Mælkesyrebakterie Test 2024 → De 6 Bedste Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Udo’s Choice Super Children 5-15 years contains 7 specific bacterial strains, manufactured specifically for a healthy microflora in children
Udo’s Choice Super Children 5-15 år er specielt udviklet og testet for deres mavesyreresistens.
Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier er en bakterietype, der helt naturligt findes i vores tarmsystem, og som hjælper tarmene med at holde os sunde og raske. Det gør de blandt andet ved at stimulere celledeling, samt reducere tarmenes pH-værdi til et niveau, hvor det bliver sværere for skadelige bakterier at overleve i kroppen. 

Døjer man med tarmproblemer, meget sygdom eller lignende, kan det derfor være en god idé at tage mælkesyrebakterier som et kosttilskud. Det kan man naturligvis også gøre, hvis man ønsker at styrke sit immumforsvar og hjælpe sit tarmsystem godt på vej. Der er nemlig mange positive effekter ved at opretholde bestanden af mælkesyrebakterier i kroppen. 

Der findes mange forskellige kosttilskud med mælkesyrebakterier, og derfor kan det godt være en anelse uoverskueligt at skabe sig et overblik. For at hjælpe dig med at få overblikket, har vi nedenfor samlet en liste med de 6 bedste mælkesyrebakterier, som du kan købe i form af kosttilskud.

Brug listen til at finde lige netop de mælkesyrebakterier og det kosstilskud, der er bedst for dig og dine behov. Vi har delt oversigten op i kategorier, så du hurtigt og nemt kan finde frem til de bedste mælkesyrebakterier for dig og din situation.

Udo’s Choice Super Children – Bedste mælkesyrebakterier til børn

Udo's Choice® Super Children (60 kapsler)

Er du specifikt på udkig efter de bedste mælkesyrebakterier til børn, vil vi dog anbefale, at du i stedet køber Udo’s Choice Super Children. Der er ikke den store forskel på disse kapsler og dem du kan få fra Bio-Kult, men de er alligevel mere velegnede til børn.

Det kommer sig af, at man her har tilpasset mængden og typen af bakteriestammer i kosttilskuddet til at passe specifikt til floraen i børns tarmsystemer. Den kan nemlig godt være en smule anderledes end i voksnes, og det er lige netop der, at Udo’s Choice Super Children kommer til sin ret som de bedste mælkesyrebakterier til børn.

Vegetabilske kapsler der kan skilles ad

En anden grund til, at Udo’s Choice Super Children er et oplagt valg, når man skal have mælkesyrebakterier til børn er, at bakterierne føres ind i kroppen ved hjælp af vegetabilske kapsler.

Det vil sige, at barnet helt trygt kan sluge kapslerne, og så bliver de nedbrudt naturligt af kroppen. Har barnet ikke lært at sluge kapsler endnu, kan de naturligvis skilles ad, og indholdet kan drysses på maden. Det er blot vigtigt, at det er på en kølig eller lun mad – og altså ikke et decideret varmt måltid.

Bakteriestammer der bevarer koncentrationen

Der er blevet lavet undersøgelser af de bakteriestammer, som man finder i Udo’s Choice Super Children, der tester, hvor resistente de er over for mavesyre. Det har vist sig, at selv efter 3 timer i kroppen, vil de bevare deres koncentration.

Indtager barnet mælkesyrebakterierne på fuld mave, som de anbefales, er der således ingen tvivl om, at mælkesyrebakterierne vil nå ned i tarmsystemet uden at blive opløst af mavesyren inden.

Bio-Kult Mælkesyrebakterier – Bedste mælkesyrebakterier

Bio-Kult Mælkesyrebakterier (60 kap)

Vi starter naturligvis ud med de bedste mælkesyrebakterier. Dem får du gennem et kosttilskud fra Bio-Kult. Du kan muligvis genkende den meget ikoniske indpakning, som har stået i mange danske hjem gennem tiden. Det er der naturligvis en årsag til; Bio-Kult kosttilskuddet med mælkesyrebaktierer er nemlig rigtig effektivt og har været det i mange år.

14 stammer af ”gode” bakterier

Når du køber dette kosttilskud fra Bio-Kult, kan du se frem til at modtage kapsler med 14 forskellige stammer af bakterier og bakteriekulturer. De er naturligvis alle sammen af den ”gode” slags, hvilket vil sige, at det ikke er sygdomsfrembringende bakterier, men derimod dem, der hjælper med at holde kroppen i balance.

Der er i alt 60 kapsler i denne pakke, men Bio-Kult mælkesyrebakterier kan også købes i en større pakke med dobbelt så mange kapsler. Hvor lang tid det holder afhænger af, hvor mange kapsler du vælger at indtage. Anbefalingen lyder på mellem 1 og 4 kapsler om dagen, som må tages i ”portioner” af maksimalt 2 ad gangen.

