Multicutter Test 2024 → Se De 5 Bedste Multicuttere

Multicutter

Ethvert værksted eller skur med respekt for sig selv bør have en multicutter. Der er nok noget nær det mest alsidige værktøj man kan have, og både professionelle og hobbyister har masser af opgaver, som kan løses med sådan en maskine. Men hvilken multicutter er bedst?

Det har vi undersøgt for dig, så du ikke behøver at gøre det. Resultaterne af vores undersøgelser finder du her i artiklen. Nedenfor bliver du nemlig præsenteret for de bedste multicuttere. På den anden side af vores lille bedst i test liste finder du også lidt generel information om værktøjet, samt gode råd til, hvordan du kan spare penge, når du køber en multicutter.

Der er naturligvis mange måder, hvorpå man kan finde den absolut bedste maskine. Du kan blandt andet læse en multicutter test, kigge på udvalget hos din yndlingsbutik og høre familie, venner og kolleger ad i forhold til, hvilken multicutter de har derhjemme. Alt dette anbefaler vi, at du gør, og så supplerer du naturligvis bare med denne bedst i test af multicuttere.

DeWalt DCS355N – Bedste multicutter

Dewalt Dcs355n Multi-cutter 18v Xr Kulløs Løs Enhed

Første model på listen er denne DeWalt DCS355N, der får titlen som den bedste multicutter. Det gør den blandt andet fordi det er en solid klinge med praktisk talt alle de funktioner, som man kan få brug for til hobbybrug – og sågar også til professionelt brug.

Modellen her kommer med et tilbehørssæt, bestående af hele 29 dele. Det betyder, at du kan bruge denne model til en bred vifte af skæreopgaver, men herlighederne stopper ikke der. I tilbehørssættet medfølger der nemlig også sen slibeplade, så du også kan bruge denne multicutter til at klare alle de slibninger, som du måtte stå overfor.

Det er derudover værd at bemærke, at du også får en universal klingeadapter med. Det betyder, at du uden problemer kan bruge klinger fra andre mærker også. Fordelen ved dette er naturligvis, at du har mere frit valg i forhold til køb af slibeplader, multicutter klinger og så videre.

Derudover kan du glæde dig over det indbyggede LED-lys og det faktum, at denne multicutter benytter et 18V XR-batteri, hvilket betyder, at du kan bruge de samme batterier, som du bruger til dit øvrige elværktøj fra DeWalt.

Det mest brugbare værktøj nogensinde

Ja, det er der faktisk en kunde, der har beskrevet denne DeWalt multicutter som. Det er ikke et enkeltstående tilfælde, nærmest tværtimod. Forbrugerne, der har anmeldt DeWalt DCS355N er jævnt begejstrede over næsten hele linjen.

Søger man efter multicutteren på Google, bliver man i skrivende stund præsenteret for en gennemsnit vurdering på 4,8 ud af 5 stjerner. Det er vel at mærke på baggrund af knap 2.200 anmeldelser, hvor langt størstedelen giver 5 stjerner.

Men topkaraktererne er ikke kun at finde på Google. Også på den danske prissammenligningsplatform PriceRunner, er der også masser af positive anmeldelser. Faktisk har 97% af de mere end 1.400 anmeldelser vurderet, at denne multicutter fortjener 4 eller 5 stjerner.

De her tusindvis af begejstrede brugere er naturligvis en meget stor årsag til, at DeWalt DCS355N ender med at blive kåret som den bedste multicutter på listen her.

Makita DTM51Z – Bedste Makita multicutter

Makita DTM51Z

Hvis du specifikt er på udkig efter den bedste Makita multicutter, så tag et kig på Makita DTM51Z. Det er en model, der kan klare lang de fleste opgaver. Med fem forskellige hastighedstrin, hvor svingninger per minut kan justeres mellem 6.000 og 20.000, er der nemlig fleksibilitet nok til at løse dine behov.

