Saftpresser Test 2024 → Se De 5 Bedste Saftpressere

Saftpresser

Mange af os elsker at drikke juice og på anden måde inddrage frugter som æbler, bananer og appelsiner i vores kost. Dertil er vi også mange, der har et æbletræ eller pæretræ i haven, og typisk er der så mange frugter på, at vi ikke ved, hvad vi skal gøre ved dem. I de situationer, er det oplagt at have en saftpresser.

Her i artiklen har vi sat os for at finde de fem bedste saftpressere, så du ikke behøver at gøre det. Nedenstående liste er resultatet af vores research, og her kan du altså læse meget mere om, hvorfor hver af disse saftpressere fortjener deres plads på listen.

På den anden side af vores lille testoversigt over de bedste saftpressere, kan du få masser af gode råd med på vejen til dit køb af sådan en presser. Her er blandt andet lidt om, hvordan du køber en saftpresser på tilbud, hvordan du vælger den bedste presser, hvad forskellen er på saftpressere, juicere og slowjuicere og meget mere.

Formålet er naturligvis, at du går herfra og er blevet meget klogere på, hvilken saftpresser der er den bedste for dig og dine behov. Måske du bliver inspireret at vores bedst i test liste. Hvis ikke, er der heldigvis også masser af andre gode ting at komme efter senere i artiklen.

Tak fordi du læser med!

Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro – Bedste saftpresser

Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro

Første model på listen over saftpressere er denne Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro. Den får faktisk titlen som de bedste saftpresser, og nej – det er ikke på grund af navnet, der ellers får den til at lyde ret professionel.

Det er i stedet på grund af dens funktionalitet. Her får du en saftpresser, der også har en indbygget blender. Måden det fungerer på er, at venstre del af maskinen er en saftpresser. Her lægger du frugten i, som du ønsker at presse saften ud af. Herefter føres saften over i beholderen i højre side af maskinen.

Denne beholder er en blender, og har en lille motor nede i bunden. Det betyder, at du kan, hvis du har lyst, putte diverse andet i blenderen, som du herefter kan mikse med saften fra saftpresseren. Dermed kan du hurtigt og nemt lave smoothies, cocktails og så videre.

Du kan naturligvis også undlade at bruge blenderen, og i stedet nøjes med saften fra saftpresseren. Uanset hvad, er der rigeligt med muligheder. Modellen har nemlig 10 forskellige hastighedsindstillinger og 5 såkaldt one-touch programmer, der gør det nemt at lave lidt det, som du drømmer om.

Få plads til hele frugter og grøntsager

Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro har et ret bredt rør. Det er en fordel i saftpresser, fordi det betyder, at du kan putte større frugter og grøntsager i saftpresseren. Røret måler helt præcist 88 mm i diameter, hvilket betyder, at et lille æble eller lignende ville kunne puttes i presseren uden at det skal skæres i stykker på forhånd.

Den indbyggede Cold Spin-funktionalitet sikrer i øvrigt også, at saften fra denne bedste saftpresser ikke bliver for varm, lige efter den er presset. Ved hjælp af et mesh-filter og rustfri stål kan maskinen her nemlig sørge for, at saften køles med minimum 1 grad.

Tilfredse kunder

Dem, der har købt Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro er generelt meget glade for deres køb. Den populære saftpresser får nemlig hele 5 ud af 5 stjerner i gennemsnit blandt kunderne hos KitchenOne. Den bliver blandt andet rost for at være nem at rengøre og lige så nem at samle og bruge.

Finder man samme saftpresser på Google Anmeldelser, ser man straks, at den også her har fået positive ord med på vejen. Den gennemsnitlige vurdering på 4,7 ud af 5 stjerner er lidt lavere, men er også baseret på flere anmeldelser.

Det er ligeledes værd at fremhæve, at maskinen ikke har fået under 4 stjerne på Google. Det er et udtryk for, at det er småting, der er fra at gøre modellen her nærmest helt perfekt. Det understøttes også, hvis man læser anmeldelserne, hvor det største problem er, at det kan tage lidt tid at lære hastighedsindstillingerne at kende. Der er tilsyneladende ikke en lineær progression mellem hvert trin.

