Gaskomfur Test 2024 → Se De 2 Bedste Gaskomfurer

Gaskomfur

Drømmer du om at udskifte elkomfuret med et gaskomfur? Eller er det gamle gaskomfur udtjent, og skal derfor skiftes ud med et nyt? Så er der ingen tvivl om, at du er kommet til det helt rette sted. Artiklen her kommer nemlig at handle om gaskomfurer – og intet andet.

Vi starter med en præsentation af de bedste gaskomfurer. Vi har lavet researchen, så du ikke behøver. Nedenstående liste er derfor et oplagt sted at starte, hvis du er i tvivl om, hvilket gaskomfur du skal købe, når det bliver tid til at købe et nyt. 

Men herlighederne stopper slet ikke der. Faktisk er de kun lige begyndt. På den anden side af vores bedst i test liste over gaskomfurer, har vi nemlig samlet en række gode råd og tips til dig, der skal købe et gaskomfur. Her hjælper vi dig med at købe et gaskomfur på tilbud, vi giver svar på ofte stillede spørgsmål og meget mere.

Der er med andre ord masser at se frem til, hvis du holder ud hele vejen gennem artiklen her. God fornøjelse!

Smeg TR90BL9 – Bedste 90 cm gaskomfur

Smeg TR90BL9 Sort

Hvis du absolut skal have det bedste 90 cm gaskomfur, så er det oplagt at tage et nærmere kig på Smeg TR90BL9. Det er et vældig fint gaskomfur med hele fem gode gasblus og et ualmindeligt stort ovnrum med plads til stort set al den mad, som man kan drømme om.

Kapaciteten i ovnen er nemlig hele 115 liter, hvilket selvsagt rummer selv de største fade. Kombinerer man dette med det ekstra gasblus og den ekstra plads på komfuret i sig selv, er der ingen tvivl om, at Smeg TR90BL9 er oplagt til de lidt større familier.

Har man eksempelvis 3 børn eller mere, der skal have mad hver eneste aften, vil man sætte pris på den øgede fleksibilitet og rummelighed der følger med et 90 cm gaskomfur som dette. Man skal naturligvis også være villig til at betale for dette. Omvendt er det næste hop op til 120 cm endnu dyrere, så måske det er en god middelvej for dem, der behøver pladsen.

4,5 stjerner fra franskmændene

I Frankrig går man op i sin madlavning, og man laver mad til hele familien. Derfor er det ofte også franskmændene, der anmelder de store gaskomfurer som eksempelvis dette, der måler 90 centimeter i bredden.

Og hvis du spørger vores genboer mod syd, er der ingen tvivl om, at det her er et rigtig fint 90 cm gaskomfur. Det får nemlig 4,5 ud af 5 stjerner baseret på de fire anmeldelser, som det har fået i skrivende stund. Det bliver kaldt for et super produkt, smukt og generelt super, når først man lærer det at kende.

Du skal bare være opmærksom på, at dine bradepander og ovnriste nok ikke passer til ovnen her, fordi den har nogle lidt andre mål end en traditionel ovn i et gaskomfur. Sørg derfor for at måle op inden eller køb nye, når du får dit Smeg TR90BL9 gaskomfur.

Smeg TR62P – Bedste Smeg gaskomfur

Smeg 60cm Victoria med 2 Ovne

 

Drømmer du om et gaskomfur fra Smeg? Så er du på ingen måder den eneste, de laver nemlig nogle vanvittigt fine gaskomfurer, og er måske endda de bedste i branchen både på funktionalitet og design. I hvert fald, vil vi gerne slå et slag for Smeg TR62P som værende det bedste Smeg gaskomfur.

Det løber med titlen af flere årsager. En af tingene er naturligvis det klassiske Smeg design, der er retro og passer ualmindeligt godt sammen med de andre produkter fra Smeg. Derudover er det et oprigtigt godt gaskomfur, der har fire gode blus med velfungerende grydestativer.

