Blender Test 2024 → Se De 9 Bedste Blendere

blender test

Din bedstemor havde ikke mange køkkenvalg eller muligheder. Apparaterne var enkle. Tag den store counter blender hun har for eksempel. Det var stort og højt. Den havde sandsynligvis et par hastighedsindstillinger. Det var det. Måske var det eneste gode ved den, at den var bygget som en tank. Den fungerer stadig efter alle disse år. Spol frem til nutiden. Disse kraftfulde og alsidige blendere, gør mere end at blande smoothies eller piskefløde. De kan male kaffe, varme supper og endda lave jordnøddesmør. Du har nogle store valg foran dig, hvis du er på markedet efter en blender. Indstillingerne kan være overvældende og modellerne bliver kun flere, med løbende introduktion af nye og mere avancerede til markedet.

Husk altid at tænke langsigtet når du investere i en ny blender, da behovet i fremtiden kan kræve en endnu større blender, hvilket er en udgift du kan undgå ved at investere i en blender, der kan dække både nutidens og fremtiden behov.

Du kan træffe den rigtige beslutning, når du har alle oplysningerne foran dig. Husk at gøre dig nøje overvejelser, og find en balance mellem de forskellige ting du vil tilberede i den og de funktioner som blendere stiller til rådighed, så du ender med den model der passer til dig. Det er derfor, at vi har samlet denne omfattende vejledning, så du er klar med den rigtige beslutning uden yderligere tvivl. Her er hvad du bør vide for at vælge den rigtige blender.

Sage SBL620BSS The Fresh & Furious blender – Bedste støvsvage blender

Sage Fresh and Furious blender SBL 620 BSS

Vi er ikke sikre på, om den nysgerrigt navngivne ‘Fresh & Furious’ blender af Sage er en hyldest til testosteron-drevne muskelbilfilmelskere, eller om den bare er lidt vred over noget, men som en rå madblander på entry level overser. Den stille 1300 watt motor kører ubesværet gennem en lang række blandingsopgaver, den er nem at rengøre og bruge, og de intuitive one touch-kontroller giver automatiserede programmer til grøn eller almindelig smoothies plus isknusning. Så har du de 5 separate hastighedskontroller, puls og en timer, der giver dig al den alsidighed, du har brug for til finjustering af dine resultater på tværs af en bred vifte af applikationer og opskrifter. Det, vi kan lide mest ved denne blender, er det uovertrufne forhold mellem effekt og pris, der gør den til en af de bedste blendere, vi har set.

Fordele:

 • Støjsvag
 • Mange programmer
 • Stærk motor

Vitamix Explorian E310 – Bedste multifunktionelle blender

Vitamix Explorian 310 blender 66151

Vitamix Explorian E310 er en bemærkelsesværdigt velbygget 10-trins blender, der er enestående til de fleste anvendelser. Den skaber velblandede smoothies på under et minut og kan producere is af bar-kvalitet på omkring 30 sekunder. Det er bemærkelsesværdigt at lave ting som mandelsmør og understøtter varm blanding, hvis du vil lave supper eller kaffe. Desværre er det en ret voluminøs blender, så du har brug for et stort bord eller et skab til opbevaring. Det kan også være lidt vanskeligt at rense klæbrige messer, da knivene ikke kan fjernes, men på den lyse side er det lettere at rengøre efter at have lavet ting som smoothies.

Vitamix Explorian E310 er en bemærkelsesværdig blender til multifunktionel brug. Den gør et fantastisk stykke arbejde med at blande smoothies, er usædvanligt til at knuse is og kan endda blande varme væsker som supper. Den ser også ud og føles ekstremt velbygget, hvilket gør den også til et fremragende valg til professionel brug.

Fordele:

 • Mange programmer
 • Stor beholder
 • Egnet til professionelt brug

Ulemper:

 • Fylder meget

KitchenAid 5KSB8270 Artisan Power Plus Blender

KitchenAid Artisan Power Plus blender 5KSB8270ECA

Synonymt med stil inkluderer den ikoniske KitchenAid-samling af små apparater, kaffemaskiner, brødristere, madprocessorer og mere. Der er også KitchenAid 5KSB8270 Artisan Power Plus Blender, som kan prale med en imponerende specifikation og hævder at være den mest kraftfulde blender på markedet.

Den kommer ikke billigt, men hvis du vil investere i et design, der fremstiller store portioner supper og smoothies, blitzes hurtigt gennem ingredienser og investerer i et ikonisk design, der kommer med matchende apparater, så er KitchenAid 5KSB8270 Artisan Power Plus blender værd at vende hovedet til.

Fordele:

 • Stilrent design
 • Mange funktioner
 • En del af en stor serie

Sage The Boss To Go – Bedste blender til smoothies

Sage the Boss To Go

Mens de fleste smoothie blendere har været tilfredse med at efterligne markedslederen, er Boss To Go en innovator, der løser dette problem og kan prale af større kraft.

Glattekantede kopper, der er klar til at drikke fra uden at skulle skrue på låget, en mægtig 1000 W motor, der gør drikkevarer med partikler op til 42% finere (sætter en stopper for madkrummer i tænderne) og opvaskemaskine-sikre knive, der alle gør blanding til en meget glattere oplevelse.

For at gå ud og rundt betyder flip-top låg, der skrues sikkert ind i en hurtig vridningsbevægelse, at der er ingen grund er til at bekymre sig om spild eller lækager. En dybdegående guide og opskriftshæfte ledsager blenderen med masser af ideer til fristende smoothies, mocktails, morgenmadsskåle og nødmelk.

Fordele:

 • Hurtig smoothies
 • Finere kværning

Ulemper:

 • Ikke egnet til alle madprodukter

SAGE Super Q Blender

Sage Blender Super Q

Sage Super Q viser sin værdi ved at tilbyde en bred vifte af funktioner, der kan se dig udskifte andre husholdningsapparater, såsom madprocessorer, juicepresser og mixere til en grad. Mens prisen er stor, betaler du for bekvemmeligheden ved at have en timer og forudindstillede programmer samt to forskellige kander: En stor og en mindre “kugle”-kop, der kan udstyres med et låg.

