Der er ikke noget bedre end at komme hjem efter en lang dag på arbejde og blive mødt af en himmelsk duft af mad.  Det er muligt med en slowcooker, som er en elektrisk simregryde, der kan tilberede kød og grøntsager, mens du er på arbejde, så maden er klar, når i kommer hjem. En slowcooker tilbereder maden langsomt over mange timer. Når du tilbereder din mad i en slowcooker, så beholder du alle de gode vitaminer og næringsstoffer i maden. Desuden er en slowcooker en billig måde at lave mad på. Da du med fordel kan bruge de billigere udskæringer af kød som for eksempel oksebov, der bliver super mørkt i en slowcooker

Indholdsfortegnelse

Vi tester de bedste slowcooker på markedet

Hos BedstTest.dk tester vi denne gang slowcooker, da vi danskere virkelig har fået øjnene op for alle slowcookerens fortrinligheder. Testen indeholder forskellige brands og vi gennemgår, på baggrund af eksperternes vurderinger, hver enkelt slowcooker og ser på hvilke kvaliteter den har, som er værd at fremhæve.

Vi bygger vores vurdering på ekspertudsagn

Vi tester ikke selv de produkter, vi anmelder her på redaktionen. Det har vi simpelthen ikke viden nok om produkterne til at kunne gøre på et niveau, der vil give mening for dig. Derfor har vi også valgt i denne slow cooker bedst i test at basere vores vurderinger på uvildige ind- og udenlandske eksperters udsagn. Vi har blandt andet set på test fra den engelske avis The Independent. Det svenske ugemagasin Icakuriren og den svenske avis Aftonbladet og på anmeldelser fra forbrugerne.

OBH Nordica Slowcooker 4.7 liter

OBH Nordica slowcooker

OBH Nordica Slowcooker er en prisvenlig slowcooker med et rumindhold på 4.7 liter. Det er passende til at lave mad til en familie på 4 personer. OBH Nordica Slowcooker har ikke nogen timer funktion. Du kan derfor ikke time den til at have maden færdig når i kommer hjem fra arbejde, med mindre det passer med det tidsrum i er væk. Drejer det sig om en normal arbejdsdag på 8 timer + transport, så er fordelen ved en slowcooker, at maden kun bliver bedre jo længere, den står og simre.  

Let at anvende

Fordelen ved at OBH Nordica Slowcooker er, at det er en af de mere enkle modeller. Det har den fordel, at den er let at anvende. Alt hvad du skal gøre er, at lægge grøntsager og kød ned i din slowcooker. Er der tale om rodfrugter, så er det en god idé at ligge dem nederst, hvor de får mest varme. Når du har fyldt slowcookeren med kød og grønt og en anelse væske. Så skal du bare indstille maskinen på et af de 2 temperaturtrin og sætte stikket i stikkontakten, så er din aftensmad i gang med at tilberede sig selv. 

Hold varm funktion

Denne OBH Nordica model har en smart Hold Varm funktion. Den kan du bruge, hvis din gryderet er mør, men der stadig er et stykke tid til, at i skal spise. Med Hold Varm funktionen så holder slowcookeren selv maden varm uden at brænde den eller tilberede den yderligere. Det er funktioner som denne, der gør slowcookeren fantastisk i en travl hverdag. Den indretter sig efter os i stedet for omvendt.

Passer til en familie på 4

OBH Nordica Slowcooker har et rumindhold på 4.7 liter. Det gør den perfekt til familier på op til 4 personer. Vi vil dog mene, at hvis der er tale om 4 meget sultne voksne, at du med fordel kan vælge en model, der er en gang større.

Opskriftbog der hjælper dig godt i gang med din slowcooker

OBH Nordica Slowcooker kommer med en opskriftbog, der kan hjælpe dig godt i gang med at bruge din nye slowcooker. Er det din første slowcooker, så er det en rigtig stor hjælp med nogle grund opskrifter og nogle gode råd. Og har du allerede stiftet bekendskab med en slowcooker, så kan det være du kan finde et par spændende opskrifter som du ikke har prøvet før.

Hvis du er vild med at afprøve nye opskrifter, så kan du også altid gå på nettet og søge inspiration. Der er tusindvis af retter, som du kan prøve. Der er både de gode gamle danske kendinge og en masse nye retter med inspiration fra hele verden.