Der er en lille LCD skærm indbygget, som gør det nemt og overskueligt at holde styr på klokken, når man står med hovedet over gryderne. Dysserne der sidder på gaskomfuret, når det bliver leveret, er til naturgas, og det er derfor lige til at tage i brug, hvis I har naturgas derhjemme.

To ovne på henholdsvis 70 liter og 68 liter

Det kan være svært at forstå, men Smeg TR62P har to ovne; en hovedovn, der rummer 70 liter og en ekstra ovn, der rummer 68 liter. Til sammen har de således en volumen på mere end det dobbelte af, hvad flere af de øvrige komfurer på listen kan præstere.

Men herlighederne stopper naturligvis ikke der. For fordelen med to ovne er naturligvis, at man kan tilberede med forskellige temperaturer i hver ovn. Hovedovnen kan varmes op til 245 grader, mens den ekstra ovn kan nå op på 260 grader.

Begge dele er meget fornuftigt, og er med til at sikre, at du for alvor kan lave de lækreste måltider med dette bedste Smeg gaskomfur. Det største kritikpunkt til modellen her er, at hovedovnen er placeret nederst og dermed tættest på gulvet. Hvis det er den, man primært bruger, kan man muligvis blive en anelse træt af at skulle bukke sig langt ned, hver gang man skal have ting ind og ud af ovnen.

Høj kvalitet og god stil

Der er tæt på topkarakter, når man finder Smeg TR62P på PriceRunner. Her bliver gaskomfuret nemlig i skrivende stund vurderet til 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Denne vurdering baserer sig på 15 anmeldelser, og kunderne er generelt meget godt tilfredse. Et næsten lige så fint billede tegner sig på Google Anmeldelser, hvor gaskomfuret i gennemsnit vurderes til 4,4 ud af 5 stjerner baseret på 43 anmeldelser.

De roser især den høje kvalitet og den gode stil, som gaskomfuret er designet efter. Udseende er naturligvis en smagssag, så derfor er det heldigt, at der er styr på detaljer som valg af materialer, placering af gasblus og god udnyttelse af plads, så man har to ovne. Alt sammen noget, der er værd at tage med.

Så er det bare med at vurdere, om det også er værd at betale merprisen, som det her Smeg gaskomfur alt andet lige har i forhold til gaskomfurer fra andre mærker.

Sådan finder vi de bedste gaskomfurer

Det var vores liste over de bedste gaskomfurer. Som du muligvis har opfanget undervejs, eller som du ved, hvis du har læst vores andre bedst i test artikler, så har vi ikke testet komfurerne selv. Det har vi simpelthen ikke ressourcerne til, og i øvrigt har vi heller ikke de nødvendige kompetencer til at gøre det på et tilstrækkeligt højt plan.

I stedet har vi baseret vores liste over de bedste gaskomfurer på data og tests gennemført af folk med forstand på det de laver, samt en række anmeldelser fra forbrugere, der benytter de pågældende gaskomfurer til hverdag.

Fremgangsmåden er sådan, at vi indsamler data om et bredt udvalg af gaskomfurer, der kan købes i Danmark i dag. Det er produktinformation som tekniske specifikationer, funktioner og priser, samt forbruger- og ekspertanmeldelser.

Al denne data samles og analyseres efterfølgende med henblik på at finde de bedste gaskomfurer i hver af de ovenstående kategorier, som bedst i test listen er delt op i. Resultaterne af denne analyse er naturligvis de gaskomfurer, som du netop er blevet præsenteret for. Det var nemlig dem, der klarede sig bedst i forhold til de opsatte parametre for hver kategori.

Køb et gaskomfur på tilbud

Det giver rigtig god mening at købe et gaskomfur på tilbud, hvis man har muligheden for det. Som du måske bemærkede i bedst i test listen, så er det nemlig ikke den billigste hvidevare, som man køber til hjemmet. Derfor vil enhver krone sparet, typisk være værd at tage med, så man kan bruge sine penge på andre gode sager til køkkenet.

