Kompostbeholder Test 2024 → De 3 Bedste Kompostbeholder

Kompostbeholder

Med en god kompostbeholder er du klar til at komme godt fra start i forhold til at starte din egen kompost op i haven. Her kan du samle dit organiske køkken- og haveaffald, hvorefter det med tiden vil blive til næringsholdigt gødning og muld.

På den måde sliper du ikke bare for de mange ture til genbrugspladsen. Du kan også spare de penge, som du ellers ville have brugt på gødning til blomsterbedet og urtehaven. En kompostbeholder bliver med andre ord hurtigt en god investering; både for dig, din have og miljøet. 

Men hvilken kompostbeholder er den bedste? Det kommer vi med 5 gode bud på her i vores bedst i test guide. Nedenfor vil du blive præsenteret for de udvalgte bedste kompostbeholdere og blive klogere på, hvad der gør lige netop disse modeller særligt velegnede til at komme i gang med komposten derhjemme.

Som du hurtigt vil bemærke, så har vi opdelt vores bedst i test liste i lige så mange kategorier, som vi har fremhævede produkter. Det skyldes, at hver af disse bedste kompostholdere har nogle særlige egenskaber eller kendetegn, som gør dem til det bedste valg i én kategori, men ikke nødvendigvis en anden.

Dermed kan du også bruge denne kategoriopdeling til hurtigt at lokalisere lige netop den kompostbeholder, der passer bedst til dig og dine behov. 

Green It Kompostgitter (567 liter) – Bedste gitterkompostbeholder

Green-it Kompostgitter 567 l - 91231

Vil du have en kompostbeholder, der bare er helt åben, så er det et kompostgitter, du skal have fat i. Her er det modellen her fra Green It, du skal have fat i. Det giver dig nemlig masser af rummelighed til en stor kompost til praktisk talt ingen penge.

Nem adgang til din kompost

Fordelen ved at vælge den bedste gitterkompostbeholder er, at den giver utrolig nem adgang til din kompost. Her kan du uden problemer fylde haveaffald – primært fra toppen, men faktisk også fra siden.

Kompostbeholderen bliver nemlig leveret som 4 gitre, der samles med samlespiraler. Har du derfor en hel dag i haven, hvor du kører den ene trillebør med haveaffald efter den anden over til komposten, kan det gøre dit arbejde nemmere, hvis du starter med at fjerne to af samlespiralerne.

Gør du det, kan du åbne det ene af de fire gitre som en låge, og dermed nemt læsse dit haveaffald af i gitterkompostbeholderen. Når det så er sagt, så betyder højden på 90 centimeter, at man ikke skal løfte haveaffaldet højt op fra trillebøren for at nå over gitteret. Så man kan naturligvis også bare finde skovlen eller høtyven frem.

En anden fordel ved denne bedste gitterkompostbeholder er også, at du nemt kan følge med efterhånden som haveaffaldet komposteres. Gitrene sikrer nemlig fuldt indblik i, hvad der sker inde i beholderen, og dermed er du ikke i tvivl om, hvorvidt det går den rigtige vej for komposten.

OXO Easy Clean Kompostbeholder (6,6 liter) – Bedste kompostbeholder til altan

OXO Easy-Clean kompostbeholder 6,6 l, hvid

Er du på udkig efter den bedste kompostbeholder til altan, så er det denne OXO Easy-Clean, du skal have fat i. Den rummer 6,6 liter, og er egentligt mest tænkt som en køkkenspand til organisk affald, som madrester og lignende.

Men den er også oplagt til brug på en altan, fordi den har en størrelse, der er meget overkommelig, og som man uden problemer kan få plads til på selv den mindste altan. Dertil har den en hank, som gør den nem at flytte rundt på, hvilket kan være oplagt, når den eksempelvis skal bruges til at gøde blomsterne på altanen eller lignende.

De 6,6 liters rummelighed kan lyde af lidt, når man sammenligner med de andre kompostbeholdere her på listen. Men det handler naturligvis om at huske, at en kompostbeholder til altan ikke skal rumme alverdens haveaffald fra hækkeklipning, græsslåning, beskæring af store træer og så videre.

Den skal blot kunne rumme det haveaffald, som planterne på altanen kan generere, og det er som regel ikke mere end, at denne lille kompostbeholder kan rumme det.

 

 

VidaXL Kompostbeholder (360 liter) – Bedste åbne kompostbeholder

kompostbeholder 68,9×68,9×83,9 cm 360 l sort

Når vi giver denne VidaXL Kompostbeholder titlen som den bedste åbne kompostbeholder, så er det lidt en sandhed med modifikationer. Som du kan se på billedet, kommer den nemlig med et låg, hvilket jo i teorien betyder, at den ikke er så åben endda.

