Morsø Gasgrill Test 2024 → Se De Bedste Grasgrills Fra Morsø

Morsø Gasgrill

Sådan vælger du den perfekte grill til sommeren

Når solen er fremme, og vejret er varmt, er der intet bedre end at tænde op i grillen og nyde en fest i det fri. Men med så mange forskellige grilltyper på markedet kan det være svært at finde ud af, hvilken grill der er den rigtige for dig. Her er et par ting, du skal overveje, når du skal vælge den perfekte grill til sommeren:

 • Størrelse: Hvor mange personer plejer du at lave mad til? Hvis det kun er nogle få venner eller familie, er det nok med en lille grill. Men hvis du ønsker at underholde en stor gruppe, skal du bruge noget større.
 • Brændstoftype: Vil du bruge gas, kul eller træ? Hver har sine egne fordele og ulemper, så tænk over, hvad der er vigtigst for dig.
 • Pris: Grillene kan være alt fra ret billige til ret dyre. Beslut dig for, hvor meget du er villig til at bruge, og sammenlign derefter forskellige modeller indenfor dit budget.
 • Funktioner: Nogle grillmodeller har praktiske funktioner som f.eks. sidebrændere eller rotisserier. Hvis du specifikke behov, skal du sørge for at finde en grill, der har dem.

Grilltyper, det skal du vide:

 • Bærbare grills: Det er små, normalt lette grills, som er lette at bære rundt på. De er gode til picnics, campingture eller små sammenkomster i baghaven.
 • Bordgrill: De er større end bærbare grills, men de er stadig ret små. De er en god mulighed, hvis du vil have noget, der er ikke for stor, men kan stadig lave mad til en gruppe. Morsø Forno er et godt eksempel af en bordgrill.eller andet kød.
 • Røgrill: Disse griller er designet til langsom tilberedning, så de er perfekte til kød, der skal tilberedes ved lav varme i lang tid.
 • Tøndegrill: Som navnet antyder, er disse grillriste formet som tønder. De er gode til at tilberede store mængder mad, så de er perfekte til store forsamlinger.
 • Kedelgrill: Disse runde grills har et kuplet låg, som er med til at holde på varmen og forstærke smagen. De er ideelle til tilberedning af bøffer, kylling eller burgere.

Så hvilken type grill er den rigtige for dig? Nu hvor du kender de forskellige grilltyper, der findes, er det tid til at beslutte, hvilken grill der er den rigtige for dig. Tænk over, hvor ofte du vil bruge den, hvilken slags mad du vil tilberede, og hvor meget du er villig til at bruge.

Morsø Forno Gasgrill

Morsø Forno Gasgrill serien er en alsidig grill, der er perfekt til alle, der leder efter en brugervenlig og alsidig grill. Forno Gasgrillen fås i tre forskellige størrelser, Piccolo, Medio og Grande, hvilket gør det nemt at finde den perfekte grill til dine behov. Forno Gasgrill har en grillrist i støbejern, der sikrer en jævn varmefordeling og opbevaring, hvilket gør det nemt at lave mad med.

Nedenfor kigger vi på fire forskellige Morsø grills, der med garanti kan tænde for din sommerhygge.

Morsø Forno Multi Ovn

Morsø Forno Multi Ovn Træ Gas Sort

Morsø Forno Multi Ovn er en fantastisk all-round grill og en af Morsø’s flagline grill. Grillen kan fyres op med både gas, briketter og træ, og er derfor nem at have med at gøre, uanset hvilken type optænding du hælder mest til.

Grillen er perfekt til tilberedning af store kødstykker samt mindre ting som grøntsager og skaldyr og så fylder den til og med ikke alverden, hvilket gør det praktisk til altaner, små gårde og villa terrasser.

Grillen, der har åben adgang til ilden, kan også bruges som ude-pejs på de kølige sommeraftener.

Multi Ovnen er den eneste af grillene i Forno serien der lader dig fyre op med andet end gas, hvilket gør det til et godt valg for dem, der ønsker at eksperimentere med forskellige typer brændstof.

Morsø Forno Multi Ovn anmeldelser

Morsø, der er kendt for godt håndværk, får som udgangspunkt altid gode anmeldelser og Morsø Forno Multi Ovn er ingen undtagelse.

