Bedste Investeringsplatform i Danmark 2024 → De 6 Bedste Investeringsplatforme

Investeringsplatforme

Stor oversigt: De bedste investeringsplatforme

De seneste år er det blevet mere og mere populært at investere sine penge – også som privat person, der måske ikke har et større millionbeløb at gøre godt med.
Investering i aktier kan nemlig være et rigtig godt alternativ til en almindelig opsparing, der bare står på en konto i banken. Med en investering i obligationer eller aktier, kan din opsparing nemlig vokse sig meget større, uden du behøver gøre noget for det.
Der findes et stort udvalg af investeringsplatforme på markedet, der gør det nemmere at komme i gang med aktier som nybegynder. Det kan dog være svært at vide, hvilken platform man skal vælge, og hvad de forskellige platforme kan tilbyde. Derfor har vi samlet en oversigt over nogle af de bedste investeringsplatforme, så du kan danne dig et godt overblik.

Det skal du overveje, inden du vælger en investeringsplatform

Inden du vælger en investeringsplatform, bør du overveje, hvilke krav og behov du har. Det kan nemlig være meget individuelt fra person til person, hvad man vægter højest, når man skal til at investere i aktier. Nogle af de ting, der kan være gode at overveje er:

 • Socialt netværk med andre investorer: hvis du gerne vil kunne komme i kontakt med andre investorer, sparre med dem og generelt indgå i et netværk med dem, er det en god idé at kigge efter en platform, der tilbyder det. Sådan et netværk kan f.eks. give dig inspiration til særlige investeringer, du ellers ikke var faldet over.
 • Kurtage og gebyrer: kurtage er den pris, du skal betale til bankerne/platformene, når du køber eller sælger dine aktier. Derudover kan der også være andre gebyrer ved aktiehandel. Hvis du gerne vil handle meget med dine aktier – altså jævnligt købe og sælge dem – er det især en god idé at finde en platform med lave gebyrer og lav kurtage – eller måske ingen kurtage. Det kan være lidt mindre vigtigt, hvis du bare er interesseret i at købe nogle enkelte aktier og lade dem stå i mange år.
 • Udbuddet af aktier: måske er du primært interesseret i at handle med danske aktier, måske er det udenlandske aktier, der tiltrækker dig, måske er du interesseret i grøn investering eller måske er det noget helt andet, du har i tankerne. Hvis du har nogle særlige ønsker til hvilke aktier, du vil investere i, er det en god idé at undersøge de forskellige platformes aktieudbud.
 • Brugervenlighed: særligt som nybegynder kan det være svært at navigere på platformene, og der er mange nye ord, man skal lære at kende. Derfor er det en fordel, at investeringsplatformen er så brugervenlig som muligt. Brug gerne noget tid på at finde den bedste aktie app til dig, som du synes er nem og overskuelig at bruge.

Nu ved du lidt mere om, hvad der er godt at kigge efter, når du skal vælge den bedste investeringsplatform til netop dig.
I oversigten herunder kan du læse mere om de platforme, vi synes er de bedste på markedet og det bedste sted at handle aktier.

Etoro – Social trading platfom uden kurtage

etoroVi har valgt at give Etoro en førsteplads i denne oversigt, fordi det er en af de absolut bedste investeringsplatforme, og den har en masse fordele.
En af de helt klare fordele ved Etoro er, at platformen fungerer uden kurtage. Det vil sige, at du ikke skal betale for at købe og sælge dine aktier. Det er virkelig smart, hvis du gerne vil handle en del. Du får mest muligt ud af dine penge, uden platformen tager en stor andel af dem.
Etoro er også en social trading platform, hvilket vil sige, at du har mulighed for at følge med i, hvad andre investerer i og handler med, og du kan også dele dine egne resultater på platformen, hvis du har lyst til det. Kan du se, at der er nogle investorer, der har været særdeles succesfulde, kan du vælge at lave CopyTrading, hvor du simpelthen bare kopierer deres investeringer. Investering for nybegyndere kan være svært, så her er det rigtig smart, at du kan læne dig op ad nogen med mere erfaring.
Etoro giver dig både mulighed for at investere i aktier, indeksfonde, almindelig valuta og EFT’er. EFT står for Exchange Traded Funds og er en fællesbetegnelse for fonde, som handles på børsen ligesom aktier.