Denne blender’s hovedenhed i rustfrit stål er ret stor, så det er bedst at lade den være et sted, hvorfra det ikke er nødvendigt at flytte den. Den gennemsigtige firkantede plastkande har meget synlige målinger af liter og metrisk kop på den ene side i trin på 0,2 liter og en kop. Det gennemsigtige plastlåg kan være lidt let at klemme på plads, men det kommer med en stor gummitætning, der gør blenderen så lufttæt som muligt.

Låget har også en målekop i den med 30 ml og 60 ml og 1 oz og 2 oz målinger. Målebægeret har en gummifælge, der gør den let at fjerne det for at tilføje mindre ingredienser til kanden uden behov for at fjerne hovedlåget.

Fordele:

 • Stor kapacitet
 • Mange funktioner

OBH Nordica Hero 6700 Blender

OBH Nordica Blender Hero

 

Kablet til Blender Hero-grebet er 1400W, og blenderen har en let hætte til børn. Den solide glaspartition er også designet, og prægepanelet er forsynet med et beslag med et fuldt snap. Programmer til smoothies er de samme som andre funktionener. Dette er egentlig det man som regel behøver. Under har den sugekopper som gør at maskinen står stabil.

Fordele:

 • Burgervenlig
 • Billig købspris

Wilfa Power Fuel BPF-1200S – Blender med bedste motor

Wilfa BPF-1200S Power Fuel

 
 

Wilfa Power Fuel er en meget kraftfuld high-speed blender til alsidig brug! Med denne enhed kan du nemt fremstille iskolde smoothies samt dampende varme purésupper, rå kagebaser, saucer og meget mere! Den avancerede klingeenhed maler hårde ingredienser som is, frø og nødder uden problemer. Den høje hastighed (22.000 omdr./min.) varmer kanden op på få minutter – helt uden kogepladen. Den kraftfulde ProGrade-motor 1200W gør det muligt for enheden at køre kontinuerligt i op til 10 minutter uden overophedning. Blenderen har en Tritan plastkande, der kan modstå stød og varme op til 100° C.

Denne 1,5 liters kande er BPA-fri og let at løfte og håndtere, selv når den er fuld. Kanden er formet for at opnå optimale blandings- og knusningsresultater. Låget har en påfyldningsåbning til tilsætning af væsker og ingredienser under brug. Med denne blender kan du justere hastigheden frit eller bruge et af de færdige programmer efter behov; smoothie, grøntsagssaft eller suppe. Enheden har også en pulsfunktion, hvilket er en fremragende hjælp til, når blenderen rengøres.

Tip til rengøring: Skyl kanden efter brug og læg den i halve med varmt vand. Tilsæt en dråbe opvaskemiddel, luk låget, og lad blenderen køre et stykke tid, indtil den er ren. Skyl kanden og sæt den til tørre. Denne blender er udviklet til at vare: Wilfa giver motoren 10 års garanti!

Fordele:

 • Stærk motor
 • Mange programmer
 • Udvidet garanti på 10 år

Smeg Red blender – Retrodesignet blender

Smeg Blender

 

Du kan blive tiltrukket af SMEG Retro Style Blender Red for de glatte konturer og slanke æstetiske stil, hvilket gør den til et af de ikoniske prisvindende design af husholdningsapparater i hele verden, samtidig med at du vil elske den måde, det forstørrer dit liv på! Til at begynde med tilbyder den tre forudindstillede programmer “Ice Crush” for at knuse isterninger, “Smoothie” for at producere tætte og cremede strukturer, “Pulse” for at øge hastigheden på blenderen efter eget valg ved at trykke på en knap. Og den er kraftig ved 600 watt, 120 volt og en frekvens på 60 hertz med maksimale knivrotationer ved 16.000 omdr./min. Den lette, nemme at rengøre kande med låg, målebæger og anti-stænktud er populære funktioner.

Du vil være rodfri med ledningsindpakningen i bunden, så ledningen er skjult til opbevaring. Dette holder din bordplade pæn, især hvis du har åbne hylder. Enkelheden fortsætter i den ene knap, så der ikke er noget rod på knapper. De skridsikre fødder holder den godt på plads, da blenderen fungerer med dobbeltblade i rustfrit stål.

Fordele:

 • Flot design
 • Stærk motor

Vitamix Ascent A3500iVitamix Blender Ascent A3500i

 

Det er Vitamix mest funktionsrige og dyreste blender. Det er den eneste i Vitamixs nyeste Ascent-serie, der har alle fem forudindstillede blandingsprogrammer: Varme supper, smoothies, dips, frosne desserter og selvrens. Hvis du vil have maksimal “gå væk” bekvemmelighed med dine madforberedelsesopgaver, vil splurgen retfærdiggøre sig let over den enorme 10 års levetid, der er dækket af A3500-garantien.

Der er 5 programmer, der kommer indbygget, hvilket betyder at du fylder ingredienserne, trykker på knappen og går væk.

Ikke kun justerer maskinen blandingstiden og hastigheden, så den passer til disse ingredienser, men den stopper automatisk, når blandingen er færdig. Når du laver flere ting i køkkenet på én gang, sparer denne funktion dig meget tid og mange fejl.

Kommer med forskellige beholdere

Du bør overveje denne blender, hvis du absolut ved, at du enten nu eller i fremtiden vil bruge beholdere i forskellige størrelser. Det vil sige, du vil gerne fremstille store olieserier nogle dage og personlige smoothies andre dage, som du kan tage ud af huset.

Ikke kun det du vil have, men også at de forudindstillede programmer på din maskine automatisk tilpasses til den beholder, du lægger på den. Det er funktionen “selvdetektering”, du hører om.

Hvis du bare ønsker muligheden for at bruge flere beholdere, har du ikke brug for en A3500. Du kan få den samme kapacitet med A2300, som også er billigere. Den største ulempe er, at du mister de forudindstillede programmer.