Udvalgte produktinformationer:

 • Rumindhold i liter: 4.7
 • Temperaturtrin: 2
 • Timer funktion: Nej
 • Hold varm funktion: Ja
 • Effekt i watt: 240
 • Kan maskinopvaskes: Ja den inderste del tåler maskinopvask.
 • Opskriftbog: Ja

 

Russell Hobbs 22750 MaxiCook

 Russell Hobbs MaxiCook , Slowcooker

Russell Hobbs 22750 er en rummelig slowcooker med et praktisk glaslåg, der gør, at du kan holde øje med tilberedningen uden at behøve at løfte på låget. Det er en stor fordel så du holder alt den gode saft og smag i retten.  Modellen har både en timerfunktion og en hold varm funktion, der kan holde din mad varm i op til 8 timer. Det giver dig mulighed for at lade maden passe sig selv, mens den tilberedes og derefter holdes varm, indtil i er klar til at sætte jer til bords og nyde jeres mad.

Perfekt til større familier

En af de helt store fordele ved Russell Hobbs 22750 er, at den kan rumme hele 6 liter. Det er et stort rumindhold for en slowcooker. Det gør den perfekt til dig, der godt kan lide at lave store portioner eller dig, der skal bespise mange mennesker. Du kan med lethed bespise 7 personer med denne model. Rigtig mange vælger at lave ekstra store portioner, når de har deres slowcooker i gang. Så har de et par måltider i fryseren til en dag, hvor de ikke har fået sat slowcookeren i gang om morgenen.

Timer funktion og hold varm funktion letter madlavningen

Russell Hobbs 22750 har en timer funktion. Det er utrolig smart og betyder, at du kan fylde din slowcooker om morgenen, inden du skal på arbejde og sætte timeren. Og så er maden klar, når du kommer hjem. Er du alligevel ikke helt klar til at spise straks, du er inden for døren, så har denne model også en hold varm funktion, der kan holde din mad varm i helt op til 8 timer. Slowcookerens store flexibilitet er en af årsagerne til, at vi er blevet så begejstrede for denne type køkkenmaskine i Danmark.

Hold vitaminer og mineraler i kødet og grøntsagerne

En af de allerstørste fordele er at tilberede din mad i en slowcooker er at du holder alle de gode og vigtige vitaminer og mineraler

Let at rengøre

Nogle slowcookere giver udfordringer, når det kommer til rengøringen. Det er ikke noget problem med Russell Hobbs 22750. Du behøver ikke at bekymre dig for, at maden skal brænde på. Selve indergryden er nemlig lavet med en non-stick belægning. Det er også derfor, at en slowcooker som denne er perfekt til dig, der gerne vil tilberede mad uden brug af en masse fedtstof. Når maden er færdig og er spist, så kan du let sætte indergryden i opvaskemaskinen. Lettere kan det ikke blive

Udvalgte produktinformationer:

 • Rumindhold i liter: 6
 • Temperaturtrin: 2
 • Timer funktion: Ja
 • Hold varm funktion: Ja
 • Kan maskinopvaskes: Ja, indergryden kan maskinopvaskes.

Morphy Richards Slow Cooker Sear & Stow

MORPHY RICHARDS Slow cooker

Vil du gerne have en slowcooker i høj kvalitet, som ligner en million, så er Morphy Richards Sear & Stow et oplagt valg. Denne slowcooker har et utrolig smart design i sort og rosaguld. Den er virkelig smuk og vil tage sig godt ud på ethvert køkkenbord. Men denne model ser ikke kun godt ud. Den er også perfekt til at lave en kæmpe portion chili con carne eller curry eller en anden simreret. Og når maden er færdig, så kan indergryden let løftes ud og du kan bære den hen på spisebordet og servere direkte fra den.

3 temperatur trin

Modsat de fleste andre slow cookers 2 temperaturtrin, så har denne model 3 temperaturtrin, som du kan vælge mellem. At du både kan give din mad høj og varm varme giver mulighed for både at langtidstilberede over mange timer, men også speede processen op hvis gæsterne pludselig kommer tidligere end beregnet.

