Antivirus Program Test 2024 → Se De 2 Bedste Antivirus Programmer

Bedste antivirus program

En computer er et uundværligt stykke værktøj og derfor er det vigtigt, at man passer på den. Den skal naturligvis opbevares sikkert og forsvarligt, men den skal også beskyttes virtuelt. Med det bedste antivirus program er du sikret mod virus, samt andre skadelige filer, software og måske endda også phishing forsøg.

Men hvilken antivirus software er den bedste? Det kan være svært at finde ud af, hvis man ikke er vant til at kigge på software af den slags. Derfor har vi nedenfor samlet en liste over de bedste antivirus programmer, som du kan downloade allerede i dag.

Under listen kan du også læse mere om antivirus programmer, samt få gode råd til, hvordan du holder din computer sikker. God læselyst!

Kaspersky Antivirus

Kaspersky AntivirusKaspersky Antivirus er endnu et navn på listen, som ikke er lige så udbredt som eksempelvis Norton og McAfee. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, da det ikke altid er de gamle og velkendte programmer, der er de bedste.

Kaspersky Antivirus får pladsen her, fordi de har en meget velfungerende beskyttelse mod skadelige virusser på computeren. Samtidig kan de prale af, at programmet ikke kræver lige så mange af computeres ressourcer. Det er også essentielt for mange.

Fordele og ulemper

Tabellen nedenfor opsummerer kort nogle af de vigtigste fordele og ulemper ved at vælge Kaspersky Antivirus til sin computer.

FordeleUlemper
Fremragende beskyttelse mod malwareWebcam– og mikrofonbeskyttelse kan være en anelse kompliceret at aktivere
Ny funktionalitet, der beskytter mod stalker-virusserDen indbyggede VPN fungerer ikke altid lige godt
Indbygget password manager og mulighed for at forældrekontrol 
Lavt ressourceforbrug 
Lav pris 
Gratis udgave, hvis ikke man ønsker at betale 
Prøv Kaspersky Antivirus GRATIS lige HER

Norton 360 Premium

Norton Antivirus ProgramNorton Antivirus er meget vel et af de mest kendte brands, når det kommer til antivirus programmer. DE har eksisteret i mange år, og det er ikke uden grund. De leverer nemlig et godt og solidt produkt. Men man kommer også hurtigt til at betale for brandet, og det er naturligvis ærgerligt.

De har dog en meget velfungerende antivirus teknologi, samt en bred vifte af ekstra funktioner som eksempelvis opbevaring i skyen, forældrekontrol, mulighed for backups, adgang til VPN og meget mere. Desværre er det vores vurdering, at man ikke får helt lige så meget for sine penge, som ved nogle af de ovenstående antivirus programmer.

Fordele og ulemper

I nedenstående tabel har vi samlet fordele og ulemper ved Norton Antivirus software – læs med og bliv klogere på, om det er det rette valg for dig.

FordeleUlemper
Meget velfungerende antivirus funktionalitetHøjt ressourceforbrug, når computeren scannes
Et væld af yderligere funktionerLidt til den dyre side
Indbygget LifeLock identitetsbeskyttelse 
Indbygget VPN og password manager 
Opbevaring i skyen og backups 
 

Sådan finder vi de bedste antivirus programmer

Listen over de bedste antivirus programmer er baseret på en omfattende analyse af markedet for software, der beskytter din computer mod virus og andre skadelige filer. Vi har undersøgt ekspertanmeldelser af de enkelte virusprogrammer, vi har sammenlignet specifikationer, beskyttelsesniveauer og priser, og så har vi også taget et godt kig på, hvordan de enkelte antivirus programmer klarer sig på Trustpilot.

Alt dette sættes efterfølgende sammen til ovenstående liste over de fem bedste antivirus programmer, som du kan installere på din computer i dag.

Hvorfor er det vigtigt at installere et antivirus program på sin computer?

Mange vælger at lade være med at installere et antivirus program på deres computer. Enten tænker de ikke, at det er nødvendigt, eller også tænker de at den indbyggede antivirus software (Windows Defender) er god nok. Realiteten er dog, at pengene til et godt antivirus program ofte er godt givet ud.

Disse programmer er nemlig trænet til at spotte skadelige filer, skadelige handlinger, phishing forsøg og meget mere – ofte i langt højere grad end computerens indbyggede beskyttelsessystemer. Det betyder, at et antivirus program kan hjælpe dig med at undgå mange af disse virtuelle angreb.

Et virtuelt angreb via eksempelvis en virus kan betyde, at hackeren kan få fat i dine bankoplysninger, din mail-konto, dine personlige filer og billeder på computeren og lignende. Samtlige af disse ting kan gøre skade på dig; både rent økonomisk, men også på et mere personligt plan.

