Slagboremaskine Test 2024 → De 5 Bedste Slagboremaskiner

Slagboremaskine

Med en god slagboremaskine kan man effektivt bore huller i væggen, sten og beton, ligesom den også er meget præcis i sin boring af eksempelvis træ og metal. Det skyldes simpelthen, at slagboremaskinen kan bore med op til 20.000 omdrejninger i minuttet, samtidig med, at den har en form for mejselfunktion, der giver effektive og hurtige resultater.

Realiteten er dog, at der er mange slagboremaskiner på markedet. Det kan derfor godt blive en anelse uoverskueligt at danne sig et overblik over udvalget, når man skal ud at investere i et sådant stykke værktøj. Det er da også årsagen til, at vi har lavet denne slagboremaskine test, så du kan få et indblik i, hvilke slagboremaskiner, der er bedst.

Helt konkret har vi udvalgt 5 af de bedste slagboremaskiner, som du kan købe lige nu. Disse præsenterer vi dig for i nedenstående test, hvor du undervejs også vil lære mere om nogle af de ting, der er vigtige at være opmærksom på, når man vælger en slagboremaskine.

Hvis du ender med at finde den helt rette model, når du læser vores slagboremaskine test igennem, så har vi gjort det nemt for dig. Vi har nemlig linket ind til forhandlere, der sælger de bedste slagboremaskiner til attraktive priser. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan bestille lige netop den maskine, som du har set dig lun på

Makita DHR182Z Solo – Bedste slagboremaskine med batteri

Makita DHR182Z Solo Slagboremaskine

Vi lægger ud med at præsentere dig for den bedste slagboremaskine med batteri. Det er en titel, der går til denne Makita DHR182Z Solo, som er utrolig effektiv og kraftfuld. På trods af, at den er på batteri, kan du roligt regne med, at den kan klare alle de boreopgaver, som du måtte stå med.

Brug håndtaget og hold kontrollen

Der er flere elementer, der er med til at sikre en god og succesfuld boring. Først og fremmest skal man naturligvis have det rette bor, der passer til det materiale, man borer i, og det hul, man ønsker at bore.

Derudover skal man have en maskine, der kan klare mosten. Her er Makita DHR182Z Solo et oplagt bud, netop fordi den har en slagborefunktion med en stødhastighed på op til 5.000 stød i minuttet.

Endelig skal man være i stand til at holde sin slagboremaskine stille og i den rigtig vinkel. Det kan sagtens blive et problem, fordi mange maskiner er tunge og i øvrigt vibrerer under brug. Men med Makita DHR182Z Solo er du godt stillet, for den har nemlig et indbygget håndtag, der hjælper med at holde den helt stabil under boringen.

Det betyder i sidste ende, at du får flere vellykkede boringer, samt generelt bedre resultater. Derudover kan håndtaget også medvirke til at fordele belastningen, så du holder maskinen med to hænder i stedet for én.

4,9 ud af 5 stjerner

Slår man Makita DHR182Z Solo op på PriceRunner, vil man i skrivende stund blive præsenteret for en gennemsnitlig vurdering på 4,9 ud af 5 stjerner. Dette er en score, der stammer fra de kundeanmeldelser, der er blevet skrevet om slagboremaskinen, og det er i den grad en vurdering, der er værd at fremhæve.

Det bliver endnu mere aktuelt, når man dykker ned i tallene. For det er nemlig intet mindre end 91 % af anmeldelserne, der er 5-stjernede, mens de resterende 9 % er 4-stjernede. Der er altså en klar enighed om, at Makita DHR182Z Solo er en god slagboremaskine, og det er også medvirkende til, at den i vores slagboremaskine test får titlen som den bedste.

Bosch GBH 2-28 Professional – Bedste akku slagboremaskine

Bosch GBH 2-28 Professional

Hvis du havde tænkt, at dette udelukkende var en akku slagboremaskine test, så skuffede ovenstående model med batteri givetvis. Men bare rolig, nu kommer er vi nemlig kommet til lige netop den bedste akku slagboremaskine; en titel, der går til Bosch GBH 2-28 Professional.

Kraftfuld maskine med god slagkraft

En af fordelene en slagboremaskine, der får strøm via et kabel i stedet for et batteri er, at der er lidt mere kraft at trække på. Her behøver maskinen nemlig ikke at tage hensyn til, at den har et batteri, der helst ikke skal drænes for hurtigt, ligesom den også har 230 V at trække på, i stedet for batteriets 18 V.

