Pandetermometer Test 2024 → Se De 3 Pandetermometere

pandetermometer test

Når du eller nogen, du holder af, bliver syge, er det vigtigt at vide, om feber er begyndt – og i så fald hvor højt. Temperatur der stiger i mere end tre dage er for eksempel et tegn på, at det er tid til at tale med din læge, og temperaturer på over 40° kan forårsage anfald hos små børn. Derfor er det nøglen at have et godt pandetermometer termometer, der giver nøjagtige aflæsninger. For babyer under 3 måneder skal temperaturen tages hyppigt, og enhver feber i denne aldersgruppe berettiger til et opkald til lægen.

Nokia Withings SCT01 Thermo pandetermometer

Withings Termometer Thermo

 

Lavet af glat, hvid akrylnitrilbutadienstyren (ABS) plast, dette cylindriske pandetermometermåler er 11 cm langt og 1,1 cm rundt. Den vejer 70 gram med installerede batterier. Den bruger to inkluderede AAA-batterier, som skal vare to til tre år. Du kan udskifte dem ved at skubbe bagsiden af ​​termometeret åbent. Withings siger, at enheden selv har en levetid på fem år.

Forsiden af ​​Thermo har en indbygget 20-til-5-pixel LED-skærm, der automatisk slukkes efter 30 sekunder. Når temperaturen tages, viser displayet brugerens navn og temperatur. Du kan skubbe fingeren op og ned i enden af ​​Thermo (overfor hætten), som indeholder et berøringsfølsomt kontrolområde, for at rulle gennem brugerne. På den anden side af skærmen, kan du se en knap, der aktiverer Thermo. Mellem displayet og knappen er der en lille LED-indikator, der lyser grønt uden feber, gul for mild feber og rød for høj feber.

Termometeret indeholder 16 infrarøde sensorer, der læser din temperatur ved at registrere varme på din pande. Det gør den ved at læse din kernetemperatur gennem din tidsmæssige arterie. Den leveres med en silikone beskyttelseshætte, der passer over åbningen, du trykker mod dit hoved.

Withings Thermo

Når en temperatur er registreret, vibrerer Thermo. Det tager cirka to sekunder. Det viser temperaturer fra 35,5 til 42 grader Celsius. Du kan optage op til 32 temperaturer, som du senere kan synkronisere med den gratis Withings Thermo-app (mere om dette kort). Til sammenligning registrerer Vicks SmartTemp op til 10 målinger, mens Kinsa Smart Ear registrerer op til 50.

Thermo er IP22 klassificeret til vandmodstand, men den er ikke vandtæt, så du bør ikke koge eller på anden måde nedsænke den. Brug en blød, tør klud til at rengøre den.

Fordele:

 • Mange programmer
 • Letvægtig

Medisana TM 750 pandetermometer

MEDISANA TM 750 CONNECT

 

Det er vigtigt at tage kropstemperaturen for at afgøre, om du eller den person, du plejer, har en temperatur, der er højere end normalt og har brug for lægehjælp. Med Medisana Infrarød Multifunktionelt termometer TM 750 er du sikker på, at få den hurtigste og mest præcise måling af kropstemperaturen fra øret eller panden hver gang, så der er ingen anden gætteri. Den er let at bruge, med et akustisk signal ved start- og slutmåling af temperatur samt en visuel feberalarm. Enheden gemmer automatisk de sidste 30 måleresultater med deres datoer og klokkeslæt. Det har også de ekstra funktioner til måling af den omgivende temperatur såvel som væsker og overfladetemperatur. Medisana TM 750 pandetermometer er et certificeret medicinsk produkt.

Fordele:

 • Stor hukommelse
 • Brugervenlig

Beurer 3 i 1 FT65 – Mest nøjagtige pandetermometer

Beurer BEURER FT65

Læs først anmeldelser. Det lyder indlysende, jeg ved det, og lad os være ærlige, du følger allerede dette råd, da det er derfor, du er her for at læse anmeldelser. Men vi vil bare understrege, hvor vigtigt det er at læse masser af kundeanmeldelser. Det er ofte godt at læse ekspertudtalelser, men det er endnu vigtigere at læse, hvad kunderne synes om produkter som Beurer FT65 multifunktionelt termometer. Kun ved at høre det direkte fra kundens mund kan du få en reel fornemmelse for, hvor godt produktet er og om det repræsenterer god værdi for pengene og god kvalitet.

