Med en røremaskine kan du spare tid på mange af dine nuværende foretrukne go-to opskrifter og sandsynligvis finde dig selv i, at prøve alle nye fødevarer, som du ikke havde tænkt at lave før. Medmindre du er særlig opmærksom, når du rører ting i hånden, vil en røremaskine næsten helt sikkert betyde bedre teksturer og konsistens for mange af de ting, du laver.

For enhver, der bager regelmæssigt (og mange mennesker, der ikke gør det), er røremaskiner den slags ting, som du kun tror, ​​du kan leve uden, før du har haft en. Når du først er vant til at eje en, synes ideen om at gå tilbage til at blande alt manuelt skør.

Det betyder, at der er to hovedkategorier for forbrugere af røremaskiner:

  • Dem, der køber en røremaskine for første gang og er usikre på, hvad de virkelig skal se efter.
  • Dem, der ønsker at erstatte en elsket røremaskin, der for nylig stoppede med at arbejde.

Uanset hvilken kategori du falder ind i, bør vores artiekel om røremaskiner tjene som en nyttig guide til at få en klar idé om, hvilken slags muligheder der er tilgængelige på markedet, og hvilken der passer dig.

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium – Bedste røremaskine

 

Kenwood KVL8300S Titanium XL

Kenwood Chef XL Titanium røremaskine giver lidenskabelige kokke som dig selv, mulighed for at skabe retter til din højeste standard. Dens 1700W motor med planetarisk røremaskine-handling, opretholder jævn hastighed og kraft for at hjælpe med at levere fantastiske resultater hver gang.

Den elektroniske hastighedsregulering med puls- og foldefunktion, imødekommer alle dine behov – intet er for svært for denne røremaskine! Plus Halo Illumination-spotlightet ved røremaskinens hoved lyser skålen op, så du kan se de ingredienser, du blander. Du skal aldrig bekymre dig om de svært tilgængelige ingredienser, der gemmer sig øverst i skålen igen!

Kapacitet er ikke et problem med den store 6.7L blandeskål, elegant udvidet i poleret rustfrit stål med håndtag for lettere håndtering. Til alle dine behov for slag, æltning, piskning og foldning leveres Chef XL Titanium komplet med SYSTEMPRO™ skålværktøj af højeste kvalitet. Hvis du har brug for at udvide dine aktiviteter, hjælper de 20+ ekstraudstyr med at fremstille hjemmelavet salsa, blande sunde smoothies og saucer, til hakning af dit eget kød eller skære pasta i forskellige former og størrelser.

Hvis du leder efter inspiration, skal du ikke lede længere, Chef XL Titanium røremaskine vil motivere dig til at lægge alle dine færdigheder og lidenskab i din mad! Med 10 års garanti har øget ro i sindet, da det bliver din go-to-køkken ledsager i de kommende år.

Fordele:

  • Mange funktioner
  • Meget tilbehør
  • Udvidet garanti

Kenwood KMX760YG – Røremaskine med god motor

Kenwood KMX760YG

Kenwoods nyeste kMix er en high-end 1000W stand røremaskine, der tilbyder fremragende ydeevne og imponerende stil til at matche. Den nye kMix har ni blandingshastigheder og en 5-liters blandeskål. Den inkluderer også en piskeris i rustfrit stål, dejkrog og ballonpisker – samt en spatel og stænkskærm med en hældende slisk, så du kan tilføje ingredienser uden at stoppe kMix.

Den robuste maskine vil uden tvivl håndtere alt, hvad du kan kaste på den, men retfærdiggør dens ydeevne – og den skinnende metalliske finish – premiumprisen for denne Chrome Collection kMix?

Hvad er det ligesom?

Tung. I det mindste var det vores første indtryk. Og det er ingen dårlig ting, vi er temmelig sikre på, at den heftige KMX760 er holdbar nok til at håndtere, hvad du har brug for det. Det er også en dejlig stativ røremaskine, hvor vores Chrome-model virkelig tilføjer en eksklusiv æstetik til vores køkken. Kenwoods Chrome Collection tilbyder denne røremaskine i farveskemaer i sort krom, guld og rosa guld – selvom vi synes, at guld er en ekstra elegance.

Ulempen ved det metalliske finish på KMX760 er, at den ser rodet ud meget hurtigt. Uanset hvor ryddeligt vi forsøgte at være, ser maskinen ud til at blive snavset hurtigt, simpelthen på grund af skinnet ved at blive udtværet af mel, dej, fingeraftryk og andet. På plussiden er ydeevnen fremragende, og et par nyttige detaljer hjælper virkelig med at løfte denne røremaskine over rivaler.

Et håndtag på siden af ​​den (relativt tunge) 5L blandeskål i rustfrit stål er meget værdsat, ligesom den imponerende Soft Start-funktion, der forhindrer røremaskinen i at piske eller slå blandingen vildt, hvis du skruer op til en høj hastighed. I stedet holder den smarte hastighedskontrol vores ingredienser fast i skålen ved gradvist at opbygge hastigheden.

Urskiven har ni forskellige hastighedsindstillinger med foldefunktionen, min og maks hastigheder på opkaldsbogen med de seks nummererede hastigheder. Maximum er ideelt til piskning af æggehvider og fløde, mens minimumet er bedst for tørre ingredienser, der har en tendens til at gøre noget rod.

Den gennemsigtige, plastiske stænkskærm er en anden nyttig tilføjelse, især da den kommer med en hældende slisk, så vi ikke behøver at stoppe røremaskinen og fjerne beskyttelsen for at tilføje flere ingredienser – hvilket enhver, der bager, kan være enig i er en enorm irritation. Når du tilføjer rodede genstande som mel, lukker en lille dør på slisken også, så der ikke kommer stænk eller pust af tørre ingredienser.

