Kradsetræ 2024 → Se De Bedste Kradsetræer

Kradsetræ

Katte er rovdyr, og det kan man nogle gange godt komme til at glemme, når de ligger og putter på skødet af en imens man ser fjernsyn eller læser en god bog. Men som rovdyr har de nogle behov, og et af disse er, at de fra naturens side selv har ansvar for at hvæsse deres klør. Den bedste måde at sikre, at de gør det på, uden at dine møbler går i stykker, er ved at investere i det bedste kradsetræ. 

Men hvilket kradsetræ er det? Det har vi forsøgt at kortlægge her i artiklen, hvor vi nedenfor kommer med fem gode bud på de bedste kradsetræer, som du kan købe til din kat lige nu. Hver af nedenstående anbefalinger vedrører en bestemt kategori af kradsetræer eller løser nogle bestemte behov. Derfor burde du gerne kunne finde det helt rette kradsetræ relativt hurtigt.

På den anden side af bedst i test listen kan du glæde dig til at få lidt diverse inspiration til, hvordan du kan udnytte en godt kradsetræ tilbud, og hvordan du i øvrigt kan spare penge på købet. Dertil kan du også få svar på et par spørgsmål om emnet og blive inspireret til, hvor du kan købe din kats nye legetøj.

God fornøjelse!

Sådan finder vi de bedste kradsetræer

Det var vores liste over de bedste kradsetræer. Forhåbentligt er du blevet inspireret til resten af købsprocessen. Lige om lidt får du som lovet nogle gode råd til, hvordan du sparer penge på køb af kradsetræ, men inden da skal vi kort tale om, hvordan vi har fundet de bedste kradsetræer.

Det forholder sig sådan, at vi ikke selv tester de produkter, som vi anbefaler i listen ovenfor. Det har vi ikke ressourcerne til. I stedet baserer vi vores bedst i test lister på analyse af en lang række data, som vi har til rådighed for et bredt udvalg af kradsetræer.

Det tæller blandt andet informationer som priser, materialer, tekniske specifikationer og så videre. Dette kombineres med både anmeldelser fra eksperter og forbrugere, når de er til rådighed. Al denne data bliver samlet og efterfølgende analyseret med det ene formål at finde de bedste kradsetræer i hver af de kategorier, som ovenstående liste er delt op i.

Resultaterne af denne analyse er du naturligvis lige blevet præsenteret for. Det er nemlig de bedste kradsetræer.

Køb et kradsetræ på tilbud

Du kan med fordel undersøge muligheden for at købe et kradsetræ på tilbud. Det kan være en god måde at spare lidt penge på, selvom kradsetræer måske ikke er de dyreste produkter i verden. Som vi netop har gennemgået, kan man nemlig sagtens få dem til en ganske overkommelig pris. Vi kan dog også afsløre, at de uden problemer kan komme op og koste adskillige tusinde kroner.

Uanset om du køber dyrt eller billigt, så vil et kradsetræ på tilbud altid være en velkommen gave – en krone sparet er trods alt en krone tjent. Men hvor finder man de her tilbud? Et oplagt sted at starte er en af de forhandlere, som vi linker ind til via oversigten ovenfor.

Mange af dem sælger masser af forskellige dyreartikler, herunder naturligvis kradsetræer til katte, og de er alle rimelig gode til at holde udsalg. Det er naturligvis ikke en garanti for, at du kan finde lige netop dit kradsetræ på tilbud, når du ønsker at købe det, men der er da en vis sandsynlighed for det.

Ofte stillede spørgsmål

For bedre at ruste dig til købet af et kradsetræ, har vi nedenfor samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål om lige netop disse træer og lignende løsninger, som er lavet med det formål, at katte skal kunne hvæsse deres kløer derpå.

Hvad er et kradsetræ?

Et kradsetræ er et produkt, der skal lægge overflade til en kats kradsen. Det vil typisk være udført af forskellige materialer, men ofte beklædt med sisal eller lignende holdbare materiale der hvor katten kradser.

Der er op til flere formål med et kradsetræ. Først og fremmest skal det hjælpe til at hvæsse kattens kløer og holde dem ved lige på en måde, som mimere naturen. Dernæst er det en måde at aktivere katten på, så den kan få strækket og trænet muskler, som den ikke nødvendigvis benytter ved almindelig aktivitet.

Endelig har et kradsetræ også den effekt, at det gerne skulle føre til, at katten ikke længere hvæsser sine kløer i sofaen, lænestolen eller nogle af de andre møbler derhjemme.

Hvornår bruger katte deres kradsetræ?

Katte kradser med deres kløer er flere årsager. Eksempelvis har de en lugt i deres poter, som bliver efterladt, når de kradser i ting. Føler de derfor behov for at markere deres territorie, vil kradsning være en aktivitet de igangsætter.

Som vi tidligere har været inde på, er det også vigtigt at katte får hvæsset deres kløer. Det er en del af at holde dem selv renlige og friske – noget som er en stærk del af deres DNA. Det vil sige, at når de føler, at neglene trænger til at blive ”klippet”, så vil de bruge deres kradsetræ.

