Gyngestativ Test 2024 → Se De 1 Bedste Gyngestativer

Gyngestativ test

Gyngestativ Test: Hvis du har børn og bor så du har adgang til have, så bør du forkæle dine børn med et gyngestativ. Et gyngestativ kan give mange gode oplevelser hele året rundt. Det er samtidig en aktivitet, som dit barn både kan bruge alene og sammen med søskende eller legekammerater.

Et godt kvalitets gyngestativ kan følge barnet gennem hele dets barndom og gyngen er faktisk et af de få stykker legetøj, som børn ikke mister interessen for før teenagealderen og selv der kan du sagtens finde dem på gynge. Sikkert med mobiltelefonen i hånden.

Markedets bedste gyngestativer

Her på BedstTest ved vi godt, hvor uoverskueligt det kan være at finde frem til de bedste gyngestativer på markedet. For der er virkelig mange at vælge mellem. Det er svært at kåre et enkelt gyngestativ til at være det bedste gyngestativ i test. Det skyldes, at familiers behov er forskellige. Er der mange børn i familien, vil det være oplagt med et gyngestativ med flere gynger. Men hvis haven er lille, så kan det være i i stedet for skal koncentrere jer om de mere enkle gyngestativer, der ikke fylder så meget.

Vi har valgt at samle et bredt udvalg at de bedste gyngestativer, som du finder på det danske marked. Her er gyngestativer med en enkelt gynge og her er gyngestativer med plads til to og tre gynger. Vi har også kigget på gyngestativer som er en del af et større legeanlæg med legetårn og rutchebaner. Vi har simpelthen fundet de bedste modeller frem indenfor de forskellige genre af gyngestativer.

Hvis du går med overvejelser om at forkæle familien med en gyngestativ, så er vi sikre på, at du finder det rette blandt vores favoritter, som vi præsentere her i vilkårlig rækkefølge.

Hörby Bruk Solo Metal Gyngestativ

Hörby Bruk Solo Metal Gyngestativ

 

Det perfekte gyngestativ til mindre haver

Hörby Bruk solo er et gyngestativ lavet i stål. Det har en længde på 115 cm, som er den perfekte længde til en enkelt gynge. Dette gyngestativ er super velegnet til dig, der kun har en mindre have eller dig, der ikke ønsker at legeområdet skal fylde hele haven. En ting er sikkert – med et kvalitets gyngestativ fra Hörby Bruk, så har du glade børn, der kan lege løs i timevis.

Hörby Bruk Solo i stål er perfekt til den moderne have

I Danmark elsker vi vores haver og vi elsker at indrette dem. Derfor vil vi også gerne, at selv de praktiske ting i haven som gyngestativet også passer ind i havens og husets stil. Mange foretrækker den minimalistiske stil og her er denne model i stål perfekt. Den gør ikke meget væsen af sig og falder flot ind i havens naturlige farver.

Sættet indeholder:

 • I gynge i UV bestandig plast

Når børnene skal synes, det er er sjovt at være ude

De fleste forældre vil gerne have, at deres børn er mere udenfor i den friske luft. Men det kan godt være svært at drive tidens børn væk fra de elektroniske medier. Mange mener, det er vigtigt at starte tidligt med, at gøre det naturligt for barnet, at en stor del af legen skal foregå udenfor. Et gyngestativ er perfekt til leg og det er ikke begrænset af årstiderne. 

Udvalgte produktinformationer:

Højde: 185 cm

Længde: 115 cm

Dybde: 172 cm

Farve: Stål og sort

Materiale: Stål

Ekstraudstyr: 1 gynge med UV bestandig plast sæde

Traditionelt gyngestativ eller gyngestativ med legetårn og rutchebane

For bare en enkelt generation siden var valget rimelig enkelt, når børnene ønskede sig en gynge. Der var et par enkelte forskellige modeller på markedet af decidere gyngestativer, hvor der var plads til én eller to gynger og nogle gange en dobbeltgynge. Var der ikke plads til et gyngestativ i budgettet, så var en gynge til at hænge i et træ en fin løsning. Et bildæk i et reb fra en stærk gren i et træ var ikke noget unormalt syn for år tilbage.

I dag er valget langt fra lige så enkelt, når der skal shoppes gyngestativ til børnene. Mulighederne er nemlig blevet mange flere. Derfor har vi i denne test også valgt at tage et bredt udvalg af mulighederne med, med udgangspunkt i at sættet inkludere en gynge. Det betyder, at vi også kigger på fantastiske legeredskaber som legetårne, rutchebaner, sandkasser og klatrevægge.

