Mange af os anser en brødrister for at være en uundværlig del af køkkenet. Det er den, der klare det lækre stykke ristede toastbrød om morgenen og det er den hurtige løsning til en eftermiddagssnack, når sulten melder sig.

Der findes rigtig mange brødristere på markedet og det kan være vanskeligt at danne sig et overblik over hvilke, der er de bedste modeller. Derfor har vi valgt at lave denne brødrister test på baggrund af alle de anmeldelser og test, vi har kunne finde fra troværdige kilder. Vi har fundet 8rigtig gode bud på en brødrister. Vi kigger på design. Hvor mange skriver brød, den kan riste af gangen. Hvor mange watt brødristeren er på. Om den har flere risteindstillinger. Om den tilbyder ekstra funktioner og endelig hvilken prisklasse, den ligger i. Og vi kommer vidt omkring. I vores brødrister test, top 8 er der brødristere i alle prisklasser og i design, så der er noget for enhver smag.

Læser du med til ende, så garantere vi, at du er godt klædt på til at vælge den rigtige brødrister til dig og din familie. Vi giver dig nogle fif til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en brødrister og det skulle ikke undre os, hvis du i vores top 5 finder den model, som du rigtig gerne vil have stående på køkkenbordet.

Lad os starte med at løfte sløret for hvilken brødrister vi kårer som den bedste brødrister i 2021. Derefter laver vi en kort gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en brødrister. Har du allerede styr på dette, så går du selvfølgelig bare direkte videre til vores testresultater.

Vores brødrister test – bedst i test vinder

Der har været to brødristere ud af de 8 som har gjort sig ekstra godt bemærket. Både her på redaktionen men også blandt eksperterne. De to bedst placerede brødristere er KitchenAid brødristeren og brødristeren fra Smeg. Begge husholdningsmaskiner udmærker sig med at være lavet i en fantastisk god kvalitet og i nogle materialer som skriger eksklusivitet. De har begge et smukt design – som i begge tilfælde er inspireret af 50ernes bløde former og rene linjer.

Funktionalitetsmæssigt har den ene heller ikke meget at lade den anden høre. KitchenAid brødristeren vinder med en toastlængde udelukkende fordi den har 7 risteindstillinger frem for Smeg modellens 6 indstillinger.

Testens andre brødristere er dog ikke kommet med i vores top 8 uden grund. Det er alle brødristere som vi er sikker på du vil få meget glæde af.

KitchenAid Brødrister 5KMT2204EOB Artisan

KitchenAid Brødrister 5KMT2204EOB

I vores gennemgang af brødristere var der én model, der skilte sig mærkbart ud fra de andre. Både når det kommer til design, effekt og ekstra funktioner. Men også når det kommer til prisen. Det er KitchenAid Artisan Black Onyx brødristeren, som er vores brødrister test vinder i 2021. Vi er ikke de eneste, der er begejstrede for denne model. Den har fået en flot førsteplads i flere test, blandt andet hos Tænk.dk.

Her er tænkt på det hele. Allerede ved første øjekast kan man se, at her står en kvalitetsmaskine. Det oser ud af det lækre design og de gode materialevalg. Men KitchenAid Artisan Black Onyx er ikke kun smuk dekoration til køkkenet. Det er også den bedste brødrister på markedet, når det kommer til anvendelse og ekstra funktioner.

Det er også testens dyreste brødrister. Men vores vurdering er, at hvis du har luft i budgettet, så er pengene godt givet ud.

Design

At dette er en KitchenAid model fornægter sig ikke. KitchenAid har endnu engang skabt et smukt retro inspireret design. Et design som efterhånden er deres varemærke. Du kan både se og mærke, at dette er et kvalitetsprodukt. Denne brødrister vejer godt til og står solidt på køkkenbordet.

Denne model er sort og lakeringen har en halvmat overflade, der står rigtig godt til stål knapper og lister på brødristeren. Knapper til betjening af de mange funktioner er placeret forest på brødristeren, hvor de er lette at komme til.

