Drømmer du dig tit tilbage til 80’erne, hvor man kunne sidde rundt om spisebordet, med sin raclette foran sig og stege aftensmaden som man havde løst.

En bordgrill er rigtig godt til social dining, da man sidder og kokkerere fælles ved bordet. Så hvad end du har familien eller venner på besøg, er man sikker på og få snakketøjet til og gå under hele besøget, fremfor nogen står i køkkenet halvdelen af tiden og kokkerere til de andre.

Med en raclette kan man selv sidde og tilberede, hvad man ønsker.

Man kan tilberede stort set alt på en raclette fra grøntsager og skært kød (vi vil ikke anbefale fars), til æg og bacon til ost og omeletter. Reelt set kan du tilberede alt på din raclette, som du smider på grillen. Fordelen her er bare, selv om vinteren kan du nyde din grillmad, uden og stå ude i kulden og stege dem.

Så er du på udkig efter den perfekte bordgrill, har vi i denne artikel gennemgaæt 9 af de allerbedste racletter, markedet har og tilbyde i øjeblikket.

Hvad er en raclette helt præcis

En raclette er meget kort forklaret en elektrisk bordgrill til indendørs brug.
Du har 2 lag du kan grille på, hvor toppen tager sig af de større portioner, som kød osv. Hvor der nedenunder findes 6-12 såkaldte “raclette-pander”, hvor man kan lave forskellige anretninger i hver.

Lav sund mad på en raclette grill…

Det er super let og ikke mindst sundt og lave mad på en Raclette, da du ligesom på en normal udendørs grill, ikke skal bruge noget fedtstof for, at komme igang.

4 gode grunde til og vælge og investere i en raclette er:

  • Opnå smagen af grill, selv indenfor
  • Utroligt sundt, da det ikke kræver noget fedtstof og bruge
  • Yderst social, da de samler 6-10 personer – og alle kan lave hver deres favorit mad
  • Det tager kun 5 min i køkkent og klargøre til en omgang raclette

Severin kombineret Raclette og Fondue – Bedst i test

severin rg 2348 - Kombineret Raclette og Fondue

Skal du invitere på den komplette retro-middag, så er dette kombinerede raclette og fondue sæt fra Severin, en sikker vinder.

Den har plads til og have 8 personer til bords, og du kan både lave hovedretten og desserten herpå, hvorfor vi synes den er et godt bud på din næste raclette.

Med denne raclette fra Severin, har du mulighed for både benytte som bordgrill, men også som fondue. Så hyg og leg dig igennem aftensmaden. Der er plads til 8 personer rumdt om, med hvert sit varmeelement, samtidig kommer den med 8 fonduegafler!

Denne raclette er yderst let og rengøre, da alle elementer er let aftagelige. Dette gør den super let og gøre rent, efter madlavningen.

Denne model kommer med hele 1900 watt, og det er den kraftigste model vi har med på denne liste.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • To separate varmeelementer
  • Let at rengøre med aftagelige dele
  • Natursten medfølger

Specifikationer:

  • Materiale: Rustfrit stål
  • Farve: Metal
  • Effekt: 1900 W

WMF Lono – Raclette for den kvalitetsbevidste

WMF Lono Raclette

Med denne flotte raclette fra WMF, kan du grille hele året, både inde og ude. Er du på jagt efter god kvalitet, så må valget falde på WMF Lono.

WMF Lono er lavet af ridsefast non-stick overflade, der sikre, at maden ikke brander fast i overfladen. Samtidig kan alle delene tåle og gå i opvaskemaskinen, hvorfor du finder det ret let og gøre rent efter.

WMF Lono er en helt klassisk raclette (eller bordgrill om man vil), som gør det muligt både og stege bøffer og grøntsager, med den super lette temperatur justering, modellen kommer med.

Derudover kommer racletten med en grillplade øverst og 8 smarte plader, til og have nedenunder, så du kan have endnu mere på grillen på samme tid.

Med sine 1500 watt er det en powerfuld maskine du har med og gøre her, hvorfor vi score den så højt på vores liste.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Grill hele året rundt
  • 8 pander og 8 paletter medfølger
  • Ridsefast non-stick overflade
  • Perfekt tilberedning med variable temperature
  • Kan gå i opvaskemaskinen

Specifikationer:

  • Materiale: Cromargan/rustfrit stål
  • Farve: rustfrit stål/sort
  • Effekt: 1500 w

FRITEL RG 2170 – Rektangulært, praktisk, god

FRITEL RG 2170 - Raclette-grill

Med denne model fra Fritel, får du en raclette med overdådig plads, grillpladen måler hele 49.5 cm x 27 cm. Med denne model skal du ikke frygte, at din mad brænder på, eller bliver besværligt og tage af grillen igen, da den er udstyret med en non-stick belægning.