Severin 3570 – Bedste saftpresser til appelsiner

Severin 3570 Saftpresser

Til dig, der drømmer om friskpresset appelsinjuice hver eneste morgen, så er der ingen tvivl om, at Severin 3570 er et oplagt bud. Her får du en fin saftpresser til en attraktiv pris og med en rimelig stor saftbeholder på 1100 ml og en beholder til frugtkød, der rummer 2500 ml.

Du har to hastighedsfunktioner, som du kan vælge i mellem, hvor den kraftigste kører med 19.000 omdrejninger i minuttet. Det er meget, men du kan være helt rolig ved, at den luftkølede motor kan håndtere det på både en stabil og stille vis.

For at give øget stabilitet, som kommer frugtpresseren også med skridsikre gummifødder. Disse er med til at sikre, at den står godt fast på bordet. Det er et vigtigt element, når nu der er så meget bevægelse inde i maskinen.

BPA-fri plastik og nem rengøring

Modellen her er fremstillet i forskellige materialer; herunder rustfrit stål og plastik. Hvad der er særligt værd at fremhæve ved den bruge plastik er, at den er fri for BPA. Det er en forkortelse for bisphenol-A, og er et stof, der potentielt set kan være både kræftfremkaldende og hormonforstyrrende.

Derfor er det oplagt at gå i en stor bue udenom, når man har muligheden. Og det har du altså her. Derudover har du også muligheden for nem rengøring af hele maskinen, fordi de alle kan tages af. Det er utroligt vigtigt med en maskine som denne, hvor der kan sætte sig madrester hele vejen rundt, og dermed også udvikle sig mug, hvis ikke man får den gjort grundigt ren.

En saftpresser med 4,9 ud af 5 stjerner

Hos KitchenOne, der forhandler denne saftpresser, får Severin 3570 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering fra de 21 kunder, der har anmeldt den i skrivende stund. Det er naturligvis en blåstempling af maskinens evne som saftpresser til appelsiner og andre frugter.

Desværre er der i øjeblikket ingen af anmeldelserne, der uddyber hvorfor, de har givet maskinen den score som de har. Det er naturligvis et minus i bogen, men der er dog fortsat ingen tvivl om, at kunderne ikke har mange minusser i deres bog over, hvorvidt Severin 3570 har været et godt køb eller ej.

Kitchen Craft Juicepresser – Bedste manuelle saftpresser

Kitchen Craft Juicepresser

Rosinen i pølseenden bliver denne Kitchen Craft Juicepresser, der er en manuel saftpresser af den helt rigtige kaliber. Faktisk vil gå så langt som at sige, at det er den bedste. Det er der flere årsager til, og de tæller blandt andet dens design, dens materialer, prisen og ikke mindst de mange positive anmeldelser.

Med en manuel saftpresser bruger du armkræfterne til at presse saften ud af frugter eller grøntsager. Du slipper altså ikke afsted med bare at trykke på en knap, og så er der en maskine, der klarer arbejdet for dig. Fordelen ved en manuel model kan være, at den typisk er mere stilren og fleksibel; du bestemmer nemlig selv, hvor du vil presse.

Det er helt klart tilfælde med denne model fra Kitchen Craft, som er rimelig nem at benytte, og som har plads nok til de fleste frugter og grøntsager i gennemsnitlige størrelser.

Design, der skiller sig ud

Der er få ting, der siger køkken- og madnørd som en manuel saftpresser. Det er et relativ niche produkt, og ofte et tegn på, at man går ret meget op i den mad, man laver. En manuel saftpresser behøver ikke at være pæn, men det kan vi vist roligt sige, at denne er.

Kitchen Craft Juicepresseren har et nærmest skulpturelt udtryk, og give de fleste køkkener et ekstra pift, når det kommer til indretningen. Men på trods for, at designet er flot, så er det også logisk, funktionelt og lige til at benytte.

Modellen her er udført i rustfrit stål, hvilket gør den relativ neutral. Fordelen ved dette er, at du kan få den til at passe ind i dit køkken nærmest uanset, hvordan stilen i dit hjem er. Selvom designet er retro, kan det også være et perfekt fit til et mere moderne køkken.

Positive anmeldelser

Denne manuelle saftpresser har i skrivende stund fået 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Blandt anmeldelserne finder man blandt andet kunder, der roser kvaliteten for at være lækker. Andre skriver, at dette er en saftpresser, der giver god værdi for pengene, og andre igen kalder den for super effektiv.

