Tyngdepose Bedst i Test 2024 → De 1 Bedste Tyngdeposer

Tyngdepose

Døjer din baby med søvnproblemer i løbet af natten eller har den svært ved at falde til ro ved sengetid? Så kan det være en idé at købe en tyngdepose, som kan hjælpe dit barn med hurtigere at falde i en dyb og uafbrudt søvn. 

Her i denne tyngdepose test har vi udvalgt to af de bedste tyngdeposer, som du kan købe i Danmark lige nu. Det har vi gjort for at gøre det nemt for dig at finde lige netop den tyngdepose, som passer til din baby. På den måde kan du fokusere på hurtigt at få løst søvnproblemerne i stedet for på at sidde og trawle internettet igennem for at finde ud af, hvilken tyngdepose, der er bedst.

Vi fremhæver henholdsvis den bedste tyngdepose og den bedste billige tyngdepose. Det vil altså sige, at du nedenfor finder noget til både det store og lille budget. Fælles for dem begge er, at kvaliteten er i top, og at du kan se frem til en velfungerende tyngdepose, der gerne skulle gøre vidundere for din babys søvn.

Ender du med at beslutte dig for, at en af disse tyngdeposer er den bedste for din baby, er det bare med at få den bestilt. Vi har sørget for at indsætte links til danske forhandlere af hver tyngdepose, så du hurtigt og nemt kan klikke dig videre til deres webshops og gennemføre bestillingen i løbet af ganske få øjeblikke.

God fornøjelse!

Moonboon Tyngdepose – Bedste tyngdepose

Moonboon Tyngdepose Nature

 

Titlen som den bedste tyngdepose går til modellen fra Moonboon. Den vinder her i vores tyngdepose test af flere årsager, herunder gælder blandt andet det smarte design, de lækre materialer og ikke mindst de brugbare størrelser.

Til både store og små babyer

Moonboon Tyngdepose er en tyngdepose til både store og små babyer. Den kan nemlig fås i to forskellige størrelser, som passer til henholdsvis babyer, der vejer mellem 9 og 12 kilo og babyer, der vejer mellem 12 og 15 kilo.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det anbefales, at tyngdeposen ikke bruges af babyer, der er yngre end 8 måneder. Det er nemlig omkring denne alder, at de fleste børn lærer selv at tilpasse sin sovestilling – noget de skal kunne, før de må bruge tyngdeposen fra Moonboon.

Smart design

Som vi kender det fra Moonboon, så er tyngdeposen her utroligt veldesignet. Det gælder både rent visuelt, hvor den står flot i enten den neutrale Nature-farve eller i den praktiske, mørke Stone-farve.

Men endnu vigtigere kommer det smarte design til udtryk i form af tyngdeposens løsninger, som eksempelvis de to lynlåse, der kan åbnes for at sikre bedre luftcirkulation i posen. Det gør den bedste tyngdepose til et oplagt valg for dig, der har en baby, der har en tendens til at have det varmt i forbindelse med søvnen.

Helt konkret har tyngdeposen fra Moonboon en TOG-værdi på 3,5. Det vil sige, at den er designet til at blive brugt ved en rumtemperatur på mellem 18 grader og 22 grader. Det svarer meget godt til den temperatur, som der bør være på et børneværelse, og det er således også med til at sikre en høj komfort for barnet, der slipper for at overophede ved brug af tyngdeposen i forbindelse med en lur eller henover natten.

Kvalitetsmaterialer fra ende til anden

Babyer og deres kroppe er meget følsomme og modtagelige overfor udefrakommende påvirkninger, og derfor er det vigtigt, at man tænker over, hvad man ifører dem. Stof som de er i nærkontakt med i længere tid, skal helst ikke indeholde en masse skadelige kemikalier og lignende, som det ellers desværre nogle gange er tilfældet.

Heldigvis er der ingen grund til bekymring ved køb af denne Moonboon tyngdepose. Det yderste lag er nemlig fremstillet i 100 % økologisk bomuld af den blødeste slags. Mønsteret er quiltet og kvaliteten er af interlock-niveau.

