Vakuumpakker Test 2024 → Se De 9 Bedste Vakuumpakkere

Hvis du er på jagt efter en vakuumpakker, så har du sandsynligvis allerede opdaget, at der er et væld af forskellige modeller af vælge i mellem. Hvis du har måtte indse, at det er en anelse forvirrende, så er du kommet til det rette sted. Her i artiklen har vi nemlig gjort en stor del af arbejdet for dig; vi har nemlig samlet de 10 bedste vakuumpakkere. 

Dem bliver du præsenteret for på nedenstående liste, og når du kommer om på den anden side, er der masser af godter i vente. Her kan du læse meget mere om vakuumpakkere, hvordan du sparer penge på dem, hvordan du vælger den rigtige og meget mere.

Alt i alt tør vi godt love, at du aldrig er blevet udsat for så meget information om vakuumpakkere, end du bliver, når du læser denne artikel igennem.

OBH Nordica Season Pro vakuumpakker – Bedst i test

OBH Nordica vakuumpakker - Season Pro

 

Hvis du er på udkig efter en vakuumpakker fra OBH Nordica, så er denne Season Pro model værd at overveje. Det er den faktisk også, hvis du ikke er specifikt på udkig efter en vakuumpakker fra lige netop OBH.

Det forholder sig nemlig sådan, at det her er en vældig god vakuummaskine, der er udstyret med dobbelt svejsetråd og kan lave op til 100 forseglinger uden en pause. Det vil med andre ord sige, at du aldrig kommer til at stå og vente på, at maskinen ”får pusten”, når du vakuumpakker.

OBH Nordica Season Pro er ikke nogen håndholdt vakuumpakker, men til gengæld kan den betjenes med udelukkende én hånd. Det betyder, at du kan være en sand maestro i køkkenet, der både vakuumpakker mad og rører rundt i gryden på én og samme tid.

På et mere seriøst plan, så er det her et rigtig godt valg til dig, der gerne vil have en alsidig vakuumpakker, der både kan håndtere tørre og væskeholdige fødevarer. Den klarer det hele og har både en skærer og poseopbevaring integreret i sig.

Prisen er til den lidt høje side, men der er ingen tvivl om, at du vil synes, at det er investeringen værd. Det antyder de 41 anmeldelser af maskinen hos COOP i hvert fald; her scorer den nemlig 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Caso 1340 VC10 vakuumpakker

Caso vakuumpakker - 1340 VC10

 

Nu har vi efterhånden været igennem en god håndfuld forskellige vakuumpakkere, og de har alle sammen været i den højere ende af prisskalaen. Så hvis vi lige skal tillade os at tage det hele et nøk ned på den front, så er Caso 1340 VC10 et interessant emne. Den har vi nemlig valgt at kåre som den bedste billige vakuumpakker.

For på trods af, at der her er tale om en billig vakuumpakker, så kan du glæde dig over en meget velfungerende maskine. Den har blandt andet en ganske brugervenlig betjening, som gør det nemt at benytte den. Du skal i virkeligheden bare vælge mellem de tre knapper på betjeningspanelet:

  1. Svejsning af pose
  2. Vakuum og svejsning af pose
  3. Stop

Den har ikke alle de samme smarte funktioner som nogle af de dyrere modeller, men du kan alligevel godt bruge den til vakuumpakning af trykfølsomme fødevarer. Det gør du bare ved først at klikke på knap nummer 2, for herefter at stoppe den inden, at der bliver lavet for meget vakuum, og så kan du svejse posen efterfølgende.

Med en svejsebredde på 30 centimeter er det en meget alsidig maskine, hvor du får masser af valuta for pengene.

OBH Nordica Food Sealer Chef vakuumpakker

OBH Nordica Food Sealer Chef - 7945

 

OBH Nordica Food Sealer Chef har vi valgt at kåre som den bedste vakuumpakker til væskeholdig mad. Samtidig er det en af de billigere vakuumpakkere på markedet, og den kan naturligvis også håndtere tørre fødevarer.

Alt i alt er det en super fin vakuummaskine, som vi gerne vil anbefale. Den er blandt andet udstyret med både ”Gentle” og ”Pulse” indstillinger, som er med til at sikre, at du kan vakuumpakke selv de mest følsomme madvarer.

Det er værd at bemærke, at man på Google Anmeldelser bliver mødt af en gennemsnitlig vurdering fra forbrugerne på 4,5 ud af 5 stjerner. Det er vældig fint, og kunderne roser den blandt andet for at være nem at betjene og for at virke 100 procent. Blandt andet er der en kunde, der skriver, at maskinen laver et godt vakuum og lukker poserne helt tæt.

