Står du og har brug for inspiration til, hvilken lænestol du skal købe? I denne artikel vil vi introducere dig for 2 lænestole, som er designet af Hans J. Wegner. De er ideelle til dig, som ikke blot er interesseret i en ny hyggekrog i hjørnet af stuen, men til dig som også er interesseret i danske klassiske design stole.

CH445 – Wing Chair

Denne stol har – sammen med utallige mange andre fra Hans J. Wegner – fået meget opmærksomhed. Det er en fuldpolstret lænestol, hvilket gør den til den ideelle hygge-stol, som nemt kan lyse et hjørne i stuen op.

Stolens originale navn er CH445, men den bliver ligeledes kaldt Wing Chair, som på dansk betyder vingestol. Stolen har fået dette kælenavn grundet dens vinge-lignende design, som stoleryggen besidder. Lænestolen er designet tilbage i 1960.

Denne stol er en af de større lænestole, som Hans J. Wegner designede, og på den måde har stolen fået sig et klassisk look. Måske er det denne slags, vi alle tænker på, når vi hører ordet “lænestol”?

Hans J. Wegner er som bekendt ikke en møbeldesigner, som går på kompromis – hverken når det gælder design, komfort eller holdbarhed. Der findes et bøgestel under polstringen af CH445, som sikrer at stolen har styrke og derved kan holde i meget lang tid.

CH445 er uden tvivl en stol, som kan holde til lidt af hvert samtidig med, at stolens former og polstringen er omhyggeligt gennemtænkt. Måden hvorpå stolen er designet giver nemlig en stor støtte til både ryg, skuldre og nakke. Ifølge Hans J. Wegner er en dansk design lænestol nemlig et møbel, hvor man absolut skal have det behageligt.

CH401 – Lounge Stol

Den anden lænestol, som vi vil fremhæve i denne artikel, er CH401. Denne er af en anden kaliber end CH445 – selvom de begge er designet af møbeldesigneren Hans J. Wegner.

Denne blev dog skabt før CH445 i 1958 og er en del af Kastrup Serien, som har ry for at være meget minimalistisk. Dette skinner også igennem i dette design af en lænestol, selvom der dog stadig ikke ses nogen mangler i forbindelse med komfort og holdbarhed. Hans J. Wegner formåede at designe lænestole, som holdt sig inden for den populære minimalistiske stil, uden at gå på kompromis.

Stolen er designet til at have et let og simpelt udseende, men samtidig være absolut slidstærk. Dette gør også lænestolen ideel for mange forskellige husholdninger.