Det er vigtigt at børste tænderne hver dag for at oprette en god og sund mundhygiejne. Men det kan være svært med en helt almindelig tandbørste, da den ikke kommer ind alle steder og heller ikke bevæger sig i cirkler på tænderne. Det er netop, hvad en eltandbørste kan, hvilket også er, hvad der har gjort tandbørsten så populær.

Med en eltandbørste kan du sikre en tandbørstning, der kommer helt i dybden og fjerner bakteriebelægninger og plak. Det giver dig ikke kun et flot og rent smil, men giver dig også en god ånde til fordel for dem, som skal være tæt på dig i løbet af dagen.

Tænderne er en stor del af vores identitet og udseende, da det er dem, der i høj grad definerer, hvordan vi ser ud. Har man ikke pæne tænder, eller har de taget skade af ikke at blive børstet godt nok, vælger man helt automatisk at lade være med at smile med tænderne. Sådan skal det ikke gerne være. Med en eltandbørste kan du gøre meget for at bevare det gode og pæne smil – men det kræver naturligvis også, at du bruger den flere gange om dagen hver eneste dag.

Spørgsmålet er så bare, hvilken eltandbørste du skal vælge? For hvilken er den bedste eltandbørste? Det ved vi godt er svært at finde frem til på egen hånd. Derfor har vi udført en test af de bedste eltandbørster på markedet, som vi har fundet frem til ved at crawle nettet for tests og brugeranmelder. Ud fra disse har vi udvalgt de bedste eltandbørster, der er på markedet lige nu.

Brug derfor gerne vores test som hjælp til at vælge den bedste eltandbørste til dig.

Oral B Vitality Cross Action (billig eltandbørste)

Oral-B Vitality 100

Har du ikke lyst til at købe en eltandbørste til 1.000 kroner eller mere, kan du i stedet tage et kig på Vitality Cross Action fra Oral B. Det er nemlig den absolut billigste eltandbørste på hele listen. Det betyder dog ikke, at du er nødt til at gå på kompromis med din hygiejne eller tandbørstningen, da den stadig børster godt – den har bare de færre funktioner.

Dog er den udstyret med et rundt børstehoved, der giver en god og grundig rengøring af hele tanken. Det roterer og sikrer en yderligere grundig rengøring. Ønsker du derfor en tandbørste, der kan det, går du ikke galt i byen med denne.

Med timer

Ikke nok med det har eltandbørsten også en indbygget timer. Dette er der ikke sparet på, og det er heller ikke noget, du dermed behøver undvære, hvis du vælger denne billige model. Den bipper således, så du ved, når du har nået de 2 minutter, du gerne skal bruge på at børste. Derudover har den kun en enkelt indstilling, som hedder Daily Clean. Fordelen ved dette er dog, at du kun behøver tage stilling til en enkelt indstilling og derfor ikke behøver at stå og fumle rundt med den.

Batteriet er der sparet lidt på, da den kun har en levetid på 30 minutter på en fuld opladning. Det svarer dog til en uges brug. Så du behøver ikke have eltandbørsten siddende i opladeren hele tiden for at kunne bruge den.

Endeligt følger der en oplader med i form af en stander, som man kender det fra andre eltandbørster. Desuden følger der også et børstehoved med, som du bør skifte efter 3 måneder med en ny, medmindre børstehovedet bliver slidt inden.

Oral-B AdvancePower Kids eltandbørste

Oral-B Eltandbørste AdvancePower Kids

Med en bedste eltandbørste test er det ikke til at komme udenom at teste en eltandbørste til børn også. For det er vigtigt, at de i en tidlig alder lærer, hvor vigtigt det er med pæne og rene tænder. Det bliver derfor lidt sjovere, hvis tandbørsten selv kan bevæge sig og den samtidig ser ret fed ud i designet.

En elektrisk tandbørste er nem at få børn til at bruge, da det er noget sjovere at kunne slukke og tænde for en knap. Det gode for dig er, at den er ret prisvenlig og derfor meget billig at købe. Den er god til børn fra 3-års alderen og opefter, hvilket designet af tandbørsten også tager godt hensyn til.

