Udendørs Tørrestativ Test 2024 → De 4 Bedste Udendørs Tørrestativer

Tørrestativ Udendørs

Er du på jagt efter det bedste udendørs tørrestativ? Så er du kommet til det helt rette sted. Det er nemlig hele omdrejningspunkt for denne bedst i test guide til lige netop tørrestativer, der er lavet til udendørs brug. Her får du det fulde overblik over alt, hvad du skal vide for at købe det bedste udendørs tørrestativ. 

Der er mange gode grunde til at investere i et udendørs tørrestativ. Eksempelvis står de bedre fast end en klassisk indendørs model, så stativet bliver ikke taget af vinden. Samtidig har hjemmet bedre af, at man tørrer sit tøj udenfor, så fugten ikke sætter sig i vægge og gulve, og så tørrer tøjet som regel også hurtigere udenfor end indenfor.

Men hvilket udendørs tørrestativ skal man vælge? Det kommer vi med 6 gode bud på her i artiklen, hvor du bliver præsenteret for en række af de bedste udendørs tørrestativer, som hver især præsterer særligt godt inden for bestemte kategorier. Disse tørrestativer kan du læse meget mere om nedenfor, hvor du også finder links til webshops, hvor du kan købe de bedste tørrestativer til udendørs brug.

Det handler således bare om, at du skal beslutte dig for, hvilken model du skal have. God fornøjelse og tak fordi du læser med!

Leifheit Lino Protect 400 – Bedste udendørs tørrestativ

Leifheit Lino Protect 400 tørrestativ LEIF259112

 

Først på listen har vi dette Leifheit tørrestativ, som også får titlen som det bedste udendørs tørrestativ. Det gør det af flere årsager, som blandt andet tæller den høje materiale- og byggekvalitet, de smarte funktioner og ikke mindst de mange tilfredse kundeanmeldelser.

Udendørs tørrestativ med indbygget parasol

Hvad der gør Leifheit Lino Protect 400 til et særligt attraktivt udendørs tørrestativ, er den indbyggede parasol, som sidder øverst på stativet over tørresnorene. Denne parasol, eller cover om man vil, har flere beskyttende funktioner.

Først og fremmest beskytter den tøjet mod skidt og snavs af diverse art. Det er jo en af de helt store ulemper ved at tørre tøj udenfor; tøjet kan blive ramt af nedfaldet løv, støvet til med vinden eller blive begavet med fugleklatter fra fuglene. Meget af dette hjælper parasollen med at dække for.

Dernæst er denne parasol oplagt til at give tøjet noget skygge. For selvom solen er med til at få tørret til at tørre hurtigere, så har den også en afblegende effekt, som de fleste ville foretrække at undgå. Det får de muligheden for med dette udendørs tørrestativ fra Leifheit.

Endelig kan coveret også fungere som regnbeskyttelse, så det ikke er lige så kritisk, hvis man ikke får tøjet taget ind inden, at regnen kommer. At sige at tøjet kan hænge og tørre i regnvejr er nok en overdrivelse, men parasollen kan hjælpe med, at det ikke bliver fuldstændig gennemblødt. Samtidig sikrer højden på stativet, at der ikke plasker mudder og andet skidt op på tøjet, når regnen rammer jorden.

5 ud af 5 stjerner

Leifheit Lino Protect 400 er et velfungerende og meget rummeligt tørrestativ, der kan klare de fleste familiers tørringsbehov. Det afspejler sig i de anmeldelser, der er skrevet af stativet hos Elgiganten, der blandt andet forhandler det.

I skrivende stund har Elgigantens kunder nemlig i gennemsnit vurderet Leifheit Lino Protect 400 til 5 ud af 5 stjerner. Det baserer sig på 18 anmeldelser, hvor de hver og en er enige om, at det her er et decideret fremragende udendørs tørrestativ, der ikke fortjener andet end topkarakter.

Som flere kunder skriver, så får du her, hvad du betaler for – på den gode måde. Det vil sige, at ja, prisen er til den høje side, men til gengæld finder du ifølge de her kunder ikke et udendørs tørrestativ af samme kaliber.

