Excentersliber Test 2024 → De 8 Bedste Excenterslibere

Excentersliber

Skal der slibes, kommer man længst med en excentersliber – det er der ingen tvivl om. Den er nemlig velegnet til at håndtere praktisk talt al slibearbejde, uanset om det så er på plane overflader eller ej. Årsagens til dens popularitet er i høj grad den runde slibeflade, der drejer rundt. Det er nemlig en væsentligt mere effektiv slibemetode end eksempelvis en rystepudser. 

Vælger du den bedste excentersliber, kan du være sikker på, at den kan håndtere alle dine slibebehov. Det gælder uanset om du bare skal slibe finslibe, grovslibe, fjerne maling eller lak, polere en metaloverflade eller lignende. Det kræver blot, at du sørger for at udskifte det, der er påmonteret på værktøjet; altså sørger for at sandpapiret eller polerhætten, så den passer til formålet.

En excentersliber er altså et stærkt og alsidigt værktøj, der kan bruges til det meste – men hvilken skal man vælge? Der er findes et hav af modeller, og det kan være svært at danne sig overblikket. Derfor har vi i denne bedst i test guide fundet de bedste excenterslibere, som du kan købe lige nu. Disse bliver du præsenteret for på nedenstående liste, hvor du også kan klikke dig direkte videre til danske forhandlere af hver enkelt bedste excentersliber.

God fornøjelse!

Makita BO5031J – Bedste excentersliber

Makita Excentersliber 125mm - BO5031J

 

Hvis du er på udkig efter den bedste excentersliber, er det Makita BO5031J, du skal gå efter. Den fungerer godt, byggekvaliteten er i top og prisen er fornuftig. Det er på ingen måder den billigste excentersliber, men du får rigtig meget for pengene her, hvilket naturligvis også spiller en rolle i vores udvælgelse af den bedste excentersliber.

Gør det nemt at slibe

Makita BO5031J er en kablet excentersliber. Det vil sige, at du slipper for at skulle betale dyre domme for et batteri, og du behøver i øvrigt ikke at bekymre dig om, hvorvidt batteriet er opladt. Her handler det bare om at sætte stikket i en stikkontakt, og så er du klar til at slibe.

Det har naturligvis både sine fordele og ulemper, men der kan ikke herske nogen tvivl om, at man i den grad får mere for pengene ved sådan en kablet version som denne, end ved en batterimodel – hvis ikke man i forvejen har et Makita-batteri.

Det er dog ikke kun kablet, der gør denne bedste excentersliber nem at benytte. Også vægten og designet sikrer, at den sagtens kan bruges med én hånd, og i øvrigt kan man fastgøre sandpapir, eller hvad man ellers måtte sætte på excenterslibere, med velcro. På den måde slipper du for at bøvle med komplicerede låsemekanismer og lignende.

4,6 ud af 5 stjerner

Slår man Makita BO5031J op på PriceRunner, vil man i skrivende stund blive præsenteret for 269 anmeldelser. Baseret på disse, har denne bedste excentersliber fået en gennemsnitlig vurdering på 4,6 ud af 5 stjerner. Faktisk har intet mindre end 93 % af anmelderne vurderet Makita BO5031J som værende god eller fremragende.

Det kan man vist næppe sige noget til, og det er da også en vigtig årsag til, at det i denne bedst i test guide er Makita BO5031J, der får titlen som den bedste excentersliber. Det her er nemlig forbrugere, ligesom dig, der har vurderet, at den er god eller fremragende at bruge i hverdagen. Med en så flot gennemsnitlig vurdering, er der en rimelig sandsynlighed for, at du kommer til at stå med samme oplevelse, hvis du vælger at købe modellen her fra Makita.

Helt konkret fremhæver kunderne, at den ligger godt i hånden og er behagelig at bruge – også over længere tid. Samtidig roses Makita BO5031J også for sin meget velfungerende støvopsamling, hvilket absolut ikke altid virker lige godt på sådanne excenterslibere. Det er på mange måder bemærkelsesværdigt, fordi støv fra slibning både er upraktisk og potentielt set sundhedsskadeligt.