Samtidig kan du glæde dig over en total svingvinkel på 3,2 grader, et batteribeskyttelsessystem, der sikrer at batteriet holder længere, en blød opstart af klingen og ikke mindst muligheden for at skifte klinge uden værktøj. Alt dette gør det til en sand fornøjelse at bruge multicutteren her hver eneste gang, der er behov for den.

Når du køber denne Makita DTM51Z, får du det hele med i tilbehør. Den leveres i en værktøjskasse med masser af slibepapir, slibeplader, og en række forskellige klinger, som kan klare skæringer i langt de fleste materialer.

Endnu en multicutter med topkarakter

Vi kan lige så godt afsløre det allerede; samtlige multicuttere på listen her er alle blevet godt bedømt af de kunder, der har købt og anmeldt dem. Derfor bør det heller ikke komme som en overraskelse, når vi nu fortæller, at Makita DTM51Z har fået topkarakterer af kunderne.

På Google Anmeldelser vurderes den i gennemsnit til 4,8 ud af 5 stjerner. Samme score som ovenstående model fra DeWalt, men baseret på noget færre anmeldelser. I skrivende stund er der nemlig blot lige over 1.000, der har givet deres besyv med på vejen.

På PriceRunner får den også 4,8 stjerner, så forbrugerne er altså nærmest uhyggeligt uenige om, hvilken karakter denne bedste Makita multicutter fortjener. Endnu engang baserer denne score sig dog på lidt færre anmeldelser end vi har set hidtil; på PriceRunner er der nemlig i skrivende stund 29 forbrugere, der har anmeldt Makita DTM51Z.

DeWalt DCS355D2-QW – Bedste DeWalt multicutter

DeWalt 18V Multicutter

Har du besluttet dig for, at du skal have den bedste DeWalt multicutter? Så kommer du ikke udenom denne DeWalt DCS355D2-QW. Det er en maskine, der er en del af samme serie, som den første vi præsenterede i dag. Det afslører modelnavnet også for den skarpe læser.

Men der er nu alligevel nogle ting, der adskiller de to. Først og fremmest er det her en større pakke, hvor du både får oplader og batterier med. Det forklarer også den lidt højere pris. Samtidig er der diverse småting, som den professionelle bruger vil sætte pris på.

Eksempelvis er denne DeWalt multicutter også udstyret med en støvsugningsadapter, der sikrer, at du kan få støvet væk og dermed holde luften mere ren og undgå blokering af udsynet til dit arbejdsområde. Samtidig kommer modellen her også med dybdekontrol med skærelinjeguide, hvilket naturligvis er med til at sikre øget præcision, når du arbejder med detaljerne.

Når du køber DeWalt DCS355D2-QW, får du også lidt mere tilbehør. Faktisk er der i alt 35 dele med i pakken, når du får multicutteren leveret. Kombinerer man dette med de medfølgende batterier, så bliver det pludselig en særligt attraktiv maskine.

Tre på stribe: 4,8 ud af 5 stjerner

Vi fortsætter striben af vurderinger, der lyder på 4,8 ud af 5 stjerner. Vi taler naturligvis om forbrugeranmeldelserne, der gang på gang kan mindre utroligt meget om hinanden på tværs af produkter. Det er også gældende her, hvor denne DeWalt multicutter bliver vurderet til 4,8 ud af 5 stjerner.

Det er tilfældet på både Google Anmeldelser og PriceRunner, hvilket naturligvis bare er en stærkt indikator for præcis, hvor god en multicutter denne model er. Når tusindvis af kunder kan være begejstrede for den, er der også en overvejende sandsynlighed for, at du bliver det, hvis du køber den.

Bosch GOP 18V-28 Professional – Bedste Bosch multicutter

Bosch Akku Multicutter GOP 18V-28 Professional

Vil du gerne have den bedste Bosch multicutter, så er der ingen vej udenom Bosch GOP 18V-28 Professional. Modellen her er, som navnet indikerer, en del af mærkets portefølje af maskiner, der er målrettet specifikt til professionelle.

