El Mountainbike 2024 → Se De 2 Bedste Elektriske Mountainbikes

Bedste El Mountainbike

Hvis du overvejer at købe en el mountainbike, er du kommet til den helt rigtige artikel. Henover de næste mange afsnit kommer det nemlig kun til at handle om mtb elcykler, og vi starter hårdt ud med at præsentere dig for de 5 bedste el mountainbikes i 2022. 

Hver af disse cykler performer ekstra godt i lige netop den kategori, hvor de har fået titlen som den bedste. Det betyder, at du nedenfor vil blive præsenteret for den bedste el mountainbike generelt, den bedste el mountainbike til damer, den bedste billige el mountainbike og den bedste el mountainbike fra Cube.

På den anden side af vores lille bedst i test liste, bruger vi tid på at dykke lidt mere ned i elektriske mountainbikes og køb af dem. Blandt andet vil du få gode råd til, hvordan du sparer penge på dit køb, hvorfor det er værd at overveje en el mtb og meget mere.

Tak fordi du læser med!

Scott Genius eRIDE 910 – Bedste el mountainbike til prisen

Scott Genius eRIDE 910 2022 Bedste El Mountainbike

Scott Genius eRIDE 910 får titlen som den bedste el mountainbike til prisen, og det er der mange gode grunde til. For det første har den et særdeles pænt design, der ved første øjekast ikke afslører, at der er tale om en elcykel.

Derudover har den full suspension, som sikrer en lækker og utrolig behagelig køreoplevelse, til trods for at man racer ned af skovtrails eller lignende. Hele vejen rundt gør den det godt. Derfor er det heller ikke overraskende, at den scorer flotte karakterer hos blandt andet det danske mountainbike magasin MTBX.

De fremhæver særligt Bosch Performance CX-motoren, som er både stærk og populær. Den bliver drevet af strømmen fra et PowerTube 625Wh batteri, som er integreret i cyklen. Tilsammen sikrer de en maksimal hastighed på 25 km/t, hvorefter du selv må træde i pedalerne for at øge hastigheden.

Specifikationer

SteltypeCarbon / Kulfiber
BremsetypeSkivebremse
Hjulstørrelse29 tommer
Vægt23,5 kilo
Maksimal hastighed25 km/t
MotortypeCentermotor
Batteristørrelse625 Wh
ForgaffelFOX 36 Rhythm Air – 160 mm travel
BagdæmperFOX Float EVOL Performance Trunnion – 150 mm travel
GearSRAM NX Eagle – 12 speed

Specialized Turbo Tero 3.0 Step-Through – Bedste dame el mountainbike

Specialized Turbo Tero 3.0 Step-Through 2022 - Brun Bedste El Mountainbike

 

De fleste el mountainbikes udvikles specifikt til herre, men kan i teorien bruges af begge køn. Som bekendt er der dog biologiske forskelle på mænd og kvinder, hvorfor det i nogle tilfælde kan være rart for kvinder at have en decidere dame el mountainbike. Her vil vi gerne fremhæve Specialized Turbo Tero 3.0 Step-Through som det bedste valg.

Modellen kan fås i flere størrelse – helt ned til dig, der måler fra 155 centimeter i højden. Det er et kæmpe plus, fordi en for stor cykel hurtigt kan blive besværlig at håndtere. Derudover har den mulighed for at man kan få monteret bagagebærer og skærmbeslag, så den også sagtens kan bruges i hverdagen.

Specialized Turbo Tero 3.0 Step-Through får vist ingen præmier for det lange navn, men de integrerede LED-lygter gør den også særdeles anvendelig på årstider, hvor det kan være svært at nå ud på cyklen i de lyse timer. Hvad end det så er på vej på arbejde, på skovstierne eller hvor man ellers vil tage den hen.

Specifikationer

SteltypeAluminium
BremsetypeSkivebremse
Hjulstørrelse29 tommer
VægtUkendt
Maksimal hastighed25 km/t
MotortypeCentermotor
Batteristørrelse530 Wh
ForgaffelSR Suntour XCM32 – 110 mm travel
BagdæmperIkke aktuelt
GearShimano Alivio, SGS – 9-speed

Sådan finder vi de bedste el mountainbikes

Det var listen over de bedste el mountainbikes. Forhåbentligt var der mindst en af dem, der passer til dine behov og dit budget. Om ikke andet håber vi, at du har fået noget inspiration til, hvilken retning din søgning efter en el mountainbike skal gå.