Metabo FSX 200 INTEC – Bedste billige excentersliber

METABO EXCENTERSLIBER FSX 200 INTEC

 

Er du specifikt på udkig efter den bedste billige excentersliber, vil vi anbefale, at du kigger mod Metabo FSX 200 INTEC. Det er nemlig en forrygende maskine, der på mange måder kan løse hobbyistens behov uden problemer, og som samtidig er til at købe for penge.

Ergonomisk og af god kvalitet

Selvom der er tale om en billig excentersliber, er der ingen grund til at tro, at det også er en dårlig model. Her får du nemlig en sliber, der er ergonomisk designet med en god og afbalanceret vægt. Det gør den nem at benytte, og sikrer ligeledes, at det ikke blive anstrengende at slibe i længere tid ad gangen.

Dertil kommer støvopsamlingen, der sikrer, at du ikke bliver hvirvlet ind i støv i det øjeblik du begynder at slibe. Enten kan du vælge at gøre brug af excentersliberens medfølgende støvopsamler, eller du kan tilkoble et støvudsugningssystem.

Kvaliteten er fornuftig, hvilket vi kender fra Metabo – og heller ikke her mærker man den billige pris. Samtidig har man benyttet sig af kuglelejer, der holder tæt for støv, hvilket sikrer, at der i den grad er tale om en billig excentersliber med mange års brug i sig.

Billigere maskiner er til at finde

Har du lavet lidt research selv, vil du sandsynligvis vide, at der er mulighed for at finde billigere excenterslibere end lige netop denne model fra Metabo. Det er der flere årsager til; først og fremmest er dette den bedste billige excentersliber, hvilket ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at det også er den billigste excentersliber.

Dernæst er det vigtigt at være opmærksom på, at Metabo FSX 200 INTEC er en kablet maskine. Det vil sige, at prisen du ser, er prisen som det koster for dig at komme i gang med at slibe. Man kan falde over billigere excenterslibere, som er batteridrevne, men i så fald skal man huske at tillægge prisen for batteriet – og så bliver det hurtigt dyrt, hvis man ikke allerede har et kompatibelt batteri.

Så ja, der findes billigere maskiner, men hvis du vil have værdi for pengene og den bedste billige excentersliber, så er Metabo FSX 200 INTEC uden tvivl den helt rette model.

Milwaukee M18 Redlink BOS125-0 – Bedste premium excentersliber

Milwaukee M18 REDLINK™excentersliber BOS125-0

 

Tillader budgettet, at du kan gå efter en dyrere premium excentersliber, så vil vi anbefale Milwaukee M18 Redlink BOS125-0. Modellen her er en af de bedste modeller fra Milwaukee, hvis man ser bort fra prisen, og du får således en kompetent slibemaskine, der kan klare praktisk talt alt, hvad du kaster efter den.

Effektiv slibning på højt plan

Hvor flere af de andre excenterslibere på listen her kan dreje med omtrent 10.000 omdrejninger i minuttet, så kan det gå endnu stærkere med Milwaukee M18 Redlink BOS125-0. Den har nemlig mulighed for at svinge mellem 14.000 og 24.000 gange i minuttet. Samtidig kan man justere hastigheden efter behov ved at vælge et af de seks hastighedstrin.

Den højere hastighed giver naturligvis en mere effektiv slibning, der samtidig kan give et flottere resultat. Det kommer man så også til at betale for, men hvis man er på jagt efter det bedste stykke værktøj, så er der ingen tvivl om, at Milwaukee-modellen her, er helt fremme i feltet.

Udover at være effektiv, så har denne premium excentersliber også en medfølgende støvepose, en adapter til støvsugning, to styks slibepapir og en forlænger-adapter. Selve slibepapiret kan fastgøres med velcro, hvilket gør det nemt at udskifte, når den tid kommer.