Kogebestandig aluminiumsgryde

Morphy Richards er modsat keramik slow cookere en overfladebehandlet kogebestandig aluminiumsgryde. Det gør, at du kan lave et komplet måltid i din slowcooker. Du kan med fordel svitse eller brune kød og grøntsager af i bunden af gryden inden, du tilsætter lidt væske og sætter slowcookeren til at langtidstilberede. Dermed behøver du ikke at have flere potter og pander i brug

Hærdet glaslåg så du let kan følge tilberedningen

Denne smukt designede Morphy Richards slow cooker ser ikke kun godt ud. Designet er også gennemtænkt, når det kommer til funktionalitet. Aluminiumsindergryden kan holde til lidt af hvert. Taber du den, så sker der intet og du kan også smide den i opvaskemaskinen efter brug. Men modellen har også et smart glaslåg, der giver dig mulighed for at følge med i tilberedningen uden, at du behøver at løfte låget og forstyrre tilberedningen.

Udvalgte produktinformationer:

 • Rumindhold i liter: 6.5
 • Temperaturtrin:3
 • Timer funktion: Nej
 • Hold varm funktion: Nej
 • Kan maskinopvaskes: Ja
 • Opskrifthæfte medfølger: Ja

Hamilton Beach 33956-SC

Hamilton Beach

Hamilton Beach 33956-SC slowcooker adskiller sig fra næsten alle andre slowcookere ved, at den har en termometerfunktion. Faktisk giver denne model dig hele 3 forskellige tilberedningsmåder. Derudover har den flere andre smarte ekstra funktioner, som gør denne model til en af vores favoritter

Termometer giver perfekte resultater hver gang

Det er ikke ofte, vi støder på en slowcooker med et stege termometer. Men det er rigtig rigtig smart. Nogen gange når vi bruger vores slowcooker, så skærer vi kødet ud i tern og så vil vi gerne have det så mørt som muligt. Andre gange vil vi gerne tilberede ét stort stykke kød. Til det er termometeret perfekt. Du placere bare dit kød i din Hamilton Beach 33956-SC og sætter kød termometeret i, så sørger slowcookeren for resten. Når kernen er dit kød har den ønskede temperatur, så stopper slowcookeren selv tilberedningen og slår over på hold varm funktionen.

3 tilberedningsmuligheder

Med Hamilton Beach 33956-SC har du hele 3 forskellige tilberedningsmuligheder, når du bruger din slowcooker. 

Du har termometer muligheden, som vi lige har gennemgået og som er perfekt til større stykker kød eller kylling, som du vil være sikker på er gennemstegt.

Program tilberedning: Som mange andre slowcookere, så giver denne model dig også muligheder for at bruge timer funktionen og 2 temperaturtrin. Det betyder, at du kan sætte maden over om morgenen og så er den parat, når du kommer hjem. Du kan selv indstille, om du foretrækker tilberedningen ved høj eller lav temperatur

Manuel tilberedning: Du har også mulighed for at bruge din slowcooker på den helt traditionelle måde altså uden timer funktion og brug af termometer og lignende. Vil du gerne bruge din slowcooker på den traditionelle måde, så kan det sagtens lade sig gøre.

Stentøjsgryde der tåler maskinopvask

Hamilton Beach slowcooker har en indergryde, som er lavet i stentøj. Rumindholdet i stentøjsgryden er 4.7 liter, som er en god størrelse til de fleste familier. Stentøjsgryden sørger for en ligelig fordeling af varmen og så kan den tages ud og sættes i opvaskemaskinen hvilket er super praktisk.

Udvalgte produktinformationer:

 • Rumindhold: 4.7
 • Temperaturtrin: 3
 • Timer funktion: Ja
 • Hold varm funktion: Ja
 • Kan maskinopvaskes: Ja
 • Termometer: Ja

Instant Pot DUO 3 (7i1)

Instant Pot DUO 3-(7in1)-3.0L

Hvis du elsker at lave mad og gerne vil have mange af dine køkkenmaskiner samlet i én, så er Pot DUO 3 værd at kigge nærmere på. Pot DUO 3 erstatter 7 køkkenmaskiner og spare dig dermed en masse plads. Den laver også maden på recordtid, hvis du ønsker det, da den også har en trykkoge funktion og den er op til 70 % billigere i brug, end hvis du skulle have lavet maden på dit komfur.

13 standard – one – touch – smart – programmer

Instant Pot DUO 3 byder på en helt masse forudprogrammerede tilberedningsmuligheder som gør det let for dig at betjene den. Faktisk har den hele 13 standard one touch smart programmer:

 • Suppe / bouillon
 • Kød / gryderet
 • Bønne / chili
 • Slowcook
 • Sauté
 • Ris
 • Grød
 • Damp
 • Youhurt
 • Hold varm
 • Trykkog 

Med så mange ektra funktioner er det en helt revolution inden for madlavning og den giver mulighed for at lave de lækreste retter, som du slet ikke havde forestillet dig, at du kunne lave i dit eget køkken.