Særligt interessant er det, at det flere gange bliver bemærket, at byggekvaliteten er helt i top. En enkelt kunde skriver, at han tænkte sig ekstra om i forhold til, hvor det blev sat i jorden – for der kommer det nok til at stå i så lang tid, at det i hvert fald ikke er ham, der bliver nødsaget til at udskifte det.

Plus PIPE Tørrestativ – Bedste udendørs tørrestativ i metal

Plus PIPE 130x520 cm. Højde 200 cm. over jord

 

Er du ikke så meget til den minimale vedligeholdelse, der følger med det bedste udendørs tørrestativ i træ? Eller er det et andet udtryk du går efter i haven? Så er det måske dette Plus PIPE tørrestativ i metal, du skal have fat i i stedet.

Vedligeholdelsesfrit tørrestativ i stål

Som navnet antyder, er det et udendørs tørrestativ, der er fremstillet af rør. Det er helt specifikt rør, der er lavet af varmgalvaniseret stål. Fordelen ved dette er, at det er fuldstændig vedligeholdelsesfrit og i øvrigt utroligt modstandsdygtigt overfor både vind og vejr.

Disse stolper skal således bare monteres rigtigt, ved at støbe dem fast i en dybde på mindst 90 centimeter. Gør de det, har du 200 centimeter over jorden, som ikke kommer til at rokke sig i selv det kraftigste vind, og samtidig har du et pålideligt tørrestativ, der kommer til at holde i de næste mange år.

Du vil bemærke, at enderne på de tværgående stålrør er beklædt med sort gummi. Det har man gjort for at undgå, at der samler sig skidt og andet inde i rørene. Samtidig fungerer det også som en sikkerhedsforanstaltning, da det betyder, at der ikke er nogle skarpe kanter, man kan skære eller slå sig på.

4,9 ud af 5 stjerner

Kigger man på anmeldelserne af dette udendørs tørrestativ i metal fra Plus, så er der ikke meget kritik at komme efter. Faktisk har det i gennemsnit fået 4,9 ud af 5 stjerner af de kunder, der har købt og anmeldt stativet hos COOP.

Det er simpelthen så tæt på topkarakter, som man overhovedet kan komme uden at ramme den helt. Derfor kan vi vist også roligt konstatere, at vi ikke står alene med vurderingen af, at dette i den grad er et anbefalelsesværdigt udendørs tørrestativ i metal.

Hvis vi dykker ned i anmeldelserne, så er der et par ting, der bliver fremhævet af kunderne. Flere skriver blandt andet, at dette tørrestativ har et smukt design, som både er nemt at renholde og som passer perfekt til særligt nybyggede huse.

Et andet emne, der går igen er opsætningen. Den bliver beskrevet som både nem og lige til at gå til. Kombinerer man dette med de mange kunder, der er meget begejstrede for, at det er et vedligeholdelsesfrit tørrestativ, hvor det kun er tørresnorene, der skal udskiftes – ja, så er der ingen tvivl om, at dette er en stærk kandidat til titlen som det bedste udendørs tørrestativ i metal.

Brabantia Topspinner – Bedste roterende tørrestativ

Brabantia - Topspinner

 

Er du på udkig efter det bedste roterende tørrestativ, så er det Brabantia Topspinner, du skal have fat i. Her får du nemlig et smart og velfungerende stativ af høj kvalitet, og naturligvis med muligheden for at rotere.

Nem ophængning med roterende funktion

Fordelen ved at vælge et roterende tørrestativ er, at det er nemt at klare ophængningen af tøj. I stedet for, at du skal flytte dig rundt om stativet efterhånden som det bliver fyldt op, så kan du blot tage fat i det og dreje det.

På den måde kan du blive stående det samme sted, når du hænger tøj op, og alligevel få udnyttet samtlige 60 meter tørreplads, som der er på lige netop dette roterende tørrestativ fra Brabantia.

