Kontorstol Test 2024 → Se De 4 Bedste Kontorstole

Kontorstol

Kontorstol Test: Vi kender det alle sammen, vi sidder mere og mere ned når vi arbejder. Faktisk viser undersøgelser, at kontoransatte i Danmark sidder ned i 10 timer om dagen. Stillesiddende arbejde er en kæmpe belastning for ryggen, og gode ergonomiske kontorstole er derfor vigtigere end nogensinde.

En ergonomisk kontorstols fornemmeste opgave er at sørge for at du sidder korrekt ved, at strække din ryg og aktivere dine muskler. Vores behov kan dog være vidt forskellige, og de fleste kontorstole er designet til at løse forskellige behov. Alle mennesker er unikke, og det skal din kontorstol selvfølgelig også være.

En forkert kontorstol kan resultere i arbejdsskader som ømhed i nakke, skulder og lænd, og i værste tilfælde medføre varige mén og skader. Det kan være lidt af en jungle at finde den rigtige kontorstol, men tøv ikke! Med denne liste over de 5 bedste kontorstole i 2022, guider vi dig igennem markedet af kontorstole.

På den anden side kan du glæde dig til at læse mere om, hvorfor det er så vigtigt med en god ergonomisk kontorstol som passer lige netop til dig. Vi guider dig igennem hvilke funktioner du skal se efter, og hvilke prisklasser du kan forvente.

Læn dig tilbage og sæt dig godt til rette, og lad dig inspirere imens vi i det følgende vil guide dig igennem stole junglen i kontorlandskabet.

Maze Kontorstol – Bedste kontorstol

Maze kontorstol sort

Når man skal finde den bedste kontorstol, kommer man ikke uden om denne lækre og elegante Maze kontorstol fra Furnhouse, som hos forbrugerne får 5 ud af 5 stjerner. Med Maze kontorstolen er der tænkt over detaljerne, som med det fleksible ryglæn og ergonomiske udformning gør den bedst til prisen.

Kontorstolen er designet med højt ryglæn, nakkestøtte og gode armlæn, og er derfor den oplagte kontorstol til dig der sidder ekstra meget ved skrivebordet. Det ergonomiske ryglæn yder ekstra støtte til ryggen og stolens højde kan let justeres til den helt rigtige højde i forhold til det bord du arbejder ved. Skift af arbejdsstillinger er ekstremt vigtige i løbet af en dag, og dette løser Maze kontorstolen med en vippefunktion så du let kan læne dig tilbage når du trænger til at skifte position.

Det er noget helt særligt ved Maze kontorstolen, at den er ekstra hygiejnisk, da den der meget let at holde ren. Maze er modstandsdygtig overfor lys, vejr, mikroorganismer og sikre en lav luftfugtighed. Maze kontorstolens design og materialer transporterer din kropsvarme væk når du sidder i den, dermed får du en kontorstol der vil holde sig selv flot og hygiejnisk i rigtig mange år. Alt i alt kan vi kun varmt anbefale Maze kontorstolen som den bedste kontorstol på markedet i 2022.

3 Cento Office – Bedste kontorstol uden hjul

 Cento Home Chef

Vil du gerne give lide ekstra for et lækkert luksuriøst design, kan du overveje denne elegante Cento Office kontorstol som findes i 2 varianter: Cento Home lav og Cento Home høj. Stolen er er fra Skipper Furniture og er med sit klassisk nordiske design, ægte dansk håndværk når det er bedst.

Kontorstolen er til dig der ønsker dig høj kvalitet og smukt design, uden at gå ned på ergonomi og komfort. Denne kontorstol skiller sig ud ved at tilbyde lidt ekstra luksus i hverdagen på kontoret, mødelokalet eller loungen. Cento Office kontorstolen skiller sig ud som den bedste kontorstol uden hjul, der gør den alsidig i brug. Den luksuriøse Cento Office kontorstol går ikke på kompromis med ergonomi og har derfor mange funktioner, som varierer lidt mellem de 2 modeller:

 • Cento Home lav: Drejefunktion, vippefunktion
 • Cento Home høj: Drejefunktion, vippefunktion, indstilling af nakkestøtte

Stolen fås i de to lækre lædertyper Samosa eller Elengance. Elengance som er den dyreste, er et smukt gennemfarvet læder og er halvblank. Samoa er et dækfarvet læder, og er ofte brugt i det moderne hjem fordi den er modstandsdygtig overfor smuds, men samtidig blød og lækker.