Behagelig tandbørstning

Det kan være svært at få børn til at børste tænder, da det er så voldsomt at gøre med en almindelig tandbørste. Med en eltandbørste til børn som denne, bliver det meget mindre invasivt og voldsomt, da rengøringen af tænderne sker med vedvarende rotationer. Der kommer derfor ikke nogen voldsomme ryk, hvilket kan ske med en almindelig tandbørste – og så er det bare sjovere, at den kan sige noget og bevæge sig af sig selv.

Kører på batterier

I modsætning til eltandbørster til voksne kører denne model på 2x AA-batterier. Den skal derfor ikke en tur i opladeren men blot have skiftet batteri, når rotationen ikke længere sker så hurtigt. Batterierne sikrer en lang levetid, så du behøver ikke hele tiden skifte dem.

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK (Bedste Oral B eltandbørste)

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK (sort)

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste er ret populær hos brugerne og får næsten topkarakter. Det er der også god grund til at give den, da tandbørsten her har 7 funktioner, opladning på kun 180 minutter samt en smart og ligetil LED-skærm.

Eltandbørsten her fra Oral B er udviklet til at give dine tænder den mest optimale hygiejne. Med sine syv børsteindstillinger, som du frit kan vælge mellem, kan du vælge en indstilling efter, hvordan du bedst kan lide at børste tænder. Du kan således vælge mellem daglig rensning, sensitiv, intens, tandkødspleje, hvidtning, tungerens og super sensitiv rensning. Det er virkelig smart og sikrer, at du altid kan vælge en indstilling efter, hvordan dine tænder har det, og hvad de har brug for.

Smart trykstyringssystem

Den har en brugstid på 40 minutter ved en fuld opladning. Du kan derfor børste tænder 10-20 gange alt efter, hvor lang tid du bruger. For at børstningen sker helt optimalt og til perfektion er tandbørsten også bygget med et trykstyringssystem, som hjælper dig til ikke at trykke for hårdt eller let på tænder og tandkød. Trykker du for hårdt mod tandkødet eller tænderne, lyser lampen rød, ligesom den lyser grønt, hvis du børster tænderne med det rette tryk.

Udstyret med timer

Det smarte ved børsten her er ikke slut endnu. For den har også en timer, som fortæller dig, hvornår du har børstet tænder i de anbefalede 2 minutter. Den giver lyd, hver gang der er gået 30 sekunder for at minde dig om, at du skal rundt i alle hjørner af munden og også, når børstningen ophører.

Med i købet får du et børstehoved, et rejseopladeretui, en oplader og en genopfyldningsbeholder. Det er alt sammen noget, du har brug for at opnå det, der er den perfekte tandbørstning.

Det er en lidt dyrere eltandbørste. Til gengæld kommer den også i et minimalistisk og virkelig flot design, som falder i de flestes smag. Men, den giver dig også en masse funktioner, som mange andre eltandbørster ikke kan. Der er derfor ingen tvivl om, at det er den bedste eltandbørste på markedet lige nu.

Philips Sonicare DiamondClean el. tandbørste (bedste eltandbørste til prisen)

Philips Sonicare DiamondClean eltandbørste

Der er ingen tvivl om at Sonicare DiamondClean fra Philips er en rigtig god eltandbørste. Den er nemlig blevet kåret til bedst i test hos Tek.no, Klikk.no samt hos Aftonbladet. Kvaliteten er derfor helt som den skal være, og netop det gør den til den bedste eltandbørste til prisen.

Det er ikke kun Oral B, der kan lave gode eltandbørster. Det kan Philips så sandelig også, hvilke de mange positive anmeldelser på Amazon og andre købssider bevidner om. Den er da også rigtig god med et perfekt formet børstehoved, et rejseetui med mulighed for tilslutning til USB-port og hele fem børsteprogrammer.  Det er ikke lige så mange, som vores bedste eltandbørste fra Oral B, men de fungerer lige så godt.

Med 30 sekunders timer

Eltandbørsten fra Philips har en 30 sekunders timer, som hjælper dig til at huske på, hvornår det er tid til at børste den anden side af munden. Med op til 31.000 bevægelser i minuttet, kan du være sikker på, at bakterier bliver fjernet og plak bekæmpet.

Den kan børste i 108 minutter på en opladning, hvilket giver dig mulighed for ret mange børstninger, inden det er tid til en opladning igen. Den er meget veloplagt til dig, der godt kan lide at rejse eller tage på ophold forskellige steder i Danmark og i verden, når du har muligheden for det takket være etuiet.