Vi kender det selv; nogle gange er det den rareste fornemmelse i verden lige at strække sig. Sådan har katte det også; de bruger kradsetræet til at udløse nogle af de samme hormoner, som vi udløser, når vi strækker os og får den der helt rare fornemmelse i kroppen.

Endelig vil en kat også bruge et kradsetræ til at dampe af, hvis den er stresset, ophidset eller begejstret for noget. Det bliver altså en måde at afreagere på.

Køb dit nye kradsetræ online og spar penge

Som altid anbefaler vi, at du køber dit nye kradsetræ online. Det er der flere gode grunde til, men to primære er, at det ofte er billigere og, at du i mange tilfælde får adgang til et større udvalg af kradsetræer end, hvis du gik ned i din lokale dyrehandel.

Webshops har som regel lidt lavere faste omkostninger per salg end fysiske butikker og er i øvrigt i stærk konkurrence på en helt anden måde, fordi du som forbruger altid kan finde det billigste sted at købe et hvilket som helst produkt. Derfor vil webshops ofte have billigere kradsetræer eftersom, at det i mange tilfælde vil være den lave pris, der lokker kunderne til.

Derudover er webshops ikke begrænset af, at de skal kunne udstille deres kradsetræer på et begrænset fysisk areal, hvor der også skal være plads til kunder og så videre. De kan i stedet opmagasinere på et stort lager, og dermed have et rigtig stort udvalg kradsetræer, som du kan vælge i mellem.

Der er altså masser af gode grunde til at købe et kradsetræ online.

Masser af gode online og fysiske butikker

Om du vælger at handle online, som vi anbefaler, eller om du i stedet tager hen i en fysisk butik for at købe et kradsetræ, så har du masser af steder, du kan gå hen. Nedenstående liste er blot nogle af de forhandlere, der enten har kradsetræer som en fast del af sortimentet eller har dem i ny og næ:

 • COOP
 • VidaXL
 • Dyrelageret
 • Dyreverdenen
 • Jem & Fix
 • Bilka
 • Plantorama
 • Biltema
 • Aldi
 • Bauhaus
 • CDON

Kradsetræ bedst i test: Hvilket skal man vælge?

Det var vores artikel om kradsetræer. Forhåbentligt er du blevet lidt klogere på, hvad kradsetræer er, hvorfor de giver mening at købe, hvordan du finder dem på tilbud og ikke mindst, hvilke der er de bedste.

Skulle du have glemt, hvilke kradsetræer vi fremhævede som bedst i test, kan du læse med på nedenstående liste – her har vi nemlig kort opsummeret listen fra først i artiklen:

 • Bedste kradsetræ til katte: Fun Pets Sake Kaktus
 • Bedste billige kradsetræ: Sisal Kradsevæg
 • Bedste kradsetræ til store katte: Beeztees GINA
 • Bedste kradsetræ gulv til loft: vidaXL sisal-kradsetræ
 • Bedste Design by Lotte kradsetræ: Designed by Lotte Træfod med Kradsetov

Hvis du gerne vil læse mere om et eller flere af ovenstående bedste kradsetræer, kan du bevæge dig op øverst på siden her i igen. Det er nemlig der, at vi fremhæver kvaliteterne ved hver ovennævnte, og det er i øvrigt også der, at du kan klikke dig hen til forhandlere, der sælger hver af de fremhævede kradsetræer.

Det bliver simpelthen ikke meget nemmere at gøre din kat glad. God fornøjelse med købet!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Kradsevæg hjørne 28 x 52 cm

Selvom ovenstående model har en fornuftig pris, så er det ikke nødvendigvis et billigt kradsetræ. Det er denne sisal kradsevæg til gengæld. Faktisk får den her titlen som det bedste billige kradsetræ – på trods af, at det i virkeligheden ikke er et træ, men en væg.

Funktionen er den samme; her sætter du blot kradsetræet på væggen, som var det et tapet. Fastgørelsesmetoden er naturligvis lidt anderledes, men udseendet er i store træk det samme. Der er flere fordele ved en sådan type af kradsetræ.

Fordele ved en kradsevæg

Først og fremmest er det billigere. Der er langt færre materialer involveret, og derfor kan prisen holdes nede. Det er naturligvis en positivt ting, hvis man er på udkig efter et billig kradsetræ. Dernæst er det noget, der fylder meget mindre i rummet end et traditionel kradsetræ. Faktisk kan det, med lidt strategisk placering, forblive stort set ubemærket, når man eksempelvis har gæster.

En sådan kradsevæg til et hjørne har dog den lille ulempe, at det kræver, at man har en hjørnevæg et sted. Samtidig skal det være et sted, hvor man også har lyst til at montere kradsevæggen. Det er derfor en rigtig god idé at undersøge, inden at man køber et sådant billigt kradsetræ til væg.

Beeztees kradsetræ til katte GINA 34 x 34 x 60 cm sort

Langt de fleste kradsetræer kan bruges af alle katte, men der kan være en idé i at købe et specifikt kradsetræ til store katte, hvis man har sådanne. Er det tilfældet, så overvej denne model fra Beeztees, der har fået navnet GINA.