Det traditionelle gyngestativ

Det er ikke alle haver, der er store nok eller er indrettet således, at det kan lade sig gøre at opsætte et gyngestativ med legetårn mm og i sådanne tilfælde er et traditionelt gyngestativ et godt alternativ. Det traditioneller gyngestativ findes som regel i 3 versioner:

Gyngestativ med én gynge. 

Det kan være en almindelig gynge med plast eller træ sæde eller det kan være en sansegynge. Sansegyngen er perfekt til de helt små børn, fordi de kan ligge på den under opsyn. Sansegyngen har også den fordel, at flere børn kan gynge sammen på den.

Gyngestativ med to gynger. 

Et gyngestativ med to gynger er ofte den bedste løsning, hvis havens størrelse tillader det. Med to gynger så kan søskende gynge sammen uden at skulle skiftes og har dit barn en legekammerat med hjemme, så er to gynger altid et hit, når der skal leges udenfor.

Gyngerne på et gyngestativ kan justeres i højden. Det er en fordel, hvis børnene ikke er lige høje. Så kan i have en lav gynge og en høj gynge

Gyngestativ med to gynger og en ekstra aktivitet

På de traditionelle gyngestativer ses ofte kombinationen med to gynger og en ekstra aktivitet. Den ekstra aktivitet kan være en dobbeltdyne. En dobbeltgynge er en gynge, hvor børnene sidder ansigt til ansigt og gynger. En dobbeltgynge har den fordel at den har fodstøtter og en fast stang som børnene kan holde fast i. Det giver en større følelse af sikkerhed hvilke mange børn godt kan lide når de først lærer at gynge.

Ekstra aktiviteten kan også være et reb med knuder, som man kan klatre op af. Ved mange af disse modeller har rebet en rund træplade for enden af rebet. Den kan børnene enten sidde på og gynge eller hvis de er modige, så kan de stå op og gynge.

Ekstra aktiviteten kan også være to ringe som børnene kan bruge til at lave akrobatiske kunstner på. Ringene kan justeres i højden så alle børn kan være med.

Gyngestativer med legetårn og tilbehør

Hvis pladsen er der til det i haven og hvis budgettet kan klare det, så er et gyngestativ med legetårn og andre sjove aktiviteter alle børns ønskedrøm for deres have. Ved at tilføje haven sjove børneaktiviteter så opfordre du også dine børn til at tilbringe mere tid udenfor. 

Legetårnet og alle dets muligheder

Legetårnet er grundelementet i mange af disse aktivitets legestativer. Legetårnet giver barnet mulighed for at klatre “højt” op i en hule med tag. Herfra kan der rutches ned i voldsom fart. Under legestativet er pladsen udnyttet til at lave sandkasse. Det er praktisk, fordi sandkassen dermed har “tag” over sig. Til nogle sæt medfølger der et net til at lægge over sandkassen. Hvis ikke det følger med, så anbefaler vi, at du køber et. De koster ikke særlig meget og det sikre, at kvarteret katte ikke bruger jeres sandkasse som kattebakke.

I forbindelse med legetårnet er gyngestativet bygget på. Det vil sige, at ét barn kan gynge, mens et andet barn står oppe i tårnet eller leger i sandkassen. Nogle modeller har endnu flere aktiviteter bygget på. Det kan være klatrevægge eller klatretov, der er flettet i felter som barnet kan klatre i. 

Få børnene væk fra de sociale medier og computerspillene

Forældre klager ofte over at det er svært at trække børnene væk fra de sociale medier og fra deres Playstation eller computer. Et gyngestativ eller et legetårn med gyngestativ løser ikke alle problemerne. Men der er ingen tvivl om at jo sjovere ude forholdene er at lege i jo lettere er det at overtale børnene til at bruge dem. 

Køb gyngestativet mens børnene er små

Du kan sagtens købe gyngestativet eller legetårnet, mens barnet er helt lille. Du tænker måske at et helt lille barn hverken rutcher eller klatre på klatrevægge, men et helt lille barn sanser. Derfor kan du med fordel købe en sansegynge til jeres gyngestativ. På en sansegynge kan det lille barn ligge alene eller sammen med dig og blidt vugge frem og tilbage. Ligger barnet alene skal det selvfølgelig hele tiden være under opsyn, da gyngen ikke har nogle kanter der kan forhindre barnet i at falde ud. 

Som barnet bliver ældre kan sansegyngen stadig bruges som almindelig gynge. Og har i valgt en model med legetårn, sandkasse og rutchebane, så vare det heller ikke længe inden jeres barn vil kunne begynde at udforske det.

