Boxmadras Test 2024 → Se De 6 Bedste Boxmadrasser

bedste boxmadras

Det her er det helt rette sted at lande, hvis du går med tankerne om at købe en ny boxmadras. Vi har nemlig samlet nogle af de absolut bedste boxmadrasser, der kan købes for penge i Danmark lige nu. Listen kan du finde lidt længere nede på siden her, hvor du vil blive introduceret til hver af de udvalgte madrasser.

Du kan ligeledes glæde dig til at få en masse gode informationer om, hvordan du kan spare penge på din nye boxmadras, hvorfor det er vigtigt at købe en god madras, hvad en boxmadras egentligt er, hvad du skal være opmærksom på under købet og meget mere.

Hvis du ender med at blive inspireret til slå til, så har vi naturligvis sørget for, at du, under hver produktanbefaling i vores bedst i test liste over boxmadrasser, kan klikke dig direkte videre til en troværdig forhandler med skarpe priser på lige netop den anbefalede boxmadras.

Der er således ikke andet at sige, end, at du må læne dig godt tilbage, spænde sikkerhedsselen og gøre dig klar til at blive meget klogere på boxmadrasser. God læselyst!

Emma Boxmadras – Bedst i test

Emma boxmadras

Emma-boxmadras er designet til at give forbrugerne en overlegen søvnoplevelse uden at bryde banken. Denne madras er et ideelt valg for dem, der søger en økonomisk løsning til kvalitetssøvn.

Lille pris, stor fornøjelse

Emma-boxmadras er ikke kun prisvenlig, men også utrolig komfortabel. Den er designet til at passe ind i de fleste rum, hvilket gør den ideel til børneværelser, kontorer eller som en gæsteseng. Den er nem at samle og kan være klar på under fem minutter.

Europæisk design med kvalitet i tankerne

Alle Emma-produkter er designet i Tyskland med fokus på velvære og miljø. Denne boxmadras er ingen undtagelse. Den er OEKO-TEX100-certificeret, hvilket sikrer, at den er lavet af ufarlige materialer af høj kvalitet.

Fordele

 • Overkommelig pris uden at gå på kompromis med kvaliteten.
 • Nem og hurtig samling på under fem minutter.
 • OEKO-TEX100-certificeret, hvilket sikrer kvalitetsmaterialer.

Ulemper

 • Specifikke størrelser kan muligvis ikke passe til alle rum.

Specifikationer

 • Topmadrasser: Forbrugerne kan vælge mellem to topmadrasser. Den 8 cm tykke Diamond-topmadras med Diamond Degree®-skum, der regulerer temperaturen, eller den 6 cm tykke Flip-topmadras, der er vendbar med en hård og en blød side.
 • Design: Produktet er designet i Tyskland og er OEKO-TEX100-certificeret.
 • Størrelser: Tilgængelig i forskellige størrelser som 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, og 120 x 200 cm.

Emma-boxmadras er det ideelle valg for dem, der ønsker en kvalitetssøvnoplevelse uden at tømme deres lommer. Med dens europæiske design, kvalitetsmaterialer og overkommelige pris, er det et fremragende valg for forbrugerne.

Senses Wave – Bedste boxmadras 90×200

Senses-Wave-Antracit-300x225

GÅ TIL BUTIK

Senses Wave er en enkel og stilren boxmadras, som kan købes med flotte ben og i flere forskellige fastheder. Du kan vælge mellem en række farver, og så kan du se frem til at ligge på en kombination af en behagelig topmadras og en velbygget springmadras med 7 komfortzoner og brug af pocket-fjedre.

Det er således et fantastisk udgangspunkt for en god nats søvn – og du kan ligeledes glæde dig over sengens solide træramme af høj kvalitet. Den er nemlig bygget af massivt svensk fyrretræ, og har en højde på 20 centimeter. Det betyder, at din seng både ender med at se godt ud, samtidig med, at den har et godt underlag.

Derfor kommer Senses Wave også med hele 25 års garanti mod brud på både fjedre og ramme – du er altså godt dækket. Tilsyneladende er der dog ingen grund til at tro, at garantien bliver nødvendig. Kunder, der har købt Senses Wave roser den nemlig til skyerne; både hvad angår produktkvaliteten og komfortniveauet.