Når aftenen rinder ud og middagen skal af bordet, er Fritel’s RG 2170 super let og få rengjort, da alle delene går i opvaskemaskinen.

Fritel RG 2170 er en designet i solidt sort rustfrit stålkrom. Den er indrettet fantastisk og har plads til 8 personer, kan lave hver dages middag helt uden problemer.
Med sine 1500 watt er denne Raclette udstyret med ekstra power end nedenstaænde.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Kommer med 2 års garanti
  • Den kan tåle og gå i opvaskemaskinen
  • Den har god plads og nonstick-belægning

Specifikationer:

  • Materiale: Rustfrit stål
  • Farve: Rustfrit stål/sort
  • Effekt: 1500 W

Tefal Inox & Design – Testvinder for den store familie

Tefal Inox & Design raclette

Denne raclette fra verdenskendte Tefal, er den helt rette til dig med en stor familie. Denne raclette kan servere for 10 personer på engang, der hver især kan lave sine små retter, i de 10 rum under grillen, mens over grillen er der som alle andre racletter plads til og stege dit kød og andre større anretninger.

Den er designet i tidsløst design, i en sort farve med no-stick beklædning, der gør den som en drøm og gøre rent, da alle delene let kan gå i opvaskemaskinen.

Denne raclette er for den store familie der gerne vil have en rigtig raclette. Den har ikke nogen fancy funktioner, men kan det den skal kunne. Den er lavet i et kompakt design, der gør den ikke føles klodset eller for stor og have staænde på bordet.

Derudover er denne raclette udstyret med TermoSpot-teknologien, der automatisk vil give dig besked, når grillen er varm nok til stegning.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Raclette/grill kombo
  • Designet med non-stick beklædning
  • Plads til 10 personer
  • Den kommer fra Tefal – behøves vi og sige mere?

Specifikationer:

  • Materiale: Non-stick belægning
  • Farve: Sort
  • Effekt: 1350 W

Severin – RG 2681 raclette grill – Testvinderen til det runde bord

SEVERIN RG 2681 - Raclette - sort

Her finder du en raclette, der med sit unikke runde design, lettere har flere igang med madlavningen på samme tid.

Denne runde raclette fra Severin har plads til 8 mindre såkaldte “raclette-pander”, som placeres under selve grillen. Den er designet i et sort tidsløst rundt design, og passer rigtig godt til familier med et rundt spisebord.

RG 2681 Raclette grill kommer med en non-stick belægning, der gør den super let og rengøre efter endt brug. Dette gør den er lettere og overveje, at tage i brug.
Du styrer selv temperature på denne grill.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Non-stick belægning
  • Yderst sund madlavning, ingen fedt tilsættes
  • Lækkert rundt design

Specifikationer:

  • Materiale: Non-stick belægning
  • Farve: Sort
  • Effekt: 1100 W

Unold Delice Raclette – bedste raclette til prisen

Unold Délice, 1100 W

Unold Delice Racletten er en ekstra høj grill, med varmeisolerende sider, så ingen brander fingrene uheldigt.

Du kan med denne model både vælge mellem om du vil stege på en natursten, ellers skiftes den let til de mere oftest set støbejernsplader.

Unold Delice server 8 personer, og er en fornuftig raclette til en fornuftig pris.
Unold Delice er den bedste raclette til prisen, kan vi let konkludere – da den ikke er helt i samme prisleje som de ovenstående – men du får stadig en god maskine.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Varmeisolerende sider for beskyttelse
  • Non-stick belægning
  • Klassisk design i natursten og med støbejernsplade

Specifikationer:

  • Materiale: Non-stick belægning
  • Farve: Sort
  • Effekt: 1100 W

Severin Raclette RG 2343 – Raclette med natursten

Severin Raclette med grillsten

RG 2343 fra Severin er en yderst interessant model, dette er den eneste model i vores test, der kun kommer med en natursten som topgrill. Natursten er ideelt til stegning af det meste kød, og giver det en helt anden smag en med en alm støbejernsplade.

Racletten er ligeledes udstyret med justerbar temperatur, så du styrer selv hvor varm nden skal være. Grillstenen måler 46×23 cm og giver derfor god plads til 8 mennesker.