Batteridreven og fleksibel

Milwaukee M18 Redlink BOS125-0 er en batteridreven excentersliber – og det er et batteri, der der ikke medfølger, når man køber slibemaskinen. Det betyder naturligvis en højere pris, hvis du ikke har et sådan M18 Redlink batteri i forvejen, men til gengæld får du en utrolig fleksibel excentersliber.

Fordelen ved en batteridreven version er nemlig, at man ikke behøver sig om, hvorvidt der er en stikkontakt i nærheden, ligesom man heller ikke behøver at gå med lange kabeltromler eller lignende. Samtidig undgår man at skulle bøvle med, at ledningen hele tiden kommer i vejen for slibearbejdet.

Bosch GEX 18V-125 Professional – Bedste akku excentersliber

Bosch Excentersliber 18V-125 Solo - 0601372201

 

Hvis du er på udkig efter den bedste akku excentersliber, er det Bosch GEX 18V-125 Professional, du skal have fat i. Den er, som de ”18V” i navnet antyder, batteridreven, og benytter sig af Bosch Professional 18V-batterierne. Det er naturligvis en præmis for excentersliberens fremtræden på denne bedst i test liste, da akku er en forkortelse for akkumulator, hvilket er et andet ord for genopladeligt batteri; en akku excentersliber er således en excentersliber med genopladeligt batteri.

Effektiv og vedholdende

Der er mange, der er lidt tilbageholdende med at skifte over til batteridrevet værktøj. Det skyldes i langt de fleste tilfælde en frygt for, at de ikke har samme kræfter som en excentersliber med kabel ville have. Der er dog ingen grund til at bekymre sig – slet ikke med denne Bosch GEX 18V-125 Professional.

Her får du nemlig en effektiv excentersliber, der er fuldt ud konkurrencedygtig med sine kablede konkurrenter. Den svinger med op til 20.000 omdrejninger i minuttet, og sliber uden problemer selv de hårdeste opgaver.

På trods af den høje ydeevne, holder den strøm i lang tid ad gangen. Køber du originale Bosch-batterier, er de optimeret til værktøj som denne model. Det sikrer, at Bosch GEX 18V-125 Professional holder den kørende i lang nok tid til, at du kan få slebet i bund.

5 ud af 5 stjerner

Bosch GEX 18V-125 Professional er ikke bare en god maskine i vores optik. Spørger du de forbrugere, der har købt den, er der heller ikke megen tvivl. I skrivende stund bliver sliberen nemlig i gennemsnit vurderet til 5 ud af 5 stjerner på PriceRunner.

Her bliver den blandt andet rost for at være en god maskine, der ligger godt i hånden. Det er utroligt vigtigt med et ergonomisk design og en god vægtfordeling, da det sikrer, at man ikke bliver træt i hånden eller armen af at bruge maskinen.

En anden anmelder nævner, at Bosch GEX18V-125 Professional på alle måder lever op til mærkets ”super gode” ry. Kvaliteten er altså i orden, og du kan med andre ord forvente et stærkt stykke værktøj, der i den grad kan hjælpe dig i hverdagen – uanset niveauet af de slibeopgaver, du måtte stå med.

Disse anmeldelser er blot med til at understrege, hvorfor det lige netop er Bosch GEX 18V-125 Professional, der får titlen som den bedste akku excentersliber i vores bedst i test guide her.

Bosch ET 75-150 Professional – Bedste Bosch excentersliber

Bosch GET 75-150 - Excenterslibere - 0601257101

 

Vi holder os i samme boldgade – eller mærkegade om man vil. Det er nemlig blevet tid til at kåre den bedste Bosch excentersliber, og titlen her går til Bosch ET 75-150 Professional. Det er en kabeldrevet maskine, der kan det hele og lidt til.

Kraftfuld 750 Watt motor

Under motorhjelmen på denne Bosch excentersliber finder du en motor, der yder 750 Watt. Det er helt vildt, og flere gange højere end nogle af de andre modeller på listen her. For mange vil det også være unødvendigt meget kraft, men realiteten er, at det virkelig giver mulighed for effektiv slibning.

