Elevationssenge Test 2024 → Se De 5 Bedste Elevationssenge

elevationsseng

Er du ved at varme op til at købe en ny seng, og overvejer du om det skal være en elevationsseng? Så er du kommet til det helt rette sted. På siden her har vi nemlig samlet en liste over de 8 bedste elevationssenge i forskellige størrelser og prisklasser. Det betyder, at uanset om du er på udkig efter en dobbelt elevationsseng eller en enkeltmands elevationsseng, så kan du finde den bedste i begge kategorier nedenfor.

Når du er kommet gennem listen over de bedste elevationssenge, så skal du være mere end velkommen til at fortsætte med at læse. Fornøjelserne stopper nemlig ikke der. Du finder nemlig også en lang række gode råd, tips og tricks og generel brugbar information, som kan være fint at have med i baghovedet, når du skal ud at købe en elevationsseng.

Hvis du læser med, så lover vi, at du forhåbentligt bliver lidt klogere og kommer lidt tættere på den helt rette elevationsseng. Som du vil bemærke, har vi gjort det nemt for dig at købe; under hver anbefaling finder du nemlig muligheden for at klikke dig direkte ind til en webshop, der sælger den pågældende elevationsseng – nemmere bliver det altså ikke.

Venus – Bedste elevationsseng 120×200

venus sort

Har du brug for en seng, som til hverdag primært bruges af én person, men fra tid til anden har plads til to sovende – eller vil du bare gerne have lidt ekstra plads at boltre dig på? Så er en elevationsseng i størrelsen 120×200 muligvis det rette valg.

I denne kategori anbefaler vi elevationssengen Venus, som er en model fra Bedre Nætter. Den kan sådan set købes i flere forskellige størrelser, men især denne 120×200 er meget populær. Modellen fås i forskellige farver, og også her kan man vælge mellem forskellige fastheder og ben.

Der er 25 års garanti på selve sengens fjedre og ramme, mens man får 5 års garanti på motoren (Linak TD4 std.). I modsætning til førnævnte Nordkap, er Venus udstyret med 7 komfortzoner, og så har den topmadrasholdere i både fodenden og på siderne. Fjernbetjening til denne Venus elevationsseng er trådløs, hvilket absolut er en fordel i vores optik.

Kunderne roser selve sengen for både kvaliteten og komforten, men også Bedre Nætter får pæne ord med på vejen omkring deres service. Blandt anmelderne finder man blandt andet Per, der siger, at sengen lever fuldt op til hans forventninger. I samme stil siger Karen, at hun har fået en dejlig seng, og at Bedre Nætter får hendes varme anbefalinger.

Senses – Bedste elevationsseng 140×200

Senses - Lysegrå

Næste model på listen er også fra Bedre Nætter. Her kigger vi nærmere på Senses, som er en elevationsseng i størrelsen 140×200. Det er som regel den mindste sengestørrelse, som vi ville anbefale, hvis man fast er to, der skal sove i sengen. Derfor er den også lavet som én samlet elevationsseng i stedet for to separate, da den ikke er større end den er.

Ligesom med de andre modeller, kan man også her vælge fasthed og ben. Modellen her kommer dog også med en sengegavl, som man også kan vælge, når man køber sengen fra Bedre Nætter. Senses har 5 komfortzoner, samme trådløse fjernebetjening som Venus, 5 års garanti på motoren, 25 års garanti på fjedre og rammen, samt indbygget antiskrid.

Også Senses får gode anmeldelser fra de kunder, som allerede har købt den. Blandt andet skriver Laura, at hun sover som en drøm. Efter en længere periode med rygproblemer, valgte hun at udskifte sin seng – det løste hendes rygproblemer i sådan en grad, at hun aflyste fremtidige kiropraktorbesøg. Andre kunder, roser endnu engang Bedre Nætter for deres gode service, og kvaliteten af Senses er ifølge kunderne helt i top.

