Hundefoder Test 2024 → Se De 6 Bedste Hundefoder-pakker

Bedste Hundefoder Test

Bedste Hundefoder: Hunden er menneskets bedste ven. Netop derfor skal den også have det bedst mulige. For med det rette hundefoder til din hund, får du en glad og sund hund, der er i balance. Der er bare det med hundefoder, at der i dag er så mange forskellige mærker og sammensætninger, at det nærmest er umuligt at finde ud af, hvad der er det bedste hundefoder for netop din hund.

Sådan skal det selvfølgelig ikke være. Derfor har vi her på siden samlet det bedste hundefoder til forskellige typer af hunde. For at komme frem til det bedste hundefoder, har vi gennemsøgt markedet på kryds og tværs, læst uvildige tests og gennemgået et væld af forbrugeranmeldelser. Dette har gjort os i stand til at sortere ud i mange mærker og blandinger og dermed kun have de bedste af de bedste produkter tilbage.

I testen her finder du derfor blandt andet:

  • Bedste hundefoder til hvalpe
  • Bedste hundefoder til labrador
  • Bedste hundefoder til schæfer
  • Bedste senior hundefoder

Orijen Original – Bedste hundefoder

Orijen Original Hundefoder

Samtlige mærker synes, de er de bedste. Men det bedste all-round hundefoder får du altså hos Orijen Original, da det er fyldt med friske og sunde ingredienser. Faktisk indeholder det hele 85% kød med både frilands kylling og kalkun, vildtfangede fisk samt redelagte æg.

Hele 2/3 af ingredienserne er friske hvilket betyder, at din hund får alle de næringsstoffer, den skal have. Det er desuden et prisvindende hundefoder, og har netop vundet priser og titler, fordi deres foder indeholder så gode og friske ingredienser.

Når du køber dette hundefoder, får du foder, der hverken indeholder korn eller hurtige kulhydrater såsom ris, tapioca eller kartofler. Det er i stedet rigt på kødproteiner og er et biologisk korrekt foder. Med dette hundefoder holder du din hund glad og stærk.

Sportman’s Pride Adult – Bedste hundefoder til labrador

2x15 kg Adult (Rød) - hundefoder til voksne hunde

En labrador er en stor hund og har derfor et stort behov for næring og energi. Bruger du den samtidig som brugshund til jagt, løb eller andet, er det ekstra vigtigt, at den får godt med næring.

Sportman’s Pride Super Premium Adult er det mest foretrukne hundefoder blandt mange jagthunde, da det indeholder friske råvarer såsom kylling og har et godt indhold af protein og fedt. Den gode sammensætning af ingredienser bidrager til øget udholdenhed og styrke til hunden og bidrager derfor til, at den kan holde sig i en god form.

Foderet indeholder også omega, hvilket giver en flot og blank pels. Det er derfor et rigtig godt foder til dig, der har en labrador.

Essential Superior Living – Bedste hundefoder til schæfer

2x12 kg Essential Superior - Hundemad med Kylling & And til voksne hunde

 

Essential Foods er et rigtig godt foder til store hunde som schæfere, da det er lavet efter at være ”måltider til hunde” og ikke bare et hundefoder. Hundens velvære er derfor i fokus, hvilket især er vigtigt, når man har med så stor en hund at gøre.

Måltiderne fra Essential Foods er fyldt med næring, der holder blodsukkeret på et stabilt niveau, og som også kun indeholder ingredienser, der både gavner og styrker hundens helbred. Det er et dyrere foder, men det er til gengæld også et rigtig godt foder, hvor der ikke er noget at sætte på kvaliteten af det.

De udvikler og producerer deres foder efter BOF-princippet, som går ud på at gengive hundens naturlige spisevaner. Du får derfor virkelig mange gode ting ud af at fodre din schæfer eller anden stor hunderace med dette foder.

EASYBARF til aktive hunde

EASYBARF - Hundefoder med Vildt & Lam

 


Noget, der vinder rigtig meget frem i øjeblikket, er BARF. Flere hundeejere vil gerne give deres hundemad, der i højere grad minder om det, som hunden helt naturligt har været vant til, fra den fra ulv.

Vil du også gerne prøve BARF, kan du gøre det meget nemt med dette foder, da det er foder i en pose bestående af kød og ben fra okse, kylling, vildt, lam og kallun. Der er derfor kød og proteiner for alle pengene i dette foder. Det er rent og skært lufttørret kød, som foderet består af – der er ikke tilføjet ekstra tilsætningsstoffer eller andet.

Når du derfor fodrer med dette, fodrer du helt naturligt. BARF er noget dyrere sammenlignet med andet hundefoder her i vores bedste hundefoder test. Men, hvis du gerne vil give din hund det bedst mulige, og du også har mulighed for at gøre det økonomisk, giver det rigtig god mening at give den foderet her.