Derfor får du også her en slagboremaskine, der yder en slagkræft på intet mindre end 3,2 Joules, hvilket er næsten dobbelt op af ovenstående batterimodel, der kunne præstere 1,7 Joules. Derudover kan Bosch GBH 2-28 Professional også levere flere omdrejninger i minuttet, hvilket kan give mere præcise boringer.

Nem håndtering

Men selvom der er tale om en kraftfuld maskine, så er der den fortsat nem at håndtere. Det sikres først og fremmest ved det ekstra håndtag, der gør tohåndsbetjening af slagboremaskinen nemt. Derudover har den indbygget Vibration Control og Kickback Control; begge systemer, der gør den nemmere og mindre udmattende at håndtere – også over længere tids brug.

Kontrollen hjælpes ligeledes på vej af muligheden for at regulere den maksimale mængde omdrejninger i minuttet. Det betyder, at man kan holde boringshastigheden nede i forbindelse med en forboring, for herefter at skrue op for den igen.

4,7 ud af 5 stjerner

På PriceRunner er der i skrivende stund samlet 1.273 anmeldelser af Bosch GBH 2-28 Professional, og de har i gennemsnit vurderet slagboremaskinen til 4,7 ud af 5 stjerner. Fordelingen er klar med 83 % af anmeldelserne, der er 5-stjernede anmeldelser og 8 %, der er 4-stjernede.

Det betyder, at det er hele 91 % af de kunder, der har købt og anmeldt denne bedste akku slagboremaskine, der vurderer, at den er enten god eller fremragende. Kigger man nærmere på anmeldelserne vil man se, at den særligt bliver rost for at være utrolig kraftfuld, samt for dens holdbarhed og gode byggekvalitet.

Bosch GB 5-40 DCE Professional – Bedste professionelle slagboremaskine

Bosch GBH 5-40 DCE Professional

Vi bliver ved Bosh for et øjeblik, når vi skal kåre den bedste professionelle slagboremaskine. Det er nemlig en titel, der går til Bosch GB 5-40 DCE Professional. Modellen her er også en akku variant, så det vil sige, at den kræver, at du har en stikkontakt eller forlængerledning i nærheden, når den skal bruges.

Perfekt til håndværkeren

Der er flere elementer, der gør Bosch GB 5-40 DCE Professional til den bedste professionelle slagboremaskine. Eksempelvis er den bygget af metalkomponenter og er udstyret med et smøresystem, der er særdeles velfungerende, samt optimeret til tungt og hyppigt brug. Samtidig kan maskinen holde til lidt af hvert, hvilket gør den oplagt til brug i en travl hverdag.

Bosch GB 5-40 DCE Professional kommer med en række indstillingsmuligheder. Disse tæller eksempelvis:

  • Speed Selection, hvor man kan styre hastigheden på boremaskinen.
  • Rotations Control Clutch, der kan slå koblingen fra, når boret bliver blokeret.
  • Turbo Power, der omdirigerer boremaskinekraften til at give slageffekten et boost ved mejslearbejde.

Alle disse funktioner er nogle, der er særligt anvendelige for håndværkere, der ved, hvad de laver, og har brug for et værktøj, som kan tilpasses til lige netop den opgave, som de står med på et hvilket som helst givent tidspunkt.

4,8 ud af 5 stjerner

På PriceRunner vil man kunne se, at maskinen i skrivende stund har fået 109 anmeldelser skrevet af kunder, der har købt en Bosch GB 5-40 DCE Professional. De har i gennemsnit vurderet modellen her til 4,8 ud af 5 stjerner, hvilket absolut er i den højere ende af skalaen og derfor også medvirkende til, at det i vores slagmaskine test er Bosch GB 5-40 DCE Professional, der løber med titlen som den bedste.

Den konkret fordeling mellem anmeldelserne lyder på 97 %, der er enten 4- eller 5-stjernede.

DeWalt D25133K – Bedste billige slagboremaskine

Dewalt D25133K

Nu bevæger vi os over i en anden boldgade, for det er nemlig blevet tid til at fremhæve den bedste billige slagboremaskine. Det er en titel, som denne DeWalt D25133K løber med. Det gør den, fordi man her får en velfungerende maskine, som er perfekt til langt de fleste slagboreopgaver, til en pris, der er næsten for god til at være sand.

