Smoothie Blender Test 2024 → De 7 Bedste Smoothie Blendere

Smoothie Blender

Er du på udkig efter den bedste smoothie blender? Så er det her den helt rigtige artikel for dig. Nedenfor præsenterer vi dig nemlig for de 10 bedste af slagsen, som du kan købe lige nu og her. Som du hurtigt vil bemærke, har vi kåret en smoothie blender som den bedste i en række forskellige kategorier. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan finde lige netop den model, der passer bedst til dine behov. 

Men det her er ikke bare en bedst i test artikel om smoothie blendere. Det er meget mere end det; på den anden side af nedenstående liste, kan du nemlig finde masser af nyttige informationer, gode råd og meget mere. Alt sammen noget, der er rart at vide, når du står og skal købe en smoothie blender.

Der er med andre ord lagt op til den helt store smoothie blender buffet, og det er bare et spørgsmål om, hvorvidt du kan holde dig selv i skindet. I hvert fald så glæder vi os til at præsentere vores research, så du kan komme godt i gang med at blende smoothies derhjemme i køkkenet.

NU kan vi vist ikke holde spændingen længere. Derfor får du her vores liste over de bedste smoothie blendere. God læselyst!

Sage The Boss To Go Plus – Bedste smoothie blender to go

Sage the Boss To Go Plus Blender

Hvis du drømmer om en smoothie blender, der gør det ekstra nemt at tage dine smoothies med dig, så er Sage The Boss To Go Plus et oplagt valg. Det er den bedste smoothie blender to go, og det er ikke helt tilfældigt.

Som navnet antyder, er dette nemlig en smoothie blender, der er sat i verden for at lave smoothies to go. Når du køber modellen her, så får du en blender med tilhørende beholdere, der kan monteres direkte på blenderen. Efter, at du har blendet din smoothie, kan du løfte beholderen af og sætte et låg på, og så bliver det med ét til en drikkedunk.

Du blender, med andre ord, din smoothie direkte i drikkedunken. Derfor tager det ikke mange øjeblikke at få lavet en lækker og cremet smoothie lige inden, at du er på vej ud ad døren. Disse dunke eller beholdere kommer i to størrelser; 500 ml og 700 ml. Der er altså både plads til at lave store og mindre smoothies, og der er ingen tvivl om, at det er et oplagt og sundt alternativ til at tage en termokande med kaffe med sig på vej på arbejde.

Endnu en model med gode anmeldelser

Sage The Boss To Go Plus er ikke kun kåret som den bedste smoothie blender to go på grund af dens tekniske specifikationer og øvrige egenskaber. Det bunder også i de mange gode anmeldelser. Eksempelvis har 10 kunder vurderet den hos KitchenOne, hvor den bliver forhandlet, og de har alle givet den 5 ud 5 stjerner.

Den bliver rost for at være ualmindelig nem at bruge og ikke mindst at rengøre. Hvis du før har prøvet at lave smoothies, vil du vide, hvor stor rengøringsprocessen har været. Så hvis man kan gøre den nemmere, er det guld værd.

Samtidig bliver den rost for at få blendet alt, hvad man har fyldt i, så der ikke lægger sig klumper eller andet. Hele vejen rundt, er der positive ord om Sage The Boss To Go Plus, og det stopper ikke hos KitchenOne.

Hele tre forskellige ekspertmedier fra Storbritannien, har også givet den topkarakter. Det vil du kunne læes hos både Good Housekepping, Trusted Reviews og Expert Reviews. Finder man modellen på PriceRunner, scorer den også her 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på 14 anmeldelser, og et lignende billede tegner sig på Google Anmeldelser. Her får den bedste smoothie blender to go nemlig 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på knap 100 anmeldelser i skrivende stund.

Philips HR3655/00 – Bedste store smoothie blender

Philips Avance Collection HR3655/00 - 1400 W

 

Er du på udkig efter det stikmodsatte, så overvej at købe denne Philips HR3655/00 fra mærkets Avance-kollektion. Det er nemlig den bedste store smoothie blender, hvor du, med en beholderkapacitet på hele 2 liter, kan blende smoothies til hele familien.

Den store beholderkapacitet er dog ikke det eneste, der gør dette til en stor smoothie blender. Effekten på 1.400 W er også godt deroppe af, og du kan roligt regne med, at du får de lækreste smoothies med de 35.000 omdrejninger i minuttet, som blenderen kan levere.

Selvom det her primært er en smoothie blender, så kan du også bruge den til eksempelvis af knuse is, lave mandelmælk eller nøddesmør. Det skyldes i høj grad de høje hastigheder, hvorved den kan blende. Dermed bliver det også et alsidigt køb.

Alsidigheden fortsætter i øvrigt. For du behøver ikke altid at bruge den 2 liter store beholder. Du kan nemlig også blende dine smoothies direkte i en af de to medfølgende to-go-beholdere. Når du gør det, fungerer det præcis ligesom nogle af de tidligere nævnte smoothie blendere, der også har sådanne beholdere.

Tusindvis af tilfredse kunder

Denne store smoothie blender fra Philips er den hidtil mest anmeldte model på listen her. På Google Anmeldelser har den nemlig fået mere end 1.200 anmeldelser i skrivende stund. Baseret på disse bliver den i gennemsnit vurderet til 4,6 ud af 5 stjerner, hvilket må siges at være meget pænt.

