Hængekøje Med Stativ → Se De 6 Bedste Hængekøjer

Hængekøje med Stativ

Der er få ting, der kan være mere afslappende end at ligge i en hængekøje under en blå himmel på en lun sommerdag. Problemet med hængekøjer er, at de kræver, at man har to rimelig solide elementer at hænge dem op i mellem. Det kan ofte indskrænke mulighederne en del. Derfor har man opfundet en hængekøje med stativ – og vi finder den bedste lige her i artiklen. 

Nedenfor kan du nemlig læse om 7 af de bedste hængekøjer med stativ, som du kan købe til fantastisk afslapning i haven lige nu. Derudover har vi også samlet lidt gode råd til, hvordan du kan købe en hængekøje med stativ på tilbud og på anden vis spare penge på den.

Der er med andre ord masser at se frem til, hvis du for alvor er nysgerrig på, hvilken hængekøje med stativ, der er bedst, og hvordan du får den til den skarpeste pris. Vi anbefaler, at du læser med videre, for vi tør godt love, at du kommer til at gå klogere herfra.

Derfor vil vi heller ikke holde på dig længere, men i stedet ønske dig god fornøjelse med læsningen!

Sackit Cobana Hammock – Bedste hængekøje med stativ

Cobana Hammock - Aluminium inkl. Cover

Først på listen har vi den bedste hængekøje med stativ; Sackit Cobana Hammock. Den er fra mærket Sackit, som er en virksomhed, der blev stiftet i Aalborg tilbage i 2012. De laver dansk design på en funktionel og eksklusiv måde, og det kommer også til udtryk i hængekøjen med stativ her.

Som du vil kunne se på billedet, ser den ikke helt ud som en traditionel hængekøje. I stedet får man lidt fornemmelsen af et slags loungemøbel, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det her er nemlig en hængekøje, der er nem at komme ind og ud af, og fordi den er relativ fast, vil det ikke være en, man vælter rundt i.

Tre farver og medfølgende cover

Cobana Hammock fra Sackit er udarbejdet i såkaldt olefin fiber, som er vandafvisende og fortsat ganske behageligt. Stingene er af hør, og det giver ligeledes en række positive egenskaber til hængekøjen. Samtidig har stoffet givet mulighed for, at denne bedste hængekøje med stativ kan købes i tre farver; sort, brun og ”sand melange”, som er en slags lys beige eller grålig farve.

Uanset farve på hængekøjen, er stativet udført i sortlakeret aluminium. Det er naturligvis en positiv ting, fordi aluminium ikke kan ruste. Kombinerer man dette med det medfølgende cover, der er vandtæt og strækbart, kan denne hængekøje med stativ i teorien stå ude hele året. At det så ville have bedst af at komme ind om vinteren og under stormvejr er så en anden side af sagen.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at lige netop designet på denne model har mange ligheder med det, som vi ser på en hængekøje med stativ fra Fatboy.

4,8 ud af 5 stjerner

På Sackits egen webshop har kunderne mulighed for at anmelde deres køb. Det er der i skrivende stund 14 personer, der har gjort for lige netop denne bedste hængekøje med stativ, og de er meget enige om, at den er alle pengene værd.

Sackit Cobana Hammock bliver nemlig i gennemsnit vurderet til 4,8 ud af 5 stjerner. Samtidig bliver den rost som være af lækker og meget høj kvalitet og utrolig flot at have stående i haven. Fordi det her er en hængekøje med stativ, der i princippet kan stå ude hele året, nævnes det også, at de får brugt hængekøjen meget mere end en, der skal flyttes ind og ud hele tiden.

Amazonas American Dream – Bedste dobbelt hængekøje med stativ

Amazonas hængekøje inkl. stander - American Dream

Er I to, der skal kunne ligge i hængekøjen på en gang? Så tag et kig på denne Amazonas American Dream, som er den bedste dobbelt hængekøje med stativ. Den er ikke bare stor, den kan også bygget til at holde op til 180 kilo. Hvis de to personer tilsammen vejer mindre end det, burde alt være helt i orden.

Amazonas er et kendt mærke inden for hængekøjer, og du vil også opdage, at de har endnu en hængekøje med stativ på listen her. Virksomheden er tysk, og blev stiftet af Matthias Saul i 1992 efter en tur til Brasilien, hvor han for første gang prøvede at sove i en hængekøje i regnskoven – deraf navnet på mærket.

Denne oplevelser kommer os til gode i dag, fordi Amazonas American Dream nu giver dig muligheden for en dobbelt hængekøje med stativ. Fordelen er nemlig også, at det her er en model med tværstivere. Det giver muligheden for, at man kan udnytte hele hængekøjearealet, og ikke kun dele af det, som ofte bliver tilfældet, hvis fastgørelsespunktet ikke er lige så bredt, som det er her.

