Kompostkværn Test 2024 → De 5 Bedste Kompostkværne

Kompostkværn

Er du på jagt efter en god kompostkværn til haven? Så er du landet det helt rigtige sted; her i artiklen har vi nemlig udvalgt de 5 bedste kompostkværne, som du kan købe lige nu. Vi har altså lavet researchen for dig, så du kan spare det hårde arbejde, og blot læse med her for at finde den kompostkværn, der er bedst til lige netop dit behov.

Som du vil opdage, når du læser artiklen igennem, har vi delt vores bedst i test liste op i fem forskellige kategorier. Hver af disse kategorier har én kompostkværn, der er kåret som den bedste under lige netop de forudsætninger, som kategorien forudsætter. Denne opdeling har vi lavet for at gøre det hurtigt og nemt for dig at finde lige netop den model, der passer bedst til dine behov og dit budget.

Undervejs i artiklen vil du få en præsentation af, hvorfor det lige netop er disse kompostkværne, der er blevet udpeget som de bedste. I samme omgang vil du kunne klikke dig videre til forhandlere, der sælger hver af de præsenterede modeller. På den måde kan du i løbet af få øjeblikke finde frem til den bedste kompostkværn og bestille den. Så handler det bare om at gå ud i skuret og få gjort plads til, at den bliver leveret.

God fornøjelse!

Makita UD2500 – Bedste kompostkværn

Makita UD2500 2500W

Titlen som den bedste kompostkværn går til Makita UD2500. Det er en elektrisk model med en effekt på 2500 Watt, hvilket betyder, at den er utrolig effektiv. Samtidig har en fornuftig beholder, den er let at benytte og prisen er meget rimelig i forhold til, hvad du får.

Det er med andre ord opskriften på det, som vi betegner som den bedste kompostkværn. Den skal nemlig være velfungerende, af høj kvalitet og ikke mindst give masser af værdi for pengene.

Kvalitetskværn til kompost

Der er ingen tvivl om, at du kan forvente høj kvalitet. Hvis du vælger at investere i en Makita kompostkværn af typen UD2500. Som vi kender det fra Makita, er den naturligvis fremstillet i holdbare materialer, ligesom den også har masser af smarte løsninger.

Du kan eksempelvis se frem til en stor beholder, der kan rumme hele 67 liter. Beholderen kan naturligvis på- og afmonteres efter behov, så den er nem at tømme uden, at du skal slæbe hele den store 27,6 kilo tunge kompostkværn med dig rundt.

Ikke at det ville være fuldstændig umuligt, da kværnen er monteret på et stativ med store hjul. Det er således ikke noget problem at flytte rundt på den, og det kan være en fordel. Så slipper du nemlig for at flytte alt haveaffaldet til kværnen. I stedet handler det barne om at flytte din Makita kompostkværn hen til haveaffaldet.

Effektiv kværn til hobbybehov

Der er ingen tvivl om, at det her er en kompostkværn, der kan klare praktisk talt alle de behov, man måtte stå med som hobbyist. Som vi lagde ud med at sige, er der udstyret med en elektrisk motor, der har en effekt på 2500 Watt.

Maskinen bruger et valseskæresystem og med det, kan det klare grentykkelser på op til 45 millimeter. Det er naturligvis ikke en kompostkværn på professionelt niveau, men det burde være nok til de behov, som du måtte have, hvis du køber din Makita UD2500 som privatperson.

4 ud af 5 stjerner

Hvis man slår Makita UD2500 op på PriceRunner vil man blive præsenteret for mere end 300 anmeldelser skrevet af forbrugere, der har købt og afprøvet kompostkværnen i deres hverdag.

De har i gennemsnit vurderet den til 4,0 ud af 5 stjerner, hvilket er en pæn score med hundredvis af anmeldelser. Ud af de 300, er der knap 80 %, der har givet en 4- eller 5-stjernet vurdering svarende til god eller fremragende.

Einhell GC-KS 2540 – Bedste billige kompostkværn

GC-KS 2540

Bliver det lidt for dyrt at investere i modellen fra Makita? Så kan du overveje at tage et nærmere kig på Einhell GC-KS 2540, der her får titlen som den bedste billige kompostkværn. Det gør den fordi det faktisk er en rigtig fornuftig kværn, som samtidig kan anskaffes til en ganske rimelig pris.