Som du kan forestille dig, er der uendelige mængder af muligheder, når det kommer til at købe pandetermometre. Faktisk viser en undersøgelse, at der er 20 produkter i kategorien, og der er i alt 71 produkter tilgængelige fra Beurer. Selvfølgelig fremstiller Beurer mere end bare pandetermometre, så vi har set for at se, hvor mange produkter der er tilgængelige fra Beurer specifikt i kategorien pandetermometre, og det er 3. Så det er let at forstå, hvorfor man læser Beurer FT65 multifunktionelt termometer. Anmeldelser vil være et vigtigt skridt i købsprocessen, fordi det hjælper dig med at indsnævre det store udvalg.

Når du læser anmeldelser, opfordrer vi dig til kun at kigge på velrenommerede kilder ved hjælp af de onlinebutikker, du kender godt, for eksempel på Beurer FT65 multifunktionelt termometer.

Fordele:

 • Avancerede programmer
 • Nøjagtig måling

Hvordan fungere en pandetermometer?

Infrarøde pandetermometere måler varmen fra kroppen. Nogle infrarøde kan være vanskelige at placere, men deres digitale aflæsning tager kun 1 til 3 sekunder – blandt de korteste tider af alle de termometre, vi testede. Men disse termometre er også blandt de dyreste – og de er ikke nødvendigvis mere nøjagtige end billigere digitale termometre.

Infrarøde tympaniske termometre måler temperaturen inde i øregangen. Bemærk, at hvis et øretermometersondespids er koldt, kan det give dig en køligere læsning. Nogle modeller har en forvarmningsfunktion for bedre nøjagtighed. Denne type termometer er hurtig og nem at bruge. De bedste infrarøde termometre i vores tests var pandemodeller. Ikke overraskende foretrak børnene i vores undersøgelse termometre af pande-typen frem for orale og øretyper. En ung deltager udtrykte en fælles stemning blandt testere af pande-termometre: “Det føltes rigtig glat på min pande, og det gled let.”

Et ikke-kontakt infrarødt pandetermometer, fungerer typisk ved at holde termometerstaven en tomme eller to fra patientens pande og trykke på en knap for at vise to røde lyscirkler på panden. Du flytter derefter termometeret tættere på eller længere fra panden, indtil de to røde cirkler konvergerer til en rød cirkel og slipper knappen, hvorpå temperaturen vises. Hvis dit barn er rastløs, kan det være svært at få en nøjagtig temperatur. Mange termometre har et hørbart bip eller andet signal, der indikerer, at aflæsningen er færdig – hvilket betyder, at du ikke behøver at fortsætte med at kontrollere. Producenten siger, at du også kan bruge dette pandetermometer til at måle temperaturen i et rum eller babyens badekar eller flaske, men vi testede ikke disse funktioner.

Hvor: pande, øre eller berøringsfri (afhængigt af model).

Typer af pandetermometre

At vælge det pandetermometer, der er bedst for din familie, kan være forvirrende. Her er hvad du har brug for at vide om de mest almindelige pandetermometre.

Generelt er der to typer termometre. Berørings- eller kontakttermometre skal røre kroppen for at måle temperaturen. Fjern- eller ingen kontakttermometre, kan måle kropstemperatur uden at røre ved huden.

Kontakt termometre

Den mest almindelige form for kontakttermometer bruger elektroniske varmesensorer til at registrere kropstemperatur. Disse termometre kan bruges på panden, munden, armhulen eller endetarmen. De fleste elektroniske termometre har et digitalt display, der viser temperaturaflæsningen.

Kontakt temperaturer giver de mest nøjagtige aflæsninger for spædbørn, især de der er 3 måneder eller yngre, såvel som børn op til 3 år. For ældre børn og voksne er mundtlige aflæsninger normalt nøjagtige – så længe munden er lukket, mens termometeret er på plads.