Selve foringen af tyngdeposen er også fremstillet af økologisk bomuld, og det er ikke bare med til at sikre høj komfort for baby, men også en god pasform og høj slidstærkhed. Der er med andre ord tale om en tyngdepose, der uden problemer kan holde til hyppigt brug.

Tyngdeposen fra Moonbon er både OSC-certificeret og sikkerhedstestet, så du kan være sikker på, at den lever op til gældende europæiske standarder. Det betyder, at der ikke er grund til at være nervøs for, hvorvidt din baby trygt kan bruge tyngdeposen eller ej – for det kan den.

Behagelig tyngde for baby

Moonboon har udviklet denne tyngdepose til at afspejle den tyngde, som en baby mærker, når den ligger tæt ved sin mor. Udover at det giver en afslappethed og tryghed, så har det også en beroligende effekt på babys nervesystem og krop generelt.

Når man taler om tyngde er det vigtigt, at man forstår, at det ikke er voldsomt. Det er for baby som at få et meget blidt kram, og derfor vil det føles behageligt. Man skal dog sørge for at vælge den rigtige størrelse, for vælger man tyngdeposen til babyer på mellem 12 kilo og 15 kilo til en baby, der kun vejer 9 kilo, vil tyngden fra tyngdeposen blive for stor.

Selve tyngden skabes ved hjælp af et fyld af meget små glaskugler i tyngdeposens midterste cellemembran lavet af polyester. Udover glaskuglerne er membranen også fyldt med polyesterfibre, som sikrer en blød og behagelig oplevelse for baby.

Giv din baby bedre søvn med en tyngdepose

En tyngdepose er i bund og grund en bodystocking til en baby, som er blevet fyldt med typisk små glaskugler med henblik på at gøre den lidt tungere. Det er samme koncept, som man bruger i en tyngdedyne, og formålet er at give kroppen en fornemmelse af tyngde.

Denne tyngde går ind og påvirker kroppens nervesystem på samme måde som et kram eller en omfavnelse ville gøre. Det har en helt særlig beroligende effekt, som i mange tilfælde vil være det, der skal til for at baby hurtigere kan falde i søvn og samtidig får en mindre uafbrudt søvn i løbet af natten.

Enkelte statistikker viser, at op mod 85 % af forældre har oplevet, at deres baby er begyndt at sove bedre og mere uforstyrret efter, at de har købt og er begyndt at bruge en tyngdepose. Det er ikke overraskende tal, taget statistikkerne for tyngdedyner til voksne i betragtning.

Har du derfor en baby, der døjer med søvnproblemer af den ene eller anden slags, kan der være værd at købe en tyngdepose for at undersøge, hvorvidt det kan hjælpe barnet med at sove bedre. Er det for dyrt at købe uden at vide, hvorvidt tyngdeposen har en effekt for din baby, kan du også undersøge muligheden for at leje en tyngdepose i stedet – på den måde kan du afprøve om den ønskede effekt er der inden, at du køber.

Vælg den rigtige størrelse og vægt

Når du køber en tyngdepose til din baby, er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse og den rigtige vægt. Det er nemlig sådan, at der naturligvis er noget tyngde (det vil sige vægt) i sådan en pose, og den skal være behagelig for barnet.

Dermed skal man så vidt muligt undgå, at tyngdeposen bliver for tung, og i virkeligheden er det vægtmæssigt bedre at købere en lettere end en tungere tyngdepose. Det er dog også vigtigt, at størrelsen passer, da den naturligvis skal være behagelig og komfortabel for baby at være iført.

Tyngdedyne eller tyngdepose: Hvad skal man vælge?

Der er meget snak om, hvorvidt man skal vælge en tyngdedyne eller en tyngdepose til baby. Vores klare anbefaling er, at man vælger en tyngdepose; de er specifikt designet til babyer, og er ikke lige så voldsomme som en tyngedyne.

Faktisk er den generelle anbefaling, at man ikke giver en tyngdedyne til et barn på under 2 år. Det kommer sig blandt andet af, at tyngedyner typisk kun fås ned til en vægt på 2 kilo, hvilket svarer til, at man bør veje minimum 20 kilo for at bruge den.

