Foodprocessor Test 2024 → Se De 6 Bedste Foodprocessorer

foodprocessor-test

En foodprocessor i høj kvalitet er et af de mest alsidige køkkenredskaber. Afhængigt af vedhæftet tilbehør, kan en god foodprocessor med en kraftig motor let rive hårde eller bløde oste, kværne nødder til pulver (eller lave et nøddesmør som mandelsmør eller jordnøddesmør), ælte brøddej eller pizzadej, lave en tærtebund, terninger og skiver frugt og grøntsager eller laver smør og pålæg. Du kan endda lave emulsioner, supper og babymad lige i arbejdsskålen. 

Når det er sagt, er ikke alle elektriske foodprocessorer skabt ens. Som med alt andet er der store forskelle i omkostninger, motorydelse og generel holdbarhed. Det er svært at finde den bedste foodprocessor til dine behov for hakning, formaling, terning og madlavning. Fra motorkraft til kapacitet, tilbehør og samlet værdi, er vi her for at hjælpe dig, med at finde de bedste tilgængelige muligheder og vise dig, at de bedste foodprocessorer ikke altid er dem med den største pris.

Sage The Kitchen Wizz Peel & Dice – Bedste foodprocessor

Sage SFP820BAL foodprocessor

 

Da professionelle resultater er kernen i Sage the Kitchen Wizz Peel & Dice foodprocessorens funktionalitet, er designet også centreret omkring dette. Derfor er det let at holde den ren med rustfrit stål på bunden og med tre knapper og en LCD-timer, samt en 3,7-liters skål, der er godt markeret med mål. Den snor sig jævnt sammen, har en tredelt pusher, der passer ind i lågets rende, og alle klikker på plads for bedre sikkerhed. Strømkablet gemmer sig inde i basen, så du behøver ikke at have den bagud på bordpladen. Et element, der er mindre intuitivt, er imidlertid, hvordan hvert værktøj faktisk bruges. Der er to spindler, der er kompatible med forskellige diske og et terningssystem, der ikke er særlig godt forklaret. At holde instruktionerne ved hånden er et must.

Funktionalitet

En ting, du ikke skal tænke på med Kitchen Wizz Peel & Dice, er hvilken hastighed du skal vælge, da der kun er en. Så det er faktisk nemt at vælge det rigtige værktøj og trykke på start. Når det kommer til værktøjerne, er du forkælet med valg. Der er en firebladet multifunktionsblad (i modsætning til det sædvanlige tobladede design), et dejblad, piskeskiver til fløde og æg og fire andre skiver, der dækker alt fra udskæring til julienning. Til små opgaver er der også en en-liters skål og klinge, der passer i hovedskålen. Men det er skrælningsskiven og terningesystemet, der får den til at skille sig ud som en af ​​vores bedste foodprocessorer. Dens tidligere model kunne tumle kartofler og rodfrugter til at fjerne skindet, mens denne bruger et ternet gitter, en skive og en spindel til at skære grøntsager i tern på få sekunder.

Ydeevne

Selvom der ikke var nogen opgaver, hvor Kitchen Wizz Peel & Dice vaklede, klarede den nogle bedre end andre. For eksempel blev gulerødder let ternet med terningssystemet, og selvom der var nogle stykker fanget i bladet, var rengøringshætten praktisk til at fjerne terninger fra gitteret. Tilsvarende tog kylling sekunder at hakke. Brød med dejbladet var overraskende godt, mens blandingen tog tid til at komme sammen. Når det var gjort, blev dejkuglen æltet ubesværet og bagt godt. Dette var den eneste lejlighed, hvor foodprocessoren var mærkbart støjende, hvor alle dens andre opgaver var hurtige og ikke så høje. Skrælleskiven levede dog ikke op til vores forventninger, blandt andet fordi du kun er i stand til at skrælle mindre, runde kartofler (og derefter flere ad gangen, frem for en eller to), men også at den ikke lykkedes med at fjerne al skrællen, som den var beregnet til.

Nøglespecifikationer

 • Kapacitet: 3,7 liter
 • Effektniveauer: 1
 • Sugekoppefødder: Ja
 • Medfølgende tilbehør: 12 mm terningskit, skrælningsskive, mikro-savtakket med S-blad, reversibel makuleringsskive, variabel skive og julienne-skive
 • Størrelse (cm): 28,2 x 22,6 x 45,6

Fordele:

 • Stærk kvalitet
 • Mange funktioner
 • Hastighed
 • Design

Magimix 5200XL Foodprocessor – Bedste foodprocessor til bagning

Magimix CS 5200 XL Premium

 

En fremragende performer, der er meget alsidig. Med sit ekstra store foderrør er den fantastisk til store familier og bulk catering. Dette er en fremragende foodprocessor og med et imponerende udvalg af tilbehør. Det ekstra store foderrør gør bulkforberedelse dejlig og hurtig, så du ikke spilder for meget tid på at hakke grøntsager for at få dem til at passe i foderrøret. Hvis du er en ivrig bager, vil ægpisken være uvurderlig.

