Det er en helt naturlig del af den danske sportsverden, at der bliver oddset på mange forskellige ting. Tager man eksempelvis fodbold kan man altid oddse på de danske kampe, og det er ikke kun i Superligaen, men også i de lavere rækker. Med online odds kan der også spilles på kampene, mens de er i gang. Det kan være alt fra hvilket hold, der scorer det næste mål til hvor mange hjørnespark, der kommer i første halvleg. Der findes altså et utal af forskellige måder hvorpå man kan oddse, især når der tales om online odds – men mange danskere kan være skræmt af disse udenlandske odds-hjemmesider, da man nogle gange hører om skrækhistorier i pressen om folk med spillemisbrug. Der findes dog en række tiltag, der gør at det, uden tvivl, er muligt at spille odds på nettet på en sikker og ansvarlig måde. Først og fremmest bør du altid vælge en online odds hjemmeside, der er godkendt af spillemyndighederne, som eksempelvis Mr. Green.

Sæt en økonomisk grænse

Når det kommer til at spille online, kan det være svært at holde et overblik over hvor mange penge, man har brugt. Pengene bliver trukket direkte fra din bankkonto, og da du ikke sidder med kontanter i hånden, er det helt naturligt, at det bliver svært at visualisere, helt præcis hvor mange penge, der egentligt er brugt. Derfor er det en rigtig god idé, at man på forhånd lægger et budget. Der er faktisk folk, der lever af at oddse, og har det som deres fuldtidsjob. Det er ikke muligt, hvis man bare tilfældigt oddser til højre og venstre. De lægger et meget klart budget for hver uge eller måned, og det følger de meget stringent. Det betyder, at hvis de i en måned ikke vinder helt så mange penge, som de havde håbet på, så sætter de ikke endnu flere penge på spil, i forsøget på at vinde det tabte tilbage. De holder sig i stedet til deres budget, og håber at næste uge eller måned, kan være mere indbringende. Det er ikke sikkert, at et sådan regelbundet budget er den rette løsning for dig, da det ikke er sandsynligt, at du planlægger at skulle leve af oddse. Det kan dog alligevel være en fordel, at du aftaler med dig selv, hvor mange penge du ønsker at spille for i måneden – og så er det naturligvis vigtigt, at du også holder dig til dette. Mange online odds hjemmesider tilbyder faktisk at opsætte dette for dig, så det slet ikke er muligt at spille for flere penge, end hvad kontoen er opsat til. Det gør de fordi, det jo naturligvis også er i deres interesse, at deres kunder har nogle gode og positive oplevelser, når det kommer til at oddse online.

Sæt en tidsgrænse

Hvis du ikke er så matematisk stærk, og hvis ikke et budget er lige dig, så er der faktisk også andre tiltag, du kan forsøge med. Det kan eksempelvis være, at du godt ved, at du ville have svært ved at holde dig til det aftalte budget, og derfor er der brug for andre måder, som hjælper dig med at spille sikkert – og her kan det være en oplagt løsning, at sætte en eller anden form for tidsgrænse. Her er det helt op til dig selv, hvordan du ønsker at denne skal udformes. Et eksempel kunne være, at du aftaler med dig selv, at du ikke spiller online odds før middag – og heller ikke efter aftensmaden. Det kan også være, at du vælger at du ikke vil spille i hverdagen, men kun i weekenden, hvor mange af de fede kampe spilles. På den måde skaber du nogle sunde vaner, og du begrænser faktisk ikke dine muligheder for at oddse, men i stedet for at det bliver en hverdagsting, kan du nu gå og glæde dig til, at det bliver weekend, så du kan spille igen. Et andet eksempel kunne også være, at du aftaler med dig selv, at du kun spiller online odds i et bestemt antal timer om ugen. Alt dette er naturligvis helt op til dig, for det er vigtigt, at du sætter nogle grænser, som du ved er realistiske og som du kan overholde. Der er kun dig selv til at høje øje med det, og hvis dine grænser er alt for hårde, så kan du ikke overholde dem, og det skaber negative oplevelser. Det er nemlig helt okay at spille online odds, og mange tusinde danskere gør det hver dag.

Tal med dine venner og din familie

Det er en rigtig god idé at være åben omkring dit spil, med dine venner og familie. For det første er det helt klart sjovere, når man har nogle af dele sine gode oplevelser med. Hvis du lige har vundet flere tusinde kroner på et helt vanvittig odde, så er det altså meget sjovere lige at kunne sende et screenshot til vennerne, for at blære sig en smule – og ligeledes kan i dele spil-tips med hinanden, så I gør hinanden bedre, og hjælper hinanden med at få lidt ekstra på kontoen. Det kan også være, at I sætter nogle rammer og grænser sammen som vennegruppe, for hvor meget i skal oddse. Det meget nemmere at overholde disse rammer, når man er flere om det. Det samme gælder faktisk hvad angår din familie. Det kan godt være en smule tabubelagt at oddse online, men ved at være åben overfor din familie, kan du være med til at afmystificere slet dette. Fortæl dem om dine budgetter og dine grænser, og fortæl dem også om dine gode spiloplevelser. Hvis du en dag skulle få brug for økonomisk hjælp af en eller anden grad, så er det også en hel del nemmere at skulle spørge familien, hvis de allerede på dette tidspunkt ved, at det drejer sig om online odds. Så kommer det ikke som et stort chok for dem. Og derudover kunne det jo være at du har et familiemedlem, der er stærk i en sportsgren, hvor din viden er meget begrænset. Så er det bare med at dele alle de spiltips man kan, så I begge kan spotte nogle gode odds, og satse på dem.