Men det betyder ikke, at du ikke kan bruge denne multicutter selvom det bare er til diverse hjemmeopgaver. For på trods af Professional-navnet, er det her en maskine, der er utrolig nem at benytte for alle og enhver. Derfor får du sådan set kun den ekstra kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, som en professionel kunde ønsker – og som forbrugere i mange tilfælde også sætter pris på.

Helt konkret er det her en multicutter med alt, hvad du behøver. Den har indbygget LED-slys, meget høj performance og en stor grænseflade, som den kan arbejde på. Den totale svingvinkel er på 2,8 grader, og hastigheden kan justeres mellem 8.000 og 20.000 svingninger i minutter.

Modellen kommer ikke med alverdens tilbehør, men til gengæld har den et såkaldt snap-in-system, der gør det utroligt nemt at skifte tilbehør.

Masser af ros fra de mange kunder

Hvis man finder Bosch GOP 18V-28 Professional på PriceRunner, så bliver man mødt af en gennemsnitlig vurdering på 4,6 ud af 5 stjerner. Dette er baseret på 86 anmeldelser, og der er ingen tvivl om, at kunderne i overvejende grad er glade for multicutteren her.

Den bliver særligt rost for sin gode byggekvalitet, dens holdbarhed og driftssikkerhed, samt de mange arbejdsopgaver, som den kan løse. Samtidig er folk generelt glade for dens trådløse kapabiliteter, da det på mange måder gør den nemmere at arbejde med. Og så er det naturligvis rart, at den kan bruge batterier fra andre Bosch-maskiner.

Den gennemsnitlige vurdering på Google er en my bedre. Her får Bosch GOP 18V-28 Professional nemlig 4,7 ud af 5 stjerner i skrivende stund. Det er baseret på mere end 440 anmeldelser, og er således også et udtryk for de mange kvaliteter, som denne Bosch multicutter i den grad har.

Bosch PMF 220 CE Basic – Bedste billige multicutter

Bosch PMF 220 CE

Vi bliver hos Bosch, når vi skal kåre den bedste billige multicutter. Det er nemlig en Bosch PMF 220 CE, der får lov at løbe med denne titel. Det er der flere gode grunde til, men den primære forudsætning er naturligvis, at den er billigt prissat.

Det opfylder modellen i den grad, da det er den absolut billigste multicutter på listen her, og samtidig også blandt de billigste på hele markedet. Derudover er det en oprigtigt god maskine, der kan klare langt de fleste opgaver, som man måtte have som hobbyhåndværker derhjemme.

Med justerbare svingninger i minutter på mellem 15.000 og 20.000, en fin svingvinkel på total set 1,4 grader og diverse udstyr, kommer du rigtig langt for dine penge med modellen her. Den yder 220 watt, kommer med et magnetisk udskiftningssystem til dens multicutter klinger og meget mere.

Det betyder, at du nemt kan skære i træ, slibe med slibeplader og meget mere. Endelig er det også en af de letteste multicuttere på listen her, hvilket kan være en fordel, hvis man ikke er vant til at arbejde med tunge maskiner.

Billig, men god

Bosch PMF 220 CE er en billig, men god multicutter. Det er i hvert fald konklusionen man kan drage, hvis man laver en sammenfatning af de mange anmeldelser, som maskinen har fået på platforme som Google Anmeldelser og PriceRunner.

Her får den nemlig henholdsvis 4,3 ud af 5 stjerner og 4,4 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering fra forbrugerne. Det er ikke lige så højt som de andre modeller her på listen, men ikke desto mindre er det pæne vurderinger, der underbygger, at en billig multicutter sagtens kan være en god multicutter.

