Pastamaskine Test 2024 → De 5 Bedste Pastamaskiner

Pastamaskine

   

Marcato Atlas 150

  • Pastamaskine i sublim kvalitet
  • Lav hjemmelavet frisk pasta
  • Indstil selv tykkelse og præcision
  • Italiensk gourmetproducent

Er man begejstret for italiensk mad, er der få ting, der kan være lige så mundvandsfremkaldende som frisk pasta – så hvorfor ikke lave det selv? Det er faktisk både nemt og hurtigt, og med en pastamaskine bliver resultatet bedre, samt endnu nemmere og hurtigere at opnå.  

Der findes dog et utal af pastamaskiner, og det kan hurtigt blive en anelse svært at navigere det store udvalg. Derfor har vi lavet denne pastamaskine test, hvor du bliver introduceret for intet mindre end 8 af de bedste pastamaskiner. Det sker alt sammen på listen nedenfor.

Som du vil se, når du kigger i indholdsfortegnelsen eller læser videre i artiklen her, så er vores pastamaskine test delt op i 8 kategorier. Dette har vi gjort for, at du hurtigt og nemt kan finde den pastamaskine, der bedst løser dine behov.

For hver kategori har vi kåret én pastamaskine, der er bedst inden for de præmisser, som kategorien sætter. Disse pastamaskiner præsenterer vi for dig, og forklarer præcis, hvad det er, der lægger til grund for, at lige netop den maskine er den bedste i sin kategori. I samme omgang vil du kunne klikke dig direkte videre til forhandlere, hvor de enkelte pastamaskiner kan købes til attraktive priser.

God fornøjelse!

Marcato Atlas 150 – Bedste pastamaskine

Marcato Atlas 150 pastamaskine sølv

Titlen som den bedste pastamaskine går til Atlas 150. Den produceres af den italienske fabrikant Marcato, som er kendt for at lave køkkenudstyr af allerhøjeste kvalitet. Det gælder naturligvis særligt for udstyr, der bruges specifikt i det italienske køkken, og sådant udstyr findes der vil næppe et bedre eksempel på end en pastamaskine.

Modellen er skarpt prissat, og du får således rigtig meget værdi for pengene. Samtidig har den 10 indbyggede funktioner, som gør, at du selv kan justere pastaens tykkelse og præcision ned til mindste detalje. Derudover giver Atlas 150 dig mulighed for at lave 16 forskellige typer af pasta. Så uanset om du er til spaghetti, fettuccine, tagliolini eller noget helt fjerde, er der rig mulighed for at opnå det med pastamaskinen fra Marcato.

Praktisk og holdbar

Denne Atlas 150 pastamaskine er fremstillet i aluminium, hvilket har sine fordele. Først og fremmest er det et holdbart materiale, som sikrer lang levetid på maskinen. Derudover er det også let nok til, at den ikke blive for tung at håndtere i tilfælde af, at der skal flyttes rundt på den.

Har man pladsen til den, kan man dog med fordel overveje om Atlas 150 skal have en fast plads i køkkenet. Den står nemlig utrolig flot, og er i den grad med til at bidrage til det samlede udtryk i køkkenet. Fordelen ved dette er også, at man ser maskinen i hverdagen, og dermed bliver man mere tilbøjelig til at få den brugt.

5 ud af 5 stjerner

En af de primære årsager til, at det er denne Marcato pastamaskine, der løber med titlen som den bedste i vores pastamaskine test er, at den har fået overvældende positive forbrugeranmeldelser.

Faktisk har Atlas 150 i skrivende stund fået 42 anmeldelser hos KitchenOne, og samtlige af dem er 5-stjernede. Det vil altså sige, at der er adskillige snese kunder, der uafhængitgt af hinanden er nået frem til, at deres Marcato Atlas 150 pastamaskine ikke kunne blive bedre.

Kunderne roser særligt maskinen for at være let af benytte, holdbar og af høj kvalitet. Dertil er der også adskillige, der udtrykker begejstring for pastamaskinens design, som har en vis grad af retro over sig.