Sagt på en anden måde: Hvis forudindstillinger og at være i stand til at bruge forskellige beholdere er vigtigt: køb A3500. Hvis det kun er de forskellige beholdere, du vil have, men du ikke bruger forudindstillingerne meget, kan du spare penge ved at få en A2300.

Fordele:

 • Forskellige beholdere
 • Mange programmer
 • Udvidet garanti på 10 år

Bosch VitaBoost MMBH6P6B – Bedste blender til finhakning

Bosch MMBH6P6BDE BlenderVitaBoost 1600 W

 

Takket være den kraftige 1.600 W-motor knuser denne blender med en hastighed på mere end 30.000 omdr./min frugt og grøntsager til en homogen cremet konsistens på kortest mulig tid – til daglig vedligeholdelse af kroppen med vitale vitaminer og andre næringsstoffer.

Bosch MMBH6P6BDE har seks programmer: cocktails, smoothies, supper (opvarmning under makulering), saucer, is og et rengøringsprogram – fremragende resultater med et tryk på en knap.

Den stærke to-liters blenderskål er ideel til store portioner, det er muligt at tilberede både kolde drikke og varme mostesupper. Materialet Tritan, der bruges i design af enheden er miljøvenligt og sikkert for helbredet, og indeholder ikke skadelige BPA-stoffer. En skarp kniv med 6 knive sikrer grundig slibning og blanding af selv hårde og fibrøse produkter til en homogen konsistens.

Sættet indeholder en speciel opskriftsbog, der beskriver måder at forberede mere end 30 opskrifter på velsmagende og sunde drikkevarer og retter, der er specielt udvalgt til VitaBoost, samt nyttige oplysninger om sunde fødevarer.

Inspirerende opskriftsbog inkluderet

Kan du lide en række cocktails og smoothies? En praktisk opskriftsbog designet specielt til din Bosch blender indeholder mange opskrifter til lækre smoothies og meget mere. Oplev nye ideer og sunde kostvaner.

Maksimal ydelse for fremragende resultater på rekordtid

Kog grønne smoothies på et øjeblik. En meget kraftig 1600 watt motor med hastigheder på op til 45.000 omdr./min. og en fremragende kniv med 6 knive i rustfrit stål sikrer, at selv hårde og fibrøse ingredienser såsom frosne bær eller ingefær finhakkes.

Fordele:

 • Kraftig motor
 • Mange progammer
 • Finhakningsprogram

12 ting du skal overveje ved køb af din næste blender

Du har nogle store valg foran dig, hvis du er på markedet for en blender. Indstillingerne kan være overvældende.

Viden er magt. Du kan træffe den rigtige beslutning, når du har alle oplysningerne foran dig. Det er derfor, at vi har samlet denne vejledning. Her er hvad du bør vide, for at vælge den rigtige blender.

1. Hvilken type blender har du virkelig brug for?

Der er mere end en type blender. Du er måske bekendt med den traditionelle blender til bordplader. Det er den slags, din bedstemor brugte. Vi starter med den mest almindelige og populære type.

Bord blendere

Det er et permanent køkkenudstyr. De fleste tilbyder flere hastigheder og enkel betjening. De har tendens til at være billigere end højtydende blendere, fordi de er mindre kraftfulde. Mange mennesker holder deres blender på køkkenbordet, så plads er en overvejelse. Enhedens bund indeholder dens motor.

Countertop-blendere kan have et stort antal hastighedsindstillinger. Selv fagfolk har tendens til at bruge langsomme, mellemstore, hurtige eller superhurtige hastigheder. Du har muligvis kun brug for 3 til 5 hastigheder.

Nedsænknings blendere

Disse er nedsænkede håndholdte blendere. De er blevet billige, så mange mennesker køber en ud over en almindelig køkkenblander. Nedsænkningsblanderen sættes i den mad, du vil blande.

Du kan bruge en stavblender i gryder eller pander samt skåle. Den fungerer bedst til fremstilling af smoothies eller purering af supper. Deres motorer er ikke stærke sammenlignet med en bordpladeversion.

Nogle nedsænkningsblandere er trådløse og genopladelige, så du kan opbevare dem i en køkkenskuffe.

Personlige blendere

Navnet siger alt. Disse blendere er designet til enkeltportioner. De er bare klar til power shakes eller smoothies om morgenen. De fleste har beholdere eller kopper, der er beregnet til at blive brugt til blanding og drikke. Mange har også flaskebeholdere, så du kan lave en smoothie og tage den med dig.

Disse små blendere har normalt kun 1 eller 2 hastigheder. De er billige sammenlignet med de fleste køkkenblandere. De er ikke en god erstatning for en traditionel køkkenblander, hvis du laver meget mad.

Højtydende blendere

Disse bedst bedømte blendere tilbyder funktionerne i en blender til bordplader, men på steroider. I modsætning til andre blendertyper, kan den behandle hårde og bløde ingredienser. Nogle kan også male hvede til mel.

Højtydende blandemaskiner har kraftige motorer og høj pris. Deres base er ofte større end en traditionel blender til bordplader.

2. Hvilken type “blender personlighed” har du?

Den type blender, du har brug for, kan afhænge af den slags “blender personlighed”, du har. Hvilke af disse passer dig?

Jeg er kok i træning

Du er sikker på, at blendere er gode til smoothies. Men du har været kendt for at knække en kogebog op og lave en sauce fra bunden. Du vil have en multifunktionel blender, der hjælper med supper og saucer. Det ville også være godt, hvis den kunne hugge og male. Du skal bruge en højtydende blender ikke kun til den kraftige motor, men også til den større kapacitet. Højtydende blandere kan også fungere som fødevareprocessorer. Nogle kan endda varme op.

Jeg er sundhedsbevidst

Sund frugt- og grøntsags smoothies eller protein shakes er de eneste ting, du laver i en blender. Så har du virkelig kun brug for en personlig blender – især hvis du kun laver dem til dig selv.