Edith skriver eksempelvis, at hun er fuldt ud tilfreds med sengen og, at hun sover pragtfuldt på den. Bent er meget tilfreds med den, og Astrid ligger rigtig godt på sin Senses Wave, der har en god højde, fasthed og som virker meget stabil.

Venus – Bedste boxmadras 120×200

Venus-Bedste-boxmadras-120x200-1-300x225

GÅ TIL BUTIK

Venus er en større seng, der løber med titlen som den bedste boxmadras i størrelsen 120×200. Den kan – ligesom Senses Wave – fås i flere forskellige farver, med forskellige ben og forskellige grader af fasthed. Det gør, at du både kan tilpasse den til dit hjem og din krop – oven i købet til en fornuftig pris.

Modellen her bliver produceret i Danmark, og er i øvrigt en af de mest solgte senge hos forhandleren Bedre Nætter. Boxmadrassen har et OEKO-TEX certifikat, mens den medfølgende topmadras er Svanemærket. Det betyder i bund og grund, at der har været fokus på brug af de rigtige materialer hele vejen igennem.

Venus har pocket-fjedre, der er inddelt i 7 komfortzoner, og har også en stabil og solid ramme. Der bliver givet 25 års garanti på brud af begge dele, og man behøver derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt man køber et produkt, der ikke holder.

Kunder, der har købt en Venus boxmadras er i den grad positivt stemt. Jon er meget tilfreds, Holger kalder sengen for fantastisk, Tina skriver, at både hun og hendes partner ikke længere døjer med de samme smerter i ryggen og nakken, som før de købte deres Venus.

Jupiter Wood – Bedste boxmadras 140×200

Jupiter-Wood-1-300x225

GÅ TIL BUTIK

Jupiter Wood er den næste på listen, og den løber med titlen for den bedste boxmadras i størrelsen 140×200. Det gør den på grund af sin skarpe pris og muligheden for at vælge madrassens fasthed. Hvis man ønsker det, kommer den med sengegavl – men der er frit valg.

Jupiter Wood har en madras med pocket-fjedre, fem komfortzoner og en solid træramme på 8 centimeter. Der bliver givet 15 års garanti mod brud på rammen og fjedrene, så du også her er godt dækket ind. Generelt er der brugt gode materialer, og boxmadrassen har et enkelt og stilrent design, der sikrer, at den passer ind i ethvert hjem.

Kunderne er godt tilfredse med kvaliteten af boxmadrassen, samt den komfort, den giver. Blandt andet skriver Rasmus, at det er et dejligt produkt, og Signe kalder Jupiter Wood for en skøn seng med både et lækkert design og god komfort. Der er altså rigeligt med rosende ord, og det er da også derfor, at modellen her får titlen som den bedste boxmadras i denne størrelse.

Atlas – Bedste boxmadras 160×200

Atlas-Antracit-300x225

GÅ TIL BUTIK

Atlas er en boxmadras i størrelsen 160×200, og den faktisk todelt med en fælles topmadras. Fordelen ved at selve boxmadrassen er delt i to er, at man kan vælge en separat fasthed for hver side af sengen. Det betyder, at Atlas er perfekt til parret, der har forskellige krav og behov i forbindelse med deres søvn.

Hvis man vil, kan man tilvælge en gavl til den flotte seng, der i øvrigt kommer med 15 års garanti mod brud på den solide træramme og de mange pocket-fjedre, der er inddelt i 5 komfortzoner. Topmadrassen, der medfølger i købet af denne boxmadras er Svanemærket, og de øvrige materialer er generelt også nøje udvalgt og af høj kvalitet.

Det kommer også til udtryk i kundeanmeldelserne, der i den grad er positive. Eksempelvis skriver Emil F.: ”Fantastisk. Intet mindre.”, Edit fra Sverige kalder Atlas for ”en jätteskönt säng”, og Nick siger, at han aldrig har sovet bedre end han gør med denne bedste boxmadras i størrelsen 160×200.

Living&more Comfort – Bedste boxmadras med opbevaring

Living&more boxmadras - Comfort - 140 x 200 cm

Hvis du er på udkig efter en boxmadras med indbygget opbevaring – hvilket kan være rigtig smart – så bør du overveje Living&more Comfort modellen i størrelsen 140×200. Det er en behagelig boxmadras, der blandt andet byder på 15 års garanti på både rammen og fjedrene.