Det bedste fra begge verdener

Men vi har nu alligevel valgt at fremhæve modellen her, fordi den alle de egenskaber, som en åben kompostbeholder har, samtidig med, at man får nogle af fordelene ved en lukket kompostbeholder.

For som du muligvis også kan se på billedet, så er det her en kompostbeholder med store lufthuller. Det betyder, at der kommer rigelig med luft til kompostbeholderen, ligesom den naturens helt naturlige nedbrydning af det organiske affald også tillades med modellen her.

Samtidig kan man vælge at åbne låget og bare lade det stå åbent, hvis det er det man ønsker. Så har man praktisk talt en åben kompostbeholder, uden at man giver fortabt på muligheden for at lukke af for den med låget, der i øvrigt også har et hul til en hængelås.

Vælger man at lukke for låget, så sikrer beholderens sorte materiale, at der hurtigt bliver varmt inde i selve komposten, når solen skinner. Det betyder hurtigere kompostering, og dermed kortere tid fra haveaffaldet bliver lagt i beholderen til, at det er klar til at blive brugt som muld eller gødning.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

GROUW 97737

Skal du have fingrene i den bedste lukkede kompostbeholder, så er det Grouw 97737, du skal have fat i. Det er i sagens natur en lukket model, som kan rumme 260 liter, hvilket burde være tilstrækkeligt til dig, der har en mindre have og ikke producerer overnormale mængder af kompost.

God størrelse og praktiske løsninger

Den lukkede kompostbeholder fra Grouw måler 58 x 58 x 73 centimeter, og kan således sagtens passe ind i et hjørne af haven eller et andet sted, hvor den er af vejen, men samtidig tilgængelig. Modellen er nem at samle, og kan faktisk sættes sammen uden brugen af værktøj, hvilket gør det hurtigt at nemt at komme i gang med komposten, når beholderen er leveret.

Der medfølger et låg til toppen, som naturligvis kan åbnes uden problemer, når der skal fyldes i komposten, og efterfølgende lukkes. Derudover er der to låger i bunden af kompostbeholderen, som kan bruges til at skovle det nederste af komposten ud, når det er blevet til muld.

Alt i alt en super praktisk, lukket kompostbeholder, som samtidig kan købes til en pris, der er til at betale.

Derfor skal du vælge en lukket kompostbeholder

Der er flere gode grunde til at vælge en lukket kompostbeholder, men den primære omhandler skadedyr. Har man en åben beholder, er der intet, der stopper skadedyr for at gå direkte i den. Det gør som sådan ikke så meget, hvis det bare er haveaffald, men bruger man også komposten til køkkenaffald, begynder det at blive problematisk.

Udover at holde skadedyr væk, så giver en lukket kompostbeholder også mulighed for at lukke lidt af for lugten, som typisk følger med en kompost. Det kan naturligvis være en fordel – særligt hvis man har sin Grouw 97737 stående i en mindre have, hvor lugten kan komme til at genre, hvis ikke man kan lukke af for den.

Nature Kompostbeholder Sort 1200 L 6071483

Har du meget have- og køkkenaffald, som du skal af med, og har du god brug for gødningen, der kommer på den anden side, så kan du med fordel vælge denne Nature Kompostbeholder som din dobbeltkompostbeholder.

Udover, at de rummer intet mindre end 1.200 liter, så er der også adskillige andre fordele, der gør lige netop dette sæt til den bedste dobbeltkompostbeholder. Det er dog værd at bemærke, at det ikke helt er en dobbeltbeholder, men faktisk en trippelbeholder; du får altså tre kompostbeholdere med i købet.

Hurtig samling og fastgørelse

Med denne dobbeltkompostbeholder får du tre beholdere. Dem kan du enten vælge at blande indholdet af, eller du kan bruge den ene til køkkenaffald, mens de to andre kan blive brugt til haveaffald. Det er naturligvis helt op til dig selv at vurdere, men det kan være en af fordelen ved at have flere beholdere.

Selve beholderne samles hurtigt og nemt uden værktøj. I stedet benytter de et hængselsystem, som gør den utrolig stabile, men som også gør det nemt at klappe dem sammen, hvis ikke de er i brug eller i forbindelse med eksempelvis en flytning.

Derudover sørger hængselssystemet naturligvis også for, at de tre kompostbeholdere står stabilt op i hinanden. Det er ikke kun en fordel rent sikkerhedsmæssigt i forhold til vind og vejr, men også i forhold til at opnå en hurtigere kompostering.

Det forholder sig nemlig sådan, at den sorte plads og isoleringen sikrer en hurtig opvarmning af de enkelte kompostbeholdere. Når de står tæt op af hinanden, hjælpes de også internt med at holde nabobeholderen varm. Det betyder i sidste ende en hurtigere nedbrydning af bakterier, og dermed også en hurtigere omdannelse til muld.