Dertil kommer naturligvis alt ekstraudstyret, der blandt andet også tæller kantbeskytter, burrelåssystem til at fastgøre sandpapiret med, flere forskellige hastighedsindstillinger og et håndgreb, der er med til at sikre ekstra megen kontrol over excentersliberen.

Bosch har med andre ord givet den maksimal gas, da de skulle udvikle lige netop denne excentersliber. Derfor bliver den også særligt markedsført til professionelle, der regelmæssigt har behov for at slibe overflader qua deres arbejde. Det skal dog ikke afholde dig som privatperson fra at købe maskinen her, hvis du virkelig vil have den bedste excentersliber, som Bosch kan byde på.

4,7 ud af 5 stjerner

Også denne maskine er blevet anmeldt af en god håndfuld kunder på PriceRunner. De har i gennemsnit vurderet den til 4,7 ud af 5 stjerner, hvilket må siges at være ganske flot. Der er generel enighed blandt anmelderne om, at det er en fremragende excentersliber, men at prisen også er derefter.

Det skal derfor ses som en investering i et værktøj, der holder de næste mange år – noget som Bosch-maskiner generelt ikke har problemer med. Tillader budgettet, at du punger ud, er der ingen tvivl om, at du her får lige netop den bedste Bosch excentersliber.

Makita BO6050J – Bedste Makita excentersliber

Makita rotations- BO6050J 150 mm

 

Så er vi nået til endnu en kraftig maskine; Makita BO6050J. Den løber med titlen som den bedste Makita excentersliber, hvilket blandt andet kan tilskrives den kraftfulde 750 Watt motor, som vi også så i Bosch-modellen ovenfor.

Excentersliberen til ethvert behov

Motorstørrelsen er dog langt fra det eneste, der gør denne excentersliber til den bedste fra Makita. Medvirkende er også den store 150 mm diameter, samt muligheden for elektronisk at vælge, hvor hurtigt pudsesålen skal rotere.

Fordelen ved denne elektroniske vælger er, at den er trinløs. Det vil sige, at du ikke er tvangsindlagt til at vælge mellem 6 forskellige niveauer. I stedet kan du selv vælge præcis, hvor mange omdrejninger i minuttet, du vil slibe med.

Denne fleksibilitet i forhold til indstilling af excentersliberen medvirker naturligvis til at gøre den attraktiv til ethvert behov. Det hjælpes godt på vej af det ergonomiske design, der sørger for, at du kan arbejde i længere perioder ad gangen uden at blive træt. Muligheden for en god arbejdsstilling er essentiel – særligt hvis man regelmæssigt bruger sit værktøj, og det vil som regel være tilfældet, hvis man vælger at investere i Makita BO6050J som den bedste Makita excentersliber.

Leveres med det rigtige udstyr

Selve Makita excentersliberen leveres i en Makpac-kuffert, som er designet til at gøre det nemt at opbevare og transportere sliberen på sikker og beskyttet vis. Ved levering medfølger også en mellem-blød pudsesål, som kan udskiftes med en decideret blød eller hård pudsesål, hvis det bliver aktuelt.

DeWalt DCW210N-XJ – Bedste DeWalt excentersliber

DeWALT 18v 125mm DCW210N-XJ Løs Enhed

 

Dagens første møde med DeWalt er et bemærkelsesværdigt et af slagsen. Det er nemlig med den bedste DeWalt excentersliber, der går under det meget mundrette navn DeWalt DCW210N-XJ. Modellen her er på mange måder attraktiv, men særligt prisen og det kompakte design gør den interessant.

Excentersliberen der er let at bruge

Der er flere fordele ved det kompakte design. Først og fremmest gælder det naturligvis, at man kan komme ind med maskinen flere steder, fordi den ikke fylder lige så meget som konkurrenterne. Det er en fordel, hvis man regner med at skulle bruge sin DeWalt excentersliber på steder, hvor det kniber lidt med pladsen.