Inden, at vi fortsætter med artiklen, vil vi kort fortælle lidt om, hvordan vi har fundet de bedste el mountainbikes. Desværre har vi hverken kompetencerne eller ressourcerne til at teste dem selv – så det har vi ikke gjort.

I stedet har vi baseret listen over de bedste el mountainbikes på en række data, som vi først har indsamlet og sidenhen analyseret. Her er særligt fokus på tekniske specifikationer, priser, ekspertanmeldelser og forbrugeranmeldelser. Anmeldelserne fra eksperter og kunder, der har købt de enkelte cykler, vægtes højest, da disse giver et billede af, hvordan cyklerne er at eje og bruge til hverdag.

Al denne data bliver samlet og analyseret med henblik på at finde de bedste elektriske mountainbikes i hver af de 5 kategorier på listen. Dette sikrer, at listen bliver relativ objektiv, da vi ikke har nogen personlig relation til de enkelte brands eller modeller; det baseres udelukkende på data, som indhentes fra flere eksterne kilder.

Køb en el mountainbike på tilbud

Som du nok bemærkede på listen ovenfor, kan man næppe kalde det billigt at købe en el mountainbike. Med priser, der runder helt op til 100.000 kroner, tør vi vist godt sige, at det er nærmest tværtimod. Derfor vil du også være glad for at høre, at der fra tid til anden er mulighed for at købe en el mountainbike på tilbud.

Besparelserne kan procentuelt virke små, når de typisk befinder sig i et leje omkring 10%, men det batter alligevel en del i kroner og øre, når cyklerne er så dyre. En sådan besparelse på en cykel til 50.000 kroner er trods alt 5.000 kroner. For sådanne penge kan man godt få sig et par gode cykelsko eller andet udstyr, som også følger med hobbyen.

Diverse webshops og andre forhandlere er generelt gode til at sætte flere af deres el mountainbikes på tilbud med en rimelig frekvens. Flere af disse forhandlere linker vi ind til via bedst i test listen længere oppe på siden. Her vil du hurtigt bemærke deres store udvalg og ikke mindst attraktive tilbud på mountainbikes med elmotor.

Det er derfor et oplagt sted at starte, hvis du gerne vil spare lidt penge på dit køb af el mountainbike – og i øvrigt også fine steder til at få sig et overblik over, hvad der ellers er af modeller på markedet.

Hvad er en el mountainbike?

En el mountainbike er en mountainbikecykel, der er blevet udstyret med en elmotor og et batteri. Den fungerer i overordnede træk præcis ligesom en traditionel el cykel, og hjælper således til med at sikre en stabil fremdrift.

Fordelen ved dette er naturligvis, at man ikke bruger lige så meget energi på at komme op i fart og efterfølgende holde den, når man cykler. Det fungerer meget enkelt ved, at motoren er monteret på enten forhjulet eller baghjulet af cyklen, og når den slår til hjælper den med at dreje hjulet rundt.

Strømmen kommer fra batteriet, som man selv skal lade op. I nogle cykler er der også et genindvindingssytem, der lader batteriet en smule, når man bremser. Fordi et batteri har en begrænset kapacitet, vil der også være et begrænset antal kilometer, man kan cykle på el mountainbike med motorhjælp, før der ikke er mere strøm at give af.

Cykler man udelukkende på mountainbike for at dyrke motion, og har man ingen problemer med eksempelvis knæene, vil en el mountainbike måske ikke være det rigtige valg. Men der er nogle situationer, hvor det kan give rigtig god mening at vælge en el mountainbike. Disse kan du læse meget mere om nedenfor.

Derfor kan en mtb elcykel være et godt valg

En mtb elcykel er et populært valg blandt dem, der cykler mere på mountainbike for turen end for motionen. Det kan være, at det er for selskabets skyld med de andre, der cykler, for at komme ud i naturen eller bare for at få noget frisk luft.

