Dehydrator Test 2024 → De 7 Bedste Dehydratorer

Dehydrator

En dehydrator er et oplagt køb, hvis man er glad for tørrede frugter, tørret kød eller bruger masser af tørrede krydderurter som krydderi i maden. Med en dehydrator i køkkenet kan man være sikker på, at man kommer til at spise lige netop tørrede frugter, kød og krydderurter meget mere, samt at det bliver billigere.

Men der findes mange forskellige dehydratorer, og det kan godt være en anelse intimiderende at skulle skabe sig et overblik over dem. Derfor har vi lavet denne bedst i test guide, hvor du hurtigt og nemt kan finde den bedste dehydrator til dig og dine behov.

Helt konkret har vi lavet en større undersøgelse af de dehydratorer, som du kan vælge i mellem, og udvalgt 7 af de bedste. Dem har vi inddelt i lige så mange forskellige kategorier, så du hurtigt og nemt kan finde lige netop den dehydrator, der er bedst for dig.

Nedenfor kan du læse meget mere om hver af de enkelte dehydratorer, og blive klogere på, hvorfor de har fået en plads på listen her. Samtidig vil du kunne klikke dig direkte videre til en af de forhandlere, der sælger hver af de bedste dehydratorer. Så hvis du er klar til at købe, behøver der ikke at gå lang tid før, det nye køkkenudstyr er bestilt.

God fornøjelse og tak fordi du læser med!

Steba ED5 – Bedste dehydrator

Steba dehydrator - ED5

Først på listen har vi den bedste dehydrator. Det er en titel, der går til Steba ED5, som i den grad også er en af de mest populære modeller på markedet i øjeblikket. Det er naturligvis ikke helt ubegrundet. Her får du nemlig en velfungerende dehydrator med mange lag, og som samtidig er nem at bruge – alt sammen til en særdeles rimelig pris.

Tysk kvalitet

Når du køber en dehydrator fra Steba, kan du roligt vide dig sikker på, at du investerer i et kvalitetsprodukt. Steba er nemlig en tysk køkkenudstyrsfabrikant, der har et ry for sin høje kvalitet, der på alle måder stemmer overens med den opfattelse, som mange har af tyske produkter; de er lavet til at holde.

Modellen her er et oplagt valg for dig, der gerne vil have en effektiv dehydrator, der kan klare de fleste opgaver. Med en temperaturindstilling på mellem 40 og 70 grader, 350 Watt, en timer på op til 36 timer og de 5 bakker, burde det være muligt at lave lækre tørrede snacks til hele familien.

Det hele følger med

Når du modtager denne bedste dehydrator, vil du opdage, at det hele følger med. Den har således fem tørrebakker, der til sammen har et areal på 0,4 kvadratmeter. Hver bakke måler 5 centimeter i højden, 32 centimeter i bredden og 25 centimeter i dybden.

Her er der uden problemer plads til masser af frugter, krydderurter eller, hvad du ellers har tænkt dig at tørre. Samtidig er der en medfølgende manual og brugsanvisning, som kan hjælpe dig godt i gang med brugen af dehydratoren.

Der er heldigvis ikke så meget at lære, da betjeningen er meget nem. Der er et par knapper, og så kan du ellers hele tiden følger med i timer- og temperatur-indstillingerne på det lille indbyggede display.

Det er dog ikke det eneste sted, at du kan følge med. Lågen over dehydratoren er nemlig gennemsigtigt, hvilket vil sige, at du hele tiden kan holde øje med, hvordan tørringen forløber. Det er ikke bare interessant at se udviklingen, men det gør det også lettere at følge med i, hvornår de tørrede frugter er på det helt perfekte stadie.

4,5 ud af 5 stjerner

Steba ED5 er blandt andet en dehydrator, der er til salg hos COOP. Her er der i skrivende stund knap 240 kunder, der har købt og anmeldt maskinen. De har i gennemsnit vurderet den til 4,5 ud af 5 stjerner – og det er intet mindre end 221 af anmeldelserne, der er 4- eller 5-stjernede.

Der er altså en generel enighed om, at det er en anbefalelsesværdig dehydrator. Det kommer også til udtryk, når man dykker ned i anmeldelserne. Her kan man nemlig læse, at kunderne med succes har tørret alt fra frugt, bær og svampe til grøntsager, kød og sågar blomster i deres Steba dehydrator.

Flere nævner, hvor nem den er at benytte, og hvor lige til det er at komme i gang med at tørre sin mad.