Dertil er der masser af positive ord om saftpresserens flotte design, hvilket naturligvis også spiller en rolle, hvis du skal have den stående fremme. Endelig bliver det fremhævet, at modellen her er nem at betjene, hvilket naturligvis også er vigtigt. Jo nemmere den er at betjene, jo mere får man den nemlig brugt i hverdagen.

Bosch MES3500 – Bedste saftpresser til prisen

Bosch MES3500 saftpresser

Hvis du har et lidt lavere budget end du ville skulle have for at købe ovenstående saftpresser fra Sage, så skal du i stedet tage et kig på Bosch MES3500. Det er den bedste saftpresser til prisen. Her får du nemlig, til en relativ fornuftig pris, et saftpresser i et enkelt og moderne design.

Presseren kan yde hele 700 watt, og presser nemt saft fra både grøntsager og frugter. Påfyldningsrøret er med sine 73 mm i diameteren ikke helt så stort som ved modellen ovenfor, men stadig rigeligt stort til langt de fleste frugter uden, at de skal skæres i stykker først.

Her får du en saftpresser med to hastighedsindstillinger, og du kan være sikker på, at den står stabilt på bordet. Den er nemlig udstyret med et par velbyggede, solide gummifødder med godt greb om bordpladen. Samtidig kan du glæde dig over, at man har haft fokus på sikkerheden. Modellen her fungerer nemlig kun, når alle dens dele er monteret korrekt.

Ingen spild og nem rengøring

Tuden på denne bedste saftpresser til prisen har såkaldt drypstop. Det betyder, at du ikke behøver, at bekymre dig for, om du spilder frugtsaft udover det hele, når du begynder at tappe det til en særskilt kande eller beholder.

Samtidig er der en aluminiumslukning, der skal være med til at sikre, at der ikke sker lækage. Maskinen sørger også automatisk for at udskille affaldet og har en aftagelig beholder til frugtkød, så det er nemt at adskille saften og kød.

Endelig tåler alle delene at komme i opvaskemaskinen, så det er en sand leg at rengøre Bosch MES3500. Og tager man ovenstående i betragtning, behøver du heller ikke at være nervøs for, at hele bordet er sat til i frugtsaft eller -kød, efter at du har brugt saftpresseren.

Topscore til Bosch MES3500

Bosch MES3500 er endnu en saftpresser, der scorer de helt høje karakterer, når man spørger de kunder, der har købt den. På KitchenOne, hvor den blandt andet kan købes, får den 5 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser. Her bliver den rost for at være let at rengøre.

Det er dog en relativ lille stikprøve; så lad os udvide den. På Google Anmeldelser er der i skrivende stund mere end 1.100 kunder, der har givet deres besyv med omkring denne saftpresser fra Bosch. De har i gennemsnit vurderet den til 4,6 ud af 5.

Også her bliver den rost for at være rengøringsvenlig. Dertil bliver den kaldt på effektiv, lydsvag og super nem at bruge. Der er med andre ord masser af gode grunde til at købe lige netop denne saftpresser, hvis du er på udkig efter en model, der ikke er for dyr.

Bosch MES25A0 – Bedste saftpresser til æbler

Bosch MES25A0

Hvis du er på udkig efter den bedste saftpresser til æbler, så tag et kig på denne model fra Bosch. Den har modelnavnet MES25A0, og ligner på mange måder den saftpresser, vi netop har præsenteret dig for ovenfor.

Mange af de ting, som MES3500 kan, kan MES25A0 derfor også. En af dem er det 73 mm brede påfyldningsrør, der sagtens kan tage et helt æble, hvis du ikke ønsker at skære det ud. Samtidig har den en filterkurv, der sikrer, at den saft du får ud, bliver helt ren og i den bedste kvalitet.

Modellen her sorterer frugtkød fra saft. Derfor behøver du ikke bekymrer dig om, hvorvidt det er i saften. I stedet kan du smide det ud, bruge det til andre formål eller hælde det i saften, hvis du gerne vil have frugtkød deri.

Det hele kan gå i opvaskemaskinen

Bosch MES25A0 kan skilles ad, og alle dens dele kan gå i opvaskemaskinen. Samtidig følger der en børste med, som du kan bruge til nem og effektiv rengøring af sien. Det er mere eller mindre guld værd for, som du nok ved, kan det være en tålmodighedsprøve af en anden verden at rengøre en si.