Jupiter Wood – Bedste elevationsseng 180×200

Jupiter Wood - Sort

GÅ TIL BUTIK

Jupiter Wood er endnu en todelt dobbelt elevationsseng – denne gang er vi blot en tand højere oppe i størrelsen; 180×200. Fordelen ved denne er, at du kan vælge forskellige fastheder til hver side af sengen. Det vil altså sige, at man her har større mulighed for at give begge brugere af sengen så høj komfort som overhovedet muligt.

Jupiter Wood kommer i en pænt design, og du har selv mulighed for at vælge om der skal medfølge en sengegavl eller ej. Modellen har naturligvis en både effektiv og støjsvag TD4 std. motor, der også her er produceret af det danske selskab Linak.

Der er 5 komfortzoner, og den trådløse fjernbetjening til indstilling af sengen er en HB12. Garantien på rammen og fjedrene er 15 år, mens motoren er garanteret i 5 år. Garantien på selve sengen er således lidt kortere end med nogle af de andre modeller på listen her, men der er umiddelbart ingen grund til bekymring.

Kunderne er nemlig begejstrede for Jupiter Wood. Eksempelvis roser både Klaus og Dorte sengen for at være god og give god søvnkvalitet, mens også serviceniveauet hos Bedre Nætter bliver rost til skyerne. Et lignende billede tegner sig fra de resterende kundeanmeldelser, hvor Nadja blandt andet skriver: ”Meget tilfreds man ligger simpelthen skønt samtidig med den er stabil i elevationen og der er lys under til når man træder ud af sengen om natten jeg er fuldt ud tilfreds og super go service!”.

Ovia Diamant – Bedste luksus elevationsseng

Ovia-Diamant-300x225

Hvis du absolut ikke vil gå på kompromis med din nye elevationsseng, så kan du overveje at investere i en Ovia Diamant. Det er en elevationsseng i størrelsen 210×210, hvorfor der er rigeligt med plads til begge personer, der hver især får en stor individuel elevationsseng.

Her kan man naturligvis vælge en separat fasthed til hver del af sengen, ligesom man også selv vælger både ben, sengegavl og farve. I forbindelse med udviklingen af Ovia Diamant har man haft højt fokus på at skabe en luksuriøs oplevelse. Det betyder, at der blandt andet er brugt italiensk uld, diamant-grafit for bedre temperering, et komplekst fjedersystem i den meget komfortable springmadras, en HC40 Frame Advance fjernbetjening og henholdsvis 25 og 5 års garanti på fjedre / ramme og motor.

En fuldstændig luksuriøs og nærmest vanvittig elevationsseng til dig, hvor kun det bedste er godt nok.

Living&more De Lux Superior – Bedste billige elevationsseng

Living&more elevationsseng - De Lux Superior - 90 x 200 cm

GÅ TIL BUTIK

Er du på udkig efter den bedste billige elevationsseng? Så anbefaler vi, at du tager et kig på Living&more De Lux Superior, som kan købes i forskellige størrelser, men det er naturligt nok den lille 90×200 udgave, der er den billigste.

Modellen kommer med 5 års garanti på motoren, samt 15 års garanti på rammen og fjedrene. Du er således dækket ind de næste mange år, også selvom den ikke koster alverdens. I modsætning til nogle af de andre modeller, kan du ikke køber denne Living&more De Lux Superior med forskellige typer af fasthed / hårdhed i madrassen.

Til gengæld kan du se frem til en madras med antiskrid, samt 5 komfortzoner, som sikrer en generel komfortabel oplevelse. Du vælger ikke selv ben, og sengegavl skal tilkøbes, men det er en mulighed. Designet på sengen er dog ganske pænt, og vil passe ind i de fleste hjem uden yderligere tilføjelser eller ændringer.

