D-vitamin test 2024 → De 5 bedste D-vitamintilskud

D vitamin

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Vitamin D er en effektiv ingrediens for flere vigtige funktioner i kroppen
Oprethold normal muskelfunktion
Vedligeholde immunsystemets normale funktion
D vitamin

Uanset om du er ung eller gammel, mand eller kvinde, er det vigtigt, at du får vitaminer og mineraler nok. Og et af dem der er særligt vigtige, er D-vitamin, der har en gunstig indvirkning på både vores knogler, immunsystem og stofskifte.

D-vitamin er desuden det eneste vitamin vi selv kan danne i kroppen. Det sker nemlig ganske af sig selv, når solens UVB-stråler rammer huden. Og netop derfor kaldes D-vitamin også ofte for ”Solskinsvitaminet” eller ”Vidundervitaminet”.

Her i Danmark er der dog store dele af året, hvor vi ikke har særligt meget sol, og derfor er der en tendens til at vi ikke får nok D-vitamin. I hvert fald ikke ad denne vej. Det anbefales derfor at man – i hvert fald som minimum i vinterperioden – sikrer sig at få nok D-vitamin. For eksempel gennem kosten – eller i form af et D-vitamintilskud. Er du i tvivl om, hvilket tilskud du skal vælge? Så læs med i vores lille test her, hvor vi også kommer ind på hvad D-vitamin egentlig er, hvorfor det er så vigtigt for kroppen og hvor meget du skal have om dagen.

Hvor får vi D-vitamin fra?

Den vigtigste kilde til D-vitamin er som sagt solen. Om sommeren, når solens stråler er kraftigst, er det nemt at få dækket dit daglige D-vitamin behov i løbet af ganske kort tid. Om vinteren er det til gengæld en anden sag, da solens stråler ikke er nær kraftige nok til at der kan dannes D-vitamin i huden. Derfor kan det være en god idé at spise sig til den ekstra mængde D-vitamin. Ønsker du at sikre en del af din daglige mængde D-vitamin gennem kosten, skal du vælge disse fødevarer:

 • Lever
 • Laks, makrel, sild og andre fede fisk
 • Ål
 • Røget torskerogn
 • Ørred
 • Æggeblommer
 • Mejeriprodukter som mælk og smør
 • Okse- og svinekød
 • Kylling – helst lår
 • Champignon

Mængden af D-vitamin i fødevarer er dog generelt ikke særlig høj, og det kan derfor være stort set umuligt at dække sit daglige behov ad den vej. Det er derfor værd at overveje et kosttilskud med det vigtige D-vitamin. Herunder har vi testet et par af de bedste på markedet netop nu.

Vitaepro – det bedste D-vitamin tilskud

vitaepro

Et af de mest populære tilskud af D-vitamin er Vitaepro Vitamin D. Og det er absolut ikke uden grund! For det er en både nem og enkel måde, at sikre at du får præcis den mængde af det vigtige vitamin, som du har behov for. Det fås som kapsler, der er lette at sluge med et glas vand. Helst i forbindelse med et måltid. Det kan for eksempel være aftensmaden, der for de flestes vedkommende er det største egentlige hovedmåltid, hvilket kan være med til at gøre det lidt nemmere at huske at tage sine D-vitaminer på.

Fordele med gode rabatter

Og det er mange fordele ved at vælge et D-vitamin tilskud netop fra Vitaepro. Ikke alene er du sikker på at få dækket dit daglige behov af D-vitamin, der sikrer optimal vedligeholdelse af både knogler, muskler og tænder. Du er også sikker på at få en lang række andre fantastiske fordele med i købet. Vælger du Vitaepro får du nemlig hele 50% på den første pakke D-vitamin med tabletter nok til 6 ugers brug! Tilmed med gratis levering – direkte til din adresse – og helt uden en irriterende bindingsperiode. Hvor meget og hvor længe du ønsker at modtage dine vitaminer fra Vitaepro er altså helt op til dig!

4,3 på Trustpilot

Mange har efterhånden fået øjnene op for Vitamin D fra Vitaepro – men er du i tvivl om det er noget for dig? Så vil et hurtigt kig på Trustpilot hurtigt kunne fortælle, at der i dag er flere tusinde tilfredse brugere, som gerne anbefaler produktet til andre. Således har Vitaepros D-vitamin tilskud opnået over 3.000 anmeldelser i alt og en rigtig flot score på 4,3 stjerner ud af 5, samt en masse positive tilkendegivelser, der vidner om, at her er tale om et yderst populært produkt med en rigtig god effekt.

