Luft til Luft Varmepumpe Test 2024 → De 5 Bedste

Luft til Luft Varmepumpe

Overvejer du at anskaffe dig en luft til luft varmepumpe? Så er det i denne artikel, at du skal læse med. Vi har nemlig samlet en lille luft til luft varmepumpe bedst i test, hvor du kan finde de absolut bedste varmepumper lige nu.

Listen over de udvalgte varmepumper kan du se efter indledningen her, og du vil sandsynligvis hurtigt opdage, at den er delt op i kategorier. Der er i alt 5 forskellige kategorier og eftersom hver kategori har én luft til luft varmepumpe, der er bedst, vil vi også ende med at fremhæve i alt 5 varmepumper.

Hver af nedenstående afsnit byder på en præsentation af den bedste luft til luft varmepumpe i den pågældende kategori. Her vil du kunne læse mere om, hvad den pågældende varmepumpe kan, samt blive klogere på, hvorfor det lige netop er den, der fortjener titlen som den bedste i sin kategori.

Det er også i forbindelse med disse præsentationer, at du kan klikke dig videre til troværdige danske webshops, der forhandler de enkelte luft til luft varmepumper. Her kan du stryge direkte ind og klikke køb, hvis du skulle blive overbevist, at en af nedenstående varmepumper er den rigtige til dit hjem. Flere af dem tilbyder i øvrigt også opsætning, hvilket naturligvis er værd at tage med i købet, hvis ikke du har en anden montør klar til at assistere.

Læs med og bliv forhåbentligt meget klogere på de bedste luft til luft varmepumper her i artiklen.

Panasonic VZ9SKE – Bedste luft til luft varmepumpe

Panasonic varmepumpe split VZ9SKE

Den bedste luft til luft varmepumpe er denne Panasonic VZ9SKE – og det er der mange gode grunde til. Først og fremmest er Panasonic kendt for at lave nogle fremragende varmepumper, og denne luft til luft er naturligvis ingen undtagelse.

Lavt støjniveau

Der er flere ting, der spiller ind i vurderingen her. Først og fremmest er det lave støjniveau. Dette er nemlig en Panasonic luft til luft varmepumpe, der ikke udleder mere end 18 dB ved almindelig drift. Dermed løses en af de store bekymringer som mange har, når de investerer i en varmepumpe; kommer den til at larme og kan vi høre den?

I samme forbindelse er det værd at nævne, at Panasonic VZ9SKE har både en Quiet Mode og en Power Mode. Støjniveauet tilpasser sig naturligvis herefter, men uanset hvilken tilstand den kører i, kan du være ganske sikker på, at du hurtigt glemmer, at den er der.

Sommerhusfunktion og automatisk afrimning

Som en Panasonic luft til luft varmepumpe kommer modellen her naturligvis ikke udenom at have den populære sommerhusfunktion. Den kendes også som 8/10-gradersfunktionen, og sørger i bund og grund for, at temperaturen i et rum aldrig kommer under 8 – 10 grader.

Dermed kan du trygt efterlade sommerhuset vinteren over velvidende, at du ikke kommer ned til frostskader, hvis du har denne Panasonic luft til luft varmepumpe installeret og kørende. Samtidig sørger den også selv for automatisk afrimning, så det heller ikke er noget du skal bekymre dig om.

Effektiv opvarmning af større arealer

Med en Panasonic VZ9SKE har du en ganske effektiv luft til luft varmepumpe, der kan opvarme op til 180 kvadratmeter. Det sker med en varmeenhed, der yder 7,8 kW, og det betyder reelt set, at du kan få effektiv varmedrift helt ned til minus 35 grader.

Er der ikke behov for opvarmning, men derimod brug for at køle boligen lidt ned på en varm sommerdag, er det også en mulighed. Denne Panasonic luft til luft varmepumpe kan køle med 3 kW ved temperaturer op til 43 grader.

Sammen med nogle af de ovennævnte funktioner og fremhævede elementer, er der ingen tvivl om, at denne effektivitet for alvor gør Panasonic VZ9SKE til den bedste luft til luft varmepumpe.

Specifikationer

Støjniveau 18 dB
SCOP 6,2
Energimærke A+++
Opvarmningsareal 180 m2
Opvarmningskapacitet 7,8 kW
Driftstemperaturer v. opvarmning -35° C – +24° C
Kølingskapacitet 3,0 kW
Driftstemperaturer v. køling -10° C – +43° C

Bosch Climate 3000i – Bedste lille luft til luft varmepumpe

Bosch Climate varmepumpe 3,5 til 7,0 kW. Luft/luft Inde- & udedel

Hvis du er på udkig efter den bedste lille luft til luft varmepumpe, er det denne Bosch Climate 3000i, du skal have fat i. Den har en udedel, der ikke måler mere end 720 mm x 270 mm x 495 mm, samt en indedel på blot 802 mm x 200 mm x 295 mm.

