Gennemstrømningsvandvarmer Test 2024 → De 3 Bedste Gennemstrømningsvandvarmere

Gennemstrømningsvandvarmer

Overvejer du at investere i en gennemstrømningsvandvarmer? Så vil vi anbefale, at du læser med videre nedenfor, hvor vi præsenterer dig for 4 af de bedste gennemstrømningsvandvarmere, som du kan købe lige nu. 

Hver af disse modeller er alle fremhævelsesværdige, og er særligt velegnet til bestemte formål eller præsterer særligt godt i bestemte kategorier. Derfor har vi opdelt vores bedst i test liste herefter, så hurtigt kan lokalisere lige præcis den gennemstrømningsvandvarmer, der passer bedst til dig, dine behov og ikke mindst dit budget.

Men hvorfor skal man overhovedet investere i en gennemstrømningsvandvarmer? Jo, det kan være et rigtig godt alternativ til en varmtvandsbeholder, fordi en gennemstrømningsvandvarmer først opvarmer vandet, når man tænder for vandhanen. Derfor er der ikke en varmtvandsbeholder, der står og bruger strøm på at holde vandet varmt uafbrudt selvom, der ikke er behov for det.

Der er mange, der eksempelvis vælger at investere i en gennemstrømningsvandvarmer til deres bruser eller til opsætning i et sommerhus. Begge steder er oplagte til lige netop at benytte en sådan anordning, fordi det i sidste ende kan batte på elregningen.

Læs med og bliv klogere på, hvilke bedste gennemstrømningsvandvarmere du kan bruge til at spare på strømmen.

Metro Therm Metromini 4 MX – Bedste billige gennemstrømningsvandvarmer

Metro Therm Metromini 4 MX

 

Hvis du gerne bare vil have den bedste billige gennemstrømningsvandvarmer, så er der ingen vej udenom Metro Therm Metromini 4 MX. Det er den billigste model her på listen, og er også en af de billigste gennemstrømningsvandvarmere, du overhovedet kan få i Danmark.

Alligevel får du faktisk en rigtig fin model, der er perfekt til de mindre behov.

Lavet til ét tappested

Det der gør denne gennemstrømningsvandvarmer billig, er netop, at den er lavet til at håndtere mindre behov. Det vil altså sige, at hvis man er på udkig efter en model, der kan håndtere vandet til ét tappested.

Det kunne eksempelvis være til hanen på badeværelset eller lignende. Modellen her er fastsat til at opvarme eller nedkøle vand til en konstant temperatur på 38 grader, hvilket gør den oplagt til brug ved en badeværelseshane. De 38 grader er nemlig den perfekte temperatur til at vaske hænder i, og det er lige netop det man får her.

Fordelen ved en sætter en maksimal temperatur på indløbet til eksempelvis en badeværelsesvask er også, at man ved at åbne op for den varme hane får præcis 38 graders vand ud. Det vil sige, at man ikke kommer til at stå og rode med at finde den rigtige balance mellem varmt og koldt vand, eller vente på at vandet varmer op, og på den måde spilde adskillige liter vand i mellemtiden.

Kan indstilles til andre temperaturer

Ønsker man en anden temperatur, så er det dog også en mulighed. Det kan nemlig ændres ved hjælp af en omskifterknap, som sidder øverst på kabinettet. Men det er altså ikke en gennemstrømningsvandvarmer, hvor man hele tiden går og justerer på temperaturen og effekten, så det passer til det behov man har i et givent øjeblik.

Det behøver den dog heller ikke at være, fordi den er lavet til ét tappested. De fleste mennesker vil som regel have brug for den samme temperatur på det samme tappested, og en model som den fra Kospel giver bedst mening, når den bruges til et helt hjem.

Vælger man at ændre temperaturen, så kan man skifte mellem 3 forskellige indstillinger;

  1. ECO med en udløbstemperatur på 35 grader.
  2. Comfort med en udløbstemperatur på 38 grader.
  3. Max med en udløbstemperatur på 45 grader.

Gennemstrømningsvandvarmeren fungerer sådan, at når først temperaturen er noget, så vil der bliver reduceret for tilførelsen af el. Dette sker for at sikre, at temperaturen ikke overstiger det, som den er blevet indstillet til. Samtidig har det den effekt, at strømforbruget reduceres, og det er da også en af årsagerne til, at denne gennemstrømningsvandvarmer er effektiv nok til at opnå energiklasse A.