Fordele:

 • De fleste elektroniske kontakt termometre kan registrere temperaturer fra panden, munden, armhulen eller endetarmen – ofte på mindre end et minut.
 • Et elektronisk kontakt termometer er passende til nyfødte, spædbørn, børn og voksne.

Ulemperne:

 • Forældre kan bekymre sig om at forårsage ubehag, når de tager et barns temperatur.
 • Du skal vente 15 minutter efter at have spist eller drukket for at få en oral temperatur. Ellers kan temperaturen på din mad eller drikke påvirke termometerets aflæsning.
 • Det kan være svært for børn – eller enhver, der trækker vejret gennem munden – at holde munden lukket længe nok til at få en nøjagtig mundtlig læsning.
 • Hvis du planlægger at bruge et elektronisk kontakttermometer til at tage både oral og rektal temperatur, skal du hente to termometre og mærke en til oral brug og en til kontakt brug. Brug ikke det samme termometer begge steder.

Fjerntermometre

Mange skoler, virksomheder og sundhedsinstitutioner screener besøgende for feber. Et fjerntermometer, der ikke kræver hudkontakt, giver folk mulighed for at forblive længere fra hinanden. Fjerntermometre kan bruges på panden (temporal arterie) eller øret (trommehinde).

Eksterne pandetermometre

Eksterne pandetermometre bruger en infrarød scanner til at måle temperaturen i den tidsmæssige arterie i panden.

Fordele:

 • Et fjernt temporal arterietermometer kan registrere en persons temperatur hurtigt og tolereres let.
 • Kontaktløse termometre er passende for børn i alle aldre.

Ulemperne:

 • Et kontaktløst termometer kan være dyrere end andre typer termometre.
 • Denne type termometer kan være mindre nøjagtig end andre typer. Direkte sollys, kolde temperaturer eller en svedig pande kan påvirke temperaturaflæsningerne. Variationer i brugerteknik, såsom at holde scanneren for langt væk fra panden, kan også påvirke nøjagtigheden.

Eksterne øretermometre, også kaldet trommehinde-termometre, bruger en infrarød stråle til at måle temperaturen inde i øregangen.

Fordelene:

 • Når de placeres korrekt, er infrarøde øretermometre hurtige og generelt behagelige for børn og voksne.
 • Infrarøde øretermometre er passende til spædbørn ældre end 6 måneder, ældre børn og voksne.

Ulemperne:

 • Infrarøde øretermometre anbefales ikke til nyfødte.
 • Ørevoks eller en lille, buet øregang kan forstyrre nøjagtigheden af ​​en temperatur taget med et infrarødt øretermometer.
 • Kviksølvtermometre

Kviksølvtermometre anbefales ikke længere, fordi de kan gå i stykker og lade kviksølv – som er giftigt – slippe ud. Hvis du har et kviksølvtermometer, skal du ikke smide det i skraldespanden. Kontakt dit lokale affaldsindsamlingsprogram for at se, om der er et sted for indsamling af farligt affald i dit område.

Hvad du bør vide

Uanset hvilken type termometer du vælger, skal det være let at bruge og behageligt for dig eller dit barn.

For babyer yngre end 3 år

American Academy of Pediatrics (AAP) anbefaler, at man tager en rektal temperatur hos spædbørn og børn under 3 år, fordi det er mest nøjagtigt. En armhule temperatur kan være lettere, men det er den mindst nøjagtige. Hvis armhule temperaturen er over 37° C, skal du dobbelttjekke ved at tage en rektal temperatur.

For børn fra 3 år og opefter

I denne aldersgruppe er det fint at tage en oral temperatur, men nogle børn kan have problemer med at holde termometeret i munden længe nok til at få en nøjagtig læsning. Et øretermometer er en anden mulighed for ældre babyer og børn. Det giver hurtige resultater, men det kan være vanskeligt at placere det korrekt, og du får muligvis ikke den samme temperatur i begge ører. Temporal arterietermometre, der læser de infrarøde varmebølger frigivet af arterien langs siden af ​​hovedet, er acceptabelt for babyer på 3 måneder og ældre. Men de er kun egnede som en indledende screeningsanordning for yngre babyer – hvis der er tegn på feber, skal du kontrollere det igen med et rektalt termometer.