Modellen har pocket-fjedre, der er delt op i fem komfortzoner, så der er optimal støtte til kroppen. Ligeledes kan du glæde dig over, at topmadrassen og benene til sengen medfølger, og så har du naturligvis masser af opbevaring under madrassen. Du tilgår den blot ved at vippe selve boxmadrassen op med det indbyggede vippesystem, og så kan du få adgang til det underliggende magasin.

Sengen er danskproduceret og almindelig pæn. En af de tilfredse kunder, der har købt sengen, fortæller, at hendes datter elsker den nye seng. Det er da om noget en anbefaling, man kan tage at føle på. Klik dig videre til forhandleren ovenfor, og se om ikke Living&more Comfort er den rette boxmadras med opbevaring til dig.

Sådan finder vi de bedste boxmadrasser

Det var vores liste over de bedste boxmadrasser. Forhåbentligt kunne den pege dig i retningen af den rette model til lige netop dit behov – om ikke andet, så i hvert fald give dig lidt inspiration. Men måske du sidder tilbage og studser lidt over, hvordan vi dog er kommet frem til, at det er lige netop disse boxmadrasser, der er de bedste?

Det er en udmærket overvejelse at gøre sig, for det kan være svært at vide. Men som du måske bemærkede, har vi flere gange i løbet af listen nævnt eller direkte citeret anmeldelser fra kunder, der har købt de enkelte madrasser. Det er i høj grad disse, som listen er baseret på – men der er også meget mere.

Vi har nemlig ikke kapaciteten eller ressourcerne til selv at teste samtlige boxmadrasser på markedet. I stedet går vi ud og indsamler data om de forskellige modeller. Denne data består af ekspertanmeldelser, de førnævnte kundeanmeldelser, tekniske specifikationer, materialevalg, garantiperiode, priser og meget mere.

Alle disse informationer bliver samlet på ét sted, hvorefter hver boxmadras bliver holdt op mod de andre på et væld af forskellige parametre. På den måde finder vi de boxmadrasser, der klarer sig allerbedst – og det er dem, som du ser på listen ovenfor.

Køb en boxmadras på tilbud

Når du skal ud at anskaffe dig en boxmadras, så kan det være en god idé at holde øje med tilbud hos forhandlerne. Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til forhandlere med skarpe priser og regelmæssige tilbud via listen ovenfor, hvorfor disse er et oplagt sted at starte sin søgen.

Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger at købe sin boxmadras på tilbud. I denne branche er det ikke unormalt at se besparelser på adskillige tusinde kroner – og det er absolut værd at tage med.

Når man ser sådan et tilbud, har man som udgangspunkt to muligheder. Begge er gode, men det kan være fint at tage stilling til, hvad man vil gøre, hvis muligheden byder sig. Man kan enten vælge at købe den boxmadras, man har udset sig til en lavere pris, når nu den er på tilbud. Så har man sparet nogle penge, som man kan bruge på noget andet.

Alternativt kan man vælge at udnytte tilbuddet, og dermed købe en boxmadras af højere kvalitet, som normalt ville være uden for ens budget. Så har man ikke lige så mange penge man kan bruge på noget andet, men til gengæld får man en madras af højere kvalitet, hvilket forhåbentligt også gerne skulle føre til en bedre søvnkvalitet.

Derfor er en god boxmadras vigtig

Det er nemlig årsagen til, at en god boxmadras er rigtig vigtig. For der er ingen tvivl om, at ens seng spiller en stor rolle i, hvor godt man sover. Hvis man køber en seng af dårlig kvalitet, må man også forvente, at ens søvnkvalitet kommer til at være tilsvarende dårlig.

Vi kan derfor kun anbefale, at man vælger at bruge lidt ekstra penge og dermed anskaffe sig en boxmadras, der understøtter lige præcis dine individuelle behov. Det gælder både i forhold til fasthed, antallet af komfortzoner og så videre.

Det kan man som udgangspunkt godt få med en billig boxmadras, men du skal bare være opmærksom på, at pris og kvalitet typisk hænger sammen, når det kommer til senge. Vær derfor sikker på, at du ikke går på kompromis, bare fordi du lige vil spare lidt penge, som kan ryge på opsparingen eller gå til sommerferien.

Fordele ved forbedret søvnkvalitet

Hvis du forbedrer din søvnkvalitet ved at købe en god boxmadras, så kan du se frem til en række fordele. Som mennesker bruger vi nemlig i gennemsnit mere end 120 dage på at sove i løbet af et år. Det er under søvnen, at kroppen får mulighed for at restituere og hvile sig, hvorfor det er vigtigt, at man sover godt.