Udover at være roterende, så er der også en række andre smarte funktioner ved Brabantia Topspinner. Eksempelvis kan det indstilles i forskellige højder. Det betyder, at du kan køre det ned i højde, når du hænger tøj op, og herefter kører det op igen, når du er færdig og tøjet skal tørre.

Derudover har du øjer i hver arm, der gør det muligt at hænge bøjler sikkert op i tørrestativet. Dermed kan det også bruges til at tørre det tøj, som skal holde formen, hvad end det så er kjoler, skjorter eller andet.

4,8 ud af 5 stjerner

Slår man vejen forbi COOP, der forhandler dette roterende tørrestativ til udendørs brug, vil man i skrivende stund blive præsenteret for 51 anmeldelser. De har i gennemsnit vurderet stativet til 4,8 ud af 5 stjerner, og der er ikke en eneste af anmeldelserne, der har givet under 4 stjerner.

Det vil altså sige, at der er en bred enighed blandt kunderne om, at det her er et godt eller decideret fremragende roterende tørrestativ. Det er i den grad en blåstempling, der gør, at vi er helt rolige ved at anbefale Brabantia Topspinner som det bedste roterende tørrestativ her i vores bedst i test guide.

Anmeldelserne fremhæver blandt andet kvaliteten, ligesom der er også kun er rosende ord til overs for rotationsfunktionen, tørrepladsen og ikke mindst stabiliteten, som man får med denne model.

Brabantia Altan – Bedste tørrestativ til altan

Brabantia til dør eller altan Tørrestativ Udendørs

Sidst, men ikke mindst, har vi Brabantia Altan, der får titlen som det bedste tørrestativ til altan. Det er et lille, men smart stativ, der kan hægtes på en altan, og dermed bruges til at tørre tøj udendørs, selvom man bor i en lille lejlighed med en lille altan.

Perfekt til singlen eller parret

Med dette lille tørrestativ får man ikke plads til alt tørretøjet fra en familie med to børn, der går til hver deres sport og så videre. Men det er heller ikke dem, der er målgruppen for Brabantia Altan.

I stedet er det et udendørs tørrestativ, der er lavet til singlen eller parret, der bor på relativ trang plads, og ikke har mere udendørsområde end en lille altan. Typisk vil de godt kunne klare sig med et tørrestativ til deres altan som dette, hvor de får 4,5 meters tørreplads og kan hænge op til 7,5 kilo tøj til tørre.

Hvis ikke det er nok tørreplads, så kan man med en stor nok altan investere i mere end ét stativ. Brabantia Altan måler nemlig 68 centimeter i bredden. Har man således en altan, der eksempelvis er 140 centimeter bred, så vil man lige akkurat kunne få plads til to af de her tørrestativer – og dermed fordoble tørrepladsen.

4,8 ud af 5 stjerner

Ligesom ovenstående Topspinner-stativ fra Brabantia, har dette tørrestativ til altan fået 4,8 ud af 5 stjerner i skrivende stund, når man kigger på kundernes anmeldelser hos COOP. Også her er der kun tale om 4- og 5-stjernede vurderinger, og det siger endnu engang noget om tilfredsheden blandt dem, der har købt tørrestativet.

Det fremhæves blandt andet, hvor robust stativet er, ligesom det også er nemt at hænge over en dør, hvis regnen skulle melde sin ankomst. Dertil kan det klappes sammen til at fylde næsten ingenting, når man er færdig med at bruge stativet.

 

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Brabantia væghængt - Wallfix med opbevaringsboks

Er du på udkig efter et væghængt tørrestativ? Så vil vi gerne slå et slag for Brabantia Wallfix. Du vil opdage, at det er et mærke, der kommer til at gå igen på listen her. Det skyldes simpelthen, at Brabantia er en førende producent af tørrestativer i samme liga som Leifheit.

Derfor er det heller ingen overraskelse, at deres væghængte tørrestativ her er af høj og anbefalelsesværdig kvalitet. Samtidig får du et smart design, der gør det til et oplagt valg, hvis man gerne vil have en væghængt model.