Maxigastro Dehydrator med 10 bakker – Bedste professionelle dehydrator

Dehydrator - 10 bakker

Er du specifikt på udkig efter en professionel dehydrator, kan du med fordel vende øjnene mod denne model fra Maxigastro. Hvis ikke du kender Maxigastro, så sælger de primært køkkenudstyr til professionelle, men der er altså også mulighed for, at man kan købe hos dem som privatperson.

Her får du en dehydrator med 10 tørrebakker og et samlet tørreareal på 1,6 kvadratmeter. Det burde være mere end rigeligt til langt de fleste, og det betyder reelt set, at du hurtigt og nemt kan forberede tørret frugt og andre tørrede lækkerier til større fester og lignende.

Du kan selv justere temperaturen til mellem 35 og 75 grader, og der er en indbygget timer på op til 24 timer. Det er lidt mindre end nogle af de andre dehydratorer, men til gengæld får du en meget stillet maskine her, der er nem at indstille og som i øvrigt har en meget jævn varmefordeling i hele tørringskammeret.

Professionel dehydrator på alle måder

Dehydratoren her er af høj kvalitet, og har et kabinet med dobbeltvægge i rustfrit stål. Det betyder, at det både er robust og særdeles holdbart. Samtidig er det nemt at rengøre, hvilket alt sammen er noget, der er essentielt for en maskine, der er lavet til at stå i et proffessionelt køkken.

Du skal dog være opmærksom på, at den naturligvis også er dimensioneret herefter. Det vil sige, at du skal have plads til en maskine, der måler mere end 40 centimeter i både bredden og dybden, samt rager et godt stykke op fra køkkenbordet af.

Emerio FD109543 – Bedste billige dehydrator

Emerio frugt- og svampetørrer FD109543

Det behøver ikke at koste en formue, hvis man gerne vil i gang med at tørre mad. Der er nemlig også mulighed for at købe en billig dehydrator, og det er denne Emerio FD109543 et oplagt eksempel på.

Her får du nemlig en ganske velfungerende dehydrator, som ikke fylder alverdens, men som alligevel har 5 tørrebakker og plads til at tørre masser af frugter, grøntsager, urter, svampe og hvad du ellers måtte have lyst til at smide i dehydratoren.

250 Watt og justerbar termostat

Der hvor man for alvor mærker, at det her er en billigere dehydrator end nogle af de andre på listen er i forhold til maskinens kraft. Den har nemlig ”kun” 250 Watt, hvilket er lidt mindre end de øvrige dehydratorer, som vi præsenterer dig for her i vores bedst i test guide.

Til trods for lidt mindre kraft, så er det en maskine med justerbar termorstat, et indikatorlys, der fortæller, hvad der foregår og en annulleringsfunktion. Det er ikke nødvendigvis lige så avanceret som det kan være, men det mere end tilstrækkeligt til at komme godt i gang med dehydrering og tørring af frugter, svampe og lignende.

Samtidig kan du glæde dig over den nemme rengøring, samt at maskinen er lavet af BPA-fri plastik. Begge dele er absolut noget, man sætter pris på i hverdagen, og så skader det da heller ikke, at den ikke vejer et ondt år. Med sine 2,15 kilo er den nemlig til at flytte rundt på, og det er en vigtig egenskab i et køkken, hvor den ikke kan eller skal stå fremme hele tiden.

5 ud af 5 stjerner

I modsætning til Steba ED5 er Emerio FD109543 ikke en dehydrator, der er blevet anmeldt af hundredevis af forbrugere. I stedet ligger der i skrivende stund blot én enkelt anmeldelse af den hos Elgiganten, hvor maskinen kan købes.

Det er til gengæld en 5-stjernet anmeldelse. Her roser kunden dehydratoren for at være enkel at benytte, samt at det er let at forstå den medfølgende brugsanvisning. Vedkommende skriver, at de benytter den hver eneste dag, og på det kraftigste kan anbefale den til enhver.

Det må siges at være noget af en blåstempling, og det er da også en af årsagerne til, at det er modellen her fra Emerio, der får titlen som den bedste billige dehydrator i vores bedst i test guide her.

Excalibur EXD-9 Digital– Bedste premium dehydrator

EXCALIBUR EXD-9 digital , Dehydrator

Spiller budgettet ingen rolle, når du skal have en dehydrator til hjemmet? Så skal du tage et nærmere kig på Excalibur EXD-9 Digital. Det er noget af det ypperste, du kan finde inden for dehydratorer, og prisen er naturligvis også derefter.

Men til gengæld kan du glæde dig til en effektiv maskine, der i den grad kan sørge for, at du aldrig løber tør for hverken tørret frugt, grøntsager, svampe, krydderurter eller kød. Den kan det hele, og det er i virkeligheden bare fantasien, der sætter grænserne.