Braun Oral B 8000N Genius eltandbørste (bedste Braun eltandbørste)

Oral-B eltandbørste Genius 8000N

Ind på tredjepladsen kommer endnu en Oral B eltandbørste. Oral B 8000N er en tandbørste med mange gode features. En af dem er, at du kan koble eltandbørsten til din smartphone og herigennem få nogle ret spændende muligheder. En af disse er en timer, som hjælper dig med at få børstet tænderne i hele munden, så du ikke glemmer et hjørne eller bagsiden af tænderne. Det er helt fantastisk smart!

Med bevægelsessensor og videogenkendelse

Udover tilknytning til app, som vi nævnte ovenfor, har den også en bevægelsessensor som sikrer, at din tandbørstning bliver taget op til et nyt niveau. Du kommer vitterligt ikke til at glemme et eneste sted i munden med disse funktioner. Det kan endda spare dig for en tur eller to forbi tandlægen.

5 forskellige indstillinger

Tandbørsten her har også 5 forskellige indstillinger, som du kan vælge efter, hvad du har brug for. Det kan være et program, der beskytter dit tandkød eller et program, der giver ekstra hvide tænder. For at få den optimale tandbørstning følger der 3 forskellige børstehoveder med, som hjælper på at polere tænder og ikke mindst fjerne misfarvninger.

Med i købet følger der et praktisk rejseetui og en holder til mobilen til badeværelset, så du kan bruge appen uden at skulle holde mobilen i den ene hånd.

Oral-B Genius 10000N

Oral-B Elektrisk tandbørste Genius 10000N

Oral B Genius 10000N er en ret eksklusiv eltandbørste. Den har derfor ret mange funktioner og gør det nemt at børste tænderne. Den er med i vores bedste eltandbørste test, fordi den er anbefalet af tandlæger verden over, ligesom den også får et hav af positive tilbagemeldinger fra brugerne.

Den er særligt rost for dens effektivitet, som kommer fra en motor, der er i stand til at rotere børsten rigtig mange gange i minuttet. Derudover har den en batteritid, som gør, at du sagtens kan bruge den i en uge uden at skulle tænke på opladning.

Mere om rotationer

Når vi skriver mange rotationer i minuttet, betyder det nærmere, at den kan rotere 10.500 gange i minuttet med endnu flere pulseringer. Det giver en virkelig god tandbørstning og et resultat, der er svært at få bedre. Plak og bakterier bliver derfor virkelig godt bekæmpet og holdt nede.

Batteritid

Batteritiden på eltandbørsten er også imponerende. For denne model kan nemlig holde i op til en time, inden det er tid til en opladning igen. Det betyder mere bestemt, at du kan bruge eltandbørsten op til 30 gange, før den løber tør for strøm, og den derfor skal oplades. Skulle du derfor glemme at få opladeren med på ferien, går det nok, da den ikke løber tør for strøm lige med det samme.

Hele 6 funktioner

Der er ikke sparet på funktionerne med denne model, da den har hele 6 af dem. Herunder er det programmerne dybderengøring, tungerensningsprogram, sensitive tænder, poleringsfunktion, tandkødspleje og daglig rengøring. Du kan derfor frit vælge efter, hvordan dine tænder har det, eller hvad du selv synes, at de trænger til.

Godt med ekstraudstyr

Med til eltandbørsten følger der også noget ekstraudstyr med. Du får blandt andet 3 børstehoveder med i købet og et rejseetui. Den kan desuden også tilknyttes en app, som du kan bruge, mens du børster tænder.

Oral-B Eltandbørste Smart 4 4000N

Oral-B Smart 4 4000N eltandbørste

Oral B eltandbørste smart 4 4000N er med i vores bedste eltandbørste test, fordi den får rigtig gode anmeldelser af brugere og gode bedømmelser fra danske eksperter på området. Den er blevet testet for rengøringsevne, batteri, funktioner, design og anvendelighed og scorer højt på alle disse områder. Der var derfor absolut ingen tvivl.

Sammenligner man modellen her med en almindelig tandbørste, kan den fjerne op til 100% mere plak. Det er ret meget og kan være det, der gør, at du undgår at få et hul i tanden. Den kan således både fjerne almindeligt snavs fra tænderne og den plak, som bliver siddende. Netop dette er helt fantastisk ved modellen her, da det er det, der skaber problemer for både tandkød og tænder.