Modellen kommer med 8 raclettepander med non-stick beklædning, som let kan grilles under grillstenen.

Denne model er ideel til dig der ønsker en hyggelig middag, med smagen og det sociale i centrum.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Justerbar temperature
  • En hel grillplade af natursten
  • 8 pander med non-stick belægning

Specifikationer:

  • Materiale: Sten & non-stick belægning
  • Farve: Sort
  • Effekt: 1300 W

Severin Raclette G 9645 – Testvinderen til den ubeslutsomme

Severin rektangulær til den ubeslutsomme

 

Vi har kåret denne model til testvinderen for den ubeslutsomme type, da du både kan stege på natursten og på støbejernsplade.

Severin har overgået sig selv med modellen G9645. Den kommer med en kombineret grilloverflade bestående af både natursten og en alm grillplade med non-stick belægning.

Denne model kan dermed variere smagen noget, og det gode ved natursten er du slet ikke behøves og tilsætte fedtstoffer, for og grille herpå.

Severin Raclette G 9645 kommer også med 8 raclettepander, der er lavet af non-stick belægning.

G 9645 er en udsøgt model, som gør du madlavningen ikke bare sjov, men samtidig fedtfri og sund.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Raclette til 8 personer
  • Grill stenplade
  • Non-stick belagt grillplade

Specifikationer:

  • Materiale: Grillsten, non-stick grillplade
  • Farve: Sort
  • Effekt: 1400 W

Princess Dinner4All Pure Raclette – den intime raclette

Princess Dinner4All Pure bordgrill

Denne skønne model skiller sig ud fra resten, da der kun er plads til 4 personer ved den. Men med sit skønne design i bambus, vil den tage sig godt ud på et hvert bord.

Denne raclette kommer med smart non-stick belægning, der kun komplimentere bambussen.

Modellen kommer i en brun/sort farve, og er ideel for dem der ikke vil dele kogeblus med andre, f.eks. kan en vegetar eller en allergiker let spise fra den ene plade, uden det skal steges på samme underlag som kødet, som let kan steges på den anden.

Modellen er japansk inspireret og tager udgangspunkt i det japanske udtryk Teppanyaki, som handler om, at føre folk smamen om madlavningen, hvor man selv laver sin egen mad, men stadig sammen med andre.

Hvorfor skal jeg vælge denne raclette?

  • Unik madlavning
  • Transportabel stålplade
  • Velegnet til 4 personer

Specifikationer:

  • Materiale: Bambus
  • Farve: Træ
  • Effekt: 420 W

Tips til din nye raclette

Der er nogle ting, der er mere hensigtsmæssigt og tilberede på en raclette.

  • Som oftest bruges pladen (den øverste part af grillen) til stegning af kød og fisk.
    Men man f.eks. også grille auberginer på denne
  • I “raclette-panderne” er det oftest grøntsager og kartofler man steger (men det herlige er der er ingen faste regler, så du kan gøre som du vil)
  • Kartoffeltip: bruger du friske kartofler i skiver, skal du helst forkoge dem inden de skal på racletten, da en kartoffel der skal steges fra bunden, tager for lang tid – især på en raclette. Du kan også med held købe en pose frosne skivekartofler og bruge.

Tips hvad du kan stege på den raclette

  • Kartofler i skiver
  • Mornay Sauce
  • Bacon i tern
  • Ost
  • Cocktail pølser

I kan også variere lidt med

  • Rejer
  • Marinerede scampi
  • Laks med citronpeber
  • Champignons
  • Kylling (ingen hele kyllinger dog)
  • Svine eller oksekød i mindre udskæringer (helst ingen fars)
  • Mini grøntsagsspyd

5 Raclette mad opskrifter

Nedenfor har vi samlet 5 lette opskrifter til brug på din raclette

Pizza på racletten

Ingredienser:

  • 6 mellemstore tomater
  • 3 mellemstore løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 små friske chilipeber
  • 100 g. champignon
  • 1 bdt. Frisk basilikum
  • 12 skiver toastbrød
  • 200 g. ost
  • 200 g salami (tyndt skåret)
  • 1 dl olienolie
  • Salt
  • Hvid peber

Fremgangsmåde:

Tomaterne skylles, renses og skæres i skiver. Løgene og hvidløgsfedene pilles, løgene skives, og hvidløgsfedene hakkes fint. Peberfrugterne og chilipeberne skylles, halveres, renses og skæres i tynde strimler. Champignonerne renses og skives. Basilikumen skylles, trykkes fri for væde, og bladene plukkes af. Toastbrødet ristes oven på raclette-grillen. Osten rives (hvis ikke revet ost er i brug). Salamiskiverne sættes på bordet sammen med de øvrige ingredienser. Alle der deltager i måltidet blander nu deres eget pizzafyld, drysser lidt ost over, drypper evt. en smule olie øverst og bager sin portion i raclette-grillen.