Fleksibel løsning til den lille have

Som enhver god kompostkværn, er denne model fra Einhell naturligvis monteret på et stativ med hjul. Det betyder, at den er nem at flytte rundt i haven, så man altid kan kværne kompost der, hvor man har mest brug for det.

Modellen har en opsamlingspose, som man kan monteret på den, og altså ikke en decideret bøtte. Det kan både være en fordel og en ulempe, men det betyder, at den fylder noget mindre end eksempelvis Makita-modellen, som vi præsenterede ovenfor.

Udover posen medfølger der også en stav, som man kan bruge til at frigøre elementer i kompostkværnen som måtte have sat sig fast. Det er en rar sikkerhed at have, da man på den måde undgår at begynde på farlige improviserede løsninger for at få løsnet det fastsatte.

Effektiv motor til kværning

Man kan fristes til at tro, at en billig kompostkværn ikke har nogen motorkraft, men sådan behøver det ikke at være. Med Einhell GC-KS 2540 får du i hvert fald en kværn med en effekt på 2500 Watt. Det er altså lige så meget som flere af de andre og noget dyrere kværne.

Selve kværnen kan håndtere grene på en diameter op til 40 millimeter. Det burde være tilstrækkeligt til dig med den mindre eller lille have, og langt de fleste vil således ikke opleve problemer eller udfordringer med maskinens kapacitet.

Det er dog vigtigt at gøre sig nogle overvejelser forud for købet. For hvis du har en stor have eller en landejendom, hvor der genereres meget kompost og haveaffald, der skal kværnes, så kan det være, at du skal have fat i en af de større modeller på listen her.

Bosch AXT 25 TC – Bedste premium kompostkværn

Bosch AXT 25 TC Kompostkværn - 600803300

Er der omvendt plads i udgettet til at investere i en dyrere kompostkværn? Så er der ingen tvivl om, at Bosch AXT 25 TC er et oplagt bud. Her får du en velfungerende kompostkværn, der er proppet til randen med smarte løsninger – og naturligvis samtidig en effektiv motor, der kan klare lidt af hvert.

Bemærkelsesværdigt er det, at man kan af- og påmontere tragten på denne kompostkværn fra Bosch. Dermed kan man reducere højden til blot 67 centimeter, når maskinen opbevares mellem brug. Det gør det meget nemmere at finde plads til den på matriklen, da det typisk betyder, at den kan komme ind under et bord at stå i skuret, garagen eller måske udekøkkenet.

Støjsvag, men effektiv

Der er flere ting, der gør Bosch AXT 25 TC særligt interessant. En af disse er det faktum, at den er utrolig støjsvag. Det er altså en kompostkværn, som du sagtens kan bruge uden de store kvaler, selvom teenagerungerne sover længe eller hvis du bor i et parcelhuskvarter, hvor naboerne er vitterligt lige omme på den anden side af hækken.

Selvom der er tale om en støjsvag kompostkværn, så betyder det ikke, at du går ned på effektiviteten. Motoren med en effekt på 2500 Watt, er nemlig klar til at håndtere praktiskt talt alle typer af haveaffald – og meget af det.

Faktisk kan lige netop denne kompostkværn fra Bosch håndtere intet mindre end 230 kilo haveaffald per time. Det er naturligvis under optimale omstændigheder, men det siger absolut noget om, hvor egnet den er til enhver opgave, du måtte smide efter den.

Ligesom Makita-modellen der blevet kåret som den bedste kompostkværn, kan Bosch AXT 25 TC også håndtere grene på en tykkelse op til 45 millimeter. Det burde være tilstrækkeligt for de fleste, og du er således vældig godt stillet med denne model.

4,2 ud af 5 stjerner

På PriceRunner kan man i skrivende stund finde 1.888 anmeldelser af denne kompostkværn fra Bosch. De har i gennemsnit vurderet maskinen til 4,2 ud af 5 stjerner, hvilket må siges at være ganske pænt – særligt når det baserer sig på så mange anmeldelser.

Fordelingen er klar; over halvdelen vurderer Bosch AXT 25 TC til at være fremragende, og samler man de 4- og 5-stjernede anmeldelser udgør de 81 %. Der kan således ikke herske nogen tvivl om, at det i den grad er en anbefalelsesværdig kompostkværn.