Metro Therm Metromini 18 – Bedste premium gennemstrømningsvandvarmer

Metro Therm Metromini 18

 

Er du på udkig efter den bedste premium gennemstrømningsvandvarmer, så er det Metro Therm Metromini 18, du skal have fat i. Det her er en effektiv model, der varmer med en effekt på hele 18 kW, og derfor er mere end kraftig nok til at leve op til dine varmtvandsbehov.

Justérbar temperatur mellem 20 og 60 grader

Ligesom den første og bedste gennemstrømningsvandvarmer vi præsenterede her på listen, så har denne model fra Metro Therm også en indbygget skærm. Med denne kan man følge med i alle de relevante indstillinger og informationer, som er værd at kende til.

Det er blandt andet også her, at du kan justere temperaturen via de knapper, man finder under skærmen. Der hvor modellen her er særligt interessant er, at man faktisk kan vælge temperaturer helt ned til blot 20 grader – og naturligvis også helt op til 60 grader, som må være minimumskravet til en premium gennemstrømningsvandvarmer.

Fra fabrikken af kommer Metro Therm Metromini 18 med to temperaturtrin, der er fastsat til henholdsvis 35 grader og 48 grader. Det er dog nemt at ændre dem, så de passer til de behov, som du måtte stå med, når gennemstrømningsvandvarmeren skal benyttes.

Energimærkning A trods høj effekt

Selvom denne gennemstrømningsvandvarmer har en høj effekt, så har den alligevel opnået energiklasse A. Faktisk vil mange også opleve, at det er en mere energivenlig løsning til at opvarme vand med end eksempelvis en varmtvandsbeholder.

På trods af denne energivenlighed, så får du stadig en gennemstrømningsvandvarmer, der er utrolig effektiv. Faktisk sikrer de 18 kW, at du uden problemer kan få varmt vand ud af hanen eller bruseren i det øjeblik, at du tænder for det – og samtidig blive ved med at få varmt vand lige så længe, at behovet er der.

Det giver naturligvis en stor fleksibilitet i hverdagen, som reelt set betyder, at man ikke bemærker, at man har udskiftet varmtvandsbeholderen med en gennemstrømningsvandvarmer. Det er uden tvivl en af de helt store styrker ved Metro Therm Metromini 18.

Overkommelige størrelse

En anden fordel ved at vælge denne gennemstrømningsvandvarmer fremfor en varmtvandsbeholder er også, at den har en meget overkommelig størrelse. Faktisk måler modellen her blot 230 millimeter x 465 millimeter x 98 millimeter.

Kombinerer man dette med det enkle og meget anonyme design, så har man pludselig en løsning til at varme vand, som ikke optager ret meget plads, og samtidig ikke ødelægger indretningen fuldstændig, hvis den placeres et sted, hvor den er til skue.

Metro Therm Metromini 11 – Bedste gennemstrømningsvandvarmer til sommerhus

Metro Therm Metromini 11 345141410

 

Der er mange, der specifikt er på udkig efter en gennemstrømningsvandvarmer til sommerhus, fordi de ikke vil bruge penge på at have en varmtvandsbeholder til at varme vand op, når de alligevel ikke er der.

I så fald er der ingen tvivl om, at Metro Therm Metromini 11 er den helt rette løsning. Modellen her er nemlig en god størrelse, og varmer med en effekt, der typisk vil være tilstrækkelig til de behov man har, når man er i sommerhus, hvor tingene ikke er så stressede.

Nem anvendelse og oplagt til sommerhus

Udover alle de energimæssige besparelser, som man kan forvente, hvis man investerer i denne bedste gennemstrømningsvandvarmer til sommerhus, så er der også en række andre fordele ved at vælge modellen her.

Først og fremmest er den nem at anvende – om end ikke lige så intuitiv som nogle af de andre modeller. Du kan dog ændre udløbstemperaturen til alt mellem 30 grader og 60 grader ved at pille dækslet af, og justere internt i gennemstrømningsvandvarmeren.

Selvom det er en anelse mere besværligt, så tager det ikke mange øjeblikke, og det har den fordel, at man ikke uforvarent kommer til at justere på temperaturen. Dertil kan det også være en oplagt løsning til et sommerhus, der lejes eller lånes ud, og hvor man ikke har et ønske om, at gæsterne bare lige skal ændre på temperaturindstillingerne.