“Morsø Forno Multi Ovn er den perfekte udendørs ovn til dig, der gerne vil kunne gøre det hele. Med muligheden for at bruge gas, træ og briketter giver denne grill dig mulighed for at bruge det, du har ved hånden, hvilket gør det super nemt at komme i gang. Det faktum, at den også kan fungere som en udendørs pejsen er en fin detalje. Alt i alt var vi virkelig imponerede over Morsø Forno Multi Oven og vil anbefale den til alle, der leder efter en alsidig grill.”

Størrelse:

 • Højde (cm): 155,7
 • Bredde (cm): 74
 • Dybde (cm): 74,6
 • Vægt (kg): 178

Morsø Forno Gasgrill Piccolo

Morsø Forno Gasgrill Piccolo Antracitgrå

Morsø Forno Piccolo er den mindste grill i Forno-serien og er perfekt til alle, der ønsker en brugervenlig og kompakt grill. Grillen kan stadig rumme et stort antal burgere og bøffer, men egner sig bedst til mindre forsamlinger. Den lille størrelse gør også at grillen uden besvær kan tages med i sommerhus- eller på tur.

Grillens låg og gryde er lavet i aluminium, mens grillristen er lavet af emaljeret støbejern, hvilket sikrer en jævn varmefordeling og -opbevaring. Piccolo kan tændes op med gas, hvilket gør det nemt at komme i gang.

Der skal dog gøres opmærksom på at pizzasten– eller jern ikke må bruges i Forno Piccolo gasgrillen, da det kan påvirke varmefordelingen i grillen. Hvis du drømmer om at lave pizza i din Morsø Forno, skal du op i Medio eller Grande størrelserne.

Øverst på alle Forno modeller finder du et termometer, som gør det nemt at holde øje med temperaturen under tilberedningen.

Størrelse:

 • Højde (mm): 396
 • Bredde (mm) 460
 • Dybde (mm) 492
 • Vægt (kg)12,1

Morsø Forno Gasgrill Medio

Morsø Forno Gasgrill Medio Antracitgrå

Morsø Gasgrill Medio er en god all-round grill, der er designet til at kunne rumme både store og små forsamlinger. Som med Piccolo modellen er sikrer det emaljerede støbejern en jævn varmefordeling og lagring, hvilket gør det nemt at holde temperaturen konstant under madlavningen – et stort plus sammenlignet med kuglegrill, hvor temperaturen ofte kan svinge markant.

Ligesom Piccolo modellen tændes Medio også med gas, hvilket gør den let at komme i gang. Medio gasgrillen er, grundet den praktiske størrelse, en af Morsø’s bedst sælgende gasgrill.

Til Medio og Granden grillen på der godt bruges varme- og pizzasten, da grillene er store nok til, at varmen fra disse ikke påvirker temperaturen eller blokerer for varmetilførslen. Hvis muligheden for at bruge pizzasten mm. er altafgørende for dig, skal du op i mindst Medio størrelsen.

Størrelse:

 • Højde (mm): 428
 • Bredde (mm): 550
 • Dybde (mm): 584
 • Vægt (kg): 23

Morsø Forno Gasgrill Grande

Morsø Forno Gasgrill Grande Antracitgrå

Morsø gasgrill grande er den perfekte festgrill til de store forsamlinger.

Grande er den største grill i Forno-serien og er designet til dem, der ønsker at grille til et stort antal personer. Grillen har masser af plads til både kød, grøntsager og brød.

Som med de andre Forno-modeller sikrer det emaljerede støbejern en jævn varmefordeling og opbevaring i Grande. Grillen tændes med gas, så den er nem at starte.

Størrelse:

 • Højde (mm)492
 • Bredde (mm)726
 • Dybde (mm)627
 • Vægt (kg)26,1

Anmeldelser Forno Gasgrill Grande:

Morsø gasgrill grande” er en af de bedste grills, jeg nogensinde har brugt. Der er rigeligt plads i grillen, den er meget nem at bruge og så tilbereder den maden jævnt – et problem jeg aldrig har kunnet løse med kul. Grillen er også meget nem at rengøre hvis man sammenligner med kul- og træ. Jeg bruger min grill næsten dagligt hele sommerhalvåret og vil varmt anbefale denne grill til alle.”