Gode lejerutiner ude skal startes tidligt

Hvis du gerne vil have. at dit barn elsker at være udenfor og synes det er sjovt at underholde sig selv udenfor værelset og dets legetøj, så er det en god idé at starte tidligt med at gøre det til en naturlig ting at være udenfor, når der skal leges. Det kræver af forældrene, at i lære barnet at lege ude. Her er et gyngestativ perfekt. Det er sjov leg, som barnet kan lege alene eller sammen med legekammerater eller jer. Et gyngestativ er også et af de få stykker legetøj, som barnet vil have interesse for i en lang årrække.

Husk at både kvalitet og sikkerhed skal være i top

Når du køber et gyngestativ, så husk at købe kvalitet og husk at købe et, der er godkendt til brug i EU lande. Det er alle de gyngestativer, som du finder i denne test.

Når du placere gyngestativet i haven, så sørg for at placere det et sted, hvor terrænet er jævnt og hvor der er god plads omkring, så barnet ikke kan gynge ind i noget. Med “noget” tænker vi også på nedadhængende grene og kviste som kan være ubehagelige at få i ansigt, når man svæver gennem luften.

Det er også vigtigt at tænke på hvilket underlag du placere gyngestativet på. Tænk på at underlaget skal kunne absorbere stødet, når/hvis dit barn falder af gyngen eller ned fra klatrestativet.  Du kan vælge at placere gyngestativet på græsplænen. Det gør mange og det er en god løsning. Du kan også  købe speciel underlag til legepladser. Men det er en noget dyrere løsning.

Med vores gennemgang af markedets bedste gyngestativer så ved du nu, hvilke muligheder du har, når du vil forkæle ungerne. Vi har gjort dig opmærksom på, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger en model, så du nu er godt rustet til at tage dit valg.

Vælger du en af de modeller, som vi har vist her, så har vi gjort det let for dig ved at linke direkte til forhandlerens side. Dermed behøver du ikke selv gennemsøge nettet for at finde lige præcis de eftertragtede modeller, som vi viser her.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med at overraske børnene med deres nye gyngestativ. Vi er sikre på, at de ikke kan vente med at komme til at bruge det.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Jungle Gym Hut legetårn med klatremodul

Jungle Gym Hut legetårnet, når du vil vinde prisen som årets forældre

Jungle Gym Hut legetårnet med gyngestativ vil helt sikkert indkassere dig titlen som årets forældre. I hvert fald hvis det er dine børn og deres kammerater, som er dommerne. Dette gyngestativ er langt fra bare et gyngestativ. Det er muligvis også lidt unfair overfor nogle af de andre gyngestativer i testen at tage denne model med. Men vi ønsker på den anden side at vise dig, hvilke muligheder du har.

Legetårnet der byder på meget mere end bare gynger

I Jungle Gym Hut aktivitetsstativet, er der udfordringer og mange timers sjov leg for både mindre og større børn. Der er gyngestativet, som er sjovt for børn i alle aldre. Der medfølger plastgynge til sættet, men du har mulighed for at tilkøbe en sansegynge, hvis du ønsker dette. Der medfølger også et legetårn, som er bygget i forbindelse med gyngestativet. Det giver mulighed for at bygge hule og lege gemme og det er samtidig adgangen til rutchebanen. Der er også mulighed for at aktivere klatre lystne børn. Der er både en klatrevæg med greb og der er en klatrevæg af reb. Under klatretårnet er der en sandkasse, hvor der kan bygges sandslotte og laves sandkage i tørvejr.

Sættet indeholder:

 • Legetårn med presseningetag 
 • Rutchebane 
 • Sandkasse med sandkasse net
 • Gynge 
 • Klatremodul i reb
 • Klatrevæg i træ

Et legetårn med gyngestativ for såvel mindre som større børn

Det kan nogen gange være svært at købe udendørs legetøj, som hele børneflokken kan få glæde af. Specielt hvis der er et par år mellem børnene. Med et legetårn med gyngestativ som dette, er der aktiviteter, der tiltaler såvel små som større børn. Sandkassen og gyngen er perfekt til de mindste børn. De lidt ældre børn vil også synes at tårnet og rutchebanen er sjov og de helt store børn kan konkurrere med sig selv eller med kammeraterne på en af klatrevæggene.

Har du kun ét barn, så er det et legetårn med gyngestativ, som kan følge barnet fra det er helt lille og frem til teenagealderen.