Jeg er en mixolog

Is kan være hårdt på blenderklinger. Det kan også overvælde og udbrænde motoren. En personlig blender eller køkkenbatteri med lav effekt, er ikke det rigtige valg, hvis du kan lide at lave frosne drikkevarer. Vælg en kraftig bord blender eller en højtydende blender, hvis du har råd til det.

3. Hvor vil du lægge din blender?

Du kan bruge en nedsænkningsblender hvor som helst, fordi den går derhen, hvor du har brug for den. De fleste personlige blendere er små nok til at opbevares i et skab. Den gennemsnitlige bordblender og dens opgraderede højtydende fætre kan skabe et problem. Nogle er for store til at kunne placeres på køkkenbordplader med overskabe.

Standardafstanden fra tæller til overskabe er 18 tommer. Mange bordblandere passer bare næppe ind i dette rum. Sørg for, at du har tilstrækkelig plads til den blender, du planlægger at købe.

4. Hvor stor en blender har du brug for?

Vi taler ikke om dimension, når det kommer til størrelse. Det er kapaciteten i blenderens beholder, der tæller. Kapacitet bestemmer antallet af ingredienser, du kan behandle i blenderkrukken eller beholderen. Hvor mange portioner skal du normalt lave? Det er en vigtig overvejelse.

Standardstørrelse: De fleste standard blenderbeholdere til bordplader (også kaldet krukker) kan rumme 48 til 72 ounce. Du kan forberede drinks til 6 til 9 personer.

Højtydende: De er stærkere, og de er større. Nogle højtydende blendere kan rumme op til 145 ounce.

Individuelle portioner: Personlige blendere har kun 8 til 20 ounce. De er ikke en god idé, hvis du har en familie, eller hvis du vil eksperimentere i køkkenet. En størrelse passer ikke til alle. Producenter ved dette. Derfor tilbyder mange blenderbeholdere i større eller mindre størrelser. De passer på din blenders bund.

5. Hvilken type knive skal blenderen have?

Dette er den del af din blender, der behandler mad. Du har muligvis ikke meget valg om form eller design. Producenter har en tendens til at tage denne beslutning for dig.

Du vil bemærke, at nogle mærker kun har to flade knive, der vender opad ved kanten. Andre kan have fire knive, der har en næsten spiralform. Nogle knive er stumpe, mens andre er meget skarpe.

Hvert af disse design giver apparatet en anden blanding af “personlighed”. Nogle blade er bedre til at pulverisere tørre ingredienser i et pulver. Andre bladdesign gør et bedre stykke arbejde med at mastikere mad for at skabe silkeagtige konsistenser. De fleste konfigurationer af blenderblad er multifunktionelle. Blade af rustfrit stål af høj kvalitet er det bedste materiale. Det giver bedre ydelse og modstår korrosion.

Vær opmærksom på, at ikke alle blenderproducenter tilbyder beholdere med aftagelige knive. Nogle ejere foretrækker aftagelige knive, da de kan være lettere at rengøre.

6. Hvor kraftig skal den være?

Folk kæmper ofte med dette spørgsmål. Er det muligt at købe en blender, der er for kraftig? Du planlægger ikke at bruge den til at knuse klipper og kviste.

Bekymringen går den anden vej. Du har brug for en blender med tilstrækkelig kraft til at behandle det, du planlægger at lægge i den. Smoothies med blød frugt har ikke brug for kraften i en højtydende blender. Men du vil ikke prøve at hugge nødder i din personlige blender.

Ja, vi beder dig om at se ind i fremtiden og tænke over, hvad du en dag kan bruge din blender til at fremstille. Sælg ikke dig selv kort, hvis du har råd til at købe en blender med højere effekt. Det giver fremtidig alsidighed.

Her er nogle forslag til effektområde:

 • 300 watt: De fleste grundlæggende køkkenblandere tilbyder denne effekt. Du er i stand til at hugge alt undtagen de sværeste af ingredienser. Blanding bør ikke være meget af et problem.
 • 500 til 700 watt: Nu kommer du inden for rækkevidden af ​​ægte alsidighed. En blender med så meget kraft kan behandle supper og tage dig ud over væsker.
 • Over 700 watt: Hvis du bevæger dig forbi 700 watt, kan du arbejde med tørre ingredienser. Lav dit eget jordnøddesmør. Forarbejd korn til mel. Den ekstra kraft betyder, at du ikke vil være begrænset, hvis du vil udforske. Det giver dig også mulighed for at fremstille store mængder. Du betaler mere for denne ekstra muskel.

7. Hvor meget støj har du noget imod?

Et blad roterer op til 20.000 omdr./min. eller mere, hvilket betyder at de drejer med hastigheder

på op til 270 miles i timen! Du forventer ikke, at de skal hviskestille, gør du?

Kombinationen af motor, knive og forarbejdede fødevarer tilføjer en vis mængde støj. Normal samtale sker ved et støjniveau på mellem 55 og 60 decibel (dB). Perdue University målte en madblender og andet køkkenudstyr. De fastslog, at den gennemsnitlige blender ved 88 dB var endnu højere end bortskaffelse af affald. Konstant eksponering for dette lydniveau vil beskadige dine ører efter 8 timer.

Mere kraft i en blender betyder, at den bliver højere. Men højtydende blendere har også kvalitetsmaterialer, der dæmper støj. Se efter producenter, der promoverer deres brug af lydabsorptionsfunktioner.

Alle producenter skal være i stand til at give dig det operationelle lydniveau for deres apparat.

8. Hvilken type indstillinger har den brug for?

Nogle af os foretrækker bare at trykke på en knap. Andre ønsker præcis kontrol. Derfor er der biler med automatiske og manuelle transmissioner. Blendere er på samme måde. Nogle producenter giver os valget mellem at lade hastighed og kraft op til blenderen. Andre lader os selv tage disse beslutninger. Hvilken en foretrækker du?

At købe en blender med en række knapper til hurtigere hastighed giver bekvemmelighed. Nogle mærker opnår det samme med drejeknappen. Indstillingerne vælger ikke hastighed. De vælger den type blanding, du ønsker, eller hvilken slags mad du laver.