Med god tryksensor

Eltandbørsten her er som noget meget smart også i stand til at give feedback i form af en tryksensor, som helt selv registrerer, hvis du børster for hårdt. Det kan jo føre til irriteret tandkød med mange smerter, hvorfor det er en meget velkommen funktion. Men den har også en lyssensor, der får den til at lyse op, hvis du børster for hårdt.

Der medfølger 2 børstehoveder i købet, så du ikke selv skal ud at købe det ved siden af for at kunne bruge den.

Oral-B Eltandbørste Pro 2 2000 White

Oral-B Pro 2 2000 White

Vi slutter vores bedste eltandbørste test af med endnu en fra Oral B. Der er ingen tvivl om, at de dominerer markedet og bare ganske enkelt producerer og designer de bedste eltandbørster. Derfor er det også værd at kigge på Pro 2 2000 White, som er en eltandbørste, der nærmest ved bare at kigge på den, giver rene tænder.

Sensor og børsteindstillinger

Det er nemt at børste tænder med Pro 2000, da den kommer med forskellige assistentfunktioner. Disse funktioner gør det nemt for dig at slå hjernen fra og bare føre hånden over dine tænder. Du skal ikke engang selv holde øje med, hvor længe du skal børste tænderne, da den kan selv kan fortælle dig det. For hvert 30. sekund bipper den og gør dig opmærksom på, at det er tid til at lægge opmærksomheden på en ny del af munden.

Heller ikke trykket skal du tænke på, da den har en smart tryksensor, som hjælper dig med at børste med det rette tryk. Gør du det således for hårdt, giver den dig selv besked. Du undgår dermed skader eller betændelse i tandkødet. Den kan tilmed sættes på en indstilling, der hedder tandkødspleje, hvis du har brug for dette.

De fantastiske funktioner gør det muligt at fjerne misfarvninger på tænderne, ligesom den ifølge Oral B, også kan fjerne helt op til dobbelt så meget plak som en ganske almindelig tandbørste. Den burde derfor kunne give dig et flot og sundt smil, så længe du har den.

Hvor ofte skal man børste tænder?

I virkeligheden kommer det vel helt an på, hvad du har det bedst med, og hvordan dine tænder har det. Langt de fleste vælger at børste deres tænder hver morgen og hver aften. Det er også, hvad tandlægerne anbefaler, hvis man gerne vil holde plak og bakterier fra døren.

Men er du en meget stor kaffedrikker, juicedrikker eller noget helt tredje, som går ind og misfarver tænderne eller skader emaljen og giver tandsten på sigt, bør du børste dine tænder minimum en gang mere om dagen – eller i hvert fald som minimum skylle tænderne med vand, når du har dukket kaffe eller syreholdige drikke. Dette sikrer, at du ikke får helt gule eller brune tænder. Det er ikke meget værd, da man gerne skal have lyst til at vise tænderne frem.

Når du børster dine tænder, skal du også sørge for at gøre det i minimum to minutter. Det lyder måske ikke af så meget, men når først tandpastaen er inde i munden, og det skummer helt vildt, kan det godt føles som noget længere end det.

Endeligt er det også en god ide, at du øver dig i at børste grundigt i alle hjørner af munden på både forside og bagside – og at du også husker de allerbagerste tænder, som kan være svære at komme til.

Er du i tvivl om, hvor god du er til at børste tænder, kan du købe nogle røde farvetabletter til påvisning af plak. Farvestoffer sætter sig nemlig der, hvor plakket er og går først væk, når plakket er børstet af tænderne. Det er en god øvelse og giver dig også et indblik i, hvor vigtigt det er at være grundig med tandbørsten. Mange glemmer især at børste omkring tandkødet. Tabletterne smager selvfølgelig ikke så godt, men efter ganske få gange ved du, hvor dine faldgruber er henne og kan derfor justere efter det. Bedre mulighed for at lære at børste tænderne godt findes ikke!

Kan man børste sig til hvidere tænder?

Kendisser og modeblade er meget glade for hvide tænder. Men, det er faktisk ikke naturligt at have kridhvide tænder. Tænder er som regel porcelænsfarvede (hos langt de fleste mennesker). Med tiden bliver de mere gule enten på grund af aldring eller på grund af dårlig tandpleje. Men, nogle mennesker har tendens til at få gule tænder.