Det gode ved hvidevarer som gaskomfurer er, at der som regel er rimelig god mulighed for at købe dem på tilbud og gøre en god handel. Forhandlerne har ofte et fornuftigt dækningsbidrag på de her komfurer, og har derfor også plads til at sætte prisen ned.

Det betyder, at du sagtens kan være heldig at spare flere tusinde kroner, hvis du eksempelvis køber et dyrt gaskomfur på tilbud. De billigere modeller vil dog ikke komme lige så meget på udsalg, men man kan stadig være heldig at spare et par hundrede kroner eller deromkring.

Hvis du gerne vil købe et gaskomfur på tilbud, så vil vi anbefale, at du starter med at kigge hos de forhandlere, som vi linker til via oversigten ovenfor. Først og fremmest har de naturligvis de bedste gaskomfurer til salg, men de er som regel også gode til at sætte deres gaskomfurer på tilbud. Det er naturligvis ingen garanti, men det er absolut værd at tage et kig – det kan jo være, at du er heldig!

Ofte stillede spørgsmål

Engang var gaskomfurer meget almindeligt, og det er det fortsat i store dele af verden, men herhjemme er de fleste gået over til elkomfurer med keramiske kogeplader eller induktionskogeplader. Derfor er det heller ikke unormalt, at der er mange, der har nogle spørgsmål til gaskomfurer, hvis ikke der er vant til at bruge dem.

For at hjælpe dem og måske også dig lidt på vej, har vi nedenfor svaret på nogle af de oftest stillede spørgsmål om gaskomfurer. Nogle af dem kender du muligvis allerede svaret på, mens andre måske kan bidrage med noget nyt.

Det er i hvert fald helt sikkert, at det er udmærket at have læst nedenstående og kende svaret på spørgsmålene inden, at man beslutter sig for at købe et gaskomfur. Læn dig derfor gerne lidt frem i sædet og spids koncentrationen i løbet af de næste par afsnit.

Er et gaskomfur farligt?

Nej. Et gaskomfur er som udgangspunkt ikke farligt. Hvis de var farlige, ville de ikke blive solgt. Når det så er sagt, så er der nogle ting, som det er vigtigt, at du er opmærksom på i forbindelse med køb, opsætning, brug og eventuelt nedtagning af gaskomfur, for at sikre sikkerheden.

Først og fremmest skal du naturligvis gå efter et godkendt gaskomfur, der er CE-mærket. Andre godkendelser og certifikater oven i hatten er bare et plus i regnestykket. Jo flere tests gaskomfuret har været igennem, jo større er sandsynligheden for, at sikkerheden er helt på plads.

Derudover er det vigtigt, at gaskomfuret tilsluttes korrekt. Det vil typisk kræve, at der kommer en professionel og sætter det op. Så er du sikker på, at alt er som det skal være, og du kommer ikke til at lave fejl under tilslutningen.

Der er nemlig det med gas, at det kan være farligt for helbredet og brandsikkerheden, hvis det siver ud i luften. Er der derfor et utæt slange, et utilstrækkelig tilslutning eller lignende, kan du risikere at fylde luften med gas. Det kan være meget farligt at indånde, og er i øvrigt også meget antændeligt, så der kan gå ild i hele huset, hvis der skulle dannes en gnist.

Er et gaskomfur miljøvenligt?

Et gaskomfur er som udgangspunkt mere miljøvenligt i forhold til elkomfurer i den forstand, at det udleder mindre CO2 under brug end induktionskomfurer og keramiske komfurer gør. Ifølge tal fra Energitjenesten udledes der 96 gram CO2, når to liter vand koges på et gaskomfur, hvor der udledes henholdsvis 112 gram og 140 ram på induktionskomfur og en glaskeramisk kogeplade.

Derudover vil et gaskomfur også være CO2-neutralt, hvis der benyttes biogas til det. Bruger det gas baseret på fossilt brændstof, vil det dog ikke være tilfældet. I mange tilfælde vil det dog være nemmere at få biogas end 100% grønt strøm fra vindmøller eller solceller til et elkomfur.

Hvad koster et gaskomfur?