Kunderne er umiddelbart glade for denne elevationsseng. Erik kalder det for en god seng, men savnede en instruktionsbog. Bodil kalder sengen for dejlig, og en anden kunde noterer, at han er meget glad for madrasserne og den støjsvage motor. Han bemærker også, at prisen og kvaliteten hænger godt sammen.

Så hvis du gerne vil have en billig elevationsseng, er det helt klart værd at overveje denne model fra Living&more.

Sådan finder vi de bedste elevationssenge

Det var vores liste over de bedste elevationssenge, der kan købes for penge i Danmark lige i øjeblikket. Forhåbentligt er du blevet inspireret til, hvilken elevationsseng, du skal købe – men måske du også har undret dig over, hvordan vi har fundet frem til, at det er lige netop disse senge, der er de bedste.

Det er en naturlig forundring, og den kan heldigvis besvares ganske enkelt. Vi har ikke selv prøvet sengene – det har vi simpelthen ikke ressourcerne eller kapaciteten til. Derimod har vi baseret ovenstående bedst i test liste på en grundig dataindsamling.

Vi har trawlet internettet for anmeldelser (både forbrugeranmeldelser og ekspertanmeldelser) af en lang række forskellige elevationssenge. Disse er blevet holdt op mod ting som garantiperioder, tekniske specifikationer, materialer, priser, mulighed for prøvetid hos forhandlerne og lignende.

Alle disse faktorer bliver samlet, og de enkelte elevationssenge bliver herefter sammenlignet på kryds og tværs. Til sidst ender vi ud med en liste over de bedste elevationssenge – og det er den, som du ser ovenfor. Selvom vi ikke selv har prøvet de enkelte senge, tør vi derfor godt garantere, at listen er pålidelig – for den er i høj grad baseret på erfaringerne fra forbrugere, der rent faktisk har købt dem, samt en række andre vigtige data fra pålidelige kilder.

Køb en elevationsseng på tilbud

Elevationssenge er ikke billige – det er almindelige senge sådan set heller ikke. Derfor kan det være en rigtig god idé at købe sin elevationsseng på tilbud, hvis man har muligheden for det. Heldigvis er det sjældent, at man står i en situation, hvor man bare skal bruge en seng lige nu og her – og derfor kan man i de fleste tilfælde godt tage sig lidt tid til at vente på, at den helt rette elevationsseng kan købes til nedsat pris.

Fordelen ved, at en elevationsseng ikke er billig er, at selv de mindste procentrabatter kan betyde store besparelser, når man måler det i kroner og øre. Faktisk er det ikke ualmindeligt, at man kan spare op mod 10.000 kroner – nogle gange endnu mere.

Fordelen ved at købe sin elevationsseng på tilbud kan enten være, at man kan få den seng, som man havde planer om at købe, til en lavere pris. Alternativt kan fordelen være, at man kan få en bedre seng, end den man oprindeligt havde udset sig, fordi den bedre udgave nu er kommet ned i et prisleje, der er til at betale.

Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at det kan være fordelagtigt at købe sin nye elevationsseng på tilbud, hvis ellers muligheden byder sig.

Fordele og ulemper ved elevationssenge

Som med de fleste andre ting i livet, så er der naturligvis både fordele og ulemper ved elevationssenge. Vi har nedenfor samlet begge dele, så du kan få et indblik i, hvad du kan se frem til med en elevationsseng – og hvad du måske kan se knap så meget frem til.

Heldigvis er vi af den opfattelse, at ulemperne ved en elevationsseng i den grad bliver opvejet af fordelene, men det er naturligvis en smagssag. Det kommer du i øvrigt også selv til at kunne vurdere, når du læser de fordele og ulemper, som vi har opstillet nedenfor.

Der er nemlig forskel på, hvor vigtige de enkelte faktorer er fra person til person. Du får naturligvis vores syn på sagen med på vejen, men vi anbefaler klart, at du også tager stilling til, om du mener, at fordelene opvejer ulemperne.