Flot udseende og høj komfort

Denne bedste dobbelt hængekøje med stativ er egentligt en af de pænere af sin slags. Stativet er af fyrretræ, som nok skal holde i mange år, og i øvrige sørge for, at du kan ligge stabilt. Samtidig betyder det også, at den – på trods af sin størrelse – ikke er urimelig tung. Faktisk vejer den blot 25,1 kilo. Det betyder, at den er tilpas letvægtig til, at man kan flytte rundt på den, men ikke så let, at den flyver væk i det mindste blæsevejr.

Selve hængekøjen er udført i en blanding af bomuld og polyester. Førstnævnte udgør 80 %, mens de resterende 20 % klares af sidstnævnte. Det giver de helt rigtige hængekøjeegenskaber i forhold til komfort og praktikalitet.

Dertil medfølger der en pude, som kan klikkes af og på hængekøjen, hvilket naturligvis er med til at øge komforten gevaldigt. Skulle man finde på at spise en is, mens man ligger der og nyder livet, så er der ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt man spilder. Hængekøjen kan nemlig vaskes, så længe det gøres i hånden og, at du tørrer den på tørrestativ eller -snor.

Bedste hængekøje med stativ og tag

Hængekøje med stativ, max kapacitet op til 150 kg med faldsikringsbånd

Selvom det kan være en sand fornøjelse at ligge i en hængekøje under solen, så kan det også blive anstrengende og ubehageligt i længden – især på en varm dag. Hvis du gerne vil have lidt skygge, så kan du med fordel investere i denne bedste hængekøje med stativ og tag.

Den har intet navn, men det ændrer ikke på, at du her får en model med høj komfort og i fornuftig kvalitet. Selve hængekøjen bliver holdt oppe af et stativ udført i kraftigt stål, der minder om de øvrige stativer på listen her. Forskellen er blot, at her fortsætter stålstangen hele vejen rundt, og på den øverste halvdel, er der således monteret en form for markise – eller et tag om man vil.

Stabil og behagelig

Udover at selve konstruktionen er stabil, så kommer denne hængekøje med stativ og tag også med såkaldte faldsikringsbånd. Deres funktion er, som navnet antyder, at sikre, at du ikke falder ud af hængekøjen. De holder den nemlig stabil, så man undgår den gyngen frem og tilbage, som kan opstå ved ikke faldsikrede hængekøjer.

Denne stabilitet gør naturligvis oplevelsen med at lægge i hængekøjen mere behagelig. Denne oplevelse hjælpes også på vej af det åndbare og bløde stof af polyester, som er behageligt at ligge på i længere tid ad gangen. Dertil lover forhandleren, at det også er tilpas modstandsdygtigt til, at denne hængekøje kan holde i mange år.

Selvom denne hængekøje med stativ og tag kan bære 150 kilo, og derfor i teorien to lettere personer, så er den bedst egnet til enkeltbrug. Selve hængekøjen måler nemlig 92 centimeter i bredden, hvilket giver rigeligt med plads til at boltre sig på, hvis man ligger der alene, men knap så meget plads, vil man skal være to om at dele den.

Bedste hængekøje med stativ til 200 kg

Hængekøje på stativ

Hvis du i stedet skal bruge 50 kilo ekstra og derfor er på udkig efter den bedste hængekøje med stativ, der kan bære 200 kilo, så skal du tage et kig på denne model. Den er udført i det lækreste lærketræ, der har det helt rigtige varme udtryk til haven.

Der medfølger både karabinhager og ophængningskæder, som er lavet af rustfrit stål. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt de begynder at ruste med tiden. Samtidig kan du glæde dig over det lækreste og blødeste stof, der består af 15 % polyester og 85 % bomuld. Det gør det til en sand fornøjelse at ligge i denne hængekøje med stativ til 200 kilo.

Kan bruges til to eller flere personer

Den solide trækonstruktion sikrer, at hængekøjen uden problemer kan håndtere et belastning på 200 kilo. Dermed er den oplagt til familien, hvor børnene måske vil op og ligge i hængekøjen sammen med en eller flere af forældrene eller lignende.

Men som vi tidligere har været inde på, er det ikke kun vægten, der er afgørende i forhold til personkapaciteten. Størrelsen på hængekøjen spiller også en rolle, og eftersom denne model måler 120 centimeter i bredden, er det intet problem. Det svarer jo til en lille dobbeltseng, som et nyforelsket kærestepar nok sagtens kunne overtales til at sove på.