Ydeevne

Cuisine System 5200XL Premium er den ultimative foodprocessor fra Magimix. Premium-modellen er udstyret med flere funktioner end nogensinde før og tilbyder maksimal funktionalitet inden for en enkelt maskine.

Premium modellen har også en miniskål til finhakning af urter, en lille skål til mindre portioner og en stor skål på 3,6 liter, så du kan lave mad til fem eller flere personer. Som standard leveres foodprocessoren også med en lang række tilbehør, som du kan eksperimentere med. Den indeholder en æggepisker, 2 mm vendbar skive og rivejern til tilberedning af frugt og grønt, en citruspresser, en blød spatel og Sabatier-blader i rustfrit stål af høj kvalitet, for at opnå professionelle resultater på få sekunder.

Uanset om du er en ivrig bager eller ønsker at bruge dette til at hakke en lang række grøntsager, gør denne model et glimrende stykke arbejde. Terningstilbehøret producerer perfekte terninger af grøntsager, uanset om de er hårde eller bløde. Produktet har en udvidet 30 års motorgaranti og er yderst støjsvag.

Nøglespecifikationer

 • Kapacitet: 3,6 liter
 • Effektniveauer: 1
 • Sugekoppefødder: Ja
 • Medfølgende tilbehør: 2 mm og 4 mm skive, 2 mm og 4 mm risteskive, citruspresser, dejblad, rustfrit stålblad og ægpisker
 • Størrelse: 44,5 (H) x 26 (W) x 26 (D) cm

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Egnet til store portioner
 • Meget medfølgende tilbehør
 • Design

Magimix 4200XL Foodprocessor – Bedste foodprocessor til nem lagering

Magimix CS 4200 XL

 

Med en vægt på 10,8 kg er Magimix CS 4200 XL en seriøs foodprocessor, men den har flere fordele i forhold til mindre, lettere modeller. Basen er stensikker, bevæger sig næsten ikke mens maskinen er i aktion, og den hjælper med at fjerne vibrationer og holde den godt på plads på dit køkkenbord. Induktionsmotoren er tungere end en traditionel elektrisk, men bruger elektromagneter frem for børster, for at komme op i hastighed, hvilket skaber mindre støj.

Med en højde på 425 mm, inklusiv dens ekstra store føderør, er 4200XL lige kort nok til at passe mellem de fleste køkkenbordplader og vægmonteret skabe ovenover, så du burde være i stand til at opbevare den let, når den ikke bruges. Sølvfinish i børstet metal er særligt iøjnefaldende, så jeg ville ikke tøve med at lade den blive vist frem for at opbevare den i et skab, og der er også flere farvevalg, der hjælper med at matche din køkkenindretning.

Funktionalitet

Magimix har et proprietært system med tre skåle, hvor mini- og middelskålene er stablet inde i hovedskålen, til opbevaring og tilberedning af forskellige måltidsstørrelser. Hovedskålen har en generøs kapacitet på tre liter, mens middelskålen har 2,6 liter og mini 1,2 liter. Tilsammen er den let nok til en familie på fire, og den er også i stand til også at klare større middagsselskaber. Hvis du vil bruge de mindre skåle, skal de større monteres først.

Magimix leverer et generøst udvalg af tilbehør som standard, herunder et plastisk dejblad, metalknivblad, fine/grove skive- og makuleringsskiver, en fliseskive og en nyttig opbevaringsboks til opbevaring af alt. Der er også en plastpiskerisolering og håndspat , og du kan udvide udvalget af dele med en lang række valgfrie tilbehør, herunder en 6 mm tyk skive, Julienne-skive, citruspresser, puré kit, smoothie fremstillingssæt og dejskål.

Nøglespecifikationer

 • Kapacitet: 3 liter
 • Effektniveauer: 1
 • Sugekoppefødder: Ja
 • Medfølgende tilbehør: 2 mm og 4 mm skiver, 2 mm og 4 mm risteskiver, dejblad, rustfrit stålsblad, spatel, blenderblandingsring og æggepisker
 • Størrelse: 42,5 (H) x 21 (B) x 26 (D) cm

Fordele:

 • Design
 • Let at opbevare
 • Mange funktioner
 • Stor kapacitet

Bosch MCM3501MGB – Bedste budgetvenlige foodprocessor

Bosch Køkkenmaskine MultiTalent 3 MCM3501M

Begrænset plads i et køkken har ofte betydet en af ​​to ting: Enten at vælge en grundlæggende foodprocessor, med et begrænset antal værktøjer, eller at bruge hver sprække i dit køkken til at gemme tilbehøret. Bosch MultiTalent 3 MCM3501MGB præsenterer en ny mulighed. Syv tilbehør, der kan oversættes til mere end 50 funktioner, med standardværktøjer gemt inde i processorskålen, plus integreret kabellagring. Dette gør MultiTalent 3 til en slank maskine, der kan hakke, skære, makulere, slå, ælte, piske, rive, male, knuse, og piske i en smart og kompakt pakke.