I den forbindelse er der efterhånden udviklet et hav af produkter, der lover at give dig hvide tænder. Mange af disse skader mere end de gavner eller har slet ikke nogen effekt – såsom blegende tandpasta. Når du børster tænderne, bliver de helt naturligt mere hvide, fordi du får fjernet de belægninger, der er kommet i løbet af dagen. Men, du kan ikke børste dem helt hvide som i magasinerne, da det på ingen måde er naturligt. Det er heller ikke muligt, da farven kan skyldes misfarvninger, der er trængt ind i tanden.

Du kan dog undgå at få mere gule tænder ved at børste dem flere gange om dagen og undgå alt for syreholdige fødevarer. Undgå gerne at ty til tandblegning, medmindre det er ved tandlægen, da du kan risikere, at produktet indeholder stoffer, der irriterer dit tandkød eller ødelægger emaljen på dine tænder.

Så hvis du blot sørger for at børste tænderne grundigt og få en rensning ved tandlægen af os til, burde det give dig nogle fine og pæne tænder.

Hvorfor bruge en eltandbørste i stedet for en almindelig?

Eltandbørster bliver mere og mere populære. Det giver også god mening, da der er mange gode grunde til at vælge en eltandbørste. En af disse er naturligvis, at en eltandbørste er langt mere grundig sammenlignet med en almindelig tandbørste. Den rengør nemlig bedre tænderne, da dens specialformede og roterende børstehoved er med til at give den en rotation, der gør den i bedre stand til at komme rundt på tændernes flader.

Ikke nok med det er eltandbørster også meget bedre til at fjerne plak og skidt fra tænderne – også helt uden at skade tandkødet, da børstehovedet er udstyret med bløde hår. Det er meget vigtigt, da tandkødet er meget sårbart og derfor ikke må børstes for hårdt.

Det smarte ved en eltandbørste er også, at mange af dem kommer med forskellige børstefunktioner. Det vil sige, at man kan indstille dem efter, hvad man har brug for eller bedst kan lide. Det gør tandbørstningen meget mere effektiv og behagelig.

Der er derfor flere grunde til, hvorfor du bør smide den almindelige tandbørste i skraldespanden og lade den vige pladsen til fordel for en eltandbørste. Dine tænder vil blive enormt glade for det både nu og på sigt.

Det skal du være opmærksom på, når du har en eltandbørste

Inden du køber, hvad du synes er den bedste eltandbørste, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest skal du prioritere at finde en med bløde børstehår, så du ikke slider på hverken tandkød eller emalje, når du børster dine tænder.

Men du skal også huske på, at du ikke sparer tid foran spejlet på at købe en eltandbørste, da du fortsat skal børste tænderne i de anbefalede 2 minutter (og gerne mere). Forskellen ligger jo blot i, at eltandbørsten kan komme mere i dybden takket være dets roterende hoved. Du skal derfor stadig være meget grundig og bruge den tid, det nu engang tager at komme i dybden med plak og bakterier.

I forlængelse af det bør du også være opmærksom på din børsteteknik. For har du en korrekt børsteteknik kan en almindelig tandbørste sagtens fjerne lige så meget plak og ikke mindst bakterier som den elektriske kan. Men sørger du for at bruge god tid på hver tand på både forside og bagside, er det meget nemmere at gøre med en elektrisk tandbørste – men du skal stadig være god og omhyggelig, da man sagtens kan børste tænderne dårligt selv med en elektrisk tandbørste.

Brug tandtråd

En elektrisk tandbørste kan ikke klare det hele selv. For at få den bedst mulige mundhygiejne bør du derfor også bruge tandtråd ved hver tandbørstning. For selvom den roterer, kan den ikke komme mellem tænderne.

Bakterier og madrester, der gemmer sig mellem tænderne, kan give anledning til dårlig ånde eller i værste fald begyndende huller. Det er derfor vigtigt at følge op på tandbørstningen med en tandtråd.

Er du smart, køber du nogle af dem, der kan bruges flere gange, så du ikke behøver smide den ud, hver gang du har en. Det er ikke godt for miljøet eller din pengepung i længden. Husk på, at dine tænder bliver enormt glade!

Placer eltandbørsten i en ren zone

Selvom du har en eltandbørste, skal du stadig være opmærksom på ikke at placere den i områder med mange bakterier, eller hvor der er mulighed for at eksponere den for bakterier. På dit badeværelse er der nemlig flere smittezoner, hvor der potentielt er mulighed for både bakterievækst og bakteriespredning. Af den grund bør du placere din tandbørste så langt som muligt fra disse zoner.

