Råkostmaskine Test 2024 → Se De 3 Bedste Råkostmaskiner

Bedste råkostmaskine

Mange sætter pris på en god salat eller råkost til aftensmaden – selv børnene synes det, hvis salaten er hakket fint, og der er blevet sat god tid af til at mikse den med de rette grøntsager. Med en råkostmaskine kan du lave en god råkost eller snitte flere af grøntsagerne til salaten i løbet af et øjeblik. Men inden du kaster dig ud i at købe den første og den bedste råkostmaskine, er der nogle ting, du bør være opmærksom på.

For selvom det er oplagt at tage til den nærmeste forhandler af råkostapparater og købe den første, du ser, så du rigtigt kan komme i gang med at lave salater til frokost og aftensmad, bør du gøre dig nogle overvejelser i købsprocessen først. Ellers risikerer du at komme hjem med en maskine, som ikke opfylder dine behov, eller som måske ikke kan holde til alle de grøntsager, du nu skal til at snitte og hakke. Det er der ikke noget ved, da det ikke bringer andet end skuffelse – og det kan sagtens undgås.

Benyt vores bedst i test til at finde den bedste råkostmaskine

Som med så mange andre produkter og forbrugsting, er det en god ide, at du sætter dig ind i, hvad der rører sig på markedet, og hvad de forskellige maskiner kan. Netop dette er, hvad vi gerne vil hjælpe dig med her i vores råkostmaskine test, hvor vi nøje har gransket markedet for de allerbedste råkostapparater lige nu.

Det vi især har haft fokus på i jagten på den bedste råkostmaskine er, at kvaliteten er god og høj nok til, at den i princippet kan bruges hver dag i køkkenet. Det har vi valgt, da det sikrer, at du får den bedst mulige værdi for pengene, så du også har den i mere end bare et år eller to – den skal gerne følge dig i køkkenet i mange år frem.

Så hvis du ikke er helt sikker på hvilket råkostapparat, du gerne vil købe eller hvilket apparat, der i virkeligheden er bedst at investere i, hjælper vi dig herunder, hvor vi har kigget på de bedste og derfor også mest populære råkostmaskiner på markedet i øjeblikket.

I denne guide har vi testet:

 • Kenwood Chef Råkostapparat
 • Kenwood råkostapparat inkl. 5 tromler – KAX643ME
 • Witt Classic råkostmaskineWSM150

Vi har fundet de tre bedste råkostmaskiner

Mærker er noget, som helt klart spiller ind på, hvad der er den bedste råkostmaskine lige nu. For det er bestemt ikke noget, der er lige meget, når du skal vælge den rette maskine. Selvom man kan være tilbøjelig til at tænke, at det ikke er afgørende, så er det fuldstændigt som med biler eller tøj – nogle mærker er bare bedre og producerer produkter i bedre kvalitet.

Uanset om du ønsker en avanceret eller en mindre råkostmaskine, skal du sikre dig, at den er holdbar og designet til hyppigt brug. For det er netop det, der giver dig glæde i køkkenet i hverdagen.

Kenwood Chef Råkostapparat – Bedst i test

Kenwood Chef Råkostapparat


Er der et mærke, der er kendt og anerkendt inden for køkkenmaskiner, så er det Kenwood. Og det kan man godt forstå, når man begynder at kigge nærmere på deres råkostapparat, hvor der ikke er en finger at sætte på kvaliteten eller funktionaliteten. Det er netop det, der får os til at rangere den som bedst i test.

Kenwood påstår selv, at det er et apparat, der kan tilpasses ens humør, og det må vi være tilbøjelige til at give dem ret i. For det er virkelig et apparat, der leverer gode resultater uanset, hvad man bruger den til – og det gælder både gulerødder såvel som nødder. Det kan tydeligt mærkes, at det er et kraftfuldt apparat, der er konstrueret og udviklet til at arbejde non-stop og forberede store mængder af frugt, grønt og andre lækre sager til hele familien.

Du får derfor et apparat, der:

 • Effektivt og hurtigt snitter eller skærer
 • Kan håndtere store mængder fødevarer
 • Leverer perfekte resultater hver gang, uanset om du vil lave revet ost eller pommes fritter.

Du får, hvad du betaler for

Kenwood Chef Råkostapparat er et apparat i den lidt dyrere ende. Men som i mange andre tilfælde hænger pris og kvalitet sammen. Det gør det også her. For så snart man får fingrene i et råkostapparat fra Kenwood, kan man med det samme mærke, at det er et produkt, hvor der er værnet om kvaliteten og materialerne – for den er fremstillet i stål, som netop sikrer en meget lang holdbarhed.

Med til apparatet får man også hele 7 rivejern – samt et mandolinjern, som tillader dig at lave alt lige fra bølgede pommes fritter til meget fint revne gulerødder. Du kan derfor lave maden, præcis som du gerne vil og som sagt er i humør til.