Kigger man på den bedste tyngdepose fra Moonboon, kan den store størrelse i teorien bruges af babyer på helt op til 36 måneder. Til den tid skulle de gerne være ved at opnå en vægt og en motorik, der sikrer, at de sikkert og behageligt kan sove med en tyngdedyne.

Populære forhandlere af tyngdeposer

Tyngdeposer er ikke det mest udbredte babyudstyr, og derfor er det ikke noget man finder hos hver eneste af de mange forhandlere af tøj og udstyr til børn i Danmark. Men der er alligevel nogle populære butikker, der har tyngdeposer i sortimentet – flere af dem vil du sandsynligvis genkende som nogle af dem vi fremhævede længere oppe på siden i forbindelse med produktpræsentationerne.

Du kan nemlig købe en tyngdepose hos blandt andet:

  • BabySam
  • Zleepii
  • Luksusbaby
  • Tyngdeposen

Derudover er der også mange, der vælger at købe en brugt tyngdepose på DBA, Gul og Gratis, Facebook Marketplace og lignende steder, hvor der er mulighed for at handle brugt babyudstyr.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

ZleepiiSack tyngde sovepose

Hvis Moonboon tyngdeposen er lidt uden for budget, eller hvis du bare gerne vil have en billig tyngdepose til baby, så kan vi anbefale, at du tager et nærmere kig på ZleepiiSack. Det er en lidt billigere tyngdepose, men det betyder ikke nødvendigvis, at du går meget på kompromis.

Her får du nemlig også materialer i høj kvalitet, et funktionelt design og ikke mindst rigtig meget værdi for pengene.

Gode materialer

En af de ting, der kendetegner tyngdeposen fra Zleepii er de gode materialer. ZleepiiSack er nemlig fremstillet af 100 % bomuld, som har en række fordele. Det er nemlig både blødt og dermed meget komfortabelt for baby.

Derudover har bomuld også den vigtige egenskab, at det er slidstærkt. Af samme årsag er der rigtig meget tøj til babyer og børn, der laves i bomuld, fordi deres tøj naturligvis skal være ekstra slidstærkt og kunne holde til lidt af hvert.

Men det er ikke kun holdbarheden og komforten, der gør materialerne i denne billige tyngdepose værd at fremhæve. Det er nemlig også værd at bemærke OEKO-TEX-certificeringen, som er din garanti for, at der ikke er blevet brugt skadelige kemikalier i forbindelse med produktionen af det bomuld, som ZleepiiSack er fremstillet af.

Funktionelt design

Der har fra Zleepii været fokus på at skabe en tyngdepose, der ikke bare er behagelig at have på for baby, men som også er funktionel og gør livet lettere for dig som forælder. Det ses blandt andet på skulderstropperne, der kan indstilles ved hjælp af flere sæt knapper. På den måde kan du få ZleepiiSack til at passe til lige netop din baby og dermed øge barnets komfort.

Derudover har tyngdeposen også en indbygget lynlås i bunden, som kan lynes begge veje. Du vil ret hurtigt opleve, at det er en sand fornøjelse, når baby skal have skiftet ble, mens den er iklædt tyngdeposen.

Kan bruges af flere børn

I modsætning til tyngdeposen fra Moonboon, er ZleepiiSack ikke udelukkende designet til at blive brugt af børn på mere end 8 måneder. Den har mindre tyngde, og dermed kan den også bruges af babyer, der sover på maven, og faktisk kan den fås i en størrelse helt ned til nyfødte børn.

Størrelserne er nemlig Small og Medium, der henholdsvis er designet til børn på mellem 0 måneder og 6 måneder og børn på mellem 6 måneder og 12 måneder. Når det så er sagt, så er det altid en god idé at være forsigtig med brugen af en tyngdepose til babyer, der ikke selv kan justere deres soveposition.

Indtil de kan det, bør tyngdeposen fra Zleepii kun bruges af barnet, hvis det er under overvågning – eksempelvis i forbindelse med en lur eller en gåtur i barnevogn. På den måde kan du gribe ind, hvis barnet skulle give udtryk for ubehag eller lignende.

Populære Tests