Caso 1339 VC 9 vakuumpakker

Caso 1339 VC 9

 

Ovenstående vakuumpakkere er i overvejende grad ikke ret store, og kan være i de fleste køkkener. Men hvis du er på udkig efter en model, der lige er lidt mindre, men samtidig er en god vakuumpakker, så kan Caso 1339 VC 9 muligvis være det, du leder efter.

Modellen her måler 7,5 centimeter i højden, 14,5 centimeter i dybden og 37,0 centimeter i bredden. Til trods for dens relativ begrænsede mål, kan den bruges til nemt og hurtigt at vakuumpakke alt fra kød og fisk til frugt og grøntsager.

Lisbeth Jensen fra Mors er ganske tilfreds med sit køb, og skriver hos Skousen: ”Denne lille maskine er meget fin og effektiv. Den passer til de fleste behov i et alm. køkken.” Og det kan efterhånden heller ikke komme som en overraskelse, at Caso endnu engang har leveret en velfungerende vakuumpakker.

FoodSaver V-2860 vakuumpakker

FoodSaver V-2860 Vakuumpakker

 

Den første vakuumpakker som vi vil anbefale er FoodSaver V-2860. Den får titlen som den bedste vakuumpakker i test, og det gør den simpelthen fordi det er den bedste vakuumpakker i test. Den har nemlig vundet bedst i test priser af flere omgange, blandt andet i Forbrugermagasinet TÆNK og hos PriceRunner.

Derudover er denne vakuumpakker fra FoodSaver også meget populær blandt de kunder, der har købt den. Blandt andet scorer den 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos forhandleren KitchenOne. Her bliver den rost for den gode kvalitet og det faktum, at den bare fungerer som den skal.

FoodSaver V-2860 er da også en vakuumpakker, der kan lidt af hvert. Modellen er enkel at bruge, og har tre forskellige hastighedsindstillinger. Den har også en integreret holder til plastfolie, ligesom du kan indstille den til at håndtere ekstra følsomme fødevarer.

Har du ikke behov for at den laver vakuum, men bare gerne vil have pakket dine fødevarer eller andet? Så kan FoodSaver V-2860 også klare den opgave. Hele vejen rundt er det altså tale om en alsidig maskine, der bare leverer – og det er det, der gør den til et godt valg i vores (og andres) øjne.

Caso 1417 VacuChef 40 kammer vakuumpakker

Caso vakuumpakker med kammer - 1417 VacuChef 40

 

Hvis du er på udkig efter en kammer vakuumpakker, så kan du med fordel tage et kig på denne Caso 1417 VacuChef 40. Det er en vakuumpakker, der næsten er på niveau med de modeller, som de professionelle benytter.

Det vil med andre ord sige, at du her kan vakuumpakke alverdens fødevarer i poser, der bliver dobbeltsvejset. Modellen gør det nemt at styre vakuumstyrken, og du kan dermed tilpasse denne alt efter fødevarerne, der pakkes. Denne maskine er også udstyret med en vakuumslange, som kan bruges til at skabe vakuum i separate vakuumbeholdere og lignende.

Det er værd at bemærke, at du med en denne VacuChef 40 fra Caso også kan være helt rolig ved at vakuumpakke mere væskeholdige fødevarer (eksempelvis sovs, suppe eller lignende). Den har nemlig en indbygget saftrille, der sørger for at væsken ikke går ind og ødelægger maskinen.

Caso 1417 VacuChef 40 er ikke billig, men hvis du gerne vil tage din vakuum et nøk op, så er det et oplagt valg. Den er en kammer vakuumpakker, der bare leverer hele vejen rundt – og det kommer i den grad til udtryk, at Caso ved, hvad de laver.

Caso 1405 FastVac 4000 vakuumpakker

Caso vakuumpakker - 1405 FastVac 4000

 

Vi har allerede nået at være inde på det, men lad os endelig lige genbesøge emnet; Caso laver vældig gode vakuumpakkere. Det så vi allerede ved kammer vakuumpakkeren tidligere på listen, og nu ser vi det igen ved denne Caso 1405 FastVac 4000.

Den kan bedst betegnes som lir til køkkenet. Det er godt nok vores ord, men forbrugerne siger nogenlunde det samme. De har nemlig givet den 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit efter at have brugt den i deres eget køkken. Det kan man vist ikke sige noget til.

Modellen her har en integreret holder til poser og indbygget skærefunktion. Den har også en svejsebredde på hele 40 centimeter, og du kan bruge den til at vakuumpakke våde såvel som tørre fødevarer. Derudover har den også en indbygget slange, så du kan bruge den sammen med vakuumbeholdere i stedet for poserne.

Vakuumhastigheden når helt op 20 liter i minuttet, men du kan selv justere styrken, hvis det bliver nødvendigt. Det kan blandt andet være aktuelt, når der skal pakkes mere følsomme madvarer (bær, frugter og så videre). Maskinen er nem at betjene, den er af god kvalitet og den kan det meste; men det betyder også, at det er en af de dyrere modeller her på listen.