Design og funktioner

Designet af MultiTalent 3 genopfinder ikke hjulet, men det præsenterer en mere gennemtænkt raffineret version. Til at begynde med er den slanke baseenhed lettere end de fleste, med betjeningselementerne fjernet for at tilbyde en hurtig og langsom hastighed plus puls, hvor sidstnævnte er mærket M, for ’moment’. Hver beholder (hovedskålen, beholder og malekanden) snor sig og låses let på plads, med værktøjerne til skålen skåret på en spindel.

Der er to knive, der er kompatible med begge kander, selvom kun blandebladet er beregnet til brug. Den universelle kuttekande kan i mellemtiden klare alt fra en lille mængde mad, såsom urter, hård ost og kød, til formaling af kaffe, nødder, krydderier og korn.

Nøglespecifikationer

 • Kapacitet: 2,3 liter
 • Effektniveauer: 2
 • Sugekoppefødder: Ja
 • Medfølgende tilbehør: Universalblad, æltekrog, slagskive, udskæring af vendbar skive (tyk/tynd), makulering af vendbar skive (grov/fin)
 • Størrelse: 37,5 (H) x 22 (W) x 26 (D) cm

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Pladsbesparende
 • Let at opbevare
 • Meget tilbehør

Kitchen Aid 5KFP0919 2.1 Litre Foodprocessor – Bedst designet foodprocessor

KitchenAid Foodprocessor 5KFP0919EER

Designet af KitchenAid 2.1L Foodprocessor skilte sig virkelig ud fra resten af ​​foodprocessorerne, som vi prøvede. En funktion, vi virkelig kunne lide var, at det ikke var nødvendigt at vride, for at samle eller fastgøre låget eller skålen til maskinens hoveddel, hvilket gør det til en god mulighed for dem med problemer med håndleddet. Låget klikker simpelthen ind i håndtaget, hvilket betyder, mens det er i brug, og låses derefter på plads med et tykt kromspænde på den anden side. Når det er tid til at rengøre din maskine, løsnes låget simpelthen igen for let vask.

En anden smart designfunktion er den måde, hvorpå alt gemmes. Strømkablet vikles pænt væk under maskinens krop, mens alle værktøjerne stables inde i skålen for problemfri opbevaring. (Skiverne kan placeres anderledes på spindlen, når de er i arbejdstilstand, så de stadig sidder korrekt øverst i skålen). Dette kan være lidt forvirrende i starten, så det er klogt at have instruktionerne ved hånden, mens du vænner dig til denne foodprocessor.

Ydeevne

En trio paddelkontroller, to hastigheder plus en puls, gør KitchenAid 2.1L Foodprocessor let at bruge. De forskellige knive og værktøjer er ligetil; tre skiver – reversible og mellemstore skive/makuleringsskive og en kun til tykke skiver, der er forbundet med et dejblad og et multifunktionsblad. Det er en god rækkevidde, der dækker de fleste af dine daglige opgaver, plus et par mere udover det. Alt dette drives af en 250W motor, som giver nok kraft til let at skære, rive, blande og ælte. Instruktionerne giver en masse råd om, hvilken hastighed der skal bruges til behandling af forskellige fødevarer, hvilket er nyttigt.

Nøglespecifikationer

 • Kapacitet: 2,1 liter
 • Effektniveauer: 2
 • Sugekoppefødder: Skridsikre
 • Medfølgende tilbehør: Dejblad, tynd skive, mellemlang skive, tyk skive, multikniv, 2.1L skål
 • Størrelse: 42 (H) x 19,5 (B) x 19,5 (D) cm

Fordele:

 • Design
 • Let at montere dele på
 • Meget tilbehør
 • Let at gemme væk

Kenwood MultiPro Express + Weighing Foodprocessor FDM71.960SS – Bedste foodprocessor med tilbehør

Kenwood FDM71.960SS

 

En foodprocessor er en vigtig ven i køkkenet i disse dage. Supper, smoothies, saucer, dips, creamer, endda cocktails, har alle brug for hjælp fra din blandende ven. Men tænk hvis det kunne mere end det. Tænk, hvis den også kunne veje, hakke, rive, skive, ælte, kværne, piskeris og safte, alt i det samme apparat. Forestil dig ikke mere, for Kenwoods MultiPro gør alt, hvad du kunne håbe på (bortset fra opvasken bagefter).

Kenwoods Express Serve-teknologi giver dig mulighed for at skære, rive eller dice direkte på din tallerken, mens den let rengørbare Express Dice-blad, ikke lader dig terne, lave crudités og hakke kartofler, hvilket betyder mindre tid brugt på at forberede og mere tid brugt på at spise.

MultiPro leveres med en genial ThermoResist-blenderkande. Dette unikke apparat kan blande alt, fra kogende varm suppe til at fryse kolde cocktails i den samme kande, uden at bekymre dig om, at det kommer til at skade (selvom vi sandsynligvis vil foreslå at vaske den).

Funktionalitet

MultiPro leveres med en generøs række værktøjer, der giver den utrolige alsidighed. Uanset om du vil piske en marengs op med dobbelt metalpiskeriet, blande den perfekte dej med dejværktøjet, eller endda få den sidste dråbe saft ud af en citron med citrusjuiceren, har du det hele dækket. Endnu bedre: Opbevar alle dine vigtige værktøjer pænt sammen, i den praktiske Compact SmartStore-opbevaringspose, og du behøver aldrig at gemme tilbehør længere.