Specifikationer:

 • Materiale: Stål
 • Højde: 20,50 cm
 • Bredde: 17,50 cm
 • Dybde: 22 cm
 • Vægt: 2,2 kg
 • Kompatibel med: Chef og Major modellerne

Kenwood råkostapparat inkl. 5 tromler – KAX643ME

Kenwood råkostapparat inkl. 5 tromler - KAX643ME


Kenwood råkostapparat inkl. 5 tromler havner ikke på en andenplads, fordi det er et dårligt apparat. Det gør den kun, fordi den er lidt mere besværlig at benytte end ovenstående råkostapparat, da hele tromlen skal skiftes alt efter, hvad du gerne vil lave. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, da fordelen ved dette råkostapparat er, at tromlerne ikke fylder særlig meget, når de er i brug – og så er der heller ikke så meget at vaske op (medmindre du selvfølgelig gør brug af dem alle sammen).

De 5 tromler som følger med kan skære sig igennem stort set alt i køkkenet – selv de mest avancerede opgaver, som man måske ikke ville regne med, at et råkostapparat skulle kunne klare. Du kan derfor roligt snitte det genstridige kålhoved eller de levende nødder.

Du kan med denne maskine roligt forvente, at du:

 • Kan hakke og snitte dine madvarer perfekt
 • Kan bruge den til alt fra persille og ost til nødder og chokolade
 • Har et apparat, der ved god behandling holder næsten evigt

Et effektivt råkostapparat

Kenwood KAX643ME er et godt valg, hvis man godt kan lide at være meget i køkkenet og forventer, at ens udstyr leverer hver gang uden problemer. For det kan man godt stole på ved dette råkostapparat, der med en roterende drejeskive leverer et resultat, der er meget tilfredsstillende og ikke mindst effektivt.

Dog skal man være opmærksom på, at man kun kan benytte sig af dette råkostapparat, hvis man i forvejen har en Kenwood køkkenmaskine.

Men alt i alt et rigtig godt og holdbart apparat.

Specifikationer:

 • Materiale: Aluminium
 • Højde: 21,3 cm
 • Bredde: 12 cm
 • Dybde: 13,7 cm
 • Kompatibel med: kMix, KVL, KVC og KCC.

Witt Classic råkostmaskine WSM150 – Bedste råkostmaskine til prisen

Witt Classic råkostmaskine WSM150


WSM150-modellen er den billigste af vores testmaskiner her i testguiden. Vi har valgt at tage den med, da det ikke blot er en billig råkostmaskine. Det er også en populær maskine, der blandt andet kommer til udtryk ved, at den har hele fem funktioner. Det er derfor med til at gøre almindelig madlavning til en leg og en fornøjelse.

Det er en råkostmaskine, der så at sige kan det hele, når det kommer til grøntsager. For ikke alene kan den rive gulerødder. Den kan også snitte kål meget fint og skære agurker i tynde skiver. Der er derfor tænkt på det hele og mere til, hvilket gør det til en gennemtænkt maskine, der er rar og brugervenlig at benytte for enhver.

Det der får den ned på en tredjeplads er, at den er fremstillet i plastik. Det gør den derfor ikke lige så holdbar og stærk i konstruktionen som de to øvrige fra Kenwood. Når det så er sagt, er det en god maskine for dem, der godt kan lide at lave mad og gøre noget ud af det, men som generelt ikke er til avanceret udstyr – eller som ikke har en Kenwood køkkenmaskine, som man kan koble de to øvrige fast til.

Opsummeret får man derfor:

 • 5 udskiftelige rivejern
 • Råkost, der kan snittes direkte i skålen
 • En brugervenlig betjening

En maskine med mange funktioner

Det særligt smarte ved Witt Classic råkostmaskine WSM150 er, at den ikke begrænser sig til, hvad den kan bruges til. Der hører nemlig hele fem udskiftelige rivejern med til maskinen: et fint, et groft, et fint raspejern, et til lige skiver og et til bølgede skiver. Uanset hvad man har lyst til at lave med råkostmaskinen, er det derfor en mulighed. Rivejernene tåler desuden også at komme i vaskemaskinen, hvilket gør det nemt og praktisk efterfølgende.

En elektrisk råkostmaskine til meget mere end grøntsager

Takket være en kraftig motor kan den elektriske råkostmaskine fra Witt også benyttes til at rive nødder, ost, chokolade og andre velsmagende fødevarer med. Det er derfor ikke så svært at forstå, hvorfor netop denne råkostmaskine er så populær, da den er så alsidig i brug.

Den er nem at betjene, da det bare er at vælge et rive- eller snittejern, fylde den op med grøntsager og så bare trykke start. Kort tid efter er grøntsagerne revet og klar til servering i skålen.

Specifikationer:

 • Materiale: Plastik
 • Farve: Grå
 • Højde: 29 cm
 • Dybde: 18 cm
 • Bredde: 18,5 cm
 • Vægt: 2,1 kg.

Den bedste råkostmaskine er en, der passer til dit behov

Når du skal vælge råkostmaskine, er det vigtigt, at den også passer til dit behov. Naturligvis vil vi altid anbefale maskinen, der er bedst i test, hvis det er fordi, du gerne vil have noget ud af din madlavning i køkkenet. Når det så er sagt, skal den naturligvis også stemme overens med det øvrige køkkenudstyr, du har, og det behov du har for at benytte en råkostmaskine.