Det er blandt andet størrelsen, der gør dette kradsetræ oplagt til store katte. Med en god og solid base på 34 centimeter x 34 centimeter står det stabilt, når katten begynder at kradse i det 60 centimeter høje træ i midten.

Hvorfor fremhæver vi lige netop disse ting? Fordi en stor kat typisk vil veje mere, have ekstra kræfter og være længere, når den strækker sig. Alt dette bliver der taget højde for med dette kradsetræ til store katte. Den kan nemlig bare kradse til og i øvrigt strække sig til 60 centimeter uden at det giver problemer i forhold til kradsningen.

Gode materialer

Kradsetræet har en stolpe af sisal i midten, som i øvrigt er det gængse materiale i kradsetræer, fordi det er holdbart og godt for kattenes kløer. Basen er lavet af en spånplade, som efterfølgende er beklædt med plys, der er udført i polyester. Dermed er det også et rart sted for katten at opholde sig, hvilket i mange tilfælde også vil øge sandsynligheden for, at kradsetræet bliver brugt af din store kat.

Designed by Lotte Træfod - Med Kradsetov - 36x29,5x28cm

Der findes mange forskellige brands indenfor udstyr og kradsetræer til katte. Et af de brands, der er blevet særligt populære henover de seneste år er Designed by Lotte, og de har blandt andet lavet denne træfod med kradsetov. Det får her titlen som det bedste kradsetræ fra Designed by Lotte.

Det på trods af, at man ikke nødvendigvis kan kalde det et kradsetræ, fordi det ikke just har form som et træ. Men hvis vi vælger at ignorere det, så får du her et lækkert og gennemført produkt, der ikke bare kan være et meget unikt og stilfuldt indslag i indretningen, men også give din kat mulighed for at hvæsse kløer de næste mange år.

God brug af materialer

I stedet for sisal, har man her brugt et såkaldt jutetov. Det der stadig godt for kløerne og kattene elsker tilsyneladende at kradse i det. Som det ses på billedet, er der masser af tov, så der er ingen tvivl om, at vi taler om en lang holdbarhed.

Det samme gælder for træfoden, der er solidt sammensat og i øvrigt bidrager godt til det visuelle udtryk i mange danske hjem på grund af sit naturlige look. Samtidig virker dette kradsetræ mere eksklusivt end nogle af de andre modeller på listen her, hvilket blandt andet skyldes brugen af naturligt træ.

vidaXL kradsetræ til katte med sisal-kradsestolper 203 cm beige og hvid

Hvis du ikke har noget imod at købe et gulv til loft kradsetræ, der i den grad fylder en stor del af rummet – både fysisk og visuelt, så tag et kig på dette vidaXL kradsetræ. Det måler 203 centimeter i højden, og vil derfor bogstaveligt talt gå fra gulv til loft i de fleste hjem.

Som indikeret i overskriften foroven, så er der brugt sisal flere steder på dette kradsetræ. Dermed får din kat eller katte masser af muligheder for at hvæsse kløerne – på flere etager ovenikøbet. De øvrige materialer, der er brugt til kradsetræet her, er spånplader, karton og plysstof af polyester.

Meget mere end et kradsetræ

Det her er på sin vis mere en katteby end et kradsetræ. Der er nemlig to kattehuler, to kattekurve, adskillige kradsestolper, to stykker hængende legetøj med mulighed for montering af mere, samt seks forskellige platforme i højden, hvor katten kan ligge eller sidde.

Din kat får med andre ord meget mere end et kradsetræ, hvis I køber denne gulv til loft model. Det bliver et opholdssted for den, hvor den kan lege, hvile sig og holde øje med hele lokalet. Derfor vil dette gulv til loft kradsetræ ofte også være oplagt at have stående i stuen, så katten kan bruge det og samtidig være i jeres selskab.

Fun Pets Sake kradsetræ - Kaktus

Det bedste kradsetræ til katte er dette Fun Pets Sake Kaktus, og det er der især én grund til. Det er nemlig det bedst anmeldte kradsetræ, som vi er stødt på i udarbejdelsen af denne bedst i test liste. Så lad os starte der; det er i gennemsnit blevet vurderet til 4,4 ud af 5 stjerner på COOP Shopping af i alt 12 kunder.

Anmelderne roser kradsetræet for især én ting; deres katte elsker det. Det er noget nær det vigtigste, fordi hvis ikke kattene elsker det kradsetræ man køber, så ender de bare med at ignorere det og i stedet bruge sofaen, lænestolen eller gulvet til at hvæsse kløerne med.

Et sjovt og anderledes kradsetræ

Udover at være et godt anmeldt kradsetræ, så er det også et lidt sjovt et af slagsen. Idéen er, at det skal ligne en kaktus – deraf også navnet. Mange skriver, at det passer overraskende godt ind derhjemme på trods af, at det måske kan se lidt funky ud.

Under alle omstændigheder er det et af de bedste kradsetræer, og det skyldes dets popularitet hos kattene, de gode anmeldelser og ikke mindst den relativt fornuftige pris. Et oplagt valg til dig, der har det helt fint med at føre lidt grønt ind i hjemmet og samtidig forkæle katten.