2 x 2 temperaturstyring

En af de ting, der gør Excalibur EXD-9 Digital til en interessant dehydrator, er dens indbyggede 2 x 2 temperaturstyring. Det kan lyde kompliceret, men det er det ikke nødvendigvis. Det er blot en indikation af, at den har 2 timere og 2 temperaturindstillinger, som kan sættes per tørring.

Det betyder, at man eksempelvis kan lægge ud med et par timers tørring ved en høj temperatur, hvorefter temperaturen sænkes for den resterende del af tørringen. Det kan give nogle helt andre resultater, men det kan også bruges til at tørre forskellige ting på én gang, også selvom de kræver forskellige temperaturer og tørringstider.

Hver af de to timere kan indstilles til 48 timer, hvilket vil sige, at man i teorien kan indstille dehydratoren her til at køre i 96 timer uden stop. Temperaturmæssigt kan man tørre ved mellem 35 grader og 73,9 grader.

Til storbrug

Excalibur EXD-9 Digital er en dehydrator, som i virkeligheden er mest egnet til professionelt brug. Det kommer sig af, at den har hele 9 tørringsbakker, samt muligheden for flere avancerede indstillinger, som sættes via det digitale display.

Samtidig vejer den 8 kilo, og måler 43,2 centimeter i bredden, 48,3 centimer i dybden og 31,8 centimeter i højden. Det kræver derfor typisk godt med bordplads, og det er absolut ikke en maskine, man bare lige flytter rundt på.

Men er du særligt begejstret for tørret kød, frugter, grøntsager eller svampe, så kan det i den grad være investeringen værd. Du har hele 1,3 kvadratmeters tørringsplads at lege med, og garantien holder i 7 år – så du burde være godt dækket ind.

4,7 ud af 5 stjerner

Som en premium dehydrator er det ikke nødvendigvis den maskine, der er mest salg i. men slår man den Excalibur EXD-9 Digital op på Skousen, vil man se, at der i skrivende stund er 3 kunder, der har købt og anmeldt dehydratoren.

De er alle vældig begejstrede med to 5-stjernede anmeldelser og en enkelt 4-stjernet. Alle roser maskinen for at være nem at bruge og af høj kvalitet. Der er specielt ros til det digitale display og muligheden for at sætte to forskellige timere. Derudover fremhæves det ligeledes, at det er en fordel med de 9 bakker, når nu maskinen alligevel er sat i gang.

Ninja Foodi AG301EU – Bedste kombinerede air fryer og dehydrator

Ninja grill & airfryer - Foodi - AG301EU

Der findes efterhånden så mange forskellige køkkenmaskiner, at man kan fylde en hel lagerhal, hvis man vil have dem alle. Det er naturligvis en anelse problematisk, fordi de færreste har så meget plads i deres køkken.

Derfor er det oplagt at kigge nærmere på de maskiner, der kombinerer flere forskellige funktioner. Det kunne eksempelvis være denne Ninja Foodi AG301EU, som er en kombineret air fryer og dehydrator.

Det vil altså sige, at den både kan bruges til air frying og til dehydrering. Dertil kan den faktisk også grille, stege og bage. Det er altså på alle måder en all-in-one-køkkenmaskine, som i den grad er værd at overveje, hvis man gerne vil have flere af disse funktioner.

Fedtfattigt friture og tørret mad

Air fryers er blevet meget populære henover de seneste år, fordi de har gjort det muligt at opnå den samme friturestegning, som man kender det fra grillen og cafeteriet – bare uden al olien. Det er således en meget sundere måde at få friturestegt mad på, og det er i den grad noget, som man bør overveje at investere i, hvis man har en hang til det friturestegte.

Men som sagt er det her mere end en air fryer. Det er også en dehydrator, som du kan bruge til at tørre frugter, bær, svampe, krydderurter eller sågar kød. Det bestemmer du helt selv, og dermed er det både tørrede frugter til müeslien og sund friturestegning til aftensmaden.

Men herlighederne holder ikke her, for Ninja Foodi kan også bruge som grill – indendørs. Det vil sige, at du kan opnå grillsmagen uden at skulle udenfor, og samtidig uden at have den samme røgudvikling, som du typisk vil have fra en kulgrill.

5 ud af 5 stjerner

Denne kombinerede air fryer og dehydrator kan blandt andet købes hos COOP. Her er der i skrivende stund 20 kunder, der har anmeldt den, og de har i gennemsnit givet en bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner.

Det må siges at være en blåstempling, der vil noget, når samtlige kunder er enige om, at det her rent faktisk er en fremragende dehydrator. Flere skriver, at den har en forrygende air fryer funktion, men også at den er et oplagt alternativ til en almindelig ovn, fordi den er så effektiv som den er.

