Havkajak Test 2024 → Se De 5 Bedste Havkajaker

Havkajak Bedst i Test

En havkajak er en garanti for en masse fantastiske oplevelser på havet. Hvad enten det drejer sig om små ture i ny og næ eller om en længere ferie med havkajakken som transportmiddel.

Havkajakken har sin oprindelse i den grønlandske kajak. Den grønlandske kajak er lavet af drivtømmer, der er betrukket med sælskind. De havkajakker vi tester i denne bedst i test er ikke lavet af dyreskind, men af mere nutidige materialer som plast og aluminium, men kajakkernes form er ens. Og det samme er deres store anvendelighed på vandet.

I denne bedst i test af havkajakker kigger vi på havkajakker til henholdsvis én, to og tre personer. Vi kigger også på de pakkeløsninger, du kan købe, hvor du får alt det ekstraudstyr, du har brug for som redningsvest og pagaj med, som en samlet løsning. Det kan være en fordel, hvis du er begynder, og dette er dit første køb af havkajak.

At sejle havkajak kræver undervisning og kendskab til de regler der er, når vi færdes til havs. Derfor ser vi også på havkajak kurser og vi kigger på spændende oplevelsesture med kajak.

Er du vild med at sejle i havkajak eller er du bare nysgerrig efter at vide mere, så kommer vi vidt omkring her, så du får en bred viden, om de muligheder du har.

Advanced Elements Island Voyage (2er) Havkajak incl bl.a. redningsvest

Advanced Elements Island Voyage™ (2er) Havkajak inkl. svømmeveste

 

Som nævnt i introen, så kigger vi også på havkajakker, der kommer som en pakkeløsning. Altså medfølgende alt, hvad du har brug for for at komme i gang med at bruge din havkajak. Pakkeløsninger findes til både 1er, 2er og 3er kajakker.

Vi kigger her på Advanced Elements Island Voyage, som er en 2er havkajak. Denne havkajak kan sejles af 2 personer og den er perfekt til såvel den absolutte nybegynder, som til motionisten eller roeren som har mange års erfaring. Hvis du gerne vil have god kvalitet og den bedst mulige komfort, så er Advanced Elements Island Voyage et rigtig godt bud på en havkajak

Ekstremt punkterhæmmende materiale

Dette er ikke en hardshell havkajak, men det ekstremt punkterhæmmende materiale som denne havkajak er lavet af, gør den lige så slidstærk som sin fætter med den hårde skal.  Kajakken kan pakkes sammen, når den ikke er i brug, hvilket gør den let at have med i bilen eller på ferie og den vejer kun 14.3 kg. Trods sit lette materiale, så har denne 2er kajak en maksimum belastning på hele 181 kg. Den kan altså sagtens bære to voksne mennesker eller en voksen med meget bagage. Ønsker du at bruge den til en person plus bagage, så kan du afmontere det ene sæde, hvis du ønsker dette.

Pakkeløsning med alt hvad du har brug for

Hvis du er nybegynder eller hvis det er første gang, du skal købe egen havkajak og bruge eget udstyr, så kan det ofte godt betale sig at købe en pakkeløsning som denne.

 • Her får du en Advanced Elements Adventure Voyage havkajak til 2 personer (1 person + bagage)
 • 2 x Advanced Elements Adventure Voyage pagaj
 • 2 x Secumar Vivo 50 N redningsvest/svømmeveste
 • 1 håndpumpe med trykmåler
 • En duffel taske til transport af havkajakken
 • Sæder med lommer og flaskeholdere
 • Udførlig brugermanual

Til motionisten, ferien eller til sjov og spas

Med Advanced Elements Island Voyage pakkeløsning får du en højkvalitets havkajak og alt det udstyr, som 2 personer har brug for, for at kunne færdes sikkert på havet.

Brug din havkajak som motionsredskab. En tur ud på vandet, hvor du kan nyde stilheden med vind i håret og vandets brusen under dig, er den bedste form for motion der findes. Denne model er også perfekt at tage med på ferien. Den fylder næsten ingenting når den er pakket sammen og den vejer næsten intet. Alligevel er her tale om en utrolig slidstærk kajak som du ikke behøver bekymre dig om skulle punktere.