Fordele

Fordelene ved en elevationsseng er naturligvis i høj grad forbundet med selve elevationsfunktionaliteten. Hvis ikke de var det, kunne man trods alt blot købe en helt almindelige kontinentalseng.

Helt konkret har vi valgt at fremhæve følgende fordele ved elevationssenge.

Elevationssenge gør det nemt at læse, se fjernsyn og lignende

Hvis du ikke blot bruger din seng til at sove i, men også ynder at opholde dig i sengen, når du ser fjernsyn, læser en bog eller laver noget andet, der gerne kræver en anden understøttelse end det en kontinentalseng kan give dig – ja så er en elevationsseng oplagt. Den kan nemlig justeres på flere forskellige måder, så man kan sidde i de bedst mulige stillinger alt afhængig af, hvad det er man laver.

Elevationssenge kan hjælpe på hovedpine, vand i benene og andre gener

Hvis du døjer meget med hovedpine, har vand i benene eller andre gener, så kan en elevationsseng være behjælpelig. Det at kunne justere på sengen således, at hovedgærdet og / eller fodenden af sengen kan hæves, kan gøre underværker for smerter i nakke, hoved, ben og andre steder i kroppen.

Dette kan også være gavnligt ved en helt almindelig forkølelse, problemer med mavesyren eller lignende.

Elevationssenge kan give en generelt bedre komfort

Det er ikke alle mennesker, der sover bedst på en helt flad seng. Nogle kan godt lide at have benene eller hovedet lidt hævet, når de skal sove – og det kan være svært med en kontinentalseng. Derfor kan en elevationsseng være med til at give en bedre komfort, da man har muligheden for at justere på lige netop disse ting.

Hvis ikke det er et problem man har, kan en elevationsseng dog fortsat være et udmærket valg, da det altid er rart at have muligheden for at justere på madrassen position – også selvom man ikke bruger funktionen hver dag.

Ulemper

Men det er naturligvis ikke alt sammen guld og grønne skove. Der er også ulemper ved elevationssenge, som man skal holde op mod fordelene. For nogle vil ulemperne være så store, at de ikke mener, at det er værd at købe en elevationsseng, mens de for andre vil være tilpas ubetydelige eller mindre vigtige en fordelene, til at en elevationsseng er det rette valg.

Elevationssenge koster mere end kontinentalsenge

Det er en sandhed med modifikationer, at elevationssenge koster mere end kontinentalsenge. Det siger vi, fordi man sagtens kan købe elevationssenge til priser, der er på niveau med eller lavere end kontinentalsenge. Men realiteten er dog, at hvis du har en kontinentalseng og en tilsvarende elevationsseng i kvalitet, størrelse og så videre – ja så vil elevationssengen typisk være lidt dyrere.

Årsagen er simpel; en elevationsseng kræver flere komponenter og er mere kompliceret at bygge, hvorfor den også kommer til at koste mere.

Elevationssenge er ikke optimale som dobbeltsenge

En dobbelt elevationsseng vil som oftest være opbygget af to separate senge. Dette gør man for at give begge personer i sengen mulighed for at justere deres del af sengen individuelt. Det er jo sådan set meget smart, men det betyder også, at man ikke kan deles om topmadrassen.

Derfor vil man enten have to separate topmadrasser, eller en såkaldt splittopmadras, der ikke hænger sammen hele vejen, men kun i fodenden eller på midten. Det er et udmærket kompromis, da man her undgår en stor del af revnen mellem de to madrasser, men til gengæld må man give kald på nogle af de indstillingsmuligheder, som man ville have med to separate madrasser.

Fordelen ved hver sin topmadras (eller en splittopmadras) er, at man ikke mærker den anden persons bevægelser i samme grad, som hvis man delte madras.

Det bemærkes, at enkelte dobbelt elevationssenge ikke består af to separate senge, men i stedet er én stor. Det betyder, at man skal være enige om, hvor sengen skal indstilles, men til gengæld undgår man en revne midt i sengen.