Kunderne roser blandt andet smoothie blenderen for at være nem at benytte, rigtig god til at håndtere praktisk talt alle ingredienser – også de forsne, og dejligt, at flere af delene kan komme i opvaskemaskinen. Til gengæld er der flere der skriver, at den godt kan have lidt svært ved de helt små portioner. Det burde dog ikke være et problem i hverdagen, hvis du køber modellen her for at få en stor og rummelig smoothie blender.

Også på PriceRunner er der mange anmeldelser; lige knap 1.000 for at være mere præcis. Her bliver den populære Philips smoothie blender i gennemsnit vurderet til 4,4 ud af 5 stjerner. Der er i alt 87% af anmeldelserne, der er enten 4- eller 5-stjernede, hvilket i den grad bevidner en god og anbefalelsesværdig smoothie blender.

CASO B800 – Bedste CASO smoothie blender

Caso B800

Det tyske mærke, CASO, er kendt for sin høje kvalitet og gode køkkenprodukter. Derfor er det heller ingen overraskelse, at den bedste CASO smoothie blender leverer på rigtig mange fronter. Lige fra design og materialevalg til funktionalitet og pris er det en rigtig god maskine.

Modellen her kommer, som en af de eneste, ikke med en to go beholder, som du kan blende direkte i. Til gengæld har den en flot og lækker glaskande, som du nemt kan hælde fra og i øvrigt lave større smoothieblandinger i.

Maskinen og basen af kanden er i rustfrit stål, hvilket giver et lækkert udtryk, som i den grad leder tankerne hen på kvalitet. Samtidig sikrer det, at den sagtens kan stå fremme i langt de fleste danske hjem. Størrelsen på selve blenderen er dog heller ikke større, end at du sagtens kan gemme den væk i et skab, når den ikke bliver brugt.

Motoren yder hele 1.000 watt, hvilket gør, at den kan klare langt de fleste ingredienser. Til gengæld er omdrejningerne i minuttet lidt lavere end ved andre modeller på listen her. Det gør dog ikke noget for det endelige resultat – netop fordi motoren er mere kraftig.

En over middel smoothie blender

Hvad der er særligt interessant ved forbrugeranmeldelserne af denne CASO smoothie blender er, at den ikke har fået en eneste 1- eller 2-stjernet vurdering. Der er med andre ord rimelig stor enighed blandt anmelderne om, at det er en smoothie blender, der er over middel.

Helt konkret bliver den i gennemsnit vurderet til 4,5 ud af 5 stjerner på Google Anmeldelser. Det er med en klar overvægt af 4- og 5-stjernede anmeldelser. Kunderne er generelt begejstrede for dens stabilitet, robusthed og ikke mindst de gode smoothies, som den laver

Blendtec Professional 800 – Bedste professionelle smoothie blender

Blendtec Pro 800

Vi har indtil nu haft fokus på smoothie blendere til husbehov, men nu skal vi bevæge os lidt mere over i den professionelle klasse. Blendtec Professional 800 er nemlig den bedste professionelle smoothie blender, som du dog stadig godt kan bruge derhjemme. Det kræver dog, at du vurderer, at det er investeringen værd, for det er med afstand den dyreste model på listen her.

Til gengæld får du også en nærmest ufejlbarlig smoothie blender her. Man ser den på stadig flere og flere restauranter, caféer og barer, hvor de serverer smoothies og cocktails. Det gør man af flere årsager. Først og fremmest har den en ualmindelig kraftig motor, der yder 1.800 watt og hele 3,8 hestekræfter.

På trods af, at vi er noget op til de smoothie blendere, hvor motorkraften måles i hestekræfter, så er det her en rigtig støjsvag maskine. Det er en sand fornøjelse, at man ikke bliver små døv af at blende smoothies hver morgen.

Samtidig kan du glæde dig over den nemme rengøring, som klares med vand og lidt opvaskemiddel, hvorefter den selv kører en renseprogram. Der er også 10 års garanti på motoren, et touchdisplay til nem betjening, en kapacitet på hele 2,6 liter og meget mere.

Det her er fra ende til anden en gennemført smoothie blender, som kan tilfredsstille selv de mest kræsne smoothieelskere. Uanset om den falder inden for budget eller ej, kan vi kun anbefale, at du kigger nærmere på den. Om ikke andet bare for at få en idé om, hvor vild en maskine man kan få, hvis penge ikke spiller en rolle.

Gode anmeldelser over hele linjen

Slår man denne smoothie blender op på PriceRunner, ser man i skrivende stund, at den udelukkende har fået 5-stjernede anmeldelser. En enkelt anmelder skriver blandt andet: ”Alle blendere under, ingen over”. Hvis man vil have det ypperste, er det denne model man skal købe, men man skal være forberedt på, at den både er stor og dyr.

Ligesådan er ordlyden hos KitchenOne, hvor samtlige anmeldelser også er 5-stjernede. Den bliver blandt andet kaldt for den mest lydløse blender nogensinde. Samtidig får den ros for de problemfrie funktioner, kvaliteten og den stærke motorkraft.

På Google Anmeldelser er det ikke udelukkende 5-stjernede anmeldelser, men den får stadig en meget pæn score på 4,4 ud af 5 stjerner. Der er en klar fordeling mellem anmelderne; dem, der bruger deres blender nok til, at de absolut synes, at den er alle pengene værdi, og dem, der ikke bruger den nok til, at de kan retfærdiggøre investeringen.