KitchenAid Pastapladevalse II – Bedste KitchenAid pastamaskine

PASTAPLADEVALSE II TIL STANDMIXER STÅL-

Hvis du drømmer om en KitchenAid pastamaskine, så er historien lidt den samme som ved Kenwood. Det forholder sig nemlig sådan, at KitchenAid ikke har lavet en decideret pastamaskine, men i stedet en tilbehørsdel til deres røremaskine, der kan lave pasta.

Der er helt specifikt tale om en KitchenAid pastapladevalse, hvilket vil sige, at den kan hjælpe med at lave pastaplader – eller lasagneplader om man vil. Fordelen ved dette er, at man altid efterfølgende kan skære pladerne ud i hånden, hvis man gerne vil have fettuccine, taglioli eller lignende i stedet for pastaplader.

Fuld kontrol over dine pasta

Det absolut vigtigste, når man laver pasta, er nemlig, at tykkelsen bliver den samme over hele pastaen. Hvordan den efterfølgende bliver skåret ud, har ikke lige så stor betydning, hvorfor en pastapladevalse kan være et oplagt valg, hvis man kun skal vælge én.

Valsen – eller rullen om man vil – kan lave pastaplader i en bredde á 15 centimeter. Derudover kommer den med et drejehjul, der giver mulighed for at indstille pladerne til en ud af 8 forskellige tykkelser.

Dermed kan du nemt styre, præcis hvor tykke eller tynde dine pastaplader skal være. Dermed har du det helt rigtige udgangspunkt for efterfølgende at bruge pastapladerne som det passer dig bedst; hvad end det er til lasagne eller udskåret til andre typer af pasta.

Har du derfor en KitchenAid krøremaskine, kan der i den grad være god grund til at investere i denne KitchenAid pastamaskine. Den sikrer nemlig, at du endnu nemmere kan lave endnu bedre pastaer i fremtiden.

Høj kvalitet

Hvis der er noget, der kendetegner produkter fra KitchenAid, så er det deres høje kvalitet. Her er denne KitchenAid pastamaskine ingen undtagelse. Den er udført i det lækreste stål, der ikke bare ser godt ud, men også holder til mange års brug.

Pastamaskinen fra KitchenAid monteres direkte på din standmixer, og det kræver således ikke mange forskellige maskiner at komme i gang med at lave pasta. Det er guld værd – særligt hvis man har et lidt mindre køkken, hvor pladsen er trang; både på bordet og i skabene.

GEFU Perfetta – Bedste GEFU pastamaskine

GEFU Perfetta pastamaskine sort

En GEFU pastamaskine er et populært valg blandt mange. Det skyldes flere ting; først og fremmest er GEFU et brand, der er kendt for at producere kvalitetsprodukter, og her er GEFU Perfetta absolut ingen undtagelse.

Derudover får man også rigtig meget for pengene, når man vælger at købe lige netop denne bedste GEFU pastamaskine. Den er nemlig både brugervenlig, fremstillet i kvalitetsmaterialer og designet på den helt rigtige måde; både visuelt og rent praktisk.

Det praktiske aspekt kommer blandt andet til udtryk i form af den skridsikre base, som gør, at pastamaskinen fra GEFU står helt stille, når man bruger håndtaget til at dreje rullen. Samtidig er håndtaget ergonomisk udformet og er let at tage fat i, så du kan holde et stabilt tempo, når du kører din pasta gennem pastamaskinen.

Pasta til ethvert måltid

Uanset om måltidet står på lasagne eller en anden pastaret, så er du dækket ind med GEFU Perfetta. Det er en nemlig en pastamaskine, der kan lave flere forskellige typer pasta. Helt specifikt kan du med denne model rulle pastaen til lasagneplader eller lave enten tagliolini eller tagliatelle.

Med de tre pastatyper har du reelt set alt hvad du behøver i en pastamaskine. De passer nemlig til de fleste retter, og du slipper for at skulle have alverdens forskellige udstyr, som skal kobles af og på pastamaskinen; det er alt sammen indbygget.