Kitchen Aid brødristeren har et hav af funktioner, som gør den særdeles anvendelig til både små og store måltider

Antal skiver

2 skiver, 4 skiver

Effekt

Denne KitchenAid model har en effekt på 1250 W, hvilket er en høj effekt, der sikrer dig hurtig opvarmning af brødristeren og en konstant varme under ristningen. En konstant varme under ristningen giver det bedste resultat

Risteindstillinger

Denne brødrester har hele 7 risteindstillinger med LED nedtællingstimer, der lader dig følge med. Med så mange risteindstillinger kan du riste enhver type brød perfekt. Helt efter dine egne præferencer. Du behøver heller ikke bekymre dig om, at brødet brænder på. Brødristeren har en autosensor, som automatisk skyder brødet op, når det er færdigristet.

Ekstra funktioner

KitchenAid brødristeren har et væld af ekstra funktioner, som gør den alle pengene værd. Ikke nok med at den har 7 ristefunktioner, som du kan benytte til at riste alle typer af brød. Men denne brødrister har også en sandwichholder, som du kan bruge til at riste dine egne hjemmelavede sandwich. Hvis du er mere til bagels og boller, så kan disse også med lethed ristes i denne model.

Denne model har to selvstændige risteslidser, som gør, at du kan vælge at riste 2 eller 4 skiver brød af gangen. Dermed er denne model rigtig god til de større familier eller hjem, hvor der ofte er besøgende.

Pris

KitchenAid brødristeren er helt sikkert den dyreste i vores test med en pris lige på den anden side af 2000 kr. Men vores vurdering er at den helt sikkert er pengene værd hvis du har luft i budgettet til at købe den. En brødrister som denne er en tidløs model som vil pynte lige så meget i dit køkken om 5 og 10 år som den vil i dag.

Smeg brødrister TSF02

Smeg brødrister TSF01CREU

På andenpladsen i vores store brødrister test har vi den gennemført lækre Smeg brødrister. Akkurat som KitchenAid så kan Smeg noget, når det kommer til design. Smeg har også fundet sin inspiration i 50erns runde retro former og du kan altid genkende et Smeg produkt på lang afstand.

Smeg brødristeren har været tæt på at snuppe førstepladsen, fordi der også her er tale om en brødrister, som ligger sig langt foran de andre brødristere på markedet. Smeg har formået at forene lækkert design med god kvalitet. Modellen har en gennemtænkte ekstra funktioner, som gør hverdagen lettere og brødristeren mere brugbar.

Design

Italienske Smeg er verdenskendte for deres husholdningsapparater, som har formået at kombinere 50ernes retrostil med moderne teknologi – alt sammen lavet i de bedste materialer. Brødristeren er lavet af rustfrit stål hvilket gør den let at rengøre og det forlænger også levetiden på apperatet. Denne viste model er i farven creme, men modellen findes i 8 forskellige farver som inkludere creme, blå, grøn, rød, hvid, sort og stål. Så der er noget til ethvert køkken.

Antal skiver

2 skiver / 4 skiver

Effekt

Med en effekt på 1500 watt, hvilket er testen højeste effekt, så er Smeg brødristeren sikker på, at kunne holde den rette temperatur under hele ristningen.

Risteindstillinger

Smeg brødristeren har 6 ristningsniveauer, hvilket er super praktisk, hvis du gerne vil bruge din brødrister til andet en at toaste brød. Med flere ristningsniveauer er det letter at varme eller riste bagel, sandwith og andre typer brød til perfektion.

Ekstra funktioner

Smeg har lige som KitchenAid tænkt på det hele. Smeg brødristeren har en optøningsfunktion og en genopvarmningsfunktion, som flere af de andre modeller. Men den har også brede brødslidser, som automatisk tilpasser sig efter størrelsen på skiverne. Det giver en ensartet ristning. Du kan ikke kun riste brød i din Smeg brødrister. Du kan også riste bagels og rundstykker eller opvarme sandwich eller vafler.