OBH Nordica Blendforce – Bedste smoothie blender

OBH Nordica Blendforce with juice bar, Blender

 

Den første og bedste smoothie blender på listen her er OBH Nordica Blendforce. Denne model får titlen som den bedste af flere årsager. Det gør den blandt andet fordi, den er en kombination af en smoothie blender og en saftpresser.

Muligheden for at tilkoble saftpresseren gør, at du nemt kan tilføje friskpresset saft fra eksempelvis appelsiner eller andet, som du måske normalt ikke ville blende med i din smoothie. Du kan naturligvis også bruge saftpresseren og smoothie blenderen hver for sig, og dermed både have nem adgang til lækre smoothies og friskpresset saft – lige når det passer dig.

Så uanset om du er til de lækreste cremede smoothies eller den friske fornemmelse, som man får af at drikke en juice, der lige er blevet presset, er der ingen tvivl om, at denne OBH Nordica smoothie blender er det oplagte valg.

Samtidig er det værd at fremhæve, at den har en rimelig fornuftig blenderkande rent størrelsesmæssigt. Den rummer nemlig 1,25 liter, hvilket burde være tilstrækkeligt til de fleste. Samtidig har blenderen 2 hastighedsindstillinger, samt en pulsfunktion. Knivsbladene er designet til at lave lige netop smoothies på den helt rigtige måde. Som du vil se, når du køber smoothie blenderen, har de nemlig en helt særlig form, og det er lige netop det, der sikrer en god cremet smoothie – hver gang!

Masser af gode anmeldelser af den bedste smoothie blender

Man skal ikke lede længe, før man finder et væld af gode anmeldelser af denne OBH Nordica Blendforce smoothie blender. Hos Skousen, hvor den blandt andet bliver forhandlet, har den i skrivende stund fået en enkelt anmeldelse, og den er 5-stjernet. Den bliver rost for at være støjsvag, nem at bruge og ikke mindst nem at rengøre.

Men det var altså ikke på Skousen, at alle anmeldelserne er. Det er derimod hos Google Anmeldelser, hvor maskinen i gennemsnit er blevet vurderet til 4,4 ud af 5 stjerner. Op til flere kunder kalder den for en fantastisk køb, hvor man virkelig får noget for sine penge.

Langt de fleste anmeldelser er positive, og roser denne smoothie blender for at være rigtig god til at lave smoothies. Samtidig er det lækkert med dens sugekopper i bunden, der sikrer en vis stabilitet under brug. Faktisk bliver vurderingen stort set kun trukket ned af, at der er enkelt kunder, der har indset, at det ikke er den bedste blender til andre formål end at lave smoothies.

Det skal du naturligvis være opmærksom på; det her er primært en smoothie blender. Har du tænkt dig at blende andre ting, så kan det blive nødvendigt at investere i en ”rigtig” og mere alsidig blender.

Sage the Super Q (SBL920 BSS) – Bedste premium smoothie blender

Sage the Super Q

 

Ovenstående smoothie blendere har all være i det prisleje, hvor de fleste købere typisk kan være med. Nu kommer vi til en af de dyrere varianter; Sage the Super Q blender. Det er nemlig den bedste premium smoothie blender, og vi kan lige love dig for, at du her får alt, hvad du kan drømme om i en sådan maskine.

Modellen har indbygget støjreducerende teknologi. Det vil sige, at det er en meget lydsvag smoothie blender, hvilket man i den grad vil sætte pris på, hvis man regelmæssigt laver smoothies. Samtidig har den en såkaldt auto-clean-funktion. Her hælder du blot lidt vand og sæbe i blenderen, hvorefter den i løbet af et minut skyller sig selv ren. Dermed bliver rengøringen meget nemmere.

Der er 6 forudindstillede programmer, hvor du med ét klik på en knap kan sætte smoothie blenderen til at lave frugtsmoothies, grøntsagssmoothies og meget mere. Samtidig kan du via en drejeknap nøje justere hastigheden, hvorved maskinen skal køre. På den måde har du fuld kontrol over præcis, hvordan din smoothie skal blendes.

Med en effekt på 2.400 watt og hele 12 forskellige hastighedstrin, kan du også være helt rolig ved, at der nok skal være masser af kraft at tage af. Samtidig er det her også en model med en 2-liters kande, samt en drikkedunk på 700 ml, som også kan monteres. Dermed kan Sage the Super Q sagtens fungere som din næste smoothie blender to go.

Det kan betale sig at investere i en premium smoohie blender

I hvert fald, hvis du virkelig går op i dine smoothies. For her får du virkelig en model, der kan blende smoothies, der vil noget. Hvis budgettet kan holde til det, så er det uden tvivl et fantastisk køb. I hvert fald, hvis man spørger dem, der har anmeldt denne Sage the Super Q smoothie blender.

Hos KitchenOne, hvor den forhandles, har den fået 5 ud af 5 stjerner fra samtlige 10 anmeldelser, som er tilgængelige i skrivende stund. Der er komplet enighed om, at man får, hvad man betaler for – og lidt til. Blenderen er særdeles effektiv og laver perfekte smoothies, men kan også bruges til alverdens andre formål. Eksempelvis skriver Anders, at den laver sorbetis på 1 minut og varm suppe på 6 minutter. Det kan man vist ikke sige noget til.

