Industristøvsuger Test 2024 → De 5 Bedste Industristøvsugere

Industristøvsuger

En god industristøvsuger, eller grovstøvsuger om man vil, er essentiel at have i enhver håndværkerbil eller på ethvert værksted, lager eller lignende industrilokale, hvor der kan være behov for at opsuge væske, aske, grovere støv og lignende.

Men hvilken industristøvsuger skal man vælge? Der er hundrede-, hvis ikke tusindvis af forskellige modeller at vælge i mellem, og det kan godt gøre det en anelse svært at skabe sig et overblik. Derfor har vi lavet denne industristøvsuger test, så du ikke selv behøver at finde hoved og hale i markedet, men i stedet blot kan tage et kig på de udvalgte 5 bedste industristøvsugere, som vi præsenterer her i testen.

I forbindelse med vores præsentation af hver af disse industristøvsugere, vil du kunne læse mere om, hvad der gør lige netop dem værd at fremhæve. Her vil vi blandt andet komme ind på funktionalitet, kvalitet, værdi for pengene, kundeanmeldelser og mere. Alt dette skulle gerne give dig en idé om, hvorvidt det er den rette industristøvsuger for dig.

Skulle det være tilfældet for en af nedenstående modeller, så har vi fundet danske butikker og webshops, der forhandler de enkelte industristøvsugere til både virksomheder og private. Så er det bare at klikke sig ind og bestille med det samme – nemmere bliver det ikke.

Nilfisk Alto Attix 30-21 PC – Bedste industristøvsuger

Nilfisk Alto Attix 30-21 PC

Vores anbefaling går til Nilfisk Alto Attix 30-21 PC som den bedste industristøvsuger, og det er der flere årsager. Blandt andet er den utrolig effektiv på trods af et lav støjniveau, samtidig kommer den med en god, lang ledning, der giver masser af bevægelsesfrihed.

Derudover er kvaliteten naturligvis i top, som vi kender det fra Nilfisk, og det kommer blandt andet til udtryk i de smarte løsninger og ikke mindst de gode anmeldelser, som industristøvsugeren her har fået fra kunder, der har købt den.

Effektiv støvsugning med lavt støjniveau

Det er sådan, at denne bedste industristøvsuger kan suge med 3.700 liter i minuttet, og skaber et vakuum på 25 kPa. Det er ensbetydende med en forrygende sugeevne, som naturligvis kan reguleres efter behov via den indbyggede sugestyrkeregulering.

På trods af, at der er tale om en så effektiv industristøvsuger med en motoreffekt på 1.500 Watt, støjer den stort set ikke. Faktisk er støjniveauet fra Nilfisk Alto Attix 30-21 PC opgivet til blot 59 dB, hvilket er lavere end lydstyrken på en samtale i almindeligt toneleje. Man kommer med andre ord ikke til at ødelægge hørelsen så snart, der bliver tændt for støvsugeren her. Det er ensbetydende med et bedre arbejdsmiljø – ikke bare for brugeren af støvsugeren, men også alle i nærheden af den under brug.

Alsidig industristøvsuger til de fleste behov

Udover at være effektiv, så kan Nilfisk Alto Attix 30-21 PC også prale af at være alsidig. Eksempelvis kan den både bruges som våd- og tørsuger, hvilket gør den særligt anvendelig til flere forskellige behov og formål.

Særligt populær er den blandt rengøringsfolk og klargøringsfirmaer, der står for klargøring af køretøjer i alle former og typer. Dertil ser man også tit Nilfisk Alto Attix 30-21 PC blive brugt til industriformål, samt i bygge-, anlæg- og særligt VVS-branchen, hvor vådsugefunktionen er værdsat.

4,3 ud af 5 stjerner

Nilfisk Alto Attix 30-21 PC har i skrivende stund fået 63 anmeldelser på PriceRunner. Baseret på disse er den i gennemsnit blevet tildelt en vurdering på 4,3 ud af 5 stjerner. Særligt bemærkelsesværdigt er det, at 85 % af anmeldelserne er enten 4- eller 5-stjerende.

Det vil sige, at der er mere end 8 ud af 10 kunder, der har vurderet, at Nilfisk Alto Attix 30-21 PC er enten en god eller decideret fremragende industristøvsuger til deres behov. Det er en utrolig pæn score, og det vidner blot om, at den fortjener titlen som den bedste industristøvsuger.

PowerPlus POWX308 – Bedste billige industristøvsuger

PowerPlus POWX308

En industristøvsuger bliver hurtigt småpebret, hvis man bare er på udkig efter en støvsuger, man kan hive frem en gang i mellem. De er dog alle pengene værd, hvis man er et større behov end det, men det er naturligvis ikke altid, at det er tilfældet.