Et gaskomfur koster mellem 3.000 kroner og 70.000 kroner. Det er en kæmpe spændvidde, som rummer alverdens typer af forskellige gaskomfurer i praktisk talt alle størrelser og kvaliteter. Generelt vil de bedste gaskomfurer koste mellem 4.000 kroner og 30.000 kroner, hvis man tager værdi for pengene i øjemed. De helt dyre modeller, der koster mere end 30.000 kroner, vil som regel være mere målrettet professionelle køkkener, end private hjem.

Omvendt vil de billigste gaskomfurer, der koster under 4.000 kroner, ofte også halte bagefter på en del af de punkter, som mange vægter, når de køber et gaskomfur. Det er dog altid en smagssag, og den store spændvidde på prisen er uden tvivl en indikator på, at der er et gaskomfur til alle – uanset budget, ønske til funktion og så videre.

Hvor meget gas bruger et gaskomfur?

Tal fra Energistyrelsen viser, at et gaskomfur i en gennemsnitlig husholdning havde et forbrug på mellem 20 normalkubikmeter (Nm3) og 40 normalkubikmeter (Nm3) per år i 2017. Disse tal kan have ændret sig siden da i takt med, at man har arbejdet på at forbedre gaskomfurerne og deres forbrug.

Hvad vejer et gaskomfur?

Et gaskomfur vejer et sted mellem 30 kilo og 150 kilo alt efter, hvilken model du køber. Ligesom med prisen er der også her tale om en stor spændvidde, og det er naturligvis noget, der kan være værd at inddrage i sine overvejelser, når man køber og placerer gaskomfuret.

For når det først står, hvor det står, så er det ikke bare lige til at flytte igen. Det gælder især, hvis du har købt en af de tunge modeller som eksempelvis Smeg-komfurerne på op til 120 centimeter i bredden. De kan nemlig sagtens komme op og veje 150 kilo og opefter.

Hvem installerer et gaskomfur?

Som vi kort har været inde på tidligere, er det ikke tilladt for private at tilslutte deres eget gaskomfur. Det skal derimod være en autoriseret VVS’er, der skal klare tilslutningen. De vil typisk kunne tilslutte det hurtigt og relativt billigt, hvis de nødvendige installationer er lavet i køkkenet. Skal der installeres gas og laves installationer, vil det naturligvis blive dyrere.

Der er flere årsager til, at det skal være en professionel, der laver gastilslutningen. Den primære er naturligvis et sikkerhedshensyn. Som tidligere forklaret kan det nemlig være meget farligt, hvis der laves forkert tilslutning af gaskomfur.

Køb dit gaskomfur online og spar penge

Vi anbefaler, at du køber dit gaskomfur online. Det er der et par årsager til. Den første er, at det ofte er den nemme løsning. Så slipper du nemlig for selv at skulle bakse med at få det med hjem til adressen, men kan i stedet få det leveret til døren af en fragtmand.

Derudover så er der den fordel, at du ofte kan spare penge, når du handler på internettet. En webshop er som regel i noget stærkere konkurrence med konkurrenterne end en fysisk butik, og det betyder ofte mere attraktive priser, end når du handler hos den lokale hvidevareforhandler. På dyre varer som gaskomfurer, er det uden tvivl en udmærket idé at gå efter de besparelser, man nu engang kan få – der kan nemlig være ret stor forskel på prisniveauet.

Endelig er der også den fordel ved at købe et gaskomfur online, at det giver adgang til et lang større udvalg af modeller og varianter, end én fysisk butik vil kunne tilbyde. Det er simpelthen et spørgsmål om, at du på internettet kan få adgang til mange forhandleres produkter på én gang samt, at de enkelte forhandlere typisk har et bredere udvalg online, fordi deres produkter ikke skal kunne være på en fysisk butiks begrænsede gulvareal.

Masser af gode hvidevareforhandlere

Om du lytter til vores råd om at købe gaskomfur online eller ej, så kan du være sikker på, at der er mange gode hvidevarebutikker, der står klar til at hjælpe dig. Nogle af dem er udelukkende fysiske, andre er udelukkende online og så er der stadig flere, der både har webshops og traditionelle butikker.

