En cirkulationstræner kan lette livet for mange danskere, der går rundt med konstante smerter i ben og fødder. Mange af dem kan endda benyttes, mens du sidder ned og passer dit arbejde eller mens du ser en film i sofaen.

Desværre døjer rigtig mange danskere med dårlig blodcirkulation – det er ikke længere kun et problem, vi forbinder med alderdommen. Når dårlig blodcirkulation også ses som en faktor hos yngre mennesker, så kan det skyldes livsstil, men i stor grad også, at vi sidder rigtig meget ned i løbet af dagen. Mange arbejder ved et skrivebord, hvor benmusklerne ikke bliver brugt i længere tid af gangen. Det gør, at blodet pumpes langsommere ud i musklerne. Det kan give gener som uro i benene, smerter og en følelses af at have tunge ben.

Med alderen får de fleste problemer med blodomløbet. Faktisk viser undersøgelser, at helt op mod 80 % af de 60 + årige har symptomer på dårligt blodomløb.

Hvilke symptomer du skal være opmærksom på, kommer vi ind på senere i denne artikel.

Hvad er dårligt blodomløb

Blodomløbet bliver også kaldt det kardiovaskulære system eller blodkredsløbet. Det kardiovaskulære systems funktion er, at transportere blodet rundt i kroppen. Hvis blodkredsløbet er dårligt, så vil du få flere symptomer, der kan kan forvolde dig store gener i hverdagen og på sigt kan det have store konsekvenser på dit helbred.

Årsager til dårligt blodomløb

Der kan være mange årsager til, hvorfor du oplever dårlig blodcirkulation i dine ben, fødder og hænder. Nogle af de mest hyppige er:

 • Rygning
 • Usund kost
 • Manglende motion
 • Højt kolesteroltal
 • Højt blodtryk
 • Åreforkalkning
 • Diabetes
 • Alderdom

Langt hen af vejen kan du forebygge kredsløbssygdomme ved at motionere regelmæssigt og leve sundt. Det er aldrig for sent at lægge sine livsstil om og foretage sundere valg. Start i det små og mærk, hvor meget mere energi du får.

Hvad er symptomerne på dårlig blodomløb

Et dårligt blodomløb kan have stor indflydelse på dit daglige velbefindende. Men et dårligt blodomløb kan også have alvorlige konsekvenser på sigt. Det er derfor vigtigt, at tage det alvorligt, hvis du har symptomer på dårlig blodomløb.

Oplever du symptomer, så er det vigtigt, at du kontakter din læge og drøfter dine symptomer med ham eller hende. Er lægen enig i, at dit blodomløb ikke er så godt, som det burde være, så kan du selv gøre en masse for at afhjælpe dette. Din læge vil helt sikkert foreslå dig at omlægge din kost og skære dårlige vaner væk. Han vil også opfordre til mere motion. Dette er alle gode råd, som bør følges, men du kan gøre endnu mere end dette, hvis du investere i en god cirkulationstræner som kan sørge for at stimulere muskler og nerver i dine ben og fødder.

Symptomerne på et dårligt blodomløb kan blandt andet være;

 • Kolde hænder og fødder
 • Hævede ben, fødder eller hænder
 • Smertefulde ben
 • Uro i benene
 • Nattekrampe
 • Blålige hænder og fødder
 • Øget træthedsfornemmelse
 • Nedsat immunforsvar
 • Fordøjelsesproblemer

Hvad er en cirkulationstræner

En cirkulationstræner benytter sig af teknologien TENS. TENS står for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation. Det betyder at cirkulationstræneren bruger elektriske impulser til nerve og muskelstimulering. Når de elektriske impulser rammer muskler og nerver i dine fødder og ben så får impulserne dem til at henholdsvis spændes og slappe af. Det forbedrer blodcirkulationen og løsner op for smerter og uro i benene. Nogle cirkulationstrænere giver mulighed for at sætte pads på andre steder af kroppen som for eksempel nakke og skuldre. Det er en stor fordel hvis du lider af migræner, myoser i skuldrene eller hold i nakken. Du kan give dig selv en behandling mens du tager en kort pause fra dit arbejde.

Træn med encirkulationstræner, mens du arbejder eller ser tv

Det smarte ved en cirkulationstræner er, at du kan træne, mens du laver noget andet. Sidder du meget ved dit skrivebord, så vil du højst sandsynligt opleve, at blodet strømmer langsommere i benene, hvilken kan få dem til at føles tungere. En cirkulationstræner vil du kunne have stående under bordet og bruge efter behov. Nogle cirkulationstrænere har også en vippe funktion der får gang i venepumperne. Du kan også give dig selv en behandling, mens du sidder hjemme i sofaen og ser en god film. Maskinen er lydsvag og behandlingen er behagelig, så du kan sagtens nyde begge dele.