ProBiotic LIVE Adult – Bedste hundefoder til prisen

Er du på udkig efter et foder, der både er godt, men som også er rigtig godt prismæssigt?  Så bør du tage et nærmere kig på ProBiotic Live Adult hundefoder, der kommer i en pose på tre kilo. Vi har valgt denne i vores bedste hundefoder test, fordi du med dette foder kan være sikker på at købe et relativt billigt foder, uden du går på kompromis med de gode råvarer og de næringsstoffer, din hund skal have.

Hundefoderet her er en rigtig god løsning, uanset hvilken race eller størrelses hund, du har. Det gør det derfor til et meget alsidigt og billigt foder til din hund. Hvad bedre er, at det er udviklet med et fokus på at give hunden en sund og god fordøjelse – og det ved vi jo også fra os selv er meget rart.

Styrker immunforsvaret

Foderet her er fremstillet af de bedste ingredienser og indeholder endda probiotiske bakterier, der styrker hundens immunforsvar. Det er bestemt ikke alle hundefodertyper, der indeholder dette, så det er klart værd at overveje. Foderet smager rigtig godt af både lam og ris.

Hundefoder Naturea Naturals Puppy – Bedste hundefoder til hvalpe

Hundefoder N Naturals Puppy Chicken

Det er meget vigtigt med et godt hundefoder til din hvalp, hvis den skal vokse korrekt. Derfor skal den selvfølgelig også have nogle af de bedste ingredienser. I dette hundefoder er der derfor kun friskt kød, så din hvalp får alle de vitaminer og aminosyrer, den skal have.

Udover friskt kød indeholder foderet også frugter og grøntsager, så hvalpen også får en sund knoglevækst og en skinnende pels. Det er et naturligt hvalpefoder uden en masse tilsætningsstoffer i, hvorfor der hverken er majs, hvede, soja eller gluten i foderet.

Foderet er desuden konserveret med E-vitamin. Der er derfor ingen tvivl om, at det er det bedste hundefoder til hvalpe.

Denne version er med kylling, men de laver også andre versioner, hvis du ønsker at variere.

Er billigt hundefoder også godt?

Det er lige før, der er lige så mange holdninger til hundefoder, som der er hunde i Danmark. Når det kommer til hundefoder, skal du se på foderet på samme måde som ved mad til dig selv. Foretrækker du forarbejdet eller frisk kød? Vil du helst have færdigretter eller friske retter lavet fra bunden? Spiser du selv mad af ringe kvalitet og uden de næringsstoffer, din krop skal have, bliver du uoplagt, irritabel og doven. Sådan er det også med hunde – de har brug for god, sund og nærende kost for at fungere optimalt.

Derfor må du aldrig ty til hundefoderet, der kan købes i supermarkedet. Det gælder både Pedigree og Royal Canin, da det nærmest er at sammenligne med fast food eller slik. Det indeholder store mængder af korn, soja og andre tilsætningsstoffer, som blot giver fyld i maven men ikke den rette energi og de rette næringsstoffer.

Selvom det måske føles dyrt, lige når du svinger Dankortet, så er pengene godt givet ud, da du slipper for at få en hund, der udvikler allergier eller en mat pels på grund af foderet. Har du før fodret med billigt foder, vil du også med al sandsynlighed opleve, at den spiser mindre, når du giver den det gode foder, fordi det ikke blot består af tomme kalorier.

Sådan skifter du over til nyt hundefoder

Når du får overleveret din hvalp og den skal med dig hjem, får du med al sandsynlighed stukket en pose i hånden med det foder, den er vant til at få. Det er som regel også noget foder, som du ikke selv har stående derhjemme.

For at få et succesfuldt skifte til nyt hundefoder, er det vigtigt, at du i starten kun tilføjer en smule af det nye foder i det, den er vant til at få. Hvalpes maver er meget sarte, og skifter du derfor brat over til noget andet foder, kan du risikere at få en hvalp med tynd mave i flere dage.

Brug derfor gerne en uge på at skifte over til det nye foder, da det er meget mere skånsomt for den lille, søde hvalp. Det gælder egentligt også generelt for hunde, da et pludseligt skifte i mad kan føre til voldsom fældning eller ændring i afføringen – gør det derfor til en vane, hvis du en gang imellem gerne vil skifte hundefoder.

Giv den rette mængde hundefoder til din hund

Det kan måske virke meget logisk, at du ikke må give din hund for meget at spise. Men det er ikke altid nemt, da det i starten især kan være svært at afkode hvor meget foder, hunden har brug for – især hvis du har en hund, der er meget madglad og altså ikke har en fornemmelse for, hvornår den er mæt.

Læs derfor gerne både på pakken men aflæs også gerne din hund og dens signaler. Spiser den op? Lader den noget ligge? Holder den vægten? Du bør nemlig aldrig give den mere mad, end den har brug for, da overfodring forkorter dens liv med gennemsnitligt to år. Det er der ingen grund til at komme ud i, når det blot er at fodre den tilpas.

Det betyder med andre ord også, at du skal holde igen med at give den godbidder, da det er ekstra kalorier, der skal forbrændes. Selvom hunden ser sødt på dig og piver for at få en godbid, skal du ikke give efter. Det er bedre, du er aktiv med hunden og her giver den nogle godbidder – for så bliver de også forbrændt igen.