Pris

Smeg brødristeren kommer ind på en andenplads. Både når det kommer til placeringen i vores test, men også når det kommer til prisen. Denne model er nemlig testens anden dyreste brødrister med en pris på ca 1500 kr. Vi ved godt, at man betaler for ekstra for kendte mærker, men vores overbevisning er, at denne brødristerne byder på mere end bare et godt udseende. Det er super god kvalitet.

Siemens Senses TT86103 Brødrister

Siemens toaster - Senses

Har du et lækkert moderne køkken, så vil du sikkert gerne have husholdningsmaskiner, der passer ind i stilen. Siemens senses brødristeren tar sig super godt ud med sin stål kasse med sort højglas sidefronter. Dette er helt sikkert en brødrister, der vil tiltrække sig beundrende blikke. Siemens har produceret brødristere i mange år og det er derfor ikke uventet, at de har lavet en brødrister med mange gode funktioner og i et design som man kun kan forelske sig i.

Design

Er du til højglans og stål, så er denne Siemens Senses brødrister lige noget for dig. De sorte højglans sider står rigtig godt til den mere rå stålkasse..

Antal skiver

2 skiver

Effekt

Denne brødrister har en effekt på 860 watt. Siemens har vurderet, at en effekt på 860 watt sammen med deres quarts roast system er det der skal til, for at varmen fordeles jævnt og du får perfekt ristede toast eller boller.

Risteindstillinger

Siemens Sensor brødristeren har en digital temperatur styrer, så du har 9 risteindstillinger, du kan vælge mellem. Det giver dig mulighed for at riste alle slags brød og bagværk til perfektion hver gang. Brødristeren har også en smart memoryfunktion, så den selv kan huske, hvordan du foretrækker dit brød ristet.

Ekstra funktioner

Siemens Sensor TT86103 har de mere almindelige ekstra funktioner som genopvarmningsfunktion og optøningsfunktion. Men den har også den før omtalte memoryfunktion, som gør den ekstra betjeningsvenlig, fordi du ikke behøver at indstille temperaturen hver gang, du rister brød. Brødristeren har også en sikkerhedsfunktion, der slukker for brødristeren, hvis brødet sidder fast. På den måde undgår du, at brødet bliver sort og køkkenet røget til. Sidst men ikke mindst, så medfølger der også en bollerister, som giver dig mulighed for at riste croissanter og boller mm.

Pris

Prismæssigt ligger denne brødrister i mellemklassen med sine knap 900 kr. Men det er også tydeligt at se i designet og de mange gode ekstra funktioner, at der virkelig er lagt kræfter i at lave en lækker brødrister. Vi synes, det er lykkedes.

Morphy Richards Accents 2 slice toaster

Morphy Richards Accents 2-slice Toaster Stål

Morphy Richards har i over 80 år sat sig hårdt på det engelske marked, hvor det estemeres, at over 90% af britiske befolkning har et Morphy Richards husholdningsprodukt i hjemmet. Herhjemme har vi også fået øjnene op for markedet, der kendetegnes ved god kvalitet for pengene og et moderne, men samtidig tidløst design.

Vil du gerne have en brødrister i et lækkert design uden at skulle betale en formue for den, så er Morphy Richards Accents brødristerne et godt bud.

Design

Er du til retro – så vil du elske denne brødristers bløde former. Umiddelbart ledes man tilbage til 50erne, når man kigger på den charmerende form. Men modellen er gjort nutidig og trendy ved at vælge at lade den stå i aluminium.

Antal skiver

2 skiver

Effekt

Denne brødrister har en effekt på 850 W. Det er ikke testens kraftigste brødrister, men de 850 W er rigelig til at riste dit brød eller optø en bolle.

Risteindstillinger

Morphy Richards Accents brødrister har ikke nogle ekstra ristefunktioner, men den har en timer, som du kan indstille. Når brødet er færdigristet skydes det automatisk op af brødslidsen.