Circulation Maxx – cirkulationstræner

Circulation Maxx

Circulation Maxx cirkulationstræner er udviklet til at afhjælpe dårlig blodcirkulation, hvor generne for eksempel kan være kolde hænder og fødder og / eller hævelser og ømhed i muskler og led. Har du symptomer på dårlig blodcirkulation, så er det nødvendigt at tage det alvorligt og gøre en indsats for at forebygge forværrelser. Circulation Maxx er udviklet til lige præcis dette. Selve cirkulationstræneren fylder ikke meget mere end en badevægt og den er derfor let at opbevare i hjemmet, når den ikke er i brug.

Fylder næsten intet

 At cirkulationstræneren ikke fylder ret meget gør også, at det er let at få plads til den, hvis du for eksempel ønsker at benytte den, mens du sidder i sofaen. I de fleste tilfælde behøver du ikke engang at flytte på sofabordet for at få plads til den. Det gælder i øvrigt alle de modeller, vi anmelder her. Den lille størrelse gør også, at det er muligt at tage den med på arbejde. Stillesiddende arbejde kan ofte give tunge og trætte ben, her er cirkulationstræneren en fantastisk mulighed for at lindre dette samtidig med, at du fortsat kan passe dit arbejde.

Fjernbetjening skåner kroppen

Circulation Maxx kommer med en fjernbetjening, så du ikke behøver at bukke dig ned, når du ønsker at ændre på indstillingerne. Det kan være en stor fordel, hvis du døjer med rygproblemer eller balancen. Fjernbetjeningen er enkel at betjene og knapperne har en god størrelse. 

Produktinformation

Mål: 41 x 45 x 17 cm
Brugsanvisning: Engelsk
Fjernbetjening: Ja
Antal TENS måtter: 4
Vippefunktion: Nej

Beurer FM 250 Vital cirkulationstræner

Beurer FM 250 cirkulationstræner

Beurer FM 250 Vital Legs cirkulationstræneren er specielt designet til at lindre muskelsmerter og muskelkramper i benene. Årsagen til ubehag i benene er nemlig dårlig blodcirkulation. Når cirkulationstræneren arbejder, så sender den små, kontrollerede elektriske impulser op gennem dine fodsåler. Det gør ikke ondt ! Disse elektriske impulser stimulere muskelvævet og musklerne på samme måde, som hvis du dyrker motion. En cirkulationstræner som denne er derfor et rigtig godt alternativ, hvis du ikke er så rørlig, som du har været. Mange ældre mennesker opnår store forandringer ved regelmæssige behandlinger.

Bevægelige fodstøtter

Denne model har bevægelige fodstøtter. Det er en stor fordel, hvis du ønsker at lave venepumpeøvelser samtidig med at de elektriske impulser stimulere dit muskelvæv. Du laver venepumpeøvelserne ved at bukke og strække dine fødder på de bevægelige fodstøtter.

Cirkulationstræner med 6 elektroder

Beurer FM 250 Vital Legs cirkulationstræner kommer med 6 elektroder. Elektroderne placeres på fodstøtterne og på ben manchetterne og disse sørger for, at selv hårde muskelspændinger løsnes op. De fleste mærker tilbyder, at man kan tilkøbe ekstra elektroder, som gør det muligt at give et område ekstra behandling. Det er værd at undersøge, inden du vælger mærke.

Produktinformation

Mål: 28,3 x 37,2 x 11,1 cm
Brugsanvisning: Dansk
Fjernbetjening: Nej
Antal TENS måtter: 6
Vippefunktion: Ja

Circulation Maxx Reviver – cirkulationstræner

Circulation Maxx Reviver

Gelepuder til ryg og skulder massage

Denne model har valgt at inkludere 4 gelepuder, som du kan bruge til at give behandlinger andre steder på kroppen. Mange mennesker døjer med nakke og skuldersmerter og her vil elektriske impulser kunne hjælpe med at løsne op og transportere affaldsstofferne væk. Denne cirkulationstræner kan derfor bruges på hele kroppen og ikke kun til ben og fødder.

Cirkulationstræner, som virker både på strøm og batterier

Cirkulation Maxx Reviver har villet sikre sig, at deres produkt er brugbart under alle forhold. Derfor har de lavet deres cirkulationstræner, så den både fungerer med strøm og med batterier. Du kan derfor også have den med i bilen og bruge den, når du holder pauser. Lange ture i bilen er nemlig der, hvor du virkelig mærker det, hvis du har problemer med blodcirkulationen. Når man sidder ned i længere perioder af gange, så strømmer blodet langsommere og det kan give fornemmelsen af tunge ben, der sover.