At sætte stænkskærmen på viste sig imidlertid at være en vanskelig trick. Mens nogle mennesker ser ud til at få nytte af, hvordan den passer på maskinen med det samme, er det ikke umiddelbart indlysende. Den skal skubbes kraftigt på røremaskine hovedet, og andre premium-røremaskiner tilbyder en stænkskærm, der let kan fjernes under blanding uden engang at skulle stoppe maskinen og hæve røremaskine hovedet – men vi synes ikke, det er et stort problem i virkeligheden.

Det overordnede billede

Samlet set er enkelheden i designet en af ​​vores yndlings ting ved kMix Chrome. Der er en drejeknap til hastighedsindstillinger og et håndtag øverst til højre, for at løfte røremaskine hovedet opad i en vinkel, mens skålen simpelthen fastgøres med pile, der viser, hvilken vej den skal drejes for at låse den på plads. På samme måde låser vedhæftede filer ind og ud af sted med en simpel drejning.

Piskeren, kaldet K-piskeren (med en bemærkelsesværdig K-form indarbejdet i designet), ballonpisker og dejkrog, er alle rustfrit stål og føles holdbare. Vi fandt K-beater særlig nyttig i betragtning af at vi bager kager mere end noget andet, selvom du bliver nødt til at finde et sted at gemme det ret store tilbehør, de passede ikke i vores redskabsskuffe.

Dejkrogen er fantastisk til æltning af brød, og vejledningen er meget hjælpsom og let at forstå i dens hastighedsindstillingsanbefalinger – sammen med omtrentlige tidspunkter og mængder af ingredienser.

Alle tilbehør er opvaskemaskine sikre, og de sammen med den store skål er alle meget nemme at rengøre. Når vi taler om den store blandeskål, er hele apparatet ret stort. Mens vi antager, at de fleste mennesker (inklusive os) ikke har noget imod at forlade kMix på udstilling, vil nogle mennesker gerne gemme den væk i stedet for at holde den ude på en bordplade til enhver tid – dog den store størrelse på KMX760 gør det ret vanskeligt, medmindre du har meget ledig plads i et skab.

Chrome KMX760 er temmelig lydløs, når stativ røremaskinen kører, uden nogen skønbar ratting selv ved høje hastigheder med meget blanding i skålen. Den automatiske slukning, når røremaskine hovedet løftes, og skridsikre fødder er også gode detaljer med hensyn til sikkerhedsforanstaltninger.

Fordele:

  • Mange funktioner
  • Stor kapacitet

Ulemeper:

  • Esktra tung

Smeg SMF02 – Bedste retro røremaskine

Smeg 50's Style SMF02PBEU

Smeg SMF02 stativ røremaskine er en smuk maskine, der kombinerer ingredienser hurtigt og effektivt. Med undtagelse af piskeris og stænkskærm, er dens dele opvaskemaskine-sikre. En praktisk, ekstra lang hældestrøm minimerer spild, og røremaskinen leveres med et udvalg af grundlæggende opskrifter, der kommer i gang.

Smeg SMF02 er en opdatering af Smeg SMF01 stand røremaskine. Fås i syv farver og har et retro-look fra 1950’erne, som Smeg er kendt for, og det er en fantastisk tilføjelse til ethvert køkken.

Mens SMF02’s whisk kæmpede lidt med rækkevidden under klæbrigere situationer, var den samlede præstation sammenlignelig med Kenwoods kMix og KitchenAids Artisan-røremaskiner.

Den udmærker sig ved æltning og blanding af smør og har en praktisk, ekstra lang hældende slisk – hvilket betyder mindre rod i dit køkken.

SMF02 minder om en Zeppelin i sit røremaskine hoveddesign. Den har metalliske, retro-stil funktioner og fås i sort, grøn, pastelblå, pastelgrøn, creme, sølv og rød. Der er en til hvert køkken.

Den opvaskemaskine-sikre skål i rustfrit stål har et behageligt håndtag. Stænkskærmen er kun håndvaskende, men den har en ekstra lang hældende slisk, der giver mulighed for let tilsætning af ingredienser.

Stænkskærmen kan let tilføjes eller fjernes, når det valgte værktøj er blevet fastgjort og røremaskine hovedet sænket. Dette gør det enklere end den samme handling med Kenwood kMix KMX76.

Selvom SMF02s stænkskærm ikke dækker hele skålen, er dens gennemsigtige plast vinklet for at undgå spild. Chutens lange læbe hjælper også med at undgå, at noget sprøjter udad.

Funktioner

Der er 10 hastigheder og praktiske markeringer til bestemte værktøjer, men de er ikke lette at læse

Hastighedskontrolhåndtaget er placeret oven på maskinen. På den ene side af armen har et skinnende metalpanel numre 0, 1, 2, 4, 6, 8 og 10 samt prikker, der repræsenterer tallene imellem.

Hastighedskontrollen er let placeret oven på røremaskinen.

På den anden side er der billeder af dejkrogen med ”1-3” markeret ved siden af ​​samt piskeris og piskeris med ”1-10” ved siden af. En rød linje kan findes på den modsatte side af prikken, der repræsenterer hastighedsindstilling 3, og advarer dig om den maksimale hastighed til æltning.

På grund af den ekstreme glans af krombaggrunden, er disse tal imidlertid vanskelige at læse, især da de er i en mørk skrifttype. Det hjælper heller ikke at have dette lige øverst – jeg befandt mig lejlighedsvis nødt til at stå på tæerne for at læse numrene.

Udløserknappen til at sænke blanderhovedet er på bagsiden af ​​apparatet og er i overensstemmelse med knapperne på Smeg-kedler.

Selvom jeg ikke havde nogen problemer med at hæve røremaskine hovedet, følte det en smule underlidt at sænke i starten. Røremaskine hovedet vil vippes lidt længere tilbage, før du kan trykke på knappen og bringe den ned.

Smeg SMF02-værktøjer

Pisken af ​​rustfrit stål er praktisk til piskning af æggehvider og fløde. Den kæmpede lidt med en klæbrig blanding, indtil fløde blev tilsat, men udmærket sig ved at piske den efterfølgende.