Uanset omstændighederne så tillader en mtb elcykel, at man kan komme ubesværet afsted, selvom man ikke er i verdens bedste form. Samtidig undgår man at køre sig selv helt træt. Derfor har man i øvrigt også muligheden for at få flere kilometer i benene.

Derudover er der også mange, der døjer med dårlige knæ eller andet, der ikke tåler den belastning, som der kan være ved at cykle på mountainbike. For dem vil en mtb elcykel være et oplagt valg, fordi de netop bliver hjulpet i gang af elmotoren, der tager det hårdeste læs. På den måde kan de stadig komme afsted og få rørt sig, uden at de skal bekymre sig for meget om at belaste sine knæ og andre led for meget.

Køb din el mountainbike online og spar penge

Vi har allerede tidligere talt om, hvor høje priserne kan være på de her elektriske mountainbikes. Som vi nævnte, kan det derfor være oplagt at købe dem på tilbud, når man har muligheden. Det er dog ikke altid, at lige netop den cykel, som du ønsker dig, er sat ned.

Derfor får du her endnu et tip til, hvordan du spare penge på din nye cykel; køb din el mountainbike online. Det kan virke lidt skørt for mange at købe en cykel på internettet, men der er en mening med galskaben. Oftest kan en webshop nemlig sælge den samme cykel til en bedre pris, fordi de ikke har de samme høje omkostninger til fysiske butikslokaler på dyre adresser.

Samtidig er de i stærk konkurrence med ikke bare andre danske forhandlere, men også internationale butikker, som du med få klik kan købe fra i stedet for dem. Det fører til lavere priser og typisk også bedre handelsbetingelser for dig som kunde.

Der er altså mange gode grunde til at købe din nye el mountainbike online hos en ordentlig cykelwebshop. Mange af dem har god online kundeservice, og som regel kan du også godt få lov at returnere cyklen relativt nemt igen.

Det er også en mulighed at købe brugt

En anden måde, hvorpå du kan spare penge, er ved at købe din el mountainbike brugt. Det kan man blandt andet gøre på DBA, Gul og Gratis, Facebook Marketplace og lignende platforme. Her vil man ofte kunne finde en god pris på en brugt cykel, som sælger, ikke længere er interesseret i at eje af den ene eller anden årsag.

Du skal bare huske at være særligt opmærksom på lige netop dette. For hvorfor vil sælger af med cyklen? Det er en god idé at undersøge nærmere, da det i nogle tilfælde desværre kan skyldes, at den er gået i stykker, har været involveret i et uheld, at den er stjålet eller lignende.

Hvis der skulle være noget galt med cyklen, så vkan det typisk være lidt mere kompliceret at identificere eller fikse for den sags skyld, når det er en el mountainbike. Derfor kan man overveje, om det er besparelserne værd, kontra at købe en ny model med garanti og det hele. Når det så er sagt, så er der mulighed for at gøre en god handel, hvis ellers man er villig til at tage den risiko, der følger med ved at købe en brugt el mountainbike.

El mountainbike bedst i test: Hvilken elektrisk mountainbike skal jeg vælge?

Det var sådan set alt, hvad vi havde at sige om el mountainbikes i denne omgang. Som en lille afrunding på artiklen, har vi på nedenstående liste samlet en oversigt over de bedste elektriske mountainbikes, som vi nævnte i forbindelse med vores bedst i test liste øverst på siden. Se det som en lille genopfriskning af, hvilke cykler der er særligt værd at være opmærksom på.

  1. Bedste el mountainbike: Scott Genius eRIDE 910
  2. Bedste dame el mountainbike: Specialized Turbo Tero 3.0 Step-Through
  3. Bedste billige el mountainbike: CUBE Reaction Hybrid Performance 500
  4. Bedste premium el mountainbike: Specialized S-Works Turbo Kenevo SL
  5. Bedste Cube el mountainbike: CUBE Stereo Hybrid 140 HPC Actionteam 750 29

Hvis du gerne vil blive lidt klogere på hver af disse modeller, kan du scrolle op til vores bedst i test liste længere oppe i artiklen. Her giver vi en kort begrundelse for, hvorfor vi har udvalgt lige netop disse cykler. Samtidig er det her, at du kan klikke dig direkte videre til danske forhandlere af hver model.