Elevationssenge slider på madrassen

En topmadras er som udgangspunkt ikke lavet til at blive bukket og bøjet konstant. Derfor kan det slide lidt ekstra på den, hvis man har en elevationsseng og regelmæssigt justerer på positionen. Det er ikke et stort slid, men det kan betyde, at madrassen skal udskiftes lidt tidligere end den ville, hvis den havde været brugt på en kontinentalseng.

Opsummering

Baseret på ovenstående kan vi opsummere, at en elevationsseng ikke er det rette valg for dig, hvis du er fuldt ud tilfreds med en kontinentalseng, og aldrig savner, at have muligheden for at justere på den. Det vil typisk også være dig, der læser bøger og ser fjernsyn i stuen, og primært sover, når du ligger i sengen.

Hvis du gerne vil have muligheden for at justere lidt på din ligge- eller siddeposition i sengen, så kan en elevationsseng muligvis være det helt rette valg. Selvom den er lidt dyrere og den har nogle ulemper, så kan det gøre vidundere for både smerter i kroppen og for søvnkvaliteten.

Gå efter en trådløs fjernbetjening

En elevationsseng styres ved hjælp af en fjernbetjening. I mange år har denne fjernbetjening være koblet til sengen via en ledning, og det har egentligt være okay, når man som regel er i nærheden af sengen, når man skal justere på den.

Det er dog rart med en trådløs fjernbetjening til sin elevationsseng, fordi det giver lidt mere fleksibilitet. Så behøver man nemlig ikke at bekymre sig om, hvorvidt ledningen nu er lang nok, og man kan ligeledes slippe for at skulle rejse eller flytte sig, når man skal have fat i fjernbetjeningen.

I stedet kan den ligge i ens skød eller et andet sted i sengen, hvor den er inden for rækkevidde – netop fordi den ikke er koblet op til sengen med en ledning. Vi kan derfor kun anbefale, at du går efter en trådløs fjernbetjening til din elevationsseng, hvis du overvejer at investere i en sådan.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af elevationsseng?

Der er mange ting, som du bør være opmærksom på, når du køber en elevationsseng. Mange af dem går sådan set igen, fra det du normalt ville tage i betragtning, når du køber en traditionelt kontinentalseng. Det vil blandt andet sige:

 • Sengens størrelse
 • Garantiperioden
 • Muligheden for at afprøve sengen derhjemme
 • Typen af madras
 • Fjedre
 • Materialer

Men der er også nogle ting, der er mere unikke for elevationssengen, som du også bør være opmærksom på. Det kunne eksempelvis være:

 • Fælles eller separat elevation (i en dobbelt elevationsseng)
 • Garanti på motoren
 • Kablet eller trådløs fjernbetjening
 • Motorens støjniveau

Alt dette vil du typisk kunne læse dig til på nettet, men den eneste måde, hvorpå man kan være 100 procent sikker på, at man får den bedste elevationsseng, er ved at prøve den derhjemme. Heldigvis er der flere og flere online forhandlere af senge, der tilbyder, at man kan prøve sin nye seng i en periode, og få den byttet gratis eller billigt, hvis ikke det viser sig, at det var det rette valg.

Er en elevationsseng det rette valg?

Men det er naturligvis rart at have en nogenlunde idé om, hvorvidt en elevationsseng er det rette valg inden man når så langt. Som vi allerede var inde på under afsnittet, der omhandler fordele og ulempe ved elevationssenge, så er en elevationsseng typisk det rette valg for dem, der enten;

 1. bruger deres seng til andet end at sove i (eksempelvis til at arbejde, amme, læse bøger, se fjernsyn, og så videre), eller
 2. døjer med hovedpine, vand i benene, smerter eller lignende, og dermed kan nyde godt af, at få hævet hoved- eller fodenden af sengen.