Derudover kan du glæde dig over, at der er en SafetyStop-funktion, der sikrer, at saftpresseren kun kører, når alle dele er korrekt monteret. Det betyder også, at hvis du begynder at løsne eller åbne dele af maskinen under brug, så stopper den med det samme.

Det er naturligvis både et spørgsmål om sikkerhed, men også et spørgsmål om, at du ikke ved et uheld risikerer at få frugtsaft udover det hele. Der er ligeledes både drypstop på hældetuden og en solid aluminiumslukning, der også forsøger at reducere risikoen for unødig spild.

Anbefalinger hele vejen rundt

Bosch MES25A0 får anbefalinger med på vejen fra praktisk talt alle, der har købt den. På PriceRunner rangerer den i skrivende stund som den tredjemest populære saftpresser, og den har da også fået 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering.

Et lignende billede tegner sig på Google Anmeldelser, hvor saftpresseren i gennemsnit bliver vurderet til 4,7 ud af 5 stjerne. Den bliver rost for at være nem at betjene, rengøre og samle. Samtidig fremhæver flere også, at den er rigtig god til at håndtere alle de æbler fra haven, som ellers førhen endte på komposten.

Der er ingen tvivl om, at dette også er en rigtig god, og ikke mindst stilren saftpresser til æbler.

Sådan finder vi de bedste saftpressere

Det var vores liste over de bedste saftpressere. Forhåbentligt er der en eller flere af dem, som kan løse dine behov og opfylde de krav, som du har til en saftpresser. Nu står den på masser af brugbar information om saftpressere. Inden, at vi når så langt, vil vi dog først lige kort forklare, hvordan vi finder de bedste saftpressere.

Det forholder sig nemlig sådan, at vi ikke selv tester de enkelte maskiner. Det har vi hverken ressourcerne eller kompetencerne til at gøre på en sådan vis, at det ville leve op til de kvalitetskrav, som vi og vores læsere stiller.

Hvad vi i stedet gør, er at basere vores bedst i test liste over saftpressere på data. Det sker ved, at vi indsamler en lang række vigtige data om de enkelte saftpressere. Det er eksempelvis produktinformationer, tekniske data, priser, samt anmeldelser fra eksperter og forbrugere.

Alt dette bliver samlet i ét regneark og analyseret på kryds og tværs indtil vi finder de bedste saftpressere. Resultatet er de fem modeller, som du blev præsenteret for ovenfor. De har hver især udmærket sig på hver deres måde, og er derfor blevet vurderet som fremhævelsesværdige.

Køb en saftpresser på tilbud

Når du skal købe en saftpresser, kan du med fordel undersøge om du har muligheden for at gøre det, mens den er på tilbud. For selvom du ikke køber en af de helt dyre modeller, kan det stadigvæk være rart at få muligheden for at spare nogle penge.

Du kan nemlig sagtens være heldig at finde rabatter på op mod 25% og nogle gange mere, når du køber en saftpresser på tilbud. Det er ikke altid, at de store besparelser er at finde, men det sker fra tid til anden. Alt efter, hvor dyr en mode du har tænkt dig at købe, vil besparelsen i kroner og øre naturligvis variere.

Nogle gange er der mulighed for at skære 100 kroner af prisen – andre gange 500 kroner. Uanset hvad, er det besparelser, der er værd at tage med. Men husk også, at du ved at købe en saftpresser på tilbud måske kan få råd til en model, der er dyrere og bedre, end dit budget ellers tillader ved fuld salgspris.

Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til forhandlere, der er gode til at sætte deres saftpressere på tilbud. Det er naturligvis ikke en garanti, at der er besparelser at hente lige, når du læser denne artikel, men det er da et oplagt sted at starte med at kigge.

Hvad er en saftpresser?

En saftpresser er et køkkenredskab, der bruges til at presse saft ud af saftholdige madvarer. Det vil typisk være frugter, men bruges også fra tid til anden til grøntsager. De fleste bruger især deres saftpressere til citrusfrugter såsom appelsiner, limes og citroner. Men det er også meget almindeligt at bruge dem til at lave sin egen æblejuice eller pærejuice.

I teorien kan maskiner presse saften ud af alle madvarer, som sættes deri, og som kan presses. Det vil sige, at nødder med hårde skaller og lignende ikke vil være egnede til formålet. De vil typisk heller ikke have ret meget saft i sig, som man ville kunne presse ud, hvis man havde en maskine, der kunne håndtere deres hårde ydre.