Anova ANVS01-EU00 vakuumpakker

Anova Vacuum sealer - ANVS01-EU00

 

En vakuumpakker til nybegynder må helst ikke være for besværlig at betjene og heller ikke for dyr. Det er nemlig ærgerligt at bruge flere tusinde kroner på en vakuumpakker, hvis man ikke er sikker på, at det er noget for en.

Derfor vil vi gerne anbefale denne Anova ANVS01-EU00 som den bedste vakuumpakker til nybegyndere. Der er naturligvis også andre vakuumpakkere her på listen, som ville være gode til nybegynderen, men det er altså denne model, der løber med titlen.

Det gør den i høj grad på grund af dens nemme betjening, men også fordi den til trods for prisen er af høj kvalitet og meget effektiv.

Hâws VP3206DF vakuumpakker

Hâws vakuumpakker - VP3206DF

 

Hâws er ikke et mærke, som vi generelt hører meget til, men de laver nogle gode vakuumpakkere. Det kommer blandt andet til udtryk i denne Hâws VP3206DF, der absolut er en anbefaling værd. Det mener de også inde hos Danmarks Jægerforbund, der kårede den som testvinder i maj 2021.

Man får et lignende billede, når man læser forbrugernes anmeldelser af vakuumpakkeren. De har nemlig givet den 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos COOP og 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit på Google Anmeldelser.

Al den gode omtale kommer ikke som en overraskelse, når man kender produktet. Det byder nemlig på en masse smarte funktioner til en meget rimelig pris. Her kan du eksempelvis se frem til en vakuumpakker med mulighed for dobbelt forsegling af poserne, med en slange til at lave vakuum i vakuumbeholdere og meget mere.

Modellen her er nem at benytte, og er udstyret med en lukkemekanisme, som gør, at det ikke kræver mere end en enkelt hånd. Samtidig kan du glæde dig over, at den har en svejsebredde på hele 30 centimeter, hvilket gør den oplagt til vakuumpakning af større fødevarer.

Sådan finder vi de bedste vakuumpakkere

Det var listen over de bedste vakuumpakkere fra vores side af – forhåbentligt kunne den bruges. Inden, at vi går videre til alle de gode tips og tricks, som du kan læse nedenfor, vil vi først tale kort om, hvordan vi finder de bedste vakuumpakkere.

Vi har ikke selv haft de enkelte maskiner i hånden og til test. Det ville kræve en mængde af ressourcer, som vi desværre ikke har til rådighed. I stedet har vi haft fokus på at finde de bedste vakuumpakkere ved at indsamle og efterfølgende analysere en stor mængde data inden for området.

Fremgangsmåden er ret enkel; vi går ud og indhenter data om en lang række af de vakuumpakkere, der kan købes i øjeblikket. Her har vi især fokus på tekniske specifikationer, funktioner, priser, forbrugeranmeldelser og ekspertanmeldelser. Alle disse informationer samles i ét regneark, hvorefter analysearbejdet påbegynder.

Efterhånden som vi sammenligner flere og flere vakuumpakkere tegner der sig et billede af, hvilke af disse der er de bedste. Vi sorterer løbende ud blandt de maskiner, der ikke er top performere, og det resulterede i sidste ende i vores bedst i test liste.

Køb en vakuumpakker på tilbud

Som du givetvis allerede har opdaget, så kan prisen på en vakuumpakker svinge gevaldigt. De billigste koster under 500 kroner, mens de dyreste gerne koster op mod 5.000 kroner. Her taler vi ikke engang om de professionelle maskiner, der naturligvis er meget dyrere.

Derfor vil de fleste også være hurtige til at byde en vakuumpakker på tilbud velkommen. Heldigvis sker det regelmæssigt at diverse forhandlere sætter prisen ned på deres vakuumpakkere, så de bliver lidt billigere. Det er dog værd at bemærke, at det ikke sker mere regelmæssigt, end at det er en god idé at slå til, hvis man falder over et tilbud.

Når butikker og webshops laver tilbud på vakuumpakkere, gør de det som regel med en eller anden procentsats. Det betyder også, at der naturligvis vil være flest penge at spare blandt de dyreste modeller på markedet.

Men uanset om besparelsen er stor eller lille, vil det altid være bedre end at betale fuld pris. Vi forsøger så vidt muligt at linke ind til forhandlere, der er gode til at sætte deres vakuumpakkere på tilbud. Men vores anbefaling er fortsat, at du slår til, når du ser din favoritmaskine på tilbud – du ved nemlig ikke, hvornår det kommer til at ske igen.

Hvad er en vakuumpakker?