Bestil til HALV PRIS

Solaray D-vitamin – bedste rene D-vitamin tilskud (Helsebixen)

Solaray D-vitamin 30 mcg

Ønsker du et D-vitamin tilskud der er baseret på den nyeste forskning på området, og som samtidig ikke indeholder så mange dikkedarer? Så bør du overveje produkterne fra Solaray. En virksomhed der er i konstant udvikling og som hele tiden forsøger at have fingeren på pulsen – ikke mindst når det gælder D-vitamin tilskud.

Det har gjort Solarays D-vitamin tilskud til et af de mest populære her i landet. Og det er ikke uden grund! Disse vitaminer er nemlig et rent D-vitamin tilskud – uden overflødigheder. Således indeholder de hverken gluten, laktose, sukker eller kunstige tilsætnings- eller farvestoffer. Kun D-vitamin. Hverken mere eller mindre. Og tilmed indkapslet i en lille blød kapsel med ekstra jomfru olivenolie, der er tilsat, for at sikre den bedst mulige optagelse af D-vitaminet, og som gør den nem at sluge for langt de fleste.

Noget med anmeldelser

Takket være det store arbejde der ligger bag Solarays produkter, er dette D-vitamin tilskud af rigtig høj kvalitet. Det betyder også, at det hører til i den lidt dyrere ende. Til gengæld er der tale om den rene vare, som snildt kan dække langt de fleste menneskers behov for D-vitamin. Det betyder dog også, at hvis du ønsker eller har behov for tilskud af andre vitaminer eller mineraler, så skal du være opmærksom på at få disse som separate tilskud.

Alternativt kan du også vælge et af de andre D-vitamin tilskud, som Solaray står bag.

Puori D3 – bedste naturlige D-vitamin (Helsam)

Vitamin D3 10mcg i kokosolie

Foretrækker du et D-vitamin der er så rent og naturligt som muligt? Så er Puori D3 blandt de absolut bedste på området. Puori er et yderst innovativt firma, der også står bag en række andre kosttilskud )()()()(– og som ønskede at fremstille et helt naturligt D-vitamin kosttilskud med en fornuftig mængde højkvalitets D-vitamin, som kunne dække de fleste menneskers behov. De var således de første der lykkedes med dette, og resultatet er dette produkt, der består udelukkende af naturligt udvundet D-vitamin.

D-vitaminet i Puori D3 udvindes nemlig fra lanolin, som er en helt naturlig del af fåreuld. Det sker ved at ulden klippes forsigtigt af fårene, hvorefter det renses omhyggeligt. Derefter ekstraheres D-vitaminet fra ulden og blandes endeligt med koldpresset kokosolie, der ikke blot er med til at sikre en bedre optagelse af vitaminet, men også har en række egenskaber, der er gode for dit helbred.

Fremragende anmeldelser på Amazon

Ved at vælge Puori D3 får du altså ikke kun de livsvigtige D-vitaminer, men også den gode kokosolie der – takket være sit indhold af mættende fedtstoffer og essentielle aminosyrer – har en god effekt på blandt andet huden. Dertil kommer, at du altid kan være sikker på at få et kosttilskud af høj kvalitet der ikke blot er så rent og naturligt som muligt, men også effektivt. Og som er fremstillet med omtanke for både dyr og mennesker.

Det er der allerede mange, der har fået øjnene op for og det har kastet en række gode anmeldelser af sig. Kigger på for eksempel på Amazon, vil du se, at dette rene D-vitamin fra Puori har opnået hele 4,6 stjerner ud af 5. Dog er det værd at bemærke, at det også hører til blandt de dyreste D-vitaminer på markedet netop nu.

VitaYummy D3 Vitamin Gummies – det bedste D-vitamin til børn

VitaYummy D3 Vitamin Gummies

Det er ikke kun os voksne, der skal sørge for at få D-vitamin nok. Har du børn, bør du sikre, at de også får dækket deres daglige behov – efter anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Det kan imidlertid være svært – ikke mindst for mindre børn – at sluge tabletter med D-vitamin, men så findes der heldigvis en række gode alternativer til familiens yngste.

Et af bedste bud på D-vitamin tilskud til børn er VitaYummy D3 Vitamin Gummies. Disse ”vingummier” er nemlig ikke bare fyldt med gode D-vitaminer. De er også både nemme at lokke i ungerne og så smager de super godt af hindbær. Rent faktisk er de så velsmagende, at det kan være svært at nøjes med én, og så er det j o godt, at den daglige dosis for alle børn over 3 år er på hele to af de sjove vingummi-vitaminer!