Sæde, ryg og nakke er polstret med sædeskum og betrukket med 200g fiberdug, hvilket gør Cento Office kontorstolen yderst komfortabel at sidde i. Understellet er forkromet stål, og kan komme både med eller uden hjul. Kontorstolens skal er formspændt lamineret træ, og giver den derfor ekstra høj kvalitet.

Hvis du søger lidt ekstra forkælelse til dig og din ryg, kan vi varmt anbefale Cento Office som den bedste kontorstol uden hjul i 2022.

Speedy 3 – Bedste kontorstol med armlæn

Speedy 3 kunstlæder sort hvid

Er du på udkig efter en anderledes og alsidig kontorstol, er den lækre Speedy kontorstol i kunstlæder måske lige det du leder efter. Speedy kontorstolen er lavet i gode og robuste materialer, med høj ryg, nakkestøtte og er yderst komfortabel.

Speedy kontorstolen egner sig godt til hjemmekontoret, hvor den med sit racerlook både pynter, men også yder god støtte og komfort under mange timer ved skærmen. Kunstlæderet i PU, er både blødt og behageligt mod huden. Den høje ryg og nakkestøtte, sikre dig ekstra komfort og at du altid opretholder en god ergonomi. Speedy kontorstolens armlæn er brede, så du trygt kan hvile dine albuer og arme. Armlænene kan også slås op, hvilket gør Speedy kontorstolen utroligt alsidig og populær.

Med sine brudsikre materialer og en sokkel sikkert placeret på gulvet, er dette er en kontorstol der ikke lader sig slå ud, selv med mange års intens brug.

Spinella Kontorstol – Bedste ergonomiske kontorstol

 Spinella kontorstol

 

Spinella kontorstolen er et smukt og elegant dansk design når det er allerbedst. Med sit unikke design, ikke bare pynter Spinella på det moderne og stilrene kontor, den er også yderst ergonomisk til professionelt brug. Med sit smukke design har den gennemtænkte ergonomiske Spinella kontorstol vundet helt sig helt ind i vores hjerter.

Sædet er gennemtænkt ned til mindste detalje. Det kan vippe selvstændigt fra ryggen, og sikre dig derfor en god variation af siddestilling og komfort. Sædet er fyldt med en varmeregulerende og trykfordelende gel, så det altid har en behagelig temperatur. For ekstra komfort afgiver sædet samtidig en god aflastning til baglåret der mindsker trykket på blodkar og nerver. Da 2 personer ikke er ens, kan de 2 rygpuder nemt justeres uafhængigt af hinanden, og derfor yde optimal støtte af ryggen hos den enkelte. Ryggen kan fastlåses i 5 positioner. Med Spinella kontorstolen er det slut med at døje med dårlig ryg i arbejdstiden.

Spinella kontorstolen er polstret med sort Comfort stof der består af 88% polyester og 12% polyurethan, hvilket medfører en kombination der giver utrolig stor slidstyrke og smudsresistens. Fik vi sagt at denne smukke og ergonomiske kontorstol er ægte dansk design? Spinella kontorstolen er tilmed produceret i Danmark, så kan det næsten ikke blive bedre.

Sådan finder vi de bedste kontorstole

Det var vores liste over de 5 bedste kontorstole i 2022. Forhåbentligt var der én eller flere af dem, der passer til dig og det du søger i en kontorstol. Næste punkt på dagsordenen er, som lovet, en masse information, som du kan bruge, når du skal købe en god ergonomisk kontorstol.

Men inden, at vi når dertil, vil vi først lige bruge et par korte linjer på at forklare, hvordan ovenstående kontorstole er blevet vurderet som værende de bedste på markedet i 2022. Det er nemlig ikke noget, vi bare har trukket op af hatten.

