Artiklen indeholder annonceret indhold.

Wi-Fi 6 er den nyeste teknologi inden for Wi-Fi, og teknologien kendes også under navnet 802.11ax standarden. I forhold til tidligere standarder er der tale om et Wi-Fi system, der giver dig større hastighed på internetforbindelsen og samtidig større rækkevidde. Det betyder, at du kan dække et større areal med din router og måske undgå flere forstærkere, som der ellers ofte kan være brug for.

Det er ikke mindst, hvis du skal arbejde eller game i et miljø, hvor der er flere enheder tilsluttet routeren, at en god Wi-Fi 6 router for alvor kommer til sin ret. Routeren sørger for at fordele den båndbredde, der er til rådighed, bedst muligt. Det betyder, at flere enheder end ellers kan være tilsluttet på én gang, og de tildeles så den båndbredde, der er nødvendig for, at de fungerer optimalt

Det er en stor fordel i virksomheder, men også i private hjem.

Alle kan lave det hele på én gang

Med en Wi-Fi 6 router er det for eksempel langt nemmere, hvis I i en familie på én gang vil streame TV og film, game, surfe på internettet og arbejde online på én gang. Det hele er muligt med en Wi-Fi 6 router.

Ikke mindst online arbejde hjemmefra har været i kraftig vækst det sidste års tid, og mange har oplevet, at det er en nødvendighed med bredbånd nok til at holde online møder og videokonferencer.

I øjeblikket fås nogle af de bedste Wi-Fi 6 routere hos Telenor. Den har en overlegen dækning og kan håndtere hastigheder på op til 2.500 Mbit, så den vil være selvskreven som en kraftig router, der kan dække de fleste hjem.

Routeren er tilmed udformet i et elegant og tidløst design, som gør, at den kan stå hvor som helst i hjemmet i modsætning mange andre routere, der gør sig bedst på væggen ude i bryggerset eller husets teknikrum.

Krav til udstyret

Det meste udstyr kan umiddelbart kobles på en router til Wi-Fi 6, men du skal dog sikre dig, at udstyret er kompatibelt med den nye teknologiske standard, som routeren indeholder. De fleste nyere smartphones, tablets m.v. er tilpasset den nye standard. De nye Wi-Fi 6 routere er også bagud kompatible med Wi-Fi 4 og Wi-Fi 5, så hvis du har ældre udstyr, kan det også snildt kobles på. Du skal dog være forberedt på, at det vil køre langsommere, end hvis det er udviklet den den nye Wi-Fi 6 standard.

De nye Wi-Fi 6 routere rummer en ny funktionalitet, der kaldes OFDMA (orthogonal frequency-division multiple access). Det er denne funktionalitet, der gør, at du kan tilkoble langt flere enheder til routeren og som sikrer, at I kan arbejde effektivt alle sammen med den nødvendige båndbredde, uanset om opgaven hedder streaming, online konferencer eller gaming.

Vi er i disse år meget fokuseret på hastighed på nettet, men det er først med Wi-Fi 6 routeren, at du får et udstyr i hjemmet, som reelt kan håndtere den båndbredde, som din udbyder leverer. Så glæd dig til at kunne udnytte de store båndbredder med effektivitet og fleksibilitet til følge.