Ekstra funktioner

Denne model har et par rigtig gode og brugbare ekstra funktioner. Den har en optøningsfunktion, som er rigtig god, hvis du har glemt at tage brødet ud af fryseren i tide. Den har også en genopvarmningsfunktion, som du kan bruge, hvis du har glemt tiden og din toast er blevet kold. Alt i alt en brødrister, hvor der er tænkt på det meste

Pris

Prismæssigt ligger denne model i den billige ende med en pris på under 400 kr. Men det kan ikke ses på brødristeren, der har et eksklusivt design og brødristeren har samtidig de vigtigste funktioner. Rigtig god brødrister til prisen.

Wilfa TO-1S Brødrister

Wilfa toaster TO-1S

Wilfa TO-1S er en praktisk brødrister med en masse smarte funktioner og en krummeskuffe som du kan tage ud og tømme. Det letter rengøringen gevaldigt. Med denne brødrister er du både sikret et lækkert og trendy design. Det rustfri stål ved stå perfekt til køleskab, komfur og elkedel hvis du kører den rustfri stil i husholdningsmaskiner. Brødristeren har plast ben der løfter den en anelse fra bordpladen. Du behøver altså ikke at tænke op om underlaget for for meget varme.

Design

Wilfa er næsten altid leveringsdygtige i smukt og enkelt design. Og det er de også kommet godt afsted med ved denne model. Som nævnt i introen, så vil denne brødrister passe rigtig godt ind i størstedelen af de danske hjem. Mange af os har nemlig i forvejen husholdningsmaskiner i rustfrit stål. Alt behøver ikke nødvendigvis at passe sammen – men det ser nu godt ud når det gør det.

Antal skiver

2 skiver

Effekt

Wilfa TO-1S er på 800 watt så den hører til de kraftigere brødristere. Wilfa brødristeren kan derfor let varme selv tykkere stykke brød igennem samtidig med at ydersiden bliver perfekt ristet.

Risteindstillinger

Denne model har 7 ristningsniveauer hvilket gør den perfekt til familien hvor hver medlem foretrækker en forskellig sprødhed i deres brød.

Ekstra funktioner

Det skorter ikke med ekstra funktioner i denne model. Brødristeren har en genopvarmningsfunktion så du let kan genvarme dit brød hvis det er blevet koldt på tallerkenen. Den har også en optøningsknap så du kan tage brød direkte fra fryseren og lægge det i brødristeren. Det er praktisk hvis du har glemt at tage brødet ud i tide. Wilfa er flinke til at integrere en krummeskuffe i deres modeller. En krummeskuffe der kan tages ud og tømmes og rengøres efter behov er en stor fordel.

Nordic Sence 10731 Brødrister

Nordic Sense flad brødrister

Nordic Sense 10731 er en liggende brødrister der nemt og enkelt rister dit brød, din croissant eller din fuldkornsbolle. Brødristerne har en stort varmelegeme hvor du let kan riste 4 skiver brød af gangen. Står du alligevel i køkkenet og laver kaffe eller te mens brødet rister så er det ingen ulejlighed at du selv skal vende brødet. Til gengæld har du flere stykker brød færdige på en gang.

Design

Denne liggende brødrister i rustfrit stål har et stømlinet look som passer ind i de fleste køkkener. Den har et lettilgængeligt frontpanel så du nemt kan komme til knapperne

Antal skiver

4 skiver

Effekt

Med en effekt på 600 Watt er du altid sikker på at få lækkert ristet brød eller boller.

Ristesindstillinger

Nordic Sense kræver at du selv vurdere hvornår brødet er klart. Det betyder til gengæld også at du kan få brødet med præcis den ristning som du foretrækker.

Ekstra funktioner

Nordic Sense hae en LED indikator som viser når varmelegemet er varmt. Den har også en automatisk sluk knap når tiden er gået. Det er lavet som en sikkerhedsforanstaltning. De liggende brødristere har som regel også en krummebakke. Denne model er ingen undtagelse. En krummebakke er let at tage ud og rense for krummer.

