Luft til Vand Varmepumpe Test 2024 → De 4 Bedste Varmepumper

Metro Therm METROAIR I16 Varmepumpe. Luft/vand.

Luft til vand varmepumper er et vedvarende varmesystem, der opvarmer en ejendom ved hjælp af luften udenfor. I denne artikel gennemfører vi en gennemgang af luft til vand varmepumper, for at give dig en bedre forståelse af teknologien og om den passer til dit hjem.

Hvad er en luft til vand varmepumper?

En luft til vand varmepumper er et vedvarende eller kulstoffattigt opvarmningssystem, der opvarmer dit hjem og varmt vand ved at udvinde varme fra luften udenfor.

Luft til vand varmepumper består af en udendørs enhed, der inkluderer en ventilator, der roterer for at trække luft indad. Systemet ekstraherer derefter varmen og opvarmes takket være en varmeveksler yderligere til centralvarme. Dette svarer til et køleskab, der ekstraherer varme indefra.

Og hvis du undrer dig over, hvordan en luft til vand varmepumper kan opvarme dit hjem om vinteren, kan mange modeller fortsætte med at arbejde i temperaturer så lave som -15 °C til -25 °C.

Luft til vand varmepumper kan opvarme vand til dine radiatorer og vandhaner og er særligt effektive med gulvvarmesystemer.

Fordele ved en luft til vand varmepumper

Lavt kulstofindhold

Luft til vand varmepumper har en form for opvarmning med lavt kulstofindhold, da de bruger udeluften til at opvarme eller køle dit hjem. Hvis du skifter fra et kul- eller el-baseret varmesystem, kan du reducere dine kulstofemissioner betydeligt.

Spar penge på energiregninger

Ved at skifte til luft til vand varmepumpe, kan du reducere dine energiregninger, da du bruger udeluften til dine opvarmnings- og kølebehov. Dine besparelser vil være mere betydningsfulde, hvis du går fra et elektrisk eller kulbaseret system.

Driftsomkostningerne for luft til vand varmepumper afhænger af nogle få faktorer, lige fra effektiviteten til den nødvendige mængde varme og temperaturen på varmekilden.

Kan arbejde selv i lavere temperaturer

En luft til vand varmepumpe kan udvinde varme fra den omgivende luft, selv ved en lavere temperatur, ned til -20° C. Hvad mere er, er det kendt, at luft til vand varmepumper fungerer effektivt i meget kolde lande som Danmark. Succeshistorier afslører, at en luft til vand varmepumpe kan generere 40  C varme, når udetemperaturen er så lav som -30 °C.

Høj sæsonbestemt ydeevne

Luft til vand varmepumper er effektive både om vinteren og sommeren, takket være en enestående SCOP (sæsonbestemt ydelseskoefficient). COP for en luft til vand varmepumpe er en måde at måle dens effektivitet på ved at sammenligne den nødvendige effektindgang for at producere varme med mængden af ​​varmeydelse. Et ‘sæsonbestemt COP’-tal er tilpasset sæsonen.

For eksempel kører en typisk de ved en COP 3.2, når udetemperaturen er over 7 °C. Det betyder, at de er 320% effektiv: For hver kWh elektricitet, der bruges af ventilatorerne og kompressoren, genereres 3,2 kWh varme. Jo højere COP, jo bedre.

Derfor, når man overvejer en luft til vand varmepumpes COP sammenlignet med udetemperaturen, så vil du opdage, at de på trods af nogle små udsving kan køre effektivt året rundt. For at kunne sammenligne luft til vand varmepumper baseret på, hvor meget de påvirkes af disse effektivitetsændringer, anvendes den sæsonbetonede COP.

Nem installationsproces

Installation af en luft til vand varmepumpe kan tage så lidt som to dage. Installation af dem er lettere end at installere en jordkildevarmepumpe, fordi du ikke behøver at grave. En luft til vand varmepumpe kræver typisk ingen planlægningstilladelser, men det tilrådes altid at kontrollere, før du starter din proces. Det er en ideel mulighed for både eftermontering og nybyggeri.

Lav vedligeholdelse

Service og vedligeholdelse skal udføres af en tekniker en gang om året. Der er et par ting, du kan gøre for at sikre optimal ydelse af dinluft til vand varmepumpe, fra rengøring af filtre til kontrol af systemlækager, kontrol af kølemiddelniveauer, rensning af blade og støv osv. Flere tekniske opgaver skal kun udføres af en certificeret installatør.

