Recovery Boots Test 2024 → De 6 Bedste Recovery Boots

Recovery Boots

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
God til drænage
God til dybdegående massage
Velegnet til supermotionister og atleter
Stor fleksibilitet (8 kamre kan slåes til og fra)
8 kamre
Recovery Boots

Er du på udkig efter de bedste recovery boots? Så er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen har vi nemlig fundet 5 af de bedste recovery boots i forskellige kategorier. Det betyder, at uanset hvilken type og hvilket prisleje du leder efter, så indeholder listen her på siden et oplagt bud på det rette valg for dig.

Recovery boots er noget, man har brugt i mange år i sundhedssektoren. Her har formålet være at behandle eksempelvis dårlig blodcirkulation, smerter i ben og fødder, og lignende. Henover de senere år har sportsudøvere dog også taget konceptet til sig, fordi recovery boots kan forkorte restitutionstiden efter en træning.

Savner du at kroppen blev hurtigere klar, når du har trænet ben, løbet en tur eller cyklet langt? Så kan recovery boots være et stærkt værktøj til at optimere din træning. Samtidig kan de også bidrage til at forebygge skader og sågar forkorte helingsprocessen.

Der er således mange gode grunde til at købe recovery boots, som i øvrigt også kaldes for kompressionsstøvler på dansk. Spørgsmålet er bare, hvilket sæt støver man skal købe. Hvis du er nysgerrig på dette, er det bare med at læse nedenstående bedst i test liste igennem.

Reecover Elite Recovery Boots – Bedste recovery boots

REECOVER ELITE RECOVERY BOOTS

Først på listen over de bedste recovery boots har vi Reecover Elite. Det er et sæt af støvler, der brillerer hele vejen rundt, og er særligt designet til eliteudøvere – deraf også navnet. Det betyder, at hvis du skal have de absolut bedste recovery boots, så er disse uden tvivl det helt rette valg.

Det betyder dog også, at disse kompressionsstøvler kan mere end nødvendigt for mange, der træner mere på hobbyplan. Du må derfor vurdere med dig selv, hvorvidt den højere pris kan retfærdiggøres, når nogle af de senere præsenterede støvler også kan rigtig meget til en lavere pris.

Brug støvlerne mens batterierne oplader

En af fordelene ved at vælge disse recovery boots er, at de kører på batteri. Det giver en fleksibilitet i forhold til, hvor og hvornår du kan benytte dem, da du ikke er afhængig af at være tæt på en stikkontakt eller lignende.

Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at støvlerne faktisk kan benyttes under opladning. Det er ellers ikke noget, som ret mange kompressionsstøvler kan prale af – men det gør bar en enorm forskel for fleksibiliteten og anvendeligheden.

Vi antager naturligvis, at du køber dine recovery boots for at bruge dem så meget som muligt, og det er her, at sådanne funktioner gør en forskel. Man er nemlig ikke bundet på samme måde som med andre modeller, og man er ej heller tvunget til at undlade at bruge støvlerne, skulle man have glemt at oplade dem før brug.

4 indbyggede programmer

REECOVER Elite kommer med 4 forskellige forudindstillede programmer, der har hver sit formål:

 1. Massage
 2. Restitution
 3. Full squeeze
 4. Lymfedrænage

Navnene siger i bund og grund sig selv. Massage vælger man, hvis man gerne vil have en massagelignende oplevelse og restitutionsprogrammet er til dig, der bruger recovery boots for at hjælpe kroppen med at restituere.

Full squeeze er bogstaveligt talt det, som det lyder som om; der er fuldt tryk i alle støvlernes kamre på én gang. Endelig har vi lymfedrænage, som forsøger at aktivere lymfesystemet med henblik på at hjælpe det med at afskaffe affaldsstoffer og lignende.

Fordelen ved at have sådanne forudindstillede programmer er, at du ikke behøver at bekymre dig om at sammensætte din egen behandling. Det er der andre, og i mange tilfælde mere kompetente, der har gjort for dig.

Mulighed for at indstille selv

Det betyder dog ikke, at du ikke selv kan indstille dine REECOVER Elite kompressionsstøvler. Tværtimod – som et af de eneste sæt støvler på markedet, har disse trykstyring. Det betyder, at du kan justere trykket mellem 30 mmHg og 260 mmHg uafhængigt i hver af de 8 kamre, som støvlerne er udstyret med.

Denne form for indstilbarhed er særlig anvendelig, hvis man gerne vil ramme eller undgå specifikke områder af kroppen – og hvis man ved, hvad man laver.

Mere end bare støvler – ram hele kroppen

Det er værd at bide mærke i, at vi taler om kroppen og ikke kun benene. Det forholder sig nemlig sådan, at REECOVER Elite kan købes med forskellige cuffs. Det vil sige, at der kan tilkobles forskellige udstyr således, at du ikke kun kan bruge dine recovery boots på fødder og ben.

Der er også mulighed for at købe ”boots” til armene og skuldrene, lænden, samt lår- og balleregionen. Denne fleksibilitet er en af årsagerne til, at REECOVER Elite er utrolig populær blandt eksempelvis fysioterapeuter og styrketrænere. De vil nemlig typisk have behov for udstyr, der kan restituere mere end bare benene.