High-end blendere har sofistikerede kontrolgrænseflader. De giver dig mulighed for at vælge specifikke fødevarebeskrivelser. Laver du en pastasauce? Lig det bare ind. Nogle avancerede blendere gør dette til en automatiseret proces. Vil du have en smoothie? Vælg denne “opskrift”, og blenderen opretter den ved hjælp af de optimale hastigheder.

Det største, du skal lave, er, om du vil have præcision eller manuel hastighedskontrol. Blendere har forskellige typer kontrolpaneler. Nogle har knapper og kontakter. Andre har urskiver eller endda touchpads. Nogle blendere har digitale skærme.

Mange mennesker finder, at 3 til 5 hastigheder er tilstrækkelige. Hvis du vil have flere muligheder, har du mere eksceptionel kontrol over hastighed.

9. Hvor let er den at rengøre?

Vi elsker at rense ting, sagde ingen nogensinde.

De fleste blenderproducenter har beholdere og vinger, der er opvaskemaskine sikre. Men ikke alle opvaskemaskiner kan rumme blenderglas med større kapacitet. Sørg for at kende begrænsningerne i din opvaskemaskine, inden du vælger en blender.

Mange mennesker foretrækker at vaske deres blenderglas i hånden. Pas på knivene, hvis du følger denne rute. Du vil ikke skære dig selv.

Nogle højtydende blendere kan rense sig selv. Tilsæt flydende opvaskemiddel og vand, og lad det løbe. En hurtig skylning, og du er færdig.

Online anmeldelere anbefaler at være opmærksomme på evnen til at fjerne blenderbladene.

Glem ikke det udvendige. Du rengør beholderen, knivene og låget hver gang du bruger den. Resten af blenderen har brug for en lejlighedsvis aftørring. Blenderbunde med glat ydre og minimale sprækker bliver lettere at vedligeholde.

10. Passer låget tæt?

Det kan virke som en underlig ting at skulle overveje. Men det er vigtigt. Et fast blenderdæksel forhindrer unødvendige spild. Det, du laver, kan være varmt. Husk, at en højtydende blender vil kaste indholdet hurtigt nok til at opvarme det med friktion.

De fleste blenderlåg har en aftagelig hætte placeret i midten af låget. Det giver dig mulighed for at indsætte ingredienser, mens du blander. Det hjælper også med at udligne det pres, der kan opbygges, når du laver mad.

11. Hvad har du råd til?

Mange gange betyder det alt sammen omkostninger. Hvor meget har du råd til at betale?

Den gode nyhed er, at der er en blender til ethvert budget. Du finder dem prissat fra en overkommelig til en forbløffende pris.

Effekt, holdbarhed og kvalitetsmaterialer bestemmer prisen. En billigere blender er ofte nok, hvis du kun planlægger at bruge den til at lave smoothies. Dyrere mærker tilbyder alsidighed sammen med strøm. Du kan ælte dejen, male krydderier og lave møtriksmør.

12. Hvad med garantien?

Du hører det hele tiden. Du får hvad du betaler for. Garantien for din blender giver dig sikkerhed og ro i sindet.

En garanti er et løfte fra producenten om at beskytte dit køb. De erstatter det enten eller refunderer dine penge.

Billige blendere er lavet med materialer af mindre kvalitet og motorer med lav effekt. De har tendens til at have korte garantier. En højkvalitets blender kan have en garanti, der tilbyder beskyttelse i ti år eller mere. Det er en stærk indikation af, at producenten har tillid til deres produkt.

Læs din garanti omhyggeligt. Nogle genstande, som f.eks. motoren, kan have den mest udvidede beskyttelse. Andre ting kan have kortere dækning, fordi de forventes at blive slidte og udskiftet.

Hvad skal du se efter, når du køber en blender?

Du vil beslutte, hvilket materiale du ønsker, at krukken skal fremstilles fra først. Glas er meget tungere og sværere at hælde fra, men plast kan ridses lettere og kan holde på lugten af ​​det sidste, du blandede.

Du vil også gerne tænke på motorens wattforbrug og hvor meget plads den tager på din bordplade. Jo højere effekt, desto dyrere og mere kraftfuld er blenderen.

Du vil også gerne tænke på den størrelse, du vil købe. Vil du have en bærbar blender eller en meget større, der forbliver hjemme på bordpladen? Bærbare blendere er bedre til at lave en servering ad gangen, mens bordblanderne kan lave meget mere.

Hvor kraftig skal en blender være?

Svar: Det afhænger af, om du har en håndholdt blender eller en bordplade version. Håndholdte blandere har brug for mere end 100 watt for at blande ingredienser effektivt. Bordblandere fungerer på omkring 500 watt, selvom du vil gå højere, hvis du planlægger at bruge hårdere fødevarer i den.

Hvordan ved du, om en blender er kraftig?

Effekten af ​​en blenders motor måles i watt. Når effekten er højere, desto mere kraftfuld er blenderen. Hvis du vil blande hårde fødevarer som is eller nødder, vil du finde en blender med høj effekt.

Hvor meget skal du bruge på en blender?

Dette afhænger af dine egne behov og budget. Billigere blendere kan koste små penge, mens de dyreste kan komme over dit budget. I de fleste tilfælde får du flere funktioner og en blender af bedre kvalitet ved at betale mere.

Det ville dog være bedst, hvis du aldrig brugte mere, end du er fortrolig med. Der er masser af omkostningseffektive blendere derude, der fungerer godt!

Har du brug for en dyr blender?

Nej, du vil have en blender, der fungerer godt for dig. Mens højere omkostningsblandere normalt er mere kraftfulde, betyder det ikke, at du kun skal købe dem. Mindre kraftfulde blendere fungerer lige så godt, hvis du tilføjer lidt vand i krukken, mens du blander det. Dette giver dine ingredienser mere plads til at bevæge sig rundt.

Hvilken er bedre: glas- eller plast blender?