Udvalgte produktinformationer:

Højde: 286cm

Længde:: 360cm

Dybde: 419 cm

CE-mærket: Ja

Farve: trykimprægneret umalet træ. Gul rutchebane og rød gynge

Materiale: trækonstruktion med plast rutchebane og gynge og greb på klatrevæg

Ekstraudstyr: Gynger, klatremodul, rutchebane, sandkasse med net, legetårn med preseningtag

Gyngetelt

Et gyngetelt – Ja du hørte rigtigt

Et helt nyt bud på en gynge er dette smarte gyngetelt. Gyngeteltet består af en trækonstruktion, der både agere støtte for tværbommen til gyngen, men samtidig også er skelet for et fint telt, som børnene vil elske at hygge sig i. Det er virkelig et anderledes gyngestativ at se på og hvis du gerne vil have noget lidt ud over det sædvanlige til haven, så er det gyngetelt super hipt at se på.

“Skal vi gå ud og gynge og lave en hule?”

Hvis der er noget børn elsker, så er det at gynge og at lave hule. Og hvorfor ikke kombinere begge dele. Det har Nordic Play gjort med succes med deres gyngetelt. Teltet som let kan af og påmonteres er lavet i meget kraftigt canvas stof, der er specielt fremstillet til at kunne klare sig udendørs, hvor solen er skarp og hvor vinden kan være brutal. Teltet har indbyggede metalstænger, som sikre at teltet holder sin form. Selve teltet monteres på gyngestativets skelet med stærke velcro bånd og derefter fastgøres det til jorden med medfølgende stålpløkker. 

Til sættet medfølger:

 • 1 gynge i UV bestandig plast
 • 1 telt i stærk canvas
 • Pløkker til at fastgøre teltet til jorden

Praktisk og stilligt til den lille have

Hvis pladsen er trang er dette en rigtig god løsning på et gyngestativ, som kan mere end bare gynge. Gyngeteltet fylder ikke særlig meget. Det vil uden tvivl skabe stor henrykkelse hos dine børn, som vil kunne bruge timevis i deres nye “klubhus” med gynge. Samtidig er dette uden tvivl et af de flotteste gyngestativer på markedet. Det er helt enkelt og samtidig super elegant, fordi vinklerne er anderledes, end vi plejer at se dem. Helt sikkert et godt køb.

Når ungerne engang er flyttet hjemmefra. Så kan du fjerne teltet og plante slyngplanter op af stolperne og i løbet af et par år, så kan du tage dig en gyngetur under et blomstertag.

Udvalgte produktinformationer:

Højde: 180cm

Farve: Umalet træ.

Materiale: Trykimprægneret træ og stærk canvas til teltet

Ekstraudstyr: Plastgynge og telt.

Hörby Bruk Træ Gyngestativ Classic

Hvis det skal være klassisk og retro i super høj kvalitet

Hörby Bruk gyngestativet er så klassisk, som det kan blive i sit udtryk. Det er et gyngestativ, de fleste kan finde plads til i haven og det har samtidig dejlig enkle linjer, der ikke tager meget fokus fra resten af haven. Med dette gyngestativ får du både almindelige gynger og en sjov dobbeltgynge.

Hörby Bruk gyngestativ kan underholde 4 børn på én gang

Denne model har to almindelige gynger med gyngesæder i robust UV bestandigt plast med afrundede kanter. Derudover har den også en dobbeltgynge, hvor to børn kan gynge sammen, ansigt til ansigt. Mange mindre børn føler sig mere trygge på den slags gynge, fordi der er en fodstøtte og en fast håndtag at holde i. Dobbeltgyngen kan dog sagtens bære aldre børn også. Her er altså tale om et gyngestativ, der sagtens kan underholde børneflokken, selvom de ikke er jævnaldrende.

Sættet indeholder:

 • 2 almindelige gynger med plastsæde
 • 1 dobbeltgynge med fodstøtte

Hörby er svensk kvalitet i topklasse

Svenske Hörby har produceret kvalitets gyngestativer i en menneskealder. Her bliver der lagt vægt på kvalitet og sikkerhed. Derfor har denne model også mange flere certifikater end bare CE mærkningen, som vi ofte ser. Denne model er ogs TU godkendt og ISO certificeret. Her er altså tale om et gennemtestet gyngestativ i en bemærkelsesværdig god kvalitet.