Fordele

 • Ingen kurtage
 • Social trading platform
 • Mange forskellige investeringsmuligheder

Opret en investeringskonto hos ETORO

Saxo Bank – Nem og brugervenlig investeringsplatform

SaxoBankSaxo Bank har en investeringsplatform, der hedder SaxoTraderGo, som udmærker sig ved at være enormt brugervenlig og stærk. Med den kan du investere direkte fra din computer, din tablet eller din telefon.
Platformen har bl.a. omfattende graffunktioner, der gør det nemt for dig at danne et overblik over risiko, handelssignaler og andre indikatorer, der er brugbare at følge med i, når man handler med aktier.
Saxo Bank er ikke helt fri for kurtage ligesom Etoro er, men til gengæld har de en meget lav kurtage, så deres priser er konkurrencedygtige. Derfor har vi også valgt at placere dem på en andenplads her i oversigten.
Saxo Bank giver dig adgang til et meget bredt udvalg af aktier på børser over hele verdenen. Er du interesseret i udenlandske aktier, kan det altså være, at Saxo Bank er den rette investeringsplatform til dig.
Saxo Bank er en bank, der har eksisteret i over 25 år. De har rigtig mange tilfredse kunder og har opbygget stor ekspertise på området. De står klar med god service og rådgivning, så du kan føle dig tryg, når du laver en Saxo investering.

Fordele

 • Stærk og brugervenlig platform
 • Gode muligheder for at investere i udenlandske aktier
 • Veletableret investeringsplatform

Opret en investeringskonto hos Saxo Bank

Nordnet – brugervenlig platform, der er god til opsparinger

NordnetDu har nok hørt om Nordnet før. Det er nemlig den førende nordiske online børsmægler. De har masser af tilfredse kunder, og der er også flere fordele ved at bruge Nordnet som investeringsplatform.
Hos Nordnet skal du betale kurtage, men den er meget lav og de har heller ingen depotgebyrer – altså gebyrer for at have dine værdipapirer stående hos dem. Derfor er det både billigt og simpelt at handle hos Nordnet.
På Nordnet kan du handle med aktier fra Skandinavien, Tyskland, USA og Canada. Det er nemt at komme i gang og deres platform er enormt brugervenlig. Den findes både til computer, tablet og telefon, så du har altid rig mulighed for at følge med i dine investeringer.
Nordnet er også et godt sted at lægge din pensionsopsparing. De er gode til at tilbyde hjælp og vejledning, og de har mange forskellige produkter, du kan benytte dig af. Du kan bruge deres investeringsguide til at forstå din egen risiko og vælge din risikoprofil, så du kan få lavet en god og sikker investering.
Udover pensionsopsparing kan du også lave en månedsopsparing hos Nordnet, hvor du overfører et fast beløb til din Nordnet konto hver måned. Du vælger hvilke fonde opsparingen skal investeres i, og så skal du faktisk ikke foretage dig mere. Resten sker nemlig automatisk. Det gør Nordnet til en af de bedste investeringsplatforme til dig, der ikke nødvendigvis er den mest aktive investor.

Fordele

 • Brugervenlig og overskuelig platform
 • Billige priser
 • Gode muligheder for opsparinger

Opret en konto hos NordNet

Binance – til dig, der vil handle med kryptovaluta

BinanceBinance er nok den bedste investeringsplatform, når det kommer til kryptovaluta. Derfor har vi valgt at give den en tredjeplads i oversigten her.
Binance blev stiftet i år 2017 af Changpeng Zhao, der har meget stor erfaring med både kryptovalutaer og udvikling af handelsplatforme. Binance er egentlig en kryptovalutabørs, og derfor skal du overføre bitcoins til din konto på platformen. Du har dog mulighed for at købe bitcoins direkte gennem Binance.
Bitcoin er langt fra den eneste kryptovaluta, du kan handle med på platformen. Der er over 150 kryptovalutaer, så du har rig mulighed for at investere i lige præcis dem, du er interesseret i.
Der er nemt at oprette en profil på Binance og tager ikke mere end 5 minutter. Når du har oprettet en profil, kan du gå i gang med at handle. Det kan du både gøre via din browser, på din telefon eller du kan downloade et program direkte til din computer.
Binance er en god platform for både nybegyndere og mere øvede. De har nemlig en ‘basic’ børs, hvor du kan placere en købsordre med automatisk salg og som er god, hvis du i forvejen ved, hvad du gerne vil købe, samt en ‘advanced’ børs, hvor du har mulighed for at lave analyser. Det er vigtigt at kunne, hvis du gerne vil lave daytrading – altså handel på meget kort sigt.
Det koster et gebyr at handle på Binance, men alligevel er platformen billigere end mange andre, hvor man kan købe kryptovalutaer. Det er klart en fordel.