Lang levetid

Luft til vand varmepumper har en lang levetid, og med korrekt vedligeholdelse kan de være i drift i op til 20 år. Hvad mere er, at de fleste har 5 års garanti.

Intet brændstofopbevaring

Der er ikke behov for opbevaring af brændstof med luft til vand varmepumper, fordi det anvendte brændstof er udeluften. Med oliefyrede kedler skal du for eksempel opbevare olien et eller andet sted, hvilket vil tage ekstra plads på din ejendom. Hvis du ikke stoler på brændstof, såsom olie eller træpiller, betyder det også, at du ikke skal betale ekstra gebyrer for brændstofleverancer.

Kan drives af vind eller solenergi

Luft til vand varmepumper kan drives af vind- eller solenergi (ved hjælp af solpaneler) i stedet for elektricitet. De fleste betragtes som halvfornyelige, da der stadig kræves elektricitet til at køre systemet. Men hvis du kombinerer luft til vand varmepumper og solpaneler, kan du gøre dit hjem endnu mere bæredygtigt.

Bedst testede luft til vand varmepumpe virkningsgrad – Langå Ecoplus varmepumpe 16,5 kw

Varmepumpe - Luft til vand - 16,5 kw

FIND HOS DBVVS TIL KUN 39.800 KR. – SE MERE HER

Økonomisk og effektiv luft til vand varmepumpe. Opvarmer ca. 200 m2. Med en effektiv luft til vand varmepumpe kan du dække hele husets varmebehov. Luft til vand varmepumpen fremstiller varmt vand til brusebadet, gulvvarmen og radiatorerne. Som en af ​​de få luft til vand varmepumper i Danmark, har Langå Ecoplus opnået energimærket A+++, så energiforbruget er så lavt som muligt. Det kan mærkes på varmeregningen og på miljøet.

Denne model har opnået en C.O.P. ved 5,60, hvilket betyder, at for hver 1 kw effekt, som den bruger, giver den 5,60 kw varme til hjemmet. Det er ekstremt effektivt og gør det muligt for at tjene sig et hjem om få år. Long Ecoplus fungerer helt ned til minus 20 grader, så du er garanteret god og stabil varme, selv på de koldeste dage af året.

Galvaniseret og pulverlakeret stålhus

 • Monoblok: Alt, hvad der har med kølemiddel at gøre, er bygget sammen i en enhed. Der er derfor ikke behov for en kølemontør.
 • Frekvensstyret: Luft til vand varmepumpen kan køre med forskellige tjenester. Når den ønskede temperatur er nået, kører den med en lavere frekvens/ydelse for at reducere energiforbruget.
 • To temperaturer: En til gulvvarme (typisk 35 grader) og en til radiatorer og varmt vand (typisk 55 grader).
 • Består udelukkende af anerkendte komponenter: Panasonic kompressor, Carel kontrol, pladevarmeveksler osv.
 • Med DC Inverter børsteløs ventilatormotor, der kan styres, så lyden fra enheden når et tilfredsstillende lavt niveau.
 • Intelligent afrimningsteknologi, der minimerer energiforbrug.
 • Arbejder helt ned til en udetemperatur på -20 grader.
 • Kølemiddel R410A

Testet og testet i et akkrediteret laboratorium TÜV SÜD med det højest opnåelige energimærke, A +++

 • Fungerer normalt inden for et spændingsområde på 150V-260V. (1 fase) eller 330V- 450V (3 faser), hvilket reducerer fejl på grund af udsving i forsyningsspændingen.

Fordele:

 • Energibesparende
 • Let at bruge

Bedst i test støjsvage luft til vand varmepumpe – Vaillant aroTHERM VWL 55/5 AS 230V

Vaillant aroTHERM VWL 55/5 AS 230V. Luft/vand varmepumpe 5kW. Kølemiddel split

 

Oplev en fremtidssikker løsning i dag, der er både kraftfuld og miljøvenlig. Den nye aroTHERM plus bruger det naturlige kølemiddel R290 til at opnå højere fremløbstemperaturer på op til 75 ° C. Velegnet til alle applikationer kan denne luft til vand varmepumpe bruge eksisterende radiatorer og køre ned til -25 ° C.

Kan skræddersys til egenskabernes behov

UniTOWER er en integreret 190 liters cylinder med hydrauliske komponenter, der let kan give tilstrækkeligt varmt vand til en familie på fem, inklusive brug af regnbyger. Takket være sine pladsbesparende dimensioner er systemet det perfekte valg til nye bygninger. UniTOWER er installeret indendørs og er omtrent på størrelse med et køleskab med fryser og sparer værdifuld plads i det rum, hvor det er installeret.