Reecover Recovery Boots Pro6 – Bedste recovery boots til prisen

REECOVER RECOVERY BOOTS

Vi vender for en kort stund tilbage til Reecover med deres Recovery Boots Pro6, som er de bedste recovery boots til prisen her på listen. Denne titel får de naturligvis fordi de præsterer godt, og samtidig er skarpt prissat sammenlignet med mange af de andre recovery boots på markedet.

Dermed ikke sagt, at de er de billigste, men blot, at det er her, at du får mest værdi for pengene i vores optik. Det er vi ikke de eneste, der synes.

4,8 ud af 5 stjerner

Hos Den Intelligente Krop, der blandt andet sælger disse recovery boots fra Reecover, er der i alt 23 kunder, der har anmeldt støvlerne i skrivende stund. De er i langt overvejende grad begejstrede for deres køb. Derfor lyder den gennemsnitlige vurdering også på intet mindre end 4,8 ud af 5 stjerner.

Støvlerne bliver blandt andet rost for at være et ”godt produkt til prisen”, og flere skriver, at de bruger dem flere gange om ugen. Samtidig værdsætter mange de 6 kamre, fordi det er et fint mellemstadie mellem de til tider billige recovery boots med 4 kamre og de noget dyrere modeller med 8 kamre.

En enkel anmelder har oplevet, at lige netop disse bedste recovery boots til prisen ikke helt havde et kraftigt nok tryk til hans ben. Men det er naturligvis et spørgsmål om personlig præference, og med en klar overvægt af tilfredse kunder, er der også en vis sandsynlighed for, at disse recovery boots vil være fine til dig.

30 minutter sparer dig for 48 timer

Vi har tidligere været inde på, hvordan brugen af recovery boots kan speede restitutionsprocessen en anelse op. Det er disse støvler et oplagt eksempel på. Tests viser nemlig angiveligt, at 30 minutters brug af Reecover Recovery Boots som disse, kan svare til op mod 48 timers passiv restitution.

Det afhænger naturligvis af en række aspekter, hvor effektive støvlerne er – men der er ingen tvivl om, at de har en effekt. Det gælder sådan set uanset om du døjer med gigt, dårlig blodcirkulation eller blot er øm i benene efter en hård omgang træning.

Recovery boots med 4 programmer og cyklusindstilling

Som med de andre to recovery boots, som vi hidtil har præsenteret, har disse Reecover Pro6 recovery boots også 4 programmer. Disse er forudindstillet fra fabrikkens side, og tæller følgende:

 1. Massage
 2. Lymfedrænage
 3. Restitution
 4. Full squeeze

Dertil kommer to cyklusindstillinger, hvor du enten kan sætte Lymfedrænage og Resitution i cyklus eller massage, restitution og full squeeze. Uanset hvad du vælger, vil du have muligheden for at justere trykket i de enkelte kamre – så længe, at du holder dig inden for 30 – 250 mmHg-skalaen.

Derudover kan de 6 kamre aktiveres og deaktivere uafhængigt, for at undgå at ramme et sted på kroppen, hvor du har en skade eller lignende.

Optima Recovery Boots K8 Battery – Bedste recovery boots med app

RECOVERY BOOTS K8 BATTERY

Indtil nu er du udelukkende blevet præsenteret for recovery boots, der styres via fjernbetjeninger og fysiske styreenheder. Derfor tager vi den nu et nøk op ad den teknologiske stige – Optima K8 Battery er nemlig de bedste recovery boots med app.

Styr dine recovery boots fra telefonen

Ja, du læste rigtigt. Med denne batteridrevne udgave af nogle af de bedste recovery boots, behøver du ikke at have fat i den medfølgende fjernbetjening eller styreenhed. I stedet kan du installere Optima Sports app til telefonen, hvorfra du kan styre alle de samme faktorer.

Det vil sige, at du her kan vælge tryk, tidsindstilling, program og så videre. Samtidig er manualen også indbygget, så du altid har den lige ved hånden. Fordelen ved dette er naturligvis, at man uden problemer kan skifte program, stoppe eller starte massagen eller lignende fra sin mobil.

Mange sidder alligevel med telefonen i hånden, når de benytter deres recovery boots. Derfor kan det være lige så nemt at åbne app’en, som at skulle have fat i den medfølgende digitale styreenhed, som er tilkoblet med ledning.

Det er ligeledes vigtigt at bemærke, at du både via den medfølgende fjernbetjening og app kan til- og frakoble de 8 kamre enkeltvis. Dette betyder, at hvis du eksempelvis har en skade eller et andet sted på kroppen, som ikke skal udsættes for et tryk, så kan du frakoble det pågældende kammer.

Dette kan også bruges til at fokusere restitutionseffekten til meget bestemte områder, som eksempelvis én bestemt muskel eller lignende. Det afhænger meget af formålet med brugen af kompressionsstøvlerne i den pågældende situation, men det er absolut rart at have muligheden.