Bag udvælgelsen ligger der et grundigt analysearbejde, hvor vi har indhentet vigtige data om en bred vifte af kontorstole, der kan købes i Danmark i øjeblikket. For hver kontorstol kigger vi på dens ergonomiske funktioner, produktegenskaber, forbrugeranmeldelser og ekspertanmeldelser.

Alle disse data bliver efterfølgende holdt op mod hinanden for hver kontorstol med henblik på at finde de bedste kontorstole på markedet i øjeblikket. Her lægger vi naturligvis vægt på, hvad kontorstolen kan, men især forbruger- og ekspertanmeldelser spiller en stor rolle, når vi har adgang til dem. For hvis de, der har købt og prøvet den i virkeligheden er tilfredse med den, så findes der ikke en større blåstempling.

Køb en kontorstol på tilbud

En kontorstol fås i et hav af former, som løser forskellige behov og prisen kan derfor variere utroligt meget. Der kan derfor være mange penge sparet ved at købe sin kontorstol på tilbud, måske vil det endda vise sig at du har råd til lidt mere kvalitet, når prisen er sat ned.

Derfor kan du med fordel være særligt opmærksom på, om du kan købe lige præcis den kontorstol, som du drømmer om på tilbud. Det er ikke altid, at det er en mulighed, men det hænder, at forhandlerne sætter prisen ned. Det vil typisk være på de lidt dyrere modeller, at der vil være penge at hente, men alt har ret.

Med det sagt, så er det også rart bare at kunne få sin nye kontorstol hurtigst muligt, og dermed sikre sig selv en sund ryg og et godt helbred. Hvis budgettet er til det, er det derfor ikke sikkert, at der er værd at vente længe på at den perfekte kontorstol kommer på tilbud, da man aldrig kan være sikker på at det rent faktisk sker.

Derfor er det vigtigt med en god kontorstol

Hvad er en god kontorstol, og hvorfor er ergonomi så vigtigt?

Kontorstole er ligesom mennesker, meget forskellige, og derfor skal de heller ikke løse de samme behov. Da rigtig mange af os sidder ned rigtig mange timer i løbet af dagen, kan vi dog kun anbefale at du forholder dig til kontorstolens ergonomiske funktioner.

Dårlig ergonomi kan resultere i nedslidning, dårlig trivsel, ømme muskler og led, og i værste fald permanente skader. Gode ergonomiske kontorstole indebærer et design der giver dig optimale arbejdsstillinger og mulighed for variation. At vælge en god ergonomisk kontorstol er dermed en prioritering af dit eget helbred og velbefindende.

En korrekt ergonomiske kontorstol sikrer dig at du sidder korrekt med stræk ryg og aktiverede muskler. En stol med sædevip giver dig mulighed for at ændre siddestillinger og aflaste ryggens positioner. Det kan også være værd at overveje om ikke en nakkestøtte ville være værd at kigge efter, da den skaber afveksling og aflastning til nakkens muskler. Dertil har mange en tendens til at vippe hovedet bagover når de taler i telefon, og nakkestøtten kan derfor yde ekstra komfortabel støtte til hovedet.

Hvad er en ergonomisk kontorstol?

Vi kan ikke komme uden om det; det moderne arbejdsliv kræver ofte virkelig mange timer foran skrivebordet, og det er utroligt belastende for kroppen.

Arbejdsskader og i værste fald varige mén, kan være følger af dårligt ergonomiske kontorstole. Forkerte kontorstole kan resultere i ømhed i nakke, ryg, skulder og lænd. Ergonomiske kontorstole øger din siddekomfort, og er fremstillet så de støtter kroppens naturlige bevægelser samt fremmer blodcirkulation og vejrtrækning.

Nu er det ikke sådan at du behøver at gå på kompromis med elegance og lækkert design, da langt de fleste ergonomiske kontorstole ligner helt normale kontorstole – so what’s not to like? Ergonomiske kontorstole giver din krop den variation og aflastning som din krop har brug for i løbet af lange dage foran skrivebordet.

