Kattehule Test 2024 → Se De 2 Bedste kattehuler

kattehuler

Enhver kat fortjener et hyggeligt sted at hvile sig i løbet af både dagen og natten. Til det formål er der ingen tvivl om, at kattehuler er oplagte. Det er trods alt det, de er til for; at give din kat et sted at slappe af. 

Her i artiklen hjælper vi dig med at finde den bedste kattehule. Nedenfor har vi nemlig samlet fem gode bud på, hvilken model det kunne være, at du skulle købe til din kat. På den anden side af listen kan du læse lidt mere om kattehuler generelt, hvordan du kan købe dem på tilbud og generelt spare penge og meget mere.

Der er altså lagt op til masser af spændende indhold om kattehuler, og vi håber naturligvis, at du vil læse med videre. Forhåbentligt bliver du lidt klogere og om ikke andet, så kan du få lidt inspiration til, hvilke kattehule du skal købe til din kat.

God læselyst!

Trixie Junior Hyggehule – Bedste billige kattehule

Trixie Junior Hyggehule - Med Fleece kattehuler

Skal det ikke være så dyrt, kan du overveje at købe en Trixie Junior Hyggehule. Den får nemlig her titlen som den bedste billige kattehule, og det er der flere årsager til. Først og fremmest er den naturligvis billig – det er trods alt en forudsætning for, at den kan vinde kategorien her.

Samtidig er det en utrolig veludført kattehule, der ligner en lille tipi eller lignende. Her er kun én åbning, hvilket bidrager til tryghedsfornemmelsen, som i øvrigt forstærkes af det bløde fleecemateriale, der er brugt til hele hulen.

Komforten er i top, og det er noget, der tydeligt fremgår af anmeldelserne. Den er nemlig i gennemsnit blevet vurderet til 5 ud af 5 stjerner af kunderne hos Dyreverdenen. Her er blandt andet masser af ros til fleece-materialet, der sikrer god varme til katten og nærmest eliminerer alt træk.

M-Pets Shetland – Bedste kattehule på ben

M-Pets katteseng - Shetland

Lad os blive lidt i det med træk. Der er nemlig mange, der vælger at købe en kattehule, der er løftet lidt op over gulvet, så katten kommer væk fra overfladen. Et eksempel på en sådan model er M-Pets Shetland, som i øvrigt er den bedste kattehule med ben her i artiklen.

Udover at benene sikrer, at katten får mindre træk fra eksempelvis et koldt gulv, så giver det også katten muligheden for at komme lidt op i højden. Her har den et bedre overblik og vil ofte også føle sig mere tryg.

Hvad der er særligt smart ved denne model, er ligeledes, at den kan bruges som skammel. Både kan man bruge den til at nå ting med og sidde på, men det betyder også, at den bliver en mere funktionel og diskret del af indretningen end andre kattehuler typisk vil kunne prale af.

Med en gennemsnitlig vurdering på 4,8 ud af 5 stjerner hos COOP Shopping, er der heller ingen tvivl om, at kunderne er meget tilfredse med lige netop denne katehule på ben.

Sådan finder vi de bedste kattehuler

Det var vores liste over de bedste kattehuler. Forhåbentligt fandt du en model, som passer til din kat og dit hjem. Om lidt skal det handle om, hvordan du kan købe en kattehule på tilbud, men først skal vi lige tale lidt om, hvordan vi finder de bedste kattehuler.

Det forholder sig sådan, at vi ikke tester hulerne selv. Det har vi simpelthen ikke ressourcerne til. I stedet baserer vi vores udvælgelse af de bedste kattehuler på en række data, som vi kan indsamle fra forhandlere, anmeldelser og lignende.

Informationerne bliver indhentet fra en bred vifte af kilder og for et væld af kattehuler. Efterfølgende bliver de analyseret med henblik på at finde de bedste i hver af de kategorier, som ovenstående bedst i test liste er opdelt i.

Resultaterne af denne analyse er du netop blevet præsenteret for. Det er nemlig de ovenstående bedste kattehuler.