Dermed fylder den ikke så meget hverken ude eller inde, og dermed bliver den straks mere diskret end mange af konkurrenterne. Men selvom det naturligvis er positivt, at størrelsen er som den skal være, er det ikke det eneste, der ligger til grund for, at denne Bosch luft til luft varmepumpe fortjener en plads her på listen.

Den har nemlig også et godt bredt spektre, når det kommer til driftstemperaturer, som den kan arbejde ved. Det gælder især for kølefunktionen, og mens vi nok aldrig når op på 50 grader i Danmark, så medvirker den høje driftstemperatur til, at varmepumpen uden problemer kan køle ned på selv de varmeste dage herhjemme.

4,3 ud af 5 stjerner

En anden årsag til, at Bosch Climate 3000i har fået en plads på listen over de bedste luft til luft varmepumper er, at den scorer flotte 4,3 ud af 5 stjerner i gennemsnit på Google Anmeldelesr. Dette er baseret på anmeldelser fra kunder i hele verden, og der er generel bred enighed om, at det her er en fremragende Bosch luft til luft varmepumpe.

Du kan med andre ord være helt tryg ved at investere i den. Så længe, du husker på, at den lille størrelse naturligvis kommer på bekostning af effektivitet. For jo mindre luft til luft varmepumpen skal være, jo mindre plads er der til teknologien. Det har især ført til en lavere opvarmningskapacitet end ved nogle af de andre pumper på listen her.

Specifikationer

Støjniveau 56 dB
SCOP 4,2
Energimærke A+
Opvarmningsareal Ukendt
Opvarmningskapacitet 2,5 kW
Driftstemperaturer v. opvarmning -15° C – +24° C
Kølingskapacitet 3,6 kW
Driftstemperaturer v. køling -15° C – +50° C

 

Langå OSD-18HRN1 – Bedste billige luft til luft varmepumpe

Langå varmepumpe luft til luft 3,4kw med WiFi

Hvis du er på udkig efter den bedste billige luft til luft varmepumpe, kan vi kun anbefale dig at tage et nærmere kig på denne model fra Langå. Det er en simpel, men relativ effektiv model, der klart er blandt de billigste modeller til salg i Danmark.

Trods den lave pris kommer du sandsynligvis ikke til at føle, at du er gået lige så meget på kompromis, som man måske kunne frygte. Jovist, den er ikke på niveau med den Panasonic luft til luft varmepumpe vi lagde ud med at præsentere, men det var der nok heller ingen der forventede.

Indbygget WiFi til styring via app

Men du får her en varmepumpe med medfølgende fjernbetjening, så den er nem at styre. Herlighederne stopper dog ikke der; for det er ikke kun muligt at styre denne billige luft til luft varmepumpe med en fjernbetjening.

Den har nemlig også WiFi indbygget, hvilket betyder, at den kan kobles op med en app. Dermed kan du, så længe din smartphone eller tablet og din luft til luft varmepumpe har forbindelse med internettet, styre temperaturen og pumpen uanset, hvor du er.

Det er en funktion, som selv nogle af de dyrere luft til luft varmepumper ikke tilbyder som standard. Enten er det slet ikke muligt, eller også skal man tilkøbe et decideret WiFi-modul. Men her får du altså det hele med i pakken fra start af – og så til en attraktiv pris.

Opvarmning af mindre boliger

Der hvor det for alvor kommer til udtryk, at det her er en billig luft til luft varmepumpe er i opvarmningsarealet. For selvom kapaciteten og driftstemperaturerne er ganske fornuftige, halter modellen fra Langå lidt efter, når det kommer til antallet af kvadratmeter, den kan opvarme.

Det er naturligvis ikke overraskende. Man kan trods alt ikke få det hele, når man kun vil betale det halve. Når det så er sagt, så er dette jo et oplagt køb, hvis du er på udkig efter en billig luft til luft varmepumpe, der ikke behøver at kunne opvarme mere end de 50 kvadratmeter, den er opgivet til at kunne håndtere. Det kunne eksempelvis være et lille sommerhus, et kolonihavehus eller sågar bare et mindre hus eller lejlighed.