Pris

Denne model koster knap 250 kr og du får helt sikkert valuta for pengene. Til en billig pris kan du forvente nyristet brød hver morgen. Hvis du ikke stiller de store krav til din brødrister når det kommer til ekstra udstyr så er denne model er rigtig god maskine.

Cecotec EasyToast Basic Brødrister

Cecotec EasyToast Basic Brødrister

Cecotec EasyToast Basic er en liggende brødrister, altså en brødrister, hvor du selv skal vende brødet. Sådan så alle brødristere ud engang og sådan er der stadig mange, der foretrækker dem i dag.

Der er både fordele og ulemper ved en brødrister som denne. For at tage ulempen først, så er det, at du selv skal vende brødet, når det er færdigristet på den ene side. Til gengæld har du meget større mulighed, når det kommer til, hvad du kan riste på brødristeren. Du kan riste brød og tykke boller og såmænd varme pizza på et stykke staniol på varmelegemet. En brødrister som denne er også let at rengøre, da den er en krummebakke.

Design

Der er ikke så meget design at kommentere på ved denne type brødrister. Den er i sort plast med stål sider og en stor flade med varmelegemer.  Den gør ikke meget væsen af sig, når det kommer til design og farvevalg.

Antal skiver

4 skiver

Effekt

Cecotec EasyToast brødristeren har en kraftigt varmelegeme på 900 W. Det er mere end rigeligt til at toaste brød og varme sandwich.

Risteindstillinger

Med denne brødrister kan du vælge mellem 6 forskellige risteniveauer. På den måde kan du selv bestemme, om du ønkser din toast let gylden eller med en god knasende skorpe.

Ekstra funktioner

En brødrister med denne udformning er en ekstra funktion i sig selv, fordi du ikke behøver at bekymre dig om størrelsen og tykkelsen på de ting, du gerne vil riste. Derudover har denne model også en krummebakke, som du kan tage ud og tømme efter behov. Det gør den meget lettere at rengøre end mange af de andre modeller, vi har testet her.

Pris

Prismæssigt er denne model langt den billigste. Det er nemlig muligt at erhverve denne model for under 200 kr. Modeller der tilbyder horizontale varmelegemer er som regel en del billigere end testens andre brødristere. Hvis du kan leve med selv at skulle vende dit brød på risteren, så er dette en super god brødrister. Og til en pris som alle kan være med til.

Moulinex A15453 Brødrister

Moulinex Brødrister - Stående - A15453

Hvis du godt kan lide et industrielt design med retro linjer, så vil du sikkert synes om Moulinex A15453. Moulinex brødristerne er en enkel brødrister, der minder meget om de ældre liggende eller flade brødristere, hvor du selv skal vende brødet ( se testens næste brødrister). Forskellen på denne er, at den står vertikalt. Den store fordel med brødristere, hvor der kun er varmelegeme på den ene side af brødet er, at du ikke behøver at bekymre dig om tykkelsen på de emner, du gerne vil riste.

Design

Her på redaktionen er vi helt vilde med det industrielle design som denne Moulinex A15453 har. Vi tænker, at den vil pakke rigtig godt ind i det unge moderne hjem. Brødristeren er lavet i stål og er ikke en brødrister, man ser hver dag. Er du til det specielle – så er dette et godt bud på en querky og samtidig rigtig god brødrister.

Antal skiver

2 skiver

Effekt

Moulinex brødristeren er på 760W og kan riste dit brød perfekt i en fart. Det er dejligt, hvis du har travlt om morgenen eller utålmodig om eftermiddagen, fordi du er sulten..

Risteindstillinger

Denne model har en trinløs risteindstilling. Du bestemmer altså selv, hvor længe brødet skal have. Og husk – ved denne model skal du selv vende brødet, når det er færdigristet på den ene side.

Ekstra funktioner

Krummebakke som gør rengøringen lettere.