Venture Design Hedvig – Bedste hængekøje med træstativ

VENTURE DESIGN Hedvig hængekøje med stativ - offwhite polyester og brun træ

 

Selvom vi faktisk allerede har været inde på et par hængekøjer med træstativ, så vil vi gerne have lov til at præsentere dig for den bedste af slagsen. Venture Design Hedvig er nemlig en utrolig flot hængekøje med træstativ, der står nærmest skulpturelt i din have, på terrassen eller hvor den ellers placeres.

Den er udført i lækre materialer, og træet kommer fra kontrolleret skovbrug, så etikken er også på plads. Samtidig er designet mere unikt og blødt i sine former, end nogle af de andre hængekøjer med træstativ, som vi har præsenteret ovenfor.

Tværstivere og høj komfort

Selve hængekøjen er udstyret med tværstivere, så den altid bliver holdt åben. Det sikrer endnu engang mere anvendelighed og højere komfort for selv de mindst mobile i familien. Komforten bliver også hjulpet på vej af det bløde stof, som er både snavs- og vandafvisende.

Hvis det alligevel skulle blive beskidt, så kan man vaske hængekøjen i hånden og tørre den på stativ eller snor. Alternativt kan man benytte sig af møbelskum til rengøringen, for det virker overraskende godt.

GEAR4U Hammock Earth – Bedste billige hængekøje med stativ

GEAR4U Hammock – Earth. Hængekøje i vejrbestandig bomuld til udendørs brug

 

Indtil nu har stort set samtlige hængekøjer med stativ været i den dyre end af prisskalaen. Hvis det er uden for budgettet, så skal du naturligvis ikke overses. Derfor får du her billigste hængekøje med stativ på listen her, og i øvrigt også den bedste billige hængekøje med stativ som du kan købe lige nu.

Der er tale om en GEAR4U Hammock Earth, som på trods af sin relativt lave pris ikke nødvendigvis fremstå synderlig billig. Den består af et stativ, der er udført i stål, og som har smarte, indbyggede hængekøjemonteringskroge.

Blød og behagelig hængekøje til én person

Selve hængekøjen er lavet af bomuld, hvilket sikrer, at den er utrolig blød at ligge i. Samtidig medfølger der en bæretaske, så man kan tage sin billige hængekøje med sig rundt. Det kunne eksempelvis være oplagt, at få den pakket i campingvognen, hvis man skulle bruge sommeren på en campingplads.

Det er dog værd at bemærke, at stativet her ikke kan holde til mere end 125 kilo. Derfor vil det også primært være til én person. Det er fair nok, når man tager i betragtning, at det er den billigste hængekøje med stativ, som vi præsenterer her i dag.

Sådan finder vi de bedste hængekøjer med stativ

Det var listen over de bedste hængekøjer med stativ. Vi krydser fingre for, at der var en eller flere af dem, som vækkede din interesse eller, at du i det mindste er blevet klogere på, hvad du skal kigge efter, når du køber en hængekøje med stativ.

Nu skal vi kort tale lidt om, hvordan vi har fundet frem til, at det lige netop er de ovenstående hængekøjer med stativ, der er de bedste. Som du måske ved, hvis du læser med her på siden fra tid til anden, så tester vi ikke selv de produkter, som fremgår af vores bedst i test artikler.

Udover, at det ville være særligt ressource- og kompetencekrævende, vil sådanne tests også medføre en form for subjektivitet. Som dataelskere ser vi gerne, at dataene taler for sig selv. Derfor er denne bedst i test af hængekøjer med stativ også udført med udgangspunkt i en grundig dataindsamling og -analyse.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåden er sådan, at vi indsamler en masse informationer om et bredt udvalg af hængekøjer med stativ, der kan købes på tidspunktet for udarbejdelsen af analysen. Det kan være informationer som tekniske specifikationer, materialevalg, priser, forbrugeranmeldelser, ekspertanmeldelser og lignende.

Alt dette samles og analyseres med henblik på at finde de bedste hængekøjer med stativ i hver af de kategorier, som ovenstående bedst i test liste er inddelt i. Resultatet af analysen er er naturligvis de forskellige hængekøjer, som du netop er blevet præsenteret for.

Køb en hængekøje med stativ på tilbud

Som du nok har bemærket, så kan det hurtigt løbe op, hvis man gerne vil have en af de bedste hængekøjer med stativ. Derfor vil vi gerne slå et slag for, at du undersøger muligheden for at købe en hængekøje med stativ på tilbud.

Det vil de fleste som regel være med på, men det er trods alt nemmere sagt end gjort. Det er dog vores erfaring, at flere af de forhandlere, som vi linker ind til i ovenstående bedst i test liste, er gode til at sætte deres hængekøjer med stativ på tilbud.

Det er derfor ikke et dumt sted at starte, hvis du drømmer om at købe en af de bedste hængekøjer med stativ og gerne vil spare lidt penge i samme omgang. Det er naturligvis ikke en garanti for, at de altid er på tilbud, men vores erfaringer viser, at det sker med et nogenlunde regelmæssigt interval.