For teenagere og voksne

Orale eller infrarøde termometre kan være praktiske og give en nøjagtig aflæsning.

Hvad skal du se efter når du køber en pandetermometer?

Her er hvad du skal overveje, før du køber.

Funktioner

Så simpelt som digitale termometre er, har nogle klokker og fløjter, som du måske finder bekvemme, såsom bløde eller buede tip eller bip, der fortæller dig, hvornår de er på det rigtige sted, eller når de er færdige med at måle temperaturen.

Responstid

En aflæsning fra et digitalt sticktermometer kan tage fra 10 sekunder til mere end 80 sekunder afhængigt af modellen. Aflæsninger af infrarøde termometre tager kun 1 til 3 sekunder, men er måske ikke mere nøjagtige end et billigt digitalt sticktermometer.

Sikkerhed

Nogle modeller leveres med sondeovertræk, beskyttelsesetui og andet tilbehør, der kan udgøre en kvælningsfare for børn. Hvis den model, du køber, indeholder små dele, skal du holde dem ude af hænderne på børn.

Ekstraudstyr

Hvis du køber et billigt digitalt sticktermometer, skal du overveje at købe to: En til at tage orale temperaturer og en anden til at tage rektale temperaturer. På denne måde behøver du ikke bekymre dig om at have engangs termometerdæksler ved hånden. Mærk hver enkelt med permanent markør til dets særlige brug.

Slip af med kviksølv

Glastermometre med kviksølv er stort set blevet erstattet af digitale versioner, der ikke indeholder det potentielt farlige metal. Men du har muligvis stadig et gammelt kviksølvtermometer eller to, der lurer i et medicinskab. Kviksølvs eksponering kan medføre potentielt dødelige helbredsproblemer, hvis termometeret går i stykker. Så hvis du stadig holder på et glastermometer, der indeholder kviksølv (nogle glastermometre indeholder alkohol), anbefaler AAP at slippe af med det. (Du kan normalt se, om et termometer indeholder kviksølv, fordi det indvendige væske er et metallisk sølv, hvidt eller gråt. I alkoholversionen vil væsken være halvgennemsigtig og rød.) Men kast ikke bare et kviksølvtermometer i skraldet. Produkter, der indeholder kviksølv, betragtes som “farligt affald”. Forsegl genstanden i en plastikpose og kontakt det lokale affaldsdistrikt eller affaldssamleren om bortskaffelse af den korrekt.

Pandetermometerens historie

For hundreder af år siden indså forskere, at de kunne måle temperaturændringer ved at bruge primitive glasindretninger fyldt med væsker, der ekspanderede, når de var varme og trak sig sammen, når de afkøles. Alkohol og kviksølv var de mest anvendte væsker. Termoskoper var de tidligste typer termometre, og de viste kun temperaturændringer, men viste ikke numeriske værdier. Et af de første termoskoper blev udviklet af den italienske opfinder, Galeleo Galilei i 1593, og det brugte vand som væske og glaspærer inde i et åbent rør. Glaspærerne steg og faldt med temperaturændringerne. I 1612 brugte en anden italiensk opfinder, Santorio Santorio, en numerisk skala på termoskopet, men det var meget rudimentært.

I 1654 blev det første forseglede glasrør udviklet af Ferdinand II, storhertugen af ​​Toscana. Den indeholdt alkohol og havde en numerisk skala, men var ikke særlig nøjagtig. Det mere moderne termometer blev opfundet i 1709 af Daniel Fahrenheit. Det var et lukket glasrør, der havde en numerisk skala, kaldet Fahrenheit-skalaen. Den tidlige version af dette termometer indeholdt alkohol, og i 1714 udviklede Fahrenheit et kviksølvtermometer i samme skala. Han tildelte frysepunktet for vand ved 32 grader, kogepunktet for vand som 212 grader og den normale kropstemperatur som 98,6 grader. Senere i samme århundrede udviklede opfinderen Anders Celsius en numerisk skala, kaldet Celsius eller Centigrade-skalaen. Denne skala var baseret på en skala fra nul til hundrede, hvor vandets frysepunkt er nul, vandets kogepunkt er 100 grader og normal kropstemperatur er 37 grader. Det første rigtige medicinske termometer blev opfundet af Sir Thomas Allbut i 1867. Det var 15 cm langt og tog cirka fem minutter at tage en persons temperatur.