Holder du dig 2 kapsler, vil du således kunne holde dig kørende med en pakke som denne i 30 dage – uden problemer. Med hver kapsel tilføres der 2 milliarder levende mælkesyrebakterier til kroppen, og du skulle derfor gerne kunne mærke en effekt på fordøjelsessystemet og dit generelle helbred.

Kan også bruges til børn

Bio-Kult kan også sagtens bruges som mælkesyrebakterier til børn. Her skal man blot holde sig til den halve dosis så længe, at de er under 12 år gamle. Kapslerne kan skilles ad, og dermed kan indholdet drysses ud over mad, hvis ikke man selv eller barnet ønsker at sluge kapslen.

Samtidig skal man være opmærksom på, at mælkesyrebakterier som disse kan indeholde spor af soja og mælk – det er naturligvis rimelig afgørende i forhold til eventuelle allergier.

Bio-Kult Boosted – Bedste mælkesyrebakterier efter antibiotika

Bio-Kult Boosted Mælkesyrebakterier (30 kap)

Flere studier viser, at det er vigtigt, at man indtager mælkesyrebakterier efter, at man har været igennem et behandlingsforløb, der har involveret antibiotika. Det skyldes simpelthen, at antibiotikaene kan gå ind og nedbryde mange af de mælkesyrebakterier, der sidder i kroppen – og derfor skal der fyldes op, så at sige.

Hvis du er på udkig efter de bedste mælkesyrebakterier efter antibiotika, kan vi anbefale, at du tager et nærmere kig på Bio-Kult Boosted. Det er en ekstra stærk variant af de klassiske Bio-Kult mælkesyrebakterier.

Til dig der har brug for et ekstra tilskud

Her får du ikke bare de samme 14 bakteriestammer, men også hele 8 milliarder mælkesyrebakterier per kapsel – altså fire gange mere end i de almindelige Bio-Kult mælkesyretabletter. Dette kombineres med B12 vitamin, som går ind og hjælper kroppen med at opretholde sit immunforsvar.

Derfor er det de oplagte mælkesyrebakterier at tage, når der er behov for en hurtigere opbygning af immunforsvaret og tarmsystemets helbred. Bio-Kult Boosted er i princippet velegnet til at blive indtaget, mens man er på antibiotikakur, men det anbefales naturligvis altid, at man kontakter sin læge for at få bekræftet, at kosttilskuddet og antibiotikaen kan fungere sammen.

Også god til rejse

Om et øjeblik vil du kunne læse vores anbefaling af Pureviva Mælkesyrebakterier som de bedste mælkesyrebakterier til rejse. Men det skal ikke afholde os fra at sige, at også Bio-Kult Boosted kan være god til dig, der skal ud og rejse, og gerne vil have lidt styr på tarmsystemet.

Fordelen ved Boosted-varianten her er naturligvis også, at der er et lille vitamintilskud til immunforsvaret. Dermed er det ikke kun tarmsystemet, men også modstandsdygtigheden mod sygdomme, der får et ekstra skub bagi i forbindelse med rejsen ud i den store verden.

Pureviva Mælkesyrebakterier – Bedste mælkesyrebakterier til rejse

Pureviva Mælkesyrebakterier (60 gummies)

Vi holder dog fast i, at det er disse Pureviva Mælkesyrebakterier, der er de bedste mælkesyrebakterier til rejse. Det bunder sig naturligvis i, at det er et velfungerende kosttilslkud, der tilfører kroppen 5 milliarder mælkesyrebakterier per daglig dosis.

Men det, der gør dem særligt velegnede til rejse, er mere nogle praktiske aspekter.

Mælkesyrebakterier som vingummier

Det her er mælkesyrebakterier, der kommer i form af vingummier. Der er altså ingen kapsler der skal sluges eller noget pulver, der skal drysses ud over et koldt eller lunt måltid. I stedet er det en vingummi med jordbærsmag, der skal spises som man ville spise en vingummi fra Haribo.

Forskellen mellem en klassiske Haribo-bamse og de her vingummier er naturligvis det høje antal af mælkesyrebakterier, og så det faktum at vingummierne er veganske. Det vil sige, at der er ingen animalske produkter her i – blot masser af vigtige bakterier, der holder tarmfloraen sund og rask.

En anden fordel ved disse bedste mælkesyrebakterier til rejse er, at de ikke skal opbevares på køl som de øvrige mælkesyrebakterier på listen her skal. Ved at lave dem som vingummier, kan de frit stå ved stuetemperatur og stadig have en optimal effekt – og det gør dem immervæk noget nemmere at have med sig, når man tager ud og rejse.