Udvalgte produktinformationer:

Højde: 200 cm

Længde: 295 cm

Farve: Umalet træ

Materiale: Trykimprægneret træ

Ekstraudstyr: 2 almindelige gynger og 1 dobbelt gynge

Pinepeak Gyngestativ

Testens billigste gyngestativ

Testens billigste gyngestativ er et perfekt gyngestativ til mindre børn. Gyngestativet er lavet af stål, der er festligt lakeret med blå stænger og rød tværbøjle og gynge. Det er helt sikkert et gyngestativ, der synsmæssigt vil henrykke de små størrelser. Dette gyngestativ er så traditionelt, som det kan blive og vil vække genkendelse hos mange forældre og bedsteforældre, som selv har gynget på lignende gynger

Et gyngestativ er perfekt når mindre børn skal aktiveres

De fleste børn elsker en god gyngetur. Der er noget helt specielt over at “flyve” gennem luften og det kan altid frembringe latter, når gyngen får et ekstra skub. På dette gyngestativ er der plads til én gynge. 

I sættet medfølger:

 • 1 plastgynge med reb

Selve gyngesædet er lavet af UV bestandigt rødt plast med afrundede hjørner, så det er behageligt at sidde på. Gyngen hænger fra tværstangen fra reb, der også medfølger, når du køber gynge sættet. Du kan selv justere højden på gyngen ved at justere reblængden.

Husk at sikkerhed er vigtigt når du køber et gyngestativ

Når du køber et gyngestativ, så er det vigtigt, at du vælger en model som passer til dine behov. Vi kan tage dette gyngestativ som et eksempel. Her er tale om et gyngestativ i en virkelig god kvalitet. Og til en pris hvor du virkelig får meget for pengene. Det gør du også – men du bør være opmærksom på at dette gyngestativ har en vægtgrænse på 50 kg. Det er vigtigt at overholde. Dette gyngestativ er således kun et godt køb til børn et godt stykke under de 50 kg.

Udvalgte produktinformationer:

Højde: 185cm

Længde: 152 cm

Dybde: 152 cm

Farve: Blå ramme med rød tværbøjle og rød gynge

Materiale: stål

Ekstraudstyr: 1 gynge med UV bestandig plast sæde

Plus Play legetårn m skråt tag trykimprægneret inkl. gyngestativ blå rutsjebane og redegynge 185280-3

 

Et legetårn med gyngestativ med mange muligheder

Plus Play legetårn med rutsjebane og sandkasse og påbygget gyngestativ med sansegynge giver en masse muligheder for, at dine børn kan udfolde i haven hele året rundt. Legetårnet med gyngestativ ser enkelt ud, men alle flader er udnyttet optimalt og sætter fantasien og legelysten i gang hos alle barnlige sjæle. Her kan dine børn bruge timevis på at gynge, klatre, rutsje og lave sandkager, som du sikker får lov til at smage hvis du er heldig.

Et legetårn med gyngestativ, der kan følge barnet gennem opvæksten

Et legetårn med gyngestativ er ikke helt billigt og derfor er det også vigtigt, at du vælger en model som denne, der kan følge barnet gennem dets udvikling og som kan blive ved med at fastholde barnets interesse. Det er aldrig for tidligt at købe et gyngestativ / legetårn til haven, selv helt små børn kan få glæde af det. Sandkassen, der er godt beskyttet under selve legetårnet, er  velegnet til selv små børn. Og sansegyngen er perfekt til de små størrelser. Det lille barn kan ligge på gyngen under opsyn og når barnet bliver ældre kan det gynge alene eller sammen med vennerne. Der kan nemlig godt sidde 2 eller 3 børn på en sansegynge.

Sættet indeholder:

 • Legetårn med fast skråtag, vindue og rækværk
 • Rutchebane 
 • Sandkasse
 • Gyngestativ med sansegynge

Et legetårn sætter gang i fantasien

Et legetårn sætter gang i fantasien. Det overdækkede tårn med vindue kan hurtigt blive til en fæstning eller et sørøverskib og gynge og rutchebane sørger for at krudtet bliver brændt af udendørs. Legetårnet bliver leveret i umalet trykimprægneret træ, og sådan kan du sagtens lade det stå. Men du kan også vælge at male det sort som moden foreskriver eller i kulørte børnevenlige farver. Børnene vil sikkert gerne hjælpe. Du kan også vælge kun at male dele af legetårnet som en kontrast til det naturlige træ.

Udvalgte produktinformationer:

Højde: 185cm

Længde: 132cm

Dybde:149 cm

Farve:umalet trykimprægneret træ med blå rutschebane

Materiale: Trykimprægneret træ og blå plast rutchebane og gynge

Ekstraudstyr: Legetårn med tag og vindue, rutchebane, sansegynge og sandkasse