Hvis du gerne vil undgå at blive stillet i en situation, hvor du bliver afpresset for penge, eller hvor din bankkonto bliver tømt uden, at du ved det – så bør du overveje et antivirus program.

Gratis antivirus: Bedre end ingenting

De bedste antivirus programmer koster penge – sådan er det bare. Men der er heldigvis også mulighed for at anskaffe et gratis antivirus program, hvis man ikke synes, at man har råd eller lyst til at investere i en af de betalte versioner.

Og det er vigtigt at huske, at et gratis antivirus program er bedre end ingenting. De har nemlig stadigvæk nogle af de mest basale funktioner, og de kan blandt andet scanne filer og lignende for virus. Typisk er der dog en begrænsning på omfanget af funktionaliteten i et gratis antivirus program.

Som du kan se på listen længere oppe, er der flere af de bedste antivirus programmer, der også tilbyder en gratis udgave. Vi har opsummeret nedenfor, så du kan finde det bedste gratis antivirus program:

  1. Kaspersky Antivirus
  2. Avast
  3. Bitdefender

Hvis ikke et antivirus program tilbyder en gratis udgave af deres software, så tilbyder de ofte en gratis prøveperiode. Her får man typisk muligheden for at teste deres antivirus gratis i en periode, inden man efterfølgende kan beslutte sig for, om man ønsker at betale.

Gode vaner kan sikre ekstra beskyttelse til din computer

Det bedste antivirus program kan gøre nok så meget, men du kommer langt med at etablere nogle gode vaner i forhold til ansvarligt brug af din computer. Hvis man er forsigtig, kan man nemlig komme uden om mange af de trusler, der venter ude på det store internet og i den digitale verden.

Hvis du vænner dig til at være meget kritisk overfor alle mails, der lander i din indbakke, er du allerede godt på vej. Som udgangspunkt vil NETS eksempelvis aldrig sende dig en e-mail og bede om dine oplysninger. Vær også skeptisk overfor mails om, at du har en pakke liggende fra PostNord eller GLS. Og hvis du kommer ind på en side, hvor du bliver bedt om at indtaste dine kortoplysninger, NEMID eller hvis du bliver bedt om at downloade noget – så luk siden med det samme.

Hvis en hjemmeside eller en e-mail ser en smule suspekt ud, hvis der er stavefejl eller sproget lyder lidt skørt – så er det ofte fordi du er havnet på en falsk hjemmeside eller en falsk e-mail. Luk det med det samme, og hold dig til hjemmesider som du er 100% sikker på er ægte.

Men selv den mest garvede internetbruger kan nogle gange blive snydt. Hackere bliver mere og mere snu, og alle er godt tjent med et antivirus program, der kan tage de sidste trusler. Men husk også, at selvom du har det bedste antivirus program på markedet, så er det stadig en god idé at udvise forsigtighed og sund fornuft, når du bevæger dig på internettet.

Backup: Husk at gemme dine filer eksternt

Hvis vi skal fortsætte lidt i samme sport angående de gode vaner, så kan man ved regelmæssigt at tage backup af sine filer, reducere den skade der sker, hvis ens computer skulle blive ramt af en ødelæggende virus. For selvom man har et antivirus program, er der en lille risiko for, at en helt ny virus slipper gennem nåleøjet og dermed får adgang til din computer og dine filer.

Ved at tage regelmæssig backup til en eller flere eksterne opbevaringssteder, kan man fortsat have adgang til sine filer, selvom man skulle blive udelukket af sin computer på den ene eller anden måde. Det bliver mere og mere ”populært” blandt hackere at låse computere, og først låse op for dem igen, når der er blevet betalt en løsesum.

Den løsesum kan man undlade at betale, hvis man har sine filer liggende et andet sted.

Ekstern harddisk

Den sikreste metode er som regel at benytte en eller flere eksterne harddiske til at opbevare sine backups på. En ekstern harddisk er ikke koblet op på internettet på nogen måde, og kan således ikke tilgås, hvis ikke den er sluttet til computeren.

Til gengæld kan en ekstern harddisk også blive stjålet, den kan smides væk eller den kan tabes og gå i stykker. Man kan komme uden om dette problem ved at have flere eksterne harddiske, som man kan kopiere sine filer overpå – og man kan eventuelt også kombinere brugen af ekstern harddisk og opbevaring i skyen for ultimativ beskyttelse.

Cloud storage: Opbevaring i skyen

Cloud storage – eller opbevaring i skyen – er en nyere teknologi. Her får man mulighed for at uploade sine filer til en ekstern server, hvor man altid kan tilgå dem – uanset hvilket computer man benytter. På den måde kommer man uden om at skulle bekymre sig om, hvorvidt ens computer eller eksterne harddiske bryder sammen, bliver stjålet eller lignende.