Nedenstående liste giver dig et hurtigt overblik over nogle af de mest populære og pålidelige forhandlere, der sælger gaskomfurer som en del af deres faste eller midlertidige sortiment:

 • Elgiganten
 • Skousen
 • KitchenOne
 • WhiteAway
 • Homeshop
 • Jem og Fix

Du vil sandsynligvis genkende nogle af forhandlere fra vores bedst i test liste over gaskomfurer tidligere i artiklen. Det er ikke helt uden grund; vi har nemlig prioriteret at finde nogle af de bedste gaskomfurer, der forhandles hos helt almindelige og troværdige danske forhandlere, der både er repræsenteret med fysiske butikker og webshops.

Derfor er det også oplagte forhandlere at starte din søgen efter det bedste gaskomfur hos. De har nemlig som regel altid gode priser, attraktive handelsvilkår og hurtig levering. Samtidig kan du flere af stederne få god kundeservice og rådgivning omkring dit køb, hvis det skulle blive aktuelt.

Gaskomfur bedst i test: Hvilket gaskomfur er bedst?

Det var alt, hvad vi havde at sige i forbindelse med vores gaskomfur bedst i test artikel her. Inden, at vi sender dig videre til resten af dagens gøremål, vil vi dog gerne først lige opsummere bedst i test listen fra tidligere. Så bliver du nemlig helt skarp på, hvilket gaskomfur der er bedst:

 • Bedste gaskomfur: Gram GK3610-90B
 • Bedste gaskomfur med elovn: Witt WGC60W-3
 • Bedste gaskomfur med gasovn: Gorenje G6110WJ
 • Bedste Smeg gaskomfur: Smeg TR62P
 • Bedste Bertazzoni gaskomfur: Bertazzoni Dual Fuel Range HER906MFEDNET
 • Bedste Gorenje gaskomfur: Gorenje GI6121WJ
 • Bedste 90 cm gaskomfur: Smeg TR90BL9

Har du glemt, hvorfor hver af disse gaskomfurer var bedst i hver deres kategori? Eller er der måske en af modellerne, du er særligt interesseret i? Så er det bare med at scrolle op øverst på siden, hvor vi har gennemgået hver model, hvorfor den er blevet udvalgt og hvad der er særligt ved lige netop det gaskomfur.

Det er naturligvis også her, at du kan klikke dig direkte videre til webshops, hvor du kan købe de pågældende gaskomfurer, samt i nogle tilfælde læse anmeldelser fra forbrugere. Så hvis du ikke er helt færdig med gasdrevne komfurer i dag, kan vi kun opfordre dig til, at du bliver hængende og kigger på de bedste gaskomfurer endnu engang.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

GORENJE GI6121WJ

Er gaskomfurerne fra Smeg og Bertazzoni lige i overkanten af både dit budget og dine behov? Så er der heldigvis også andre og billigere muligheder. Et godt eksempel er Gorenje GI6121WJ, der her i artiklen får titlen som det bedste Gorenje gaskomfur.

Det gør det af flere årsager. De attraktive pris er uden tvivl en af dem, men også det almindeligt pæne design, de fire fine gasblus og den rummelig ovn spiller en rolle. Hele vejen rundt er der nemlig de funktioner og løsninger, som de fleste af os har behov for i et gaskomfur.

Det er langtfra alle, der har behovet for adskillige ovne, høje temperaturer og seks gasblus, og derfor er det heller ikke værd at betale for. Hvis du falder i kategorien, der passer bedre til et Gorenje gaskomfur end et fra Bertazzoni, så er det naturligvis også helt okay.

Rummelig gasovn uden alverdens hurlumhej

Gorenje GI6121WJ er et gaskomfur med gasovn. Sådan et har vi tidligere præsenteret fra Gorenje også, og der er ingen tvivl om, at de har styr på, hvad de laver. Her får du nemlig et vældig fint komfur med en gasovn, der kan varme maden godt og grundigt op på effektiv vis.