Specifikationer

Støjniveau 53 dB
SCOP 4,0
Energimærke A+
Opvarmningsareal 50 m2
Opvarmningskapacitet 4,5 kW
Driftstemperaturer v. opvarmning -21° C – +24° C
Kølingskapacitet 5,1 kW
Driftstemperaturer v. køling -15° C – +43° C

 

Andersen Electric 9000 – Bedste luft til luft varmepumpe til 50 m2

AE 9000 varmepumpe / aircondition m. Wifi, (A+/A++), <63 m2 - Andersen Electric

Næste varmepumpe på listen er Andersen Electric 9000. Det endnu en fornuftigt prissat luft til luft varmepumpe, som er oplagt til den mindre bolig på omkring 50 m2. Det er den i kraft af sit opvarmningsareal på op til 63 kvadratmeter.

Det kan virke lidt underligt, at vi lige efter at have præsenteret en luft til luft varmepumpe til 50 kvadratmeter, vælger at præsentere en anden som den bedste til det areal. Men der er altså en mening med galskaben. Ser du, luft til luft varmepumper er ikke så meget anderledes end mennesker i den forstand, at hvis de altid yder deres ypperste, så kommer der et tidspunkt, hvor resultaterne begynder at dale.

Derfor er det en rigtig god idé at vælge en luft til luft varmepumpe, der kan en smule mere end det man reelt set har behov for. Af samme årsag, er det altså Andereden Electric 9000, der får titlen som den bedste luft til luft varmepumpe til 50 m2 her i vores bedst i test artikel.

3 års garanti og WiFi-styring

Ligesom med Langå-varmepumpen, har denne luft til luft varmepumpe fra Andersen Electric også et indbygget WiFi-modul. Dermed får du muligheden for at fjernstyre den via din telefon, hvilket på alle måder er en essentiel fordel.

Det bliver dog endnu vigtigere og noget som du sandsynligvis vil sætte ekstra pris på, hvis du vælger at investere luft til luft varmepumpen i dit sommerhus eller en anden bolig, hvor du ikke er til hverdag. Så behøver du nemlig ikke at tage hen til boligen for at sikre dig, at varmepumpen kører som den skal.

I stedet er det bare at åbne op for applikationen på telefonen og sikre dig, at den er i drift og er sat til den rigtige temperatur. Skulle det vise sig, at den ikke er i drift eller, at der er andre problemer med den, så kommer Andersen Electric 9000 med 3 års garanti. Dermed kan du få hjælp, hvis problemerne er opstået på trods af, at varmepumpen bare har været i normalt drift.

Specifikationer

Støjniveau 25 dB
SCOP 4,0
Energimærke A+
Opvarmningsareal 63 m2
Opvarmningskapacitet 3,4 kW
Driftstemperaturer v. opvarmning -25° C – ukendt
Kølingskapacitet 3,4 kW
Driftstemperaturer v. køling Ukendt

 

Mitsubishi Hero 2.0 LN35 – Bedste luft til luft varmepumpe til 100 m2

Mitsubishi MSZ-LN35 Hero

Har du brug for en luft til luft varmepumpe til 100 m2? Så er det her modellen. Mitsubishi Hero 2.0 LN35 er en stilren og effektiv varmepumpe, der kan håndtere op til 135 kvadratmeter. Endnu engang er det lidt mere end du reelt set har behov for, men det giver lidt frirum i den forstand, at du ikke presser varmepumpen til det yderste for at få det, du har brug for.

Indbygget personsensor

Den her Mitsubishi luft til luft varmepumpe er ret avanceret. Den har nemlig en indbygget personsensor. Formålet er at opdage, når du eller andre er i rummet. Herefter lokaliserer den præcis, hvor i rummet personen eller personerne befinder sig. Når personerne er blevet lokaliseret, justeres blæseren således, at den ikke blæser varm luft direkte mod dig eller dine gæster.

Vil du gerne have varme- eller køleblæs direkte på dig er det dog ikke noget problem. Det er bare at justere indstillingerne via den smarte trådløse fjernbetjening eller WiFi-styringen. Det er også værd at bemærke, at man kan bede den om at justere temperaturen alt efter om der er personer i rummet eller ej. Det kan virke småligt, men kan faktisk føre til et lavere energiforbrug og dermed økonomiske besparelser.

Specifikationer

Støjniveau 19 dB
SCOP 5,1
Energimærke A+++
Opvarmningsareal 135 m2
Opvarmningskapacitet 6,6 kW
Driftstemperaturer v. opvarmning -35° C – ukendt
Kølingskapacitet 4,0 kW
Driftstemperaturer v. køling -10° C – ukendt