Vores bedst i test råkostmaskine er især god til dig, der er ferm i et køkken, og som godt kan lide at forkæle dig selv og din familie med god og hjemmelavet mad. For dette støtter maskinen rigtig godt op om, da den er effektiv, snitter hurtigt og pænt samt kan snitte i store mængder – lige hvad du har brug for, når du skal lave lækker mad til flere mennesker.

Vil du omvendt bare kunne være sikker på at have en råkostmaskine, der virker, når du har brug for den et par gange om ugen, er det måske bedre at kigge på maskinen fra Witt, der er billigere men stadig god.

Kan man få en bedst i test råkostmaskine på tilbud?

Hvis du er blevet lidt hug på at få fat i råkostmaskinen, som vi har vurderet til at være bedst i test, kan du ved at holde et skarpt øje med den side, vi linker til, være heldig at kunne få den på tilbud, når de holder udsalg eller lignende. Det er naturligvis aldrig en garanti – du kan dog godt være heldig.

Når det så er sagt, får du rigtig meget for pengene ved en Kenwood. Det er bestemt ikke penge, der er spildt eller smidt ud ad vinduet, da de er kendte for at producere maskiner, der holder meget længe, når bare de bliver passet godt på.

Hvis ikke du finder den bedste råkostmaskine på tilbud, er det naturligvis også oplagt at kigge på de to andre maskiner for at se, om ikke de kunne være noget til prisen, eller om de er på tilbud. Fælles for dem alle er dog, at det er gode maskiner, som vi kan stå inde for, og som vi ved virker gang efter gang – og det er vel i virkeligheden det, der er vigtigt, når man investerer i en ny køkkenmaskine eller produkt.

Hvad kan man forvente af en billig råkostmaskine?

I vores bedst i test har vi, som du nok har set, valgt også at have en noget billigere model med sammenlignet med de to resterende. Det har vi, da en billig råkostmaskine ikke nødvendigvis behøver at være lig med et produkt, der ikke er i orden kvalitetsmæssigt. Dette gælder i hvert fald for Witt, hvor du får en råkostmaskine, der snitter og skærer rigtig godt i forhold til, hvad den koster.

Den er dog lavet af plastik, hvilket naturligvis ikke er lige så holdbart som aluminium eller stål. Men ved at være lidt ekstra opmærksom og gøre den ordentligt rent gang efter gang, vurderer vi, at man her får en rigtig god råkostmaskine til prisen. Du kan i hvert fald sagtens komme godt i gang med at snitte grøntsager på livet løs, for det fandt vi ud af, den var rigtig god til.

Du kan derfor godt forvente dig noget godt og effektivt ved en billig råkostmaskine, hvis du holder dig til den, vi har testet. For den ved vi er god og effektiv.

Med god behandling har du en elektrisk råkostmaskine i mange år

Selvom vi har fundet frem til nogle af de bedste råkostmaskiner, der er på markedet lige nu, så holder de ikke længe, hvis ikke de bliver passet god på og værnet godt om.

Derfor er det altid en god ide, at du:

 • Rengør råkostmaskinen og alle komponenterne grundigt efter brug hver gang.
 • Følger øvrige vedligeholdelsesanvisninger som evt. er oplyst i brugsanvisningen.
 • Ikke fylder mere i maskinen, end hvad den kan følge med til.
 • Ikke prøver at hakke eller skære fødevarer, som maskinen ikke er konstrueret til.

Hvis du følger disse råd, når du har købt din råkostmaskine og tager den i brug, kan du være mere eller mindre sikker på at have en fast følgesvend eller en forlænget arm i køkkenet de næste mange år. Det gør det også lidt sjovere at bruge pengene på den, da den dermed betaler sig hjem i tid og den fornøjelse det er at bruge den.

Gør det sjovt at være i køkkenet med et råkostapparat

Der er ingen tvivl om, at det med en maskine, der på ganske få øjeblikke både kan snitte og skære grøntsager, frugt, ost og meget mere, gør det attraktivt at være i køkkenet. For det er vel i grunden også sådan det skal være – og det kan du helt sikkert opnå med et råkostapparat.

For selvom du i forvejen godt kan lide at lave simreretter, lækre salater og andet god mad, gør det aldrig noget, hvis processen og vejen til servering bliver lidt lettere og mere overskuelig. Med et råkostapparat er der ingen tvivl om, at det netop bliver sådan. Så længe du naturligvis bare husker på, at maskinen skal passe til dine behov – så er der ikke langt fra tanke til virkelighed, når du bevæger dig i køkkenet.

Husk på at være i nærheden af råkostapparatet, hvis du har børn til at hjælpe dig med madlavningen. Selvom det er meget sikre apparater, vi har testet her i guiden, så kan man aldrig være for opmærksom eller påpasselig, når det kommer til børn og køkkenmaskiner. Så med lidt sund fornuft og et vågent øje kan du roligt involvere børnene i madlavningen med råkostmaskinen – uanset hvilken du vælger at gå med.