En vakuumpakker er en mindre maskine, som kan lave vakuum i plastikposer og forsegle dem efterfølgende med en svejsning. Den bliver primært brugt til at pakke fødevarer, men kan i teorien også bruges til at vakuumpakke andre ting og genstande, der passer ned i plastikposerne.

Nogle vakuumpakkere kommer også med en tilhørende slange, som giver dem muligheden for at lave vakuum i specialdesignede vakuumbeholdere og lignende. Dette kan være en idé at overveje, hvis man bruger sin vakuumpakker meget. Så behøver man nemlig ikke at blive ved med at købe vakuumposer til maskinen.

Hvornår bruges den?

En vakuumpakker bruges typisk i et køkken til at vakuumpakke fødevarer. Formålet med at vakuumpakke fødevarer kan være flere forskellige ting. De to mest populære årsager er, at;

  1. forlænge holdbarheden på fødevarerne, og at
  2. klargøre maden til en sous vide tilberedning.

Derudover er det også meget populært at bruge en vakuumpakker til at marinere kød med. Maskinen kan nemlig åbne porrerne i kødet ved at skabe vakuum. Dermed trænger marinaden hurtigere ind, og man kan derfor marinere kød langt hurtigere og med mere smag ved brug af en vakuumpakker end ellers.

Hvordan virker en vakuumpakker?

Når man skal vakuumpakke noget i plastpose, vil man typisk lægge fødevaren i posen og herefter hægte posen fast på vakuumpakkeren. Herefter lukker man for maskinen og aktiverer den. Når man gør det, suger den al luft ud af posen, hvorefter den svejser posen sammen med en eller to svejsetråde.

Ovenstående tager typisk blot et øjeblik, og når det er slut, kan man åbne for maskinen igen og frigøre posen, som nu er uden luft og fuldstændig svejset sammen. Selve teknikken er således relativ enkel, men der er ingen tvivl om, at det er en kunst at lave en velfungerende vakuumpakker.

Der findes to typer af vakuumpakkere

Når man taler om vakuumpakkere, er der overordnet set to forskellige typer. Der er den traditionelle eller ”almindelige” vakuumpakker, og så er der den model, som vi kalder for en kammer vakuumpakker. Idéen med de to modeller er generelt set den samme, men der er lidt forskel på, hvordan de fungerer, og hvornår de giver mening.

I de nedenstående to afsnit vil vi kort beskrive hver af de to modeller, så du forhåbentligt kan blive lidt skarpere på, hvilken af dem, der er den rette for dig.

”Almindelig” vakuumpakker

Den almindelige vakuumpakker er den, som du blev præsenteret for flest gange i forbindelse med vores bedst i test liste. Det er den flade model, der typisk er ret aflang, og som er den mest almindelige i private hjem. Det er ligeledes den vakuumpakker, der er flest personer, der starter ud med. Det skyldes blandt andet også, at det typisk er den billigste model ud af de to.

Udover, at det er relativt billigt at komme i gang med sådan en vakuumpakker, så er de som regel også i en størrelse, der gør, at de kan være de fleste steder. Nogle af dem kommer med en væskebeholder, der kan opsamle væsker, som måtte blive ”suget” ind i maskinen ved vakuumpakning af kødsovs, sovs eller lignende.

Når du vælger en almindelig vakuumpakker, er det en fin idé at være opmærksom på, at den lever op til følgende krav:

  • Maskinen skal gerne være bygget af solide materiale.
  • Maskinen skal gerne kunne forsegle posen godt – eksempelvis med en dobbelt forsegling.
  • Maskinen skal gerne have en funktion, der afbryder og forsegler posen på én gang (til trykfølsomme fødevarer).
  • Maskinen skal gerne kunne håndtere væskeholdige fødevarer (kommer med en væskeopsamler).

Kammer vakuumpakker

Den anden type er en kammer vakuumpakker. Som navnet indikerer, er det en vakuumpakker med et kammer, hvori fødevarerne lægges. Denne type er væsentligt kraftigere end den almindelige vakuumpakker, og bliver derfor ofte brugt af professionelle.

Fordelen ved, at sådan en kammer vakuumpakker er meget kraftigere er, at den kan klare langt flere opgaver. Blandt andet kan den bruges til at marinere og sylte råvarer på et kort øjeblik, fordi den kan åbne porerne i råvarerne med det samme. Dermed trænger marinaden eller sylten ind i råvaren mere eller mindre med det samme.

En kammer vakuumpakker åbner uden tvivl op for langt flere muligheder i madlavningen og køkkenet end en traditionel model. Men det er også vigtigt at være opmærksom på, at den ofte også koster mere. Og én ting, som du kan være sikker på er, at den fylder mere og dermed kræver mere plads.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at din kammer vakuumpakker er stor nok til at håndtere de fødevarer, som du ønsker at vakuumpakke. Den er nemlig mere begrænset i dens fleksibilitet, da de typisk er lavet til én bestemt størrelse vakuumposer.