I tilfælde af større behov for varmt vand kan aroTHERM plus bruges sammen med en vægmonteret hydraulisk station og et bredt udvalg af tilbehør, herunder uniSTOR-varmepumpecylindre og buffertanke.

Meget stille drift

AroTHERM plus Sound Safe System sikrer, at det næppe høres under drift. Med lydeffekt så lavt som 54dB (A) er aroTHERM plus 3,5, 5, 7 og 12 kW udgange godkendt med Quiet Mark. Systemet kan placeres tæt på en beboelsesbygning, selv i tæt bebyggede områder.

Velegnet til retro fit-skift

AroTHERM plus er velegnet til brug sammen med gulvvarme, blæserspoler og radiatorer.

Miljøvenligt

AroTHERM plus fungerer med det miljøvenlige kølemiddel R290, som har et særligt lavt globalt opvarmningspotentiale og derfor er undtaget fra EU-dækkende F-gasregulering. På denne måde kan du sikkert bruge varmepumpeløsningen på lang sigt.

Dine kunder vil ikke kun være interesserede i teknologiens miljøvenlighed, men også i dens klimavenlige energiforbrug. Systemet kan blandes kombineres med solcelleanlæg eller solvarmeanlæg og hjælper dine kunder med at reducere deres eget CO2-forbrug.

Effektivt og økonomisk energiforbrug

Med en SCOP op til 5.03 er aroTHERM plus yderst effektiv. Systemet leverer op til 25% mere varmt vand og kan bruges sammen med regnbyger. Den høje ydeevne gør også aroTHERM plus særdeles økonomisk: test har oplevet op til 43% besparelse ved udskiftning af olie- eller LPG-varmeapparater i eftermonteringsprojekter.

Fordele:

 • Brugerdefineret funktioner
 • Støjsvag
 • Miljøvenlig

Bedst i test miljøvenlige luft til vand varmepumpe – METROAIR I

Metro Therm METROAIR I16 Varmepumpe. Luft/vand.

 

METROAIR I luft til vand varmepumpe udnytter varmeenergien i udeluften optimalt via den frekvensstyrede kompressor. Modellerne dækker opvarmningsbehov i hjemmet på mellem 2,5 og 16 kW og er designet til vandbårne varmesystemer.

METROAIR I har været på toppen som den mest energieffektive luft til vand varmepumpe på Energistyrelsens varmepumpeliste i både 2018, 2019 og 2020.

Meget effektiv og økonomisk

METROAIR I luft til vand varmepumpe har en SCOP-værdi på 4,8 eller derover. SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance, dvs. årlig effektfaktor. Det betyder, at METROAIR I luft til vand varmepumper i løbet af en fyringssæson i gennemsnit vil levere omkring 5 kWh for hver 1 kWh, den bruger.

METROAIR I er meget velegnet til både radiatoropvarmning og gulvvarme. Dette skyldes, at de er i stand til at afkøle kølemidlet, inden det når luft til vand varmepumpens fordamper. Således udnyttes den resterende varmeenergi i kølemidlet, og der opnås en højere SCOP ved højere fremløbstemperaturer.

Designet til det skandinaviske klima

Ud over at give meget energi til pengene, er den nye METROAIR I luft til vand varmepumpen også effektiv til opvarmning af husholdningsvand og ved lave udetemperaturer. I koldt vejr som -25 °C kan det producere en fremløbstemperatur på op til 63 °C. Ved udetemperaturer over -10 °C kan fremløbstemperaturen nå 65 °C.

Skræddersy ydelsen til dine behov

METROAIR I er en fleksibel luft-til-vand luft til vand varmepumpe med frekvensstyret kompressor. Dette hjælper med at sikre den optimale varmeøkonomi, da ydelsen kan moduleres op eller ned afhængigt af dit nuværende opvarmningsbehov.

Fordele:

 • Energibesparende
 • Egnet til høje minusgrader
 • Brugerdefineret funktioner

Bedst testet indendørs luft til vand varmepumpe – Bosch Compress 7000i AWM9

Bosch Compress 7000i AWM9

 

Topmoderne varmepumpeteknologi

I flere år har Bosch Compress 7000i AW været øverst på Energistyrelsens varmepumpeliste, fordi den udmærker sig i parametre som effektivitet og støj. Dette er din benchmark, når du vurderer markedsvarmepumper.