Fordele

 • Den bedste investeringsplatform til dig, der vil handle med kryptovaluta
 • Mulighed for at lave daytrading
 • Lave gebyrer

Plus500 – god investeringsplatform til den aktive investor

Plus500Plus500 er blandt de bedste investeringsplatforme, når det kommer til at handle med CFD. CFD står for Contract For Difference, eller differencekontrakt på dansk, og betyder rent praktisk at du indgår en kontrakt med din handelsplatform. Du ejer ikke aktivet bag, men du ejer en ret til at få del i kursviklingen, aktivet undergår, mens du ejer CFD’eren.
Fordi Plus500 handler med CFD’er, betaler du ikke kurtage hos dem. Der er dog et gebyr for at holde din handel åben om natten, som du skal være opmærksom på.
Hvis du er daytrader eller på anden vis en aktiv investor, kan Plus500 være en god investeringsplatform for dig.
Der er mange forskellige investeringsmuligheder på Plus500. Du kan bl.a. handle med aktier fra Danmark og over 20 andre lande, råvarer, kryptovalutaer, indeks, EFT’er og flere andre ting.
Det er især en platform, der henvender sig til den aktive investor, der måske gerne vil leve fuldtid af sine investeringer. Er du derimod på udkig efter en platform, hvor du kan investere ud fra et mere langsigtet mål og ikke har tænkt dig at sælge de næste mange år, er Plus500 måske ikke den rette investeringsplatform.

Fordele

 • En af de bedste platforme til at handle med CFD
 • God til den aktive investor
 • Ingen kurtage

Capital – platform med mange investeringsmuligheder og en stor mængde læringsmateriale

CapitalcomCapital er en investeringsplatform, der både henvender sig til den erfarne investor og til nybegynderen. Capital har nemlig en enorm mængde læringsmateriale, som er helt gratis at tilgå. Det gør det nemt og tilgængeligt for dig, der gerne vil lære mere om aktier og investeringer. Samtidig har platformen nogle af de mest avancerede analyseværktøjer, så den er også god til dig, der allerede ved en masse om emnet.
Capital er ikke tilgængelig på dansk, så du skal være rimelig ferm til engelsk for at få mest muligt ud af platformen. Er du det, skal du dog nok blive glad for at bruge den. Du kan vælge at prøve den af i deres gratis demo-version, inden du begynder at investere dine egne penge. Platformens interface er meget brugervenligt, så det er nemt at navigere rundt, uanset om du er på din computer, tablet eller telefon.
Capital har et meget bredt udvalg af investeringsaktiver. Der er bl.a. aktier fra mange forskellige markeder, kryptovalutaer, et stort udvalg af råvarer, samt muligheder for EFT-investering. Det gør Capital til en af de bedste investeringsplatforme, da der er noget for enhver smag, uanset hvilken type investor man er.

Fordele

 • Velegnet til både nybegyndere og mere erfarne
 • Stor mængde læringsmateriale
 • Mange forskellige investeringsmuligheder

The Many – nyere firma med fokus på alternative aktivklasser

The ManyHos The Many fokuserer de på at være en investeringsplatform for helt almindelige mennesker. Det vil sige, at de er opmærksomme på at tale et sprog, der er til at forstå, også selvom man ikke er ekspert i investeringer. De lægger vægt på, at det skal være nemt at bruge deres platform, så når man har oprettet sin bruger, kan man hurtigt komme i gang.
The Many er et dansk firma og en af de nyere investeringsplatforme i denne oversigt. De blev etableret i 2019, men har allerede vundet og været nomineret til flere priser. Det er altså en platform, der er værd at holde øje med, hvis man er interesseret i investeringer.
I modsætning til mange af de andre investeringsplatforme i denne oversigt, har The Many ikke et væld af forskellige investeringsmuligheder. De har derimod valgt at specialisere sig indenfor alternative aktivklasser. Med The Many kan du investere i ejendomme, og de arbejder også på at gøre det muligt at investere i grøn strøm.
Hos The Many investerer du i en fond sammen med tusinde af andre. Fonden forvalter et aktiv, som f.eks. en ejendom. The Many udbetaler kvartalsvist overskud fra driften af aktivet til alle investorer i fonden. Det er en ret nem og overskuelig måde at investere på.

Fordele

 • Nem og overskuelig investering
 • Prisvindende platform
 • Mulighed for at investere i alternative aktivklasser

Revolut – styr din formue fra mobilen

RevolutRevolut er endnu en af de nyere spillere i branchen. Det er en online bank, hvor du kan styre hele din formue fra din mobiltelefon. Revolut findes på dansk, hvilket er en fordel, da det kan være svært at forstå de kringlede termer indenfor investering, når de er på engelsk.
I Danmark kan man dog endnu ikke købe aktier på Revolut. Lige nu er det kun muligt at købe kryptovaluta eller investere i råvarer. Er det de investeringsformer, du er interesseret i, kan Revolut altså være en god investeringsplatform til dig. På sigt vil det formentlig også blive muligt at købe aktier på platformen i Danmark. Det er det nemlig i England.
Det smarte ved Revolut er, at man har deres app lige ved hånden, og derfor løbende kan lave investeringer. Det er altså en god platform til dig, der måske har en daytrader gemt i maven.