I næsten hundrede år var termometre stort set uændrede. De indeholdt alkohol eller kviksølv og blev anset for at være meget nøjagtige. Mere moderne termometre blev udviklet efter Anden Verdenskrig, der brugte infrarød teknologi og blev placeret i øret. De brugte små elektriske kredsløb og numeriske aflæsninger, der kunne måle temperaturen hurtigere og med mere præcision end de væskefyldte glasrør. I dag bruger moderne termometre en slags elektriske sensorer til at måle temperaturen, men de samme numeriske skalaer, der blev udviklet i 1700’erne af Fahrenheit og Celsius, bruges stadig.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Omron MC-720-E

 

OMRON introducerer Gentle Temp 720 som sit første pandetermometer. Det bruger en meget nøjagtig teknologi og har avancerede funktioner som måling på et sekund, valgbar centigrade/ Fahrenheit-aflæsning og visning af stuetemperatur, inden den slukkes. For at hjælpe med aflæsninger i mørke (på en afdeling eller i et barns værelse om natten) har enheden også baggrundsbelysningsfunktion. 3-i-1-funktionen muliggør forskellige målingstyper, der passer til pande, overflade og stuetemperatur læsning.

På grund af den kontaktløse anvendelse er Omron Gentle Temp 720 velegnet til brug med små børn og spædbørn. Ved hjælp af infrarød teknologi måles temperaturen meget nøjagtigt. Omron Gentle Temp 720 har en hukommelse til 25 målinger. Når der er flere data, overskrives de ældste temperaturer i hukommelsen automatisk. Termometeret har et lysere LCD-display med en klar udsigt. Det fungerer på batterier.

Fordele:

 • Arbejder berøringsfrit via infrarød
 • Nøjagtig og hurtig
 • Hukommelse til 2 målinger

Braun No Touch & pandetermometer NTF3000

 

Emballagen og instruktionerne er klare og nyttige, og den inkluderer de to AA-batterier, der er nødvendige til brug. Der er også en plastikhætte, der beskytter sensoren, som skal fjernes inden brug.

Instruktionerne tydeliggør vigtigheden af ​​at holde pandetermometeret midt i panden mellem øjenbrynene, og der er et lille klistermærke på pandetermometerets håndtag for en påmindelse, bare hvis du glemmer, når du bruger det.

Når det tændes, tager det to sekunder at registrere sig og afgiver en biplyd. Efter at have trykket på knappen og et par sekunder til at bippe, vises skærmen i klart grønt med temperaturen, afhængigt af om den blev taget på – eller væk fra – panden.

Er det let at bruge pandetermometeret?

Ja, det er nemt at tage en lille piges temperatur. Den ene ulempe er, at dit barn bliver nødt til at holde hovedet helt stille – godt, hvis de sover, men ikke ideelle, hvis de bevæger sig rundt.

Aflæsningen på pandetermometeret har varieret med 1 grad, mellem at måle det lige på eller væk fra hoved, hvilket ikke var ideelt, men variationen er aldrig mere end dette.

Uanset hvad er det ekstremt hurtigt og nemt at bruge, hvis dit barn forbliver stille. Hjælpsomt slukker det også selv, hvis du også glemmer, hvilket lad os indse det, når du har et sygt barn, vil du sandsynligvis gøre det.

Er det bærbart?

Ja, den kan bruges derhjemme og føles ret robust, så man var glad for at kaste den i bagagen, da man gik en nat væk, og datteren blev forkølet.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Hurtig læsning

Ulemper:

 • Barnet skal være stille under læsning