Glas har tendens til at være bedre i mange blendere. Det ridser ikke så let som plastik og holder ikke fast i en dvælende madlugt. Det er dog meget tungere end plastik. Den ekstra vægt kan være et problem for nogle mennesker.

Ja, du skal nå et bestemt prispunkt for at finde en blender, der er både kraftig og alsidig. Men for mange mennesker er en blender, der gør et godt stykke arbejde med bare et par ting, alt hvad de har brug for.

Er det fornuftigt at købe en højtydende blender, hvis alt hvad du ønsker er lejlighedsvis morgenmads smoothie? På den anden side, hvad godt er der med en billig mini-blender, der ikke kan knuse is til en pina colada?

Hvad du bruger den til, bestemmer de funktioner, du har brug for. Disse funktioner bestemmer prisen.

 • Dæk alle punkterne med en køkkenblander i fuld størrelse. Det er den mest almindelige og populære type. Du finder det bredeste udvalg baseret på power, håndværk og alsidighed.
 • Overvej en personlig eller nedsænket blender, hvis du virkelig mener, at du ikke har noget andet behov for dette køkkenudstyr.
 • Få en højtydende blender, hvis du er eventyrlysten i køkkenet. Jo mere markant prislappen belønner dig med, desto mere magt og kapacitet. Du kan gøre mere og tjene mere. Kvalitetsmaterialer og håndværk betyder, at den også varer længere. Det er derfor, din bedstemors blender stadig findes.

Sådan rengøres din blender

Titlen på dette afsnit lyder måske fjollet, da blender krukker næsten renser sig selv. Men for dem, der kun har kendt gammeldags blendere, hvor du skal dreje kniven for at rengøre blenderen og have bekymring for at beskytte gummipakningen og ikke stikke dig selv med det tynde krydsblad, lad os gå igennem hvordan vi rengør vores blender krukker.

Lad mig starte med at sige, at vi bruger flere krukker hver dag: Twister, WildSide og FourSide, afhængigt af hvad vi har besluttet at lave. Vi bruger faktisk vores krukker som at blande skåle. Hvis vi blander et hurtigt brød sammen, maler vi vores hvedebær i mel i FourSide-krukken, placerer vores våde ingredienser i WildSide-krukken, dumper en tredjedel af melet fra FourSide i WildSide og ta-da! Hurtig brøddej på få minutter.

For at rydde op tilføjer vi lidt vand, en dråbe opvaskesæbe (bemærk ordene “en dråbe”) og sæt derefter krukken tilbage på blenderen med låget. Vi rammer “puls” et par gange, dumper det sudsyde vand, skyller krukken med rindende vand fra hanen, vender den på hovedet på et viskestykke for at lufttørre, og vi går videre til næste opgave.

Bare en dråbe sæbe i din blender krukke. Hvis vi har lavet frisk nøddesmør i Twister-krukken, indrømmer vi, at rengøring af krukken er en længere proces – men ikke så lang. Her er hvad vi har lært. Vi bruger spatlen til at trække alt det friske lækre møtriksmør ud. Så satte vi Twister-krukken tilbage på blenderen med Twister-låget på. Dette smider møtrikssmøret, der klamrede sig fast under bladet, til krukken. Vi skraber krukken ren igen og tilføjer derefter et par spiseskefulde vand til krukken plus en lille dråbe opvaskesæbe. Vi vipper krukken, så vi kan se alle vinkler, og hvis den opfylder vores godkendelse, er vi færdige. Hvis ikke, satte vi krukken på opvaskemaskinens øverste stativ, og det er det!

Rengøring af blenderskålen er lige så let. Men for at være sikker på, at der ikke er resterende varme fra en varm chili peber, lægger vi bare krukken i vasken fyldt med skum og lidt opvaskemiddel. Jeg skyller krukken og vender den derefter på hovedet for at tørre den. Alt vand løber ud af krukken ved hjælp af de små drænhuller i bunden af ​​krukken. Tak, tyngdekraften! (Og tak ingeniører!).

Hvordan rengør du din blender krukke?

Her er nogle flere tips til, hvordan du vedligeholder dine blenderglas, og til fjernelse af pletter fra din krukke:

 • Saft af 1 citron, 2-3 spsk bagepulver og lidt vand. Kør derefter til hæj hastighed og skrub med ikke-ridse svamp.
 • Eddike blandet med bagepulver (og lidt vand) fungerer også. Kør derefter til høj hastighed og skrubbe med ikke-ridse svamp.
 • 1-2 spsk opvaskemiddel i pulverform opløst i 1-2 kopper varmt vand, lad det ligge i blød i 1 time. Skrub derefter med svamp uden ridser.
 • For at få ‘lugten’ ud fungerer det bare ved at male en citron, som den gør til din bortskaffelse af skrald.
 • Sæt seks dråber af opvaskemiddel i krukken. Lad det sidde i krukken i ca. 5 minutter og skyl godt inden blanding.
 • Blender rensevæske er et tilsætningsstof til opvaskemiddelopvaskemiddel. Kombineret med dit auto opvaskemiddel fjerner blender rensevæsken hårde vandpletter og film under hovedvaskecyklussen.
 • Proteinpulver hjælper også. Lad det flyde i krukken i 20 minutter med noget pulveriseret opvaskemiddel.

Blenderens historie

Nogle dage kigger jeg rundt i mit køkken og tænker, hvor heldige vi er, at have alle de køkkenudstyr, vi har nu. I modsætning til generationerne før os behøver vi ikke rigtig gøre noget i hånden, når det kommer til madlavning i køkkenet. Tag f.eks. milkshakes og smoothies, hvor populære de er blevet de sidste par år. Kan du forestille dig at prøve at lave en uden en blender? En blender kan hugge, purere og blande på få sekunder, og den eneste måde jeg kan forestille mig at lave min yndlings smoothie uden, en er at bruge en kartoffelmasker. Kan du forestille dig? Der er bare noget ved det billede, der er virkerlig latterligt.