Fordele

 • Du kan styre alt fra mobilen
 • Det er let løbende at lave investeringer
 • Appen findes på dansk

Hvad er EFT investering?

Længere oppe har vi kort beskrevet hvad EFT’ere er, men her kommer en mere dybdegående forklaring. EFT står som sagt for Exchange Traded Funds og er en fællesbetegnelse for fonde, som handles på børsen ligesom aktier. De her fonde er som regel investeret i aktier, obligationer, ejendomme, råvarer, kapitalfonde osv.
Man vil som regel sige, at en EFT’er har en passiv strategi, fordi de ikke forsøger at slå markedet, men til gengæld følger særlige markeder eller investeringstilgange.
EFT’ere bliver set som en ret sikker investering, fordi der typisk er hundrede eller tusindevis af aktier, obligationer eller andet i den samme fond. På den måde risikerer du ikke at miste mange penge, hvis det pludselig går dårligt for én virksomhed, da dine penge er spredt ud på mange. Omvendt står du selvfølgelig heller ikke til at tjene store beløb, hvis det går godt for en enkelt virksomhed. Hvorvidt EFT’ere er interessante for dig, kommer altså an på din risikovillighed.
I denne oversigt er f.eks. The Capital en af de bedste investeringsplatforme til EFT’ere.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er noget, der de seneste år for alvor har vundet indpas på investeringsmarkedet. Alligevel kan det være meget svært at finde hoved og hale i, hvad kryptovaluta egentlig er.
Kort fortalt er kryptovaluta en digital valuta. Det særlige ved den er, at den ikke reguleres eller styres af pengeinstitutter og centralbanker. Det betyder at kryptovaluta som udgangspunkt ikke kan spores tilbage til ejermanden, hvilket har den ærgerlige konsekvens, at den nogle gange bruges til at købe ulovlige ydelser på det dybe net.
Dog findes der også helt almindelige webshops med helt almindelige varer, hvor du kan betale med kryptovaluta. Det tyder på, at kryptovaluta med tiden kan blive en helt ligeså gangbar valuta som kronen, euroen, dollaren osv.
Bitcoin er nok den mest kendte kryptovaluta, men der findes faktisk rigtig mange. Bl.a. Etherum, der for alvor er på vej frem.
Hvis du gerne vil handle med kryptovaluta, skal du først have anskaffet dig det, der hedder en Wallet, hvor du kan opbevare din kryptovaluta. Herefter skal du undersøge hvilke kryptovalutaer der findes, og hvilken der passer bedst til de ønsker og behov du har. Når du har besluttet dig for, hvilken kryptovaluta, du vil handle med, skal du oprette dig på en platform, der tilbyder handel med kryptovaluta. I denne oversigt har vi bl.a. fremhævet Etoro og Binance som nogle af de bedste investeringsplatforme til handel med kryptovaluta.

Hvad er grøn investering?

Det ligger egentlig meget i navnet. En grøn investering er en investering i noget grønt, altså i miljøansvarlige virksomheder. Det kan både være virksomheder, der har forpligtet sig til at udvikle alternative energikilder, det kan være i materiel, der fremmer bæredygtighed eller det kan være i vedvarende energi. Netop vedvarende energi er der mange grønne investeringsstrategier, der fokuserer på. Det kan f.eks. være vindmøller, solceller eller andre ting, der fremmer muligheden for brug af vedvarende energi.
Det er særligt indenfor de seneste år, at der er kommet fokus på grønne investeringer. De er oplagte at lave, hvis man er en investor, der går op i miljøet og klimaet. Inden du laver en grøn investering, bør du dog sætte dig ind i, hvad de forskellige investeringsfondes definition af ‘grøn’ egentlig er. Det kan nemlig være meget forskelligt. Nogle fonde køber aktier i virksomheder med grønne forretningsmodeller, mens andre udelukkende investerer i virksomheder, der beskæftiger sig med genanvendelse, biomasse osv.
I denne oversigt har vi nævnt The Many, der bl.a. arbejder på at gøre det muligt, at investere i grøn strøm. Med tiden kan The Many måske blive blandt de bedste investeringsplatforme til grønne investeringer. De er i hvert fald på vej i den retning.