Anti Gø Halsbånd Test 2024 → De 3 Bedste Anti Gø Halsbånd

Anti Gø Halsbånd

Har du en hund, der er tilbøjelig til at gø i sådan en grad, at det er generede for dig, og givetvis også naboerne? Så kan det give mening at købe et anti gø halsbånd, som hunden kan påføres, for at afvænne dens fra at gø. 

Mange tror, at anti gø halsbånd er skadelige overfor hunden, men det behøver ikke at være tilfældet. Der er nemlig rig mulighed for at købe forskellige halsbånd, hvor hunden ikke får stød eller på anden måde beskadiges ved gøen. I stedet bliver den udsat for en uskadelig gene af den ene eller anden slags. Det kunne eksempelvis være en lugt, som den ikke bryder sig om.

Hvis du gerne vil prøve om et anti gø halsbånd, kan være løsningen på din hunds gøen, så er du havnet det helt rette sted. Nedenfor vil du nemlig kunne læse vores anti gø halsbånd test, hvor vi præsenterer dig for 4 bud på de bedste anti gø halsbånd, som du kan købe til din hund.

Listen har vi delt op kategorier, der svarer til typerne af halsbånd. Det vil sige, at du både kan læse mere om halsbånd med spray, vibration, ultrasoniske lyde og med fjernbetjening. Ved du allerede, hvilken type af anti gø halsbånd, du er på udkig efter, kan du med fordel scrolle direkte ned til det bedste halsbånd for den tilhørende kategori.

PetSafe VBC-10 – Bedste anti gø halsbånd med vibration

Petsafe - med vibration - VBC-10

 

Er du på udkig efter det bedste anti gø halsbånd med vibration, er det dette PetSafe VBC-10, du skal gå efter. Ligesom ovenstående model med spray, så er dette halsbånd også lavet af PetSafe, hvilket er din garanti for, at der bliver passet på din hund, selvom den har et PetSafe VBC-10 på.

Vibrationer forstyrrer hundens gøen

Når du køber PetSafe VBC-10, så får du et almindelig halsbånd med en lille boks, der sidder foran. Denne boks har to funktioner; den ene er at opfange, hvorvidt hunden gør, og den anden er at vibrere, hvis en gøen registreres.

Hvis halsbåndet opfanger, at hunden er gået i gang med at gø, vil det begynde at vibrere. Her vælger det mellem 10 forskellige kombinationer af vibrationer, som også aktiveres med en tilfældig varighed. Denne variation og tilfældighed i vibrationerne er afgørende for at afvænne hunden med at gø.

Det er nemlig sådan, at når vibrationerne er tilfældige, så vænner hunden sig ikke til dem. Derfor vil de blive ved med at gå ind og forstyrre dens gøen, og dermed også få den til at stoppe med at gø. Når den så næste gang gør igen, og det er nye vibrationer, vil effekten være den samme.

Nemt at benytte

Halsbåndet her er nemt for dig at benytte, og sikkert for din hund at have på. Det gør ingen skade på hunden, og vil i værste fald genere den lidt, når det begynder at vibrere. Samtidig kan du justere det, så det passer til halsstørrelser på helt op til 71 centimeter.

Derudover kommer halsbåndet også med et genopladeligt batteri, som også har en 3-farvet LED-lampe, der kan give status på, hvor meget strøm, der er tilbage. Det anbefales, at man tager anti gø halsbåndet med vibration af med jævne mellemrum, men hvis ikke man gør det, kan man med fordel tænde og slukke for det.

Man behøver ikke at være bekymret for at gå tur med hunden; PetSafe VBC-10 er nemlig lavet af et slidstærkt og holdbart materiale, som i øvrigt også er vandtæt.

Petsafe PDT19-16398 Remote Spray Trainer – Bedste anti gø halsbånd med fjernbetjening

Petsafe - med fjernbetjening - PDT44-16398

 

Hvis du ikke er så begejstret for idéen om, at det er et halsbånd, der skal stå for opdragelsen af din hund, så kan du overveje at investere i Petsafe PDT19-16398 Remote Spray Trainer. Det er et anti gø halsbånd med fjernbetjening, hvilket vil sige, at du bestemmer, hvornår hunden skal have et spray med en lugt, den ikke bryder sig om.