Til nybegynderen: Køb et sous vide sæt

Hvis du er helt nybegynder og gerne vil i gang med enten vakuumpakning, sous vide tilberedning eller begge dele, så kan du med fordel købe et såkaldt sous vide sæt. Der er flere forhandlere der laver et slags start-kit til lige netop det formål. Her vil du typisk få en sous vide stav og en vakuumpakker, så du kan komme i gang med at tilberede dig mad på den helt rette vis.

Hvis ikke du er bekendt med, hvordan de to ting hænger sammen, så lad os forklare. Idéen med sous vide er, at man vakuumpakker sit kød, og nedsænker den pakningen i en beholder med vand. Vandet varmes op, og kødet tilberedes dermed gennem varmen fra vandet.

Man kan i teorien gøre det samme uden at posen med kød er i vakuum. Forskellen er blot, at luften i posen dermed vil besværliggøre tilberedningen af kødet, og resultatet bliver mindre tilfredsstillende. Så hvis man vil i gang med sous vide, så kommer man ikke udenom en vakuumpakker.

Sous vide er meget populært: Hvorfor?

Sous vide er ikke som sådan en ny tilberedningsstil, men til trods for dette, så er det især i de senere år, at den er blevet meget populær herhjemme. Årsagen er sandsynligvis en blanding af en række forskellige faktorer, der blandt andet tæller, at udstyret er blevet nemmere og billigere tilgængeligt, samt at man har fundet ud af, at det giver et virkelig godt resultat.

Selvom vi har været inde på, at det hurtigt kan koste et par tusinde kroner at købe en vakuumpakker, så er det stadig en brøkdel af, hvad den slags maskiner har kostet førhen. Det samme gælder for en sous vide stav, der på meget kort tid kan varme en gryde med vand op.

Samtidig har vi danskere indset, at vi for relativ få penge, kan tilberede kød på måder, som kan konkurrere med restauranter. Dette har vi sandsynligvis indset på flere forskellige måder, men en af tingene er da også, at der er kommet flere sous vide tilberedte produkter i butikkerne, som typisk bare lige skal hjem og vendes hurtigt på panden inden, at de kan serveres.

Husk også at købe poser til din vakuumpakker

Som sagt, så vil man typisk bruge vakuumposer til sin vakuumpakker (mindende om fryseposer). Det skyldes simpelthen, at det er det, der skal til for at man kan sous vide tilberede kødet, men også fordi det fylder lidt mindre i køleskabet og fryseren end en bøtte.

De fleste vakuumpakkere kommer med et sæt poser, så man kan bruge den med det samme, men efterhånden som de bliver brugt, skal man købe flere poser. Det er naturligvis en god idé at huske at få købt disse inden, at man løber tør for dem man har på lager.

Typisk vil du kunne købe de rigtige vakuumposer hos den samme forhandler, som du købte din vakuumpakker hos. Der vil dog også være andre steder, hvor du kan klare dit indkøb af poser til vakuumpakkeren.

Sådan vælger du den bedste vakuumpakker

Som du muligvis har indset, så er der rigtig mange vakuumpakkere at vælge i mellem. Og der er også rigtig mange gode vakuumpakker. Derfor kan det godt blive lidt forvirrende; og det var i virkeligheden derfor, at vi lavede vores bedst i test liste her øverst på siden.

Men hvis nu du har læst listen igennem og tænkt, at den rette vakuumpakker ikke var et sted derimellem, så er det nu, at du skal skærpe opmærksomheden. I de følgende afsnit vil du nemlig kunne læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal finde den bedste vakuumpakker til dig.

Når du har læst disse, skulle du gerne have en rimelig idé om, hvad du skal være på udkig efter i forbindelse med dit forestående køb. Det kan også være en idé at gå tilbage og gennemgå vores bedst i test liste, efter at du har læst og gjort dig nogle tanker om nedenstående. Der er nemlig en sandsynlighed for, at du ser det hele med et nyt blik.

Udseende

De fleste ender med at have deres vakuumpakker stående frit fremme. I en tid, hvor mange af os har køkken alrum, resulterer det i, at udseendet på vakuumpakkeren kommer til at spille en rolle. Den må gerne være pæn og passe ind med de øvrige køkkenmaskiner og hvidevarer, som der er i køkkenet.

Derudover er der naturligvis også noget andet, der ligger til grund for, at udseendet kan være vigtigt. Det betyder nemlig også noget for, hvor logisk og intuitiv maskinen er at bruge. Hvis du går efter en, der er for kompliceret at benytte på grund af et eller andet smart design, så kommer du givetvis til at fortryde det.