Ingen kunstige tilsætningsstoffer

Selv om VitaYummy D3 Vitamin Gummies ligner og minder om fredagsslikkens vingummier, så skal du ikke være bekymret for at give dem til dine børn. For selv om de smager dejligt sødt, så indeholder de hverken kunstig farve, smag eller sødestoffer. Og så er de tilmed veganske, så de kan spises af alle!

NORDBO Vegan D3 – det veganske D-vitamin

Vegan D3

Der findes i dag en række gode muligheder for at vælge vegansk. Også når det gælder D-vitaminer. Er du blandt det stigende antal danskere der vælger at leve vegetarisk eller endda vegansk? Så er NORDBO Vegan D3 et rigtig godt bud på at du også kan sikre dig din daglige dosis af de gode D-vitaminer – uden at gå på kompromis med noget. For med dette produkt får du ikke kun det vigtige vitamin D. Du får det også i en garanteret vegansk variant.

NORDBO Vegan D3 består naturligvis af D-vitamin, men for at sikre at også veganere kan få deres daglige dosis ”solskinsvitamin”, er det udvundet af plante lav, der minder allermest om mos, men egentlig er en krydsning mellem en alge og en svamp. Da det netop tilhører planteverdenen, er det et naturligt valg for både vegetarer og veganere, og så er det et fremragende – naturligt – valg, da lav har et meget højt indhold af D3. For at sikre den bedt mulige optagelse af D-vitaminet i NORDBO Vegan D3 indeholder hver kapsel også MCT-olie fra kokosnødder. Netop denne olie er – i modsætning til for eksempel jomfru olivenolie – både hurtigere og nemmere at optage i kroppen.

Bæredygtigt og certificeret

Selv om udvalget indenfor veganske alternativer ikke er enormt, så er der dog efterhånden en del produkter at vælge imellem. En del har efterhånden fået en forkærlighed for netop dette produkt, da det ikke alene er produceret i Sverige, hvilket borger for en del kvalitet, men også er vegansk certificeret. Det betyder, at du kan stole på, at det er et vegansk produkt. Dertil kommer, at al emballagen er fremstillet af bæredygtige materialer.

Rent prismæssigt ligger NORDBO Vegan D3 i mellemklassen, og har en – efter vores mening – fornuftig pris. Ikke mindst fordi du her kan nøjes med at tage blot en enkelt kapsel om dagen!

Hvordan skal dine D-vitaminer serveres?

Ønsker du at tage et tilskud af D-vitaminer, kan du gøre det på et utal af måder. Så uanset om du foretrækker at sluge, tygge, drikke, dryppe eller spraye D-vitaminerne ind, så er det muligt. Det gør det også muligt for både ældre der måske har svært ved at sluge større tabletter af få deres daglige vitaminer i form af for eksempel brusetabletter, ligesom både dråber og spray er et godt alternativ til almindelige tabletter.

Spray har imidlertid været en anelse omdiskuteret, da der ikke foreligger nogen reel dokumentation for, at det er den korrekte mængde der doseres ved hvert pust. Vil du være helt sikker på at det er det rette for dig, så rådfør dig eventuelt med dit barns sygeplejerske inden du vælger en af de nyere D-vitamin spray, der i dag findes på markedet.

Lige som med så meget andet, er der naturligvis både fordele og ulemper ved de forskellige former for D-vitaminer. Både almindelige tabletter og brusetabletter kræver at du har vand eller anden kold væske til rådelighed – til gengæld er helt almindelige tabletter nemme at tage med på farten og på ferier.

Hvor meget D-vitamin skal du tage?

Et er, hvilket D-vitamin tilskud du foretrækker. Et andet er, hvor meget du egentlig skal tage. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det, at alle voksne samt børn fra 4-års alderen får et solidt D-vitamin tilskud i hele vinterhalvåret – netop fordi solen ikke kan sikre os tilstrækkelige mængder. Har du små børn anbefales det desuden, at du giver dem D-vitamin hele året fra de er omkring 2 uger gamle og frem de er fyldt 4 år. Typisk i form af D-dråber, der er nemme at give til de små.

Som udgangspunkt kan du nøjes med 5-10 µg D-vitamin om dagen. Dog bør den daglige dosis være på 10 µg D-vitamin, for følgende grupper:

 • Gravide og ammende
 • Børn og voksne med mørk hud
 • Børn og voksne, som er tildækket om sommeren
 • Personer, som ikke kommer udendørs på daglig basis – eller som helst undgår sollys

Er du over 70 år, eller er du i risikogruppen for knogleskørhed, anbefales det at du tager 20 µg D-vitamin om dagen kombineret med mellem 800 og 1.000 mg calcium – hele året rundt. Og netop kombinationen med calcium – eller kalk, som det også kendes som – er der en ganske særlig grund til, som vi fortæller mere om herunder.