Lad os se det i øjnene, at afveje ingredienser er ikke ligefrem den sjoveste madlavning. MultiPro lader dig fremskynde og reducere din opvask, ved at lade dig veje dine ingredienser i rækkefølge, direkte ind i skålen ved hjælp af den lette tarafunktion. Eller du kan lægge vægten på basen og bruge den som en separat digital skala.

Nøglespecifikationer

 • Kapacitet: 3 liter
 • Effektniveauer: Variabel
 • Sugekoppefødder: Skridsikre
 • Medfølgende tilbehør: 3-liters foodprocessorskål, 1,5-liters ThermoResist-glasblenderkande, rive- og terningskiver, Express Dice-blad, vejebakke, Dual metalpisker, dejværktøj, citrusjuicer, Compact Smart Store-opbevaringspose
 • Størrelse: 40,0 (H) x 20,0 (L) x 26,5 (W)

Fordele:

 • Meget medførende tilbehør
 • Mange funktioner
 • Stærk motor

10 vigtige must have funktioner i dine ny foodprocessor

Foodprocessorer hævder at være gør-det-alt køkkenapparater. Selvom de normalt er omfangsrige, kan de bedste maskiner håndtere alt fra kager og gulerødder, til hakning og mayonnaise. De kan blande, piske, hakke, male, skive og puré.

Faktisk vil det at eje en foodprocessor fremskynde næsten alle madlavningsopgaver. Om det er at rive ost, ælte dej, hakke kød, hakke grøntsager eller lave en karrypasta.

Men med sådan en række færdigheder, kan disse foodprocessorer med flere opgaver være et skræmmende køb, især hvis du aldrig har ejet en før.

Skålkapacitet

Valg af den rigtige størrelse foodprocessor afhænger mest af størrelsen på din familie. For en familie på fire ville jeg gå med enhver størrelse omkring 10 kopper.

Hvis du laver store måltider, har hyppige besøgende eller laver større måltider til opbevaring, kan du vælge en større størrelse. En foodprocessor på 14 kopper bør i de fleste tilfælde være tilstrækkelig. Større enheder bruges kun til kommerciel madlavning.

Knive

En god foodprocessor bør have flere forskellige typer blade til forskellige funktioner som hakning, formaling, purering og så videre.

En anden ting, du skal se på, er materialets kvalitet. De bedste foodprocessorer er lavet af rustfrit stål. De tilbyder den højeste holdbarhed og ydeevne.

Effekt (watt)

Grundlæggende skæring eller hakning kræver ikke for meget strøm. Visse funktioner som dejblanding vil dog kræve mere kraft.

Afhængigt af den påtænkte anvendelse, skal du vælge omformningen omhyggeligt. For at være på den sikre side, burde foodprocessorerne med mere end 700 watt, kunne udføre selv de hårdere job.

Funktioner

Gode foodprocessorer bør have på forskellige blade, diske og tilbehør. Inden du køber en, skal du sørge for at disse ting er inkluderet, eller i det mindste at de kan købes separat.

Garanti

Standardgaranti på alle husholdningsapparater er et år. Nogle producenter værdsætter kvaliteten af ​​deres produkter og tilbyder forlængede garantier. I de fleste tilfælde gælder disse udvidede garantier for motoren.

Nogle af de bedste foodprocessorer tilbyder også længere garantier på dele. Hvis du finder en sådan foodprocessor, kan du være sikker på, at den ikke stopper med at fungere en uge efter det første år. Sandsynligvis vil det koste dig lidt mere, men vil spare flere penge i det lange løb.

Saftning

Til saftning er der separate apparater kaldet juicers eller juice extractors. Hvis du planlægger regelmæssig saftning, vil jeg anbefale at købe en juicer.

Men hvis du planlægger at lave saftning lejlighedsvis, kan du overveje at købe en foodprocessor med en sådan kapacitet.

Opvaskemaskinesikre dele

De fleste foodprocessorer har i disse dage dele, der tåler opvaskemaskine. Men det gør aldrig ondt at dobbelttjekke, bare for en sikkerheds skyld. Det sidste, du ønsker, er at rengøre din foodprocessor manuelt efter hver brug.

Der er endnu en vigtig ting, hvad man skal kigge efter i en foodprocessor, når det kommer til dele. De bedste foodprocessorer har ingen skarpe kanter eller hårdt tilgængelige hulrum, hvor mad kan stables. I disse tilfælde kan det være svært, selv for en opvaskemaskine at nå disse steder. Det ville derefter kræve manuel rengøring eller børstning.

Konstruktion

Nogle tunge belastninger kan forårsage stærke vibrationer. Stabilitet er en vigtig faktor, når det kommer til foodprocessor.

Du skal vælge en foodprocessor, der har en solid konstruktion og bredere baser. Brede baser understøtter stabilitet og forhindrer foodprocessoren, i at bevæge sig eller danse på din køkkenbord.