Pris

Prismæssigt ligger denne model på omkring 300 kr, hvilket er en super skarp pris på en god og fedt designet brødrister. Vi tænker klart, at dette er en model, vi gerne selv vil have stående i køkkenet.

Gode råd når du skal vælge en brødrister

Vi hader alle at lave fejlkøb, derfor er det en god idé at gøre dig nogle overvejelser, inden du beslutter dig for hvilken model, du skal vælge.

 

Hvilken type brødrister foretrækker du

Stående brødrister

Den stående brødrister har 2 brødsluser øverst på brødristeren. Her lægges brødet i og det bliver derfor ristet stående. Og fordi der er varmelegemer i begge sider af brødsluserne, så ristes brødet på begge sider på én gang. Når brødet er færdigristet, så har disse modeller næsten altid en funktion, der automatisk skubber brødet op, når det er færdigristet.

De fleste af de stående brødristere giver mulighed for at riste 2 skriver brød af gangen. På enkelte modeller kan du riste 4 skiver brød af gangen.

Nogle af de stående brødristere har en varmerist, der gør det muligt at riste boller og andre brødtyper, der er for tykke til at kunne komme ned i brødsluserne.

Liggende brødrister

Den liggende brødrister er den de fleste voksne husker fra deres barndomshjem. Den er en smule mere tidskrævende at benytte, fordi brødet her kun bliver ristet på én side af gangen. Det vil sige, at du selv skal vende brødet. Fordelen ved den liggende brødrister er til gengæld, at du let kan riste 4 skiver brød af gangen og du er heller ikke begrænset i hvor tykt dit bagværk må være for, at kunne ristes på en liggende brødrister.

En liggende brødrister har som regel en krummebakke som kan tages ud og rengøres. Det er en stor fordel.

Hvad er dine behov

Ikke to familier er ens og derfor er vores behov også forskellige. Det der er den rigtige brødrister for dig, er det ikke nødvendigvis for en anden. Når du skal vælge den rette brødrister til dig og din familie, så overvej hvilke funktioner du gerne vil have at din brødrister skal have, ud over at riste brød.

Indstilling af ristningsgrad

Er det vigtigt for dig, at have fuld kontrol over ristningsgraden, så du let kan riste mange forskellige typer af brød og brød af forskellig størrelse. Eller foretrækker du en mere enkel model uden så mange ristningsindstillinger

Optøningsfunktion

Nogle brødristere kommer med en optøningsfunktion, der giver dig mulighed for at tø frossent brød op i en fart. Så det kan ristes med det samme uden af blive blødt og kedeligt.

Genopvarmningsfunktion

Synes du, det er smart at kunne genopvarme dit ristede brød, hvis det er blevet koldt. Så kan du med fordel vælge en model med en genopvarmningsfunktion

Design

Er dine planer at brødristeren skal bo i et skab og tages frem efter behov eller vil du gerne have den stående fremme, så den altid er let at komme til. Det er overvejelser du bør gøre dig inden du køber en brødrister.

Hvis brødristeren skal bruge det meste af sit liv i et køkkenskab, så skal du selvfølgelig vælge en model, der tiltaler dine øjne og som passer til din stil. Men stilen er måske ikke det altafgørende.

Har du til gengæld i tankerne at din nye brødrister skal have en fast plads på køkkenbordet. Så er det smart at vælge en model som tilføjer dit køkken stil og kant frem for kun at fylde og riste dit brød. Der findes så mange lækre modeller på markedet, som du kan se her i vores brødrister test. Så der er helt sikkert også en, der falder i din smag.

Hvis der er mindre børn i familien, så skal du også overveje, hvor stor sandsynligheden er for at de kan komme til at brænde sig på brødristeren. Den liggende brødrister er designet på en måde, hvor det er let at komme til at brænde fingrene, hvis man ikke er bekendt med at varmelegemerne er varme. Varmelegemerne er mindre udsat placeret i de oprejste brødristere og de er måske af den grund at foretrække, hvis du har små børn i huset.