Tilbehør til Forno Gasgrill:

Morsø har et bredt udvalg af tilbehør til Forno gasgrillen, som kan gøre det endnu sjovere at grille.

Nedenfor har vi listet nogle af de mest populære tilbehør:

 • Pizzasten: Med pizzastenen kan du lave lækre pizzaer på grillen. Stenen er lavet af at varmen er jævnt fordelt. Stenen skal placeres på den nederste grillrist

Stensæt til Forno Pizzaovn

 • Røgboks: Med røgboksen kan du give din mad en lækker røgsmag. ‘Smokerboksen’ placeres på den nederste grillrist og fyldes med træspåner. Når du bruger røgboksen, er det vigtigt at holde øje medcordierit, hvilket sikrer at varmen er jævnt fordelt.

Forno røgboks

 • Stålbørste: Det er vigtigt at rengøre grillen efter brug, og en stålbørste er perfekt til dette formål. Trådbørsten skal bruges på den emaljerede grillrist af støbejern, når den er kold.

Grill Børste & Skraber Sæt

 • Brødhylde: Brødristen er placeret på den øverste grillrist og er perfekt til at grille brød på.

BRØDHYLDE FORNO GAS GRANDE MEDIO

 • Rotisserie: Rotisseriet placeres på den øverste grillrist og kan bruges til at grille kylling eller andet kød. Rotisseriet bør kun bruges sammen med Medio- og Grande-modellerne, da grillristene er store nok til, at varmen fra rotisseriet ikke påvirker temperaturen eller blokerer for varmetilførslen.

Rotisserie til Forno Gasgrill Medio Rustfri Stål

 • Udebord til grillen: Det udendørs bord er det perfekte sted at tilberede mad eller sætte fade op.

Garden Udebord Sort

Hvordan vedligeholder jeg min Forno gasgrill?

Før hver brug er det vigtigt at kontrollere, at gasflasken er skruet korrekt på, og at der ikke er nogen lækager. Slangen bør også kontrolleres for revner eller slitage.

Den bedste måde at rengøre en gasgrill på er at bruge en stålbørste på den varme grill efterfulgt af sæbevand og en klud. Indersiden af låget og betjeningsknapperne kan også rengøres med sæbevand. Efter rengøring er det vigtigt at sikre, at grillen er helt tør, før du bruger det, da det vil hjælpe med at forhindre rust.

Hvis du ikke bruger din grill i længere tid, er det en god idé at dække den til eller opbevare den på et køligt og tørt sted – eksempelvis i et kælderdepot. På den måde sikrer du den mod rust, vind og vejr.

Kuglegrill eller gas?

Hvis du ikke har præferencer til kuglegrill eller gasgrill, er det værd at overveje kuglegrillen. En kuglegrill er bedre til at holde på varmen, hvilket betyder, at maden holder sig varm i længere tid. Gasgrillene er til gengæld bedre til at tilberede maden jævnt. Så hvis du er i tvivl om, hvilken type grill du skal købe, skal du tænke over, hvad der er vigtigst for dig – jævn tilberedning eller varmefastholdelse? – og tag din beslutning derfra.

En anden ting, der skal overvejes, er prisen. Kuglegrill er normalt billigere end gasgriller, så hvis du har et lille budget, kan en kuglegrill være den rigtige løsning. Husk blot, at du får, hvad du betaler for – en billigere grill holder måske ikke lige så længe eller laver ikke lige så god mad som en dyrere.

Så, hvad er dommen? Hvis du er på udkig efter en kvalitetsgasgrill, der holder længe, er Morsø Forno et godt valg. Den er nem at bruge, og den tilbereder maden jævnt. Den eneste ulempe er prisen, men husk, at det er en investering, og Morsø laver kvalitetsprodukter.

Hvor ofte skal jeg få min gasgrill serviceret?

Det anbefales, at du får din gasgrill serviceres hvert andet år af en kvalificeret tekniker. Dette vil være med til at sikre, at grillen fungerer sikkert og effektivt.

Hvad er fordelene ved en gasgrill?

Gasgrillene er hurtige og nemme at bruge, da det ikke er nødvendigt at vente på, at kullene bliver varmt, før man kan lave mad. De har også en tendens til at være mere konsistente i temperatur, som er ideel til tilberedning af kød.