Størrelse og svejsebredde

Udover at din nye vakuumpakker gerne må passe ind i køkkenet rent stilmæssigt, så skal den også gerne kunne være der – i bogstavelig forstand. Sørg derfor for at vælge en model i den rigtige størrelse, så du sikrer dig, at du har plads til den. Får du valgt en maskine, der er for stor, så bliver det bøvlet – og det skal det ikke.

Men størrelsen er mere end bare den fysiske størrelse på din nye vakuumpakker. Der er især et parameter, som er vigtigt at være opmærksom på; svejsebredden. Det er den bredde, som vakuumpakkeren kan svejse sammen, og dermed bestemmende for størrelsen på de vakuumposer, du kan benytte.

Her er det naturligvis ideelt med den største mulige svejsebredde, hvis pladsen og budgettet tillader det. Men for de fleste vil alt over 25 centimeter være en bonus, mere end noget, der er strengt nødvendigt. Det er dog vigtigt, at du tager stilling til dette på forhånd.

Kapacitet

Kapaciteten for en vakuumpakker beskriver, hvor mange poser den kan lave vakuum i, før den skal have en pause. Ligesom vi som mennesker kan få behov for en pause, når vi skal suge luften ud af en pose, så kan vakuumpakkerne det også.

Som du måske bemærkede, så nævnte vi enkelte gange i vores produktbeskrivelser tidligere i artiklen, hvor mange poser eller hvor stor en mængde en vakuumpakker kunne håndtere i timen eller uden afbrydelse. Det vil være det tal, som du skal være på udkig efter.

Som regel vil det blive målt i kubikmeter, liter eller lignende. For eksemplets skyld kunne det være en vakuumpakker med en kapacitet på 10 L/timen. Så kan den altså lave 10 liters vakuum pr. time.

Pris

Som vi allerede har været inde på, så kan prisen på en vakuumpakker variere meget. Derfor er det absolut en god idé at lægge et budget for sig selv forud for købet. Hvis ikke man gør det, risikerer man hurtigt at bruge for mange penge, fordi man lader sig rive med af at ville have det bedste.

Du kan sagtens få en god vakuumpakker til under 1.000 kroner, men der er ingen tvivl om, at de bliver bedre og bedre efterhånden som du kommer længere op i priserne. Typisk vil de bedste modeller til privat brug koste omkring 2.000 kroner.

Vores anbefaling er, at du tager et kig på de vakuumpakkere, som vi anbefaler i vores bedst i test liste øverst i artiklen. Gør du det, burde du få en god idé om, hvad du kan få i de forskellige prisklasser. Når du har gjort det, så læg dit budget ud fra den forståelse, som du gerne skulle have fået.

Alt du skal vide om vakuumpakkede fødevarer

Det har aldrig været mere populært at vakuumpakke fødevarer, end det er lige nu. Det skyldes i hæøj grad, at det er noget, der kan gøres i alle private hjem – som vi allerede har været inde på. Samtidig bliver det gerne brugt til sous vide og dry againg, som også begge er populære tilberedningsformer.

I de følgende afsnit vil du kunne læse meget mere om vakuumpakkede fødevarer, samt få svar på nogle af de spørgsmål, du givetvis står med.

Hvor lang tid kan vakuumpakkede fødevarer holde sig?

Når du vakuumpakker fødevarer i en vakuumpose, så fjerner du alt den ilt, som er i posen, og dermed er det kun fødevaren, der er tilbage i posen, når den forsegles. Som du måske ved, så kan bakterier og mug ikke vækste uden ilt, hvilket begrænser mængden og udviklingen af bakterier i maden.

Det betyder med andre ord, at vakuumpakket mad kan holde sig frisk i en meget længere periode end det ellers ville kunne. Derfor bliver vakuumpakning af fødevarer også ofte brugt som et alternativ til at nedfryse kød og lignende.

Hvis kødet (eller andre fødevarer) skal holde endnu længere, så kan man med fordel også vælge at vakuumpakke det inden nedfrysning. Dette kan også give andre fordele; eksempelvis bedre plads i fryseren.

Kan man vakuumpakke alle typer af mad?

Man kan i teorien vakuumpakke alle typer af mad, men et godt resultat forudsætter at man har det rigtige udstyr og griber det rigtigt an. Der er nemlig forskel på, hvor trykfølsomme forskellige fødevarer er. Eftersom der skabes tryk i posen, når der laves vakuum i den, kan det skade de fødevarer, der er mest trykfølsomme.

Det betyder, at hvis du gerne vil pakke eksempelvis frugt, bær eller fisk, så kan du med fordel bruge en vakuumpakker med programmer, der er lavet specifikt til denne type af følsomme varer.

Hvis du gerne vil pakke væskeholdige fødevarer (det kunne være kødsovs, sovs eller lignende), så skal du også være ekstra opmærksom. For ikke at skade din vakuumpakker, skal du sikre dig, at den er lavet til at håndtere væsker. Den vil typisk have en separat væskebeholder, samt en rille eller lignende, der sikrer at væsken bliver ført væk fra maskineriet.