Køb en kattehule på tilbud

Vi siger som regel alle ja til muligheden for at spare nogle penge. Derfor vil vi også anbefale, at du undersøger muligheden for at købe en kattehule på tilbud. Finder du et sted, hvor prisen er sat ned, kan du nemlig sagtens være heldig at spare lidt penge på dit køb.

Fordi kattehuler er relativt billige, så er det ikke de helt store besparelser, der er tale om, men lidt har også ret. Det er eksempelvis ikke urealistisk at finde et tilbud på kattehuler, hvor man kan spare op mod 100 kroner.

Vi forsøger så vidt muligt at linke ind til forhandlere, der er gode til at sætte deres kattehuler på tilbud. Det er ikke en garanti for, at du kan spare nogle penge, når du læser denne artikel, men det er da et oplagt sted at starte, hvis du er på jagt efter udsalg.

Investeringen som din kat vil elske

Katte er selvstændige dyr, der ynder selskab, når de selv ønsker det, men som også sætter pris på at kunne trække sig til et sted, hvor de kan hvilke sig og være i ro og mag. Der er ingen tvivl om, at en kattehule er en oplagt løsning på lige netop dette behov.

Her vil du kunne ligge i fred og være omsluttet af vægge, som sikrer, at de ikke behøver den samme årvågenhed, som de typisk vil have i et åbent rum. Samtidig er kattehulen ofte et sted, hvor der bliver godt lunt, og derfor behageligt for katten at sove.

Langt de fleste katte sætter nemlig pris på varmen, og vil typisk finde enhver solstråle eller lægge sig i nærheden af eksempelvis en radiator, hvis de har muligheden for det. En kattehule er naturligvis ikke helt det samme, men den er uden tvivl en lunere løsning end eksempelvis en åben katteseng, gulvet eller lignende.

Med andre ord; køb en kattehule og giv din kat en gave, som den vil elske. Det er ikke sikkert, at den kommer og takker dig for det – det er trods alt en kat, men den vil helt sikkert nyde muligheden for at kunne slappe af i fred og ro.

Køb din nye kattehule online og spar penge

Et andet godt tip til at spare penge er ved at købe din kattehule online. Vi anbefaler stort set altid vores læsere, at de køber så meget som muligt på internettet. Det bærer nemlig en række fordele med sig.

Først og fremmest vil det som regel være billigere at købe en kattehule online. Webshops har det nemlig med at være billigere end fysiske butikker, fordi de er i øvrigt konkurrence og i øvrigt også ofte har lavere omkostninger per salg.

Derudover vil mange webshops også have et langt større udvalg af produkter. Det gælder også for kattehuler, hvor du nogle steder vil kunne finde hundredevis af forskellige modeller. En fysisk butik vil sjældent have meget mere end en snes forskellige kattehuler – simpelthen fordi de er mere begrænset på den pladsen.

Stort udvalg af butikker med tilbehør til katte

Uanset om du vælger at lytte til vores råd og købe din kattehule online, eller om du hellere vil i en traditionel butik, så er der masser af steder, hvor du kan lægge din penge. Nedenstående liste er blot et lille udvalg af de mange forhandlere, der sælger kattehuler:

 • Dyreverdenen
 • Dyrelageret
 • IKEA
 • Harald Nyborg
 • Biltema
 • Bilka
 • COOP

Nogle af ovenstående har kattehuler som en fast del af sortimentet, mens andre kun har kattehuler på hylderne fra tid til anden. Du kan dog roligt regne med, at de forhandlere, som vi linker ind til via oversigten øverst på siden, altid har de bedste kattehuler i deres varesortiment.

Kattehuler bedst i test: Hvilken kattehule er bedst?

Det var vores lille kattehule bedst i test artikel, som forhåbentligt har gjort dig lidt klogere og inspireret dig til, hvilken kattehule der er bedst. Skulle du have glemt, hvilke modeller vi fremhævede først i artiklen, så lad os kort opsummere:

 • Bedste kattehule: Trofast Holger
 • Bedste kattehule til væg: Grotte Lennie
 • Bedste billige kattehule: Trixie Junior Hyggehule
 • Bedste kattehule på ben: M-Åets Shetland
 • Bedste kattehule til stor kat: Nobby Ringai Komfort

Har du behov for at få genopfrisket, hvad der gjorde hver af disse kattehuler særlige, eller vil du bare gerne kunne klikke dig direkte videre til en webshop, hvor du kan købe en af dem? Så kig øverst i artiklen – her finder du nemlig svarene på dine spørgsmål og ønsker.