4 programmer til optimal restitution

Det er naturligvis ikke kun den medfølgende app, der gør disse recovery boots til et oplagt valg. Det er også et oprigtigt godt sæt støvler, som eksempelvis kommer med 4 forudindstillede programmer, som du nemt og hurtigt kan igangsætte.

Helt præcis kan du vælge mellem følgende:

 1. Massage med 1 kammer ad gangen
 2. Lymfedrænage
 3. Pulserende massage
 4. Restitution

Det burde være tilstrækkeligt for de fleste, og du kan derfor være helt rolig ved at vælge lige netop disse recovery botos, hvis du også værdsætter fleksibiliteten ved at vælge en model med batteri, samt den medfølgende app.

Recoverym8 Recovery Boots – Bedste recovery boots med batteri

Recovery Boots m/ 6 Kamre Batteri / Trådløs / Ben

Hvis du er på udkig efter de bedste recovery boots med batteri, så kig ej længere. Dette sæt med 6 kamre fra RecoveryM8 er det oplagte valg. I hvert fald vinder de titlen her i vores recovery boots bedst i test og det er ikke uden grund. 

Først og fremmest er det et sæt kompressionsstøvler, der sælges af Recoverym8, hvis eneste fokus er at sælge produkter, der hjælper med bedre restituering. Det er noget, som de har fået utrolig meget ros for.

4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot

Recoverym8 har nemlig fået intet mindre end 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering, når man slår dem op på Trustpilot. Dette er i skrivende stund en score, der er baseret på 510 anmeldelser, hvoraf 94% har vurderet webshoppen som fremragende (5 stjerner).

Flere af disse anmeldelser nævner disse recovery boots med batteri, og de er alle vældig positive. Eksempelvis skriver Thomas, at hans støvler er blevet en fast del af hverdagen. Du kan med andre ord være helt rolig ved at købe dine recovery boots fra Recoverym8 – der er i hvert fald 500+ personer, der vil stå inde for, at man står tilbage med en god oplevelse bagefter.

Mere end bare en god virksomhed

Selvom virksomheden er god, er det naturligvis selve kompressionsstøvlerne, der skal være i fokus. Heldigvis er det på mange måder nogle rigtig fine recovery boots. Først og fremmest er de naturligvis trådløse – eller på batteri om man vil – hvilket i den grad giver en øget fleksibilitet.

Vi har allerede været lidt inde på, hvor dejligt det kan være, at man kan bruge støvlerne, hvor og når man vil. Det er nemlig lige det, som batteriet giver mulighed for, så du eksempelvis kan tage dine recovery boots med i træningscenteret, på ferie eller i sommerhus.

Det er utroligt belejligt, og absolut afgørende for dig, der er meget på farten. Er det ikke tilfældet, er det ikke sikkert, at recovery boots med batteri nødvendigvis er det rigtige valg – de kan nemlig godt være lidt dyrere end de stationære modeller.

Det er dog en individuel vurdering, for de trådløse og stationære modeller har naturligvis hver sine fordele og ulemper.

6 programmer til ethvert formål

Recoverym8 Recovery Boots har 6 kamre og 6 programmer. Det er da til at huske. I modsætning til de øvrige støvler her på listen, er programmerne dog mere for kendere. De er nemlig ikke navngivet efter deres formål, men er derimod blot angivet med måden de fungerer på.

Det vil sige, at du kan se frem til følgende funktioner:

 1. Program A: Ét kammer fyldes og tømmes indtil programmet har været alle kamrene igennem, hvorefter det starter forfra.
 2. Program B: Ét kammer fyldes ad gangen indtil alle 6 kamre er fyldt, hvorefter de tømmes og programmet starter forfra.
 3. Program C: Alle 6 kamre fyldes på én gang, hvorefter de tømmes og programmet starter forfra.
 4. Program D: Kammer 1 og 2 fyldes, hvorefter kammer 1 tømmes mens kammer 3 fyldes. Dermed er der altid 2 fyldte kamre.
 5. Program E: Kammer 1, 2 og 3 fyldes, hvorefter kammer 1 tømmes mens kammer 4 fyldes. Dermed er der altid 3 fyldte kamre.
 6. Program F: Kammer 1 fyldes, pulserer og holder trykket mens kammera 2 og 3 gør det samme. Herefter tømmes kammer 1 mens kammer 4 fyldes. Dermed er der altid 3 fyldte kamre.

Du vælger naturligvis selv trykket, og det handler således primært om at finde ud af, hvilket program, du bedst kan lide i forskellige situationer. Ofte vil det også kunne give god mening at variere lidt mellem programmerne fra gang til gang.

Valget af program og tryk sker via en medfølgende styreenhed, der har digtiale displays og fysiske knapper.

RecoveryAir JetBoots kompressionsstøvler by TheraBody

RecoveryAir JetBoots kompressionsstøvler by Therabody

 

RecoveryAir JetBoots Kompressionsstøvler by TheraBody er et banebrydende produkt, der tager restitution til det næste niveau. Disse støvler er designet til at give en dybdegående og effektiv restitutionsoplevelse ved hjælp af avanceret kompressionsteknologi.