Piskeren er nyttig til at kombinere kagebatterier med hastigheder 1 til 7 samt let omrøring eller knuse mindre og blødere ingredienser ved lavere hastigheder.

Dejkrogen er praktisk til at kombinere og ælte brød, pizza eller pastadej. (Forskellige pastaruller og fræsere, der fastgøres til røremaskinen, fås mod ekstra omkostninger.)

Mens piskeris og dejkrog af aluminium er opvaskemaskine-sikre, skal pisken vaskes i hånden.

Manualen indeholder visuelle hjælpemidler, tip og anbefalede behandlingshastigheder, tider og mængder. Men vigtigere er, at en håndfuld kort med grundlæggende opskrifter også er inkluderet, hvilket giver lidt inspiration til at komme i gang.

Skal jeg købe Smeg SMF02 Stand røremaskine?

Smeg SMF02 er en flot og velfungerende røremaskine. Og selvom det ikke ligefrem er billig, er den mere overkommelig end den kraftfulde Kenwood kMix KMX76 og nyere KitchenAid-modeller, hvor den ældre KitchenAid Artisan 4.8L Stand røremaskine kommer ind til omtrent samme pris.

Men hvis du kan lide mere tilbehør til dine penge, leveres den tilsvarende pris AEG UltraMix KM5540-U med en ekstra piskeris, to skåle og et fermenteringslåg.

Fordele:

  • Artisan-design
  • Mange programmer
  • Artisan-design

Ulemper:

  • Dyr Artisan-pris
  • Få tilbehør
  • Nogle utydelige knapper

KitchenAid Artisan 5KSM185PSEPP – Bedst designet røremaskine

KitchenAid Artisan 5KSM185PSEPP

Min KitchenAid Artisan ankom som en deluxe-pakke, hvilket betyder, at den fulgte med en almindelig 4,8 liters blandeskål, en overfladisk og håndtagfri 3-liters rustfri stålskål samt en flad piskeris, dejkrog, 6-tråds piskeris og hældeskærm. Hvis du ikke køber Artisan Premium og vælger den almindelige Artisan, får du den samme maskine, men med krog, piskeris og større skål inkluderet.

At få din KitchenAid på køkkenbordet bliver en kamp. Den er voldsomt og vejer over 11 kg i alt, hvilket skyldes kvaliteten af ​​solidt metalhus. Stabiliteten i denne røremaskine er meget attraktiv, og jeg var fyldt med tillid til, at den ville være i stand til at håndtere alt, hvad jeg lavede i den uden skader. Hvis du overvejer at købe KitchenAid Artisan, er appellen om at sætte den på din køkkenbordet helt sikkert en del af attraktionen, så jeg tvivler på, at du har noget imod, at det er svært at flytte. Hvis du har kort plads på bordet og bare vil have noget for at få arbejdet gjort, før du gemmer det væk, er dette ikke maskinen til dig. Håndværken er en skønhed, og det ville være latterligt at opbevare den i et skab væk fra syne.

Jeg laver altid de samme opskrifter, når jeg tester røremaskiner, som inkluderer (men er ikke begrænset til) en victoria-svamp fyldt med frisk flødeskum og et hvidt brød. På den måde er jeg i stand til at teste de mest almindelige tilbehør til røremaskiner – piskeris, flad visp og dejkrog. Umiddelbart vil jeg indrømme, at på trods af enhver kritik, jeg har af KitchenAid Artisan, var resultaterne nogle af mine fineste. Svampekagen var fluffy og let, men meget godt blandet, cremen var stiv, men ikke for fast og pisket meget jævnt, og min brøddej steg vidunderligt.

Røremaskinen er let nok at bruge. Der er et vippehoved, hvilket betyder, at du skal trække et håndtag til siden af ​​maskinen for at løfte hovedet og udskifte redskaber eller fjerne din skål. Fordi dette er symmetrisk med kontrollerne på den anden side, tændte jeg ved et uheld røremaskinen, da jeg forsøgte at løfte hovedet, men efter en vis brug skulle du kunne fortælle den rigtige uden at tænke.

Selve betjeningen kommer i en skala fra 1-10, men når man klikker sammen, er det tydeligt, at der kun er seks faktiske hastigheder. Disse stiger to gange, og håndbogen råder dig til at bruge bestemte hastigheder med specifikke opgaver.

Fordele:

  • Artisan-design
  • Mange funktioner
  • Stor kapacitet

Sage Bakery Boss – Bedste røremaskine til bagning

Sage røremaskine

Der er to typer bagere i denne verden – typen, der improviserer, estimerer og stoler på tidligere erfaringer, og dem, for hvem bagning er en nøjagtig videnskab. Dette er en røremaskine til sidstnævnte slags, der leveres komplet med et digitalt display, et skålelys og en skraberiskær, der reducerer blandetiden med op til 60%.

Dens byggekvalitet adskiller den fra andre røremaskiner, med helt metalgear med flere tænder, så den ikke belastes under tunge belastninger og en længere driftstid end sin forgænger, Scraper Mixer Pro.

Endelig, hvis du ikke bliver forført af dens kraft og hastighed, vil du være i rækken af lækre, højglansede malingsfinisher – Silver, Royal Champagne, Blueberry Granita, Burnt Caramel og Salted Lakrids.

Design

Mens den grundlæggende form ikke adskiller sig dramatisk fra de fleste røremaskiner, har Bakery Boss nogle afgørende designforskelle. Der er et håndtag på motorhovedet og fordybninger på basen, der gør den lettere at flytte rundt, parret med et udtrækkeligt netledning til opbevaring. Den har et mærket indikatorbånd, der lyser op for hurtigt at vise, hvilken funktion røremaskinen udfører, lige fra æltning til beluftning – hvilket betyder, at du er mindre tilbøjelig til at vælge en indstilling, der er for hurtig.