Betjeningselementer

Størstedelen af foodprocessor har kun tre tilstande: Tændt, slukket og puls. I de fleste tilfælde er dette mere end tilstrækkeligt.

Der er dog få funktioner, der kan kræve flere hastighedskontroller. For eksempel kan forskellige dejtyper kræve forskellige blandingshastigheder. Inden du overdrager dine penge til et bestemt mærke, skal du sørge for, at dens kontroller understøtter de påtænkte anvendelser.

Låg og fodringsrør

Når det kommer til låg, skal du sørge for, at den strammer ordentligt. Løse låg kan få indhold til at spilde ud.

I tilfælde af fodringsrør (slisk) skal dette ideelt set være så bredt som muligt. Smalle fodringsrør kræver, at maden bliver forskåret, hvilket øger dit manuelle arbejde.

Nogle af de bedste foodprocessorer har brede fodringsrør, med en valgfri smallere skubber inde i den. Dette skulle gøre hakning af ​​mindre genstande som gulerødder lettere.

Er en foodprocessor værd at købe?

Ved at kombinere flere køkkenværktøjer til en smart maskine, fungerer en foodprocessor som et ekstra par hænder i køkkenet. De er bedst egnet til mere besværlige opgaver, såsom udskæring, rivning og hakning, og de kan især være nyttige for alle med mobilitetsproblemer. Takket være deres alsidige design sparer de dig tid..

Hvad er forskellen mellem en foodprocessor og en blender?

Kort sagt, er blendere bedre til væsker og foodprocessorer er bedre til faste fødevarer. Knivene på en blender flyder, men de skarpere blade på en foodprocessor kan hakke fint og inkorporere ingredienser, mens de stadig beholder noget tekstur, hvilket er noget du har brug for, til at lave saucer som f.eks. pesto.

Det er også bedst at undgå at lave suppe i en foodprocessor, da skålene har en lavere maksimal væskekapacitet.

For at hjælpe dig med at beslutte mellem de to apparater, skal du tænke over, hvilken tekstur du gerne vil have, at dit slutresultat skal have. Hvis du hovedsageligt vil piske smoothies eller supper op, skal du vælge en blender. Hvis du ofte tilbereder tykkere madvarer, f.eks. dej, skal du vælge en foodprocessor.

For det bedste fra begge verdener, leveres nogle af de mest alsidige foodprocessorer med blenderkande, hvilket sparer plads og penge.

4 hurtige trin til at rengøre en foodprocessor

Denne er til old-schoolers som mig, der endnu ikke har tilsluttet sig Thermomix-revolutionen og stadig skal tage mad ud af foodprocessoren og tilberede den andre steder. Jeg er ok med det. Jeg har haft den samme foodprocessor i årevis, og det er helt sikkert en arbejdshest.

Det eneste problem med foodprocessoren er alle de dele, der skal rengøres grundigt for at holde tingene hygiejniske. Det kan være et rigtigt skadedyr! Husk bare den gyldne regel om rengøring: Lidt og ofte. Følg bare nedenstående trin, hver gang du har brugt din foodprocessor.

Trin 1

Tag stikket ud af stikkontakten og aftag alle dele. Producenter anbefaler måske, at små dele kan sættes i opvaskemaskinen, men håndvask vil altid være blidere og kan forlænge levetiden på din foodprocessor. Skyl dem i et par minutter i en vask fuld af varmt sæbevand og tør dem derefter af. Brug en gammel tandbørste til at rengøre alle kroge. Pas på knivene, da de er meget skarpe. Læg alle dele i fadet til lufttørring helt.

Trin 2

Undersøg omhyggeligt gummiskiven, der sidder under knivene i maskinen for mug. Hvis du har mistanke om, at det kan være lidt muggent, skal det lægges i skyl i en opløsning af to dele vand, i en del blegemiddel i cirka 10 minutter. Sørg for at skylle det godt.

Trin 3

Nu er det tid til at tørre foodprocessoren af med en fugtig klud dyppet i eddike. Brug din tandbørste til at rense eventuelle sprækker, og sørg for at den er tør, ikke våd. Tjek også foodprocessorens ledning, da denne ofte bliver meget grimt. Rengør alt grundigt og lad den lufttørre.

Trin 4

Når alt er helt tørt, samles maskinen igen.

10 lette opskrifter du kan lave med din foodprocessor

Fra sødt til salt og alt derimellem, der er så mange ting, du kan gøre med dem.

Det gjorde det selvfølgelig meget svært for mig at lave denne liste.

Jeg var nødt til at forlade nogle af mine favoritter, for at få plads til andre favoritter, og jeg blev ved med at huske flere fremragende opskrifter.

Hummus

Hvis du er en ivrig forbruger af hjemmelavet hummus, bør du investere i en foodprocessor lige nu. Der er ingen lettere måde at lave den på.

Alt du skal gøre i hånden er at skrælle kikærterne. Derefter kan du afslutte alt andet i processoren.

Fra start til slut tager det 20 minutter eller mindre, før du nyder den blødeste, mest cremede hummus, du nogensinde har haft.