Det ser næsten lige sådan ud på Google Anmeldelser, hvor smoothie blenderen har fået 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit baseret på 97 anmeldelser. Her er en overvejende andel 5-stjernede, og den bliver blandt andet kaldt for verdens bedste blender, super blender og for alle pengene værd. En enkelt forbruger, Søren, skriver endda, at han er helt blæst bagover af, hvor fed den er.

Det kan man da kalde noget af en blåstempling!

Bosch MMBM7G3M – Bedste Bosch smoothie blender

Bosch MMBM7G3M - 350 W

 

For mange er Bosch et mærke, der laver værktøj til håndværkere. Men de er også meget mere til stede i køkkenet, end man måske lige går og tror. Du kan nemlig både købe opvaskemaskiner, induktionskomfurer, ovne og sørme også smoothie blendere fra Bosch. Men hvilken er den bedste Bosch smoothie blender?

Bosch MBM7G3M, hvis du spørger os – og det antager vi, at du gør, når nu du læser med her i artiklen. Årsagen til, at denne model er den bedste Bosch smoothie blender skyldes simpelthen dens smarte design, alsidighed og de gode smoothies, den laver.

Ligesom flere andre smoothie blendere, har den en to go beholder, så du kan blende din smoothie direkte i den flaske, som du kommer til at drikke den fra. Derudover giver omdrejningshastigheden på op til 35.000 omdrejninger i minuttet en effektiv blending, som kan klare langt det meste på kort tid.

Den aftagelige kniv gør ligeledes Bosch MMBM7G3M til et oplagt valg. Det betyder nemlig blandt andet, at den er en fornøjelse at rengøre. Og som med stort set alle beholdere på listen her, er de medfølgende beholdere til denne model også BPA-frie.

4,5 flotte stjerner på Google Anmeldelser

Denne Bosch smoothie blender er blevet anmeldt af 383 forskellige personer hos Google Anmeldelser. De har i gennemsnit vurderet den til 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket er ganske pænt. Her bliver den blandt andet rost for sit flotte design og dens gode evner som blender.

Sådan finder vi de bedste smoothie blendere

Det var vores liste over de bedste smoothie blendere. Vi har forsøgt at komme vidt omkring, så der er noget til alle behov og i alle prisklasser. Forhåbentligt betyder det, at du også fandt en smoothie blender, som du måske kunne overveje at investere i.

Lige om lidt vil vi komme med lidt mere generel information om smoothie blendere, køb af dem, gode tilbud og så videre, men først skal vi lige runde noget andet. Vi skal nemlig kort tale om, hvordan vi er nået frem til, at ovenstående smoothie blendere er de bedste.

Som du måske har gennemskuet, har vi ikke selv testet de enkelte maskiner. Det ville både kræve flere ressourcer og flere kompetencer indenfor blender-feltet, end vi kan prale af at have. I stedet er bedst i test listen baseret på en omfattende dataindsamling og -analyse.

Vi har nemlig indhentet produktinformationer, tekniske specifikationer, priser og anmeldelser af en række forskellige smoothie blendere, som kan købes i Danmark i øjeblikket. Disse data har vi efterfølgende analyseret og vurderet i forhold til de forskellige kategorier, som listen ovenfor er delt ind i.

Resultaterne af denne analyse er de smoothie blendere, som du netop er blevet præsenteret for. Som du måske kan fornemme, spiller de tekniske specifikationer og funktioner naturligvis en rolle, men det er især forbruger- og ekspertanmeldelser, der har vægtet højest.

Køb en smoothie blender på tilbud

Der kan være gode muligheder for at spare penge ved at købe en smoothie blender på tilbud. Selvom man sagtens kan finde modeller, der er fornuftigt prissat uden at være på udsalg, så er en krone sparet trods alt stadig en krone tjent.

Derfor kan du med fordel overveje at slå til, hvis du ser en smoothie blender på tilbud, som du godt kunne tænke dig. De sparede penge er værd at tage med, og kan eventuelt bruges på at købe friske frugter eller grøntsager til dine første smoothies.

Det vil naturligvis primært være de dyreste maskiner, der kommer mest på tilbud. Det skyldes simpelthen, at det er disse, som forhandlerne tjener mest på, og derfor har de også bedre mulighed for at sætte prisen ned.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan finde en god og billig smoothie blender på tilbud. Besparelsen i kroner og øre vil dog typisk være det lavere. Uanset størrelsen er den dog værd at tage med. Men hvordan finder man et sådant tilbud – uanset om det så er på en dyr eller billig maskine?

Det er svært at sige. Men et oplagt sted at starte er hos de forhandlere, som vi linker ind til via bedst i test oversigten ovenfor. De er nemlig generelt gode til at sætte deres smoothie blendere på tilbud. Derfor kan du være heldig at hente nogle gode rabatter ved at handle hos dem.

Ofte stillede spørgsmål

I de nedenstående afsnit har vi forsøgt at svare på nogle af de oftest stillede spørgsmål om smoothie blendere og smoothies generelt. Man kan vel betragte det som en lille smoothie FAQ, hvis man vil. Du kender givetvis allerede svarene på nogle af spørgsmålene, men måske der er noget at lære alligevel.

Det er i hvert fald en god måde at få en bedre forståelse for, hvad smoothies er, hvad der adskiller en smoothie blender fra en almindelig blender og meget mere. Skim gerne over spørgsmålene og se om du kan lære noget nyt, eller spring videre i artiklen.

Hvad er en smoothie blender?