Ønsker du at vakuumpakke skaldyr eller andet, der har hårde kanter, kan du risikere, at de ødelægger posen og dermed vakuummet. I sådanne situationer anbefaler vi, at man først vikler husfilm omkring de skarpe kanter, og derefter vakuumpakker posen.

Det bemærkes dog, at man så vidt muligt bør holde sig fra at vakuumpakke rå svampe, hvidløg, bløde og ikke pasteuriserede oste, samt frisklavede grøntsager (der stadig er varme). De kan udlede nogle forskellige gasser og lignende, som kan gøre dem uegnede til indtag efter vakuumpakning.

Er der ulemper ved at vakuumpakke fødevarer?

Vakuumpakkede fødevarer er overvejende set en positiv ting hele vejen rundt, der er ikke så meget at være bekymret for. Der er enkelte typer af baktierer, som har det godt med iltmangel, og det kan naturligvis være problematisk, men hvis kødet er behandlet ordentligt og renligt, så ser vi ikke den store grund til bekymring.

Ulempen ligger primært i de ekstra omkostninger, der er forbundet med vakuumpakning. Vakuumposer er typisk dyrere end traditionelle fryseposer, ligesom det også kræver et vist kontantbeløb for at investere i en vakuumpakker.

Så hvis du vælger at købe en sådan, fordi du gerne vil have, at din mad holder længere, så du kan købe større ind, når det bliver sat ned i supermarkedet, så skal du overveje, om besparelsen i virkeligheden er så stor.

Derfor skal ethvert køkken med respekt for sig selv have en vakuummaskine

Når det så er sagt, så er vi faktisk af den opfattelse, at det giver rigtig god mening med en vakuummaskine i køkkenet. Udover, at den kan bruges til at give mere plads i fryseren og samtidig sikre, at fødevarerne holder længere, så kan det skabe helt nye madoplevelser.

Som vi allerede har været inde på, så skal man bruge vakuumpakkede fødevarer, når man tilbereder dem som sous vide. Og tro os; der er rigtig god grund til at tilberede dit kød og anden mad som sous vide. Det giver en helt fantastisk og meget velsmagende oplevelse, netop fordi maden bliver tilberedt helt uden at være i kontakt med andet.

Det vil sige, at det ikke brænder på panden, fordi du er nødt til at være sikker på, at det er steg hele vejen igennem. Det vil også sige, at du kan få utrolig mørt kød og andet, netop fordi det bliver varmet op via denne indirekte varme.

Og hvis man er meget eventyrlysten i køkkenet, så kan man jo forsøge sig med dry aging, som også kan gøres med vakuumpakket mad. Det er blot endnu en fordel til listen, der jo også tæller nem marinering og syltning.

Se det store udvalg: Vakuummaskiner fra alle de populære brands

Der er et væld af populære brands, der producerer vakuummaskiner; og så er der en række producenter, som du måske ikke har hørt om før, men som specialiserer sig i lige netop dette område. Uanset om du sværger til et brand, du kender eller om du er frisk på at prøve noget nyt, så kan du nedenfor se listen over nogle af mest populære mærker indenfor vakuummaskiner og -pakning:

  • Caso
  • OBH Nordica
  • Hâws
  • FoodSaver
  • Anova

Du er i overvejende grad sikker på at få en god vakuumpakker, når du investerer i en fra en af ovenstående brands. Men helt generelt gælder det, at det er en god idé at vælge din nye vakuumpakker baseret på anbefalinger fra andre. Det kunne være en vakuumpakker test som denne, forbrugeranmeldelser eller lignende.

Årsagen er, at der er en større risiko for, at man ender med en model, der er mislykkedes eller ikke er meget værd, hvis man bare tager den første og bedste vakuumpakker man støder på. Ved at indhente anbefalinger – som du er godt i gang med – får du flere syn på sagen, som gerne er underbygget af erfaringer, data eller lignende.

Køb din vakuumpakker online og spar penge

Vi anbefaler stort set altid vores læsere, at de tyer til internettet, når de skal købe nye ting. Hvad end det så er stegepander eller vakuumpakkere. Det skyldes simpelthen, at det er vores erfaring, at man som forbruger ofte kan være lidt bedre stillet, når man køber hos en webshop.

Her tænker vi især på pris, men også ting som kundeservice, returneringsforhold, kundeklubber og så videre kan være mere udpræget hos online forhandlere. Men lad os dag lige vende tilbage til det med pris, for hvem vil ikke gerne have en billig vakuumpakker?