Havregryns jordnøddesmør/energibarer

Disse seje, smagfulde energibarer er sunde, mættende og langt mere enkle at lave.

Tilsæt bare alle dine ingredienser i foodprocessoren og blend.

Det tager kun cirka 15 minutter at lave dem, men de skal sidde i køleskabet i mindst 2 timer, så det er bedre at lave dem dagen før du vil servere dem.

Med jordnøddesmør, rosiner, tørret frugt og mere er disse barer en helt naturlig, glutenfri snack, der er ideel til en snack midt på dagen.

Piskede søde kartofler

Piskede søde kartofler har aldrig været lettere at lave.

Du skal bruge er diin foodprocessor og cirka 30-35 minutter.

Småkager

Mør, flakket og kræver kun fem ingredienser.

Den har den mest vidunderlige tekstur, når du har bagt den og den får en dejlig nuance af gyldenbrun.

Det vil tage dine tærter op til et helt nyt niveau, både i smag og udseende.

Baba Ganoush

Hvis du aldrig har haft det, ligner baba ganoush meget hummus. Du laver den kun med aubergine i stedet for kikærter.

Plus, når din foodprocessor er klar, er den lige så hurtig og let at lave som hummus også.

(Det tager dog lidt mere tid, fordi du først skal tilberede din auberginer).

Ristede brødkrummer

Jeg ved ikke, om det er den ekstra crunch eller de ekstra kulhydrater, men af ​​en eller anden grund får brødkrummer alt til at smage bedre.

Når du har lært at lave dine egne, kan du lide dem endnu mere, fordi du kan tilføje de nøjagtige urter og krydderier, du har brug for, så de passer til din smag.

Når du har krydret dem (eller ej, hvis du foretrækker dem almindelige), stikker du dine brødskiver i ovnen og bager dem, indtil de er ekstra sprøde.

Derefter smider du dem i processoren og lader den gøre sit. Voila! Du får perfekt krydret, perfekt sprøde brødkrummer.

Tranebærsauce

Denne tranebærsauce med fire ingredienser, der ikke er tilberedt, er så rig og velsmagende, at du vil spise den direkte fra skålen.

Den er sød og syrlig og har den dejlige tranebærsmag, der er helt unik og svær at beskrive.

Du kan lave den på 15 minutter eller deromkring, men den skal køle af i et par timer, før den serveres, så det er bedst, hvis du laver den en dag før tid.

Hjemmelavet Bisquick-substitut

Det er sket for os alle på et tidspunkt: Vi vågner med trang til pandekager, hjemmelavede kiks eller vafler.

Når vi åbner skabet, er der imidlertid ingen Bisquicks i sigte.

Det er en frygtelig ting at have lyst til noget, man ikke kan lave. Med denne letlavede Bisquick-opskrift kan du sikre, at det aldrig sker for dig igen, eller i det mindste at det sker sjældnere.

Det eneste du skal bruge er mel, bagepulver, salt og smør. Du skal blot kombinere og blande dem.

Tomatsauce

Uanset om du vil have den til pasta, en dypsauce eller noget helt andet, er det svært at slå hjemmelavet tomatsauce, især når den er så robust.

Den tager omkring 40 minutter at lave, men det er sindssygt lækkert og hvert sekund værd, du bruger på det. Plus, du kan altid lave ekstra og kan gemme det til senere brug.

Det opbevares også i en ikke-dåseforseglet beholder i køleskabet i flere dage.

Middelhavsblomkålsris

Hvis du er på en kulhydrat- eller keto-diæt, er ris ikke en mulighed, medmindre det er blomkålsris, selvfølgelig! Jeg ved.. jeg ved.. du tænker sikkert, at blomkålsris bare ikke er så god som ris.

Det kan dog være. Du skal simpelthen finde de rigtige ingredienser.

For mig er det mandler, olivenolie, hvidløg, rød peberflager, havsalt, citronsaft, persille og peber.

Det lyder måske som meget arbejde, men ærligt talt, hvis du har en foodprocessor, bør det ikke tage meget mere end 30 minutter at forberede og lave mad.

Foodprocessorens historie

En af de første elektriske foodprocessorer var Starmix, der blev introduceret af det tyske firma Electrostar i 1946. Selvom grundenheden lignede en simpel blender, var der masser af tilbehør tilgængeligt, herunder tilbehør til brødskiver, mælkecentrifuger og isskåle. I en tid, hvor elmotorer var dyre, udviklede de også piccoloen, hvor foodprocessorens baseenhed kunne drive en støvsuger.

I 1960’erne designede Albrecht von Goertz Starmix MX3 foodprocessoren. Selvom hele virksomheden blev omdøbt til Starmix i 1968 efter foodprocessorens succes, fokuserede de senere på støvsugere og elektriske håndtørrere, og den sidste mixer blev produceret omkring år 2000. I Frankrig blev konceptet med en maskine til behandling af fødevarer begyndt, da et cateringfirmasælger, Pierre Verdun, observerede den store mængde tid, hans kunder brugte i køkkenet på at hakke, makulere og blande. Han producerede en enkel, men effektiv løsning, som var en skål med et roterende blad i bunden. I 1960 udviklede dette sig til Robot-Coupe, et firma etableret til at fremstille kommercielle “foodprocessorer” til cateringindustrien.