Funktioner

Ovenfor har vi gennemgået vigtigheden af, at du vælger den rigtige kontorstol, der passer til dig og dine behov. Du har sikkert en masse spørgsmål nu i forhold til hvad din kontorstol skal kunne, og det vil vi prøve på bedste vis at svare på med denne liste over ergonomiske kontorstoles vigtigste funktioner.

Igen må vi minde dig om, at alle kontorstole er forskellige, ligesom ingen mennesker er ens, og du må overveje hvilke behov lige netop din kontorstol skal opfylde. Vi håber at denne liste kan være behjælpelig, når du skal overveje hvilke kvaliteter du har brug for.

Først og fremmest er hovedregel nummer 1, at en god ergonomisk kontorstol skal have mange indstillingsmuligheder og være justerbar. Følgende justeringsmuligheder løser forskellige behov som er unikke for lige netop dig:

 • Justering af sædedybde modvirker spænding i lår og er derfor vigtig for, at dine lår får den rigtige støtte. Hvis sædet er for kort, vil det føre til spændinger og smerter i benene. Hvis sædet derimod er for langt, kan det medføre tryk på blodkarrene og dermed mindske blodgennemstrømning.
 • Justering af ryghøjde modvirker spændinger i nakke, skulder og læn, samt forebygger risiko for diskusprolaps. Nakke og skulder er ofte meget udsatte for spændinger, og det er derfor vigtigt at ryggen kan indstilles så den dækker dine skuldre. Er ryggen derimod for høj vil den ikke yde støtte og kan føre til smerter og i værste tilfælde diskusprolaps.
 • Lændestøtte modvirker spænding i lænden. En ergonomisk kontorstols fornemmeste opgave er at skåne din læn. Det er derfor vigtigt at kontorstolen rammer ryggens naturlige svaj.
 • Vægtregulering øger bevægelighed og modvirker generelle spændinger.
 • Sædevip er et afgørende punkt, hvor gode ergonomiske kontorstole skiller sig ud i kvalitet. En god ergonomisk kontorstol følger din krops naturlige bevægelser mens du arbejder. Sædevip er designet til at balancere din krop, mens du tilter og bevæger dig.
 • Armlæn giver dig mulighed for at hvile dine arme og dermed undgå belastning af din krop når du sidder ved skrivebordet i mange timer.
 • Mindst 5 hjul stabiliserer og balancere kontorstolen, som er vigtigt for at du opretholder en god siddestilling.

Igen må vi bare sige, at en god ergonomisk kontorstol skal passe unikt til dig, og derfor må den helt simpelt hverken være for stor eller for lille, da begge dele risikerer at skabe spændinger i kroppen, der i værste tilfælde kan medføre store skader på dig og din krop. Husk som tommelfingerregel nummer 1, at en god ergonomisk kontorstol er justerbar.

Pris 

Du har sikkert mange gode spørgsmål når det kommer til at finde den rigtige kontorstol til dig. Et af dem er helt sikkert: Hvad koster en kontorstol?

Der er utrolig stor forskel på kvaliteten af en kontorstol, og dermed også prisen, så det kommer helt an på hvor god en stol du er klar til at investere i. Er du ude efter en stol som ikke holder ret længe, er der mange at modeller at finde til 300-600 kr. men skal du virkelig have en god stol der både giver god sidde komfort og er ergonomisk sund for ryggen, skal du forvente en noget højere pris. Typisk vil en rigtig god kontorstol koster omkring 1.500 til 2.000 kr. Men de rigtig gode og smukke stole kan også fås helt op til 15.000 kr.

Når du investerer i en kontorstol, investerer du også i dit eget helbred og en sund ryg. Så vi kan kun anbefale herfra at overveje om ikke det er pengene værd at investere i en god ergonomisk kontorstol som passer lige til dig og til gengæld holder i rigtig mange år.

Køb din nye kontorstol online og spar penge

Når du skal købe en kontorstol, kan du med fordel overveje at købe den online. Her får du nemlig i mange tilfælde muligheden for at spare nogle penge. Ligesom så mange andre produkter, er kontorstole ofte billigere hos online forhandlere. Det skyldes primært to ting;

 1. Omkostninger
 2. Konkurrence

Webshops har som regel lavere faste omkostninger per salg end en fysisk butik har. Samtidig er de i tæt konkurrence med praktisk talt hele verden. Det står dig frit for som forbruger, hvilken webshop du vil handle hos, og du kan nemt skifte fra den ene til den anden.