Her er ikke alverdens smarte funktioner, indbyggede stegetermometre og så videre, men det er også okay. For du får til gengæld et velfungerende gaskomfur med en rimelig rummelig ovn på 64 liter, som du kan brug igen og igen henover de næste par år.

Topkarakterer hele vejen rundt

Der er endnu engang tale om et gaskomfur, der ikke har fået alverdens anmeldelser. Men de anmeldelser, som det har fået, er særdeles positive. Faktisk er der topkarakter hele vejen rundt med 5 ud af 5 stjerner på både Skousens webshop og Google Anmeldelser.

Det bliver kaldt for et dejligt gaskomfur, som bliver rost for både at være flot og nemt at benytte. Det er jo lige som det skal være, og de i alt fem personer, der har anmeldt komfuret har ikke haft noget negativt at sige. Selvom vi ikke lever op til nogle krav om stikprøvestørrelser, så er det på alle måder positive tegn.

Gram GK3610-90B - GASKOmfur

Det første og bedste gaskomfur til prisen bliver Gram GK 3610-90 B, og det gør det fordi, du her får rigtig meget gaskomfur til prisen fra et anerkendt mærke, der generelt er kendt for deres velfungerende hvidevarer af høj kvalitet.

Modellen her er ingen undtagelse. Du får nemlig et gaskomfur, der er utroligt anvendeligt i hverdagen. Det skyldes fire gode gasblus, der kan gøre det til en sand fornøjelse at lave mad i pander og gryder. Uanset om du er vant til at bruge gaskomfur eller om det er helt nyt for dig, kan du være sikker på, at du her hurtigt og nemt kan komme i gang med den lækre tilberedning af maden.

Gaskomfuret har en standardbredde, så det er ingen problemer at få det monteret eller tilsluttet. Samtidig kan du få det til en attraktiv pris, hvilket gør det til et oplagt køb for enhver, der er på udkig efter det bedste gaskomfur til prisen.

Energivenlig elovn med hurtig opvarmning

Gram GK 3610-90 B er udover gasblussene også udstyret med en elovn, der både er energivenlig og utrolig effektiv. Den kan nemlig varme det 66 liter store ovnrum op til 180 grader på blot fem minutter. Det betyder, at du ikke skal vente længe førend, at ovnen er varm nok til at håndtere langt de fleste retter.

Elovnen har modtaget energimærke A, og bruger 0,88 kWh per cyklus ved varmluft og 0,99 kWh per cyklus ved almindelig oven- og undervarme. Det vil sige, at selv i perioder med høje elpriser, kan du være helt rolig ved at bruge ovnen – det er sandsynligvis ikke den, der kommer til at ruinere dig.

Ovnen har ti forskellige funktioner eller programmer om man vil. De tæller naturligvis de klassiske som nævnt ovenfor, men der er også både et optøningsprogram og en funktion, der er lavet til at lave pizza med. Den kan i øvrigt være oplagt at bruge i sammenkobling med eksempelvis en pizzasten, hvilket i øvrigt giver de bedste og velsmagende pizzaer.

Pæne anmeldelser

Det viser sig, at det er de færreste forbrugere, der går på internettet og anmelder deres gaskomfur. Derfor vil du opdage i løbet af artiklen her, at der ikke nødvendigvis er mange anmeldelser af de enkelte modeller, hvilket er en anelse usædvanligt.

Når det så er sagt, så har Gram GK 3610-90 B fået nogle pæne anmeldelser med på vejen fra de kunder, der har taget sig til at skrive en sådan. På PriceRunner bliver gaskomfuret nemlig i gennemsnit vurderet til 4,2 ud af 5 stjerner i skrivende stund. Det sker på baggrund af 20 anmeldelser, hvoraf 80% har givet enten 4 eller 5 stjerner. Sidstnævnte har overvægten.

Kunderne er generelt begejstrede for det, og kalder det blandt andet for et rigtigt godt komfur til prisen. Derudover bliver det rost for at være almindelig pænt og passe ind i langt de fleste køkkener. Samtidig det intet problem at tænde eller benytte, men man skal være opmærksom på, at det ene gasblus sidder en anelse yderligt.