Køb en hængekøje med stativ online og spar penge

En anden måde, hvorpå du kan spare penge er ved at købe din nye hængekøje med stativ online. Som du måske har bemærket, så er det nemlig meget almindeligt, at webshops sælger deres produkter billigere end de fysiske butikker.

Det er naturligvis en regel med undtagelser, men undtagelsen er altså ikke hængekøjer med stativ. De er nemlig i mange tilfælde lidt billigere på internettet, end de er i fysiske butikker. Det er naturligvis en besparelse der er værd at tage med, især fordi du så også slipper for selv at skulle bokse med at få hængekøjen med stativ hjem fra butikken. Her bliver den leveret lige til døren.

Masser af gode hængekøjeforhandlere

Om du vælger at købe din hængekøje med stativ online som vi anbefaler, eller om du tager ned i det lokale byggemarked, så har du rigeligt med forhandlere at vælge i mellem. Nedenstående er blot nogle af de, der sælger hængekøjer med stativ:

 • Davidsen
 • Bilka
 • Biltema
 • IKEA
 • Jysk
 • Harald Nyborg
 • Jem og Fix
 • Silvan
 • Bauhaus
 • COOP

Hængekøje med stativ bedst i test: Hvilken skal jeg vælge?

Det var alt, hvad vi havde for denne gang. Vi håber naturligvis, at du er kommet lidt tættere på en afklaring i forhold til, hvilken hængekøje med stativ, at du skal vælge. Hvis du er i tvivl, får du nedenfor et udvalg af de kategorier og de bedste hængekøjer med stativ, som vi gennemgik i starten af artiklen:

 • Bedste hængekøje med stativ: Sackit Cobana Hammock
 • Bedste dobbelt hængekøje med stativ: Amazonas American Dream
 • Bedste hængekøje med stativ og tag: Intet navn
 • Bedste hængekøje med stativ til 150 kg: Amazonas Apollo Set
 • Bedste hængekøje med stativ til 200 kg: Intet navn
 • Bedste hængekøje med træstativ: Venture Design Hedvig
 • Bedste billige hængekøje med stativ. GEAR4U Hammock Earth

Du kan altid scrolle op øverst på siden eller komme tilbage hertil, hvis du har behov for at få genopfrisket, hvorfor det lige netop er de ovenstående hængekøjer med stativ, der fortjener at blive fremhævet. Det vil også være under hver af de ovenstående hængekøjers afsnit, at du vil kunne klikke dig videre til forhandlere, hvor de kan købes.

Held og lykke med hængekøjekøbet og tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Amazonas hængekøje inkl. stander - Apollo Set

Som lovet kommer vi nu tilbage til hængekøjerne fa Amazonas. I denne omgang er det den bedste hængekøje med stativ, der kan bære 150 kilo. Vi har her endnu engang en hængekøje monteret på et træstativ af god kvalitet, og som er udført i holdbart fyrretræ. Den kan naturligvis bære 150 kilo, men vejer blot 22,9 kilo i sig selv.

Selve hængekøjen er en mere traditionel stofhængekøje end dem, vi har været præsenteret for hidtil. Den er udført i et stof, der kaldes for elltex, og det er altså en blanding af bomuld og polyester. Men hvor det i den anden hængekøje med stativ fra Amazonas var 80 % og 20 %, så er det her 55 % og 45 %.

Fordelen ved lige netop denne blanding af stoffer er, at det giver den optimale komfort, samtidig med, at det er vejrbestandigt. Her fremhæves det især, at farverne ikke falmer, når de bliver udsat for solens skarpe stråler. Det er naturligvis rart, for det er en hængekøje med flotte farver, som er værd at bibeholde. Det gælder især, hvis man ikke engang behøver at gå på kompromis med komforten.

4,8 ud af 5 stjerner

Finder man Amazonas Apollo Set på COOPs webshop, vil man i skrivende stund løbe ind i 5 anmeldelser. Det er ikke alverdens, men vi må nok også erkende, at der er mindre salg i hængekøjer med stativ, der kan bære 150 kilo end der er i mere anmeldte produkter som eksempelvis havemøbelsæt og hyndebokse.

Når det så er sagt, så er de 5 kunder vældig begejstrede. Faktisk har de 4 af dem efterladt en 5-stjernet anmeldelse, mens den sidste har givet 4 stjerner. Der er ikke et negativt ord at finde, og faktisk skriver en enkelt kunde, at de har haft hængekøjen i 8 år, og at den faktisk blot bliver flottere og bedre med tiden.

De andre skriver blandt andet, at den er nem at samle, at den er i god kvalitet, at den er flot og ikke mindst, at den er dejlig rummelig.