Det behøver ikke at være hver dag, at man har brug for og vælger at bruge muligheden for at indstille sin seng. Men hvis man af og til tænker, at man ville ønsker, at man havde mulighed for at kunne skifte mellem lidt flere positioner, når man opholder sig i sengen, så er det et tegn på, at en elevationsseng er det rette valg.

Hvis du aldrig har tænkt den tanke, og hvis du i øvrigt ikke kan nikke genkendende til nogle af de ovenstående eksempler, så kan det godt være, at du ikke behøver en elevationsseng på nuværende tidspunkt.

Få kompetent vejledning fra forhandlernes kundeservice

Vejledning omkring specifikke modeller af elevationssenge og specifikke behov, er en meget individuel ting. Derfor kan vi – desværre – kun give dig nogle generelle råd med på vejen, når du læser her. Hvis der efterfølgende opstår spørgsmål omkring dine specifikke behov, eller nogle specifikke modeller af senge, så kan vi kun anbefale, at du prøver at kontakte din foretrukne eller den relevante sengeforhandlers kundeservice.

Som tidligere nævnt henviser vi til nogle udvalgte danske webshops, der forhandler elevationssenge i vores bedst i test-liste. Flere af disse har også en meget kompetent kundeservice, der kan rådgive dig om stort og småt, når det kommer til valg af den helt rette elevationsseng.

Det gælder især de forhandlere, som udelukkende sælger senge. De ved nemlig som regel, hvad de snakker om, da de ikke beskæftiger sig med andet end at sikre, at deres kunder får en god og behagelig seng – både dag og nat. Så hiv fat i dem – det koster ingenting, og de kan forhåbentligt hjælpe dig i mål med valget af elevationsseng, eller hvad der ellers viser sig at være det rigtige valg for dig.

Æstetikken er vigtig

Når det kommer til valg af seng, er der naturligvis ikke noget, der er vigtigere end kvaliteten af den søvn, som du får, når du opholder dig i den. Det skal være det altoverskyggende, for hvis ikke søvnkvaliteten er i top, så kan alt andet være lige meget.

Men når nu du har fundet en eller flere elevationssenge, der kan give dig den rette søvnkvalitet – så kan du med fordel også tage et kig på sengens visuelle udtryk. Du kommer nemlig til at skulle se på den hver eneste dag de næste mange år – og det skal dine gæster givetvis også afhængig af din boligsituation.

Derfor er det også vigtigt, at man kan lide, hvordan sengen ser ud. De fylder meget i rummet, og selvom man kan gøre meget med lagner, sengetøj og sengetæpper, så er det bare vigtigt, at man finder en elevationsseng, der passer ind i indretningen i soveværelset.

Heldigvis er der flere og flere forhandlere, der fører pæne senge, som kan købes i forskellige farver, materialer og med forskellige typer af ben. Dermed bliver det løbende nemmere og nemmere at finde den helt rette elevationsseng rent æstetisk.

Dine behov ændrer sig med tiden

Når man køber en seng, er det vigtigt at være opmærksom på, at ens behov ændrer sig med tiden. Der er forskel på, hvad kroppen har brug for, når man er 20 år, når man 40 år og når man 60 år. Det er helt naturligt, men til trods for det, er der mange, der ikke sørger for at skifte seng efterhånden som de bliver ældre.

Man skal naturligvis ikke skifte seng hver andet år – ja ikke engang hver femte år. Men måske hver 10. år – men hvis nu sengen kan holde de næste 20 til 25 år, virker det skørt at skulle skifte den ud før den er klar til det.

I sådanne tilfælde kan det muligvis være det rette valg af købe en elevationsseng, fordi den netop giver muligheden for at man kan justere lidt på sengen efterhånden som ens behov ændrer sig. Kombinerer man det med at skifte sin topmadras fra tid til anden, så er man bedre stillet i forhold til at understøtte kroppens udvikling gennem årene.