Slår man selvsamme gaskomfur op på Google, bliver man præsenteret for 36 anmeldelser i skrivende stund. Der er dog stadig enighed om komfurets egenskaber, det får nemlig også her 4,2 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering.

WITT WGC60W-3 , Gaskomfur

Hvis du skal have fingrene i det bedste gaskomfur med elovn, så tag et kig på Witt WGC60W-3. Det er et enkelt og stilrent gaskomfur fra den populære hvidevarefabrikant, Witt. Modellen her får en plads på listen, fordi det hele vejen igennem er et velfungerende gaskomfur, der naturligvis er udstyret med en elovn.

Selve ovnen rummer 59 liter, hvilket burde være rigeligt til at lave mad til de fleste danske husholdninger. Samtidig har det en standardbredde på 60 centimeter, som sikrer, at det uden problemer kan møves ind i stort set ethvert dansk køkken.

Ovnen har naturligvis en medfølgende bageplade med rist, en bradepande og en almindelig rist. Det vil sige, at du hurtigt og nemt kan komme i gang med at bruge den med gaskomfuret med det samme. Der er en aftagelig ovndør, som du kan tage af, hvis der er behov for en grundig rengøring af den – og det hænder jo.

Multifunktionsovn og fire gasblus

Ovnen er en såkaldt multifunktionsovn. Det vil sige, at den med sine 8 forskellige funktioner og programmer kan bruges til at tilberede stort set hvad som helst. Det er bare med at indstille den på den rigtige vis.

Derudover er der småting som elektronisk programmering med automatisk start og slut af tilberedningen, afkølingsblæser og lignende, som også gør den attraktiv og nem at benytte i hverdagen. Energieffektiviteten er fornuftig med et energimærke A. Elovnen er opgivet til at bruge 0,76 kWh per cyklus ved varmluft og 0,97 kWh per cyklus ved almindelig over- og undervarme.

De fire gasblus med dertilhørende grydestøtter i støbejern er gode og anvendelige, og har masser af plads omkring sig. Samtidig er det værd at bemærke, at de har automatisk tænding. Det vil sige, at du altså ikke skal til at finde lighteren eller tændstikkerne frem for at få gang i komfuret.

4,7 ud af 5 stjerner

Slår du i skrivende stund Witt WGC60W-3 op på PriceRunner, så bliver du mødt af 6 anmeldelser. Det er ikke alverdens, men til gengæld er anmelderne enige om, at det her er et vældig fint gaskomfur med elovn. Faktisk så fint, at det i gennemsnit fortjener at blive vurderet til 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

De roser alle komfuret for at være af rigtig god kvalitet, for at stå stabilt, for at være pænt og ikke mindst for at fungere godt til at lave mad på i hverdagen. For dig der specifikt er på udkig efter elovnen vil du glædes ved at høre, at den bliver særligt fremhævet som værende rigtig god i flere anmeldelser.

Slår man komfuret op på Google fremvises der én anmeldelse. Det kan virke sølle, men det er værd at tage med. Den er nemlig 5-stjener, og roser blandt andet komfuret for sin avancerede anvendelsesmuligheder og pæne design. Noget der tydeligvis går igen fra ovenstående anmeldelser på PriceRunner.

GORENJE G6110WJ

Hvis du er i den modsatte lejr, og er på udkig efter det bedste gaskomfur med gasovn, så kan du med fordel tage et nærmere kig på Gorenje G6110WJ. Modellen her er naturligvis særlig interessant, fordi den har en gasovn, men den gør også mange andre ting godt.

Først og fremmest er det et gaskomfur med gasovn til en rimelig attraktiv pris. Det er naturligvis værd at tage med i sine overvejelser – både på godt og ondt. Dernæst er det et almindeligt pænt komfur, der uden tvivl vil passe ind i langt de fleste danske køkkener med sine hvide fronter og sort ovnlåge med et stort stykke glas i.