Slowcook og trykkog 

Instant Pot DUO er både en slowcooker, der kan lave den lækreste langtidstilberedte gryderetter. Men det er samtidig også en trygkoger, som kan forkorte tilberedningstiden betragteligt, hvis du har travlt, men alligevel gerne vil have dit kød smørmørt. Du har også mulighed for at dampe ris eller grøntsager. Du skal bare være opmærksom på, at væsken ikke fordamper i din Instant Pot Duo, du skal derfor kun tilsætte halvdelen af det vand du plejer, når du koger ris og lignende.

Pris kontra funktionalitet

En instant Pot Duo er dyrere end de fleste almindelige slowcookere. Men det skyldes, at denne køkkenmaskine har en helt masse ekstra funktioner. Om det er den rigtige slowcooker til dig er helt op til dine behov, men hvis du godt kan lide at lave nye retter og afprøve forskellige tilberedningsmetoder, så er denne køkkenmaskine helt optimal. Bruger du den kun til at slowcooke, så kan du sagtens finde en billigere model, der kan klare dit behov. 

Udvalgte produktinformationer

 • Rumindhold i liter: 3
 • Temperaturtrin:3
 • Timer funktion: Ja
 • Hold varm funktion: Ja
 • Kan maskinopvaskes: Ja
 • Multifunktionel: Ja det er både en slowcooker og en pressure cooker

Russell Hobbs Sous Vide Slow Cooker 25630-56

Russell Hobbs - Sous Vide Slow Cooker 25630-56

Russell Hobbs Sous Vide Slow Cooker 35630-56 er, som navnet indikerer både en slowcooker og en sous vide i en maskine. Hvis du elsker spændende langtidstilberedte gryderetter elller kød, men samtidig gerne vil have muligheden for at kontrollere temperaturerne, så du kan tilberede sarte fødevare som laks til perfektion uden, at det mister saft og kraft. Med denne model er begge ting mulige.

Slowcook og server direkte fra den keramiske indergryde

Med Russell Hobbs Sous Vide 35630-56 har du mulighed for at sætte aftensmaden over om morgenen og så klare din slowcooker tilberedningen, mens du klare andre gøremål. Du kan endda let brune kød og grøntsager af i din sous vide slowcooker. Du behøver ikke at have andre potter og pander i brug. Når maden er klar, så har denne  slowcooker en smart feature. Du kan nemlig løfte indergryden ud og servere direkte fra den. Den tager sig flot ud på bordet.

Sous vide sikrer dig den perfekte kernetemperatur på din bøf og dine grøntsager

Hvis du går meget op i, at bøffen er perfekt stegt og at grøntsagerne har fået lige præcis nok til at de er al dente, så bør du kigge nærmere på alle de muligheder du får med en sous vide. Når du tilbereder sous vide, så placere du dit kød eller dine grøntsager i en vacuumpakke eller alternativt i en zip-lock pose. Det indpakkede kød eller grønt lægges derefter i din Russell Hobbs 35630-56 sous vide. Derefter skal du bare fylde vand ved og sætte temperaturen så klare maskinen resten og du er sikker på et perfekt resultat, hvor alt saften stadig er i kød og grøntsager

Flot og stilrent design

Hvis du godt kan lide at dine køkkenmaskiner tager sig godt ud, når de står fremme, så vil du elske denne Russels Hobbs model. Slowcookeren er i sort højglas med stål trimmings. Den er oval hvilket giver den nogle smukke runde kurver. Displayet er stort så det er let at læse og betjene med touch. Alt i alt en virkelig lækker køkkenmaskine, som du kan være stolt af at have stående fremme.

Udvalgte produktinformationer

 • Rumindhold i liter: 4.7
 • Temperaturtrin: 2
 • Timer funktion: Ja
 • Hold varm funktion: Ja
 • Kan maskinopvaskes: Ja, indergryden kan maskinopvaskes
 • Termometer: Ja
 • Multifunktionel: Ja dette er både en slowcooker og en sous vide køkkenmaskine i én.