En anden fordel ved gasgrill er, at de er forholdsvis nemme at rengøre, da du ikke behøver at tage dig af aske.

Gas er praktisk, nemt at bruge og har tendens til at varme hurtigere op end eksempelvis kul. Desuden behøver du ikke at bekymre dig om at løbe tør for brændstof midtvejs i madlavningen – du skal bare sørge for at have en ekstra gasflaske ved hånden!

Hvad er fordelene ved at grille med gas?

 • Det er nemt at kontrollere temperaturen, så du kan undgå de frygtede brændte (eller rå) stykker kød.
 • Du behøver ikke at vente på, at kullene bliver varmt – du skal bare tænde for gassen, og så er du klar til at gå i gang.
 • Det er mindre rodet end at grille med trækul, da der er ingen grund til at beskæftige sig med aske.

Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse gasgrill?

Størrelsen af den grill, du har brug for, afhænger af, hvor ofte du planlægger at bruge den, og hvor mange personer du typisk laver mad til. Hvis du kun skal bruge grillen lejlighedsvis, er det nok med en lille eller mellemstor grill – altså enten piccolo eller medio modellen. Hvis du derimod planlægger at bruge grillen ofte eller at underholde store grupper, er det nødvendigt med en større grill, her menes grande eller multi ovnen.

Hvilken type gas skal jeg bruge til min grill?

Morsø-grillene kan bruges med enten propan eller butan. Propan er den anbefalede gastype, da den er mere effektiv, hvilket betyder, at du får mere varme ud af mindre gas.

Hvis du bruger butan, er det vigtigt at være opmærksom på, at grillens ydeevne påvirkes af temperaturen – i koldt vejr vil gassen ikke flyde så godt, og grillen vil ikke blive så varm. Af denne grund anbefales det ikke at bruge butan.

Sådan tilslutter du Morsø Gas

Hvis du har et Morsø-apparat, der bruger Morsø Gas skal du tilslutte den til en Morsø Gasforsyning. Dette gøres ved hjælp af en speciel slange, som kan fås hos din lokale Morsø-forhandler – den hedder også en gas regulator.

Det første skridt er at skrue slangen på gas indtaget på grillen. Den anden ende af slangen skal derefter tilsluttes til gasforsyningen. Sørg for, at slangen ikke er knækket eller beskadiget på nogen måde.

Når slangen er tilsluttet, kan du tænde for gassen ved at åbne ventilen på flasken eller ved at tænde for gassen på ledningsnettet. Hvis du bruger en flaske, skal du sørge for, at den står oprejst.

Brugeranmeldelser af Morsø Forno Gasgrill:

 • “Morsø Forno Gasgrill er et fantastisk produkt. Den er nem at bruge, og den tilbereder maden jævnt. Den eneste ulempe er, at den er lidt dyr, men den er pengene værd, hvis du er på udkig efter en kvalitetsgasgrill. Her bør man bare huske på at det er en investering, og at Morsø støber kvalitetsprodukter.”
 • “Morsø Forno Gasgrillen har den perfekte størrelse til min terrasse. Den er nem at bruge, og den tilbereder maden jævnt. Jeg vil helt sikkert anbefale dette produkt til alle, der leder efter en kvalitetsgasgrill.”
 • “Jeg er meget tilfreds med min Morsø Forno Gasgrill. Den er både perfekt som ude ovn og grill. Det er lidt hyggeligt at man kan lade den stå og brænde, efter man har grillet på den – modsat en kuglegrill, hvor hyggen stopper så snart man har spist.”

Summa Summarum:

Hvis du er på jagt efter en gasgrill er Morsø Forno et fantastisk bud på en kvalitetsgrill der også er lidt hyggelig.

Hvis du ønsker at bruge pizzasten og andet, skal du dog være opmærksom på at du skal op til mindste Medio i størrelsen – hvilket selvfølgelig påvirker prisen en smule.

Den eneste klare ulempe er prisen, der for nogen kan virke lidt høj. Men husk at det er den kvalitet værd, som du får i et Morsø produkt.

Leder du efter en elektrisk grill, kan du også tage et kig på vores test af elgrills her.

Populære Tests