Mindre vedligehold end en varmtvandsbeholder

Derudover er det værd at bemærke, at når du vælger den bedste gennemstrømningsvandvarmer til sommerhus, så vælger du også en løsning, der kræver væsentlig mindre vedligehold end en traditionel varmtvandsbeholder.

Det er naturligvis altid fordelagtigt, men særligt i et sommerhus, hvor der er en masse andre projekter, og typisk mindre tid til at tage sig af dem, så er det et stort plus, når man kan fjerne en opgave fra listen.

Derudover behøver man heller ikke at skulle have en stor varmtvandsbeholder, der optager en masse plads i et sommerhus, der måske i forvejen har for få kvadratmeter. Metro Therm Metromini 11 fylder nemlig ikke mere end 180 millimeter x 330 millimeter x 108 millimeter.

Det vil sige, at du hurtigt kan bestille et par stykker af disse, og stadig ikke være i nærheden af, at de fylder lige så meget som din varmtvandsbeholder. Så du får altså en løsning, der er bedre for strømforbrug, som er nemmere at vedligeholde og som sørme også giver mulighed for bedre udnyttelse af kvadratmeterne i sommerhuset.

Det er i store træk det, man kalder for en win-win-situation, og det er lige netop årsagen til, at vi ser en stigende interesse for gennemstrømningsvandvarmere i Danmark – særligt blandt sommerhusejere.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Kospel 9/11/12/15 kW Gennemstrømningsvandvarmer

Titlen som den bedste gennemstrømningsvandvarmer går til Kospel KDE5. Der er flere ting, der gør lige netop denne model interessant; herunder funktionalitet, kvalitet og prissætning. Faktisk kan man roligt sige, at du næppe finder en gennemstrømningsvandvarmer, hvor du får mere for pengene end ved lige netop denne model.

Variabel effekt alt efter behov

Hvad der er interessant ved gennemstrømningsvandvarmer er, at den har det, man kalder for en variabel effekt. Det vil sige, at du kan vælge mellem, hvor effektiv den skal være, når der skal varmes vand op.

Kospel KDE5 kan købes i flere varianter, men den model vi anbefaler her er i udgaven, hvor man kan vælge mellem henholdsvis 9 kW, 11 kW, 12 kW og 15 kW. Ved at skifte mellem disse, kan man tilpasse, hvor hurtigt vandet varmes op, så det passer til lige netop det behov, man står med lige nu og her.

Skal du eksempelvis blot fylde en gryde med varmt vand eller klare opvasken, vil 9 kW være tilstrækkeligt. Men er det tid til et varmt bad, så kan det give mening at give gennemstrømningsvandvarmeren et nøk opad, så den varmer med 12 kW. Står den på badekar i stedet, så skruer man naturligvis bare helt op til 15 kW.

Det fungerer rigtig smart, og er utroligt nemt at indstille. Hvis bare man sørger for at have sin Kospel KDE5 hængende et sted, hvor den er til at komme til, så vænner man sig hurtigt til lige at justere på den efterhånden som behovene ændrer sig.

Varm vandet op til 60 grader

Men det er ikke kun selve effekten, der kan justeres på. Man kan også. Uden problemer ændrer på den temperatur, som man gerne vil have, at vandet varmes op til. Det sker ved at dreje på en lille drejeknap på gennemstrømningsvandvarmeren.

Efterhånden som man drejer vil man kunne se temperaturindstillingen ændrer sig på det indbyggede LCD-display. Helt konkret kan man justere temperaturen til at være alt mellem 30 grader og 60 grader. Når man har ramt den ønskede temperatur og effekt, så kan man straks gå i gang med at tænde for vandet; så sørger gennemstrømningsvandvarmeren for at varme det op på vej ud i hanen.

Derfor kommer man heller til at stå og vente på, at vandet bliver varmet op, som man ville gøre, hvis man skruede op for temperaturen i en varmtvandsbeholder. Derudover er fordelen ved Kospel KDE5 naturligvis også, at man ikke løber tør for det varme vand – den bliver ved med at opvarme, så længe hanerne er tændt.

Har du nogle vandtemperaturer, som du bruger regelmæssigt; eksempelvis 30 grader, 45 grader og 60 grader? Så kan du gemme dem i din Kospel KDE5, så du med få klik kan ramme lige præcis den temperaturindstilling, som du eksempelvis bruger, når du går i bad, vasker op eller lignende.