Perfekt til husbehov

Det er sådan med slagboremaskiner, at de i overvejende grad er målrettet det professionelle erhverv; altså de håndværkere, som regelmæssigt har behov for at klare tunge boreopgaver, som en traditionel boremaskine ikke kan gøre.

Derfor er de naturligvis også prissat og designet derefter, hvilket hurtigt kan få en hobbyist til at føle sig en smule overvældet. Men der er ingen tvivl om, at du med denne slagboremaskine får en perfekt model, der passer lige netop til de husbehov, som man måtte have.

Det her er en maskine, som naturligvis kan bruges til at bore huller i beton og murer. Dertil har den en slageffekt på 2,6 Joules, hvilket er nok til, at du kan lave lettere mejsling i murværk og mursten af blødere karakter, samt fra tid til anden i beton.

Er dine behov større end dette, så er det ikke sikkert, at det er en billig slagboremaskine, du skal have fat i. Her kan det være værd at investere i en af de dyrere og mere kraftfulde modeller.

4,8 ud af 5 stjerner

Hos PriceRunner er der i skrivende stund 25 anmeldelser af DeWalt D25133K. Disse er skrevet af kunder, der har købt og anmeldt den billige slagboremaskine, og de vurderer i gennemsnit modellen her til 4,8 ud af 5 stjerner.

Det er en vurdering, som i den grad blåstempler, at der rent faktisk er tale om den bedste billige slagboremaskine, når vi fremhæver DeWalt D25133K. Helt konkret fordeler anmeldelserne sig sådan, at de 76 % er 5-stjernede, og de resterende 24 % er 4-stjerende.

Du har med andre ord ikke en eneste kunde, som har givet udtryk for, at dette ikke er en enten god eller decideret fremragende slagboremaskine til prisen. Det kan vi da også læse i anmeldelserne, hvor det blandt andet fremhæves, at DeWalt D25133K er en slagboremaskine, der virker utroligt godt.

Bosch GBH 12-52 DV Professional – Bedste slagboremaskine til beton

Bosch GBH 12-52 DV Professional

Som den sidste model på listen over de bedste slagboremaskiner har vi denne Bosch GBH 12-52 DV Professional, der får titlen som den bedste slagboremaskine til beton. Det gør den fordi den er bygget til opgaven, og faktisk kan bore store huller og mejsle i både beton og sten uden de mindste problemer.

Tungt grej til hårde opgaver

Der er ingen tvivl om, at Bosch GBH 12-52 DV Professional ikke er en slagboremaskine, som du bare lige griber frem, når der skal bores et lille hul i væggen. Med en kampvægt på 11,9 kilo er det en stor basse, som kræver nogle kræfter at bruge.

Men til gengæld kan den også klare nogle hårde opgaver. Faktisk har den en slageffekt på hele 19 Joules. Ja, du læste rigtigt – der mangler ikke et komma. Det vil altså sige, at den borer med knap 6 gange så meget kraft, som ovenstående Bosch-model.

Det betyder, at du med Bosch GBH 12-52 DV Professional kan klare selv de mest krævende mejsleopgaver – også i beton og sten. Ja, faktisk så er det nærmest der, den trives bedst. Med vægten taget i betragtning, så er det også det, som lige netop denne professionelle slagboremaskine til beton skal kunne. For havde man ikke det behov, kunne man lige så godt vælge en mindre variant.

4,8 ud af 5 stjerner

Kigger man på PriceRunner, vil man i skrivende stund blive præsenteret for 13 anmeldelser af Bosch GBH 12-52 DV Professional. Det er ikke ret mange, men det er også begrænset, hvor stor målgruppen er for en maskine som denne, der uden problemer borer huller på op til 52 millimeter i sten og beton.

Men de kunder, der har anmeldt deres Bosch GBH 12-52 DV Professional, er vældig begejstrede. I hvert fald har de i gennemsnit vurderet slagboremaskinen til 4,8 ud af 5 stjerner, hvilket en ualmindelig pæn score.

Helt specifikt er anmeldelserne opdelt således, at de 5-stjerende udgør 85 %, mens de 4-stjernede står for de resterende 15 %. Der er således ikke en eneste anmeldende kunde, der har vurderet, at denne slagboremaskine fortjener mindre end 4 stjerner.