Halsbåndet er dog ikke kun udstyret med en spray-funktion. Den har også mulighed for at afgive en tone, samt lave vibrationer. Dermed kan man bruge den funktion, der fungerer bedst. Typisk vil vibration og spray udelukkende være egnet som ”afstraffelse”, mens tonen også kan bruges til at rose hunden, og dermed fortælle den, at den har gjort noget godt.

God til afvænning af dårlige vaner

Der er flere fordele ved at vælge et anti gø halsbånd med fjernbetjening. Først og fremmest undgår man, at hunden får et spray i en situation, hvor den ikke skulle have fået det. Der sker sjældent fejl med anti gø halsbånd fra PetSafe, men der kan være tidspunkter, hvor man vil vurdere, at det er okay, at hunden gør – men det kan være svært at fortælle halsbåndet.

Med en fjernbetjening er man selv herre over, hvornår hunden får et spray med Citronella eller parfumefri spray, som den ikke bryder sig om. Derfor kan Petsafe PDT19-16398 Remote Spray Trainer også bruges til at vænne hunden af med andet end bare en gøen.

Har den en dårlig vane, som eksempelvis at springe op ad folk, når den siger hej, tigger den ved bordet eller andet, som den ikke må – så kan man med fjernbetjeningen give den et spray, og på den måde forsøge at vænne den af med den dårlige vane.

Det er naturligvis altid en god idé at ty til almindelig hundeopdragelse først, men er det forsøgt uden held, så kan man bruge Petsafe PDT19-16398 Remote Spray Trainer til at hjælpe hunden med at komme af med de dårlige vaner.

PetSafe PBC17 14036 – Bedste ultrasoniske anti gø halsbånd

Petsafe - Ultrasonisk til hunde over 3.6 kg - PBC17 14036

 

Sidst på listen har vi det bedste ultrasoniske anti gø halsbånd. Det er en titel, som vi tildeler PetSafe PBC17 14036; og dermed bliver dette også en test, hvor det samme brand, har vundet alle titler.

Det er der en rigtig god årsag til, som vi også lagde ud med at fortælle; PetSafe er nemlig de førende aktører på markedet, når det kommer til produkter, der kan bruges til at assistere med opdragelsen af en hund uden at gøre den nogen skade.

Her er disse anti gø halsbånd oplagte eksempler på, hvordan man effektivt kan supplere hundeopdragelsen med ikke-skadelige halsbånd, og alligevel opnå gode resultater. Det ser vi også i forbindelse med dette anti gø halsbånd med ultrasonisk lyd.

Harmløs tone til at stoppe gøen

Det er sådan med hundeopdragelse – uanset om man skal lære hunden en god vane, eller afvænne den fra en dårlig vane – at den skal forbinde sine vaner med et eller andet. Gode vaner skal den således forbinde med gode ting, typisk ros og godbidder, mens dårlige vaner skal forbindes med dårlige ting, som eksempelvis en dårlige lugte, skæld ud eller en tone som her.

Det er sådan, at dette anti gø halsbånd kan opfange, når hunden gør. Når den opfanger dette, vil den lille boks på halsbåndet gå i gang med at afspille en tone. Den er harmløs, og gør altså ikke ondt på hunden, men den er høj nok til, at den hører den og afbryder sin gøen.

Formålet er naturligvis, at hunden skal begynde at forbinde det at gø med at blive udsat for den høje tone – og dermed med tiden stoppe med at gø.

Påmontér på hundens eksisterende halsbånd

Denne lille ultrasoniske anti gø enhed er så lille, at den nemt kan sættes på hundens eksisterende halsbånd. Samtidig vejer den blot 31,2 gram, så din hund kommer nærmest ikke til at bemærke, at den bliver sat på halsbåndet.

Enheden drives af udskiftelige batterier. Der medfølger 2 styk, når halsbåndet leveres, og dermed er du godt kørende allerede fra start af. Det anbefales naturligvis, ligesom med ethvert andet anti gø halsbånd, at du overvåger hunden i starten, når det har PetSafe PBC17 14036 på. Så kan du nemlig sikre dig, at følsomheden på halsbåndet er indstillet korrekt, samt at hunden reagerer på den ønskede måde.