Er der noget, en hund ikke må spise?

Når du har en hund, bør du holde dig til at fodre den med hundefoder og sunde hundesnacks. Hunde har som udgangspunkt ikke særlig godt af at blive fodret med menneskemad, og der er nogle helt særlige råvarer, som den ikke kan tåle:

  • Chokolade og slik
  • Rosiner og vindruer
  • Nødder og stenfrugter
  • Løg og avocado
  • Kaffe og te
  • Cola

Selvom du måske synes, du forkæler hunden ved at give den resterne af sovsen og kartoflerne, gør du det ikke, da salt- og fedtindholdet ikke er godt for deres indre organer. Du forkæler den derfor ved helt at lade være, da det er det, den har bedst af.

Kan man få hundefoder på tilbud?

Selvom godt hundefoder i en høj kvalitet godt kan være dyrt, kan det sagtens fås på tilbud op til flere gange i løbet af året. Webshops med hundeudstyr er generelt gode til at sætte priserne ned på deres produkter eller give noget gratis med ved et køb af x antal kilo.

Det gælder også for de danske forhandlere, vi har linket til på siden her. De er generelt gode til at have skarpe priser, men også til at komme med tilbud i forbindelse med store tilbudsdage, og når de lige har lyst til at forkæle deres kunder.

Hold derfor meget gerne et skarpt øje med siden her for at få et hundefoder på tilbud.

Er det bedst med tørfoder eller BARF?

I Danmark vil vi virkelig gerne det bedste for vores hunde. Men hvad der er det bedste for vores hunde, er der meget stor uenighed om eller forskel på. For nogle hundeejere har det bedst med at give deres hunde tørfoder – både fordi det er det, de altid har forbundet med hundefoder, men også fordi det er med til at rense tænderne.

Andre hundeejere mener derimod, at BARF er det bedste for hunden, da det er det, den oprindeligt levede af, inden mennesker for alvor kom ind i billedet. Når du vælger foder, skal du ikke vælge efter, hvad andre synes, men hvad du synes, giver mening for dig og din hund. Mærker du, at din hund har det rigtig godt på tørfoder og både har blank pels og en fin afføring, behøver du ikke ændre i kosten.

Det samme gælder, hvis du virkelig bare har det bedst med BARF og kan se, at din hund trives rigtig godt med det. Kontakt eventuelt en dyrehandler eller dyrlæge først for at forhøre dig omkring, hvad de synes er bedst.

Køb det bedste hundefoder online i dag

Mangler du noget nyt hundefoder? Og vil du gerne købe det bedste denne gang? Så er det bare med at få læst produktbeskrivelserne her på siden og ellers klikke dig videre til den forhandler, vi har linket til.

Det er ganske trygt og sikkert at købe det bedste hundefoder gennem os, da vi kun linker til anerkendte webshops med hundefoder i Danmark. Alt foregår derfor som det plejer – du har bare fundet frem til en af forhandlernes varianter gennem os.

Vi er ret sikre på, at din hund bliver glad, uanset hvilken variant du ender med at vælge. For fælles for dem alle er, at de er det bedste hundefoder i deres kategori, og at ingredienserne og sammensætningen af dem derfor er helt og aldeles i top.

Vi håber, du finder det perfekte hundefoder til din hund!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

NATURE Senior - Dansk kornfri hundemad 12 kg

En hund der er kommet godt op i alderen, skal ikke længere have lige så energirig en kost, da det kommer til at sætte sig som fedt. Derfor er det godt at købe et hundefoder som dette fra Nature Senior, som vi her i vores bedste hundefoder test har vurderet, er det bedste til ældre hunde.

Det er et dansk kornfri hundefoder, der er udviklet med så mange naturlige ingredienser som overhovedet muligt, så hunden kan holde sig sund og rask så længe som muligt. Det er urinforsurende og medvirker derfor til at forebygge urinvejssten. Derudover indeholder det kylling, kalkun og årstidens havfisk af den højeste kvalitet. Det indeholder ikke ris, majs og kornprodukter og er derfor i så høj en kvalitet som overhovedet muligt.

Foderet egner sig til hunde i alle racer.

 


Olivers er kendt for at lave et foder med stor volumen til relativt få penge. Du kan derfor få 12 kilo foder til din hund for mindre end 500 kroner. For at tage udgangspunkt i denne variant, som er en af de helt populære fra mærket, indeholder den meget fisk, fiskeolie, omega-3 fedtsyrer og glukosamin og chondroitin. Det indeholder ikke kornprodukter eller gluten og kan derfor bruges til hunde med allergi eller som ikke tolererer gluten.

Det er et foder, der er rigtig godt til prisen, og som kvalitetsmæssigt er meget bedre end det, du finder i supermarkedet. Vil du derfor gerne have meget foder for dine penge og i en relativt god kvalitet, er det et rigtig fint og sikkert valg at få med Olivers. Det fås også i flere og andre varianter.