Effektivitet og komfort

JetBoots er designet til at give en dybdegående og effektiv restitutionsoplevelse ved hjælp af avanceret kompressionsteknologi. De bruger sekventiel kompression, der simulerer naturlige muskelkontraktioner, hvilket hjælper med at øge blodcirkulationen og fremskynde fjernelsen af affaldsstoffer fra musklerne. Dette kan hjælpe med at reducere muskelømhed og forbedre restitutionstiden.

Brugervenlighed og tilpasning

JetBoots er nemme at bruge og kan tilpasses til dine individuelle behov. De er udstyret med en brugervenlig fjernbetjening, der giver dig mulighed for at justere trykniveauet og vælge mellem forskellige kompressionsmønstre. Dette betyder, at du kan tilpasse din restitutionsoplevelse baseret på dine specifikke behov og præferencer.

Kvalitet og design

JetBoots er lavet med høj kvalitet i tankerne. De er designet til at være holdbare og nemme at vedligeholde. Desuden er de lette og kompakte, hvilket gør dem nemme at opbevare og transportere. Dette gør dem til et praktisk valg for både professionelle atleter og fitnessentusiaster.

RecoveryAir JetBoots Kompressionsstøvler by TheraBody er et fremragende valg for dem, der ønsker at optimere deres restitutionsproces og forbedre deres generelle velvære. Med deres effektivitet, brugervenlighed, høj kvalitet og innovative design er de et værdifuldt redskab i enhver restitutionsrutine.

Recovery boots med luftkompression

Recovery boots med luftkompression

Recovery boots med luftkompression er et innovativt værktøj designet til at optimere din restitutionsproces. Disse støvler bruger pressoterapi, en behandling, der ved hjælp af oppustelig luftkompression kan udføre lymfedrænage, hvilket betyder, at man fjerner væske fra hævede ben. Dette er en blid og skånsom kropsmassage, der dræner væsken tilbage til lymfesystemet. Disse recovery boots yder et mildt, men effektivt lufttryk på både lår, underben og fødder.

Effektiv lymfedrænage og komfort

Recovery boots er ikke kun effektive til lymfedrænage og til at mindske hævelser, men de tilbyder også en blid og behagelig behandlingsform. De er velegnede til trætte ben og fødder, og er ideelle for dem, der står og går meget i løbet af en dag og oplever at have trætte, tunge og ømme ben og fødder, når dagen går på hæld. Har du en stillesiddende og inaktiv livsstil og er dine ben ramt af hævelser ødemer, kan et par recovery boots også være sagen.

Nem at betjene og justerbar

Recovery boots er nemme at betjene via den medfølgende fjernbetjening. Efter et par minutter er luften pustet ind i alle trykkamrene og det valgte trykniveau er opnået. Ønsker du at justere trykket, kan det gøres ved hjælp af de 4 programmer på fjernbetjeningen. Desuden er de udstyret med en justerbar velcrolukning, der gør det nemt at tilpasse støvlerne til dine ben.

Høj kvalitet og praktisk design

Recovery boots er lavet af PVC, ABS og smudsafvisende oxford tekstil, hvilket sikrer deres holdbarhed og nemme vedligeholdelse. De leveres med en strømadapter og en fjernbetjening for nem betjening (bemærk: 4 x AA batterier medfølger ikke). For at gøre det nemt at opbevare og transportere støvlerne, inkluderer sættet også en praktisk opbevaringstaske og en dansk manual.

Uanset om du er en atlet, der søger at optimere din restitution efter træning, eller en person, der ønsker at lindre trætte og hævede ben, kan recovery boots med luftkompression være en værdifuld tilføjelse til din daglige rutine.

Hvad er recovery boots?

Recovery boots er et stykke udstyr, der bruges til at hjælpe med at fremskynde restitutionen efter intens fysisk aktivitet. De er designet til at forbedre blodcirkulationen og reducere hævelse og ømhed i benene ved hjælp af kompressionsterapi.

Kompressionsterapi fungerer ved at anvende tryk på bestemte områder af kroppen, hvilket hjælper med at øge blodgennemstrømningen og reducere hævelse og inflammation. Recovery boots er ofte brugt af atleter og personer, der deltager i høj intensitet fysisk aktivitet.

Recovery boots er typisk designet som et par støvler, der passer over dine ben og fødder. De er tilsluttet en maskine, der pumper luft ind i støvlerne, hvilket skaber tryk. Dette tryk kan justeres for at passe til individets behov og præferencer.

Det er vigtigt at bemærke, at mens recovery boots kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen, bør de ikke bruges som en erstatning for traditionelle restitutionsmetoder som strækning, ordentlig ernæring og hvile.

Hvad gør recovery boots?