Derudover har det også haft en effekt på vægten af maskinen. Uden batteri vejer den nemlig blot 1,0 kilo. Det vil altså sige, at den ikke er tungere at stå med end en liter mælk, og det har en afgørende betydning for brugsoplevelsen. Den er nemlig vældig let at benytte – noget man særligt lægger mærke til, hvis man skal slibe lodrette overflader eller på anden vis skal holde excentersliberens vægt under brug.

Endelig er det en batteridrevet excentersliber, hvilket vil sige, at man slipper for at bøvle med ledninger. I stedet er det bare at tage den med derhen, hvor der er noget, der skal slibes og så ellers fyre op for den. Kombineret med et lavt vibrationsniveau, er der lagt op til en DeWalt excentersliber, der er lige til at gå til og let at bruge.

Metabo SXE 150 2.5 BL – Bedste Metabo excentersliber

METABO SXE 150 2.5 BL

 

Nu fremhævede vi tidligere en Metabo excentersliber som den bedste billige. Kender man ikke meget til mærket, kan det efterlade et indtryk af, at de kun producerer billigt værktøj, men det er ingenlunde sandt. De har nemlig også en lang række af professionelle maskiner, der er blandt de bedste i branchen, og det er denne Metabo SXE 150 2.5 BL et tydeligt eksempel på.

Let, flad og proppet med smarte løsninger

Som du muligvis kan tyde ud fra billedet, er Metabo SCE 150 2.5 BL en relativ flad excentersliber, hvilket er med til at sikre en nem betjening. Denne hjælpes også på vej af det symmetriske design og den lette vægt, og det er endnu engang vigtigt at understrege, hvor essentielt det er, at man vælger en excentersliber, der er let, og dermed behagelig, at benytte over længere tid.

Udover det praktiske design, er denne bedste Metabo excentersliber også udstyret med masser af smarte funktioner. Det tæller eksempelvis en dødmandsfunktion (nødstop), justerbar omdrejningshastighed, blød start på slibningen, lave vibrationer og effektive motor- og skivebremser.

Dertil kommer en særdeles velfungerende udsugningsmekanisme, der gør, at du ikke behøver at bekymre dig om for store mængder af støv under slibningen. Kombinerer man dette med det udskiftelige kabel, så har man en Metabo excentersliber, der kan bruges til selv de mest krævende opgaver.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Festool ETS EC 125 3 EQ-Plus

Festool er et af de værktøjsmærker, som ikke er lige så almindeligt kendt, som nogle af de øvrige vi har været igennem her på listen. Men det skal nu ikke afholde dig fra at købe en Festool excentersliber, for de laver nogle forrygende produkter af høj kvalitet – og denne Festool ETS EC 125/3 EQ-Plus er på ingen måder en undtagelse.

Hemmeligheden er i detaljerne

Årsagen til, at dette er den bedste Festool excentersliber gemmer sig i detaljerne. Det ses i designet, materialevalget og de tekniske løsninger, der tilsammen gør dette til et oplagt valg for dig, der ikke vil gå på kompromis.

Eksempelvis har man benyttet sig af EC-teknologi og en skivebremse i hårdmetal. Begge dele er med til at sikre en holdbarhed, der går udover det sædvanlige for excenterslibere. Udover holdbarheden, er der også styr på brugervenligheden. Det ses eksempelvis på den trinløse justering af antal omdrejninger i minuttet.

I forhold til sikkerhed har Festool valgt at placere kontakten til at tænde og slukke for maskinen er placeret sådan, at man kun kan tænde, når man har et ordentligt greb om excentersliberen. Endelig har benyttet en såkaldt Jetstream bagskive, for at sikre, at udsugningen er optimal og velfungerende.

Afprøv din Festool excentersliber

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt Festool ETS EC 125/3 EQ-Plus er noget for dig, så er der intet mistet ved at bestille den. Ved køb gennem Toolster får du nemlig en tilfredshedsgaranti, der lader dig afprøve sliberen i 15 dage efter køb. Hvis ikke det er noget for dig, kan du returnere det i let slidt, men ubeskadiget stand og få alle pengene tilbage.