En af mine yndlingsminder som barn var, da mine søskende og jeg fik lov til at plaske en sommernat og piske en milkshake i blenderen. Blendere er sikkert kommet langt siden da og en endnu længere vej siden de blev oprettet.

Hvornår blev blenderen opfundet?

Hvad angår små køkkenapparater, er blenderen en betydeligt nyere opfindelse end de fleste. I 1922 besluttede en mand ved navn Stephen Poplawski at placere et roterende blad i bunden af ​​en høj krukke. Han brugte sin nye opfindelse til at fremstille sodavands drikkevarer. Denne indledende “blender” vakte interesse for en anden opfinder, Fred Osius, der besluttede at se, hvilke forbedringer han kunne gøre for den.

Fred Osius foretog nogle ændringer, og fra sit design blev Waring-blenderen oprettet i 1933. Fred Waring var en tidligere Penn State-studerende inden for arkitektur og teknik, og han var en mand med mange talenter. Han tjente faktisk sine penge foran et band kaldet Fred Waring and the Pennsylvanians. Da Fred Osius vidste, at Waring havde en kærlighed til gadgets og nye opfindelser, var han i stand til at overbevise ham om at finansiere projektet økonomisk, deraf navnet Waring blender.

Efter seks måneders arbejde og redesign, fortsatte blenderen med tekniske vanskeligheder, og Waring gav Osius det gamle løft, redesignede blenderen selv og begyndte at markedsføre den på sit eget navn: Waring Company. Han ville tage sine blendere med sig til butikker, hoteller og restauranter, mens han var på farten med sit band. Selvom han var overbevist om, at hans blender ville ”revolutionere amerikanske drikkevarer”, tror jeg, selv han ville blive overrasket over, hvor langt blendere er kommet gennem årene.

Hvad skete der med den gode gamle Fred? Efter sit mislykkede forsøg med Waring-blenderen, havde Fred Osius stadig sin hånd i blenderindustrien. Han var en af ​​tre mænd bag navnet Hamilton Beach, og vi ved alle, at de har lavet nogle gode køkkenapparater gennem årene.

Nedsænknings blendere

Nedsænkningsblandere (eller Bamix som de først blev kaldt) blev først patenteret i Schweiz af Roger Perrinjaquet i 1950. Perrinjaquet solgte patentet til ESGE Ltd, et firma, der startede produktion på designet og produceret omkring 250 enheder om dagen. I dag producere de omkring 2000 om dagen, og selvom virksomheden skiftede ejerskab et par gange gennem årene, er hovedkonceptet blevet holdt det samme.

Nedsænknings blendere blev oprindeligt brugt i Europa og af kokke, der ønskede at spare tid ved at blande suppe lige i gryden. Ældre nedsænknings blendere blev lavet med en stav på op til to meter høj! Heldigvis er tryllestavene på denne stil af blendere nu kun omkring 10-12 tommer, og deres popularitet voksede, da de blev introduceret i USA i 1980’erne. Bamix eller nedsænkningsblandere fås nu i over 25 lande.

Disse håndholdte blendere har stadig blandede anmeldelser, fordi bladet let kan nås med en bar hånd. Jeg har endnu ikke blandet en finger, men jeg har hørt nogle rædselhistorier. Bare sørg for at bruge dem korrekt, så finder du nedsænknings blenderen perfekt til at blande saucer og supper lige i gryden eller beholderen, du laver mad i.

Blendere i dag

I dag kan du finde blendere af mange sorter og prisklasser. Beholderne kommer nu i plastik, glas eller rustfrit stål med en base, der passer til din nuværende køkkenindretning. De er meget slanke i deres design, og jeg ved, min passer let ind i mit skab. Blandere leveres også med så mange forskellige muligheder, såsom hastighed, en opvarmningsfunktion og andre tilbehør, der gør dem til flere anvendelser.

Afhængigt af hvad du vil bruge din blender til, er der forskellige hastighedsindstillinger at vælge imellem. Blendere kan have fra 2 til 22 hastigheder og kan være meget mere støjsvage end de plejede at være. Hvis du er ligesom mig, og du virkelig kun bruger den til shakes og smoothies, behøver du ikke købe den mest kraftfulde. Men hvis du er en blenderfan, der kan lide at knuse nødder, is eller endda kaffe, er der nogle fantastiske med kraftige motorer med høj hastighed som Blendtec Designer 650S 2.66L 1560-Watt Countertop Blender. Den har en 1560W motor med 8 manuelle hastigheder og 6 forprogrammerede cyklusser såsom is, smoothie og suppe.

Du kan endda finde blendere med en opvarmningsfunktion nu. Vitamix har et par muligheder, der giver dig mulighed for at blande eller purere din suppe og varme det hele på én gang. Det er en hurtig og nem måde at lave et sundt måltid med meget lidt oprydning påkrævet.

Der er også blendere til flere anvendelser, der kommer med andre tilbehør. Hvis du ønsker at få det bedste ud af pengene, kan du måske finde en blender med andre funktioner såsom saftpressning og flere vedhæftede filer som to-go-kopper.

Mens en typisk stand blender er praktisk til mange anvendelser, kan du også have en nedsænknings blender ved hånden. KitchenAid 2-Speed ​​Immersion Blender har to hastigheder og knive i rustfrit stål samt et blødt skridsikkert håndtag. Den inkluderer også en 3-kop blandingskrukke, der kan bruges til at opbevare mad til senere brug.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Russell Hobbs Blender Desire 24720-56

 

Er du en seriøs madelsker med en ægte passion for madlavning? Så vil du elske Desire Jug Blender, der kan tackle selv de hårdeste frugter og grøntsager. Denne kande blender er utrolig smuk og slående i ydeevne, når du sætter den på din køkkenbord. Med en luksuriøs rød mod et dristigt sort, tilføjer denne perfekte farvekombination et premium look til ethvert køkken. Uanset om du laver den specielle get-well suppe, der altid helbreder din forkølelse eller en tangy tomatsuppe, som dine små elsker, kan Desire Jug Blender blitz og blande en række ingredienser for at skabe smagfulde fødevarer, du ikke kan finde andre steder end hjemme.