Til gengæld kan der også bare opstå problemer med cloud opbevaring, hvor filer pludselig kan forsvinde eller lignende. Derfor anbefaler vi, at man benytter både en ekstern harddisk og cloud storage, hvis man gerne vil være helt dækket ind.

Her kan man eksempelvis benytte Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox og lignende tjenester.

Billig antivirus: Det behøver ikke at være dyrt

Mange tror fejlagtigt, at en god antivirus og er en dyr antivirus. Men det er heldigvis ikke tilfældet; der er rig mulighed for at finde en god og billig antivirus, som kan sikre dig til langt de fleste behov. Flere af eksemplerne i listen over de bedste antivirus programmer øverst på siden befinder sig i den billige ende, trods, at de klarer sig så godt som de gør.

Hvis man gerne vil have ultimativ beskyttelse, og eventuel udfører aktiviteter og lignende, hvor ens antivirus bare altid skal fungere – så kan man godt komme til at skulle betale mere. Men en helt almindelige privat forbruger, kan sagtens klare sig med en billig antivirus, der har alle de vigtigste funktioner.

Hvis du kombinerer dette med gode vaner omkring, hvordan du skal benytte din computer og færdes på internettet, samt sørger for regelmæssigt at tage backup af dine vigtige filer, så er en billig antivirus i virkeligheden alt, du overhovedet behøver.

Hvor kan en virus komme fra?

Når du køber et antivirus program, beskytter du dig mod virus af forskellige art. Disse virus er, i sagens natur, skadelige overfor din computer på den ene eller anden måde. Men hvor kommer sådan en computervirus fra? Det får du et kort svar på nedenfor.

En computervirus (eller i daglig tale virus) er typisk en eller anden form for software eller et stykke kode, der ender på din computer. Den er usynlig for det blotte øje, og man skal således ned i filens bagvedliggende kode for at opdage, om der er en virus. Det er lige netop dette, som antivirus programmer gør – og derfor, at de kan være uundværlige.

Hvis du udelukkende downloader filer fra officielle sider, er der lav risiko for, at du får en virus. Men hvis du kommer til at downloade noget fra en suspekt side, eller kommer til at downloade noget via en besked eller e-mail fra en bekendt, som er blevet hacket – ja så er det du kan ende med en virus.

Man skal derfor være meget årvågen, når man henter filer fra internettet eller fra sin e-mail indbakke. Er man ikke kritisk overfor de ting, der hentes ned på computeren kan man nemlig hurtigt ende med en computervirus. Heldigvis kan et godt antivirus program som regel spotte en computervirus inden det er for sent, og dermed sikre, at virussen bliver blokeret og slettet inden den gør skade.

Hvad kan en virus gøre mod min computer?

Men hvilken slags skade kan sådan en virus gøre? Alt muligt – der findes praktisk talt computervira, der gør det hele. Formålet med en computervirus er på en eller anden måde at stille dig i en situation, der kan gavne hackeren. Hackeren kan gøre dette på flere forskellige måder; nogle af disse computervira opdager du med det samme, mens andre kan være på din computer i evigheder uden at du ved det.

Nogle af de mest almindelige typer af virusser er keyloggers – og de kan være umulige at opdage uden et antivirus program. De fungerer sådan, at hackeren får tilsendt alle de ting, som du taster på dit tastatur, mens virussen er aktiv. Det vil sige brugernavne, e-mailadresser, kodeord, kortoplysninger og lignende. Disse kan hackeren enten bruge selv, eller de kan sælges videre via internettet på det sorte marked.

I tiden er det blevet mere populært med virusser, hvor hackeren tager dine filer til fange. Din computer bliver simpelthen låst og du kan ikke få adgang til dine filer uden først at betale en heftig løsesum. Det er blandt andet årsagen til, at vi anbefaler regelmæssige backups.

En variation af ovenstående kan også komme, hvis man har afslørende billeder af sig selv – eksempelvis nøgenbilleder – på sin computer. Her vil man typisk skulle betale en sum penge, hvis man vil undgå, at billederne bliver offentligt tilgængelige med dit navn tilknyttet.

Forældrekontrol: Beskyt dine børn på nettet

Som du måske har lagt mærke til, så nævnte vi af flere omgange forældrekontrol som en vigtig fordel, da vi gennemgik listen over de bedste antivirus programmer længere oppe på siden. Det er ikke helt uden grund. Internettet er nemlig et stort sted, hvor der er mange afkroge, hvor børn ikke har noget at gøre. De kan komme i kløerne på børnelokkere, pædofile og lignende – men de kan også ende på sider, hvor de kan se alverdens ting, som de ikke behøver at se.