Recovery boots, også kendt som kompressionsstøvler, fungerer ved at bruge kompressionsterapi til at øge blodcirkulationen og fremskynde restitutionsprocessen efter fysisk aktivitet. Her er en mere detaljeret forklaring på, hvordan de fungerer:

 • Kompression: Når du tænder for recovery boots, begynder de at oppuste og skabe tryk omkring dine ben. Dette tryk anvendes i en sekventiel eller pulserende måde, hvilket betyder, at trykket ikke anvendes på hele benet på én gang, men snarere i sektioner, der bevæger sig opad fra fødderne.
 • Øget blodcirkulation: Trykket fra støvlerne hjælper med at skubbe blod og lymfevæske opad i kroppen. Dette hjælper med at fjerne affaldsstoffer, der kan opbygges i musklerne under fysisk aktivitet, såsom mælkesyre, og det hjælper med at bringe frisk, iltet blod til musklerne.
 • Reduceret hævelse og ømhed: Ved at forbedre blodcirkulationen og fjerne affaldsstoffer kan recovery boots hjælpe med at reducere hævelse og ømhed i musklerne efter træning. Dette kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen og forbedre din samlede præstation.
 • Justering af tryk: De fleste recovery boots tillader dig at justere trykniveauet, så du kan tilpasse behandlingen til dine specifikke behov og komfortniveau.

Det er vigtigt at bemærke, at mens recovery boots kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen, bør de ikke bruges som en erstatning for andre restitutionsmetoder som strækning, ordentlig ernæring og hvile. De er et supplement til en allerede solid restitutionsrutine.

Hvor længe skal recovery boots bruges?

Brugen af recovery boots varierer afhængigt af individets behov og præferencer, men generelt anbefales det at bruge dem i omkring 15-30 minutter efter træning. Nogle mennesker kan vælge at bruge dem i længere perioder, op til en time, især hvis de oplever betydelig muskelømhed eller hævelse.

Det er vigtigt at bemærke, at mens recovery boots kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen, bør de ikke bruges som en erstatning for andre restitutionsmetoder som strækning, ordentlig ernæring og hvile. De er et supplement til en allerede solid restitutionsrutine.

Som altid, når du introducerer en ny restitutionsmetode, er det en god ide at konsultere en sundhedsprofessionel eller træner for at sikre, at du bruger udstyret korrekt og effektivt.

Hvornår skal recovery boots bruges?

Recovery boots kan bruges på forskellige tidspunkter, afhængigt af dine specifikke behov og mål. Her er nogle almindelige tidspunkter, hvor folk vælger at bruge recovery boots:

 1. Efter træning: Dette er det mest almindelige tidspunkt at bruge recovery boots. Efter intens fysisk aktivitet kan brugen af recovery boots hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen ved at øge blodcirkulationen og hjælpe med at fjerne affaldsstoffer fra musklerne.
 2. På hviledage: Nogle mennesker vælger at bruge recovery boots på deres hviledage som en del af deres restitutionsrutine. Dette kan hjælpe med at holde blodcirkulationen i gang og reducere stivhed og ømhed.
 3. Før træning: Selvom det er mindre almindeligt, kan nogle mennesker vælge at bruge recovery boots før træning for at hjælpe med at “varme op” musklerne og forbedre blodcirkulationen.
 4. Efter en skade: Hvis du har haft en skade, kan recovery boots hjælpe med at reducere hævelse og forbedre blodcirkulationen til det skadede område. Husk altid at konsultere en sundhedsprofessionel før du bruger recovery boots eller andet restitutionsudstyr efter en skade.

Det er vigtigt at bemærke, at mens recovery boots kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen, bør de ikke bruges som en erstatning for andre restitutionsmetoder som strækning, ordentlig ernæring og hvile. De er et supplement til en allerede solid restitutionsrutine.

Hvem kan drage fordel af recovery boots?

Recovery boots, kan være gavnlige for en bred vifte af personer, herunder:

 • Atleter: Atleter på alle niveauer kan drage fordel af kompressionsstøvler. De kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen efter træning eller konkurrence ved at øge blodcirkulationen og hjælpe med at fjerne affaldsstoffer fra musklerne. Dette kan hjælpe med at reducere muskelømhed og forbedre ydeevnen.
 • Personer, der genoptræner efter en skade: Kompressionsstøvler kan være et nyttigt redskab i genoptræningsprocessen. De kan hjælpe med at reducere hævelse og forbedre blodcirkulationen til det skadede område, hvilket kan hjælpe med at fremskynde helingsprocessen.
 • Personer med cirkulationsproblemer: Personer med dårlig cirkulation, såsom dem med åreknuder eller lymfødem, kan også drage fordel af kompressionsstøvler. De kan hjælpe med at forbedre blodcirkulationen og reducere hævelse i benene.
 • Personer, der står eller sidder i lange perioder: Hvis dit job kræver, at du står eller sidder i lange perioder, kan kompressionsstøvler hjælpe med at lindre trætte og hævede ben.
 • Personer, der rejser lange afstande: Kompressionsstøvler kan også være nyttige for personer, der rejser lange afstande, da de kan hjælpe med at forhindre hævelse og dyb venetrombose (DVT) på lange flyvninger.

Det er altid en god ide at konsultere en sundhedsprofessionel, før du begynder at bruge kompressionsstøvler, især hvis du har en eksisterende sundhedstilstand.

Hvordan bruger man recovery boots?

Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du bruger recovery boots, baseret på information fra en artikel på Runners Love Yoga:

 1. Forberedelse: Recovery boots kommer normalt i en opbevaringstaske. Hvert ben er en separat støvle, som du forbinder til en strømstation. Dette er en slags mini-computer, hvor du kan programmere længden af din restitutions-session (den typiske session er 20 til 60 minutter), intensitetsniveauet fra 1 til 7, og om du gerne vil have ekstra tid brugt i nogen af de 5 “zoner”, som benet er opdelt i fra fødder til øvre lår.
 2. Opsætning: Efter at have forbundet strømkablet til strømstationen, og strømstationen til hver af støvlebenene, skal du simpelthen sætte et ben i hver støvle og lynlåse dem op! Derefter trykker du på “play” på strømstationen, og så er du i gang! Den første oppustningscyklus fylder støvlerne op med luft for at tilpasse sig din nøjagtige kropsform.
 3. Brug: Fra dette punkt vil støvlerne oppuste og aflufte med varierende tryk op og ned ad de fem forskellige benzoner, der starter med dine fødder og arbejder op til dine lår. Du kan tilpasse din NormaTec-session ved at programmere en “Zone Boost” i nogen af de 5 zoner, hvis du ønsker ekstra opmærksomhed der: dette tilføjer en ekstra 60 sekunder af massage og en lille boost af ekstra tryk i den zone.
 4. Afslutning: Efter at have nået dine øvre lår i Zone 5, og pulseret der, giver hele systemet et “whoosh”: holdtrykkene i Zoner 3 og 4 frigives, og cyklussen begynder igen ved dine fødder. Dette er den del, der føles mest tilfredsstillende!
 5. Efter brug: Når du er færdig med din session, skal du bare tage støvlerne af og frakoble dem fra strømstationen. Du kan derefter opbevare dem i deres opbevaringstaske indtil næste brug.

Husk, at det er vigtigt at konsultere en sundhedsprofessionel eller træner for at sikre, at du bruger udstyret korrekt og effektivt.

Hvilken størrelse skal jeg bruge?

Størrelsen på recovery boots kan variere afhængigt af mærke og model. Generelt vil størrelsen afhænge af længden af dit ben og omkredsen af din lår. Nogle producenter tilbyder størrelsesguider på deres hjemmesider, som kan hjælpe dig med at bestemme den rigtige størrelse baseret på dine målinger.

Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse for at sikre, at du får mest muligt ud af din restitutionsøvelse. Hvis støvlerne er for store, vil de ikke give den korrekte mængde kompression. Hvis de er for små, kan de være ubehagelige og potentielt begrænse blodgennemstrømningen.

Vejledning til brug af recovery boots: Før & efter træning samt under genoptræning

Recovery boots er et værdifuldt redskab til at støtte kroppens restitutionsproces, uanset om du er en atlet, der forbereder sig til en stor konkurrence, eller en person, der genoptræner efter en skade.

 • Før træning: Brug af recovery boots kan hjælpe med at “varme op” musklerne og forbedre blodcirkulationen, hvilket kan forberede din krop til den kommende fysiske aktivitet.
 • Efter træning: Recovery boots kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen ved at øge blodcirkulationen og hjælpe med at fjerne affaldsstoffer fra musklerne.
 • Under genoptræning: Recovery boots kan hjælpe med at reducere hævelse og forbedre blodcirkulationen til det skadede område, hvilket kan hjælpe med at fremskynde helingsprocessen.

Husk altid at konsultere en sundhedsprofessionel før du bruger recovery boots eller andet restitutionsudstyr efter en skade. Det er vigtigt at bruge udstyret korrekt for at opnå de bedste resultater og undgå yderligere skader.

Forskellen på hhv. 4, 6 og 8 kamre – hvor mange skal jeg bruge?

Når det kommer til antallet af kamre i recovery boots, er der typisk tre muligheder: 4, 6 og 8 kamre. Antallet af kamre refererer til de separate sektioner i støvlerne, der kan oppustes individuelt for at give målrettet kompression.

 • 4 Kamre: Disse modeller har fire separate sektioner, der strækker sig fra foden til låret. De er generelt mere overkommelige og kan være et godt valg for dem, der er nye til kompressionsterapi eller har mere generelle restitutionsbehov.
 • 6 Kamre: Disse modeller har to ekstra kamre, hvilket giver mere specifik og målrettet kompression. Dette kan være nyttigt for dem, der har specifikke områder af ømhed eller hævelse, de ønsker at adressere.
 • 8 Kamre: Disse er de mest avancerede modeller og giver den mest målrettede kompression. Med otte separate kamre kan brugerne virkelig tilpasse deres restitutionsoplevelse og målrette specifikke områder af benene.

Hvilken model du skal vælge, afhænger af dine specifikke behov og præferencer. Hvis du har specifikke områder af ømhed eller hævelse, kan en model med flere kamre være en god investering. Hvis du derimod bare leder efter generel restitution og komfort, kan en model med færre kamre være mere end tilstrækkelig.

Husk, at det altid er en god ide at konsultere en sundhedsprofessionel eller træner, før du foretager et køb, for at sikre, at du vælger det produkt, der bedst opfylder dine behov.

Hvad skal du overveje inden køb?