Heldigvis er der også mulighed for at købe en billig industristøvsuger uden, at man behøver at gå meget på kompromis. Det ser vi eksempelvis ved denne PowerPlus POWX308, der får titlen som den bedste billige industristøvsuger her i vores test.

Nem rengøring af alt fra savsmuld til aske

PowerPlus POWX308 bliver markedsført som en askestøvsuger, hvilket naturligvis skyldes, at den er særligt velegnet til lige netop at suge aske. Faktisk kan den uden problemer håndtere både kul og aske op til 60 grader, hvilket er oplagt til eksempelvis en skorstensfejer eller andre private eller professionelle, der kan stå med behovet for at suge aske.

Evnen til at suge aske kommer sig af, at PowerPlus POWX308 blandt andet har en slange med aluminiumsdyse, samt en holdbar tank med en dobbeltlagspose, hvor asken sagtens kan ligge og køle af indtil den er kold nok til, at den hurtigt, nemt og ufarligt kan tømmes ned i skraldespanden.

Men bare fordi PowerPlus POWX308 er lavet til at suge aske, betyder det ikke, at den ikke kan håndtere almindelig rengøring, savsmuld eller byggestøv. Faktisk tværtimod; her får du en holdbar, billig industristøvsuger, der kan klare praktisk talt alle de opgaver, du kaster efter den. Dog ikke opsugning af væske; for det er den ikke lavet til.

Til gengæld er støvsugeren også udstyret med en blæsefunktion, som gør, at den også kan bruges til at puste eksempelvis aske eller andet væk fra et område, hvor det ikke skal være.

4,0 ud af 5 stjerner

Der er næsten topkarakter til PowerPlus POWX308, når man slår den op på PriceRunner. Her får den nemlig i gennemsnit 4 ud af 5 stjerner af de 94 kunder, der i skrivende stund har anmeldt den.

Her er der i alt 77 %, der har vurderet industristøvsugeren som værende god eller fremragende. Det er ikke helt lige så mange, som ved Nilfisk-modellen ovenfor, men fortsat ganske pænt – særligt taget prisen i betragtning.

Du kan med andre ord forvente en god, billig industristøvsuger, når du køber PowerPlus POWX308 – så længe, at du ser den for, hvad den er og ikke forventer et funktionalitets- og kvalitetsniveau der er på linje med de dyrere modeller.

Makita DVC750LZ – Bedste industristøvsuger med batteri

Makita DVC750LZ

De fleste industristøvsugere er med ledning, hvilket har sine fordele, som eksempelvis god sugekraft. Men det har også sine ulemper; særligt, at man skal have en stikkontakt inden for rækkevidde, hvis man ønsker at bruge dem. Hvis det er en problematik i hverdagen, kan det være, at I skal investere i en batteridreven industristøvsuger.

I så fald vil vi anbefale, at I tager et nærmere kig på Makita DVC750LZ, der her får titlen som den bedste industristøvsuger med batteri. Det er lidt en sandhed med modifikationer; for der medfølger ikke et batteri i købet – det skal du selv sørge for. Det ændrer dog ikke på, at det her absolut er en fremragende batteridreven industristøvsuger.

Tør- og vådsugning på farten

Hvis støvsugningsbehovet ikke er så stort, så kan en batteridreven industristøvsuger som Makita DVC750LZ sagtens give mening – også selvom man har strøm inden for rækkevidde. Det er nemlig nemt bare lige at hive maskinen her frem og gå i gang med at støvsuge – uden, at man først skal bøvle med en ledning.

Derudover har Makita DVC750LZ en rigtig god størrelse, som gør den velegnet til at tage med sig på farten. Den kan sagtens lige være bag i selv de mindst biler, og er i øvrigt også oplagt til at rengøre eksempelvis en bil eller andet, hvor det kan være svært at komme til med en støvsuger.

Industristøvsugeren her kan både fungere til tør- og vådugning, og gør det effektivt gennem den meget fleksible slange, der kan komme ind alle steder inden for en 2,5 radius fra støvsugeren. I alt er der plads til 7,5 liter i beholderen, hvilket også burde være tilstrækkeligt til de støvsugningsopgaver man måtte have på farten.

Samtidig er det værd at glæde sig over det indbyggede HEPA-filter, som sørger for, at fjerne mange af de partikler, som ryger ud sammen med den luft, som støvsugeren blæser ud, når den suger støv eller væske op.