Introduktion af induktionsmotor

I slutningen af ​​1960’erne blev der produceret en kommerciel foodprocessor drevet af en kraftig kommerciel induktionsmotor. Robot-Coupes Magimix-foodprocessor ankom fra Frankrig til Storbritannien i 1974, begyndende med Model 1800. Derefter startede en britisk virksomhed Kenwood Limited deres egen første Kenwood Foodprocessor, ‘processor de-luxe’, i 1979.

Carl Sontheimer introducerede den samme Magimix 1800-foodprocessor til Nordamerika i 1973 under mærket Cuisinart, som USA’s første indenlandske foodprocessor. Sontheimer indgik kontrakt med en japansk producent, om at producere nye modeller i 1977, for straks at lancere sin nye japansk-fremstillede foodprocessor i 1980, da hans kontrakt med Robot-Coupe udløb.

Marc Harrisons Cuisinart Re-design

Handicapforskning var et igangværende projekt, fordi den første foodprocessor, der blev oprettet, ikke var brugervenlig for alle personer. I 1978 var Marc Harrison professor ved Rhode Island School of Design. Han specialiserede sig i industrielt design. Cuisinart, et amerikansk firma, kontaktede og hyrede Harrison i 1978 for at opdatere foodprocessorer. Harrison opdaterede produktet for at fokusere på at gøre maskinen anvendelig for dem med begrænsede evner med finmotorik og syn, hvilket igen gjorde den lettere for enhver bruger at betjene. Disse opdateringer omfattede større skrift på bunden af ​​produktet til gavn for dem, der har synshandicap og større håndtag og knapper. Disse opdateringer blev lavet, så foodprocessoren kunne være tilgængelig for alle brugere.

Konklusion

Hvis du laver meget mad, eller hvis du er dødelig bange for skarpe værktøjer som mandoliner og kassehakker eller er usikker på dine knivfærdigheder, kan en foodprocessor være et godt køb for at gøre madlavningen hurtigere og generelt sjovere.

Jeg finder mig selv til at trække min foodprocessor ud mindst en gang om ugen for at lave min egen hummus eller bønnedip, som jeg gør ofte, samt at piske saucer og dips sammen, der skal have en smule tekstur. Fordi de fleste foodprocessorer har en “puls”-funktion, der giver dig mulighed for at styre, hvor fint hakkede dine ingredienser bliver, er de fremragende til at lave ikke-helt-glatte saucer som pesto og andre universelle grønne saucer, romesco, salsa eller nam prik, den chunky thailandske chiliedip. (Omvendt er foodprocessorer ikke gode til at opnå en ensartet glat tekstur, så hvis du primært er interesseret i at lave silkeagtige supper eller smoothies og kun har plads til ét apparat, er en kraftig blender det bedre bud.)

Der er en lang række andre fødevarer, jeg vil lave mindre lejlighedsvis, men når jeg gør det, er jeg ekstremt taknemmelig for at have en foodprocessor til rådighed for at få arbejdet gjort, da den gør alt så meget hurtigere, end jeg kunne gøre i hånden. At eje en foodprocessor betyder, at jeg ikke skal fint hakke et helt blomkålshoved med min kokskniv. Jeg kan også lave falafel derhjemme. Først hakker jeg krydderurterne, derefter tørrer jeg skålen ud og tilføjer de gennemblødte kikærter. Der er ingen grund til at snavse et skærebræt eller en kniv.

Hvor ofte skal din foodprocessor bruges?

I sidste ende er det vigtigste spørgsmål, der bør drive din beslutning om at købe en foodprocessor: Vil du bruge den? Hvis du ærligt kan svare “ja” til det spørgsmål, er det eneste, du skal overveje, om det er værd at den værdifulde opbevaring eller skrankerum, det vil optage i dit køkken – og ja, pengene. En god foodprocessor holder dig længe, ​​men den er ikke billig. Hvis det er mere end du er villig til at bruge (eller hvis du bare vil undgå at hugge lejlighedsvis løg eller chili), kan billigere mini-foodprocessor være mere i din gyde, især hvis du har et mindre køkken.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Braun foodprocessor

FP3020-karosseriet er fremstillet af 18/8 stål, som også er kendt som rustfrit stål 304, hvilket er det mest robuste og mest holdbare fødevaresikre rustfrit stål der findes. Det første tal i forholdet repræsenterer chromindholdet (i procentform) i stålet, mens det andet tal fortæller dig, hvor meget nikkel der er i det.

Der er en del kontroverser omkring nikkel og dets potentielt skadelige virkninger på dit helbred. Men i dag er der ikke et eneste køkkengrej eller køkkenapparat i rustfrit stål, der er helt nikkelfrit. Dette skyldes, at nikkel giver rustfrit stål dets korrosionsbestandige egenskaber. En producent kan altid lave en nikkelfri foodprocessor, men den vil ruste på ingen tid og udgøre en endnu større fare for dit helbred.