4,6 ud af 5 stjerner

Der er en række kunder hos KitchenOne, der både har købt og anmeldt deres GEFU Perfetta pastamaskine, og de er vældig begejstrede. Det ses på den gennemsnitlige vurdering, der i skrivende stund lyder på 4,6 ud af 5 stjerner.

Her bliver pastamaskinen fra GEFU blandt andet kan for ”super flot og funktionel”, samtidig skriver flere, at den er nem at bruge, samt at den fungerer rigtig god. Kvaliteten bliver også rost, og du kan derfor se frem til at få en flot og velfungerende pastamaskine ind i køkkenet.

Marcato Atlas 180 Classic – Bedste Marcato pastamaskine

MARCATO Atlas 180, Clas

 

Rosinen i pølseenden bliver i denne omgang Marcato Atlas 180 Classic, der får titlen som den bedste Marcato pastamaskine. Du tænker muligvis, at der allerede er kåret én Marcato pastamaskine på listen her – og det er rigtigt nok. Forskellen ligger i, at denne er lidt dyrere og lidt mere avanceret, men det er fortsat Atlas 150, der giver bedst værdi for pengene.

Spiller budgettet ingen rolle, kan du dog være helt sikker på, at du får det optimale stykke grej fra italienske Marcato med denne pastamaskine. Det er absolut værd at have med i sine overvejelser, hvis du ikke har i sinde at gå på kompromis med din pastaproduktion.

Bredere end sin lillebror

Der hvor den helt store forskel er at finde mellem Marcato Atlas 150 og Marcato Atlas 180 er i breddene. Det her er simpelthen en større maskine, og det giver et par ekstra centimeter, når man skal lave pastaplader.

Dermed kan man også lave mere pasta per sving med håndtaget, hvilket i den grad er værd at tage med, hvis man regelmæssigt bruger sin pastamaskine. Det gælder særligt, hvis der skal laves mad til flere mennesker.

Udover at være bredere, så kan du forvente samme høje kvalitet, gode materialer og et knivskarpt design. Pastamaskinen fra Marcato kan bruges til at rulle lasagneplader, samt til at lave fettucine og tagliolini. Alle behovene er altså dækket.

4,7 ud af 5 stjerner

Kunderne hos Skousen er jævnt begejstrede for deres Marcato Atlas 180 Classic. Den er nemlig i gennemsnit blevet anmeldt til 4,7 ud af 5 stjerner. Det kommer sig af, at den ikke bare er nem at bruge, men også af, at den er utrolig let at rengøre efter brug.

Det med rengøringen er noget, som mange glemmer at inddrage i deres overvejelser, når de køber en pastamaskine – eller andet køkkenudstyr for den sags skyld – og det er en stor fejltagelse. Det har nemlig meget at sige i forhold til, hvorvidt man får sin pastamaskine brugt i hverdagen eller ej.

Philips HR2345/19 Viva Collection – Bedste Philips pastamaskine

Philips HR2345/19 Viva Collection pastamaskine

 

Hvis du specifikt er på udkig efter en Philips pastamaskine, så kan du med fordel tage et kig på Philips HR2345/10 Viva Collection. Det er en elektrisk pastamaskine, der lige til at gå i gang med at bruge – selv for den uerfarne.

Lav flere forskellige typer af pasta

Med din Philips pastamaskine kan du lave flere forskellige typer af pasta. Modellen her står for alt arbejdet; lige fra blanding og æltning til at forme pastaerne. Det vil altså sige, at du blot skal hælde ingredienserne i beholderen, og så sørger maskinen for resten.

Uden på blandingsbeholderen er selve pastaformen monteret. Det vil altså sige den form, der bestemmer hvilken type af pasta, der bliver lavet. Der medfølger flere forskellige forme, så du både kan lave spaghetti, penne, fettuccine og lasagneplader.

Selvom der er mange løse og udskiftelige dele, skal du ikke være så bekymret for, at det hele forsvinder eller bliver for rodet. Der er nemlig indbygget opbevaring til samtlige medfølgende dele, så de altid er at finde sammen med maskinen. Det er rart, og særligt i et køkken, hvor tingene måske har en tendens til at blive væk.