Tristar VS-3915

 Tristar VS-3915 , Slowcooker

Tristar VS-3015 er en prisvenlig model, som er perfekt, hvis du er i tvivl om slowcooking er noget for dig. Den springer nemlig ikke budgettet. Samtidig er vi dog sikre på, at når først du har oplevet alle slowcookings glæder, så stiller du den aldrig inderst i skabet igen. Denne model har et rumindhold på 3,5, hvilket er passende til 2 voksne og 2 børn. Tristar VS-3915 har en keramisk indergryde, som du kan tage ud og servere direkte fra. Den har samtidig en overophedningsfunktion, der gør, at den altid er sikker i brug.

Lad maden lave sig selv

Hvis du synes, det er stressende at skulle have maden parat umiddelbart efter, at du kommer hjem fra en travl arbejdsdag, så er en slowcooker perfekt. Med en slowcooker behøver du ikke stå og observere tilberedningen for at sikre, at maden ikke brænder på. En slowcooker holder på alt væden og sikre dermed lækkert møre og sagtige måltider. Uanset om du tilbereder oksekød, kylling, grøntsager eller noget helt andet.

Du bestemmer temperaturen

Tristar VS-3915 adskiller sig fra flere andre slowcookers, fordi den har en justerbar termostat. Det betyder, at du selv kan justere, hvor varm du ønsker din slowcooker. Det er en stor fordel, hvis du godt kan lide manuelle maskiner, hvor du har fuld kontrol. På denne måde kan du lave en grydesteg på 3 timer eller vælge en langtidsstegning på 10 timer. Det er helt op til dig.

Spar på opvasken

Tristar VS-3915 har en keramisk indergryde. Det har flere fordele. For det første er en keramisk belægning non stick. Det vil sige, at du ikke behøver at være bange for at maden brænder på og at din slowcooker er svær at rengøre. En anden fordel er, at indergryden let kan løftes ud af slowcookeren. Det betyder både, at du spare serveringsskålen, fordi du kan servere direkte fra indergryden. Det betyder også, at du kan sætte den beskidte indergryde i opvaskemaskinen og lade den klare rengøringen. Har du ingen opvaskemaskine, så er rengøringen alligevel hurtigt klaret, fordi indergryden har en non-stick belægning.

Udvalgte produktinformationer:

 • Rumindhold i liter: 3.5
 • Temperaturtrin: justerbar termostat
 • Timer funktion:Nej
 • Hold varm funktion: Ja
 • Kan maskinopvaskes: Ja den keramiske indergryde kan maskinopvaskes

Emerio Slowcooker SC-109678

Slowcooker 4.5l

Emerio SC-109678 er endnu en prisvenlig model med en god størrelse indergryde på 4.5 liter. I denne model kan du både koge supper, lave gryderetter og stege gammeldaws oksesteg. En slowcooker er ikke populær uden grund. Denne model har en fantastisk farve som er en brændt orange. Retro looket er in og denne slowcooker sidder lige i skabet.

2 varmeindstillinger og hold varm funktion

Med to varmeindstillinger bestemmer du selv, om du vil tilberede din mad op høj eller lav varme. Tilberedning på høj varme er perfekt, hvis du gerne vil lave en mør gammeldaws grydesteg på en 3 timer. Den lave varme indstilling er perfekt til simre retter som pulled pork, som du kan lade simre i op til 10 timer på den lave indstilling. Er maden færdig, før du er klar til at spise, så har modellen en hold varm funktion, som giver dig mulighed for at spise, når du er parat til det.

Blikfang i køkkenet

Emerio SC-109678 adskiller sig fra de andre slowcookers, som vi har kigget på fordi den i den grad skaber blikfang i køkkenet. Denne slowcooker skammer sig ikke over sit udseende og det synes vi er fedt. Glaslåget er super smart, da det giver dig mulighed for at checke maden uden, at du behøver lette på låget. Emerio har samtidig håndtag, der ikke bliver varme.

Server direkte fra din slowcooker

En slowcooker gør virkelig hele madlavningen meget lettere. Ikke nok med at den tilbereder de mest fantastiske retter til os, næsten uden at vi behøver at røre en finger. Den har også en løs indergryde, som du kan tage ud og sætte direkte på bordet. Låget passer også til indergryden, så du kan holde på varmen. Server direkte fra indergryden og sæt den derefter i opvaskemaskinen. Indergryden tåler nemlig maskinopvask.