Bor i, i nærheden af vand, så er en kajak som denne en god hobby for hele familien. Har i en 2er kajak, så kan du sejle børnene ud på skift (husk at købe en børne redningsvest) og investere i i 2 pakkeløsninger, så kan i tage et barn med hver og tage ud på vandet hele familien sammen.

AdvancedFrame 1 Havkajak

Advanced Elements AdvancedFrame® 1 kajak - RØD

Advanced Elements AdvancedFrame 1 er en oppustelig havkajak til dig, der sætter pris på høj kvalitet og som gerne vil have en havkajak, der er let at transportere uden at det involvere tagbøjler til bilen eller en trailer.

Med AdvancedFrame 1 kajakken kan du sejle både i søer, i bugter, indre farvande, åer, kanaler, langsomme floder i klasse I og II, langs kyster og i åbne farvande. Her er altså tale om en multifunktionel havkajak som du kan have glæde af, lige meget hvilken type vand du er i nærheden af.

Hybrid mellem en oppustelig kajak og en sammenklappelig kajak

Denne model er en mellemting mellem en oppustelig kajak og en sammenfoldelig kajak. Kajakken har et indbygget aluminiumsstel i kajakkens bov og afterstern. Det har den fordel, at kajakken skærer gennem vandet og sagtens kan leve op til den sporing, som en hardshell kajak har.

God siddekomfort i denne havkajak

Når du skal tilbringe mange timer på havet, så er det vigtigt, at du sidder så behageligt som muligt, så kroppen kan slappe af. AdvancedFrame 1 har et sæde med høj rygstøtte og et justerbart polstret sæde. De mange timer der er lagt i at udforme sædet, kommer til sin ret på de lange ture, hvor kroppen virkelig er udsat for belastning.

Nem at pakke ud – og nem at pakke sammen

Fordelen ved en havkajak som AdvancedFrame 1 er i høj grad, at den kan pakkes sammen, så den ikke fylder mere end 76 x 43 x 25 cm. Den vejer heller ikke mere end 16 kg. Det gør, at du let kan transportere den i bagagerummet i bilen eller sågar bag på cyklen. Du er helt fri for at skulle tænke på tagbøjler til bilen eller leje af en trailer til at transportere den i.

Oplevelsesture med havkajak

Oplevelsesture med havkajak er en fantastisk mulighed for at komme en tur på vandet. Rundt omkring i Danmark arrangeres der havkajak ture for både øvede og nybegyndere.

Hvis du har erfaring med at sejle havkajak så er det kun et plus og så har du sikkert også overskud til at hjælpe dine medsejlende hvis de har brug for det. Hvis du først lige er startet med at sejle havkajak eller hvis du aldrig har prøvet det før, så er en oplevelsestur en rigtig god måde at prøve det på.

Ro kajak under sikre forhold

En af fordelene ved at tage med på en oplevelsestur som for eksempel en af de havkajak oplevelsesture som du kan finde hos DGDA – duglemmerdetaldrig.dk er at du hele tiden er i trykke hænder.

Du sejler i en kajak af god kvalitet, med en sikkerhedsgodkendt redningsvest og andet kvalitetsudstyr og så har du hele tiden en erfaren instruktør ved dine side til at give dig gode råd.

Havkajak og Fossiljagt ved Møns Klint

Havkajak & fossiljagt ved Møns Klint

En af de mest populære havkajakture som du kan booke gennem duglemmerdetaldrig.dk er “Havkajak og Fossiljagt ved Møns Klint”. Denne tur er en heldagstur. I jeres havkajakker padler i ud og nyder at rulle hen over bølgerne. I paddler hen til stranden nedenfor Møns Klint. Møns Klint gemmer på hemmeligheder der er mere end 70 millioner år gamle. Hvis du går en tur på stranden langs klinten så kan du finde små fossiler der fortæller historier om den tid der er kommet før os.

I løbet af turen vil Tina Noregren som både er naturvejleder og kajakinstruktør fortælle jer om det i ser og om Møns Klints mange hemmeligheder.

Inkluderet i gavekortet er:

 • 6 timers kajaktur
 • Kajakinstruktion af instruktør Tina Noregren
 • Kajakudstyr
 • Fortællinger om Møns Klint
 • Fossiljagt

Guidet kajaktur i det sydfynske Øhav

Guidet kajaktur i det sydfynske Øhav

Lifeplan Kajak og Friluftliv står bag denne oplevelse hvor du kommer på en guidet kajaktur i det Sydfynske Øhav. Turen rundt i Svendborgsund går forbi Thurøs vestkyst, forbi Tåsinges nordkyst, forbi Skansen og under Svendborgsundbroen.