24 meters tørresnor og op til 20 kilo tøj

På trods af, at der er tale om et væghængt tørrestativ, der kan klappes sammen, så det sidder helt op ad muren og ikke fylder mere end cirka 20 centimeter i dybden, så er der utroligt meget tørreplads, når først det bliver foldet ud.

Faktisk får du intet mindre end 24 meters tørresnor, som du kan hænge op til 20 kilo tøj op på. Det burde være tilstrækkeligt til de fleste behov, og det betyder bare, at Brabantia Wallfix er et utroligt praktisk valg.

Samtidig har stativet den fordel, at det har øjer på hver arm, som man kan bruge til at hænge en bøjle i. Dermed er der også god mulighed for at tørre tøj, der helst skal holde formen og derfor ikke har så godt af, at blive hængt på en klassisk tørresnor.

Der er tale om et udendørs tørrestativ i aluminium og stål; begge materialer, der sagtens kan modstå vind og vejr i mange år. Når stativet er slået ind, bloiver det beskyttet af en opbevaringsboks, som giver ekstra beskyttelse. Derfor kommer du naturligvis også til at kunne bruge Brabantia Wallfix i mange år ud i fremtiden.

4,8 ud af 5 stjerner

Endnu engang kan vi præsentere et udendørs tørrestativ, der får topkarakter af de kunder, der har købt det. I denne omgang er vi hos COOPs kunder, som i gennemsnit har vurderet Brabantia Wallfix til 4,8 ud af 5 stjerner. Det baserer sig på i alt 25 anmeldelser, hvoraf de 21 er 5-stjernede.

De resterende fire anmeldelser fordeler sig med henholdvis tre 4-stjernede anmeldelser, og én 3-stjernet. Der kan således ikke herske megen tvivl om, at det her i særdeleshed er et anbefalelsesværdigt væghængt tørrestativ.

Det er da også en medvirkende årsag til, at vi i denne bedst i test guide har udpeget lige netop Brabanatia Wallfix som det bedste væghængte tørrestativ til udendørs brug.

Plus trykimprægneret nåletræ 70x70x2700mm 18422-1

Hvis du specifikt er interesseret i det bedste udendørs tørrestativ i træ, så er det dette Plus Klassisk Tørrestativ, du skal have fat i. Der kan vist ikke herske den store tvivl om, hvad det er for et tørrestativ vi har med at gøre – det ligger vitterligt i navnet. Det er nemlig et meget klassisk tørrestativ bestående af to stolper i hver ende, som har tørresnore hængende imellem sig.

Langtidsholdbart og nemt at vedligeholde

Der er flere elementer, der taler for, at du skal vælge dette bedste udendørs tørrestativ i træ, hvis du har pladsen til det i haven. Fordelene tæller blandt andet de to stolper af trykimprægneret nåletræ med de solide, men ikke for voldsomme mål; 70 millimeter x 70 millimeter x 2.700 millimeter.

De har en rigtig god størrelse og en kvalitet som gør, at de uden problemer kan holde til at stå i haven de næste mange år. Trykimprægneringen sørger naturligvis for, at træet sagtens kan modstå det værste vind og vejr. Det handler således bare om at få monteret stolperne godt nok i jorden til, at de bliver stående lige så længe.

Selvom trykimprægnering er holdbart, kan det hænde, at det kommer til at kræve lidt vedligehold med årene. Det er trods alt fortsat træ, som er et naturligt materiale, og derfor også skal passes og plejes – om end i minimal grad.

Fleksibel løsning med uanede mængder af tørreplads

Samtidig er der ingen tvivl om, at et udendørs tørrestativ i træ som dette er en fleksibel løsning. For hvor andre tørrestativer er faste i deres størrelse, og dermed også tørreplads, så er der bogstaveligt talt frit lejde med disse stolper. De kan nemlig placeres i lige præcis den afstand fra hinanden, som du finder passende.

Så handler det bare om at få sat tørresnore om, der passer til den afstand. Når det er gjort, har du lige så meget tørreplads, som du kan drømme om – eller som din have tillader. Uanset, så vil det være de færreste faste tørrestativer, der helt kan være med på dette punkt.