Udvalgte produktinformationer

 • Rumindhold i liter: 4.5
 • Temperaturtrin: 2
 • Timerfunktion: Nej
 • Hold varm funktion: Ja
 • Kan maskinopvaskes: Ja indergryden kan maskinopvaskes.

Test bygger på ekspertviden

Som vi gjorde opmærksom på først i artiklen, så tester vi ikke selv vores test objekter, i dette tilfælde slowcooker, her på redaktionen. Vi besidder ganske ikke den ekspertviden, der skal til for at komme med en kyndig gennemgang og vurdering af de forskellige slowcookers på markedet. Derfor har vi valgt at læne os op af uvildige eksperters udsagn. De eksperter som vi har hente viden fra til denne test er:

 • The Independent – The Independent er en af de største aviser i England. 
 • Aftonbladet – Svensk tabloidavis
 • Icakuriren – Svensk ugeavis der skriver om mad og opskrifter
 • Goodhousekeeping.co.uk – Goodhousekeeping er et engelsk institut, hvor man som forbruger kan finde uvildige test af af alt fra haveprodukter til køkkenmaskiner som en slowcooker. 

Det skal du overveje inden du køber en slowcooker

Vi ved, hvor ærgerligt det er at lave fejlkøb, fordi der er nogle ting, som man ikke fik tænkt på inden man gjorde købet. Derfor har vi lavet denne test og derfor gennemgår vi nu nogle af de vigtigste ting, som du skal overveje, når du overvejer at investere i en slowcooker.

Hvor stor skal din slowcooker kunne rumme?

Der er stor forskel på, hvor stort et rumindhold de forskellige slowcookers i vores test har. Rumindholdet er det antal liter som indergryden i din slowcooker kan indeholde. Nederst i hver test har vi lavet et afsnit med Udvalgte produktinformationer. Her har vi skrevet hvor mange litre, hver enkel slowcooker i testen kan rumme. Så kan du let danne dig et overblik. Vi gennemgår nu hvor mange litre, du skal beregne til forskellige familiekonstruktioner. Men husk, at det kun er vejledende og baseret på normale portionsstørrelser. Er der tale om store børn med en voksen appetit, så bør du beregne dem som voksne.

Slowcooker til et par med barn

Som udgangspunkt vil vi mene, at en slowcooker på under 4 liter vil være passende til et par med et enkelt barn. Du vil sagtens kunne lave gode portioner gryderet eller supper, men du kan støde på udfordringer. hvis du gerne vil tilberede større kødstykker, på grund af størrelsen på gryden.

Slowcooker til 2 voksne og 2 børn

Hvis i er 2 voksne og 2 børn, så skal du vælge en slowcooker på mindst 4 liter. Vælger du en der er mindre, så kan du ikke lave portioner, der er store nok til at bespise alle ved bordet. Vi foreslår, at du vælger en slowcooker på 4 ½ eller 5 liter. Så behøver du ikke bekymre dig over, om der er nok mad. Den større indergryde gør det også lettere at have plads til både den hele kylling og alle rodfrugterne.

Slowcooker til den store familie

Er i en stor familie eller foretrækker du at lave store portioner, så du kan fryse ned, så skal du vælge en slowcooker på 6 liter og opefter. Med en slowcooker på 6 liter, så vurdere eksperne at du kan bespise 6 voksne mennesker. Det giver plads til både at bespise en normal størrelse familie og samtidig have nok til at pakke portionsanretninger til fryseren.

Almindelig slowcooker eller multifunktionel slowcooker

Som du kan se i vores test, så findes der både den traditionelle slowcooker, som kan langtidstilberede lækre retter til dig og din familie. Den har som ofte funktioner som timer og hold varm funktion. Det betyder, at du kan sætte slowcookeren til at tilberede maden i et fastlagt tidsrum og derefter holde maden varm til du er parat til at spise. Nogle slowcookere er dog manuelle og har ikke disse ekstra funktioner.

Sous vide funktion

Vi har også slowcookers i testen, som også samtidig kan bruges som sous vide. Sous vide betyder “under vakuum” eller “i vakuum”. Når du vælger at tilberede for eksempel laks sous vide, så lægger du laksen i en pose og vakumpakker den. Har du ikke en vakumpakker, så kan du også vælge at lægge laksen i en zip-lock pose. Når laksen er vakumpakket, så lægges den ned i slowcooker / sous vide køkkenmaskinen og denne fyldes halvt med vand. Maden bliver tilberedt ved at den vakumpakkede mad langsomt bliver dampet mør og lækker. Det der praktisk sker er, at varmen aktivere enzymerne i kødes som nedbrydes under langtidsopvarmningen. Dermed bliver selv sejt kød smørmørt. En anden fordel ved at have det hele samlet i en vakumpose er også, at du har alt den dejlige kødsaft til at lave en lækker sause med bagefter.