Køb din elevationsseng online

Elevationssenge kan købes online ligesom praktisk talt alt andet. Mange kunne dog aldrig drømme om at bestille en seng på internettet, for den skal da prøves først. Men realiteten er, at der ikke er nogen grund til at være bekymret, når man køber sin elevationsseng online – hvis altså man vælger den rette forhandler.

Som vi tidligere har været inde på, er der nemlig en række danske online forhandlere af elevationssenge, der tilbyder at levere din nye seng lige til døren – eller sågar helt ind i soveværelset. Herefter får du en prøveperiode, hvor du må bruge sengen præcis som det passer dig – og hvis ikke du efter prøveperioden er tilfreds, så ombytter forhandleren sengen til en anden.

Det er service på højt plan, og det giver virkelig muligheden for at få den helt rette seng. Dermed ikke sagt, at der ikke også er fysiske forhandlere af elevationssenge, der tilbyder det samme. Men forskellen er blot, at du typisk også kan få din nye seng billigere, når du køber det på internettet.

En online forhandler af elevationssenge har nemlig ikke udgifter til dyre butikslokaler og højt betalte sælgere. I stedet kan de holde sig til et billigt lager langt fra storbyerne med dyre huslejer. Herfra kan de sælge til hele landet, og kan bruge deres penge på at ansætte lagerpersonale i stedet. Det kommer dig til gode, da et større marked og færre omkostninger som regel også betyder mere attraktive priser.

Gå ikke ned på kvalitet

I en verden af senge, er attraktive priser dog ikke nødvendigvis lig med lave priser. Det er nemlig ikke billigt at købe en elevationsseng – og det er vigtigt, at du er opmærksom på dette inden du begynder at kigge. Faktum er nemlig, at hvis man gerne vil have en elevationsseng af høj kvalitet, så kommer det til at koste penge – uanset, hvor man vælger at købe.

Men lad dette være en bøn til dig om ikke at gå ned på kvalitet, når du køber en elevationsseng, bare for at spare lidt penge. For din besparelse på et par tusinde kroner kan nemlig komme til at koste dig både søvnproblemer, smerter i kroppen og flere penge.

Vi bruger nemlig cirka 1/3-del af vores liv på at sove – og søvnkvaliteten har beviseligt konsekvenser for vores humør, helbred og energiniveau. Hvis der er noget vi som mennesker burde investere i, så er det da om noget en god seng.

At gå på kompromis med kvaliteten af sin elevationsseng for at spare nogle penge, vil sandsynligvis resultere i følgende;

 1. værre søvnkvalitet end man kunne have fået ved at købe en seng af højere kvalitet,
 2. flere smerter i kroppen, fordi sengen ikke støtter kroppen på den rette måde, og
 3. tidligere udskiftning af sengen, fordi den hurtigere bliver slidt.

Pris og kvalitet hænger som regel sammen

Ovenstående er naturligvis ikke tilfældet hver gang, ligesom kvalitet og pris ikke altid er lineært afhængigt af hinanden. Men helt generelt kan man godt sige, at en højere pris som regel også betyder en højere kvalitet. Vær dog opmærksom på, at bare fordi kvaliteten af sengen er bedre, er det ikke ensbetydende med, at den er bedre for dig.

Kvalitet skal forstås som den seng, der passer bedst til din krop. Nogle gang er det den dyreste seng, andre gange er det et sted midt i mellem. Det er dog meget sjældent, at den billigste elevationsseng også er den bedste. Hav derfor gerne dette i mente, inden du køber.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Nordkap Elevation - 90x200 cm

Nordkap Elevation er en elevationsseng i størrelsen 90×200; med andre ord, er det altså en enkeltmandsseng. Den har et enkelt og stilrent design, og så er den danskproduceret, hvilket gør den til et oplagt valg for dig, der vægter kvalitet og gerne vil støtte den danske økonomi.