AL-KO Easy Crush 2810 – Bedste akku kompostkværn

AL-KO Easy Crush 2810 kompostkværn 2800W

Er du specifikt på udkig efter en akku kompostkværn, så kan vi afsløre, at du nærmest ikke kan undgå at købe en. Langt de fleste kompostkværne, der kan købes i Danmark er nemlig nogle, der er drevet med ledning.

Alternativerne er en kompostkværn med batteri eller en benzindreven kompostkværn. Der er dog få og meget langt mellem disse modeller, og det er der en god grund til. En kompostkværn skal nemlig typisk køre i længere tid ad gangen, og man står som regel lige op ad den under brug.

En batteridreven model ville løbe for hurtigt tør for strøm – særligt når man tager den høje motoreffekt i betragtning, og en benzindreven model ville både larme og forurene mere. Samtidig ville der være mere på benzin kompostkværn, der ville kunne gå i stykker.

Derfor er akku kompostkværne det mest almindelige, men det skal ikke afholde os fra ta præsentere AL-KO Easy Crush 2810 som et oplagt bud på en sådan model. Den er naturligvis drevet med ledning, og kan i den grad noget.

Kraftfuld motor

Denne AL-KO kompostkværn er ubetinget den mest kraftfulde model, som vi præsenterer for dig her i artiklen. Den har en motor, der yder en effekt på hele 2800 Watt – altså 300 Watt mere end de ovenstående kværne.

Det betyder, at du roligt kan regne med, at den ubesværet kan håndtere dit haveaffald, samt at der er mindre, der vil sætte sig fast. Snittesystemet kan også håndtere grene på en tykkelse op til 42 millimeter, og derudover sikrer vinklen på valseskæren også, at kædedannelse reduceres.

Der er ligeledes en stor integreret opsamlingsbalje, der naturligvis kan fjernes, så det er nemt at tømme komposten efterfølgende. Selve kværnen står på et stativ med store hjul, der gør det nemt at flytte rundt på den i haven – også selvom terrænet er ujævnt eller måske endda lidt blødt.

Bosch AXT Rapid 2200 – Bedste lille kompostkværn

Bosch AXT Rapid 2200 Kompostkværn - 600853600

Dagens sidste model er også den mindste. Det er en Bosch AXT Rapid 2200, der vinder titlen som den bedste lille kompostkværn. På trods af dens størrelse, skal man ikke underkende den – den har nemlig stadig masser at skulle have sagt, når først haveaffaldet kommer på banen derhjemme.

90 kilo affald i timen

Helt konkret kan den håndtere 90 kilo haveaffald i timen, og de laserskårne knive i skæresystemet håndterer uden problemer selv det mere besværlige kompost. Det hjælpes også godt på vej af motoren, der har en effekt på 2200 Watt.

Selvom det ikke er den mest kraftfulde motor, som du er blevet præsenteret for her i artiklen, så er den absolut tilstrækkelig – særligt til en lille kompostkværn som denne. Faktisk producerer den det højeste moment i sin klasse, og det betyder bogstaveligt talt, at du ikke finder en bedre lille kompostkværn end denne.

Smarte løsninger i en lille kompostkværn

En af måderne hvorpå den hurtige kværning af affald opnås på er ved hjælp af fødetragten, der er ekstra hurtig. Samtidig medfølger der en nedstopper, som man kan bruge til hurtigt at påfylde og sikre en effektiv gennemstrømning af haveaffald i kompostkværnen.

Dermed burde det ikke tage mange øjeblikke at få kværnet komposten fra den lille have – og det er lige præcis det, der giver Bosch AXT Rapid 2200 sin eksistensberettigelse, og i øvrigt også årsagen til, at den har fået navnet Rapid.

Udover alt dette, kan du naturligvis også se frem til en kompostkværn, der kommer til at holde mange år endnu, hvis du vælger at købe modellen her. Som vi kender det fra Bosch, er det nemlig en velkonstrueret maskine med alle de bedste materialer af høj kvalitet. Det betyder, at du roligt kan regne med, at den kommer til at kværne kompost lige så længe, at du orker at stoppe kompost i den.