Multifunktion

Hvis du er rigtig glad for at stå i køkkenet og eksperimenter med nye retter, så kender du sikkert også alt til problematikkerne omkring hvor, du skal opbevare alle dine køkkenmaskiner. Det problem kan du gøre mindre ved at vælge multifunktionsløsninger. Det kunne være et toastjern der  både kan lave toast og bage muffin. Men det kunne også være en multifunktionel slowcooker. 

I denne test har vi også en multifunktionel model med. Der kan meget mere end blot slowcooking. Den model vi har med her kan både langtidsstege (slowcooking), den kan dampe grøntsager og ris mm til perfektion. Den kan sous vide og den kan også trykkoge. Derudover har den også en masse forudindstillede programmer der gør. at du let kan lave et hav af retter uden den helt store indsats.

Timerfunktion

En timer funktion er rigtig smart, hvis du gerne vil have at din slowcooker kan passe sig selv, mens du er beskæftiget med andet. En timer funktion tillader dig at sætte maden over om morgenen, inden du tager afsted på arbejdet. Du indstiller blot din slowcooker på den ønskede varmegrad og sætter timeren til den tid, du ønsker tilberedningen skal vare.

Hold varm funktion

En hold varm funktion er en anden smart funktion, som alle de slowcooker vi har anmeldt her har. Hold varm funktionen fjerner alt stress omkring måltidet. Du er ikke afhængig af, at i skal gå til bord på et bestemt tidspunkt. Det er både smart for børnefamilier, men også hvis du har middagsgæster og gerne vil gøre maden helt klar timer forinden.

Termostat

Hvis det er vigtigt for dig at kende kernetemperaturen på de hele stykker kød du tilbereder i din slowcooker, så kan du med fordel vælge en model med en termostat. Når du steger med en termostat så sætter du blot den medfølgende termostat i køden inden du sætter lågen på og indstiller den ønskede kerne temperatur og så klarer maskinen resten og du har perfekt tilberedt kød hver gang.

Oplev en helt ny verden med en slowcooker

Når du anskaffer dig en slowcooker, så åbner der sig en helt ny verden for dig. De lækre simreretter er ikke længere kun forbeholdt weekender og ferier, hvor tiden er der til at stå over kødgryderne mange timer i træk. En slowcooker er som at have en gourmet kok derhjemme, som du ikke behøver betale løn til. Det eneste du skal gøre er at placere dine ynglings ingredienser i slowcookeren sammen med krydderier og en smule væske. Så indstiller du varmegraden og så klare din slowcooker resten. De slowcookere vi har anmeldt her har alle non stick overflade, der gør at intet brænder fast og at den let kan rengøres.

Hvad kan du tilberede i en slowcooker?

Der er rigtig mange fordele ved en slowcooker. Som vi har gennemgået flere gange så er der en stor tidsbesparelse at hente ved at anskaffe sig en af de bedste slowcookere på markedet. Men mad tilberedt i en slowcooker kan også noget helt specielt. Kød bliver mere mørt end du nogensinde har prøvet før og samtidig beholder det alt sin saft så du aldrig oplever tørt og trist kød. Når du tilbereder grøntsager i din slowcooker så beholder du alle de vigtige vitaminer, mineraler og kostfibre i retten.

Hel kylling tilberedt i slowcooker

En hel kylling tilberedt i en slowcooker sammen med årstiden grøntsager smager fantastisk og så tager det ikke mange minutter at sætte over. Vi kommer her med BedstTest bud på en fantastisk kylling i slowcooker.