En smoothie blender er en blender, der er lavet til primært at blende smoothies. Det gør den ved hjælp af en motor, der drejer et sæt klinger rundt med meget høj hastighed. Rundt om klingerne vil være en beholder af en slags, hvori smoothiens ingredienser fyldes. Når klingerne drejer rundt, bliver ingredienserne hakket i mindre og mindre stykker indtil du får smoothiekonsistensen.

Det er som sådan ikke anderledes end en traditionel blender. Der er dog nogle få ting, der adskiller en smoothie blender fra en ”almindelig” blender. Først og fremmest vil en smoothie blender ofte være lidt mindre kraftfuld, fordi en smoothie typisk indeholder ingredienser, der er hårde for en blender at håndtere.

Samtidig vil klingerne ofte være designet på en måde, der er mere optimeret til at hakke frugt og grøntsager. De vil typisk være mere afrundede og have et lidt anderledes knivsblad end en mere alsidig blender.

Endelig har rigtig mange smoothie blendere en såkaldt to go beholder. Det er en drikkedunk, der kan monteres på blenderen. Dermed kan man blende sin smoothie direkte i den drikkedunk, som man kommer til at drikke den fra. Det er i modsætning til mange almindelige blendere, der typisk kun kommer med en stor beholder, hvorfra man skal hælde sin smoothie over i en drikkedunk, et glas eller lignende.

Hvad er en smoothie?

En smoothie er en drink, der som udgangspunkt er et blendet sammensurium af frugt, yoghurt og eventuelt knust is og juice. Den har en cremet konsistens, hvilket især skabes af yoghurten, og den bliver dermed mere tyk end eksempelvis en juice for sig selv.

Over årene har mange eksperimenteret med flere forskellige versioner af smoothies. Derfor er det i dag heller ikke ualmindeligt med grøntsagssmoothies, hvor man bruger grøntsager i stedet for frugter. I virkeligheden bestemmer man selv, om man vil lave en smoothie med spinat, banan, jordbær, broccoli eller noget helt andet.

Der er masser af muligheder, og der er ingen tvivl om, at man med en smoothie blender har rig mulighed for at afprøve dem alle. Så længe det kan blendes, så kan du i teorien lave det til en smoothie i din smoothie blender.

Hvordan laver man en smoothie?

Det er relativt nemt at lave en smoothie. Det sværeste er i virkeligheden at beslutte sig for, hvad den skal bestå af. Når du har sammensat ingredienslisten, gælder det bare om at følge nedenstående trin – så har du lavet en smoothie:

 1. Indkøb dine smoothieingredienser
 2. Smid dem i din smoothie blender
 3. Blend indtil smoothien har den helt rigtige cremede konsistens

Som vi nævnte ovenfor, er yoghurten den væsentligste del af en smoothie, udover frugten eller grøntsagerne. Den må typisk gerne være neutral, men man kan også bruge en med smag, som kan bidrage lidt til smoothiens smagssammensætning. Her kan en vaniljeyoghurt være oplagt, men også diverse frugtyoghurter kan være gode at bruge.

Et alternativ til yoghurt er mælk. Nogle vil argumentere for, at det i så fald bliver en milkshake. Det gør dog ikke så meget, fordi de begge minder meget om hinanden i konsistens og smag. Så endnu engang er det vigtigt at fremhæve, at du jo i virkeligheden kan gøre som det passer dig, hvis du har din egen smoothie blender.

Er smoothies sunde?

Smoothies er som udgangspunkt sunde, men måske ikke lige så sunde, som mange går og tror.

Der er flere elementer i det; først og fremmest er der det med selve at blende ingredienserne. C-vitaminer, som der typisk er mange af i frugter og grøntsager, bliver nemlig nedbrudt, når det bliver blendet. Det betyder, at udbyttet af C-vitaminer ikke er lige så stort. Til gengæld er der nogle af de vitaminer, der er fedtopløselige, der er nemmere for kroppen at optage, når de har været blendet. Det tæller eksempelvis A-, E-, D- og K-vitamin.

Der er typisk flere kalorier i en smoothie end man tror. Et estimat er omtrent 70 kalorier per 100 ml smoothie, hvor der til sammenligning er omtrent 45 kalorier i 100 ml sodavand. Der er naturligvis forskel på selve ingredienserne, hvor de jo typisk vil være sundere i en smoothie, men hvis formålet er vægttab, så skal man være meget opmærksom på, at der faktisk er relativ mange kalorier i smoothies.

Samtidig vil de fleste opleve, at en smoothie ikke mætter i samme grad som spiste man ingredienser uden at blende dem. Begynder man derfor at drikke smoothie uden at skære ned på sit øvrige madindtag, vil det være en hel del ekstra kalorier, som ikke kommer til at medvirke til et eventuelt vægttab.

Du kan naturligvis gøre dine smoothies sundere ved at bruge flere grøntsager til at lave den. Grøntsager har nemlig færre kalorier end frugter. Og husk, at selvom en smoothie måske ikke er lige så sund, som du tror, så er det stadigvæk okay at drikke den – det smager nemlig godt.

Hvor lang tid kan smoothie holde sig i køleskabet?

En smoothie kan som udgangspunkt holde sig 1 til 2 dage i køleskabet. Det kan være lidt længere, især hvis der er flere syrlige produkter i (eksempelvis citron, appelsinjuice eller lignende). Vær dog særligt opmærksom på, at så snart du bruger mejeriprodukter som yoghurt eller mælk, så vil 2 dage være absolut maksimum for smoothiens holdbarhed.