Produktinformation

Mål: ikke oplyst
Brugsanvisning: Dansk
Fjernbetjening: Ja
Antal TENS måtter: 4
Vippefunktion: Nej

Dr-Ho´s cirkulationstræner

DR HO cirkulationstræner

Lindre muskelspændinger og stivhed

Udover at give en bedre blodcirkulation i ben og fødder, så sørger DR-HO´S cirkulationstræner for at blodcirkulationen i hele kroppen forbedres og at kroppen bedre kan komme af med affaldsstofferne. Du vil derfor erfare, at du oplever mindre stivhed i kroppen, som for eksempel i skuldre og nakke, hvor vi ofte døjer med myoser. Døjer du med hævede hænder og fødder, så vil du også kunne mærke en stor effekt ved regelmæssig brug.

Ingen bivirkninger

Du kan ikke bruge din cirkulationstræner forkert eller for meget. Det er fuldstændig risikofrit at benytte en cirkulationstræner. Derfor kan den også bruges af alle aldersgrupper. Ældre mennesker har generelt gener forårsaget af dårlig blodcirkulation og i mange tilfælde vil disse helt eller delvis kunne afhjælpes ved at bruge cirkulations træning. En cirkulationstræner er også god, hvis du er på benene hele dagen. Når musklerne arbejder på højtryk, så udskilles en masse affaldsstoffer. Dem sørger cirkulationstræneren for at hjælpe dig med at udskille.

Produktinformation

Mål: ikke oplyst
Brugsanvisning: Dansk
Fjernbetjening: Nej
Antal TENS måtter: 4
Vippefunktion: Nej

Sådan vælger du den rette cirkulationstræner til dig

Vi har skrevet denne artikel til dig, der er på udkig efter en cirkulationstræner og er i tvivl om, hvilken model du skal købe.

Alle 4 cirkulationstrænere,som vi har anmeldt her, er gode maskiner, der effektivt stimulere dine muskler og muskelvæv. Du vil derfor ikke gå galt i byen lige meget hvilken af disse maskiner, du vælger. Der er dog få afvigelser ved de cirkulationstrænere vi, har kigget på.

Fjernbetjening

Nogle af de cirkulationstrænere, vi har kigget på, har en medfølgende fjernbetjening. Det er et rigtig godt værktøj, hvis du for eksempel har svært ved at bukke dig ned, så du kan røre knapperne på selve cirkulationstræneren. Eller hvis du har en dårlig balance. Med en fjernbetjening kan du sidde mageligt og vælge det ønskede program og du kan lave ændringer undervejs.

Vippefunktion

Hvis du gerne vil lave venepumpeøvelser, som en del af din cirkulations træning, så skal du vælge en model, der har en vippefunktion. En vippefunktion fungere ligesom et par pedaler, du kan trykke på ved at bøje og strække foden. Når du bøjer og strækker foden, så får du gang i venepumperne, som hjælper med at give bedre blodcirkulation i hele kroppen.

El, batteri eller begge dele

Nogle af de modeller vi har kigget på har en ledning til el. Andre er til batteri og en enkelt er til begge dele. Hvilken model du skal vælge afhænger helt af, hvor og hvordan du ønsker at bruge din cirkulationstræner. Benytter du den altid det samme sted i hjemmet og er det i nærheden af en stikkontakt,så vil den letteste løsning nok være en cirkulationstræner til el. Vil du derimod gerne have den med i bilen, så du kan bruge den i pauserne på de lange køreture, så du undgår tunge og trætte ben. Så vælg en batteriløsning, så du kan bruge den hvor som helst. Du kan også vælge at købe en model, der kan begge dele. Så er du helgarderet.

Hvis du føler, at du har fået den information om cirkulationstrænere, som du har brug for, for at træffe dit valg. Så har vi gjort det let for dig, at finde lige præcis de modeller, som vi har gennemgået i denne artikel. Alt hvad du skal gøre er, at trykke på det ønskede link. Så bliver du ført direkte til forhandlerens hjemmeside. Som du kan se er det store anerkendte virksomheder som vi henviser til. Her kan du trygt handle. 

Vi er sikre på, at du vil mærke en stor forskel i dit velbefindende efter kort tids brug af cirkulationstræneren. Hvad enten du bruger den lindrende eller forebyggende. Det er aldrig for tidligt at forebygge livsstils og aldersbetingede sygdomme, som kan give dig gener senere i livet.