Hastighed styres af drejeknappen, der roterer fra ‘fra’ gennem en pauseindstilling og 12 hastigheder og har en nyttig LCD-timer under den. Dette tæller automatisk op, så du kan se, hvor længe du har blandet eller kan indstilles til at tælle ned, så du kan blande i en bestemt periode.

To skåle – et glas og et rustfrit stål – gør det ideelt til batchbagning, mens fire værktøjer dækker ethvert behov fra slag, piskning og æltning til grundig cremning med tilladelse til en skrabervisem. Et skålelåg, stænkskærm, spatel og sider med tip fuldender den ivrige bagers pakke.

Fordele:

  • LCD-skærm
  • Mange programmer
  • Design

Bosch MUM54A00 – Mest brugervenlige røremaskine

Bosch MUM54A00

Udstyret med en bevægelig arm med tre zoner og syv hastigheder er listen over, hvad røremaskinen kan gøre lang. I sin standard røremaskine rolle slår den, pisker og æltere, mens en kontinuerlig foderfældningsmaskine dækker fem typer hakning, udskæring og makulering både fint og groft. En citruspressefastgørelse gør den til en saftpresser, plus der er hakningsudstyr til kød og en røremaskine.

Kort sagt er størstedelen af ​​din madforberedelse dækket af denne ene røremaskine, og der er endda en opbevaringspose til værktøjet. Wow.

Design og funktioner

Røremaskinens kurver er mere kompakte end den gennemsnitlige standarmatur, er ikke mindre snoede, men dens designdetaljer strækker sig ud over et godt udseende.

Mens mange har en fastgørelsesstikkontakt på forsiden, har røremaskinen tre, der kan drive sine vedhæftede filer: en ovenpå; en bagpå, som bliver anvendelig, når armen falder ned; og selve værktøjsstikket, når det falder ned. Armen bevæges mellem positioner ved at trykke på en udløserknap ovenpå, mens de syv hastigheder plus puls styres af en drejeknap på siden.

Mens den tilbyder masser af funktioner, er dens primære rolle som røremaskine ikke blevet overset. Hvert værktøj – piskende piskeris, æltekrog med dejafbøjning, fleksirørende piskeris – går ind i en vinkel, så det kan blandes med en planetbevægelse omkring den høje skål. Skålen i sig selv har tilstrækkelig kapacitet til op til 2 kg dej og inkluderer en plastikstænkskærm, der glider på plads. Andre bemærkelsesværdige funktioner inkluderer en ledning, der spoler automatisk tilbage og beskyttelse mod overophedning.

Hvordan er det at bruge den?

Der er en hel del udstyr med røremaskinen, så det kan være overvældende at finde ud af, hvor alt går. Imidlertid var jeg snart i gang og startede med at lave en sød dej til kanelboller.

Ved at lægge smør og mel i skålen, monterede jeg den fleksible omrøringspisker – jeg følte, at dette værktøj ville være bedre til at gnide fedtet ind i melet. Da jeg satte den på minimumshastighed med stænkbeskyttelsen, flyttede jeg op til hastighed 3, når de større klumper af smør ikke var synlige. Knivens fejende og roterende bevægelse var effektiv, og snart begyndte blandingen at ligne brødkrummer.

Ved at skifte til krogen, som har en praktisk beskyttelsestilpas øverst for at holde dejen ude af stikkontakten, tilføjede jeg varm mælk og sukker og brugte hastighed 1 til at kombinere den, før jeg gik op til hastighed 3 for at ælte. Dejen viklede sig rundt om krogen, men kunne let fjernes. Efter fem minutter var det bøjeligt og fordoblet i størrelse, når det fik lov til at stige. De færdige boller var lette og luftige.

Fordele:

  • Brugervenlig
  • Mange funktioner
  • Deisgn

Bosch OptiMUM PLS – 3-i-1 røremaskine

Bosch Køkkenmaskine OptiMUM9AD1S00

Hvis du leder efter en røremaskine, blender og foodprocessor, leveres denne maskine med mange vedhæftede filer, der giver dig funktionaliteten i alle tre samt integrerede skalaer og en timer.

Den klarer sig godt med både små og store mængder og er en god all-around performer. Den kæmper ikke med tunge blandinger som julepuddedej og brøddej. Piskeren har gummifrynser på den nederste kant, der fungerer som en spatel og sammen med 3D-planetblanding, gør den effektiv til at skrabe skålen for at inkorporere alle ingredienserne, når den blandes. Derfor gør den et godt stykke arbejde i at blande kagedej og wienerbrød.

De integrerede skalaer giver dig mulighed for at veje ingredienser direkte i skålen med mindst mulig besvær. SensorControl Plus automatiske programmer er en nyttig tilføjelse, vi brugte den til æggehvider, og det fungerede meget godt.

Det er en gennemtænkt og omfattende maskine, der leveres med en stor pris, så det er værd at overveje, om du vil bruge alle funktionerne og tilbehør, før du køber.

Bosch OptiMUM røremaskine er en dyr investering, men du får meget for dine penge. Denne røremaskine leveres med masser af vedhæftede filer og funktioner, så den kan erstatte flere andre køkkenapparater, herunder røremaskine og foodprocessoren. Ganske vist er der meget at gemme som en konsekvens, men dette apparat er robust, let at bruge og giver fremragende resultater. Den kan håndtere både store og små mængder og klare godt med tunge blandinger som f.eks. brøddej. Den har endda indbyggede skalaer, der giver dig mulighed for at veje ingredienser direkte i skålen, mens du går!

Fordele:

  • 3-i-1 løsning
  • Mange funktioner
  • Ekstra tilbehør

Typer af røremaskiner

Den første beslutning, du skal tage for at vælge den rigtige røremaskine, er hvilken af ​​de to hovedtyper, du skal gå med.