Vi håber naturligvis, at du er blevet lidt klogree på, hvilken el mountainbike du skal vælge. Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Cube Reaction Hybrid Performance 500 - 2022

Cube Reaction Hybrid Performance 500 er en af de billigere el mountainbikes på listen, men det ændrer ikke på, at det er en utrolig velbygget og velkørende cykel, som giver rigtig god værdi for pengene. Modellen her er fra det populære tyske mærke CUBE, der i den grad har styr på at lave gode el mountainbikes.

Du får en her en model, som du sagtens kan bruge i hverdagen på almindelig asfalteret vej, men som også kan tages med ud på praktisk talt alle de trails du måtte kunne finde. Den er udstyret med 3. generation af Boschs populære centermotor, der yder 250 W (svarende til 65 Nm), og som bliver drevet af et batteri i fornuftig størrelse.

Specifikationer

SteltypeAluminium
BremsetypeSkivebremse
Hjulstørrelse29 tommer
VægtUkendt
Maksimal hastighedUkendt
MotortypeCentermotor
Batteristørrelse500 Wh
ForgaffelX-Fusion MIG32 Air – 100 mm travel
BagdæmperIkke aktuelt
GearShimano Deore RD-M5100-SGS – 11-Speed

 

Cube Stereo Hybrid 140 HPC Actionteam 750 29 - 2022

Lad os for en kort stund vende tilbage til det tyske mærke; CUBE. For dig der er på udkig efter den bedste CUBE el mountainbike, så er det nemlig nu, at du skal være særligt opmærksom. Modellen hedder CUBE Stereo Hybrid 140 HPC Actionteam 750 29, hvilket ikke er et navn, du behøver at lære udenad – heldigvis.

Modellen her befinder sig nogenlunde i midten i forhold til den prisrækkevidde, som vi ser på el mountainbikes, og du får i den grad noget for din investering. Denne cykel har med sit 750 Wh batteri, den største batterikapacitet på listen, hvilket giver en god lang rækkevidde, hvor du kan få hjælp fra elmotoren.

Derudover, så er det her en eMTB med karakter; den har et flot design, der skiller sig ud, og både gearkassen og affjedringen er helt i top. Hele vejen rundt betyder det, at du får en cykel, der kan klare langt det meste.

Specifikationer

SteltypeAluminium
BremsetypeSkivebremse
Hjulstørrelse29 tommer
Vægt18,79 kilo
Maksimal hastighedUkendt
MotortypeCentermotor
Batteristørrelse750 Wh
ForgaffelFox 36 Float Factory FIT4 – 150 mm travel
BagdæmperIkke aktuelt
GearShimano XT RD-M8100-SGS, ShadowPlus – 12-Speed

 

Specialized S-Works Turbo Kenevo SL 2022 - Grøn

Når vi taler om den bedste premium el mountainbike, så mener vi det. Her går vi ikke på kompromis på noget – måske lige bortset fra prisen. Specialized S-Works Turbo Kenevo SL er nemlig uden tvivl den dyreste el mountainbike på listen med en pris på den gode side af 100.000 kroner.

Det er med andre ord ikke en cykel for alle og enhver, idet den koster næsten det samme som en helt ny mikrobil. Til gengæld får du en full suspension cykel med et stel af kulfiber, et vanvittigt flot design og 12 udvendige gear af højeste kvalitet.

Det er især kulfiberstellet, der gør lige netop denne el mountainbike særlig interessant. For den vejer nemlig blot lige under 19 kilo, hvilket er væsentligt mindre end de øvrige cykler på listen her. Samtidig har den en affjedring, der vil noget.

Specifikationer

SteltypeCarbon / kulfiber
BremsetypeSkivebremse
Hjulstørrelse29 tommer
Vægt18,79 kilo
Maksimal hastighed25 km/t
MotortypeCentermotor
Batteristørrelse320 Wh
ForgaffelFOX FLOAT 38 Factory 29 – 170 mm travel
BagdæmperFOX FLOAT X2 Factory
GearSRAM XX1 Eagle AXS – 12-Speed