Skal jeg tage kalk sammen med D-vitamin?

Når det gælder om at have – og bevare – sunde knogler, så er det værd at vide, at der er en særlig symbiose mellem D-vitamin og kalk. Nogle vil ligefrem påstå, at tager du kalk uden at tage D-vitamin, er det ligesom et servere suppe med en gaffel. Det nytter ikke det store, og man bliver ikke rigtig mæt. Det samme gælder for knoglerne, hvis du ikke er opmærksom på at supplere dine D-vitaminer med kalk tilskud. Og omvendt, naturligvis.

Tidligere har netop kombinationen af D-vitamin og kalk været mistænkt for at kunne udløse hjerte-/karsygdomme og blodpropper, men nyere dansk forskning har vist, at netop kombinationen af C-vitamin og kalk rent faktisk kan være med til at sænke dødeligheden. Men er du i tvivl om hvorvidt du bør tage denne kombination, så er det altid en god idé at tage en snak med din egen praktiserende læge.

Sådan indtager du bedst D-vitamin

D-vitamin hører til blandt de fedtopløselige vitaminer. Det betyder, at det kun kan optages i kroppen – og dermed også kun gøre optimal gavn – hvis det opløses i fedtstof. Derfor er det heller ikke helt lige gyldigt, hvordan du indtager D-vitamin, og det er altså ikke nok blot at sluge dagens ration med et stort glas vand. Det anbefales således, at du altid tager dit daglige D-vitamin tilskud sammen med et måltid. Og helst et fedtholdigt et af slagsen, hvilket typisk vil sige aftensmåltidet. Skulle dette glippe en enkelt gang, kan du også tage din D-vitamin sammen med en god håndfuld nødder, der som bekendt også indeholder en god mængde fedt, der kan hjælpe vitaminerne godt på vej.

Symptomer på D-vitamin mangel

Undersøgelser har vist at op mod halvdelen af os danskere ikke får nok D-vitamin. Det gælder særligt mænd og yngre kvinder. Det er dog ofte først efter længere tids mangel, at man får symptomer. Typisk er det muskler, knogler og led der i første omgang rammes. Det fornemmer man ved at man får ondt i musklerne og for eksempel kan have sværere ved at rejse sig fra sofaen eller gå op og ned ad trapper end ellers.

Hos børn kan man også opleve D-vitaminmangel i form af rakitis. Også kendt som engelsk syge. Denne sygdom viser sig ved at skabe forstyrrelser af knoglevæksten og kan medføre blødhed af kraniet hos helt nyfødte, samt en fortykkelse af blandt andet håndled hos mindre børn. Det betyder, at når barnet begynder at gå, kan der opstå en skævhed i ryggen, hjul ben og bækkenforsnævringer, da de svage knogler overbelastes. Dette er der dog langt fra så udbredt i dag som for generationer siden, da vi er blevet væsentligt mere opmærksomme på vigtigheden af D-vitamin. Også fra starten af livet. Derfor er rakitis meget sjælden i Danmark, men kan forekomme.

Fordele ved at få nok D-vitamin

Der er mange gode grunde til at sørge for at få nok D-vitamin. Dels bidrager det til at vedligeholde både knogler og tænder, så de forbliver sunde og stærke, men det har også en gavnlig indvirkning på vores muskler. Nyere undersøgelser har også vist, at D-vitamin har en stor betydning for vores immunforsvars evne til at bekæmpe sygdomme.

Endelig har D-vitamin også den særlige evne, at det hjælper knoglerne med at optage og omsætte kalk, samt sørge for at kalkindholdet i blodet er normalt.

Kan man få for meget D-vitamin?

Det er som sagt tidligere svært blot at få dækket kroppens daglige behov for D-vitamin ad naturlig vej. Ikke mindst i vinterhalvåret. Derfor er det også stort set umuligt at få for meget D-vitamin gennem både solen og kosten, og det er altså ikke noget man behøver være voldsomt nervøs for.

Tager du derimod et dagligt tilskud af D-vitamin, hvilket absolut anbefales for langt de fleste mennesker, så bør du naturligvis være opmærksom på at følge den anbefalede daglige mængde og ikke tage mere end dette, da det ifølge nogle undersøgelser kan have en skadelig effekt at tage for store mængder af D-vitamin tilskud.