Er I en familie på 4, spiser i nok et sted mellem 400 og 500 gram pasta på en aften. Fra ingredienserne er hældt i denne Philips pastamaskine til der står 450 gram pasta klar på bordet til kort kogning, går der cirka 18 minutter. Det bedste af det hele er næsten, at maskinen bare står og passer sig selv. Det betyder, at du kan tilberede resten af måltidet imens der bliver forberedt frisk pasta til jer.

4,7 ud af 5 stjerner

Når man besøger produktsiden for denne bedste Philips pastamaskine hos KitchenOne, bliver man i skrivende stund præsenteret for et par gode håndfulde anmeldelser. De har i gennemsnit vurderet maskinen til 4,7 ud af 5 stjerner.

Her bliver Philips HR2345/19 Viva Collection særligt rost for at være utrolig nem at bruge; netop fordi det bare er at hælde ingredienserne i, og så klarer pastamaskinen resten. Udover at være nem, er der også flere, der er vældig begejstrede for, hvor hurtigt det går fra start til slut.

En enkel klager over, at det er svært at ramme den rigtige konsistens, men det er tilsyneladende et enestående problem. Det betyder dog, at det kan kræve et par forsøg indtil man lige finder det helt rigtige forhold mellem ingredienserne.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Küchenprofi Pastamaskine med motor

De fleste pastamaskiner skal drives med håndkraft. Det er der naturligvis noget ”romantisk” over, men det kan være en udfordring for pastaens ensartethed – og for armkræfterne, hvis der skal laves meget pasta.

Derfor kan man overveje, om man vil investere i denne elektriske pastasmaskine fra Küchenprofi. Den fungerer egentligt som enhver anden pastamaskine, men i stedet for et håndtag, sidder der en elektrisk motor, som driver maskinen. På den måde kan du få en ensartethed og lethed i selv at lave pasta derhjemme.

Fuld kontrol over din pasta

Med den elektriske pastamaskine fra Küchenprofi følger der en controller, som kan bruges til at styre hele pastaproduktionen. Helt konkret har den 7 forskellige indstillinger, som lader dig vælge den tykkelse pastaen skal have. Enhver pasta-connaisseur vil vide, at tykkelsen er afgørende for kvaliteten og nydelsen af pastaen.

Når først tykkelsen er sat, er det bare at fodre maskinen med dej, hvorefter den automatisk laver lækker pasta. Det kan enten være i form af lasagneplader, fettuccine eller tagliolini – så der er helt frit valg i forhold til, hvilken pasta du skal bruge.

Ikke nødvendigvis for alle

Der er ingen tvivl om, at en elektrisk pastamaskine som denne ikke er det rigtige valg for alle og enhver. Som du nok kan se, er prisen på modellen her fra Küchenprofi noget højere end for de andre maskiner på listen.

Det er naturligvis klart, at man må betale for den elektriske funktionalitet. Det vil typisk være mest oplagt til dem, der driver et fuld- eller semi-professionelt køkken, hvor der laves meget pasta, og hvor man gerne vil betale ekstra for at have bedre tid til andre opgaver end at dreje på pastamaskinens håndtag.

5 ud af 5 stjerner

Der er dog ingen tvivl om, at hvis man går ud og investerer i denne pastamaskine med motor, så bliver man glad for sit køb. Det er i hvert fald tilfældet for de kunder, der i skrivende stund har købt og anmeldt maskinen hos KitchenOne.

De har nemlig givet den 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit, hvilket må skyldes maskinens høje kvalitet, den effektive og praktiske motor, samt det flotte retro design, der på mange måder minder om det vi også så på Atlas 150 ovenfor.

Kenwood KAX93.A0ME Ravioli Maker

Har du en Kenwood røremaskine af modellen Chef eller kMix, kan du faktisk bruge den til at lave pasta med. Det foregår via en tilbehørsdel som denne Kenwood KAX93.A0ME Ravioli Maker, der kan hjælpe dig med at lave Ravioli.