En saftpresser bliver også af nogle kaldt for en juicer. Samtidig kan den enten være automatisk eller manuel. De automatiske er typisk maskiner, hvor man ”fodrer” den med frugter og grøntsager, hvorefter de bliver slynget rundt med op mod 19.000 omdrejninger i minuttet. Centrifugalkræften presser al saften ud af frugterne og grøntsagerne, som herefter drænes over i en kande, mens frugtkødet sorteres fra.

En manuel saftpresser opereres derimod ved håndkraft. Der er således ingen elektronik eller motorer, der hjælper til. Her vil man typisk placerer en frugt i en holder eller lignende og presse ned på den ovenfra. Dermed presser man saften ud, som efterfølgende kan bruges i madlavningen eller til at drikke.

Sådan finder du den bedste saftpresser

Hvis du ikke fandt den helt rette saftpresser til dig, da vi præsenterede vores bedst i test liste, så skal du spidse ørene – eller øjnene – nu. Nedenfor har vi nemlig samlet et udvalg af de faktorer, som ud bør have in mente, når du skal vælge den bedste saftpresser.

Vi anbefaler, at du – efter at have læst listen – tager stilling til, hvad du er på udkig efter for hver af disse faktorer. Skriv det eventuelt ned på et stykke papir, hvis det bliver svært at have i hovedet. Når du har gjort det, vil du på relativ kort tid finde lige præcis den saftpresser, som du leder efter. Så har du nemlig nogle forudbestemte filtreringskriterier, som du kan gå efter.

Automatisk eller manuel

Først og fremmest skal du beslutte dig for, om din nye saftpresser skal være automatisk eller manuel. Der er ingen tvivl om, at en automatisk model er den nemme løsning. Her får du en maskine til at klare meget af arbejdet, og den vil som regel også være lidt mere fleksibel end en manuel model vil være.

Til gengæld vil den ofte også være større, tungere og grimmere. Samtidig vil den larme mere end en manuel model, og du skal ofte bruge lidt længere tid på at gøre den ren. Den arbejder dig også uden relativt meget input fra dig af, så du kan få presset rimelig mange frugter på noget kortere tid, end du ville med en manuel model.

Størrelse og kapacitet

Nu nævnte vi det med størrelsen; en saftpresser kan nemlig være mange forskellige størrelser. Det har du blandt andet kunne se på vores bedst i test liste, da du læste den igennem ovenfor. De automatiske modeller er typisk større, og kan ligne et helt silokompleks med flere forskellige søjler, beholdere og så videre.

Størrelsen skal naturligvis være sådan, at du har et sted at opbevare saftpresseren. Heldigvis har de fleste webshops en oversigt over maskinens mål, så du kan måle skabet op derhjemme inden, at du køber. Men den udvendige størrelse er ikke alt; du skal også overveje, hvor meget kapacitet din saftpresser skal have.

For hvor meget saft skal den kunne presse uden, at du skal tømme undervejs? Og hvad med frugtkødsbeholderen og så videre? Der er flere faktorer, der spiller ind, og det kan være svært at vurdere på forhånd. Men hvis du forventer at skulle presse mange æbler eller appelsiner i streg for at lave juice, så er det oplagt at gå efter større kapacitet.

Kraft

En manuel saftpresser har den kraft, som du kan levere med dine arme. En automatisk saftpresser kommer derimod med flere forskellige muligheder. Jo kraftigere maskinen er, jo mere saft vil den typisk kunne udvinde fra de frugter og grøntsager, som du fodrer den med.

Kraften måles typisk på to parametre; watt og omdrejninger i minuttet. Jo højere, jo bedre er gældende for begge. Så hvis du er på udkig efter den kraftigste saftpresser, så gå efter det højeste antal watt og de fleste omdrejninger i minuttet.

Der kan dog også være en idé i at finde en saftpresser med flere hastighedsindstillinger. De fleste har to; en lav og en høj. Men der er også enkelte modeller, der har flere. Det kan være en fordel, da man på den måde bedre kan passe maskinens arbejde til den frugt eller grøntsag, som den bliver fodret med.

Design

Designet på din saftpresser skulle gerne være meget intuitivt og enkelt. Det betyder nemlig, at den er nem at bruge, og at den er nem at skille ad og samle i forbindelse med rengøringen. Bliver den for kompleks, kan du risikere, at det bliver besværligt at få den rengjort ordentligt.