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Nobby Ringai Komfort Hyggehule

Har du en stor kat, har du muligvis indset, at ovenstående kattehuler måske ikke er helt store nok. Heldigvis er der ingen grund til bekymring, vi har nemlig fundet den bedste kattehule til stor kat; Nobby Ringai Komfort.

Det er en først og fremmest en stor model, der måler 65 centimeter i længden. Der burde være plads til de fleste katte, når først de har lagt sig til rette. Skulle der stadig være problemer, har denne kattehulle den fordel, at åbningen er noget større. Derfor kan katten bedre stikke lidt udover kanten uden, at det bliver et problem rent størrelsesmæssigt.

Selve hulen er beklædt med bløde materialer og skumgummi, som gør det til et behageligt sted at være for selv den mest kræsne kat. Begynder den at kede sig, kan den samtidig glæde sig over det indbyggede legetøj.

Trofast kattehule - Holger - Rund

Prisen som den bedste kattehule går til Trofast Holger, som er en smart kattehule i en størrelse, hvor der er plads til de fleste katte. Der er flere elementer ved lige netop denne model, som gør, at den fortjener titlen som den bedste kattehule.

Først og fremmest har den en oval form. Det sikrer, at der ikke er nogle hårde kanter. Det er mere organisk og er generelt fordrende for, at katten får en mere behagelig oplevelse, når den benytter sig af hulen.

Den helt rigtige hulefornemmelse

Dertil er den udført i mørkegråt polyester, som både er blødt og behageligt, og som samtidig sikrer, at der er mørkt inde i hulen. Det er noget, som de fleste katte sætter pris på, når de skal hvile sig.

Det faktum, at det rent faktisk er en hule med kanter hele vejen rundt med undtagelse af den lille åbning, hvor katten kan gå ind og ud af hulen, er ligeledes med til at sikre den helt rigtige hulefornemmelse. Det sætter katte stor pris på, fordi de af natur skal holde øje med deres omgivelser. Når der kun er én indgang, betyder det, at de ikke behøver at føle sig truet fra de andre sider, som hvis de eksempelvis lå i en kurv.

Foretrækker katten en kurv, kan man udnytte lynlåsen hele vejen rundt på kattehulen. Toppen og bunden kan nemlig lynes fra hinanden, og dermed omdanne hulen til en kattekurv.

Gode anmeldelser

Der er topkarakter til Trofast Holger, når man slår den op på COOPs webshop. Her har den i gennemsnit fået 4,4 ud af 5 stjerner fra i alt 15 kunder. Alle med undtagelse af én, giver i skrivende stund kattehulen 4 eller 5 stjerner – så det kan man vist roligt kalde for topkarakter.

Kattehulen bliver rost for at være pæn og ikke mindst for, at kattene tilsyneladende elsker den. Det spiller naturligvis en stor rolle i, at denne model også har vundet titlen som den bedste kattehule her på listen.

Grotte Lennie til vægmontering kattehuler

Hvis du er på udkig efter den bedste kattehule til væg, så kommer du ikke udenom Grotte Lennie. Det er en U-formet kattehule, der er designet til at blive monteret på en væggen derhjemme, og dermed til at få katten lidt op i højden.

Modellen her er udført i filt af polyester og har en solid metalramme, der sikrer god stabilitet – også selvom den bliver brugt af en stor kat. Det kræver naturligvis, at du sørger for at vælge de rigtige skruer og dyvler til den væg, som kattehulen skal monteres på.

Med i købet medfølger en pude, der er betrukket med plys og fyldt med fleece. Katten får dermed et behageligt sted at ligge, hvorfra den kan holde øje med omgivelser og med, hvad der sker i hjemmet.