Hvis dine hovedprioriteter er overkommelige priser eller at finde en røremaskine, der ikke tager meget plads, er det sandsynligt, at hånd røremaskiner passer til regningen. De har et enklere design end stativ røremaskine, kan normalt let passe i en skuffe i dit køkken og kan koste mindre end den anden.

Hånd røremaskinen

Du har to valg med hånd røremaskinen: Elektriske hånd røremaskine og roterende hånd røremaskine (undertiden kaldet æggeslagere). På roterende modeller bruger du et håndtag til at blande. Med elektriske håndmikser er alt, hvad du skal gøre, at holde mikseren på plads, mens bevægelsen sker automatisk.

På spektret af hvor meget lettere en røremaskine kan gøre dit liv, falder hånd røremaskine fast i midten. De er hurtigere og lettere end at røre dejen i hånden, men kræver mere arbejde og tid end at bruge en stativ røremaskine.

Fordele:

  • Hånd røremaskine er mere overkommelige.
  • Disse røremaskiner optager ikke bordplads.
  • Oprydning er let og hurtig.
  • Du kan bruge enhver skål.

At huske på:

  • Hånd røremaskine involverer lidt manuelt arbejde.
  • Normalt ikke så hurtig eller grundig som standar røremaskiner.
  • Disse røremaskiner har tendens til at være noget rodet.

Stativ røremaskine

Normalt hvis du hører nogen tale om ikke at kunne leve uden deres røremaskiner, taler de om stativ røremaskiner. Stativ røremaskiner gør processen med bagning eller blanding af næsten alt betydeligt lettere. De er især nyttige til enhver bagning, der involverer tyk dej, som brød eller pizzadej, eller opskrifter, der kræver sværere blandingsopgaver som at lave kødboller.

Stativ røremaskiner leveres typisk med en stor blandeskål og flere forskellige vedhæftede filer designet til bestemte typer blanding – du vil f.eks. bruge en anden fastgørelse til fremstilling af marengs, end du ville have til at lave brød. Fordi de er stationære, kan du begynde at blande noget og lade det være, mens du arbejder på at samle andre ingredienser. For opskrifter, der kræver tilsætning af ingredienser, mens du blander en opksrift, der næsten er umulig for en person at udføre uden en røremaskine, gør de det til en leg.

En af de største ulemper ved en stativ røremaskine er størrelse og vægt. Hvis du ikke har plads til at holde den på disken, kan du misbruge processen med at få en tung stativ røremaskine ind og ud af et køkkenskab.

Fordele:

  • Stativ røremaskiner er kraftigere end en hånd røremaskine.
  • Disse enheder blandes hurtigere og mere grundigt.
  • Da de er stille, kan du begynde at blande og arbejde på andre ting.
  • Normalt kommer røremaskiner med (eller du kan købe) forskellige tilbehør, der er designet til at opnå de bedste resultater for forskellige typer blanding.
  • Nogle stativ røremaskine giver dig mulighed for at fremstille pasta, ravioli, juice, sauce, is eller endda møllekorn.

At huske på:

  • Denne type røremaskine koster mere end hånd røremaskine.
  • Optager meget bordplads.
  • Optager mere køkkenopbevaringsplads.
  • Nogle gange er disse smerter at rense.

For den dedikerede bager er der virkelig ingen grund til, at du skal vælge mellem de to. Hånd røremaskine er overkommelige nok til, at selvom du har besluttet at investere i en stativ røremaskine, kan du også nemt få fat i en hånd røremaskine. På den måde kan du henvende dig til det mindre værktøj til dine mere mindre blandingsbehov, i stedet for at skulle trække og rense standard røremaskine til hver opskrift.

9 faktorer du skal overveje, når du køber en røremaskine

For at finpudse den bedste køkkenarmatur til dig, skal du overveje nogle af dine vigtigste behov og præferencer, inden du begynder din søgning. Nedenfor er ni faktorer, du skal overveje under købsprocessen.

1. Dine madlavningsbehov

Sæt dig virkelig ned og tænk over, hvad du sandsynligvis vil bruge denne røremaskine  til – både hvad angår de opskrifter, du laver, og den mængde mad, du typisk har brug for. Hvis du laver gaver af brød til alle dine venner hver feriesæson eller gerne laver store portioner cookies til fester, skal du gå efter en røremaskine, der giver dig mulighed for at lave en masse dej på én gang – Livet er, hvad du bager det til.

Stativ røremaskine kan bruges til meget mere end dine typiske kager og desserter. Med de rigtige vedhæftede tilbehør, kan du bruge dem til at lave pasta, ravioli, kødboller, tamales, smør og alle mulige andre opskrifter, der tidligere har virket alt for komplekse. Så tænk både på, hvad du regelmæssigt laver nu, hvad du gerne vil prøve at lave, og hvilke slags mængder du helst vil arbejde med.

Det hjælper med at give dig en klar idé om, hvilken type røremaskine du skal bruge, størrelsen du skal vælge, og hvilke vedhæftede filer du skal gøre.

2. Prisklasse

Hvis du holder fast med hånd røremaskine, kan du finde mange muligheder for billige penge. Hvis du er klar til at investere i en standard røremaskine, koster de fleste modeller dig dyrer. Nogle kommercielle modeller er meget dyre, men du behøver kun en af ​​dem, hvis du har til hensigt at fremstille specielt store mængder mad (og du sandsynligvis vil have en kommerciel ovn til at matche).

For de fleste hjemmekokke vil en mellemklasse model gøre tricket, men de højere røremaskine kan være et godt valg for dem, der:

  • Lav mange opskrifter, der involverer en masse kraftig blanding (som almindelige brødproducenter).
  • Ønsker en stor nok blandeskål til at fremstille specielt store mængder på én gang.
  • Ønsker mange forskellige indstillingsmuligheder for præcision ved fremstilling af forskellige typer mad.

3. Vægt

For en hånd røremaskine vil du sandsynligvis holde fast i noget let og let at holde et stykke tid, mens du blander. Husk, jo flere ting du skal blande, jo længere holder du det. For nogle kan dette være en deal-breaker i sig selv.