Hvis ikke betyder det, at kroppen aldrig får slappet helt af – og dermed ikke får restitueret fuldstændigt. Udover, at det kan give problemer for ens energiniveau og humør, så kan det også have mere alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Derfor kan vi kun anbefale, at du gør hvad du kan for at forbedre din søvnkvalitet, da forskningen tyder på, at du i så fald vil kunne se frem til blandt andet:

 • Mere energi
 • Bedre humør
 • Færre smerter i kroppen
 • Et bedre helbred
 • Mindre tilbøjelighed til at tage på

Hvad er en boxmadras?

En boxmadras er egentligt en springmadras med en ramme, der sikrer, at den kan stå alene. I daglig tale vil mange måske kalde deres boxmadras for en seng; hvilket det også er. I modsætningen til en springmadras kræver den nemlig ikke et separat sengestel, men kan blot påmonteres et sæt ben og en topmadras, og så er man klar til at sove på den.

En boxmadras består inderst inde af en kerne af fjedre. Det er de pocket-fjedre som vi har nævnt flere gange i løbet af vores liste over de bedste boxmadrasser. Der findes også andre typer af fjedre, men pocket-typen er i øjeblikket den mest populære. Det skyldes, at de ikke fylder ret meget, at de er støjsvage og så holder de i øvrigt også længere end andre fjeder-typer.

Rundt om fjedrene er boxmadrassen polstret med typisk et par centimeter, der sikrer, at den er komfortabel at ligge på. Endelig er der en ramme – typisk af træ – som sikrer, at madrassen kan bruges uden et sengestel, og man derfor bare kan påmontere nogle ben og så ellers tage den i brug.

Grundet denne træramme, kan en boxmadras ikke vendes som eksempelvis en springmadras kan. Udover det, er der ikke den store forskel på de to typer.

Køb din boxmadras online

Hvis du står og er ved at være klar til at købe din boxmadras, så vil vi gerne slå et slag for, at du gør det på internettet. Her vil du nemlig som regel have mulighed for at spare nogle penge, sammenlignet med at skulle købe din boxmadras i en fysisk butik.

Det forholder sig nemlig sådan, at der som regel er lavere faste omkostninger forbundet med at drive en webshop end der er med en fysisk butik. Kombinerer man dette med, at webshops kan sælge til hele landet – ja sågar til hele verden, hvor en fysisk butik har et meget begrænset opland, ja så er der lagt op til skarpere priser, når man handler online.

Ligeledes kan vi afsløre, at flere og flere online forhandlere af boxmadrasser tilbyder, at man har mulighed for at afprøve madrassen derhjemme i en eller anden forudbestemt periode. Det betyder i bund og grund, at selvom man har købt, betalt og taget madrassen i brug, så kan man inden for en bestemt periode beslutte sig for, at det var ikke den rigtige madras, og efterfølgende ombytte den til en anden.

Dette er naturligvis individuelt fra forhandler til forhandler, men op til flere af de webshops, der bliver linket til i bedst i test listen over boxmadrasser øverst på siden, tilbyder en eller anden variation af denne prøveperiode.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Nordkap-Box-180x200-cm-300x225

Til den ”rigtige” dobbeltseng er det Nordkap Box, der vinder titlen som den bedste boxmadras. Med sin størrelse på 180×200, er det en seng med nok plads til de fleste. Ligesom med ovenstående boxmadras, er denne Nordkap Box også todelt, og man har muligheden for at vælge en separat fasthed for hver del af sengen.

Ligeledes er der valgmuligheder for den medfølgende topmadras og benene til sengen. Sammen med boxmadrassen almindeligt pæne og stilrene design, kan man derfor ikke bede om meget mere – hverken i forhold til komfort eller design.

Sengen har op til 504 pocket-fjedre per kvadratmeter, og så er den inddelt i 5 komfortzoner, der sikrer, at man har den helt rigtige understøtning, uanset hvordan man ligger i sengen. Det ses også i kundeanmeldelserne, der er meget positivt stemt over for Nordkap Box. Rosanne skriver, at hun er ”så glad for vores nye seng”, Carina siger, at de er meget tilfredse og Birgitte har på ingen måde fortrudt købet – hun mener, at sengen både er god at sove i og, at den har et pænt udseende.