Derfor anbefaler vi også, at du ikke laver mere smoothie ad gangen end du planlægger at drikke samme dag. Det er både en måde, hvorpå du kan reducere mængden af madspild og en måde, hvorpå du kan sikre, at du altid kan få en frisk smoothie.

En smoothie er nemlig sundest og med flest vitaminer, når den er nylavet. Samtidig er det her, at den smager bedst, og derfor er det hele vejen rundt det bedste, hvis du laver den umiddelbart inden, at du skal drikke den.

Med en smoothie blender er det heller ikke noget problem at lave smoothies på relativt kort tid. Typisk vil det ikke tage mere end et par minutter, og det burde være muligt at klemme ind i hverdagsrutinen.

Sådan vælger du den bedste smoothie blender

Hvis ikke du fandt den bedste smoothie blender på listen øverst i artiklen, så er det nu, at du virkelig skal følge med. Nedenfor har vi nemlig samlet nogle af de vigtigste punkter, som du skal være særligt opmærksom på, hvis du vil finde den bedste smoothie blender til dine behov.

Det er naturligvis ikke en fyldestgørende liste, fordi der kan være masser af store og mindre ting, som du og muligvis andre prioriterer højere end nedenstående. Vi har dog sammensat listen ud fra de overvejelser, som vi mener er vigtigst at gøre sig, når man skal vælge en smoothie blender.

Det er vigtigt, at du selv tager stilling til, hvilke af nedenstående punkter, der fylder meget i din købsbeslutning, og hvilke der er knap så vigtige for dig.

Formål

Første punkt på listen, som du skal tage stilling til er, hvad formålet er med den smoothie blender, du overvejer at anskaffe dig. Det ligger lidt i ordet, at den skal kunne lave smoothies, men skal den kunne andet?

Som vi tidligere har været inde på, er smoothie blenders nemlig ofte mindre kraftfulde og har færre programmer end traditionelle blendere. Det er fordi de er optimeret til at lave lækre smoothies og ikke så meget andet.

Hvis det er formålet, så tilpas dine beslutninger for nedenstående punkter herefter. Men skal den også kunne bruges til andre ting, såsom at lave suppe, kværne nødder og lignende, så er det vigtigt, at du tager det med i dine overvejelser.

Størrelse

Størrelsen på en smoothie blender kan deles op i to elementer; selve blenderen og beholderne.

Selve blenderen er på sin vis det, man ville betragte som foden på smoothie blenderen. Det er der, hvor motoren og betjeningen sidder, og den kan være i mange forskellige størrelser. Du kan med fordel gå efter en mindre variant, hvis du gerne vil have, at din smoothie blender ikke fylder så meget på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Beholderne til din smoothie blender har naturligvis også forskellige størrelser. Man kan få nogle, der rummer op mod 2 til 3 liter, og de er naturligvis væsentlig større og sværere at opbevare end de beholdere, der rummer mellem 500 ml og 700 ml.

Overvej, hvad du har behov for og plads til, og vælg smoothie blender ud fra dette. Som du vil bemærke på bedst i test listen øverst i artiklen, har vi fremhævet maskiner i mange forskellige størrelser. Både i forhold til selve blenderfoden og beholderne.

Motorkraft

Nogle blendere yder 200 watt, mens andre når helt derop, hvor man måler deres ydelse i hestekræfter. Motorkraften, eller effekten, er afgørende for, hvor svære opgaver blenderen kan håndtere. Det er faktisk præcis ligesom en bil; jo mere motorkraft, jo hurtigere kan den køre og jo flere forhindringer kan den passere.

Det er det samme i din smoothie blender. Har den 200 watt, vil den typisk have sværere ved at blende eksempelvis dybfrosne bær, end en model med 2.000 watt vil have. Langt de fleste kan dog sagtens nøjes med en smoothie blender, der har mellem 300 og 1.000 watt, fordi smoothies typisk ikke er de mest krævende drinks at lave.

Energimærke

En smoothie blender bruger naturligvis strøm. Det er det, der driver motoren, og du kan roligt regne med, at jo højere effekt motoren har, jo mere strøm bruger maskinen. Det er muligvis ikke så meget i det store billede, men hvis du gerne vil spare penge og spare strøm, så kan det være en god idé at undersøge, hvor effektiv din nye smoothie blender skal være.

Mærke

Du kan købe smoothie blenders fra masser af mærker. Mange af dem kender du sandsynligvis i forvejen, fordi de laver en masse andre køkkenmaskiner. Her kan blandt andet nævnes Electrolux, OBH Nordica, Kenwood, Sage, Philips, Bosch, CASO, Cook and Baker og så videre.

Mærket behøver som sådan ikke at spille en stor rolle, når du køber en smoothie blender, men der kan være årsager til, at du måske vil have en model fra en bestemt fabrikant. Det forholder sig nemlig sådan, at fabrikanterne som regel er gode til at holde den samme designstil på tværs af deres produkter, ligesom deres brugerflade ofte også er ens.

Det vil sige, at hvis du eksempelvis er vant til at bruge produkter fra OBH Nordica, så kan du også overveje om ikke du skal have en OBH smoothie blender. Så passer den ind med de andre maskiner derhjemme i køkkenet, samtidig med, at betjeningen af den minder om det du kender.

Pris

Endelig har vi naturligvis prisen. Den bør altid spille en rolle, når du skal ud og købe et nyt produkt, hvad end det så er en smoothie blender eller noget helt andet. Det gælder især, når der er tale om et produkt, hvor prisen kan variere så meget, som det er tilfældet her.