For en stativ røremaskine vil du sigte mod det modsatte. Jo tungere en stativ røremaskiner er, desto stærkere bliver den, når den blandes. På den ene side vil du have det godt og robust, så den ikke hopper rundt på bordet. På den anden side vil du være i stand til rent faktisk at håndtere det.

Hvis du holder din standard røremaskine på disken, kan vægten være et mindre problem. Hvis du skal få den ud af et kabinet, hver gang du bruger den, skal du gå med en model, der ikke er for vanskelig at løfte. Hvis det er en stor ulempe hver gang at få det ud, kan du måske ikke bruge din røremaskine nok til at retfærdiggøre investeringen.

Røremaskiner på mindst 20 punds vægt vil typisk gøre det bedste arbejde med at forblive stabile, mens de blander tyk dej. Med lettere modeller risikerer du muligvis, at der er en generel bevægelse omkring disken, så du bliver nødt til at holde øje med det.

4. Hastighedsindstillinger

Forskellige typer fødevarer kræver forskellige blandingshastigheder. De fleste modeller af både hånd- og stativ røremaskiner har flere hastigheder – normalt et sted fra 3 til 12 forskellige muligheder. Alle røremaskiner skal have en “langsom start”-indstilling, hvilket gør den let at tilføje ingredienser som mel til blandingen uden at gøre et stort rod. De fleste modeller skal også indeholde en hurtig nok indstilling til at lave en marengs. Mange bagere kan klare sig, så længe de har mindst tre hastighedsindstillinger, men hvis du er særlig ambitiøs og vil bage med absolut præcision, kan det betale sig at gå efter en model med flere hastighedsindstillinger.

5. Størrelse

Du har to hovedovervejelser, når det kommer til størrelse:

  • Hvor meget plads har du til rådighed i dit køkken?
  • Hvor meget mad håber du typisk at lave i din røremaskine?

Forhåbentlig kan svarene på begge disse spørgsmål fungere sammen, og du behøver ikke ofre den ene for den anden. Du kan finde en bred vifte af størrelser på markedet, og som du måske forventer, vil priserne generelt stige, når modellerne bliver større. Hvis du ofte bager til store grupper og har plads, vil investering i en større køkkenarmatur sandsynligvis gøre dit liv lettere, i det mindste nok til at gøre omkostningerne det værd. Hvis du for det meste skal lave mad til din egen lille familie, kan du sandsynligvis nøjes med en lille til mellemstor model.

6. Vedhæftede tilbehør

Hvad du kan gøre med en standard røremaskine begynder at udvides, når du investerer i flere vedhæftede tilbehør. Hvis du vil have inspiration til at prøve at lave nye fødevarer, skal du ikke lede længere end listen over vedhæftede tilbehør, der er tilgængelige for en røremaskine.

De fleste røremaskiner leveres med de tre mest standardudstyr:

  • Dejkrog: Dette er normalt i en c-form eller spiral, der bruges til at fremstille alt, der kræver æltning, som brød og pizzadej.
  • Pisker: Nogle gange kaldes en ballonpisker, trådpisken er til piskebevægelsen, der gør flødeskum, frost og marengs.
  • Fladere: Den flade piskeris er den mest anvendte vedhæftet tilbehør for de fleste bagere, da det er det bedste valg til kagedej, kagedej og kartoffelmos.

Hvis du tror, ​​du måske er interesseret i at tilføje nye vedhæftede tilbehør over tid, er det vigtigt at købe en røremaskine, der er kompatibel med alle de vedhæftede tilbehør, du er interesseret i. Det er nemt at købe vedhæftede tilbehør, da de er bredt tilgængelige online.

7. Design

Du kan holde fast i en simpel hvid eller sort røremaskine, eller du kan købe en, der tilføjer et stød af farve til dit køkken.

Uanset dine stilistiske præferencer, bør du ikke have problemer med at finde masser af farver til din røremaskine. Mange af de bedste mærker tilbyder en række farverige valg. KitchenAid har for eksempel nogle modeller tilgængelige i over fyrre farver. Efter den nye trend med røde køkkenapparater, er Empire Red en af ​​de mest populære farver til KitchenAid røremaskiner.

 

8. Nem rengøring

Røremaskiner tjener point i denne kategori for at være meget lettere at rengøre end stativ røremaskiner. Med standard røremaskiner ender du med mange forskellige stykker, du skal rengøre. Nogle tilbehør er opvaskemaskine sikre, mens andre skal vaskes i hånden efter hver brug. Afhængigt af hvilken type røremaskine du køber, skal du muligvis også vaske din blandeskål i hånden. Du vil også gnide resten af ​​maskinen ned med en våd klud for at holde den ren efter hver brug.

Du skal forvente et lignende vedligeholdelsesniveau for de fleste standard røremaskiner, men nogle kan være lidt sværere end andre. Du kan ofte få en fornemmelse af anmeldelserne om, hvilke røremaskine der giver dig flere problemer, når du rengør end andre.

9. Støjniveau

Røremaskiner vil være høje, uanset hvordan du bruger dem. Roterende hånd røremaskiner vil ikke være så dårlige, men alle de elektriske modeller giver noget støj. Nogle modeller er dog værre lovovertrædere end andre, så hvis du er særlig følsom over for støjende apparater, skal du kigge efter modeller, som anmeldere citerer for at være mere støjsvage end normalt.

Hvordan rengøre man en røremaskine?

Det siger sig selv, at stativ røremaskine er et arbejdshesteudstyr i køkkenet. Uanset om det er mosning af cremede kartofler, æltning af hjemmelavet brød, formaling af kød og blanding af kagedej, er standard røremaskine virkelig et uundværligt værktøj for ivrige bagere. Men på trods af alle dens fordele, kan den gennemsnitlige stativ røremaskine blive ret beskidt, især med klæbrig dej, fedtet smør og smeltet chokolade og ost.