Webshops er generelt i den situation, at de har mulighed for at have lavere omkostninger relativt set i forhold til de indtægtsmuligheder de har. For i modsætning til en fysisk butik, behøver de ikke at betale husleje på en dyr adresse, ligesom de kan sælge til hele verden i stedet for et begrænset fysisk opland.

Derudover er der nogle diverse forhold i loven, der giver os som forbrugere bedre rettigheder, når vi laver fjernkøb kontra køb i fysiske butikker. Det er værd at tage med, men vi er efterhånden et sted, hvor langt de fleste butikker – både online og fysiske – går langt ud over det, som de er forpligtet til af loven, når det kommer til kundeservice.

Både online og fysisk: Vakuumpakkere kan købes hos et bredt udvalg af forhandlere

Uanset om du vælger at handle online eller fysisk, så er der et bredt udvalg af gode danske forhandlere, der sælger vakuumpakkere. Det er sådan set bare med at beslutte sig om, hvor man skal gå hen. For at give dig lidt inspiration, har vi samlet nedenstående liste over nogle af de online og fysiske butikker, der sælger vakuumpakkere:

  • COOP
  • BarLife
  • MaxiGastro
  • Proshop
  • Elgiganten
  • KitchenOne
  • Skousen
  • Bilka
  • Imerco
  • Kop og Kande
  • Føtex

Hvis du vælger at gå i en fysisk butik, kan du med fordel på forhånd undersøge om de har din nye vakuumpakker på lager, så du ikke går forgæves. Mange af dem er som bekendt begrænset, når det kommer til plads, og det kan som regel ses på vareudvalget.

Køber du online burde du have adgang til et større og bredere udvalg af vakuumpakkere, især fordi du let kan skifte mellem forskellige butikker. Vi forsøger øverst på siden altid at linke ind til forhandlere, som har deres vakuumpakkere til rimelige og konkurrencedygtige priser.

FAQ

  • Kan man vakuumpakke væsker?

    Ja, du kan vakuumpakke væsker, men det kræver enten en kammervakuumpakker eller en vakuumpakker med en ekstern væskeopsamler. Kammervakuumpakkere er bedst egnet til væsker, fordi de kan vakuumpakke poser inde i et kammer, hvor der skabes et jævnt tryk, hvilket gør det nemmere at forsegle væsker uden spild. Hvis du bruger en almindelig vakuumpakker, bør du fryse væsken først for at undgå, at den suges ind i maskinen​.

  • Hvordan undgår man, at fødevarer mister deres form under vakuum?

    Når du vakuumpakker bløde eller sarte fødevarer, som frugt eller bagværk, kan de blive “mast” af vakuummet. For at undgå dette kan du enten bruge en maskine med en justerbar vakuumfunktion eller et program specielt designet til sarte fødevarer, der sænker vakuumtrykket gradvist​.

  • Hvad er forskellen mellem glatte og rillede vakuumposer?

    Glatte vakuumposer bruges typisk med kammervakuumpakkere, hvor hele kammeret tømmes for luft. Rillede poser har kanaler, der hjælper med at trække luften ud og er designet til brug med eksterne vakuumpakkere. De rillede poser er oftest billigere og mere almindelige til hjemmekøkkener, mens de glatte poser er mere holdbare og bruges ofte til professionel vakuumpakning​.

  • Hvorfor er vakuumpakning fordelagtig for sous vide?

    Når du tilbereder mad med sous vide, er det vigtigt, at maden er i en lufttæt pose for at sikre, at den tilberedes jævnt i vandbadet. Vakuumpakning sikrer, at der er minimal luft tilbage i posen, så varmen kan cirkulere jævnt rundt om maden​.

  • Kan man vakuumpakke mad, der skal fryses?

    Ja, vakuumpakning er ideelt til fødevarer, der skal fryses, da det reducerer risikoen for frostskader ved at fjerne al luft fra posen. For væskeholdige fødevarer er det en god idé at fryse dem kort, inden de vakuumpakkes, så væsken ikke forstyrrer forseglingen​.

Udgåede modeller

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

  • Combisteel Royal vakuumpakker

    Vakuumpakker Royal - 420 mm

    Som det sidste skud på stammen på vores bedst i test liste finder vi noget til de tunge drenge; Combisteel Royal 420 mm. Modellen her har vi kåret som den bedste professionelle vakuumpakker, som reelt set sjældent vil give mening i et privat hjem.

    Modellen her er udført i kvalitetsmaterialer og er naturligvis en kammer vakuumpakker. Kammeret måler 420 mm x 370 mm x 180 mm, hvilket i bund og grund betyder, at du kan vakuumpakke praktisk talt alt. Modellen kan håndtere 21 kubikmeter i timen og har en effekt på op til 1 kW.

    Det er som sagt ikke noget, som vil kunne bruges i et privat hjem, men hvis du skal vakuumpakke i stor stil, så kan denne kammer vakuummaskine være det rette valg.