Sådan finder vi de bedste multicuttere

Det var vores liste over de bedste multicuttere. Vi håber naturligvis, at du er blevet lidt klogere på, hvilken model der er den bedste til lige netop dine behov og dit budget. Lige om lidt kommer vi med diverse nyttig information om multicuttere og køb af dem, men inden da skal det handle om noget andet.

Vi vil nemlig gerne kort forklare, hvordan vi finder de bedste multicuttere. Ovenstående bedst i test liste er blevet til baseret på en omfattende dataindsamling og -analyse. Det vil sige, at det altså ikke er resultatet af vores egne tests, der er grundlaget for vores kåringer.

I stedet har vi taget udgangspunkt i produktinformationer, priser, tekniske specifikationer og ikke mindst anmeldelser fra forbrugere og eksperter. Alt disse informationer bliver vejet op i forhold til hinanden på tværs af et udvalg de mange multicuttere, som man kan købe i Danmark.

Resultaterne af disse analyser ser du ovenfor. De multicuttere, som du netop er blevet præsenteret for, er nemlig dem, der i vores analyse klarede sig bedst i hver af kategorierne. Som vi tidligere har været inde på, er der ingen tvivl om, at det især er forbrugeranmeldelserne, der vejer højt, når vi skal foretage disse analyser.

Køb en multicutter på tilbud

En multicutter kan variere rigtig meget i pris. Du kan få dem ned til et par hundrede kroner, men de kan også koste op mod 5.000 kroner eller mere. Især, hvis du er på udkig efter de dyrere modeller, kan det derfor være særligt aktuelt at undersøge muligheden for at købe en multicutter på tilbud.

Det er der heldigvis gode chancer for, at man kan slippe afsted med. Det er nemlig ikke ureaistisk, at forhandlerne sætter prisen ned på deres multicuttere. De største besparelser vil naturligvis være på de dyrere modeller, men man kan også være heldig, at der er lidt at spare på en billig multicutter.

Men hvor finder man en multicutter på tilbud? Det er et godt spørgsmål, som kan være lidt svært at svare på. Der er nemlig ingen andre end forhandlerne selv, der ved, hvornår de har tænkt sig at give kunderne nogle besparelser på deres maskiner.

Når det så er sagt, så er der en del forhandlere, der generelt er gode til at sætte deres multicuttere på tilbud fra tid til anden. Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til nogle af disse via bedst i test listen ovenfor. Derfor kan det også være et oplagt sted at starte, hvis du vil se om du kan spare lidt penge på dit nye værktøj.

Hvad er en multicutter?

En multicutter er et stykke elværktøj, hvis primære fidus er, at man kan tilkoble en masse tilbehør. Det kan eksempelvis være klinger, slibeplader, fugeknive, skrabere og lignende. I sig selv gør multicutteren dog ikke andet end at have en motor, der svinger hurtigt frem og tilbage.

Derfor er det tilbehøret, der gør en multicutter til et multiværktøj. Langt de fleste af disse maskiner kommer med tilbehør, når man køber dem, som du kunne se på listen ovenfor. Men det er ikke dem alle, og derfor er det vigtigt, at du får købt noget tilbehør, hvis du vil i gang med at bruge maskinen, så snart du får den.

Hvad kan en multicutter?

En multicutter kan bruges til mange formål, det afhænger blot af, hvilken type af tilbehør du har koblet på den. Eksempler kunne eksempelvis slibning af træ. Det kræver blot, at man har en slibesål monteret på værktøjet. Her vil den være særlig oplagt til brug i hjørner, hvor det kan være svært at komme til med andre slibeværktøjer.

Man kan også bruge en multicutter til rensning af fliseklæber, fjernelse af lim og maling, udskæring af indfatninger, savning i fodpaneler, skyggelister, metal, fuger og lignende. Der er altså masser af arbejdsopgaver, som man regelmæssigt støder på i forbindelse med gør-det-selv-opgaver, hvor en multicutter kan være den oplagte løsning.