Med imponerende 4-punkts knive lavet af rustfrit stål, kan Desire Jug blender blande alt, hvad der kommer i vejen.

Med en aftagelig påfyldningsdæksel, der giver dig mulighed for kontinuerligt at tilføje ingredienser i din blender, kan du fortsætte med at blende, uden at dine lækre ingredienser undgår.

Fordele:

 • Billig købspris
 • Mange programmer
 • Muligehd for at tilføje flere ingredienser under brug

Ninja blender

 

Ninja er hovedsageligt kendt for sin række kraftfulde personlige blendere som Nutri Ninja BL580UKV, der kan blande en række smoothie drinks på farten.

Ninja HB150UK Blender & Soup Maker er dog en ny tilføjelse til kollektionen og tilbyder meget mere end muligheden for at producere fløjlsagtig-lignende smoothies, og som Ninjas første blender- og suppemaskine leveres den med et indbygget varmeelement, så du kan lave glatte og klumpede supper på omkring 20 minutter.

Med en 1000 watt motor er Ninja HB150UK Blender and Soup Maker uden tvivl stærk. Mens vi lavede en banan-, avocado- og spinatsmoothie, som vi pakket med en håndfuld is, var operationen imponerende, sammenlignet med andre modeller, vi har testet, og nåede kun 82 decibel. I modsætning hertil, da vi brugte Frozen Drink-indstillingen til at knuse is, vendte maskinen op til en heftig 106 decibel.

Hvad der er mest lokkende ved Ninja HB150UK Blender and Soup Maker er, at den kan håndtere både varme og kolde opskrifter og kan tilberede råvarer fra bunden.

Du kan bruge den til at lave nærende smoothies til morgenmaden og derefter smagsprængende supper til frokost, hvilket gør den til en god mulighed, hvis du ønsker at følge en sundhedsbevidst livsstil. Du kan bruge den til at lave saucer og dips, og frugtstop er også færdig med den ønskede tekstur. Strukturmæssigt vejer den omkring 5,6 kg og føles som en af de større blendere, vi har gennemgået, men for de mange varme muligheder den giver, synes vi, det er værd at give plads til på din bordplade.

Fordele:

 • God med på farten
 • Støjsvag

NutriBullet Balance

NutriBullet Balance tager et meget godt produkt – den originale NutriBullet – og gør den lidt bedre ved at tilføje (virkelig nyttig) smart funktionalitet, inklusiv en indbygget vejeskala for at perfektionere din smoothie.

Lad os først starte med det produkt, der sidder på din bordplade. Det ser slankt og strømlinet ud. Som med alle blendere er noget støj uundgåeligt, men på trods af 1200w-motoren (en af ​​de mest kraftfulde på markedet, der kun matches med et par andre mærker), er den ikke nær så offensivt høj og tordnende som langsommere, mindre effektive konkurrenter.

Appen anbefaler en standardblandingstid på 45 sekunder for at producere en silkeagtig tekstureret smoothie, men jeg fandt, at tiden tog kun 30 sekunder eller deromkring for at være tilstrækkeligt på forhastede morgener.

Desværre er det som med alle kugleblendere bedst at skylle og rense knivene og bægerglasene straks efter brug med varmt sæbevand for at forhindre størkning (en svamp-på-en-pind er din ven, hvis dit møtrikssmør køler af og holder sig til sider).

Der er virkelig ingen ligesom denne, uanset hvilken kugleblender du går efter. Opvaskemaskiner kan beskadige knivfastgørelser, så klingen skal altid vaskes bedst i vasken, og mens skåle, låg og læberinge har tendens til at være opvaskemaskinebeskyttet, skal du alligevel stadig skylle dem først.

Hvis tingene bliver rigtig dårlige, og du ender med et rod, kan du fylde din kop med varmt vand og opvaskemiddel, skrue på emhætten og køre din NutriBullet i 20-30 sekunder for at løsne fastgjorte ingredienser.

Endelig, fordi strømbasen er elektrisk (og det samme gælder for de fleste kugleblendere), skal du først tage stikket ud og bruge forsigtigt en fugtig svamp til at rengøre den (den bør aldrig nedsænkes i vand). Jeg vil også bemærke på dette tidspunkt, at du aldrig bør blande varme ingredienser eller væsker, da dette kan være farligt.

Fordele:

 • Bluethooth integrering
 • Mange programmer
 • Kraftig motor

Philips HR 3556/00 – Brugervenlig blender

Philips Blender Viva Collection

Forarbejd næsten enhver ingrediens, lige fra frugt og grøntsager til isterninger med Philips Viva HR3556/00 blender. Den kraftige effekt (700 watt) sikrer et perfekt glat resultat, så du får flere næringsstoffer. Den indeholder en rummelig glaskande med en kapacitet på 1,5 liter. 1 ekstra kop på 600 ml er også inkluderet, så du kan tage din smoothie med dig på farten. Blenderen er nem at rengøre takket være den aftagelige klinge. Alle løse dele tåler opvaskemaskine, undtagen hovedenheden og knivenheden.

Det bedste blandingsresultat uden madstykker

ProBlend-klingen i rustfrit stål blander effektivt frugt, grøntsager og knuser is. På grund af den specielle kande placeres kniven ikke lige i midten, hvilket skaber en turbulent strømning. Dette gør ingredienserne ekstra kraftige og hurtigt blandede. Den er også indstillinger for variabel hastighed for smoothies til supper til milkshakes. Samtdig har den også flere hastighedsindstillinger og en pulsindstilling. Pulsindstillingen er nyttig, når du f.eks. vil hakke ingredienser.

Glaskanden giver plads til at lave op til 6 glas juice på én gang. Fordi kanden er lavet af kvalitetsglas, er den ridsefast og modstandsdygtig over for varme ingredienser.

Blenderbladet er aftageligt, så den også let kan skylles løs. Det er også muligt at rengøre alle aftagelige dele i opvaskemaskinen.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Alle dele kan adskilles og rengøres
Populære Tests