Med 60 centimeter i bredden er det også et gaskomfur med gasovn, der er efter standardmål. Derfor vil det også som udgangspunkt rent fysisk passe ind i køkkenet. Det er altså ikke bare på udseendet, men også størrelsen, at du roligt kan regne med at få plads til det.

Ovnrum på 68 liter og damprengøring

Der er som sagt tale om et gaskomfur med gasovn, og gasovnen er utrolig velfungerende og rummelig. De 68 liter giver god plads til selv de helt store retter eller til at have meget mad i gang på én gang. Når man er færdig med madlavningen og har madrester udover det hele, kan man også glæde sig over ovnens AquaClean.

Det er navnet, som Gorenje har givet den emalje, som er inde i gasovnen, og som sikrer, at du kan løsne alle de fastbrændte madrester ved at sætte en bradepande fyldt med en halv liter vand ind i ovnen i 30 minutter. Herefter er det bare at køre en våd klud henover ovnens inderflader, og så er den stort set så god som ny.

Topkarakter x 2

Der er topkarakter til Gorenje G6110WJ, hvis du spørger de to kunder, der har anmeldt gaskomfuret med gasovn hos Skousen, der forhandler modellen. De har nemlig begge vurderet det til 5 ud af 5 stjerner, og det er ikke helt uden grund.

De beskriver ovn og komfur som fungerende perfekt, og kalder det for en generelt let og god oplevelse at blive ejer af et nyt Gorenje gaskomfur som dette. Det er dog værd at bemærke, at der skal justeres lidt på dysserne og gassen inden, at man går i gang med at bruge komfuret.

Det skal naturligvis ordnes af montøren, men du kan med fordel huske vedkommende på det i tilfælde af, at de skulle glemme det. En enkelt kunde skriver Gorenje stiller gassen på højeste indstilling, når komfuret forlader fabrikken. Det skal justeres til for de enkelte blus, samt for ovnen.

Bertazzoni Heritage HER906 90 cm, 2 ovne, 6 gasbrændere - sort

Hvis der er noget de kan finde ud af i Italien, så er det i den grad at lave mad. Det er en stort set ubetinget fantastisk madoplevelse, når man kommer dertil – hvis ellers man ikke er allergisk overfor gluten. God mad kommer naturligvis fra godt udstyr, og det har de også ret godt styr på; i hvert fald hos italienske Bertazzoni, der blandt andet laver gaskomfurer.

Hvis du er på udkig efter det bedste Bertazzoni gaskomfur (og et af de bedste gaskomfurer overhovedet), så kommer du ikke udenom dette Bertazzoni Dual Fuel Range HER906MFEDNET. Det er både et dyrt og stort komfur, men for dig, der virkelig går op i madlavningen, er der ingen tvivl om, at dette er noget af det ypperste til private hjem.

Du får først og fremmest et flot og veldesignet gaskomfur, der har en klassisk stil med brug af kvalitetsmaterialer, der vil løfte udtrykket i stort set ethvert køkken. Det kræver dog også sin plads, for komfuret måler nemlig 90 centimeter i bredden, hvilket heldigvis bliver udnyttet godt.

6 kogeblus og 2 ovne

Først og fremmest får du to ekstra gasblus med de ekstra 30 centimeter i bredden i forhold til ovenstående modeller. Har man tit gang i mange gryder og pander, vil man sætte pris på de ekstra gasblus – og i hvert fald vil den ekstra plads på komfuret være værdsat af de fleste.

Bredden benyttes ligeledes til at gøre plads til en ekstra ovn, så dette Bertazzoni gaskomfur har to velfungerende ovne, med henholdsvis 69 liters og 54 liters rummelighed. Der er tale om elovne, som begge bliver betegnet som multifunktionsovne, fordi de blandt andet har grillfunktion og andre programmer.

Der er ligeledes indbygget termometer i begge, og lågerne har glas i 3 lag, hvilket sikrer, at ovnen holder ekstra godt på varmen, og at glasset ikke bliver for varmt.