Enestående høj effektivitet

Ved at opvarme dit hjem med Compress 7000i AW, kan du forvente lave varmeomkostninger – selvfølgelig uden at sænke stuetemperaturen eller ved at bade mindre. Det kan du, fordi Compress 7000i AW indeholder de nyeste og mest energieffektive komponenter, og fordi den styres af intelligent software, der kontinuerligt tilpasser driften til den mest energieffektive opvarmning.

En af markedets støjsvage luft til vand varmepumper

Compress 7000i AW er en af ​​de mest støjsvage varmepumper på markedet med et lydeffektniveau ned til 25 dB på indendørsenheden og 47 dB på udendørsenheden.

Eksklusivt design

Compress 7000i AW er en del af vores Smart Design produktlinje, der kombinerer funktionalitet og design. Derfor får du en luft til vand varmepumpe, der ikke kun er elegant – den er også yderst funktionel. Du kan få Compress 7000i AWM i både sort og hvid. Udendørsenheden, Compress 7000i AW, er også i et simpelt design.

Testet af Teknologisk Institut

Compress 7000i AW er en af ​​vores mest energieffektive varmeløsninger. Luft til vand-varmepumpen bruger luftens termiske egenskaber til at opvarme dit hjem, minimere din opvarmningsregning og maksimere din komfort. Derfor er der ingen udledning af skadelige stoffer. Luft til vand-varmepumpen er testet af Teknologisk Institut, hvilket bekræfter den høje effektivitet.

Tilskud til luft til vand varmepumper

Hvis du vælger at udskifte din eksisterende varmekilde med en energivenlig luft til vand varmepumpe, kan du benytte muligheden for at få et håndværkerfradrag. I denne tid, hvor ansøgningen om energistøtte ikke er blevet åbnet, og hvor der er stor risiko for, at tilskuddene bliver revet væk igen på bare 4 dage, er det blevet rigtig populært at drage fordel af muligheden for at få et håndværksfradrag i stedet.

Du skal vælge mellem at få et håndværkerfradrag eller få et tilskud, men du kan ikke få begge dele. Med usikkerheden omkring muligheden for tilskud og den uklare tidshorisont er der mange, der vælger at bruge håndværkernes fradrag og begynde at spare på varmeregningen lige nu.

I 2021 vil håndværkernes fradrag stige betydeligt

Hvor det i 2020 var 12.500 kr. pr. person, fordobles det nu og er så meget som 25.000 kr. pr. person. Det betyder, at en husstand på 2 voksne kan modtage et fradrag på 50.000 kr. Skatteværdien for håndværksydelser er 27%.

Det betyder, at du og din samboer/ægtefælle får i alt 13.500 kr. i håndværkerfradrag, når du har installeret en ny varmepumpe. Fra installationsdagen begynder du at spare på din opvarmningsregning (du sparer typisk op til 60% på din opvarmningsregning), så investeringen hurtigt inddrives.

Hvem kan få et håndværkerfradrag?

Der er et par betingelser, du skal opfylde for at få et håndværkerfradrag for installation af din varmepumpe:

Du skal være skattepligtig i Danmark og være fyldt 18 år senest det år, du har udført arbejdet.

Du kan dele fradraget med din ægtefælle eller samboer, uanset hvem der står på regningen.

Vigtige ting at huske på, når man ansøger om et håndværkerfradrag:

 • Du kan få et håndværkerfradrag for arbejde, der er udført i et helårshus eller et sommerhus – ikke i en ny bygning
 • Du skal bo i ejendommen året rundt, mens arbejdet udføres
 • Du kan ikke få håndværkerfradrag for gør-det-selv arbejde
 • Du skal betale elektronisk med f.eks. betalingskort eller netbank. Du kan ikke få fradrag for arbejde betalt med kontanter
 • Fakturaen skal tydeligt angive, hvor stor en del af fakturaen udgør lønnen

Typer af luft til vand varmepumper

Mens alle luftvarmepumper opvarmer hjemmet ved hjælp af luft udenfor, gør de det på forskellige måder.

Først og fremmest er der luft til luft og luft til vand varmepumper. Hovedforskellen her er, at luft til luft-modeller opvarmer ejendommen ved hjælp af blæsere, mens luft til vand-varmepumper er kompatible med våde centralvarmesystemer, såsom radiatorer eller gulvvarme.