Kenwood har altså ikke en pastamaskine i sig selv, men derimod producerer de altså tilbehørsdele som eksempelvis denne model, der kan omdanne din røremaskine til en pastamaskine. Det er på sin vis smart, da du på den måde undgår at have mange forskellige maskiner, men i stedet kan nøjes med én, og blot udskifte de forskellige tilbehørsdele efter behov.

Velsmagende og frisklavet ravioli

Mens man sagtens kan lave lækker pasta uden en pastamaskine, er det straks værre, hvis man vil have ravioli. Det kan nemlig være kompliceret og besværligt at opnå ravioli-formen, samt sikre, at man har fyld i sine pasta uden, at det lækker ud over det hele.

De problemer kommer man ud over, når man bruger denne Kenwood pastamaskine til ravioli. Her lægger man blot en udrullet pastadej i, hvorefter man bruger den indbyggede påfyldningsbakke til at fylde fyld i sine ravioli.

Når det er klaret, vil man kunne dreje på håndtaget, for på den måde at lukke ravioli-pastaerne. Så opnår man den samme høje kvalitet og autenticitet, som man kender det fra italienske restauranter – bare derhjemme.

God kvalitet som vi kender det

Kenwood er kendt for at producere produkter af høj kvalitet. Her er Kenwood KAX93.A0ME ingen undtagelse. Du kan forvente det samme fokus på kvalitetsmaterialer, opmærksomhed på detaljer og ikke mindst den samme høje brugervenlighed.

Samtidig er fordelen ved Kenwood KAX93.A0ME, at den kan monteres på din Kenwood røremaskine, samtidig med, at maskinen kan røre i en skål. Du har med andre ord alle forudsætningerne for at multitaske og arbejde effektivt i køkkenet.

Er du således på udkig efter en smart løsning til din Kenwood køkkenmaskine, der kan hjælpe dig med at lave ravioli, så findes der ikke en bedre løsning end denne. Samtidig er det værd at bemærke, at det ikke er den eneste Kenwood pastamaskine; der findes adskillige andre tilbehørsdele, der kan assistere med at lave andre typer af pasta.

Imperia Titania Pastamaskine - Lav din egen lækre pasta

Som vi flere gange har været inde på, så er Italien på alle måder pastaens hjemland. Derfor må det også være italierne, der har helt styr på det med at lave de bedste pastamaskiner. Hvis du er enig i den logik, så er der ingen vej uden om Imperia Titania, der får titlen som den bedste Imperia pastamaskine.

Imperia er en italiensk virksomhed i sin mest klassiske forstand. De producerer alle deres produkter i den italienske by Castell’Alfero. Nu siger vi ”alle deres produkter”; det er egentligt ikke fordi produktporteføljen er enorm, og den består stort set udelukkende af udstyr til at lave pasta af diverse art.

Kvalitet i 90+ år

Virksomheden har eksisteret lige siden 1932, hvor den blev etableret med henblik på at producere og distribuere pastamaskiner. Det har de nu gjort i mere end 90 år, og det opnår man kun på én måde; ved at levere en god kundeoplevelse – hver gang.

Derfor kan du også forvente en pastamaskine af allerhøjeste kvalitet, når du køber din Imperia Titania. Den er udført i stål, og er i den grad bygget til at holde mange år ud i fremtiden. Den kan modstå det meste, og ser i øvrigt rigtig godt ud i ethvert køkken.

Bestem tykkelsen og tilkobl en motor

Du bestemmer naturligvis selv tykkelsen på de pastaplader, som du kan rulle med maskinen her. Der i alt 6 forskellige tykkelsesindstillinger, som du kan vælge i mellem, og dermed kan du tilpasse dine pasta til lige netop dine præferencer.

Når pastaen er rullet til plader, kan du kører dem igennem maskinen en gang til, hvorefter den vil skære dem ud i tagliatelle eller fettuccine alt efter, hvad du har behov for på den pågældende aften.

Bliver det for hårdt at svinge håndtaget selv, kan du investere i en Imperia PastaFacile. Det er en motor, der kan påmonteres på pastamaskinen, og dermed gøre arbejdet med at lave pasta endnu lettere.

Populære Tests