Raclette med laks & spinat

Ingredienser:

  • 500 g. frisk spinat
  • 1 knsp. Friskreven muskatnød
  • 150 g champignoner
  • 1 franskbrød
  • 200 g. røget laks i tynde skiver
  • 100 g. Emmenthaler i tynde skiver
  • 8 tsk. smør

Fremgangsmåde:

Spinaten ribbes, skylles og varmes i en gryde uden låg med det vand, der hænger ved, samt muskatnød og salt, indtil den er faldet let sammen. Svampene renses, skæres i skiver og tilsættes. Det hele sættes på bordet med låg på.

Brød, laks og ost skæres i skiver der passer i panderne og anrette s på hvert sit fad.

Brødet smøres og ristes let i racletten. Ovenpå lægges en skive laks og øverst en skive ost. Det hele gratineres, indtil osten er gylden.

Raclette pandekager med skinke & ost

Ingredienser:

  • 3 skiver skinke
  • 1 skål revet ost

Fremgangsmåde:

Læg 1/2 skive skinke på den færdigbagte pandekage. Drys med revet ost og fold pandekagen som en konvolut.

Raclette pandekager Afhængig af model instilles termostaten på max position. Hæld en lille skefuld dej ud midt på grillstegepladen og fordel den jævnt i cirkulære bevægelser ud fra midten.

Lad pandekagen bage i ca. 2 minutter på hver side.

Klassisk fransk pandekagedej:
Bland 500 g sigtet hvedemel med 1 liter mælk til det får en jævn konsistens. Tilsæt 6 piskede æg, lidt salt og 2 spsk. olie eller smeltet smør. Lad stå og hvile i 1-2 timer.

Dej med øl:
For at få lidt lettere pandekager kan 1/4 liter mælk erstattes med 1/4 liter øl.

Hvis dejen bliver for tyk, tilføjes et lille glas vand og der omrøres igen.

Raclette med mørbrad

Ingredienser:

  • 400 g gulerødder
  • 2 tsk sucker
  • Salt
  • 1 flute
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g. smør
  • 600 g. svinemørbrad
  • Hvid peber
  • 1 bdt. Frisk basilikum
  • 1 dl. Hvidvin
  • 100 g Emmenthaler ost
  • 1 dl fløde/youghurt
  • 2 æggehvider
  • 1 dl. Olie

Fremgangsmåde:

Gulerødderne skrælles, skylles og skæres i 1 cm store tern. 1 spsk smør smeltes sammen med sukkeret, hvorefter gulerodsstykkerne glaseres i ca 6 min., krydres med salt og anrettes.

Hvidløgene hakkes fint, røres med resten af smørret og smørres på flutene, der er halveret på langs. Flutene lægges sammen igen, skæres i skiver på skrå, og lunes i alufolie. Basilikumen skylles.

Mørbraden skylles, duppes tør, renses for sener, skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med friskkværnet peber.

Osten rives og blandes med yoghurten. Æggehvider piskes stive med 1 knsp salt, blandes i osteyoghurten, der stilles på bordet sammen med alle de øvrige ingredienser.

Mørbradstykkerne svitses et øjeblik i de oliesmurte raclettepander, derefter tilsættes henholdsvis 1 basilikumblad, gulerodsstykker, 2 tsk vin og rigeligt med yoghurt, hvorefter det hele grilles. Hvidløgsflute spises til.

Raclette med æg & bacon

Ingredienser:

  • 1 æg
  • 1 skive bacon
  • Et par skiver tomater
  • Et par løgringe
  • Et knust hvidløg
  • Salt
  • 1 tsk revet ost
  • 1 spsk fløde
  • Smør
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde:

Svits lidt tomater, løg og knust hvidløg i noget smør på griilstegepladen i ca. 3 minutter. Rør i mellemtiden æg med fløde og bland ingredienserne med de svitsede grøntsager på grlllstegepladen. Lad stege i omkring 2 minutter. Krydr før servering.

Mmmhhhmm… Velbekomme