Det er nemlig både muligt at købe en smoothie blender til 200 kroner og en til mere end 8.000 kroner. Det er et kæmpe spændvidde, og man kan i den grad lade sig rive med, hvis man hele tiden tænker, at man for bare 100 kroner mere kan man få en bedre smoothie blender.

Sørg derfor for at lægge et budget på forhånd, så du sikrer dig, at du ikke overskrider det, som du reelt set har lyst og råd til at bruge på en sådan maskine. Brug gerne bedst i test listen øverst på siden til at få en nogenlunde idé om, hvad du kan forvente i de forskellige prislejer.

Køb din smoothie blender online og spar penge

Vi anbefaler på det klareste, at du vælger at købe din smoothie blender online. Det giver dig nemlig masser af muligheder for at spare penge, få gode kundefordele og meget mere. Årsagen til dette er simpelthen, at webshops er i hårdere konkurrence med hinanden end fysiske butikker typisk er.

Du har nemlig som forbruger muligheden for at klikke dig fra den ene webshop til den anden uden problemer. Derfor er internetbutikkerne nødt til at gøre, hvad de kan for at sikre, at du ikke hopper videre til konkurrenten. Det gør de gennem attraktive priser, hurtige leveringstider, kundeklubber og lignende.

Samtidig er der den fordel, at webshops ikke er begrænset på samme måde af, at deres produkter skal kunne være i et fysisk butikslokale. Derfor kan de have et meget større udvalg af smoothie blendere, og det er blot endnu en kæmpe fordel for dig som kunde.

Det sikrer nemlig, at du vitterligt har frit valg på alle hylder. Dermed er du også bedre stillet i forhold til at finde den bedste smoothie blender til lige netop dine behov. Der er med andre ord masser af gode grunde til, at du skal købe din smoothie blender online – og et oplagt sted at starte er hos de forhandlere, som vi linker til via listen øverst i artiklen.

Stort udvalg af gode forhandlere

Uanset om du vælger at lytte til vores råd, eller om du hellere vil ned i din lokale isenkramforhandler, så kan du være helt sikker på, at der er masser af gode butikker, der sælger smoothie blendere. Nogle af dem har udelukkende deres fysiske butik, andre har udelukkende en tilstedeværelse på internettet og stadig flere er både webshops og fysiske butikker.

Nedenstående liste er blot nogle af de steder, hvor du kan gå på udkig efter den bedste smoothie blender:

 • KitchenOne
 • Skousen
 • Proshop
 • Imerco
 • Bilka
 • Elgiganten
 • Føtex
 • Kop og Kande
 • Biltema

Du vil bemærke, at flere af disse fremgår af vores bedst i test liste øverst i artiklen. Det er naturligvis ikke helt uden grund. Vi prioriterer nemlig at anbefale smoothie blendere fra forhandlere, som du kan være helt tryg ved at handle hos.

Smoothie blender bedst i test: Hvilken blender er bedst til smoothie?

Det var vores smoothie blender bedst i test oversigt. Vi håber, at du har lært en masse og er blevet inspireret til, hvilken blender, der er bedst til smoothie. For at sikre, at du er helt skarp på det inden, at du går herfra, har vi nedenfor opsummeret vores bedst i test liste fra starten af artiklen:

 • Bedste smoothie blender: OBH Nordica Blendforce
 • Bedste smoothie blender to go: Sage The Boss To Go Plus
 • Bedste billige smoothie blender: Electrolux ESB2700
 • Bedste lille smoothie blender: Kenwood SB055WG
 • Bedste store smoothie blender: Philips HR3655/00
 • Bedste premium smoothie blender: Sage the Super Q
 • Bedste Breville smoothie blender: Breville Active Blender
 • Bedste Bosch smoothie blender: Bosch MMBM7G3M
 • Bedste CASO smoothie blender: CASO B800
 • Bedste professionelle smoothie blender: Blendtec Professional 800

Har du behov for at få genopfrisket, hvad det var, der gjorde hver af disse modeller særlige? Så kan du gøre det ved at scrolle op øverst i artiklen. Her kan du nemlig læse vores gennemgang af hver smoothie blender, samt klikke dig direkte videre til forhandlere, der sælger hver model til en attraktiv pris.

Nu har vi vist holdt på dig længe nok, så tak fordi du læste med og fortsat god dag!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Kenwood Blender SB055WG - 300 W

Vi har allerede præsenteret smoothie blenders i varierende størrelser, men nu er vi kommet til den bedste lille smoothie blender; Kenwood SB055WG. Det er det oplagte valg til dig, der er på udkig efter smoothie blender, men som enten ikke har behov for en kæmpe beholder eller som ikke har så meget plads i køkkenet til de store maskiner.

Denne model måler blot 16 x 15,2 centimeter i grundfladen og 31,3 centimeter i højden med beholder monteret. Derfor er den ikke større end, at de fleste kan få plads til den i køkkenskabet eller i hjørnet af køkkenbordet, når de er færdige med at bruge den.

Selve beholderne er også en god lille størrelse med sine 500 ml. Det er nok til, at man får stillet sit smoothie behov, uden at være så stor, at man aldrig når hele vejen igennem. Samtidig er den lille størrelse på beholderen også lidt nemmere at have med at gøre – både derhjemme, og når man skal ud i den store verden.