Derfor er mælkesyrebakterier vigtige på rejsen

Og hvorfor er det lige, at mælkesyrebakterier er vigtige, når man skal ud at rejse? Jo, det kommer sig naturligvis af, at vi som danskere er meget vante i forhold til hygiejne. Der er strenge krav og kontroller fra Fødevarestyrelsens side af, hvilket sikrer, at når vi handler ind eller er ude at spise, så er der generelt styr på hygiejnen.

Samtidig er Danmark i overvejende grad et meget rent land, hvor vi også er gode til at vaske hænde, spritte af og generelt få gjort rent. Det er naturligvis alt sammen positivt, men det betyder også, at vores kroppe ikke bliver vænnet til en lang række bakterier.

Så når vi rejser ud i den store verden og kommer til områder, hvor der ikke er samme fokus på hygiejne – ja så har det en tendens til at ramme maven og tarmene. Særligt hvis det også bliver kombineret med mad, som vi ikke er vant til – særligt stærk mad.

Her kan mælkesyrebakterier før og under rejsen hjælpe med at holde os godt kørende, så vi ikke skal bruge hele ferien med dårlig mave.

Vild Nord Mom To Be – Bedste mælkesyrebakterier til gravide

Vild Nord Mom To Be Probiotics 30 gr.

Som gravid sker der meget med kroppen, hvilket ikke er underligt idet den pludselig bærer rundt på et helt nyt menneske (eller måske flere). Det stiller krav og tærer ekstra på dens ressourcer, hvilket blandt andet kan gå ud over immunsystemet, træthed og så videre.

Alt dette kan man give et skub i den modsatte retning ved at tage de rette kosttilskud – gerne med mælkesyrebakterier. Et eksempel på de bedste mælkesyrebakterier til gravide er det veganske kosttilskud; Vild Nord Mom To Be.

Velsmagende og nemt at tage

Det er et kosttilskud, der tages som en stick, der åbnes og pulveret hældes direkte i munden. Det kræver ingen væske, for det smelter på tungen – så det er nemt og hurtigt at tage. Heldigvis smager det også godt med en mild blåbærsmag uden en eftersmag, som man ellers ofte forbinder med kosttilskud.

Fyldt med de rigtige tilskud

Vild Nord Mom To Be er de bedste mælkesyrebakterier til gravide, fordi det ikke kun er et kosttilskud med mælkesyrebakterier. Her får du nemlig også 400 mikrogram af folsyre, som det anbefales af Fødevarestyrelsen, at kvinder tager fra de starter med at prøve at blive gravide indtil de første 12 uger af graviditeten er forløbet.

Dertil bliver der gennem kosttilskuddet også tilført 12 milliarder mælkesyrebakterier per daglig dosis – altså den ene stick. Det er mere end nogle af de andre tilskud på listen her, og det er naturligvis ikke helt uden grund, da kroppen som sagt tærer lidt ekstra på ressourcerne i forbindelse med graviditeten.

GUM PerioBalance – Bedste mælkesyretabletter

GUM PerioBalance Mælkesyrebakterier (30 sugetabletter)

Nu har vi præsenteret dig for mælkesyrebakterier, der tages som kapsler, som vingummier og som sticks. Så er det jo passende at runde af med en fjerde form for mælkesyrebakterier; nemlig dem, der tages som tabletter. Det kan være et oplagt valg for dem, der døjer lidt med at sluge store kapsler eller bare foretrækker at få deres kosttilskud som tabletter i stedet for pulver, kapsler eller piller.

Hvis vi skal anbefale de bedste mælkesyretabletter til dig, så er der ingen tvivl om, at det er disse GUM PerioBalance. Her får du en pakke med 30 sugetabletter, som du kan gå og sutte på i et par minutter, indtil de er nedbrudt og kroppen har indtaget de mange mælkesyrebakterier per daglig dosis.

Målrettet munden – men hjælper hele kroppen

Som navnet på disse bedste mælkesyretabletter indikerer, så er de målrettet dig, der gerne vil hjælpe munden. Tabletterne her går nemlig ind og bekæmper dårlig ånde, reducerer mængden af plak i munden, og fremmer generelt tændernes og tandkødets sundhed.

Det er naturligvis en positiv effekt, og det er primært her, at du vil opleve, at tabletterne for alvor gør en forskel. Men fordi de indeholder mælkesyrebakterier, som optages i kroppen, vil du sandsynligvis også opleve, at de går ind og giver mange af de andre positive effekter, som vi allerede har talt om tidligere her i vores bedst i test guide til mælkesyrebakterier.