Som altid bør du læse manualen først, så du har helt styr på, hvordan dette anti gø halsbånd bruges optimalt. Dertil er det værd at bemærke, at denne model med ultrasonisk lyd er bedst egnet til roligere hunde. Har man en hund med lidt mere temperament, er der nogle af ovenstående modeller, der typisk vil egne sig bedre.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Petsafe - Anti-Gø halsbånd med spray & usb oplader - PBC44-16393

Først på listen har vi det bedste anti gø halsbånd med spray; en titel, der går til PetSafe PBC44-16393. Det gør det blandt andet fordi PetSafe er en af verdens førende producenter af anti gø halsbånd, som ikke udsætter hunden for smerter eller lignende.

Derudover er dette et oprigtigt godt halsbånd, der effektivt hjælper hunden med at vænne sig af med sin gøen, og som samtidig har en række smarte funktioner indbygget. Alt dette til en ganske fornuftig pris.

Spray med Citronella-lugt

Anti gø halsbånd med spray er nogle af de mest populære, og det er de, fordi de er effektive, og samtidig ikke udsætter hunden for andet end en dårlig lugt, når den gør. Det er altså helt nederst på genegraden, eftersom der ingen fysisk påvirkning er på hunden, ligesom det på ingen måder kan komme til at få den til at have ondt.

Helt specifikt fungerer PetSafe PBC44-16393 sådan, at der udsendes et sprøjt af Citronella-lugt ud fra halsbåndet, når sensoren i halsbåndet registrerer, at hunden gør. Citronella er en græsplante, der vokser i de sydamerikanske regnskove, og olien fra den bruges ofte til terapeutiske formål.

Men hvor mennesker måske kan lide duften, så er hunde knap så begejstrede for den. Det er nemlig ikke en lugt, som de naturligt møder, og derfor er det de færreste hunde, der bryder sig om den. I og med, at den udløses, når hunden gør, vil de hurtigt forbinde gøen med den dårlige lugt, og derfor med tiden gø mindre.

Det fungerer i princippet præcis ligesom med hundetræning; bare omvendt. Her straffer man hunden for at gøre noget forkert ved at udsætte den for lugten, hvor man ved traditionel træning belønner den for at gøre noget rigtigt.

Reagerer kun på din hunds gøen

Halsbåndet har som sagt en indbygget sensor. Den reagerer ikke kun på lyd, men også på vibrationer. På den måde kan du være sikker på, at din hund ikke får et spray med Citronella, hvis ikke det er den, der gør.

Det vil altså sige, at der skal være vibrationer og dermed gøen fra hunden, hvorpå halsbåndet sidder, før sprayen aktiverer. Så bare fordi I passerer en hund i nærheden, der gør, er der først dømt dårlig lugt til din hund, hvis den reagerer.

Derudover er det værd at bemærke, at der er indbygget en ”sikkerhedsfunktion”. Denne træder i kraft, hvis hunden fortsætter med at gø 15 gange eller mere inden for 50 sekunder – også selvom den modtager spray af halsbåndet. I så fald slår det fra i 3 minutter ud fra en betragtning af, at en sådan ustoppelig gøen må skyldes en alvorlig årsag.

Der kan være mange årsager til gøen

Hvis din hund gør meget, er det vigtigt, at du ikke straks tyer til et anti gø halsbånd, selvom det kan være fristende. Faktum er nemlig, at det ligger i hundes natur at gø; det kan sagtens være, at du har en race, der gør meget, og det er der naturligvis også grænser for, hvor meget man kan begrænse.

Derudover er gøen en måde for din hund at fortælle dig dens følelser på. Det kan både skyldes, at den er angst eller bange for noget, men det kan også være fordi den føler sig ensom (typisk tilfældet, hvis hunde gør meget, når de er alene hjemme), eller fordi den er glad, legesyg eller er gået i forsvarstilstand.

Nemmest at gøre noget ved, er dog, hvis hunden er syg eller har en masse ubrugt energi. Begge dele kan resultere i gøen, og det er altid godt at undersøge, hvorvidt man kan afhjælpe den hyppige gøen fra hunden ved at tage den til dyrlægen eller ved at aktivere den noget mere.

Populære Tests