Vær sikker på at FP3020s nikkelindhold er helt sikkert at have omkring din mad. 18/8 rustfrit stål er det samme materiale, som de fleste premium apparater er lavet af. Forvent, at denne processor holder længe, ​​mens den forbliver helt sikker til madlavning.

Ydeevne

FP3020 kører på en højtydende 600W motor, som ifølge Braun kan producere op til 900W effekt. På trods af at den er så stærk, er denne motor ekstremt støjsvag. Den udsender bare et blødt sus i stedet for en fuld-blast, som mange processorer er almindeligt kendt for at producere.

Arbejdsskålen på 12 kopper, der følger med madhakkeren, kan klare op til 9 kopper væske. Dette er gode nyheder, hvis du er fan af at lave supper og saucer. Hvis du undrer dig over mængden af ​​faste stoffer, den kan håndtere, kan du tjekke manualen eller eksperimentere selv.

FP3020 har en bred foderrør, der kan rumme selv hele agurker. Selvom det ikke egentlig er for meget arbejde at hakke frugt og grønt, ned til mere håndterbare stykker inden forarbejdning, er det stadig rart endelig at have en foodprocessor, der ikke vil kræve, at du “forbehandler” det det skal bearbejdes alene.

Du kan vælge mellem de 11 tilgængelige hastighedsindstillinger, der matcher din mad, ved at dreje på venstre betjeningsknap. I mellemtiden giver knappen til højre dig tre muligheder: Tænd, sluk og puls. Når enheden er tændt, kører den bare kontinuerligt med den ønskede hastighed. Når den er i pulsfunktion, vil den cykle sig selv til og fra, indtil du ændrer indstillingen.

Ekstra funktioner

Der er også en forudindstillet hastighedsfunktion, der træder i kraft øjeblikkeligt og skærer jævnt. Dette må være en af ​​de få enheder, der giver dig så meget kontrol over din skærehastighed.

FP3020 leveres med syv klinger, der hjælper dig med at klare næsten enhver forberedelse af mad, herunder hakning, udskæring, rivning, makulering, æltning, piskning og blanding. På den anden side er tilføjelsen af en citrusjuicer så praktisk, at den får dig til at undre dig over, hvorfor andre producenter ikke lægger juicere i deres foodprocessorer.

Der er to hovedfunktioner i FP3020. For det første kører enheden ikke, før låget er sikkert låst på plads. For det andet slukker motoren automatisk, hvis den bliver overbelastet. Disse er meget gode funktioner at have, fordi de gør mere end at forhindre skader (og spild af mad). De hjælper også med at forlænge apparatets levetid ved at sikre, at det ikke bliver overforbrugt eller misbrugt.

Nøglespecifikationer

 • 600W
 • 2 liter plastik skål
 • Variabel hastighedskontrol
 • Dejkrog
 • Pisketilbehør
 • Disk til fin og grov rivning
 • Disk til snitning

Fordele:

 • Billig pris
 • Har de nødvendige funktioner
 • Autoslukningsfunktion

KitchenAid Foodprocessor 5KFP1335EAC

Som det er tilfældet med de fleste KitchenAid-designs, ser den klassiske 2.1L foodprocessor ud, som om den er blevet befriet fra en amerikansk spisestue fra 1950’erne. Den er stor, kurvet, selvsikker og fås i fire farver, der passer til dit køkken (sort, creme, rød og grå). Det er noget, du køber, fordi du vil have den til at leve på din bordplade og blive set.

KitchenAid Classic 2.1L Foodprocessor er dog ikke stil over indhold. Den er klart bygget til at holde. Den første ting, du vil bemærke, er dens vægt. Næsten alt om den siger kvalitet.

Denne model leveres med en 2,1-liters hovedskål, en mini-skål, hovedblandeblade, dejblad, en vendbar makuleringsskive og et skærefad, der let kan justeres til at skære i forskellige tykkelser. Du kan også købe en citrusjuicer, en fransk stegeskive, en parmesan/is-makuleringsskive og en reversibel makuleringsskive.

Ydeevne

KitchenAid Classic 2.1L Foodprocessor er en glæde at bruge og designet til kokke, der ønsker det bedste. Til generelle opgaver er der et hovedskæreblad, der består af to savtakkede fræsere. En placeret højere oppe og en tættere på bunden af ​​skålen. Dette arrangement gør en kæmpe forskel ved blanding, hvilket forhindre at rester efterlades og fanges i bunden af ​​skålen.

Jeg blandede thailandske røde karrypasta-ingredienser til en jævn blanding i superhurtig tid, uden at skulle skrabe rundt i skålen for at sikre, at jeg havde fanget alt. Det er imponerende præstation.

Nøglespecifikationer

 • Kapacitet: 3,1 liter
 • Effektniveauer: 2
 • Sugekoppefødder: Ja
 • Medfølgende tilbehør: Ekstra skive, rivejernsskive, piskeris, dejblad, ægpisker, lille kniv, stort blad
 • Størrelse: 41,5 (H) x 28 (W) x 26 (D) cm

Fordele:

 • Design
 • Hastighed
 • Mange tilbehør
 • Let at rengøre