Endelig spiller beholderstørrelsen naturligvis også en rolle i forhold til madspild. Mange er hurtige til at udnytte hele kapaciteten, når de laver en smoothie – også selvom de i virkeligheden ikke når hele vejen igennem. Her kan en mindre beholder være en måde, hvorpå man tvinger sig selv til at lave mindre smoothies, og dermed også reducerer risikoen for madspild.

4,6 ud af 5 stjerner fra internationale anmeldere

Kenwood SB055WG er en lille smoothie blender, der bliver solgt i store dele af verden. Derfor har den også fået anmeldelser fra flere forskellige lande, og mange af dem er samlet hos Google Anmeldelser. Her scorer den i gennemsnit 4,6 ud af 5 stjerner, hvilket må siges at være meget pænt.

Den blive rost for at været brugbar, for at kunne lave smoothies på kort tid og meget mere. En enkelt forbruger skriver blandt andet, at størrelsen passer perfekt til vedkommende, fordi kapaciteten svarer nogenlunde til to glas smoothies.

Kombinerer man dette med dens relative støjsvaghed og den lille størrelse, er det også pludselig en oplagt smoothie blender at have stående på spisebordet. På den måde kan man lave helt friske smoothies, mens man sidder ved morgenmadsbordet.

Breville Active Foodprocessor

Hvis du er på udkig efter den bedste Breville smoothie blender, så tag et kig på deres Breville Active Blender. Det er virkelig en model, der gør det til en sand fornøjelse at leve sundt. Smoothie blenderen kommer nemlig meget et udvalg af forskellige tilbehør, herunder to beholdere, der kan bruges som drikkedunke.

Det betyder, at du kan blende din smoothie direkte i flasken, som du kommer til at drikke den fra. Det er både nemt og fleksibelt, og lige netop en nem måde at få drukket nogle flere smoothies på. Du kan nemlig altid have dem med dig, og så endda med relativ lidt rengøring. Det er jo vitterligt det, man kalder for en win-win-situation.

Designet på denne Breville smoothie blender er meget enkelt, og vil som udgangspunkt passe ind i langt de fleste danske køkkener. Den er heller ikke større end, at du sagtnes, kan have den stående på køkkenbordet, eller pakke den væk i køkkenskabet.

Begejstrede kunder, der anbefaler smoothie blenderen fra Breville

Hos KitchenOne er der to kunder, der har anmeldt denne bedste Breville smoothie blender, og de har begge angivet, at de ville anbefale den til andre. Det er naturligvis fantastisk, men ikke overraskende, hvis man først har været forbi Google.

Søger du her på Breville Active Blender bliver du i skrivende stund præsenteret for intet mindre end 7.416 anmeldelser, der i gennemsnit har vurderet smoothie blenderne til 4,8 ud af 5 stjerner. Hvis du har læst lidt statistik, vil du vide, at vi her er et godt stykke over den nødvendige stikprøvestørrelse, som man skal bruge, hvis man vil kunne generalisere ud på en bredere population.

Hvis det lyder som sort snak, kan vi sige det mere simpelt; når så mange mennesker er enige om, at det er en god smoothie blender, så er der en overvejende sandsynlighed for, at du også vil synes det. Derfor er vi ikke et sekund i tvivl om, at denne model fortjener titlen som den bedste Breville smoothie blender.

ELECTROLUX ESB2700 , Blender

Smoothie blendere er generelt billigere end traditionelle blendere. Men hvilken model skal man vælge, hvis man gerne vil have den bedste billige smoothie blender? Vi ville anbefale, at du tog et nærmere kig på Electrolux ESB2700.

Modellen her er den billigste på listen, men ikke nødvendigvis den billigste smoothie blender. Det er dog uden tvivl den bedste billige smoothie blender, hvor du får rigtig meget for dine penge. Den fungerer på samme måde som ovenstående to go smoothie blender i den forstand, at du blender din smoothie direkte i drikkedunken.

Selve blenderen er ikke relativ stor, men alligevel kan den sagtens håndtere at blende en smoothie i den 600 ml store beholder. Det passer typisk til langt de flestes behov med en sådan størrelse drikkedunk til deres smoothies.

Effekten er ikke den højeste på listen, men du være helt tryg ved, at den er tilpas kraftig nok til, at du sagtens kan blende de lækreste smoothies. Det hjælpes også på vej af de to hastighedsindstillinger, som denne billige smoothie blender er udstyret med.

Meget ros til Electrolux ESB2700

En billig smoothie blender behøver ikke at være en dårlig smoothie blender. Det eksemplificeres tydeligt af de anmeldelser, som modellen her har fået. Eksempelvis er der en kunde på Skousen, der har været snu, og kaldt blenderen for ElectroLUXUS i sin 5-stjernede anmeldelse af Electrolux ESB2700. Vedkommende skriver, at den bliver brugt flere gange dagligt og er perfekt til at lave smoothies.

Lignende anmeldelser finder man også på PriceRunner, hvor denne billige smoothie blender får 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Faktisk er det i skrivende stund hele 94% af anmeldelserne på platformen, der er 5-stjernede. Det må siges at være en blåstempling af kvaliteten.

Endelig kan man også finde Electrolux ESB2700 på Google Anmeldelser, hvor den i gennemsnit bliver vurderet til 4,5 ud af 5 stjerner. Det er ikke en helt lige så flot score som på de øvrige platforme og webshops, men fortsat et meget pæn vurdering, som man ikke kan sige noget til.