Når du overvejer at købe recovery boots, er der flere faktorer, du bør tage i betragtning:

 • Antal kamre: Som tidligere nævnt kommer recovery boots typisk med 4, 6 eller 8 kamre. Flere kamre giver mere målrettet kompression, men kan også være dyrere.
 • Størrelse: Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse for at sikre, at du får mest muligt ud af din restitutionsøvelse. Hvis støvlerne er for store, vil de ikke give den korrekte mængde kompression. Hvis de er for små, kan de være ubehagelige og potentielt begrænse blodgennemstrømningen.
 • Trykniveau: De fleste recovery boots tillader dig at justere trykniveauet, så du kan tilpasse behandlingen til dine specifikke behov og komfortniveau.
 • Pris: Prisen på recovery boots kan variere meget afhængigt af mærke, model og antallet af kamre. Det er vigtigt at overveje dit budget og dine specifikke behov, før du foretager et køb.
 • Mærke og kvalitet: Der er mange forskellige mærker af recovery boots på markedet, og kvaliteten kan variere. Det kan være en god ide at læse anmeldelser og gøre lidt research for at finde et pålideligt mærke.
 • Ekstra funktioner: Nogle recovery boots kommer med ekstra funktioner, såsom en indbygget varmefunktion eller muligheden for at målrette specifikke områder af benet. Overvej, hvilke funktioner der er vigtige for dig.
 • Garanti og kundeservice: Det er altid en god ide at tjekke, hvilken type garanti der tilbydes, og om virksomheden har et godt ry for kundeservice.

Husk, at det altid er en god ide at konsultere en sundhedsprofessionel eller træner, før du foretager et køb, for at sikre, at du vælger det produkt, der bedst opfylder dine behov.

Recovery Boots på Dansk?

Recovery Boot” kan oversættes til “kompressionsstøvler” på dansk. Disse støvler bruger kompressionsterapi til at hjælpe med at øge blodcirkulationen og fremskynde genoptræningsprocessen efter træning eller skade. De kan også hjælpe med at lindre træthed og hævelse i benene.

Hvad siger forskningen?

Forskningen omkring brugen af recovery boots eller kompressionsstøvler er stadig i sin vorden, men nogle studier har vist positive resultater. Her er et par eksempler:

Inspiratorisk muskeltræning til forbedring af restitution fra mekanisk ventilation

Et studie offentliggjort i tidsskriftet Thorax viste, at inspiratorisk muskeltræning kan hjælpe med at forbedre restitutionen efter mekanisk ventilation. Selvom dette ikke direkte relaterer til brugen af kompressionsstøvler, understreger det vigtigheden af målrettet muskeltræning i restitutionsprocessen.

Pneumatisk kompression og restitution af præstation hos trænede cyklister

Et andet studie, offentliggjort i International Journal of Sports Physiology and Performance, undersøgte effekten af pneumatisk kompression – en teknik, der anvendes i recovery boots – på restitution af præstationen hos trænede cyklister. Resultaterne var usikre, hvilket indikerer, at yderligere forskning er nødvendig for at fastslå den nøjagtige effekt af pneumatisk kompression på atletisk restitution.

Restitutionskarakteristika efter anæstesi

Endelig er der et studie offentliggjort i Anaesthesia and Intensive Care, der undersøgte restitutionskarakteristika efter anæstesi. Selvom dette ikke direkte relaterer til recovery boots, viser det, at forskellige metoder og teknikker kan påvirke restitutionstiden.

Det er vigtigt at bemærke, at effekten af recovery boots kan variere afhængigt af individuelle faktorer som fysisk kondition, alder, og specifikke sundhedstilstande. Derfor er det altid en god ide at konsultere en sundhedsprofessionel, før du begynder at bruge recovery boots.

Køb recovery boots på tilbud og spar penge

Det var vores liste over 5 af de bedste recovery boots. Som lovet, er du blevet præsenteret for modeller i forskellige prisklasser, og det kan primært ses på antallet af kamre, samt hvorvidt der er tale om stationære eller batteridrevne recovery boots.

Uanset hvilken af ovenstående modeller du hælder til, og uanset dit budget, så kan det give god mening at undersøge muligheden for at købe recovery boots på tilbud. Vi kan allerede nu afsløre, at flere af ovenstående støvler bliver sat på tilbud fra tid til anden hos de forhandlere, som vi henviser til på listen.

Det er ikke ualmindeligt, at du kan spare mere end 1.000 kroner ved at gøre brug af et tilbud på recovery boots. Det er naturligvis ikke altid tilfældet, men vi kan uden tvivl anbefale, at du slår vejen forbi de anbefalede webshops for at se, om de kører med nedsat pris, når du læser artiklen her.

Vores erfaring viser os, at det på ingen måder er usædvanligt, at der er lidt at spare – og det er naturligvis værd at tage med. Du kan med fordel også tage et kig på priserne for nogle af de recovery boots, der ellers er uden for dig budget, men som kunne falde inden for rammerne, hvis de kom på tilbud.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

RESTITUTIONSBUKSER INKL. SLANGE - 8 KAMRE

OptimaSport Restitutionsbukser er designet til at give en omfattende og effektiv restitutionsoplevelse. Disse bukser, der er udstyret med otte kamre, giver en dybdegående og målrettet behandling, der strækker sig fra dine ben til dine hofter og baller. Ved at bruge pressoterapi fjerner disse restitutionsbukser affaldsstoffer og løsner dine muskler, hvilket gør dem til et ideelt valg for atleter og ikke-atleter, der ønsker at forbedre deres velvære og restitutionsproces.