Første zone er toilettet. Det er selvfølgelig ikke normalt at placere tandbørsten her, men undersøgelser viser faktisk, at toiletskyl kan sprøjte op til 25 centimeter væk. Der bør den ikke stå på en hylde eller lignende lige ved siden af toilettet.

Men den bør faktisk også stå i god afstand fra håndvasken, da der er en risiko for, at du kan sprøjte vand på tandbørsten ved vask af hænder. Hav den derfor gerne stående på en hylde ved håndvasken i en højde, hvor det ikke er muligt at sprøjte vand på den. Ved at gøre dette sikrer du, at du har så ren en tandbørste som overhovedet muligt.

Skift børstehovedet regelmæssigt

For at holde en god hygiejne i munden, bør du skifte børstehovedet eller koge et hver 3. måned. Der hober sig nemt skidt og bakterier op i et børstehoved, hvorfor det er det bedste at rengøre det ofte.

Begynder der at komme belægninger i bunden af børstehovedet, bør du straks rengøre det, så du altid har så ren en eltandbørste som muligt. Det samme gælder for eltandbørstens ”krop”. Denne bør også tørres af hver uge for ikke at blive klam af tandpasta og savl.

Vær forsigtig med tandkødet

Du har nok hørt det hos tandlægen nogle gange. Derfor kommer det nok heller ikke som den største overraskelse, at dit tandkød er meget vigtigt at passe på. Det er nemlig en vigtig faktor for din mundhygiejne samt for hvordan, dine tænder har det. Derfor skal det naturligvis beskyttes bedst muligt.

Som tidligere nævnt kan du derfor anvende et børstehoved med bløde børstehår samt undgå at børste tandkødet alt for hårdt. Det undgår du blandt andet ved at bruge tryksensoren, som mange eltandbørster er udstyret med. Hvis du børster tandkødet for hårdt over en længere periode, kan du komme til at døje med slidt eller tilbagetrukket tandkød. Får du det, eksponerer du tændernes halse og rødder, hvilket gør dem mere sensitive over for varme og kulde. Det er ubehageligt, da det dermed giver irritation, hver gang du spiser eller drikker. Gå derfor til tandlægen, hvis du begynder at opleve problemer med dette.

Du kan komme udenom problemer med tandkødet ved at bruge en korrekt børsteteknik. Det gør du meget nemt ved ikke at børste for hårdt på tandkødet og ved at børste tænderne grundigt, så der ikke opstår bakteriedannelse. For det er disse, der skaber grobund for tandkødsbetændelse og ømhed. Følg gerne op med en mundskyl, så du er helt sikker på at være kommet helt til bunds.

Bakterier sidder kun på tænderne og er du i tvivl om, hvordan du børster tænder og tandkød bedst, kan du altid kontakte din tandlæge. Så skal vedkommende nok hjælpe dig med at fortælle, hvordan du gør.

Hvilke konsekvenser kan dårlig tandbørstning have?

Du ved nok godt, at tandbørstning er vigtig for din munds hygiejne. Men det er ikke kun huller og bakterier, det handler om, når du børster dine tænder. For der er nogle ret gode grunde til, hvorfor det er vigtigt at huske tandtråden og at komme helt til bunds med plak og bakterier hver morgen og aften.

For en dårlig mundhygiejne kan faktisk føre til flere og større problemer, der kan påvirke hele din krop. Et godt helbred starter derfor i munden for at sige det groft.

En dårlig mundhygiejne kan bl.a. føre til:

  • Hvis du har et tandkød, der er betændt af bakterier, kan du risikere, at disse bakterier ender i dine blodbaner. Sker det, kan der dannes plak i arterierne. Dette er ikke godt, da de kan hærde. Det bliver i lægetermer kaldt for aterosklerose og øger risikoen for hjerteanfald.
  • Ekstra udfordringer for diabetikere. Har du diabetes, skal du være ekstra opmærksom på din mundhygiejne. Som diabetiker er du nemlig mere modtagelig over for infektioner. Du kan derfor risikere at få periodontal sygdom, hvis du har et tandkød, der er blevet betændt. Det gør det svært at kontrollere diabetes. Har du ikke diabetes, kan du i stedet få tyggesygdomme, der kan forøge blodsukkerniveauet og fremprovokere risikoen for diabetes.
  • Det lyder måske mærkeligt, men den er god nok. For som sagt kan et betændt tandkød føre til tyggesygdomme. Disse sygdomme øger risikoen for leddegigt på sigt.