Samtidig bør du tage stilling til de visuelle udtryk, som maskinen har. Det er især vigtigt, hvis den skal stå fremme, hvor den er til skue for dig selv, familien og eventuelle gæster. I så fald skal den helst være sådan, at du har det okay med at have den stående fremme, så den kan ses.

Har du derimod mulighed for at pakke den væk, så er designet rent udseendemæssigt typisk ikke lige så vigtigt.

Mærke

Mærket på din saftpresser behøver heller ikke at være så vigtigt. Men der kan nogle gange være idé i at købe en model fra et mærke, du kender. Det kan nemlig betyde, at brugerfladen og det generelle design svarer nogenlunde til det, du er vant til.

Derudover kan det være, at der er nogle mærker, der laver produkter af højere kvalitet eller med bedre garanti end andre. Her kan man som regel roligt regne med saftpressere fra velkendte og anerkendte mærker som Sage og Bosch.

Mærket på din nye saftpresser bør dog ikke være altafgørende for din beslutning. Står valget mellem to forskellige modeller, kan det dog være denne faktor, der tipper vægtskålen.

Anmeldelser

Vi er generelt fortalere for, at man inddrager især forbrugeranmeldelser i sin beslutning, når man skal vælge en saftpresser – og alt andet, for den sags skyld. Disse anmeldelser kommer nemlig fra helt almindelige mennesker, der sandsynligvis bruger deres saftpresser præcis ligesom du kommer til at gøre.

Derfor er deres anmeldelser af den pågældende saftpresser også et oplagt indblik i, hvorvidt den kan løse de behov, som du står med. Det kan naturligvis aldrig være en garanti, men generelt er modeller med en overvejende grad af positive anmeldelser et bedre køb end dem med mere negative anmeldelser.

Vi anbefaler også, at du tager dig tid til at læse både de positive og negative anmeldelser fra forbrugere – og ikke bare kigger på vurderingen. Der kan nemlig være guldkorn gemt i anmeldelserne. Det er ofte dem, der giver 2 stjerner og 4 stjerner, der ofte er bedre til at forklare, hvad de kan lide og ikke kan lide ved den pågældende saftpresser.

Der er flere steder, hvor man kan læse anmeldelser. Det kunne eksempelvis være på webshops, PriceRunner og Google Anmeldelser

Pris

Når du køber en saftpresser, skal prisen naturligvis også spille en rolle. Hvis du altid går efter den bedste model uden hensyntagen til, hvad det koster, så bliver du hurtigt fattig. Sørg derfor for at lægge et budget forud for dit køb, så du på forhånd har afklaret med dig selv, hvor meget du kan og vil bruge på en saftpresser.

Når først det budget er lagt, så prøv så vidt muligt at holde dig indenfor det. Gå ikke over pris, fordi du bliver fristet af en dyrere model, der kan lidt mere. Det er altid bedre at købe, hvad man har råd til – og ikke mere. Især fordi en saftpresser sjældent er værd at sætte sin økonomi over styr for at købe.

Når det så er sagt, så kan der være muligheder for at købe bedre og dyrere modeller uden at overskride sit budget. Det kan være ved at handle online, og naturligvis også ved at købe sin saftpresser på tilbud.

Køb din nye saftpresser online og spar penge

Når du skal købe en saftpresser, vil vi anbefale dig, at du gør det online. Det er faktisk noget, som vi stort set altid anbefaler vores læsere. Det er der flere årsager til, men den største er prisen. Som du måske ved, er det nemlig ofte billigere at handle på internettet end i fysiske butikker.

Det er der sådan set en ret basal forklaring på. For det første, er webshops ofte i en situation, hvor de har lavere faste omkostninger per salg. Det betyder, at salget ikke skal generere lige så meget profit, som det ville skulle i en fysisk butik.

Samtidig er webshops ofte nødt til at kæmpe ekstra for deres kunder. Som forbrugere kan vi nemlig klikke os mellem webshops, bruge prissammenligningstjenester og så videre, og på den måde finde det sted, hvor vi helst vil handle.

For at få kunder i butikken, er webshops derfor nødt til at være super skarpe på deres prissætning, deres kundeservice, leveringstider og så videre. Alt dette kommer til din fordel, fordi du dermed bliver bedre stillet og får flere goder, når du handler online, end du typisk vil gøre, når du handler i fysiske butikker.