Effektivitet og alsidighed

OptimaSport Restitutionsbukser er ikke kun effektive til at fremme restitution og lindre muskelspændinger, men de er også alsidige. Uanset om du er en atlet, der søger at forbedre din præstation, eller en person, der ønsker at lindre træthed og hævelse i benene, kan disse bukser hjælpe. De er særligt nyttige for personer, der deltager i start/stop-sportsgrene som fodbold og håndbold, løbere, cyklister, eller dem, der har en stillesiddende og inaktiv livsstil.

Brugervenlighed og tilpasning

Disse restitutionsbukser er nemme at bruge takket være den medfølgende fjernbetjening. Du kan nemt justere trykket og vælge mellem forskellige programmer for at tilpasse din restitutionsoplevelse. Bukserne er designet med overlappende kamre, hvilket sikrer, at der ikke er nogen “døde punkter”, og at du får den mest optimale behandling.

Kvalitet og design

OptimaSport Restitutionsbukser er lavet med høj kvalitet i tankerne. De er designet til at være holdbare og nemme at vedligeholde. Bukserne kommer med en strømadapter og en fjernbetjening for nem betjening. For at gøre det nemt at opbevare og transportere bukserne, inkluderer sættet også en praktisk opbevaringstaske og en dansk manual.

OptimaSport Restitutionsbukser er et fremragende valg for dem, der ønsker at optimere deres restitutionsproces og forbedre deres generelle velvære. Med deres effektivitet, alsidighed, brugervenlighed og høj kvalitet er de et værdifuldt redskab i enhver restitutionsrutine.

RECOVERY BOOTS K8 STATIONÆR

Næste sæt recovery boots på listen er fra Optima Sport, hvilket er et mærke, som vil gå igen et par gange i løbet af vores bedst i test. Det er der én simpel årsag til; de er på mange måder førende inden for lige netop dette felt.

Her er specifikt tale om Optima Recovery Boots Ultima K8, som løber med titlen som de bedste recovery boots med 8 kamre. Den skarpe læser vil opdage, at det er det samme antal kamre, som modellen ovenfor – men da denne naturligvis ikke kan fremgå to gange af listen, bliver du her præsenteret for et oplagt bud på et andet godt køb.

Rig justeringsmulighed

Fordelen ved at vælge recovery boots med 8 kamre er den øgede justeringsmulighed og ikke mindst effekt. Jo flere kamre, jo mindre er det enkelte kammer, og dermed kan det give en mere dybdegående massage end et større kammer ville kunne.

Justeringsmuligheden viser sig i form af muligheden for den individuelle styring af de enkelte kamre. Er der derfor bestemte områder af kroppen, som du ikke vil lægge tryk på – eksempelvis grundet en skade – så kan du relativt nemt undgå dette ved midlertidigt at frakoble et kammer.

De 8 kamre er placeret således, at der er 1 ved foden, 3 ved læggen og 4 ved låret. Det betyder, at Optima Ultima K8 er recovery boots, der kan hjælpe hele underkroppen med at restituere hurtigere og mere effektivt efter en træning.

Medfølgende transporttaske og digital styreenhed

Ved købet af Optima Ultima K8 får du en medfølgende transporttaske. Denne er rummelig, og har derfor god plads til støvlerne og deres udstyr. Fordelen ved at bruge tasken er naturligvis, at du let og trygt kan tage dine recovery boots med dig – uden at skulle være bekymret for at beskadige dem.

Styringen af disse recovery boots fra Optima Sport sker via en digital styreenhed. Denne har en række knapper, der gør det nemt at vælge mellem forskellige forudindstillede programmer, tænde og slukke for kamre, indstille intensitet og så videre.

Styreenheden er ikke helt så kompakt som den er ved flere af de andre recovery boots her på listen. Den kræver derfor lidt mere plads, om end det er af en rimelig ubetydelig størrelse.

4 programmer + 2 kombinationsfunktioner

Nu talte vi kort om, at man med sin digitale styreenhed nemt kan vælge mellem forskellige forudindstillede programmer. Helt konkret er der 4 af slagsen:

 1. Massage (1 kammer ad gangen)
 2. Massage (2 kamre ad gangen)
 3. Lymfedrænage
 4. Restitution

Endnu engang må vi konstatere, at navnene er meget sigende for, hvad programmet indeholder. Du skal bare have styr på, om de har fået tildelt bogstavet “A”, ”B”, ”C” eller ”D” på styreenheden.

Udover disse forskellige programmer, så giver Optimat Recovery Boots Ultima K8 også mulighed for at vælge en ”E”- og ”F”-indstilling. Disse er kombinationer af ovenstående programmer.

Helt konkret er ”E” et program, hvor lymfedrænage og massage med 2 kamre kører i cyklus. Ved ”F” er det massage med 1 kammer, massage med 2 kamre og restitutionsprogrammet, der kører i cyklus.