For at holde din standarmatur i funktionsdygtig stand, fra nu til kommende feriesæsoner, er det vigtigt, at du passer ordentligt på den. Hvilket betyder at fjerne de irriterende madpartikler, der er opsamlet i hver kroge, krumning, sprække og separat fastgørelse – ikke kun blandeskålen og trådpisken. Hvis du regelmæssigt laver brød og julekager fra bunden, skal du helt sikkert rense din røremaskine oftere. Uanset røremaskinens mærke og design, her er hvordan du kan holde din mousserende og i god stand efter hver brug. Men inden du følger disse trin, skal du sørge for at frakoble maskinen først.

Sådan rengøres kroppen:

røremaskinen  krop er, hvor de fleste af de løse madpartikler kan findes, som mel, pulveriseret sukker og andre ingredienser, der almindeligvis placeres i blandeskålen. Efter frakobling af røremaskinen aftørres røremaskine hovedet med en fugtig mikrofiberklud. Du ønsker, at kluden er fugtig og ikke drypper med vand for ikke at beskadige apparatets motor. For pletter, der er svære at fjerne, skal du tørre lidt bagepulver på kluden og tørre af.

Grib derefter en tør tandbørste eller tandstikker, for at løsne hærdet materiale langs rillerne på blandehovedet og i udluftningshullerne i ryggen. Tør derefter hvert område ned, indtil det er rent. Du kan også bruge en tandbørste eller tandstikker til at fjerne stædige madrester, der sidder fast på hastighedskontrolknappen og skruerne. Tør igen hver knap og skru dem ned med en fugtig klud.

Derefter vil du vippe røremaskinens hoved tilbage for at rengøre undersiden. Tandbørsten vil være praktisk for dem, der er svære at nå overfladearealer, såsom piskerakslen. Følg dette op ved at aftørre akslen og undersiden ned med en fugtig klud.

I bunden af ​​stativet finder du fastspændingspladen. Nogle gange drypper ingredienser ned i bunden, så sørg for at tørre dem af med en klud og brug tandstikker til at rense rundt om pladens omkreds.

Til sidst skal du forsigtigt lægge røremaskinen på siden og rense undersiden af ​​stativet. Dette inkluderer rengøring af skridsikre fodpuder med en tandbørste og kontrol af ledningen for madrester.

Sådan rengøres tilbehør:

Rengøring af vedhæftet tilbehør, som skålen, den flade piskeris, trådpisken og dejkrogen, kan udføres, mens du venter på, at kagerne skal bages, eller når du froster kagen. Du skal skylle skålen og tilbehør, og læg dem i opvaskemaskinen. Hvis du foretrækker at vaske ting i hånden, kan du vaske dem separat i varmt vand. Skyl med koldt vand og tør helt.

Ved at rense kroppen og vedhæftede tilbehør, vil din standard røremaskine være i topform, når du skal bage i farten.

Stand røremaskine er en kostbar investering, og det er op til dig at sikre, at dette apparat lever op til dets pris. For hvert stænk dej og mel gør det til en vane at rydde op, når du er færdig med at bage. På denne måde er den i uberørt tilstand, næste gang du bliver inviteret til en cookie-swap.

Røremaskinens historie

Vi stoler på og kommer i kontakt med så mange moderne bekvemmeligheder hver dag, at det er let at glemme det faktum, at ikke så længe siden mange af disse bekvemmeligheder endnu ikke var forestillet, endsige opfundet. Tag den elektriske røremaskine for eksempel. Kan du forstå at lave kagedej eller flødeskum helt i hånden? Det kan jeg bestemt ikke. Elektriske røremaskiner er en hæfteklammer i næsten ethvert køkken, men har kun eksisteret i omkring 100 år, og overraskende nok er deres historie meget mere interessant, end du ville have troet.

Røremaskine fra det 19. århundrede

Forgængeren til den elektriske røremaskine er noget, som næsten ethvert køkken helt sikkert har mindst en af. Alligevel er pisken i sig selv en relativ nybegynder i sin moderne form. Forud for det 19. århundrede ville kviste, typisk fra æble- eller ferskentræer, bundtes sammen for at skabe et piskelignende redskab, men dets formål var ofte mere at overføre duften fra træet til smør og andre blandinger snarere end at faktisk blande ingredienserne sammen. Faktisk gik opgaven med at “blande” typisk kokkens hænder. Det var først i midten af ​​det 19. århundrede, at trådpisken blev opfundet i Frankrig, for at hjælpe med fransk madlavning og efterfølgende introduceret til masserne.

Som det er tilfældet med mange opfindelser, når trådpisken begyndte at vinde popularitet i Europa og i udlandet, blev det manges mission at skabe en mekanisk enhed, der ville gøre piskning og blanding endnu mere effektiv. Interessant nok er der konkurrerende historier om, hvem der opfandt den første røremaskine med roterende dele. Forskellige opfindere havde forskellige ideer til, hvad det bedste design til jobbet ville være, men langt de fleste konti tilskriver den første mekaniserede røremaskine til Ralph Collier, en blikkesmed fra Baltimore, Maryland, der patenterede sin “Egg Beater” med roterende dele i december 1856.

Colliers opfindelse var revolutionerende af to grunde: For det første gjorde den nøjagtigt hvad den havde til hensigt at gøre og gjorde processen med at slå æg lettere end den nogensinde havde været før, og for det andet udløste den en revolution. Med det mener jeg, at dens gearmekanisme var katalysatoren for et antal værktøjer, vi bruger hver dag, herunder øvelser og biltransmissioner.