Ingredienser:

 • 1 hel kylling
 • 4 gulerødder
 • 2 persillerødder
 • 1 stor porre
 • 1 stort løg
 • 3 fed hvidløg
 • persille
 • 1 økologisk citron
 • 2 dl hvidvin

Tilberedning:

Start med at skære rodfrugter, porre og løg i mundrette størrelser og læg dem nederst i din slowcooker. Fyld kyllingen med persille og en halv økologisk citron og brun den grundigt. Det kan du gøre i din slowcooker, hvis den tilbyder den funktion og ellers i en gryde. Når kyllingen er brunet godt af, så lægges den ovenpå grøntsagerne i slowcookeren sammen med hvidløg og den anden halvdel af citronen. Til sidst hældes der ca. 2 dl hvidvin ved og der saltet og pebres og så er du klar til at sætte låg på. Nu er det eneste du mangler at sætte din slowcooker på svag varme og lade den tilberede kyllingen i mindst 3 timer. Resultatet er en kylling, der er så mør at den falder fra benene. Grøntsagerne og kyllingen har frigivet en lækker sauce, som du kan bruge som den er eller jævne, hvis du ønsker den tykkere.

 

Sådan spare du penge med din slowcooker

En slowcooker laver ikke kun fantastisk mad. Den gør det også uden, at du behøver stå og svede over gryderne. Og så kan en slowcooker også spare dig mange penge på husholdningskontoen.

Køb de billige udskæringer og steg dem møre i din slowcooker

Det er faktisk sådan, at nogle kød udskæringer er billigere end andre. Tager vi for eksempel oksekød, så er de stykker kød, som ikke umiddelbart er de møreste også de billigste. Men det skal du ikke lade dig skramme af, når du har en slowcooker. Med en slowcooker kan du forvandle selv de mest seje og senefyldte stykker kød til lækker kød, der er så mørt at det smelter på tungen. Bruger du din slowcooker ugentligt, så vil du kunne se et overskud på budgettet.

Lav gryderetter i din slowcooker – det er billigt og det rækker langt.

Hvis du handler smart ind og køber ind efter tilbud og årstider, så kan du spare mange penge på husholdningsbudgettet ved at lave gode gryderetter eller sammenkogte retter, som de også kaldes. Sammenkogte retter smager fantastisk og har du en slowcooker, der er stor nok, så kan du lave en ordentlig portion, når du er i gang. Enten kan du fryse det overskydende ned, så du har let mad en anden dag eller også kan du spise din gryderet med ris og flutes den ene dag og med hjemmelavet kartoffelmos og rødbeder den næste dag. En god gryderet kan også smage rigtig godt i en wrap til frokost eller i madpakken.

Spar penge på impulskøb

Vi er alle ofre for reklamens magt og det betyder også, at der tit ryger lidt ekstra i kurven, når vi er ude og handle. Det behøver ikke være dyre vare, men hvis det sker ofte nok, så er det mange penge, det drejer sig om på årsbasis. Vi er specielt slemme til at købe lidt ekstra ofte usundt ind, hvis vi handler når vi er sultne. Har du en slowcooker i huset, så giver det mening at handle større ind og lave større portioner mad, der kan holde i flere dage. Jo færre gange du besøger supermarkedet, jo færre fristelser står du overfor. Du vil også opdagem at du spare en masse tid, fordi du ikke hver dag skal forbi supermarkedet på vej hjem fra arbejde.

Få mere tid til at tjene penge eller være sammen med familien.

En slowcooker frigiver en helt masse tid, fordi du ikke behøver at stå og røre i en gryde og holde øje med, at det ikke brænder på. Det er tid, du kan bruge på at lade op, så du er frisk i hovedet, når du er på arbejde. Det er også tid, som du kan vælge at anvende på at tage et par ekstra timer på jobbet. Det er helt op til dig, men med en slowcooker, så er muligheden der.

God fornøjelse med din slowcooker

Vi håber, vi med vores slowcooker bedst i test har gjort dig klogere på hvad en slowcooker er og alle dens fortrinligheder. Vi tænker, du næsten ikke kan vente med at få fingrene i en slowcooker og begynde at bruge den. Vi har lagt link ind på de modeller, som vi har med i vores test af slowcooker. De fører dig direkte til anerkendte forhandlere, som har lige præcis de mærker vi viser her. Det har vi gjort for at gøre det lettere for dig at finde den model, du har forelsket dig i her. Så risikere du ikke, at du får købt det rigtige mærke men den forkerte model.

Her fra BedstTest.dk ønsker vi dig rigtig god fornøjelse med din nye slowcooker. Vi er sikker på, at du kommer til at elske den lige så meget som millioner af mennesker verden over. Tænk sig – inden længe er det dig, der låser dig ind af døren efter arbejde og bliver mødt af en herlig duft af en lækker gryderet eller en super mør grydesteg.