4,4 ud af 5 stjerner

Vi slår endnu engang vejen forbi PriceRunner, hvor der i skrivende stund er blevet efterladt 7 anmeldelser af Makita DVC750LZ. Det er ikke alverdens, men de har til gengæld været overvejende enige om, at det er en industristøvsuger med batteri, som de er villige til at anbefale.

Faktisk er der 86 % af anmeldelserne, der er enten 4- eller 5-stjernede. Du kan derfor roligt regne med, at du her får en god eller decideret fremragende industristøvsuger med batteri. Det underbygges også af en af kunderne, som skriver, at Makita DVC750LZ er særligt velegnet til mindre rengøringsopgaver.

En af årsagerne til, at Makita DVC750LZ også kan være et godt valg er, at den kører på det samme 18 V batterisystem, som det meste andet batteridrevne Makita-værktøj også bruger. Har du derfor allerede et Makita-batteri, kan du bare bruge det med denne batteridrevne industristøvsuger.

Nilfisk VHS120 MC Complete – Bedste industristøvsuger med HEPA-filter

Nilfisk industristøvsuger VHS120 MC Complete til M-klasse støv

Du er tidligere på listen blevet præsenteret for industristøvsugere med HEPA-filter, men ingen af dem er ligesom denne Nilfisk VHS120 MC Complete, der får titlen som den bedste industristøvsuger med HEPA-filter.

HEPA 14-filter fjerner 99,99 % af partikler

Et HEPA-filter går ind og fjerner nogle af de partikler, som sidder i den luft, der bliver blæst ud i rummet igen af støvsugeren. Der findes 5 typer af HEPA-filtre; HEPA 10, 11, 12, 13 og 14. Hver gang, at nummereringen stiger, gør partikelfiltreringen det også.

Med Nilfisk VHS120 MC Complete får du en industristøvsuger med et HEPA 14-filter. Det vil sige, at det er den bedste filtrering, du kan få med et sådant filter. I tal er det ensbetydende med, at 99,99 % af partiklerne i luften fjernes.

Det betyder, at det her er den rigtige industristøvsuger til de situationer, hvor der reelt set ikke må være partikler i luften. Det er støvsugeren naturligvis også designet til at sikre med sine limede sømme og en Longopac-system, der gør det nemt og sikkert at skaffe sig med det opsugede støv.

Dermed er denne industristøvsuger med HEPA-filter fra Nilfisk også godkendt til at håndtere klasse M-støv, som er af den sundhedsfarlige karakter.

Kärcher AD 4 Premium – Bedste industristøvsuger til aske

Kärcher AD 4 Premium

Nu præsenterede vi dig tidligere for den bedste billige industristøvsuger og fortalte, at det faktisk var en decideret askestøvsuger. Men nu er vi altså kommet til den bedste industristøvsuger til aske – eller den bedste askestøvsuger om man vil.

Det er en titel, der går til Kärcher AD 4 Premium. Det gør den blandt andet grundet det smarte og ikke mindst meget holdbare design, samt den gode kvalitet, der næppe kommer som en overraskelse, hvis man kender til Kärchers øvrige produkter.

Designet til at håndtere aske

Som den bedste industristøvsuger til aske, er Kärcher AD 4 Premium naturligvis designet til at håndtere aske. Det ser vi blandt andet gennem mundstykket på støvsugeren, der er flammeresistent; en vigtig egenskab i enhver askestøvsuger.

Derudover er selve støvsugerslangen armeret med stål, hvilket sikrer, at den også sagtens holder til asken. Et hele havner i en 17 liter stor beholder, som er nem at tømme på en måde, hvor du ikke kommer i for tæt kontakt med asken.

Det betyder, at du sagtens kan bruge din Kärcher AD 4 Premium til at fjerne al asken fra brændeovnen, grillen, pejsen eller bålstedet. Det er naturligvis meget nemmere og mindre støvende, end at finde en skovl eller en kost og en fejebakke frem.

Fordelen ved at vælge en industristøvsuger til aske er, at den også kan bruges til praktisk talt alt andet. Den er nemlig bygget til at holde til lidt af hvert, hvorfor du også sagtens kan bruge Kärcher AD 4 Premium til eksempelvis savsmuld, byggestøv og andre grovere ting, der skal suges op.

4,3 ud af 5 stjerner

Slår man vejen forbi PriceRunner, vil man i skrivende stund blive præsenteret for 74 anmeldelser, der i gennemsnit har vurderet Kärcher AD 4 Premium til 4,3 ud af 5 stjerner. En rigtig pæn score, som blot er en blåstempling af, at det i den grad er en bedste industristøvsuger til aske.

Populære Tests