Det er derfor ikke kun dine tænder, det handler om. Har du en god mundhygiejne, har du et godt udgangspunkt for et godt helbred. Vær derfor meget omhyggelig med din eltandbørste, da det sparer dig for mange problemer med helbredet både nu og på sigt.

Sådan får du en sund mundhygiejne

Når du har anskaffet dig den bedste eltandbørste, er det tid til at gå i krig med den gode mundhygiejne. Ved du ikke, hvor du skal starte, eller hvad du alt bør gøre for at få et blændende smil og en god ånde, bør du læse med herunder, hvor vi giver dig de bedste tips til en god og sund mundhygiejne.

  • Børst tænder i minimum 2 minutter to gange om dagen (gerne mere)
  • Brug tandtråd både morgen og aften
  • Børst tungen, så du slipper for bakterier og dårlig ånde
  • Undgå for mange syreholdige drikke, da det slider på emaljen
  • Hold igen med sukker
  • Vælg en god tandpasta
  • Besøg din tandlæge 1-2 gange om året

Disse råd skaber et rigtig godt fundament for en god mundhygiejne. Når først du har været opmærksom på det i nogle uger, bliver det en del af dine vaner. Du skal derfor bare lige i gang, og så går der ikke længe, før du er ekspert i at holde din mund god og sund. Men det hele starter naturligvis med den bedste eltandbørste, som du finder i testen her.

Få en eltandbørste på tilbud

Som du nok allerede har fundet ud af efter at have været vores liste af eltandbørster igennem i vores test, er de ikke altid helt billige. I hvert fald ikke hvis de skal kunne tilsluttes en app eller have 7 forskellige funktioner. Det koster at udvikle og koster derfor også mere for dig som forbruger – til gengæld er du sikret de bedste betingelser for en god tandbørstning.

Er du ikke helt tilfreds med prisen, er det heldigvis også sådan, at de af og til kommer på tilbud. De er det naturligvis ikke altid, men det kan godt ske. Det samme er gældende for de forhandlere af eltandbørster, som vi har linket til under hvert produkt i vores test. De er ret gode til at komme med fantastiske tilbud i ny og næ, som du som forbruger ikke kan sige nej til. Er du derfor tålmodig, kan du sagtens vende tilbage nogle gange i løbet af måneden for at se, om tandbørsten mon er kommet på tilbud.

Dog bør du ikke vente så længe på et tilbud på en eltandbørste, at det går udover din mundhygiejne og tændernes tilstand. Har du derfor brug for en bedre tandbørste her og nu, bør du ikke vente men i stedet købe den i dag. Tænk blot på at det potentielt kan redde dig fra en høj tandlægeregning – så betyder et tilbud på nogle få hundrede kroner ikke så meget i det store hele.

Køb den bedste eltandbørste i dag

For at skabe et godt grundlag for en god mundhygiejne, er det selvfølgelig vigtigt, at du har en god tandbørste. Det får du med garanti, hvis du køber en af dem, vi har med i vores liste. De er nemlig valgt ud fra, at de kan give dig et godt udgangspunkt for at få rene tænder og et pænt tandkød. Mange af dem har derfor funktioner, der passer til, hvordan dine tænder har det, og hvor sensitiv din mund er.

Tag derfor gerne og læs samtlige af beskrivelserne igennem, så du får købt den rette. Det bliver du glad for at have brugt tid på, da det giver dig en helt anden oplevelse, end hvad du hidtil har været vant til. Men det sikrer også, at du får valgt en eltandbørste, som du ved, passer til dine behov.

De er alle sammen nogle, du kan købe direkte fra vores test. For du skal blot klikke dig videre gennem det link, vi har tilføjet. Så lander du direkte på produktsiden, hvor du kan læse mere om specifikationerne, prisen og leveringen. Nemmere bliver det faktisk ikke.

Vi håber, at vi i listen her har udvalgt, hvad du synes er den perfekte og bedste eltandbørste. For vi vil så gerne hjælpe dig på vej til et lækkert smil, som du også selv er tilfreds med.