Vi gør dog opmærksom på at det er muligt at brænde sig på alle brødristere. Mindre børn bør derfor aldrig være ladt uden opsyn i nærheden af en tændt brødrister.

Brødristeren åbner for en masse lækre muligheder

Ristet brød er mere end bare et lækkert morgenmåltid, hvor du spiser det med smør eller ost og syltetøj. I weekenden måske endda med pålægchokolade eller nutella. Men ristet brød kan meget mere end det. Du kan finde en masse lækre opskrifter på nettet som du kan lave med en brødrister. Det drejer sig både om danske retter men i høj grad også om udenlandske delikatesser. Elsker du et godt hvidløgsbrød så kan du lave en hurtig variant ved at riste et godt stykke brød og så rive et fed hvidløg på selve det ristede brød. Når der er passende med hvidløg på brødet så smører du det med smør mens det stadig er varmt så smørret smelter. Det smager fantastisk og tager kun få minutter at lave. Det kan redde enhver kedelig pastaret.

Lav dine egne Bruschetta

Hvis du er vild med de lækre italienske Bruschetta, som typisk bliver serveret som snack eller antipasto, så kan du let lave dem selv på din brødrister. Køb nogle skiver lækkert italiensk brød og rist dem i brødristeren, så de er godt ristede, men uden at blive sorte. Pil et fed hvidløg og riv det på det ristede italienske brød. Det fungere faktisk som et mandolinjern. Så det er helt enkelt at gøre. Herefter drypper du olivenolien hen over brøddet og drysser det med salt. Hak lidt tomater og basilikum og bland det med lidt olivenolie og læg det på brødet. Du kan stoppe her eller du kan vælge at lægge lidt tun ovenpå og slutte af med et par kapers.

Ristet rugbrød

Ristet rugbrød er blevet rigtig populært. Både som små sprøde rugbrødschips og som ristet rugbrød til æggekagen. Men ristet rugbrød er også rigtig lækkert under pålæg.

Du kan let riste dit rugbrød i din brødrister. Det giver faktisk et rigtig godt resultat. Prøv for eksempel et stykke ristet rugbrød med avokado og laks eller med stenbiderrogn og friske krydderurter. Det smager også rigtig godt til en leverpostejsmad eller til sildemaden til julefrokosten.

Hvis du har en brødrister, så er ristet rugbrød en let måde at peppe enhver rugbrødsmad op på. Og melder den lille sult sig, så er de små rugbrødschips et godt alternativ til mere usunde snacks.

Rugbrødschips

Du kan sagtens lave dine egne rugbrødschips. Alt hvad du skal gøre er at skære dit rugbrød ud i så tynde skiver, som du kan. Du kan snyde lidt og klemme skriverne enkeltvis mellem to skærebræt. Når dine chips er skåret ud, så drypdrysser du dem med havsalt og rister dem ved svag varme på din brødrister.

Rugbrødschips er perfekte som de er, men prøv dem eventuelt sammen med humus eller en anden dip.

Vi håber du føler dig godt klædt på til at vælge en brødrister som skal bo i DIT køkken. Du bør nu være opmærksom på de vigtigste overvejelser som du bør gøre dig inden du beslutter dig for hvilken model det skal være.

Hvis du har forelsket dig i en af de modeller som er med i vores top 8 i vores brødrister test. Så har vi gjort det enkelt for dig. Hvis du ønsker at købe her og nu eller læse mere på forhandlerens hjemmeside så har vi linket direkte til dissmodellen e. Vi ved nemlig at det nogengange kan være svært at finde de produkter man læser om på forhandlerens hjemmeside. Fordi mange af modellerne i samme serie udmiddelbart ligner hinanden. Og det er ærgerligt at komme hjem med en brødrister som ikke kan helt det du havde forventet efter at have læst vores test.

Som du kan se har vi også valgt at linke til troværdige og kendte forhandlere hvor du trygt kan handle online.