Denne 90×200 elevationsseng har en vendbar springmadras, som kan købes i forskellige typer af fasthed. På selve produktsiden kan du få gode råd til, hvilken type af fasthed, der passer til dig; vi kan allerede nu afsløre, at det afhænger af vægten.

Når du køber en Nordkap Elevationsseng i størrelsen 90×200, kan du se frem til en seng, der er udstyret med en meget støjsvag og alligevel kraftfuld motor fra det tyske selskab OKIN. Denne motor er kendt for sin høje kvalitet, hvilket sikrer, at du gerne skulle kunne bruge den de næste mange år.

Anmeldelserne fra de kunder, der har købt lige netop denne model er i den grad positive. Sengen bliver rost for sin kvalitet, sin nemme betjening, komforten og folk er generelt rigtig glade for den. Det bliver dog nævnt, at topmadrassen kan skride lidt, hvis man ligger uroligt om natten – dette kan givetvis afhjælpes ved køb af en anden topmadras end den, der følger med sengen.

Stockholm Elevation (Antracit) - 160x200 cm

Stockholm Elevation er endnu en elevationsseng, der bliver produceret i Danmark. Fordi sengen er nået op i en mere traditionel dobbeltsengsstørrelse (160×200), så er det i virkeligheden en todelt seng, med to separate elevationssenge.

Det betyder, at man her kan indstille hver side af sengen individuelt, og dermed ikke er afhængig af, hvordan den anden person vil ligge eller sidde. Modellen her har en kraftig motor fra LINAK (TD5), som vi blandt andet også så i nogle af modellerne fra Bedre Nætter.

Som med de andre senge, kan du naturligvis vælge fasthed, og Stockholm Elevation 160×200 kommer også med en trådløs fjernbetjening til indstilling af sengens position. Kvaliteten er i top, hvilket også kommer til udtryk i kundernes anmeldelserne af modellen her.

Channie siger blandt andet, at selvom hendes seng endte med at være forsinket, så har hun ikke andet en positive ting at sige om hverken købsoplevelsen eller selve sengen. Både kvalitet og service bliver rost til skyerne af øvrige kundeanmeldelser fra blandt andet Klaus og Tummas.

Kombinerer man det med 25 års garanti på modellen og features som blandt andet mulighed for opkobling via Bluetooth og LED lys under sengen, som kan lyse svagt op om natten, så er det her en rigtig fin model, til dig, der er på udkig efter den bedste elevationsseng i størrelsen 160×200.

ZensiZone boxelevation 180x210 inkl. topmadras

Er du eller din partner så høj, at det ikke altid er nok med en seng, der har den traditionelle længde på 2 meter? Så kan vi anbefale ZensiZone, som er en af de bedste elevationssenge i størrelsen 180×210. Udover at rumme lidt højere personer, så er den både dobbeltfjedret, den har 7 zoner og naturligvis en trådløs fjernbetjening.

Du kan vælge mellem flere forskellige farver, medfølgende topmadrasser og ikke mindst forskellige fasthed i hver side af sengen. Det bemærkes, at betrækker til sengen naturligvis er vaskbart ved 60 grader, så den altid kan holdes både ren og lækker. Det er ligeledes med til at forlænge levetiden.

Madrassen har antiskrid, så du ikke behøver at døje med at skulle skubbe den på plads hver morgen. Samtidig er sengen udstyret med en såkaldt fleksibel elevationsbund, hvilket i bund og grund betyder, at det er nemt at justere højden og positionen af både hoved- og fodende i sengen.

Sengen kan af og til købes på tilbud, så den kommer ned i en prisklasse, hvor det absolut er muligt at følge med. Dermed behøver det ikke at koste ekstra, bare fordi man gerne vil have lidt ekstra længde på sin elevationsseng. Tag et kig forbi forhandleren og se, om det er sengen for dig.