Grundig introduktion til havkajaker

Inden i skal afsted på tur er der selvfølgelig en grundig introduktion både til kajakken men også til udstyret, roteknik og sikkerhed på vandet. Der er altid to erfarne instruktører med på disse ture som vil sørge for at du altid kan føle dig sikker.

Inkluderet i gavekortet er:

 • 3 timers guidet kajakoplevelse i Svendborgsund
 • Leje af havkajak, pagaj, vest og sprayskirt
 • Grundig introduktion til havkajakken.

Kajak kursus

Kajak kursus

Hvis du er nybegynder og gerne vil have et mere grundlæggende kendskab til havkajakken, så kan du med fordel tage kajakkurser på forskellige niveauer. Hvis du er helt grøn, så foreslår  vi, at du tager et introduktionskursus ind i havkajakkens verden. Den eneste forudsætning der kræves for, at du kan blive optaget på kurset er, at du kan svømme.

Introkursus til Havkajak

På et introkursus vil hovedfokus ligge på at gøre dig tryg ved vandet og ved havkajakken. På kurset vil du blive undervist af en professionel instruktør, som vil lære dig de basale færdigheder som at kunne holde balancen og sejle fremad og til siderne.

Selve havkajakken og udstyret vil også blive gennemgået, så du føler dig tryg i de nye omgivelser.

På kurset vil du få 4 timer på vandet og der vil være maksimalt 8 personer på holdet for at sikre, at alle får den opmærksomhed og spørgetid, som de har brug for.

Kurser på forskellige niveauer

Der findes kurser på forskellige niveauer, alt efter hvor øvet du er. Hvis du følger linket til Getoutdoor.dk, så vil du kunne finde en liste over kurser med priser og datoer. Kurserne afholdes flere steder i landet og flere gange årligt. Så det burde være muligt at finde et kursus i nærheden af dig

Få diplom på din viden om havkajak

Når du har deltaget i et kajakkursus, så kan du få et officielt certifikat, der er udstedt af Dansk Kano og Kajak Forbund. Hvis du ønsker certifikat  på din viden, så koster det 250 kr, som skal betales efter endt kursus.

En havkajak er en garanti for en masse fantastiske oplevelser på vandet på alle tider af året. Om du vælger at sejle alene eller sammen med familien, så er en tur på vandet en god måde at lade batterierne op på. Når man sejler lydløst hen over vandet viser dyrelivet sig også fra en helt anden side. Er du hobbyfotograf, så vil du helt sikkert kunne få nogle fantastiske billeder på en tur i havkajak, som du vil kunne glæde dig over på de koldeste og mest blæsende dage, hvor du ikke kan komme til havs med din havkajak.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Aqua Marina Tomahawk Air-C Havkajak

Aqua Marina Tomahawk Air-C er kvalitet og nytænkning i verdensklasse. Faktisk har denne model modtaget designprisen RED-DOT for sit unikke design. Her er tale om en 3 personers kajak. Dog ikke en almindelig en af slagsen. Denne kajak er ikke lukket og kan derfor også klassificeres som en kano.

Robust og stabil havkajak

Det er ikke ofte, at man finder en 3 personers havkajak og det er der en grund til. Det er nemlig svært at lave en 3 personers kajak stabil nok til at den er behagelig og sikker at sidde i. Det er fuldt ud lykkedes med denne Tomahawk Airc takket været Drop Stitch, som er den samme teknologi som du finder anvendt på paddleboard og surfboards.

nd

Tag hele familien med på vandet

Denne oppustelige 3 personers kajak kan give dig og din familie mange dejlige timer sammen på vandet. Havkajakken kan bruges både i søer, i åer, mindre floder, langs kysten og til havs, så i har mulighed for at opleve hele Danmark fra vandet, hvis i har lyst.

Med i denne pakke er :

 • Tomahawk med dropstitch teknologi
 • 1 håndpumpe med trykmåler
 • Transporttaske
 • 2 justerbare sæder
 • 2 finner
 • Reparationskit
 • Manual

Redningsveste/svømmeveste, pagajer og eventuel ekstra sæde medfølger ikke og skal tilkøbes, hvis du ikke har det i forvejen.