For det andet er enhederne enten ‘split’ eller ‘monoblok’ og disse vilkår henviser til, hvordan varmepumpen installeres.

En delt luft til vand varmepumpe består af to enheder – en til udendørs installation og en anden, der skal installeres inden for ejendommen. Udendørsenheden inkluderer en varmeveksler og kølemiddel, mens indendørsmodulet fungerer meget som en kedel.

En monoblok på den anden side huser alle komponenter inden for en enkelt udendørs enhed. Det er dog værd at bemærke, at der er brug for en separat varmtvandsbeholder til opbevaring af varmt brugsvand.

Installation af en luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper er normalt placeret udendørs på siden eller bagsiden af en ejendom. De har brug for masser af plads omkring dem for at luft kan cirkulere. Inde har du normalt en enhed, der indeholder pumper og varmt vand. Det er normalt mindre end en standardkedel. De er mindre forstyrrende at installere end jordvarmepumper, da de ikke kræver nogen grave i din have. Kontroller først, om du har brug for byggetilladelse til en luft til vand varmepumpe. Hvis du bor i en fredet bygning, skal du normalt have din lokale myndigheds samtykke. Kontroller også, at din installation overholder byggeforskrifterne i dit område. Tal også med din boligforsikringsudbyder for at kontrollere, om din politik dækker ændringer i dit varmesystem.

Hvis du får e nluft til vand varmepumpe, er det vigtigt at sikre dig, at dit hjem er godt isoleret, så det kan bibeholde varmen. Gulvvarme eller større radiatorer installeres ofte sammen med varmepumper for at sprede varmen bedre. Din installatør skal fortælle dig, hvordan du bruger kontrolelementerne til din varmepumpe for at hjælpe dig med at bruge den mest effektivt. Du bliver sandsynligvis nødt til at opvarme dit hjem i flere timer, men ved en lavere temperatur. Når dit system er færdigt, skal du få et idriftsættelsescertifikat fra installationsprogrammet. Du skal også få et MCS-installationscertifikat, når systemet er registreret (installationsprogrammet skal gøre dette inden for 10 dage). Du skal bruge dette for at kvalificere dig til de fleste finansieringsordninger.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Vaillant aroTHERM VWL 115/2 A 400V. Luft/vand varmepumpe 11 kW

Den kompakte luftbundne aroTHERM luft til vand varmepumpe er let at installere i et nyt hus, men også i et eksisterende hus. Den er ekstremt effektiv. Enheden har energimærke A ++ til opvarmning og energimærke A til ledningsvand. AroTHERM fås i kapaciteter på 5, 8, 11 og 15 kW.

For maksimal varmtvandskomfort fungerer den hybride aroTHERM luft til vand varmepumpe sammen med den højeffektive kedel. AroTHERM fås også helelektrisk i kombination med uniSTOR-kedlen til varmepumper (200-500 liter) eller den kompakte uniTOWER (190 liter). Selv i kolde og fugtige tider er aroTHERM luft til vand varmepumpe meget effektiv, hvilket betyder, at omkostningsbesparelser kan opnås. På trods af de kolde og fugtige hollandske forhold sikrer aroTHERM varmepumpen høj effektivitet. De omkostningsbesparelser, der opnås på denne måde, kan være op til 25 procent.

Støjsvag

AroTHERM’s kompressor varer meget lang tid. På grund af kompressorens modulerende dobbeltroterende princip er der mindre hastighed, drejningsmoment og vibrationer. Komforten øges også med denne luft til vand varmepumpe, fordi enheden er hviskestille.

Let at installere og vedligeholde

Der er en aroTHERM luft til vand varmepumpe til enhver anvendelse. Der er flere varianter af enheden med en række kræfter og en lang række systemkomponenter. Kun en minimal intervention kræves for at den eksisterende bygning skal kunne installere denne hybridapplikation. Dette skyldes den fleksible indstillingsmulighed. Takket være plug and play-uniTOWER kan aroTHERM hurtigt og nemt udskiftes med det helelektriske system.

Oplysninger vises tydeligt på multiMATIC 700 termostaten. Displayet har en omfattende diagnose- og servicemenu. Alle komponenter kan testes individuelt via denne menu. Det er muligt for installatøren at styre luft til vand varmepumpen eksternt. Dette gøres via VR 900-kommunikationsmodulet. Dette betyder, at der er komfort for installatøren og forbrugeren.

Fordele:

 • Støjsvag
 • Let at installere
 • App-komptibel
Populære Tests