Hvis du vælger et antivirus program med forældrekontrol indbygget, kan du både beskytte børnenes computere på virus og malware og samtidig sætte begrænsninger på, hvad de kan tilgå på internettet. Ligeledes kan forældrekontrol benyttes til at begrænse hvor længe dine børn kan bruge computeren eller telefonen, samt en række andre ting.

Så hvis man gerne vil være inde over det indhold, som ungerne kan få adgang til, så er det i den grad værd at overveje et antivirus program med indbygget forældrekontrol. Heldigvis er der flere af de bedste antivirus programmer på listen, der tilbyder lige netop denne mulighed, så det burde heldigvis ikke være så svært at vælge.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Avast AntivirusI vores test af de bedste antivirus programmer løber Avast med førstepladsen. Det gør de blandt andet fordi det er et program rigt på funktioner og konfigurationsmuligheder. Ligeledes er det et utroligt brugervenligt antivirus program, som er nemt for alle at benytte.

Avast Free kan downloades til både Windows, Mac, Android og iOS, og kan således beskytte praktisk talt alle dine enheder. De har ligeledes en gratis udgave, som du kan bruge uden at betale. Denne er naturligvis mere begrænset end den betalte version, men det kan være udmærket til at få en fornemmelse af, hvorvidt Avast er det rette antivirus program for dig.

Fordele og ulemper

Der er naturligvis både fordele og ulemper forbundet med at benytte sig af Avast antivirus – præcis som med alle andre antivirusprogrammer. I tabellen nedenfor har vi fremhævet nogle af de primære fordele og ulemper ved programmet.

FordeleUlemper
Mange sikkerhedsfunktionerKræver ofte mere af din computer end andre antivirus programmer
Rig mulighed for konfiguration af programmetBeskyttelse på internettet er ikke helt på niveau med konkurrenterne
Brugervenligt layoutLange scanningstider
Tilgængeligt til alle de mest populære styresystemerKnap så effektiv anti-phishing-funktionalitet
God og velfungerende firewall 
Gratis udgave, hvis ikke man ønsker at betale 
God score på Trustpilot 

 

Bitdefender's Antivirus ProgramBitdefender er et relativt ukendt navn i antivirus industrien for mange, men alligevel vinder de gang på gang priser for at være blandt de bedste antivirus programmer på markedet – især i forhold til prisen. Derfor placerer vi også Bitdefender højt på vores liste, og kårer det dermed som et af de bedste antivirus programmer.

Bitdefenders antivirus funktioner er mange og de er i den grad pålidelige. Programmet er relativt enkelt af benytte, og man kan ovenikøbet få en gratis version med de mest basale funktioner. Ligesom med Avast kan det være en god måde at få en idé om, hvorvidt det er det rette antivirus program for dig.

Fordele og ulemper

Nedenstående tabel viser vores vurdering af de fordele og ulemper, som der følger med Bitdefender antivirus. Det er vores klare vurdering, at fordelene opvejer for ulemperne, men vi kan kun anbefale, at du selv tager stilling til dette.

FordeleUlemper
Meget velfungerende antivirus funktionalitetRansomware beskyttelse halter lidt efter konkurrenterne
Et væld af yderligere funktionerIkke et etableret navn på samme måde som eksempelvis Norton og Avast
Bankbeskyttelse via SafepayHøjt ressourceforbrug (hvilket kan påvirke din computers performance)
Indbygget VPN 
Fokus på et mere sikkert privatliv 
Gratis udgave, hvis ikke man ønsker at betale 
God score på Trustpilot 
Meget valuta for pengene med den billige pris 

 

McAfee Antivirus ProgramSidst på listen over de bedste antivirus programmer finder vi McAfee. Rent brandmæssigt befinder de sig lidt i samme båd som Norton og Avast. Desværre lever deres antivirus software ikke helt op til det niveau, som vi ser fra de øvrige programmer her på listen. Til gengæld kan de levere det til en god pris – især, hvis man køber McAfee til flere enheder på én gang.

Mens funktionerne og beskyttelsesniveauet ikke helt er på niveau med de andre bedste antivirus programmer, så er McAfee et brugervenligt program. De arbejder også løbende på at forbedre kvaliteten og beskyttelsesniveauet, og du får således et antivirus program, der bliver bedre med tiden.

Fordele og ulemper

Endnu engang har vi samlet fordele og ulemper ved McAfee i en tabel. Den ser du nedenfor, hvor vi har fremhævet de vigtigste gode og dårlige ting ved programmet.

FordeleUlemper
God pris – især hvis du køber programmet til flere enheder på én gangBeskyttelsesniveau og funktionsudvalg ikke på niveau med øvrige programmer på listen
Fokus på at forbedre malware beskyttelse løbendeMcAfee har et højt ressourceforbrug, når programmet er aktivt
Indbygget password manager 
Udmærket firewall