Derfor er internetforhandlerne ekstra nødsaget til at være skarpe på deres priser, deres loyalitetsklubber, deres købsbetingelser og så videre. Alt dette kan nemlig være det, der overbeviser dig som kunde om, at det er værd at købe en kontorstol hos dem.

Se listen: Populære forhandlere af kontorstole

For at gøre det lidt lettere for dig, får du her en liste over populære forhandlere af kontorstole:

 • Moreland
 • Kontormøbler
 • Ilva
 • IKEA
 • Jysk
 • Bilka
 • COOP

Kontorstol bedst i test: Hvilken kontorstol skal jeg vælge?

Det var vores artikel om kontorstole. Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvordan du passer på dig selv i arbejdstiden med en god kontorstol. Her til sidst vil vi gerne lige have lov at genopfriske listen over de 5 bedste kontorstole i 2022 så du kan blive mindet om og få inspiration til, hvilken model du skal vælge:

 1. Bedste kontorstol: Maze, Furnhouse
 2. Bedste ergonomiske kontorstol: Spinella
 3. Bedste kontorstol uden hjul: Chento Office
 4. Bedste kontorstol med armlæn: Speedy 3
 5. Bedste kontorstol i brunt læder: Shannon

Hvis du skulle have glemt, hvad der gjorde lige netop disse kontorstole særlige, så kan du scrolle op øverst på siden. Her finder du vores introduktioner af hver kontorstol og hvorfor vi har udvalgt lige netop disse modeller til listen over de bedste kontorstole på markedet i 2022. Det er også her, at du kan klikke dig videre til forhandlere, der sælger hver af disse modeller til skarpe priser.

Det bliver altså ikke meget nemmere at passe på dig selv og din ryg, så du kan opretholde et godt arbejdsliv og et godt arbejdsmiljø. Ingen mennesker er ens, og det er kontorstole heller ikke.

Husk dette, når du vælger

Hvis du skulle have glemt hvilke krav vi anbefaler du sætter til din nye kontorstol, kan du gå tilbage til afsnittet ”Hvad er en ergonomisk kontorstol?” hvor vi præsenterede dig for hvilke kvaliteter en god ergonomisk kontorstol skal besidde. Ellers får du her, inden vi runder af, en kort opsummeret tjekliste over de krav du bør stille til din kontorstol:

 • Tommelfingerregel nummer 1: en god ergonomisk kontorstol er justerbar!
 • Ryglænet skal kunne justeres så det passer lige præcis til dig så du undgår at døje med dårlig ryg
 • Sædet skal kunne vippe og skal gerne have en afrundet nedadbøjende polstring som giver dig god blodcirkulation til fødderne
 • Kontorstolen skal være stabil og komfortabel, derfor skal den have minimum 5 hjul
 • Armlæn der kan justeres sikre dig støtte når du arbejder så du undgår at belaste kroppen når du sidder mange timer ved skrivebordet

Herfra kan vi kun anbefale at du finder den bedste kontorstol til lige netop dine behov og din krop. Til gengæld vil din krop takke dig med mere energi, overskud og et arbejdsliv uden smerter. Så er det ikke bare med at komme i gang med at finde din nye kontorstol?

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Shannon

Er du på udkig efter den bedste kontorstol i brunt læder? Så kommer du ikke udenom denne Shannon kontorstol i vintage stil og cognacfarvet kunstlæder. Kontorstolens meget klassiske look, som blot bliver hjulpet på vej af en meget attraktiv pris, vil pynte ind i ethvert moderne kontorområde.

Stolen kan justeres i højden og har lækre armlæn betrukket med kunstlæder så du kan føle dig ekstra komfortabel. Den 5-stjernede fod sikre dig en god balance. Denne kontorstol i brunt læder passer perfekt ind i det moderne hjemmekontor, der gerne må være stillidt men også til en god pris.