Den bliver samtidig kaldt for anvendelig, nem at bruge og ikke mindst nem at rengøre. Sidstnævnte er om noget værd at tage med, fordi det kommer til at have en direkte indflydelse på, hvor meget man får sin kombinerede air fryer og dehydrator brugt i hverdagen.

Graef DA506 – Bedste dehydrator til kød

Graef dehydrator - DA506

Langt de fleste danskere vælger at bruge deres dehydrator til at lave tørrede frugter, grøntsager og krydderurter. Men man kan altså også tørre kød, og på den måde lave beef jerky, biltong eller hvad det ellers hedder derude i verden. Det er ellers ikke noget, som vi gør os så meget i herhjemme, men det kan i den grad være en lækker og utrolig proteinholdig snack til turen.

Hvis du er interesseret i at tørre kød selv, så skal du have fat i en Graef DA506. Det er nemlig den bedste dehyrator til kød.

Stilfuld dehydrator

Der er ingen tvivl om, at Graef DA506 gør mange ting godt. En af de elementer, der er særligt vellykket, er dehydratorens design. Det er nemlig både moderne og stilrent, samtidig med, at det har et lækkert og tidløst look. Derfor kan du også overveje om den skal blive stående fremme i køkkenet, for den tager sig i den grad godt ud – særligt når man sammenligner med mange af de øvrige dehydratorer på markedet.

Modellen er naturligvis også udført i lækre materialer, som sørger for en lang holdbarhed – hvilket da bare mangler, når man går ud og investerer i en sådan dehydrator. Det samme kan siges om effekten, der er på hele 630 Watt. Det er således på ingen måder en svag dehydrator – nærmest tværtimod, hvilket også vil sige, at den kan håndtere de fleste tørringsopgaver.

Nem betjening med digitalt display

Graefs dehydrator til kød betjenes via et panel på toppen af maskinen. Her finder man to digitale displays; ét til timeren og ét til temperaturen. Nedenfor hvert display er der nogle knapper, der kan bruges til at indstille henholdsvis tid og temperatur (30 til 70 grader).

Det er meget nemt at gå til, og man er ikke i tvivl om, hvad man har bedt sin Graef DA506 dehydrator om at gøre. Når indstillingerne er sat og kødet (eller frugten, grøntsager, svampene eller lignende) er lagt på bakkerne inde i dehydratoren, er det bare at klikke på start-knappen. Så sørger maskinen for resten.

4,6 ud af 5 stjerner

Vælger du at købe en Graef DA506 for at lave tørret kød, så er du langt fra den eneste. I skrivende stund er der knap 40 kunder, der har anmeldt dehydratoren hos COOP, og de er generelt enige om, at den er anbefalelsesværdig.

De har i gennemsnit vurderet den til 4,6 ud af 5 stjerner, og faktisk er der ikke en eneste anmeldelse på mindre end 4 stjerner. Det er altid imponerende, når så mange mennesker, der uafhængigt af hinanden har vurderet, at der enten er tale om en god eller fremragende dehydrator.

Princess Dehydrator Tørreovn – Bedste dehydrator til frugt

Princess Dehydrator tørreovn

Leder du efter den bedste dehydrator til frugt, skal du tage et nærmere kig på denne model fra Princess. Du kender muligvis allerede mærket; Princess er nemlig en velkendt og populær leverandør af alverdens forskellige køkkenudstyr – og altså også en særdeles god dehydrator til frugt.

Nem at gå til

En af styrkerne ved denne dehydrator til frugt er, at den er så nem at gå til, at det næsten kan være svært at forstå. Du fylder blot bakkerne med frugt, hvorefter du indstiller termostaten på mellem 40 og 70 grader. Når det er gjort, gælder det bare om at holde øje med, hvornår frugterne er færdige med at blive tørret og klar til at blive spist.

Det vil altså sige, at du ikke behøver at sætte dig ind i timerfunktioner og alt muligt andet – det er bogstaveligt talt plug and play. Modellen her er særligt god til frugt, men kan naturligvis også bruges til at muligt andet – eksempelvis kan det være et forsøg værd at tørre grøntsager, svampe eller måske endda fisk.

5 ud af 5 stjerner

Her har vi endnu engang en dehydrator, der har fået gode anmeldelser. Kigger man hos KitchenOne, der forhandler Princess-modellen, er der i skrivende stund 26 anmeldelser, og hver og en af dem er 5-stjernede.

Kunderne roser blandt andet dehydratoren for at være meget nem at benytte. Der er også flere, der har vedhæftet billeder af deres vellykkede tørringer af særligt frugter, men også diverse grøntsager, krydderurter og blomster.