Det er naturligvis ikke en ubetinget regel uden undtagelser, at det er bedst at handle online, men det har ofte sine fordele. Derfor er det også noget, som vi ynder at bruge tid på at fremhæve for vores læsere.

Masser af troværdige forhandlere at vælge imellem

Uanset om du vælger at handle online eller i en fysisk butik, så kan du glæde dig over, at der er masser af sted, hvor du kan købe en saftpresser. Nedenstående liste er blot et udvalg af de troværdige steder, der sælger sådanne maskiner, og som du kan se, er der rigeligt at vælge i mellem.

Nogle af forhandlerne er udelukkende internetbaserede, andre er udelukkende fysiske og så er der dem, der har både online og fysiske butikker. Som du vil bemærke, er der også flere af disse, der fremgår af vores bedst i test liste øverst på siden.

 • KitchenOne
 • Proshop
 • Skousen
 • Jem og Fix
 • Harald Nyborg
 • Elgiganten
 • Bilka
 • Imerco
 • Aldi
 • Bauhaus
 • Biltema
 • Davidsen
 • COOP

Det er vigtigt at pointere, at det ikke nødvendigvis er dem alle, der har saftpressere i deres faste sortiment. Flere af dem køber fra tid til anden restpartier og lignende, hvoraf saftpressere indgår, og derfor vil de midlertidigt indgå i sortimentet.

Hvis du vil være sikker på, at der altid er en saftpresser at komme efter, så vælg en butik, der sælger hvidevarer og køkkenudstyr. Her vil sandsynligheden typisk være størst. Det er også sådanne forhandlere, som vi linker ind til via bedst i test listen øverst på siden.

Du kan også købe din saftpresser brugt

Hvis du ikke er interesseret i at købe en ny model, så er der også mulighed for at købe en brugt saftpresser. Her er det oplagt at kigge på tjenester og sider som DBA, Gul og Gratis og Facebook Marketplace, hvor private sætter deres brugte ting til salg.

Hvis du beslutter dig for at købe en brugt saftpresser, så skal du dog være opmærksom på de mangler, som maskinen muligvis har. Handel mellem to private forbrugere sikrer dig nemlig ingen rettigheder, medmindre sælger har handlet i ond tro og du kan bevise det.

Sørg derfor for at sikre dig, at maskinen reelt set virker, at alle dele følger med og at der ikke er andre problematiske ting ved handlen. Der kan naturligvis være forskel på, hvor nemt det er at tjekke, men det er vigtigt at man gør det.

For hvis ikke du har styr på dette risikerer du, at de penge, som du tror du har sparet ved at købe en brugt saftpresser, kommer til at være spildte, fordi maskinen ikke er det værd, som du har betalt for den. Så står du alligevel og skal til at købe en ny model, samtidig med, at du har brugt penge på en saftpresser, der ikke virkede.

Saftpresser bedst i test: Hvilken saftpresser er bedst?

Det var alt, hvad vi havde at sige om saftpressere og køb af dem for denne gang. Vi håber naturligvis, at du er blevet meget klogere, og at du måske har fået inspiration til, hvilken saftpresser der er bedst for dig. For at genopfriske din hukommelse inden, at vi runder helt af for i dag, har vi samlet vores bedst i test liste nedenfor:

 1. Bedste saftpresser: Sage SJB 815 The 3X Bluicer Pro
 2. Bedste saftpresser til prisen: Bosch MES3500
 3. Bedste saftpresser til æbler: Bosch MES25A0
 4. Bedste saftpresser til appelsiner: Severin 3570
 5. Bedste manuelle saftpresser: Kitchen Craft Juicepresser

Hvis du har behov for at blive mindet om, hvad det var, der gør at disse saftpressere er de bedste, så kan du scrolle op øverst på siden. Her har vi gennemgået og forklaret, hvorfor hver enkelt model er værd at fremhæve.

Det vil også være der, at du kan klikke dig videre til troværdige danske forhandlere, der sælger de pågældende saftpressere. Det kan være et oplagt sted at starte med at kigge, hvis du overvejer at købe en af saftpresserne allerede i dag.

Så er der vist ikke andet tilbage end, at du må finde dig en par gode saftpresser opskrifter, som du kan bruge sammen med dit nye køkkenredskab.