de ikke ved nok om natkikkerter. Det vi kan læse os til er faktisk, at den fejl som førstegangs natkikkert købere begår er, at de køber modeller, der er alt for avancerede til de behov de reelt har.

Hvis du for eksempel elsker at have en natkikkert ved hånden, når i er ude og campere i det fri eller til andre hyggeture, så vil vi anbefale dig, at du køber en af de lidt billigere modeller uden alt for mange ekstra funktioner, som du aldrig får brug for. Har du ikke behov for en avanceret natkikkert så kan det faktisk kvæle lysten at skulle sætte sig ind i en masse menuer og nye udtryk som man i realiteten ikke har brug for.

Er du til gengæld en passioneret jæger, som lægger mange mange timer ude i naturen på jagt efter bytte. Så kan det godt betale sig at lægge lidt flere penge og købe en mere avanceret model, som kan give virkelig skarpe billeder.

Det kan også være at du ønsker at kombinere natkikkerten med mulighed for at optage video eller tage fantastiske billeder. I så fald skal du selvfølgelig vælge en model der kan det. I vores natkikkert bedst i test kan du finde det hele.

Endelig så skal du også tænke på, om du har behov for en natkikkert, der kan holdes med én hånd. Så du har den anden hånd fri til at holde riffel eller taske. Vægten er også værd at have med i overvejelserne. Skal natkikkerten kunne være i lommen, når den ikke er i brug eller har det det ok med at have den hængende omkring halsen.

Lovgivning for brug af natkikkert

Du behøver ikke bekymre dig om lovgivningen for brug af natkikkert i Danmark med mindre det, du leder efter er en natkikkert, der er beregnet til at blive monteret på din riffel. Det er nemlig den eneste natkikkert, der kræver tilladelse.  Så hvis der er tale om en håndholdt natkikkert så kan du trygt købe og anvende den. Det er helt lovligt og kræver ingen tilladelse fra Politi eller anden myndighed.

Er det en natkikkert, der er beregnet til at blive monteret på din riffel som du ønsker at investere i, så er det vigtigt at du læser med videre.

Natkikkert til montering på riffel kræver 2 tilladelser. Det kræver en tilladelse fra politiet til at købe og eje en sådan natkikkert og så kræver det endnu en tilladelse, at få lov til at anvende det i Danmark.

Det er utrolig vigtigt, at du sørger for at indhente disse tilladelser hvis du ønsker at købe en natkikkert til montering på din jagt riffel.

I Danmark Jægerforbund har det i mange år været et ønske, at natkikkert til riffel og andre lysforstærkende sigtemidler blev lettere tilgængelige for de danske jægere. Og det lyder, til at miljøminister Lea Wermelin har lyttet. Hun har i hvert fald givet dispensation, så at lysforstærkende sigtemidler må benyttes til at regulere invasive arter som mårhund og vaskebjørn, der lettest jages om natten hvor dyrene er aktive.

Lovgivningen er forskellig fra land til land og det er derfor vigtigt,at du sætter dig ind i landets love og regler inden du for eksempel tager din natkikkert med på rejse. Mange jægere drømmer om at tage på jagtferier rundt omkring i verden og det er også en mulighed. Også at medbringe egen jagt riffel. Det kræver bare de rigtige tilladelser. Både fra det land man ønsker at besøge og fra de luftfartselskaber, du skal benytte for at nå din destination.