Colliers opfindelse af det mekaniserede eller roterende ægtslag blev hurtigt fulgt af den britiske opfinder E.P. Griffiths version i 1857. I modsætning til Colliers håndholdte røremaskine blev Griffiths version fastgjort i en gryde. Om gryden kunne fjernes til rengøring eller ej er uklart, men jeg må sige, det ser ikke så brugervenligt ud. Bare to år senere i 1859 J.F. og E.P. Monroe fra USA patenterede en anden hånddrevet dreje røremaskiner. Det var et af de tidligste patenter, der blev købt af Dover Stamping Company, og Dover ægslager blev et klassisk amerikansk mærke. Det, der gjorde deres version anderledes, var deres påstand om, at denne “nye og forbedrede æg-piskeris kan bruges med lige store fordele til blanding af maling eller andre stoffer, der kræver grundig omrøring i et åbent kar for at blande dem ordentligt. Ikke sikker på det, men jeg vil ikke bruge den samme enhed til at blande mine æg og min maling.

I begyndelsen af ​​1870’erne kostede en Dover æggeaggregat $1,50, men i 1880 kunne du hente en til $1,25. Efterhånden som tiden gik, og antallet af patenter til ægblusere steg sammen med konkurrencen, faldt deres pris drastisk, og i 1912 kunne du fange en for omkring $0,05. Konkurrencen på markedet var hård, især med fremkomsten af ​​den første røremaskine designet med en elektrisk motor. Den blev anset for at være opfundet af den amerikanske Rufus Eastman i 1885, og interessant nok var Eastmans patent ikke kun for en røremaskine, men for en “røremaskine til fløde, æg og spiritus.” Det giver mening for mig!

I disse dage kan du hente et ægtslag på ethvert husholdningsartikler, generelt eller stormagasin.

Tidligere 20. århundredes røremaskine historie

Ligesom mange husholdningsapparater, hvad ville blive den første stående røremaskine med industrielle bånd? Året var 1908, og Herbert Johnson, en amerikansk ingeniør for Hobart Manufacturing Company, observerede en bager, der omhyggeligt blandede en stor mængde dej med en metalsked. Arbejdet var så besværligt, at han dryppede sved i dejen.

Fast besluttet på at skabe en “svedløs” mekanisk blandeapparat, hvad Johnson opfandt revolutionerede Eastmans elektriske ægslager. Røremaskine  var unik på grund af sit koncept “planetarisk handling”, hvor røremaskinen bevæger skålen i en cirkulær bevægelse i en retning, mens vispemaskinen roterer i den modsatte retning.

I 1915, på grund af sin tyngde og kapacitet til en massiv 80 liter, var Johnsons Hobart røremaskine, simpelthen navngivet “Model H”, standardudstyr i mange kommercielle bagerier og på alle amerikanske flådeskibe. Johnson havde arbejdet med en nedskaleret version til privat brug, men inden Hobart kunne komme ind på markedet, greb Første Verdenskrig ind. Når det er sagt, i 1918 testede Hobart-virksomhedsledere modeller i deres hjem, og som legenden siger, sagde en kone: “Alt hvad jeg ved er, at det er den bedste køkkenhjælp, jeg nogensinde har haft”. Navnet sidder fast.

I 1919 introducerede Hobart den nyligt navngivne KitchenAid Food Preparer (stand røremaskine) til hjemmet. Målrettet hjemme brødbager, den første 5-kvarts KitchenAid vejede 65 pund og solgte for $189,00, hvilket svarer til omkring $2.000 i dag. I de tidlige år var detailhandlerne modstandsdygtige over for at påtage sig KitchenAid røremaskinen, så for at imødegå deres modvilje oprettede Hobart en direkte salgsstyrke, der primært bestod af kvinder til at gå dør til dør og tilbyde demonstrationer. Disse demonstrationer, der blev gjort mere overbevisende med tilføjelsen af ​​en citruspresser og madkværn, også tilgængelig i 1919, og KitchenAid-stativ røremaskine var på vej til at blive ”must have”-enheden i hvert køkken, uanset pris.

Det var da Sunbeam kom ind på scenen med sin MixMaster i 1930 – en standard røremaskine tilgængelig til en brøkdel af KichenAids vægt og pris (kun $18,25 eller ca. $300 i nutidens penge). Konkurrencen var reel, og den var hård. Mens KitchenAid også havde arbejdet på mindre og mere overkommelige modeller i løbet af tiden, var det først i 1936, at de rekrutterede Egmont Arens tjenester. Han var en berømt pioner inden for industrielt design, og Model H blev raffineret til KitchenAids nu patenterede kugleformede design, komplet med en prisskæring til $55.

Hurtigt frem til de sidste 40 år

I omkring 40 år var markedet for el røremaskiner domineret af den dynamiske duo Sunbeam og KitchenAid, men det hele ændrede sig i 1973, da Carl Sontheimer, der kun et år tidligere blev betaget af en demonstration af en madlavningsmaskine og besluttede at lave en af sin egen, lancerede sin Cuisinart Food Processor. Han var fast besluttet på at gøre sin standarmatur til en hæfteklammer til køkkenet og tog sin maskine til fødevare personligheder som James Beard, Julia Child og Helen McCully og brugte deres anerkendelser til at placere Cuisinart som en værdifuld investering for seriøse hjemmekokke. I 1977 eksploderede Cuisinarts røremaskine virksomhed, hvor salget steg fra et par pr. måned til hundreder pr. måned.

Samtidig udvidede standard røremaskine markedet sig dramatisk til at omfatte mere end et dusin mærker, der repræsenterer over 30 modeller. Nogle af disse mærker bestod ikke tidstesten, men mange gjorde det, og moderne inkarnationer af Cuisinarts “Food Processor” og Brevilles Kitchen Wizz, som blev opfundet i 1977 i Australien og bragt til Canada i 2002, er fortsat dominerende kræfter på marked i dag.

Den elektriske røremaskine er noget, som langt de fleste af os tager for givet. De fremskynder tilberedningsprocessen dramatisk for at få det, der før tog 15 minutter, til at tage 15 sekunder; og hver enkelt kan tilskrives en række begivenheder i historien, der har ført os fra kvistvisninger til apparater, der gør ideen om “i hånden” så fremmed som et sort-hvidt tv.