Køb din multicutter online og spar penge

Når nu du skal købe din multicutter, så kan du med fordel gøre det online. Gør du det, har du i mange tilfælde nemlig muligheden for at spare penge. Som du måske ved, er der nemlig af og til lavere priser hos webshops end hos de klassiske fysiske butikker, som vi ellers traditionelt set har handlet ved i mange år.

Årsagen til de lavere priser på internettet er du sandsynligvis medvirkende til. Som kunde på internettet kan du nemlig meget hurtigt klikke dig fra den ene webshop til den anden. Det er noget mange af os gør, og vi stopper sjældent før vi finder den webshop, der har den bedste pris, de bedste leveringsbetingelser eller lignende.

Derfor er internetbutikkerne nødt til at kæmpe benhårdt for at få dig til at købe din nye multicutter hos lige netop dem. Deres taktikker vil typisk bestå af at have lave priser, attraktive leveringsforhold, gode kundeklubber, fordelagtige handelsbetingelser eller lignende. Uanset, hvor de lægger deres fokus, vil du i mange tilfælde være bedre stillet, end hvis du var gået i en fysisk butik.

Der er naturligvis ikke regler uden undtagelser, men generelt er det vores erfaring, at du kan spare penge ved at købe din multicutter online.

Masser af gode værktøjsbutikker

Uanset om du vælger at lytte til vores råd eller ej, så er der masser af gode værktøjsbutikker, som du kan handle hos. Det gælder både dem, der udelukkende findes på internettet, dem der kun har deres fysiske butik og dem, der har begge dele.

Eksempler på velkendte forhandlere, der sælger multicuttere kunne eksempelvis være:

 • Proshop
 • Dorch Danola
 • Wattoo
 • Davidsen
 • Bauahus
 • Jem og Fix
 • Biltema
 • Bygma

Ovenstående er naturligvis kun et uddrag, af de mange steder, hvor du kan købe dig en multicutter. Men der er ingen tvivl om, at det er oplagte steder at starte. Du vil også bemærke, at flere af dem fremgår af bedst i test listen øverst på siden, og dermed forhandler nogle af de bedste multicuttere.

Derfor kan det være et oplagt sted at starte, hvis du gerne vil handle allerede i dag.

Multicutter bedst i test: Hvilken multicutter er bedst?

Det var sådan set alt, hvad vi havde for denne gang om multicuttere. Vi håber, at du er blevet bare lidt klogere på det alsidige elværktøj og dets egenskaber. Inden, at vi runder helt af for nu, vil vi dog gerne kort lige genopfriske bedst i test listen fra øverst på siden. På den måde er du helt skarp på, hvilken multicutter der er bedst, når du går herfra.

 • Bedste multicutter: DeWalt DCS355N
 • Bedste Makita multicutter: Makita DTM51Z
 • Bedste DeWalt multicutter: DeWalt DCS355D2-Q2
 • Bedste Bosch multicutter: Bosch GOP 18V-28 Professional
 • Bedste billige multicutter: Bosch PMF 220 CE Basic

Kigger du listen igennem og tænker, at du da egentligt godt lige kunne være interesseret i at blive mindet om, hvorfor det var en eller flere af maskinerne fortjente en plads i artiklen her? Så kan du scrolle op øverst på siden, hvor vi beskriver hver af ovenstående bedste multicuttere i test.

Det vil også være her, at du kan klikke dig direkte videre til forhandlere, der forhandler dem til attraktive priser. Måske du endda kan være heldig, at de har din drømme multicutter på tilbud. Det kan naturligvis aldrig garanteres, men man kan jo have lov at håbe.

Under alle omstændigheder vil vi ønske dig held og lykke i jagten på en multicutter. Du skal have tak fordi du læste med – og kom endelig igen! Hvis hele værkstedet skal fornys, kan vi glæde dig med, at vi også har bedst i test artikler om elkædesave, kap-/geringssave, gulvvaskere, hækkeklippere og meget mere.